Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Ελίνα μου να σου ζήσει το κοριτσάκι σου!!!

Σε σκεφτόμουνα αυτές τις μέρες, μην αγχώνεσαι, όλα θα πάνε καλά.

Απλά φρόντισε να κάνεις εσύ τη full GAPS όσο θηλάζει αποκλειστικά το μωρό και να της δίνεις έστω και λίγους κόκκους προβιοτικών καθημερινά.

Η Campbell λέει ότι οι πρώτες 21 μέρες είναι πολύ σημαντικές για την εγκαθίδρυση της εντερικής χλωρίδας.

Εναλλακτικά μπορείτε να πίνετε 1 ποτήρι καθαρό ζωμό (χωρίς λαχανικά) από το ψυγείο με λεμονάκι. Από το να τρώω ζελατίνη προτιμώ 2 ποτήρια ζωμό την μέρα.

Ο ζωμός μου εμένα κατευθείαν από το ψυγείο είναι σαν ζελέ, δεν πίνεται αλλά τρώγεται με κουτάλι!

Εσένα πώς γίνεται να είναι σε υγρή μορφή;

Γνωρίζετε κανένα δικτυακό καταάστημα Ελληνικό ή Ευρωπαικό με καλές τιμές όπου μπορώ να αγοράσω εργαλεία για την κουζίνα.

Χρειάζομαι ένα μαντολίνο ποιότητας, στίφτη λεμονιιών χειρός (τανάλια), αποφλειωτές και διάφορα άλλα. Και Αμερικάνικο κατάστημα αν και θα προτιμούσα να μην μπλέξω με τελωνεία.

Εγώ συνήθως κάτι τέτοια τα αγοράζω από την αγγλική άμαζον, www.amazon.co.uk.

Προσωπικά επιλέγω τη σειρά του Jamie Oliver.

SCOBY = Symbiotic Colony of Bacteria & Yeast

SCOBY είναι και τα κεφίρ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ελίνα να σου ζήσει το μωράκι σου!!!!:D

Όσο για την γκαπς θα κάνεις το πρώτο 6-7μηνο εσύ και μετά η εισαγωγή τροφών θα γίνει σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες της Κάμπελ. Piece of cake! ;)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Να πω όμως κάτι χωρίς να με παρεξηγησει καμία κοπέλα... για μένα είναι αδιανόητο να ξεκινήσεις μία θεραπευτική διατροφή είτε αυτή λέγεται γκαπς είτε οποιαδήποτε αλλη, χωρίς να έχεις ενημερωθεί σωστά.

ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσετε το βιβλίο! Μην σας πω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της ημέρας σας πρέπει να το περάσετε με διάβασμα βιβλίων, φόρουμ και μπλογκς τώρα στην αρχή. Δεν υπάρχει δεν προλαβαίνω (κι εγώ έχω 2 παιδιά και καταλαβαίνω την έλλειψη χρόνου), είναι απλά απαραίτητο! Θα κάνετε λάθη πολύ σοβάρά και ενδεχομένως επικίνδυνα αν δεν είστε σωστά ενημερωμένες. Δυστυχώς οι πληροφορίες που αντλείτε εδώ δεν είναι αρκετές.

Ζητάω συγνώμη εκ των προτέρων αν το ύφος μου φανεί επιθετικό (δεν είναι αυτή η πρόθεση μου ειλικρινά). Σας συμβουλευω με κάθε φιλικότητα να διαβάσετε τουλάχιστον το βιβλίο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εγώ χθες τάιζα αυγό την μεγαλη μου. Και όπως ήμουν ζαλισμένη, είχα και πυρετό, μου αλλάζει θέση η μεγάλη και έρχεται μπροστά η μικρή κι εγώ στην ζάλη μου της δίνω αυγό! Την βλέπω στραβομουτσουνιάζει και απορώ γιατί. Και συνειδητοποιώ τι έχω κάνει! Ευτυχως δεν φάνηκε να την πειράζει οπότε από βδομάδα της ξεκινάω σιγά σιγά και αυγουλάκι.

Στην μεγάλη έχω αυξήσει το γιαούρτι και έχω παρατηρήσει μία γκρίνια. Θα το παλέψω όμως γιατί οιι κενώσεις δείχνουν οκ.

Γιαούρτι τρώει και η μικρή πλέον σε πολύ μικρή ποσότητα. Σταδιακά αυξάνω.

Ρόζυ πολύ σε ζηλεύω που βγάζεις τα μαυρα σφραγίσματα. Στο έχω ξαναπεί. Αυτή την στιγμή έχω να επιλέξω μεταξύ αυτού και ενός καλού φίλτρου νερού. Κλίνω προς το φίλτρο. Λέτε επιλέγω το σωστό?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ελίνα να σου ζήσει!!!!!

Νεραϊδομαμά, πάρε το φίλτρο. Αυτό θα είναι για όλη την οικογενεία, το άλλο μόνο για σένα, από αυτή την άποψη το λέω.

Εμείς σταματήσαμε τη διατροφή. Η μικρή πάει πολύ καλά. Η μεγάλη και ο σύζυγος χάλια. Μάλλον αυτοί θέλουν πολλή δουλειά με τη gaps. Από Σεπτέμβρη μάλλον θα ξαναρχίσουμε πιο οργανωμένοι αυτή τη φορά και για μεγαλύτερο διάστημα. Για να δούμε.

Πάντως όσο έδινα προβιοτικά στη μεγάλη πήγαινε καλύτερα. Είναι όμως πολύ ακριβά και πρέπει να της δίνω πολλές κάψουλες την ημέρα και δεν συμφέρει. Εντωμεταξύ δεν θέλει κανένα άλλο φυσικό προβιοτικό και όλο κάνει τα αντίθετα στη διατροφή της από ό,τι πρέπει. Με κούρασαν οι τσακωμοί και σταματήσα να ασχολούμαι πια. Ελπίζω κάποια στιγμή να το καταλάβει μόνη της ή με επιφοίτηση. Από ότι καταλάβατε έχω εναποθέσει τις ελπίδεες μου πια στο Θεό για αυτήν.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

για τις γυναικολογικές ενοχλήσεις βοηθάει και η πλύση με μαγειρική σόδα (την γυναίκα μου τουλάχιστον). Τις το είπε ένας γυναικολόγος και το δοκίμασε.

Υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με το pH και ίσως σε άλλες περιπτώσεις βοηθάει και σε άλλες όχι. Ίσως αν δεν βοηθάει το κεφίρ χρειάζεται σόδα για να επανέλθει η ισορροπία.

Να χαίρεστε το μωράκι σας.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Ο ζωμός μου εμένα κατευθείαν από το ψυγείο είναι σαν ζελέ, δεν πίνεται αλλά τρώγεται με κουτάλι!

Εσένα πώς γίνεται να είναι σε υγρή μορφή;

Ελαφρύ ζέσταμα και αραίωμα σε νερό και λεμόνι.

Ευχαριστώ για το αμαζον παράγγειλα ήδη μερικά εξαρτήματα.

Να πω όμως κάτι χωρίς να με παρεξηγησει καμία κοπέλα... για μένα είναι αδιανόητο να ξεκινήσεις μία θεραπευτική διατροφή είτε αυτή λέγεται γκαπς είτε οποιαδήποτε αλλη' date=' χωρίς να έχεις ενημερωθεί σωστά.

ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσετε το βιβλίο! Μην σας πω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της ημέρας σας πρέπει να το περάσετε με διάβασμα βιβλίων, φόρουμ και μπλογκς τώρα στην αρχή. Δεν υπάρχει δεν προλαβαίνω (κι εγώ έχω 2 παιδιά και καταλαβαίνω την έλλειψη χρόνου), είναι απλά απαραίτητο! Θα κάνετε λάθη πολύ σοβάρά και ενδεχομένως επικίνδυνα αν δεν είστε σωστά ενημερωμένες. Δυστυχώς οι πληροφορίες που αντλείτε εδώ δεν είναι αρκετές.

Ζητάω συγνώμη εκ των προτέρων αν το ύφος μου φανεί επιθετικό (δεν είναι αυτή η πρόθεση μου ειλικρινά). Σας συμβουλευω με κάθε φιλικότητα να διαβάσετε τουλάχιστον το βιβλίο.[/quote']

+1 :!:

Εγώ χθες τάιζα αυγό την μεγαλη μου. Και μικρή πλέον σε πολύ μικρή ποσότητα. Σταδιακά αυξάνω.

Ρόζυ πολύ σε ζηλεύω που βγάζεις τα μαυρα σφραγίσματα. Στο έχω ξαναπεί. Αυτή την στιγμή έχω να επιλέξω μεταξύ αυτού και ενός καλού φίλτρου νερού. Κλίνω προς το φίλτρο. Λέτε επιλέγω το σωστό?

Τα φίλτρα είναι υπετιμημένα. Το Ελληνικό νερό (συνήθως) είναι καλό. Η Αθήνα έχει καλό νερό. Η θεσσαλονίκη έχει πολύ χλώριο.

Αντίστροφής όσμωσης και αποσταξης που είναι τα ακριβότερα η Cambell ΔΕΝ τα συστήνει.

Τα φίτρα+κανάτα της Maxtra είναι φτηνά και ικανοποιητικά. Δεν φιτλτράρουν ομως το χλώριο, χρειάζεται και ένα φιτρο ενεργού άνθρακα αλλά και αυτό έιναι φτηνό. Αυτά όλα μαζί είναι φτηνά οπότε ξεκινάς και τα σφραγίσματα.

Πάντως όσο έδινα προβιοτικά στη μεγάλη πήγαινε καλύτερα. Είναι όμως πολύ ακριβά και πρέπει να της δίνω πολλές κάψουλες την ημέρα και δεν συμφέρει. Εντωμεταξύ δεν θέλει κανένα άλλο φυσικό προβιοτικό και όλο κάνει τα αντίθετα στη διατροφή της από ό,τι πρέπει. Με κούρασαν οι τσακωμοί και σταματήσα να ασχολούμαι πια. Ελπίζω κάποια στιγμή να το καταλάβει μόνη της ή με επιφοίτηση. Από ότι καταλάβατε έχω εναποθέσει τις ελπίδεες μου πια στο Θεό για αυτήν.

Αν τα κρύβεις σε χλιαρά προς κρύα φαγητά? Βάζε της στο φαγητό πολύ ζουμί από τα τουρσιά κάθε είδους. Αν την ενοχλεί το σκόρδο, μην βάζεις σκόρδο στα τουρσια για να μην το καταλαβαίνει. Και παίξε λίγο και με το μούλτι. πχ τριμένο κουνουπίδι/καρότο

Καλό κουράγιο Γιώτα!. Είναι πολύ δύσκολο με παιδί μεγάλο που δεν συνεργάζεται. Υπομονή! Κάνε φοκους στον άντρα σου και την μικρή και μεγαλώνοντας θα φτιάξουν τα πράγματα. Σημαντικό είναι να έχει από σένα συγκεκριμένο πρότυπο διατροφής. Θα ξέρει ότι στο σπίτι δεν τρώμε junk! Θέλει δεν θέλει. Ας τα βρίσκει αλλού. Δεν διανοείσαι πόσο πολύ θα την επηρεασει αργότερα στην ενήλικη ζωή της!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

για τις γυναικολογικές ενοχλήσεις βοηθάει και η πλύση με μαγειρική σόδα (την γυναίκα μου τουλάχιστον). Τις το είπε ένας γυναικολόγος και το δοκίμασε.

Η σόδα είναι εξαιρετική για πολλά. Από πλύσιμο ρούχων και πάγκων μέχρι γαργάρες σε ερεθισμένο λαιμό και πλύσεις για κάντιντα ή σε πληγές. Ακόμα και πλύσιμο στις μασχάλες για να μην μυρίζουν. :wink:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τα φίλτρα είναι υπετιμημένα. Το Ελληνικό νερό (συνήθως) είναι καλό. Η Αθήνα έχει καλό νερό. Η θεσσαλονίκη έχει πολύ χλώριο.

Αντίστροφής όσμωσης και αποσταξης που είναι τα ακριβότερα η Cambell ΔΕΝ τα συστήνει.

Τα φίτρα+κανάτα της Maxtra είναι φτηνά και ικανοποιητικά. Δεν φιτλτράρουν ομως το χλώριο, χρειάζεται και ένα φιτρο ενεργού άνθρακα αλλά και αυτό έιναι φτηνό. Αυτά όλα μαζί είναι φτηνά οπότε ξεκινάς και τα σφραγίσματα.

Δεν ξέρω πόσο χάλια είναι το νερό στην συμπρωτεύουσα αλλά εδώ δυστυχώς είναι απαίσιο. Αν πιεις για πολύ λίγο διάστημα εμφιαλωμενο και μετά το γυρίσεις στης βρύσης καταλαβαίνεις αμέσως την διαφορά.

Έχεις κάποιο λινκ πρόχειρο για την Καμπελ που μιλάει για τα φιλτρα? Για ποιο λόγο δεν τα προτείνει?

Της Maxtra το έχεις ο ίδιος ή ξέρεις από έρευνα που έχεις κάνει?

Ισως σε κάποιους να φαίνεται off topic αλλά δεν είναι. Οσοι κάνουν γκαπς επιβάλλεται να πίνουν σωστό νερό. Οπότε πιστεύω αν καταλήξουμε σε 1-2 σωστές μάρκες θα βοηθηθούν και άλλοι.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εμείς έχουμε τόσο χάλια νερό που αν το περάσουν από έλεγχο θα το βγάλουν ακατάλληλο. Αυτό το ξέρω γιατί ο άντρας μου χρειάζεται μια φορά το χρόνο πιστοποιητικό καταλληλότητας και πριν το βγάλει πρώτα ρίχνουν διάφορα στο νερό (στην κεντρική δεξαμενή) για να γίνει πόσιμο κια να περάσει. Δεν ξέρω γιατί δεν το κάνουν συνέχεια και για όλο τον κόσμο. Μάλλον κοστίζει πολύ από ότι κατάλαβα. Τι να πω.

Εμείς έχουμε αγοράσει ένα φίλτρο χωρίς να το πολυψάξουμε. Για την ακρίβεια έχει 4 φίλτρα και φιλτράρει σχεδόν τα πάντα, σκόνη, χλώριο, μικροοργανισμούς κ.τ.λ. Ή τουλάχιστον έτσι μου λένε. Τα αλλάζουν όλα μια φορά το χρόνο. Είναι αμερικάνικη εταιρεία. Veluda λέγεται.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Ισως σε κάποιους να φαίνεται off topic αλλά δεν είναι. Οσοι κάνουν γκαπς επιβάλλεται να πίνουν σωστό νερό. Οπότε πιστεύω αν καταλήξουμε σε 1-2 σωστές μάρκες θα βοηθηθούν και άλλοι.

Κι εγω ενδιαφερομαι για φιλτρο. Στο Γερακα που μενουμε το νερο δεν ειναι της ΕΥΔΑΠ ειναι γεωτρησης. Ελα ομως που ο υδροφορος οριζοντας ειναι μολυσμενος. Οποτε ειμαστε με εμφιαλωμενα! Αλλα και σε αυτα δεν εχω εμπιστοσυνη.. Ασε που το φιλτρο μπορει να ειναι πιο οικονομικο τελικα.

Της maxtra ειχαμε παλια αλλα δε βολευει να φιλτραρεις ολην την ωρα ουτε το βρισκω ασφαλες να ειναι στασιμο το νερο στην κανατα..Αλλα υπαρχει και φιλτρο της brita που μπαινει στη βρυση. Αυτο ειναι το πιο απλο τελειως (συγκρατει τα λιγοτερα στοιχεια). Ειχα βρει παλια μια συγκριση για τα φιλτρα

http://www.waterfiltercomparisons.com/water_filter_comparison.php

αλλα δε το ειχα αποφασισει να παρω...

Sto yahoo είδα ότι συστήνουν αυτό ως οικονομική λυση, απο ανοξείδωτο ατσαλι

http://www.berkeyfilters.com/index.html

Δεν ξέρω αν το βρίσκουμε Ευρώπη όμως

Ακριβό βρήκα αυτό

http://www.radiantlifecatalog.com/category/water-purification-systems

πληροφοριες για το νερό

http://www.nourishingourchildren.org/Water.html

Και αυτά από το weston price foundation με πολύ πολύ γρήγρο ψάξιμο.

I have heard that reverse osmosis filters remove minerals, is that true?

A. Yes, RO filters take out all the minerals, but they also are the only way to take out all the fluoride. So if you have fluoridated water, use an RO filter and then add minerals back in via mineral drops.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

I have heard that reverse osmosis filters remove minerals' date=' is that true?

A. Yes, RO filters take out all the minerals, but they also are the only way to take out all the fluoride. So if you have fluoridated water, use an RO filter and then add minerals back in via mineral drops.[/quote']

Εμείς αντίστροφη όσμωση έχουμε πέντε σταδίων.

Παίρνω από το iherb mineral drops, έχει τις ίδιες που πουλάει και η Radiant Life.

http://www.iherb.com/Trace-Minerals-Research-ConcenTrace-Trace-Mineral-Drops-4-fl-oz-118-ml-Dropper-Bottle/26464

Αιώνες! :lol:

Δεν έχω ιδέα, σε κάθε ποτήρι νερό βάζω 2 σταγονίτσες οπότε αν θες κάνε ένα υπολογισμό.

Πρέπει να υπάρχουνε και στην Ελλάδα, ίσως όχι η συγκεκριμένη μάρκα.

Υπάρχει και οικονομική refill συσκευασία (χωρίς το dropper):

http://www.iherb.com/Trace-Minerals-Research-ConcenTrace-Trace-Mineral-Drops-8-fl-oz-237-ml/22265

Edit: μια σταγόνα δεν είναι 1 μλ;

Δεν βάζω στο μαγείρεμα, μόνο στο νερό που πίνουμε και στο κεφίρ νερού.

ΦΙΛΤΡΑ

Από το FAQ στο gaps.me

2. Any thoughts on alkaline water? It seems to be the health craze lately and Iʼm just wondering if itʼs worth the investment? Also what type of water filtration do you recommend?

Water filtration: there are many methods and devices, from simple carbon filters to very complex and expensive solutions. Majority of people I know use an under-the-sink carbon filter; a separate tap comes from it. It is affordable and does provide acceptable quality water, removing fluoride, chlorine and pesticides. I do not recommend using distilled water or reverse osmosis, as there is a concern amongst scientists that this water looses its ʽlifeʼ and becomes ʽdeadʼ, because all minerals and salts are removed. Water is a universal carrier of information and requires minerals and salts to maintain its crystalline structure and carry information.

Φϊλτρα Brita Maxtra χρησιμοποιώ και εγώ, τα πρότεινε παλαιότερα και ο Mercola, μειονέκτημα είναι ότι δεν αφαιρούν το χλώριο. Είναι μια φτηνή λύση, κάπως δύσχρηστη.

Αν το φίλτρα σας είναι 4 ή 5 σταδίων τότε είναι αντίστροφης όσμωσης.

Να κάνω μια ερώτηση-σφήνα για τα φίλτρα; Έχουμε ένα πάνω στη βρύση (pur αν δεν απατώμαι) και μια κανάτα brita. Στην κανάτα, στο επάνω μέρος (εκεί που ρίχνεις το νερό για να περάσει από το φίλτρο) γεμίζει μικρά-μικρά κομμάτια άνθρακα. Είναι ασφαλές αυτό; Αν έχει χρησιμοποιήσει κανείς και ξέρει ας μου πει. Thanks!

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Να κάνω μια ερώτηση-σφήνα για τα φίλτρα; Έχουμε ένα πάνω στη βρύση (pur αν δεν απατώμαι) και μια κανάτα brita. Στην κανάτα, στο επάνω μέρος (εκεί που ρίχνεις το νερό για να περάσει από το φίλτρο) γεμίζει μικρά-μικρά κομμάτια άνθρακα. Είναι ασφαλές αυτό; Αν έχει χρησιμοποιήσει κανείς και ξέρει ας μου πει. Thanks!

Ανθρακα απο το φιλτρο της βρυσης? Γιατι και εμεις εχουμε brita αλλα μονο αλατα γεμιζει το καπακι.

Συνήθως αυτά με τα στάδια είναι αντίστροφης όσμωσης.

Το βασικό είναι να αφαιρεί το χλώριο γιατί αυτό καταστρέφει την εντερική μας χλωρίδα.

Γι' αυτό και θα πρέπει να έχουμε και φίλτρο στην ντουζιέρα μας, το χλώριο απορροφάται και μέσω του δέρματος μας.

Η Θεσσαλονίκη όντως έχει άθλιο νερό. Στην Αθήνα ακόμη και κατευθείαν από τη βρύση να πιώ είναι ΟΚ σε γεύση, στη Θεσσαλονίκη το νερό της βρύσης δεν πίνεται.

Αλλά και το νερό της Αθήνας είναι πολύ επιβαρυμένο, έχω εσωτερική πληροφόρηση από στέλεχος της ΕΥΔΑΠ και καθ. πανεπιστημίου, γι' αυτό και επέλεξα φίλτρο αντίστροφης όσμωσης (αυτός έχει πανάκριβο φίλτρο στην εξωτερική παροχή του νερού του σπιτιού του που αφαιρεί τα πάντα!).

Ο Mercola πάντως που είναι εναντίον του απεσταγμένου νερού συστείνει το RO.

Συνήθως αυτά με τα στάδια είναι αντίστροφης όσμωσης.

Το βασικό είναι να αφαιρεί το χλώριο γιατί αυτό καταστρέφει την εντερική μας χλωρίδα.

Γι' αυτό και θα πρέπει να έχουμε και φίλτρο στην ντουζιέρα μας, το χλώριο απορροφάται και μέσω του δέρματος μας.

Η Θεσσαλονίκη όντως έχει άθλιο νερό. Στην Αθήνα ακόμη και κατευθείαν από τη βρύση να πιώ είναι ΟΚ σε γεύση, στη Θεσσαλονίκη το νερό της βρύσης δεν πίνεται.

Αλλά και το νερό της Αθήνας είναι πολύ επιβαρυμένο, έχω εσωτερική πληροφόρηση από στέλεχος της ΕΥΔΑΠ και καθ. πανεπιστημίου, γι' αυτό και επέλεξα φίλτρο αντίστροφης όσμωσης (αυτός έχει πανάκριβο φίλτρο στην εξωτερική παροχή του νερού του σπιτιού του που αφαιρεί τα πάντα!).

Ο Mercola πάντως που είναι εναντίον του απεσταγμένου νερού συστείνει το RO.

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Ελπίζω να μην πηγαίνουνε στράφι τα 150 ευρώ που δίνω το χρόνο για αλλαγή φίλτρων.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...