Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Λοιπον αποτυχια τα μπεργκερ. Πολυ σκληρα και οχι ζουμερα. Τα εφαγε ευτυχως το παιδι κι εγω αλλα νοστιμα δεν τα λες. Τι εκανα λαθος? Χρησιμοποιησα μισο κιλο κιμα μοσχαρισιο στην συνταγη. One pound ποσο βαρος ειναι?

Vera μου καλύτερα αυτές τις ερωτήσεις και ότι έχει σχέση με συνταγές στο άλλο θέμα για να μην μπερδευόμαστε.;)

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ! Προχθες μας επισκεφθηκε ο γειτονας του οποιου η γυναικα εχει σκληρυνση κατα πλάκας κι ελεγε πως εχει κοψει γλουτενη και ζαχαρη συμφωνα με τις εντολες του νεου γιατρου της. Βεβαια εγω της ειχα δωσει να διαβασει το βιβλιο της Καμπελ΄μπας και κανει και την υπολοιπη διατροφη μιας και απεχει απο αυτα αλλα......

Μας ελεγε λοιπον κι αυτος ποσο βλαβερη ειναι η γλουτενη για τον οργανισμο.

Κι εγώ μίλησα σε ένα πολύ καλό μου φίλο που πάσχει από αυτή την ασθένεια αλλά δεν ήταν καθόλου ανοιχτός. Πολύ ευχάριστο που ο συγκεκριμένος γιατρος μιλάει για διατροφή γιατί ο φίλος μου τρώει οτί να ναι και μπολικη ζάχαρη δυστυχώς...:-( Δεν ξέρω πως να τον πείσω έστω και να διαβάσει το βιβλίο. Του είχα στείλει την συνέντευξη της Campbell αλλα το βρήκε κομπογιαννίτικο. Είναι και πολύ μορφωμένος άνθρωπος και δεν αλλάζει εύκολα γνωμη...:-(

Yugup3.png

Επίσης σας έχω μια ερώτηση σχετικά με το γάλα. Πόσες από εσάς το καταναλώνετε ωμό; Έχουμε δικιά μας κατσίκα (η μαμά μου δηλαδή) αλλά διστάζω να το καταναλώσω ωμό. Εδώ στην επαρχία ακούμε αραιά και που για κρούσματα μηνιγγίτιδας. Κάποιοι μάλιστα ήταν γνωστοί μου. Πως μπορώ να είμαι σίγουρη ότι δεν θα έχω πρόβλημα; Διάβασα κάποια πράγματα αλλά...η απόλυτη καθαριότητα δεν είναι πάντα εύκολο πράγμα όταν αρμέγεις τα ζώα... Όσοι βρίσκεται ωμό και το καταναλανώτε ποια μέτρα τηρέτε ώστε να είστε καλυμένοι;

Θα παω στο χωριο τον Αυγουστο και ειπα ηδη στη θεια μου να φτιαξουμε γιαουρτι απο ντοπιο γαλα. Δε νομιζω οτι θα το καταναλωνα ωμο καθοτι στο χωριο ειχαμε και αρρωστιες και θανατους απο μελιταιο πυρετο. Νομιζω οτι το ωμο γαλα ειναι ασφαλες μονο οταν ο κτηνοτροφος το πρωωθει στην καταναλωση ως ωμο. Δλδ δεν φροντιζει απλα την καθαριοτητα, αλλα φροντιζει επιμελως την υγεια των ζωων, με παρακολουθηση γιατρου κλπ. Οι κτηνοτροφοι οι δικοι μας ξερουν οτι το γαλα τους θα βραστει απο τον αγοραστη.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

κΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ αν καταναλωσεις ωμο γαλα ως κεφιρ τοτε δεν εχεις κινδυνο. Η Σαρα εχει καποιες οδηγιες. Αλλα το λενε ξεκαθαρα οτι πρεπει να εισαι απολυτα σιγουρη για τη φαρμα. Στην αμερικη ομως εχουν φαρμες που παραγουν γαλα για να καταναλωθει ωμο οποτε πιστευω οτι πιο ευκολα θα εμπιστευομουν αυτους παρα τους χωριανους μου πχ.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Κι εγώ μίλησα σε ένα πολύ καλό μου φίλο που πάσχει από αυτή την ασθένεια αλλά δεν ήταν καθόλου ανοιχτός. Πολύ ευχάριστο που ο συγκεκριμένος γιατρος μιλάει για διατροφή γιατί ο φίλος μου τρώει οτί να ναι και μπολικη ζάχαρη δυστυχώς...:-( Δεν ξέρω πως να τον πείσω έστω και να διαβάσει το βιβλίο. Του είχα στείλει την συνέντευξη της Campbell αλλα το βρήκε κομπογιαννίτικο. Είναι και πολύ μορφωμένος άνθρωπος και δεν αλλάζει εύκολα γνωμη...:-(

Κανουμε μια προσπαθεια να τους βοηθησουμε αλλα αν δεν θελουν δεν μπορουμε να κανουμε κατι. Εγω της το προτεινα επειδη ηδη κανει αποχη απο γλουτενη και ζαχαρη. Βασικα αυτη εχει βρει ενα γιατρο βιοσυντονιστη που εχει τις δικες του αποψεις πανω σε αυτα τα θεματα, ειναι εντελως κατα του κοκκινου κρεατος να καταλαβεις. Και εχει αποφασισει να τον εμπιστευτει. Προσωπικα βιοσυντονιστη δεν θα εμπιστευομουν τυφλα, οπως γενικως δεν εμπιστευομαι τυφλα κανενα γιατρο (με τοσα που εχουμε δει και τραβηξει!). Εμεις αργησαμε να ξεκινησουμε gaps γιατι φοβομουν τις δυσκολιες κι ελπιζα μηπως με αλλους τροπους καταφερναμε να βελτιωσουμε το γαστρεντερικο προβλημα του μικρου. Αλλα περναει ο καιρος, μεγαλωνει και οσο μεγαλωνει θα δυσκολευουν τα πραγματα. Οποτε οσο με παιρνει ακομα κι αφου καθομαι εντελως αυτον τον καιρο θα το δοκιμασω.

Διαφημίσεις

Κι εγώ που βρήκα ωμό γάλα το έβρασα για να το κάνω γιαούρτι παρ'ολο που ο άνθρωπος ήταν απολυτα σίγουρος για την ποιότητα του.... αν δεν είναι δικό σου το ζώο... ποτέ δεν μπορείς να εμπιστευτείς απόλυτα.

Yugup3.png

Κανουμε μια προσπαθεια να τους βοηθησουμε αλλα αν δεν θελουν δεν μπορουμε να κανουμε κατι. Εγω της το προτεινα επειδη ηδη κανει αποχη απο γλουτενη και ζαχαρη. Βασικα αυτη εχει βρει ενα γιατρο βιοσυντονιστη που εχει τις δικες του αποψεις πανω σε αυτα τα θεματα, ειναι εντελως κατα του κοκκινου κρεατος να καταλαβεις. Και εχει αποφασισει να τον εμπιστευτει. Προσωπικα βιοσυντονιστη δεν θα εμπιστευομουν τυφλα, οπως γενικως δεν εμπιστευομαι τυφλα κανενα γιατρο (με τοσα που εχουμε δει και τραβηξει!). Εμεις αργησαμε να ξεκινησουμε gaps γιατι φοβομουν τις δυσκολιες κι ελπιζα μηπως με αλλους τροπους καταφερναμε να βελτιωσουμε το γαστρεντερικο προβλημα του μικρου. Αλλα περναει ο καιρος, μεγαλωνει και οσο μεγαλωνει θα δυσκολευουν τα πραγματα. Οποτε οσο με παιρνει ακομα κι αφου καθομαι εντελως αυτον τον καιρο θα το δοκιμασω.

Βασικά εγώ έπεσα με τα μούτρα μόλις διάβασα το λινκ της Cambell και τελικά βγήκα κερδισμένη!!:D

Δεν κατάλαβα πότε περάσανε 8 μήνες gaps αυστηρής διατροφής χωρίς καθόλου παρασπονδίες από εμένα ούτε την μικρή και τελικά έγινε καλά! Δεν το πίστευα! Αν δυο τρεις φορές δεν της έχωναν στο στόμα αλλεργιογόνα εγω δεν θα τολμούσα από την τρομάρα μου να της δοκιμάσω αλλά ΝΑΙ μετα από 8 μήνες gaps το εντεράκι φαίνεται να έχει επουλωθει!

Επίσης όσο πιο μικρός τόσο γρηγορότερα και τα αποτελέσματα! Και πιο εύκολο να φάνε και τα παιδιά:rolleyes:.

Εχω άλλα παιδάκια στον κύκλο μου με αλλεργικά προβλήματα και περνάνε τα χρόνια και δεν βλέπουν βελτίωση....

Κορίτσια κι αγόρια που διαβάζετε και ψάχνετε γενικά αν σας πέσει κάτι για σκλήρυνση και "gaps" παραθέστε λινκ ;)

Yugup3.png

Επίσης σας έχω μια ερώτηση σχετικά με το γάλα. Πόσες από εσάς το καταναλώνετε ωμό; Έχουμε δικιά μας κατσίκα (η μαμά μου δηλαδή) αλλά διστάζω να το καταναλώσω ωμό. Εδώ στην επαρχία ακούμε αραιά και που για κρούσματα μηνιγγίτιδας. Κάποιοι μάλιστα ήταν γνωστοί μου. Πως μπορώ να είμαι σίγουρη ότι δεν θα έχω πρόβλημα; Διάβασα κάποια πράγματα αλλά...η απόλυτη καθαριότητα δεν είναι πάντα εύκολο πράγμα όταν αρμέγεις τα ζώα... Όσοι βρίσκεται ωμό και το καταναλανώτε ποια μέτρα τηρέτε ώστε να είστε καλυμένοι;

Εγώ πάντα το βράζω. Δεν διακινδυνέυω με τίποτα την υγεία των παιδιών μου.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Σχετικά με το ωμό γάλα.

Καταναλώνω γάλα φρέσκο απο τοπικό κτηνοτρόφο (αγελάδα και κατσικίσιο το καλοκαίρι) αρκετά χρόνια (όχι όμως συνεχώς αλλά διακοπτόμενα).

Στην Ελλάδα κανείς παραγωγός δεν φαντάζεται ότι θα το καταναλωσετε ωμό, οπότε δεν υπάρχει η τεχνογνωσία ή διάθεση να εξασφαλίσει απόλυτα την υγιεινή του αρμέγματος. Η υγεία του ζώου έιναι άλλο θέμα και εκεί πρέπει να γνωρίζετε τον παραγωγό και τα ζώα του για να είστε σίγουροι.

Αν ήμουνα εγώ που άρμεγα το ζώο ή προμηθευόμουνα απο φάρμα που πωλούσε γάλα γνωρίζοντας ότι θα τα πιω ωμό (βλ. Αμερική) δεν θα με είχα ενδοιασμούς.

Ακόμα και έτσι θεωρώ ότι το ρίσκο κατανάλωσης ωμού γαλακτος από υγιή ζώα είναι πολύ μικρό και δεν πρέπει να προβληματίζει ειδικά όταν καταλήγει να καταναλωθεί και ως γιαούρτι ή κεφιρ.

Η αμέσως επόμενη λύση που διασφαλίζει και από τον μικρό αυτό κίνδυνο είναι το ελαφρύ σύντομο βράσιμο στους 60-65 βαθμούς. Με αργό ζέσταμα μέχρι αυτήν την θερμοκρασία και για 1-2 λεπτά θα πεθάνει οτιδήποτε παθογόνο υπάρχει, το γάλα δεν θα ταλαιπωρηθεί και θα είναι ότι πιο κοντινό στο ωμό.

Το κλειδί εδώ είναι το υγιές ζώο.

Να σημειώσω ότι καταναλώνω και ωμά αυγά για ατελείωτα χρόνια χωρίς ποτέ να έχω πρόβλημα, ενώ αν πιστεψεις την κοινή γνωμη και τους ειδικούς είναι σαν να παίζεις ρωσικη ρουλέτα, και εντός βδομάδων θα καταλήξεις βαρία αρρωστος στην εντατική με σαλμονέλα. Είναι πολύ πιο επικίνδυνα τα delivery και τα εστιατόρια παρά τα αυγουλάκια και τα γαλατάκια απο τους παραγωγούς.

Σχετικά με το ωμό γάλα.

Καταναλώνω γάλα φρέσκο απο τοπικό κτηνοτρόφο (αγελάδα και κατσικίσιο το καλοκαίρι) αρκετά χρόνια (όχι όμως συνεχώς αλλά διακοπτόμενα).

Στην Ελλάδα κανείς παραγωγός δεν φαντάζεται ότι θα το καταναλωσετε ωμό, οπότε δεν υπάρχει η τεχνογνωσία ή διάθεση να εξασφαλίσει απόλυτα την υγιεινή του αρμέγματος. Η υγεία του ζώου έιναι άλλο θέμα και εκεί πρέπει να γνωρίζετε τον παραγωγό και τα ζώα του για να είστε σίγουροι.

Αν ήμουνα εγώ που άρμεγα το ζώο ή προμηθευόμουνα απο φάρμα που πωλούσε γάλα γνωρίζοντας ότι θα τα πιω ωμό (βλ. Αμερική) δεν θα με είχα ενδοιασμούς.

Ακόμα και έτσι θεωρώ ότι το ρίσκο κατανάλωσης ωμού γαλακτος από υγιή ζώα είναι πολύ μικρό και δεν πρέπει να προβληματίζει ειδικά όταν καταλήγει να καταναλωθεί και ως γιαούρτι ή κεφιρ.

Η αμέσως επόμενη λύση που διασφαλίζει και από τον μικρό αυτό κίνδυνο είναι το ελαφρύ σύντομο βράσιμο στους 60-65 βαθμούς. Με αργό ζέσταμα μέχρι αυτήν την θερμοκρασία και για 1-2 λεπτά θα πεθάνει οτιδήποτε παθογόνο υπάρχει, το γάλα δεν θα ταλαιπωρηθεί και θα είναι ότι πιο κοντινό στο ωμό.

Το κλειδί εδώ είναι το υγιές ζώο.

Να σημειώσω ότι καταναλώνω και ωμά αυγά για ατελείωτα χρόνια χωρίς ποτέ να έχω πρόβλημα, ενώ αν πιστεψεις την κοινή γνωμη και τους ειδικούς είναι σαν να παίζεις ρωσικη ρουλέτα, και εντός βδομάδων θα καταλήξεις βαρία αρρωστος στην εντατική με σαλμονέλα. Είναι πολύ πιο επικίνδυνα τα delivery και τα εστιατόρια παρά τα αυγουλάκια και τα γαλατάκια απο τους παραγωγούς.

Φαντάζομαι οτί τα αυγουλάκια θα είναι από γνωστό ή εστω από βιολογικά ετσι? Κι εγω στην μικρή μελάτο της το δίνω αρκεί βέβαια να είναι και πολύ φρέσκο (όπως είχε επισημάνει και η Αγλαια)... Εμπιστεύεσαι και τα κλωβοστοιχίας?

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Μάλλον όχι :-(

Έχεις τοποθετήσει δηλαδή; Είσαι ικανοποιημένος; Αν ναι, το προτείνεις και ποιας εταιρείας; Αν, και αν θέλουμε να το πάμε παραπέρα, μπορεί να πει κάποιος (μπορεί και εγώ :mrgreen: )πως χρειάζεται και στον νιπτήρα, αφού έχουμε καθημερινό πλύσιμο προσώπου ,χεριών (αυτό και αν γίνεται εκατοντάδες φορές την ημέρα) και βούρτσισμα δοντιών. Εκτός και αν παίζει ρόλο η θερμοκρασία που έχει το νερό, όσο πιο ζεστό τόσο πιο απορροφήσιμο το χλώριο απο το δέρμα, με κάθε επιφύλαξη απο μέρους μου φυσικά αυτό!

ΙΓΜΕ, είχα κάνει και ανάλυση κάποτε.

Πωωω! Σε χιλιοευχαριστώ mesastoura! Πάρα πολύ χρήσιμος αυτός ο σύνδεσμος!

Και αν δεν σε κουράζω πολύ, το κόστος που κυμαίνεται; και όποιο tip έχεις και νομίζεις πως μπορεί να βοηθήσει όταν επικοινωνήσω μαζί τους πες το μου σε παρακαλώ!:-)

----------------------

Για την Αμερική και το ωμό γάλα που λέτε, είναι λίγο θολό το τοπίο, στις περισσότερες πολιτείες απαγορεύεται η πώληση και η διανομή, οπότε πρέπει να είσαι κοντά στη φάρμα και να πας να το πάρεις απευθείας από εκεί, και πάλι είσαι στα όρια της νομιμότητας. Το άλλο κακό είναι ότι τους παραγωγούς αυτούς δεν τους ελέγχει κανείς για το κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά που λένε περί τροφής, υγιεινής των ζώων, καθαριότητας κλπ. Το έψαξα κι εγώ εδώ γιατί κι εμείς μικρά πίναμε ωμό γάλα (βρασμένο όμως πάντα) και ήθελα να το συνεχίσω και στη μικρή, αλλά δυστυχώς δεν νιώθω αρκετά ασφαλής να το κάνω. Στην Καλιφόρνια που επιτρέπεται, υπάρχουν 1-2 φάρμες που είναι οι πιο γνωστές, αλλά πρόσφατα είχαν επανειλημμένα σοβαρά κρούσματα παθογόνων (δεν θυμάμαι τι ακριβώς) και αυτό πάλι με έκανε να προβληματιστώ.

Για τα παθογόνα πάντως θες τουλάχιστον 60 βαθμούς βράσιμο. Έχω ζήσει την παραγωγή τυριού και γιαουρτιού για οικιακή χρήση και ξέρω ότι στο άρμεγμα πάντα υπάρχουν ακαθαρσίες, όσο προσεκτικός κι αν είναι ο παραγωγός (εκτός κι αν λούζει και χτενίζει καθημερινά τα ζωντανά :D).

Η γιαγιά μου πάντως, με το που σταμάτησε να φτιάχνει η ίδια τυρί και γιαούρτι δεν ξαναέφαγε ποτέ, θεωρούσε ότι του εργοστασίου δεν ήταν τόσο καθαρά όσο το δικό της :rolleyes:

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Συμφωνώ με τον Αναστάσιο, όταν πρόκειται για προϊόντα ζύμωσης (πχ γιαούρτι, τυρί και κεφίρ) δεν με απασχολεί το θέμα του ωμού γάλακτος, τα δίνω μάλιστα και στα παιδιά.

Ειδικά το κεφίρ περιέχει πολλούς ευεργετικούς μικροοργανισμούς που μας προστατεύουνε από τα τυχών παθογόνα βακτήρια που περιέχει το ωμό γάλα.

Κατερίνα αυγά κλωβοστοιχίας δεν πρέπει να καταλώνουμε ποτέ, ούτε καν καλά βρασμένα.

Στην Αγγλία απαγορευτήκανε οι κλωβοστοιχίες εδώ και χρόνια!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Έδωσα στην αδερφή μου να διαβάσει το βιβλίο της Nina Planck (σε παρένθεση να πω ότι είναι πολύ συμβατική με τη διατροφή της, low fat mostly vegetarian!) και άρχισε να ψάχνει φάρμες που πουλάνε ωμό γάλα και γιαούρτι στην πολιτεία που μένει στην Αμερική, δεν ξαναπίνει λέει γάλα του σούπερ! :lol:

Του χρόνου που θα ρθει θα της δώσω το βιβλίο της GAPS, one step at a time, πριν δύο χρόνια που την είδα της έδωσα τον Michael Pollan και ενθουσιάστηκε!

Εννοείται ότι αν είχα δικιά μου κατσίκα θα το κατανάλωνα ως έχει το γάλα και θα το έδινα και στα παιδιά φυσικά.

Τώρα προτιμώ να το κάνω κεφίρ ή γιαούρτι χωρίς καθόλου βράσιμο.

Διαφημίσεις

Εγω αγοραζω απο τον ξαδερφο το κουτι με τα 60 και μου το δινει (οικογενειακη τιμη) 15. Σου ειχα πει να καναμε μια ομαδικη παραγγελια μηπως με πολλά κομματια μπορουσε να κανει μια καλη τιμη σε ολους.

Μπορείς να τον ρωτήσεις πόσα κομμάτια θα πρέπει να παραγγείλουμε για να μας τα δώσει κι εμάς 15 Ευρώ.

Γιατί αν θυμάμαι καλά η τιμή λιανικής που μου ανέφερες πιο παλιά ήτανε πιο ακριβή και από το feelunique.

Βασικά εγώ έπεσα με τα μούτρα μόλις διάβασα το λινκ της Cambell και τελικά βγήκα κερδισμένη!!:D

Δεν κατάλαβα πότε περάσανε 8 μήνες gaps αυστηρής διατροφής χωρίς καθόλου παρασπονδίες από εμένα ούτε την μικρή και τελικά έγινε καλά! Δεν το πίστευα! Αν δυο τρεις φορές δεν της έχωναν στο στόμα αλλεργιογόνα εγω δεν θα τολμούσα από την τρομάρα μου να της δοκιμάσω αλλά ΝΑΙ μετα από 8 μήνες gaps το εντεράκι φαίνεται να έχει επουλωθει!

Επίσης όσο πιο μικρός τόσο γρηγορότερα και τα αποτελέσματα! Και πιο εύκολο να φάνε και τα παιδιά:rolleyes:.

Εχω άλλα παιδάκια στον κύκλο μου με αλλεργικά προβλήματα και περνάνε τα χρόνια και δεν βλέπουν βελτίωση....

Κορίτσια κι αγόρια που διαβάζετε και ψάχνετε γενικά αν σας πέσει κάτι για σκλήρυνση και "gaps" παραθέστε λινκ ;)

Ena βιντεακι που ειχε βρει η νεραιδομαμα για μια γιατρο που θεραπευσε τον εαυτο της ουσιαστικα κανοντας τη gaps.

Αχ ειμαι πολυ καλα αποψε.....ενεργεια φουλ! Δεν ξερω αν φταινε οι τουβλοκεφτεδες :lol: αλλα εβαλα τα παιδια για υπνο και εκανα δουλειες.

Κατερινα κι εγω κολλησα με το βιβλιο απο την αρχη γιατι ειναι συναρπαστικο και εξηγουσε πολλα απο τα προβληματα που αντιμετωπιζε ο μικρος και δεν μπορουσαμε να βγαλουμε ακρη παρα τους δεκαδες γιατρους που επισκεφθηκαμε. Γιατι δεν δουλευε το ανοσοποιητικο του, γιατι παρουσιασε αλλεργιες ξαφνικα και ηταν σαφως μια gaps κατασταση, ηδη εγω ειχα καταστρεψει το εντερο μου εδω και πολλα χρονια λογω αμετρητων αντιβιωσεων σε συνεχομενες ουρολοιμωξεις. Ειχα και ξεκινησει προετοιμασια για να κανουμε την gaps αλλα μπηκαν διαφορα στη μεση και το αφησαμε. Αρχισα ομως να παρουσιαζω κι εγω προβληματα, πηγαινα απο το κακο στο σειροτερο και ειπα οτι δεν μπορω να το καθυστερησω αλλο. Ελπιζω να μη μας δυσκολεψουν οι δικοι μου που μονο γκρινιαζουν και δεν μπορουν να καταλαβουν οτι εχουμε προβλημα σοβαρο κι εγω και το παιδι. Ευτυχως τα πραγματα ειναι πιο ευκολα απο οτι φανταζομουν, ουτε λαχταρω ψωμια ουτε θελω σαν τρελη γλυκα. Τελικα ισχυει αυτο που λενε, η καταναλωση τους προκαλει εθισμο, μολις τα σταματησεις τα ξεπερνας.

Ο μικρος πια ενω ηταν κολλημενος με το ψωμι τωρα βλεπει αλλους να τρωνε, μου το δειχνει, του λεω οτι δεν τρωμε εγω κι αυτος και το δεχεται......προβλημα εχουμε οταν τρωει παγωτα ο μεγαλος. Ευχομαι να αλλαξει κι αυτο.

Επισης δεν ξερω πως θα τον καταφερω να φαει και να πιει πραγματα οπως ο ζωμος πχ......δεν θελει με τιποτα πια κεφιρ και για να παρει το ομοιοπαθητικο του και ενα βοτανο (για την παλλινδρομιση) αγαναχτω καθε μερα. Παντως τους κεφτεδες σημερα τους τσακισε παρολο που δεν τρωγοντουσαν! Εσεις τι κανετε???

Εσυ εκανες ιντρο στην κορη σου? Που ειδες βελτιωση περα απο τις αλλεργιες της?

Ο δικος μου βασικα φαινεται οτι εχει προβλημα απο τα κακα του, που ειναι ενα χαλι μαυρο, σαν λασπη η πουρες, περιεργα χρωματα και βρωμοκοπανε ξυνιλα. Οι μοναδικες φορες που δεν βρωμουσαν τοσο ηταν οτι επαιρνε αντιβιωση για ουρολοιμωξη κι οταν περασε γαστρεντεριτιδα. Καταλαβαινεις δλδ οτι καποια παθογονα ειναι υπευθυνα γι αυτο το πραγμα. Παρολο που τον πλακωσα τοτε με την αντιβιωση στα προβιοτικα δυστυχως το χαλι επανηλθε μολις τελειωσαμε. Αλλιως δεν εχουμε κατι και δεν φαινεται καποια εμφανης αλλεργια πλεον.

Πολυ ζηλευω που κανετε gaps 8 μηνες ηδη! Αντε αλλο τοσο εχετε! Στους δικους μου δεν εχω πει ακομα ποσο υπολογιζω να κρατησει η ιστορια γιατι θα σαλταρουν! Ελεγα να του εκανα ιντρο μεσα στο καλοκαιρι αλλα δεν ξερω αν θα καταφερω να τρωει αυτα που πρεπει.

Μπορείς να τον ρωτήσεις πόσα κομμάτια θα πρέπει να παραγγείλουμε για να μας τα δώσει κι εμάς 15 Ευρώ.

Γιατί αν θυμάμαι καλά η τιμή λιανικής που μου ανέφερες πιο παλιά ήτανε πιο ακριβή και από το feelunique.

Δε σου ανεφερα τιμη τοτε γιατι δεν ηξερα. Μου ειχε πει οτι αν καναμε ομαδικη παραγγελια και ζητουσε πολλα κομματια θα ειχε καλυτερη τιμη κι απο αυτους. Εσεις χοντρικα ποσα κομματια ενδιαφερεστε να παραγγειλετε? Για υπολογιστε και θα τον ρωτησω. Ειπαμε μιλαμε για κουτια των 60 καψουλων .

Πριν κανα μηνα μου τα εφερε γιατι αργησαν να του τα στειλουν και σημερα μου ειπε οτι ηρθε ηδη η δευτερη παραγγελια. Απλα μετα θα πρεπει να τα παρετε απο μενα. Τι σας συμφερει κι εξυπηρετει περισσοτερο?

Του ζητησα να δει μηπως μπορει να φερει το cod liver αλλα δεν το εχουν οι συνεργατες. :(

Αλλεργικες αντιδρασεις και fermented cod oil

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/ant-bite-wasp-sting-stop-that-allergic-reaction-fast/

The GAPS Diet Heals Ulcerative Colitis

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/the-gaps-diet-heals-ulcerative-colitis/

Πως να το χορηγησεις σε αγυριστα κεφαλια νηπιων! Πολυ καλο αυτο, απο αυριο αρχιζει το πασαλειμμα!

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/how-to-get-your-child-to-take-cod-liver-oil/

Πως να δωσεις τουρσια σε παιδια

http://oreganicthrifty.blogspot.gr/2009/03/lacto-fermented-foods-for-kids-15-tips.html

Vera μου εγώ είδα φοβερή διαφορά στο παιδί από πολλές απόψεις. Κοίτα πολλοί θα λέγανε οτί μεγάλωσε και ξεπέρασε τις αλλεργίες, μεγάλωσε και ηρέμησε ο χαρακτήρας, μεγάλωσε και αναπτύχθηκε νοητικά κ.α. Εγώ και ο΄αντρας μου όμως που το ζήσαμε από κοντά ξέρουμε οτί σε αυτή την αλματώδη βελτίωση σε όλους τους τομείς έχει συμβάλει κατά πολύ η διατροφή!

Αρχικά είναι τα έντονα συμπτώματα αλλεργίας που εξαφανίστηκαν με λίγες μέρες intro. Μετά ο χαρακτήρας είναι τελείως διαφορετικος! Κατά καιρούς είχα γράψει τις ανησυχίες μου εδώ μέσα. Το παιδί ήταν υπερβολικά ζόρικο κατάλαβα οτί κάθε φορά που έτρωγε γαλακτοκομικά επέστρεφε αυτός ο κακός χαρακτήρας (αλλά αν δεν το ζήσεις από κοντά δεν μπορέις να το καταλάβεις-αυτό το είχα διαβάσει και σε ένα αλλο ξένο forum ). Tώρα πλέον καταναλώνει γαλακτοκομικά χωρίς αυτό το πρόβλημα. Υστερα το παιδί μου γενικά από μικρό φαινόταν πολύ έξυπνο (άτιμη κουκουβάγια μάνα :lol:) 9 μηνών έλεγε λέξεις συνειδητά, ενώ γύρω στους 15 μηνες ήταν έτοιμη να βγάλει την πάνα :shock:. Πήγαινε κάθε μέρα και έκανε κακά και τσίσα στο γιογιο κλπ. Μόλις εκδηλώθηκε η αλλεργία ξαφνικά μείναμε πίσω!! Το έβλεπα εγώ αλλά δεν ήθελα να το χωνέψω. Το είδαν και οι γονείς μου...Λίγους μήνες μετά από την gaps όταν εξαφανίστηκαν και τα έντονα συμπτώματα το παιδί επανήλθε και άρχισε να μαθαίνει με αλματωδης ρυθμούς! Τώρα λύνει παζλ με 20 και 24 κομματια, τραγουδάει, μετράει μεχρι το 30 κλπ!

Αξιζε πραγματικά τον κόπο! Απολαμβάνω το παιδί μου τώρα. Ειλικρινά μεσα από 10 σειρές δεν μπορώ να περιγράψω τι ακριβώς περνούσα και πως είναι τώρα η μικρή.

Yugup3.png

Αλλεργικες αντιδρασεις και fermented cod oil

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/ant-bite-wasp-sting-stop-that-allergic-reaction-fast/

The GAPS Diet Heals Ulcerative Colitis

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/the-gaps-diet-heals-ulcerative-colitis/

Πως να το χορηγησεις σε αγυριστα κεφαλια νηπιων! Πολυ καλο αυτο, απο αυριο αρχιζει το πασαλειμμα!

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/how-to-get-your-child-to-take-cod-liver-oil/

Πως να δωσεις τουρσια σε παιδια

http://oreganicthrifty.blogspot.gr/2009/03/lacto-fermented-foods-for-kids-15-tips.html

Πολύ χρήσιμα τα λινκς ιδιαίτερα αυτό με τα τουρσιά γαιτί δεν αρέσουν στη μικρή μου καθόλου...:rolleyes: Παλιά πιο μικρούλα έτρωγε και λίγο τώρα της ξυνίζουν πολύ..

Yugup3.png

Χαίρομαι Κατερίνα που τα γράφεις εδώ πέρα για να τα διαβάζουνε κι άλλοι και να παίρνουνε κουράγιο!

Εγώ από την άλλη δεν έχω τίποτα να σημειώσω πάνω στο θέμα αυτό, γιατί μάλλον δεν είχαμε ποτέ ιδιαίτερα προβλήματα πέρα από τις κενώσεις της όταν θήλαζε αποκλειστικά.

Μετά φάνηκε να ξεπέρασε και τη δυσανεξία στα γαλακτοκομικά πριν ακόμη αρχίσω την GAPS, μόνο με τα πεπτικά ένζυμα που έπαιρνα.

Σ' ένα βαθμό πιστεύω αυτό που λένε ότι όταν μεγαλώσουνε λιγάκι "ξεπερνάνε" κάποια έντονα προβλήματα αλλεργίας, αλλά με βάση αυτά που διάβασα δεν τα ξεπερνάνε στα αλήθεια αλλά ενδέχεται αργότερα να εμφανίσουνε άλλα πιο σοβαρά εάν υπάρχει πρόβλημα στο έντερο.

Η κόρη μου τρώει τα πάντα, τα έτρωγε από την αρχή, αλλά με βάση το δικό μου ιστορικό και την junk διατροφή που έκανα τόσα χρόνια πιστεύω ότι χρειάζεται και αυτή την GAPS απλά και μόνο για να είμαι σίγουρη ότι δεν θα παρουσιάσει προβλήματα στο μέλλον.

Και ο γιος μου στην ουσία κάνει εν μέρη GAPS μια και μαγειρεύω κυρίως GAPS style πια!

Τέλος δεν έχω πειστεί ότι μπορεί να επέλθει πραγματική ίαση χωρίς την Ίντρο, στην περίπτωση μου τουλάχιστον είναι απαραίτητη. Θέλω μόνο να αποθηλάσει η μικρή για να την κάνω, με κούρασε ο θηλασμός και ελπίζω ότι θα αποθηλάσουμε σύντομα. Ήδη κόψαμε σε μεγάλο βαθμό τους θηλασμούς εκτός σπιτιού και τους βραδινούς... αλλά ακόμη obsessed είναι με το θηλασμό πράγμα που με προβληματίζει.

Χθες πήγαμε σε παιδικό πάρτυ και ζητούσε τούρτα!

Μάλλον θυμήθηκε που της επέτρεψα να φάει λίγη από τη δική της.

Η καημένη το ζητούσε δειλά-δειλά και φοβότανε καν να πει τη λέξη τούρτα, έλεγε χαμηλόφωνα "θέλω κάτι" :lol:

Της είπα ότι εμείς δεν τρώμε τούρτα, βοήθησε και το ότι δεν έφαγε ο αδερφος της (δεν τρώει ποτέ τέτοια γλυκά αυτός, τα σιχαίνεται γιατί τα βρίσκει πολύ γλυκά) και το ξέχασε γρήγορα, συμβιβάστηκε με στικς καρότου και αγγουριού!

Γενικά δεν ζητάει πια αυτά που ξέρει ότι δεν της επιτρέπεται να φάει, μου κάνει εντύπωση, ακόμη και σήμερα το πρωί που ο μπαμπάς της έτρωγε ψωμί μπροστά της το ζήτησε μια φορά και μετά το ξέχασε.

Σχετικά με τα φίλτρα νερού ντουζ και νιπτήρα.

Το πιο σημαντικο ειναι αυτό του ντουζ λόγο της ποσότητας, της έκθεση όλου του σώματος και της θερμοκρασίας που αυξάνει την απορρόφηση. Ειδικά στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν μέρες που το νερό μυρίζει σαν τον νερό πισίνας.

Ένα απλό φίλτρο άνθρακα, που βιδώνει στο ντουζ, πιστεύω κάνει ικανοποιητική δουλειά. Πρέπει να αλλάζεται συχνα 4-6 μήνες. Δεω χρειάζεται να είναι ακριβό. Εγώ συνήθως αγοράζω απο το ebay όποιο βρω σε καλή τιμή.

Προφανώς υπάρχουν και καλύτερες ποιότητες αλλά δεν το έχω ψάξει γιατί βλέπω ότι και με τα απλά η μυρωδία χλωρίου εξαφανίζεται. Τώρα για τον νιπτηρα εγώ προσωπικά δεν χρησιμοποιώ γιατί η έκθεση στην οδοντόβουρτσα και στα χέρια είναι μικρή.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...