Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Περίοδος ανάνηψης μετά από καισαρική και Φ.Τ.

Recommended Posts

Μανούλες εσείς που έχετε γεννήσει με καισαρική δε λέτε και σε μας που δεν ξέρουμε ακόμα ούτε τον Φ.Τ. ούτε την καισαρική και είμαστε χαμένες μέσα στον ωκεανό του άγχους για την γέννα πόσο σας πήρε να συνέλθετε από καισαρική και από Φ.Τ.

Ξέρετε πόσο σας πήρε για να κάθεστε καλά να περπατάτε καλά να μπορείται να πάτε τουαλέτα να μην υποφέρεται τέλος πάντως........καταλαβαίνεται τι εννοώ....Και το πιο σημαντικό πόσο καιρό μετά η κοιλά αποκτά σχετικά μικρό μέγεθος...Έχω ακούσει ότι μετά την γέννα και για πολύ καιρό είναι όπως ήταν όταν ήμασταν στον 5ομήνα είναι αλήθεια;;;;;;

Περιμένουμε και εμείς οι μέλλουσες μανούλες να ενημερωθούμε τι μας περιμένει όχι μόνο κατά την γέννα μιας και είδα πολλά topics για αυτό αλλά και μετά......

.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 59
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπον εγώ γέννησα με φ.τ. και μπορούσα να κάτσω από την πρώτη μέρα κανονικά και στην τουαλέτα αν και πόναγα λίγο...Ευχαριστώ την γιατρό μου που μου έδωσε pulvo για την πληγή και δεν καταλάβαινα τίποτα (εκτός από την αντιβίωση φυσικά). Όσο για την κοιλιά εγώ πήρα 11 κιλά και από 40 ημερών έκανα γυμναστική...Αφού όμως αδιαθέτησα για πρώτη φορά και μετά από κάνα μήνα επανήλθε η κοιλιά μου...Αλλά για να είμαι ειλικρινής (ακόμα και τώρα που η κόρη μου είναι 8 μηνών) δεν έχει επανέλθει η κοιλιά μου 100% (βέβαια δεν είχα και ποτέ τους κοιλιακούς της Βανδή :lol::lol: ) Όλα θα πάνε καλά

Γεννησα με φυσιολογικο τοκετο,γλυτωνοντας την καισαρικη ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ την τελευταια στιγμη,μιας και το μωρο μου ηταν ισχιακο και διαπιστωσαμε οτι ειχε παρει κανονικη θεση λιγα λεπτα πριν με βαλουν στο χειρουργειο για καισαρικη. Γενικα το πώς εξελιχθηκε ο τοκετος μου ηταν απιστευτο,αλλα αυτη ειναι μια αλλη ιστορια (που καποια στιγμη ελπιζω να αξιωθω να στρωθω να τη γραψω στο αναλογο topic!!! )

Οσον αφορα την ανανηψη και τα σχετικα:

Επειδη εβγαλα πολυ μεγαλο παιδι (4,150) μου εκαναν περινεοτομη βαρβατη,καπου 15 ραμματα μου ειπαν πως ειχα. :shock:

Τις πρωτες 5 μερες περιπου μου ηταν πολυ δυσκολο να καθισω,στο μαιευτηριο ευτυχως μου εκαναν ενεσεις Voltaren μια καθε βραδυ για τον πονο,αλλα μετα που γυρισα σπιτι απλως προσεχα πολυ καθε φορα που πηγαινα να κατσω!!!

Με ενοχλουσαν και στο περπατημα καπως τα ραμματα,τα οποια μου επεφταν σταδιακα μεχρι και 3 εβδομαδες μετα τη γεννα.

Οσον αφορα την κοιλια,επειδη δεν εβαζα κρεμες κατα την εγκυμοσυνη απεκτησα αρκετες ωραιοτατες ραγαδουλες κι επειδη οπως ειπα το μωρο μου ηταν τεραστιο η κοιλια μου ειχε γινει λες και κυοφορουσα τριδυμα.Φυσικα ειναι ακομη αρκετα ξεχειλωμενη αλλα να σας πω κατις Ποσως με νοιαζει!!! Στην παραλια βγαινω ανετοτατη και χωρις καμμια ντροπη,αν και αχικα νομιζα πως θα ντρεπομαι,γιατι σκεφτομαι οτι αφου το σωμα μου ευλογηθηκε με μια γεννα,ολα τ΄αλλα ειναι δευτερευοντα-ισα-ισα,σκεφτομαι,τιμη μου και καμαρι μου που ειναι ετσι η κοιλια,αφου εβγαλε ολοκληρο θηριακι!!! :lol::lol::lol:

Απο κιλα ειχα παρει 20 στο συνολο,αλλα 5 μηνες μετα τα εχω χασει ολα κι ειμαι παλι στα 52 που ημουν και οταν εμεινα εγκυος-σε αυτο πιστευω πως βοηθησε πολυ και ο θηλασμος,γιατι απ΄ο,τι λενε οι μαμαδες που θηλαζουν επανερχονται πολυ πιο γρηγορα!!! :wink::wink::wink:

Κι εγώ γέννησα με Φ.Τ. Την επόμενη μέρα με πονούσαν αρκετά τα ράμματα και έπαιρνα παυσίπονα που σου δίνουν στο μαιευτήριο. Τις πρώτες 2-3 μέρες καθόμουν με δυσκολία. Και όταν γύρισα σπίτι πονούσα όταν καθόμουν αλλά μέρα με την μέρα ο πόνος έφευγε και σε 10-12 μέρες ήμουν καλά. Στην τουαλέτα εκτός ίσως από την πρώτη-δεύτερη μέρα, κανένα πρόβλημα.

Υπάρχουν και κάποια υπόθετα που σου δίνουν εκεί, αρκετά αποτελεσματικά για τον πόνο. Ανάλογα με το πόσο πονάς παίρνεις και το κατάλληλο αναλγητικό δηλαδή.

Σε 4-5 μήνες άρχισε η κοιλιά να επανέρχεται.

Με το καλό!

Καλησπέρα κορίτσια,

Γέννησα τον προηγούμενο Αύγουστο (τι μαρτύριο με τις ζέστες ήταν αυτό!!) με καισαρική τομή και επισκληρίδιο. Ο μπέμπης μου βλέπετε ήταν πολύ μεγάλος (4845g) και κεφάλας ταυτόχρονα (περίμετρος κεφαλής 39cm) και η λεκάνη μου αρκετά στενή. Πήρα σύνολο 23-24 κιλά, είχα μια πραγματικά τεράστια κοιλιά, αλλά ευτυχώς τουλάχιστον δεν έκανα ραγάδες, αφού παστωνόμουνα δύο φορές την ημέρα με βαζελίνη και παιδικό λάδι αν και λένε ότι αν είναι να κάνεις ραγάδες, θα κάνεις. Τώρα έχω χάσει σχεδόν όλα τα κιλά (μου μένουν 4 ακόμα, αλλά όλοι μου λένε πώς είμαι καλύτερα τώρα από πριν), αλλά η κοιλίτσα μου δεν έχει επανέλθει ακόμα 100% συν που η μαύρη γραμμή της εγκυμοσύνης, αν και αρκετά αχνή ακόμα φαίνεται. Τώρα όσον αφορά στην εμπειρία της καισαρικής, ήταν λίγο ζόρικη η μετά καισαρικής περίοδος ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες. Όταν ήμουν ξαπλωμένη ακόμη και χωρίς την επισκληρίδιο δεν πονούσα τρομερά, αλλά όταν σηκώθηκα επειδή τη δεύτερη μέρα σε σηκώνουν στο μαιευτήριο υποχρεωτικά και σου βγάζουν και τον καθετήρα, τα είδα όλα από τον πόνο. Ο πόνος όμως σιγα- σιγά, μέρα με τη μέρα υποχωρεί και σε δύο περίπου βδομάδες, είσαι περδίκι. Η τομή βέβαια σε ενοχλεί , τράβηγματακια, ίσως λίγη φαγούρα περισσότερο διάστημα. Το κακό ήταν ότι δεν μπορούσα αρχικά να κρατήσω το μωράκι πολύ αγκαλιά και δεν μπορούσα καθόλου να βολευτώ στο θηλασμό, αλλά αν έχεις κάποιον να σου δείξει και να σε βοηθήσει τα καταφέρνεις. Την πρώτη βδομάδα επίσης θυμάμαι εκείνη τη δυσάρεστη αίσθηση της κοιλιάς μου να είναι σαν ζελέ, καθώς τα όργανα που έχουν εκτοπιστεί από τη θέση τους λόγω της αύξησης του μεγέθους της μήτρας κατεβαίνουν σιγα σιγα στη θέση τους. Όταν όμως τώρα βλέπω τον μπόμπιρα να μου χαμογελάει, να αποκτά μέρα με τη μέρα μια καινούρια δεξιότητα όλα αυτά σβήνουν. Αυτή βέβαια ήταν η δική μου εμπειρία της καισαρικής γιατί άλλες κοπέλες συνέρχονται πολυ πιο γρήγορα, ακόμα κι από τις κοπέλες με φυσιολογικό τοκετό. Με το καλό εύχομαι σε όλες τις εγκυούλες!!!

T5Zop3.png

Διαφημίσεις

Ας πω κι εγώ την εμπειρία μου που είναι πάαααααααααααρα πολύ πρόσφατη...

Γέννησα με καισαρική τομή και δεν συνήρθα καθόλου γρήγορα...ακόμη έχω τραβήγματα και χαίρομαι τόσο πολύ που είχα τις πρώτες μέρες βοήθεια από την πεθερά μου. Τα πρώτα 2 βράδυα στο σπίτι το νινάκι μου ήταν πολύ ανήσυχο κι από το σήκω κάτσε όλη την ώρα η τομή μου έβγαζε αίμα γιαυτό και κάθε βοήθεια ήταν δεκτή. Τώρα έχει έρθει η μαμά μου από Γερμανία και με βοηθάει πάααααααααααααααρα πολύ :D:D

Έχω ακούσει βέβαια κι από άλλες κοπέλες που έχουν αναρρώσει πολύ πιό γρήγορα από ότι εγώ...μάλλον ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.

Εγώ και στην κλινική ανά 6 ώρες έπαιρνα παυσίπονο όπως είχε δώσει εντολή ο γιατρός.

το πρώτο βράδυ σηκώθηκα από το κρεβάτι γιατι έτσι το ήθελε ο γιατρός αλλά ξανακάθησα κατευθείαν γιατι είχα αναγούλες και ζαλάδες...εκείνη η επισκληρίδιο δεν μου κάθησα καθόλου καλά. Και στο Χειρουργείο με το που μου χορηγήσανε την επισκληρίδιο ταβλιάστηκα και με είχανε με οξυγόνο.

Όσο για την κοιλιά τί να πω;;; Τις πρώτες μέρες ήταν μεγαλούτσικη ακόμη...τώρα έχει μαζέψει αλλά όχι τελείως :cry::cry: ακόμη φαίνομαι σαν εγκυούλα σε 4ομήνα περίπου.

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Kαλησπέρα,

ιδού και η δική μου εμπειρία, τώρα που τα έχω πρόσφατα:

Γέννησα την προηγούμενη Πέμπτη, με καισαρική - δυστυχώς- με επισκληρίδιο. Τέλοσπάντων, εκείνη τη μέρα, αν και με ορό και καθετήρα, αισθανόμουν τέλεια, φαντάζομαι και λόγω παυσιπόνων και λόγω υπερέντασης και χαράς.

Την επόμενη όμως τα είδα όλα! Αυτό που συμβαίνει, όπως μου εξήγησε ο γιατρός, είναι ότι φουσκώνει το έντερο γιατί τα αέρια δεν βρίσκουν διέξοδο, ή κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να πονάς πάρα πολύ! Ο τρόπος αντιμετώπισης είναι το περπάτημα, ώστε να λειτουργήσει το έντερο και να έχεις αέρια - βέβαια, μια κουβέντα είναι αυτό με τέτοιο πόνο. Άπαξ και έγινε αυτό όμως, ανακουφίστηκα και μετά με πονούσε κυρίως η τομή, αλλά όχι τρελά. Σημειώνω ότι στο μαιευτήριο πρωί - βράδυ μου έδιναν Voltaren.

Τώρα, μια βδομάδα μετά, είναι όλα καλά, η τομή με τραβάει που και που αλλά δεν έχω πάρει ούτε ένα depon. Στο θηλασμό δεν δυσκολεύομαι Πρέπει όμως να κάνω αντιπηκτικές ενέσεις για άλλη μια βδομάδα :roll:

Σε γενικές γραμμές, απ'ό,τι είδα στο μαιευτήριο, η ανάνηψη από Φ.Τ. είναι έτη φωτός ευκολότερη από αυτήν από καισαρική - λογικό, αφού η καισαρική δεν παύει να είναι επέμβαση.

Για την κοιλιά δεν ξέρω ακόμη, είναι νωρίς!

εγω που εχω γεννησει 2 φορες με φ.τ ηταν διαφορετικα λοιπον

στην πρωτη γεννα ζοριστηκα πολυ δεν μπορουσα να κατσω 20 μερες ζοριζομουν οταν πηγενα τουαλετα και γενικα ηταν δυσκολα φανταστητε απο τον πονο που ενοιωθα με ξαναανοιξαν για να δουν μηπως κατι παιζει εκει να δεις πονο :shock::shock::shock::shock::shock:

τωρα στην δευτερη λες και δεν γεννησα με το που πηγα στο δωματιο σηκωθηκα πηγα τουαλετα εκανα το μπανιο μου οταν μου εβγαλαν τον ορο

και γενικα δεν ενιωθα ιδιαιτερο πονο :D:D ηταν και μικρο βεβαια 2280 και αυτο παιζει μεγαλη σημασια φανταστητε την εβγαζε με ντεπονακι μονο στην πρωτη υποθετα και παλι δεν με επιαναν μετα που πηγα σπιτι πετουσα ημουν πολυ καλα!!!!!

τα κιλα στην πρωτη πηρα 22 κιλα τα οποια δεντ α εχασα ολα 5 εμειναν τα υπολοιπα τα εχασα σε 9 μηνες!! :shock::twisted:

τωρα πηρα 18 κιλα σε 2 εβδομαδες εχασα 14 κιλα :D δεν ετρωγα βεβαια λογο επιλοχειας καταθληψης. τωρα ειμαι στα κιλα μου 57 !!!! :D:D:D

εγω γεννησα με φ.τ στις 9 το βραδυ και 3 τα μεσανυχτα σηκωθηκα κανονηκοτατα.δεν πηρα καθολου παυσιπονα.απλα το προβλημα με'μενα ηταν οτι λογω μεγαλης δοσης επισκληριδιου γιατι ζητουσα συνεχεια εμεινε πολλες ωρες το μουδιασμα.πηρα 25 κιλα τα οποια εχασα σε μηνες.

rQGhp3.png

Γέννησα φυσιολογικά και επειδή είχα κι εγώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ράμματα έκανα περίπου δύο εβδομάδες για να κάτσω κανονικά. Ενοχλήσεις είχα και στο περπάτημα ειδικά τις πολύ κρύες μέρες (γέννησα τα Χριστούγεννα).

Σχετικά με την κοιλιά, δεν είχα ραγάδες και μετά από δύο μήνες είχε επανέλθει στο προ εγκυμοσύνης μέγεθος.

Και η κυτταρίτιδα που έκανα στην εγκυμοσύνη, εξαφανίστηκε δύο μήνες μετά τον τοκετό.

Διαφημίσεις

Εγω γεννησα με φυσιολογικο τοκετο τον Κωνσταντινο , την πρωτη μερα (το πρωι ειχα γεννησει ) σηκωθηκα καποια στιγμη για να παω να κατουρησω επειδη μας λεγανε οτι ειναι απαραιτητο . Ειμαι και λιγο φοβιτσιαρα , ζαλιζομουνα κιολας , λογικο αυτο .Αλλα γενικα εντα3ει αναρωσα πολυ αμεσως , σε 1 μερα εβγαινα και βολτες (στους διαδρομους ) , ειχα λιγο φοβο με τα ραματα πως θα παω τουαλετα κτλ κτλ αλλα ξεπεραστηκαν . Με το που γυρησαμε σπιτι δεν θυμαμαι να ειχα κανενα προβλημα , ουτε καν τα ραματα πονουσανε , λιγο τραβουσανε , ισα ισα την 3η μερα μετα που γυρησαμε σπιτι βγηκαμε εξω για να παμε στα Λητω να ψωνησουμε απαραιτητα για το μπεμπη που δεν ειχαμε αγορασει .Σε 1 βδομαδα κιολας πηγαμε στην παιδιατρο και επειτα ειχαμε αρχησει δειλα δειλα τις βολτες .

Γέννησα με καισαρική τομή και δεν συνήρθα καθόλου γρήγορα...ακόμη έχω τραβήγματα και χαίρομαι τόσο πολύ που είχα τις πρώτες μέρες βοήθεια από την πεθερά μου. Τα πρώτα 2 βράδυα στο σπίτι το νινάκι μου ήταν πολύ ανήσυχο κι από το σήκω κάτσε όλη την ώρα η τομή μου έβγαζε αίμα γιαυτό και κάθε βοήθεια ήταν δεκτή. Τώρα έχει έρθει η μαμά μου από Γερμανία και με βοηθάει πάααααααααααααααρα πολύ :D:D

Έχω ακούσει βέβαια κι από άλλες κοπέλες που έχουν αναρρώσει πολύ πιό γρήγορα από ότι εγώ...μάλλον ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.

Εγώ και στην κλινική ανά 6 ώρες έπαιρνα παυσίπονο όπως είχε δώσει εντολή ο γιατρός.

το πρώτο βράδυ σηκώθηκα από το κρεβάτι γιατι έτσι το ήθελε ο γιατρός αλλά ξανακάθησα κατευθείαν γιατι είχα αναγούλες και ζαλάδες...εκείνη η επισκληρίδιο δεν μου κάθησα καθόλου καλά. Και στο Χειρουργείο με το που μου χορηγήσανε την επισκληρίδιο ταβλιάστηκα και με είχανε με οξυγόνο.

Όσο για την κοιλιά τί να πω;;; Τις πρώτες μέρες ήταν μεγαλούτσικη ακόμη...τώρα έχει μαζέψει αλλά όχι τελείως :cry::cry: ακόμη φαίνομαι σαν εγκυούλα σε 4ομήνα περίπου.

Αχ βρε Sardelaki τι θα κάνω??? χθες πήγα στο γιατρό και με προσγείωσε απότομα, πάμε για καισαρική λεει γιατι η μπέμπα δεν έχει γυρίσει ακόμα (ελπίζουμε να γυρίσει λεει) και γιατι΄έχω ψηλή πίεση..... Και με βλέπω 25/7 στο Γένεσις.... Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ και τώρα που τα ακούω αυτά φοβάμαι....

Αχ βρε Sardelaki τι θα κάνω??? χθες πήγα στο γιατρό και με προσγείωσε απότομα, πάμε για καισαρική λεει γιατι η μπέμπα δεν έχει γυρίσει ακόμα (ελπίζουμε να γυρίσει λεει) και γιατι΄έχω ψηλή πίεση..... Και με βλέπω 25/7 στο Γένεσις.... Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ και τώρα που τα ακούω αυτά φοβάμαι....

Ξερω οτι δεν ειναι ευκολο, αλλα προσπαθησε να μην ανησυχεις και να σκεφτεσαι θετκα. Το καθε σωμα και η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. Πολλα ακουμε γυρω μας αλλα δεν σημαινει οτι θα συμβει και σε εμας.

Ολα θα πανε καλα και σε λιγες ημερες θα εισαι περδικι.Ολες οι φιλες μου που γεννησαν με καισαρικη, σε 2 ημερες ηταν πολυ καλα. Εγω εκανα χειρουργειο στην σπονδυλικη στηλη οπου μου βαλανε λαμα 50 εκατοστων και σε 1 εβδομαδα εκοβα βολτες στην πολη. Θα δεις που θα κρατας στην αγκαλιτσα σου το νινακι σου και ολα θα ειναι πισω σου πριν το καταλαβεις. Μονο να σκεφτεσαι αισιοδοξα !

Καλαμαράκι μην αγχωνεσαι !! :) Εισαι ακόμα στην 33η εβδομάδα εχεις πολυ χρόνο μπροστά σου και μπορει να γυρίσει το μωρό σου . Τωρα για την υψηλή πίεση δεν ξέρω αν πρέπει να κανεις καισαρική . Οπως και να χει ομως μην φοβασαι και αγχωνεσαι ! Καθε οργανισμος ειναι διαφορετικός . Μια πολυ καλή μου φιλη γέννησε διδυμα με καισαρική πριν 2 μήνες και απο την πρώτη μερα που γύρισε σπιτι ήταν μόνη της με δυο μωρά και καμία βοήθεια . Δεν ποναγε καθόλου οπως μου ειπε και εκτος απο την πρώτη μερα μετα δεν καταλαβε τιποτα !!

Με το καλό σου εύχομαι :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Κοριτσια ευχαριστώ πάρα πολυ για την συμπαράσταση και για τα λόγια σας!! απλά να σκεφτόμουνα συνέχεια μην πάρω κιλά πολλά έκανα διατροφή (λόγου ότι πριν την εγκυμοσύνη ήμουν πάρα πολύ "αφράτη" σαν το ζυμαράκι της πιλσμπερυ)Κατάφερα να πάρω μόνο 7,5 κιλά μέχρι τώρα και έλεγα πως πάω για φυσιολογικό αφού δόξα το θεό ούτε ζάχαρο έκανα ούτε τίποτα και όλα πήγαν καλά μέχρι τώρα αλλα΄αυτό το να μην γυρίζει η μαντάμ δεν το περίμενα μπορώ να πω και για αυτό έχω αγχωθεί.

Διαφημίσεις

Βρε μην αγχωνεστεεεεεε , δεν ειναι τιποτα σπουδαιο τελικα η καισαρικη , και η κολητη μου εκανε προσφατα και σε 1 βδομαδα ηταν λες και δεν την εκανε . Εγω να σας πω την αληθεια ποιο πολυ με αγχωνει ο Φ.Τ παρα η καισαρικη , γιατι ? ε γιατι στην καισαρικη ξαπλωνεις και περιμενεις να σου φερουνε το μωρακι , στο Φ.Τ ε ολο και κατι καταλαβαινεις ... :lol: . Επειτα αμα εχεις ραματα παλι πονας , εντα3ει στην καισαρικη η 1η μερα ειναι λιγο ταλαιπωρια αλλα οκ , περναει και μετα εισαι πολυ καλα . Εγω να πω τη μαυρη μου αληθεια , τρεμω και παλι τη γεννα , αυτο ελεγα στο γιατρο μου προχθες και γελουσε , το εκανα μια φορα λεω και παλι το φοβαμαι και πιστευω οτι και 15 φορες να το κανουμε παλι θα το φοβομαστε , ειναι φυσιολογικο . Αρα ??? χαλαρωσηηηηη οσο μπορουμε φυσικα .

Α να πω και γω την εμπειρία μου :)

Πραγματικά ομως κορίτσια καθε οργανισμος ειναι τελειως διαφορετικός και δεν πρεπει να επηρεαζόμαστε ή να είμαστε προκατειλημμένοι με διάφορα που ακούμε . Κρυβουμε απιστευτη δύναμη μέσα μας και τα όρια κάθε ανθρώπου ειναι διαφορετικά .

Εγω σκεφτόμουν οτι σίγουρα δεν θα αντέξω να γεννήσω χωρίς επισκληρίδιο και καθώς έκανα βόλτες με τον άντρα μου στον διάδρομο του έλεγα " Αχ δεν θα αντέξω τι λιγόψυχη που ειμαι . Ειμαι στην αρχή και ήδη πονάω " . Αν δεν επέμενε εκείνος να μπουμε στο δωμάτιο ωδινών θα το γεννούσα στον διαδρομο το μωράκι μου :lol: Με εξέτασε η μαια ,είχα διαστολή 8 και δεν το χα παρει χαμπάρι . :roll:

Σε 15 λεπτά θα είχαμε το κοριτσάκι μας αγκαλιά αλλα ήταν δεμένο χιαστή στα χεράκια με τον λώρο και δεν ερχόταν . Εκει μας κόπηκαν λιγο τα ποδια γιατι με πήγαν στο χειρουργείο να προσπαθήσουν με εμβρυουλκούς και αν δεν τα κατάφερναν θα έκανα καισαρική . Ευτυχώς ήρθε η μωρουλινίτσα μου και δεν έκανα και καισαρική . Ε αμαρτία θα ταν να περάσω 2 γέννες!!

Δεν μου έκαναν περινεοτομή και έκανα μερικά εσωτερικά ράμματα (δεν ξέρω που , πως δεν ρωτησα :roll: ) Σε 2 ωρες που με πήγαν στο δωμάτιο σηκώθηκα και φρεσκαριστικα λίγο . Την άλλη μερα μια μικρή ενόχληση οταν καθόμουν και απο την τρίτη μέρα ειχα ξεχάσει οτι γέννησα !

Με το καλό σε όλες τις εγκυμονούσες μας !!!

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ναμαι και εγω :) λιγο πιο παλια βεβαια αλλα οκ :)

καλαμαρακι μην αγχωνεσαι :) Αφρατουλα speaking :P 7 κιλα πηρα και εγω στην εγκυμοσυνη :) και εχασα 30 μετα που γεννησα οοοεεεοο :lol::lol::lol:

Περπατα κουκλα....αν μπορεις να κανεις 5 χλμ την ημερα καντα...εμενα αυτο με βοηθησε παααραα πολυ :)

Λ¨οιπον στο θεμα μας :) Γεννησα με ΦΤ σε 2-3 ωριτσες μαζι με τον καλοπισμο :P:P Αλλα πολλα ραμματα κοριτσια, μου ειπε οτι ειχα και αιμοραγια εγω δεν το καταλαβα βεβαια αλλα για να το λεει ο επιστημον :P

Τα ραμματα με ταλαιπορησανε παρα πολυ γιατι φτανανε τερμα πισω, ειδικα αυτο το τελευταιο η ψυχη μου πιανοτανε οποτε πηγαινα τουαλετα :mad::mad::mad: .Κανανε πανω απο μηνα να πεσουνε ολα, δεν μπορουσα να κατσω...πηγαινα σαν την παπια...ειχα και αυτε τις πανετες γγκκρρ!! Τεσπα τελος καο ολα καλα :) Τωρα με ενοχλουνε σε μεγαλες αλλαγες καιρου και στην περιοδο... με τραβανε λιγο.

Η κοιλια τωρα... εγω κοιλιτσα ειχα ετσι και αλλιως, αλλα αργησε λιγο να μου επανελθει και για να πω την αληθεια νομιζω οτι τελειως δεν επανηλθε, ισως επειδη δεν γυμναζομαι ... δεν ξερω :)

Μακια σας!!

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Kalamaraki μην ανησυχεις,δεν ξερω αν εχεις διαβασει τη δικη μου ιστορια,αλλα οπως εγραφα και στο πιο πανω post η μπεμπα μου γυρισε την 38η εβδομαδα,κυριολεκτικα ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ στιγμη,λιγα λεπτα πριν μπουμε χειρουργειο για καισαρικη!!! Το πιο περιεργο ηταν οτι ηταν ηδη πολυ βαρυ μωρο για να γυρισει και ΟΛΟΙ ακομη και η μαια μου,μου ειχαν αποκλεισει καθε ενδεχομενο φυσιολογικου τοκετου.Κι ομως!!! Δεν εκανα καισαρικη τελικα.

Λοιπον,ενα κολπο που τελικα μαλλον ειναι πολυ χρησιμο ειναι το μπουσουλημα:μου το ειχε πει η μαια μου και ξερω αλλες δυο περιπτωσεις που με αυτον τον τροπο γυρισαν τα μωρακια σε κεφαλικη προβολη και γεννηθηκαν με φυσιολογικο τοκετο.Ειναι απλο: παιρνεις επιγονατιδες απο το φαρμακειο και περπατας μεσα στο σπιτι στα τεσσερα οσο περισσοτερο μπορεις!!!

Βεβαια,οπωσδηποτε,ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΜΩΣ πρεπει να ρωτησεις και το γυναικολογο σου αν επιτρεπεται να το κανεις,γιατι καθε εγκυμοσυνη ειναι διαφορετικη και ισως σε καποιες να μην ενδεικνυται η μεθοδος αυτη.

Βεβαια αν ο γιατρος σου ειναι απο τους φαν της καισαρικης και ειναι σωνει και ντε αποφασισμενος να σε παει ετσι,τοτε δε νομιζω να σου πει "ναι,μπουσουλα",αλλα νομιζω οτι αυτο που προεχει ειναι η ιατρικη γνωμη γιατι μπορει μια εγκυος να μην κανει να μπουσουλησει για Χ λογους-που καλο ειναι να τους ρωτησεις στο γιατρο σου,για να εισαι σιγουρη οτι δε σου λεει το "οχι" ετσι αψηφιστα.

Επισης υπαρχει ενα site το spinningbabies.com (ειναι στα αγγλικα) στο οποιο επισης αναφερει τροπους για να γυρισει ενα μωρο σε κεφαλικη προβολη.

Σου τονιζω ομως και παλι,ο,τι κι αν αποφασισεις να κανεις απο αυτα,να ρωτησεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πριν το γιατρο σου.

Να σας πω κι εγω την εμπειρία μου!

Γέννησα με φτ (πριν 2 χρονια) ένα κούκλο 3300, αλλά κεφαλά!!!!! Δεν έβγαινε με τίποτα κι έτσι και με έκοψαν κι όταν ρωτησα τη γιατρό πόσα ράμματα έκανα μου απάντησε "μη το ψάχνεις καλύτερα" :D:D:D

Τις 5 μέρες που έμεινα στο νοσοκομείο δεν κατάλαβα τίποτα, δεν πονουσα καθόλου.. Στο σπίτι άρχισε το πανυγήρι! Δεν μπορούσα να καθήσω για 20 περίπου μέρες, ουτε στη καρέκλα, ούτε στο καναπέ. Καθόμουν γονατιστή!!!!!!Στις 40 μέρες που πήγα για έλεγχο, η γιατρός μου διαπίστωσε οτι ένα ράμμα είχε σπάσει γι αυτό κι ο πόνος, και είχε κάνει πύον! Το πάτησε κι ανακουφήστηκα.. αφού μου ρθε να της φιλήσω τα πόδια απ΄τη χαρά μου!

Όσο για το άλλο θέμα, το σεξουαλικό ντε, τι να σας πω βρε κορίτσια.... δε μπορούσα με τίποτα...πόνος, πόνος, πόνος... Αλλά ήταν μάλλον ψυχολογικό το θέμα!!!! Με κάνα δυο τρεις πεντε δεκα :P:P:P:P:oops: επισκέψεις στη γιατρό μου (που να ναι καλά η γυναικα μέχρι και ψυχολογος μου έγινε!!!) πείστηκα οτι δεν έχω τίποτα κι ότι όλα εκει κάτω είναι όπως πρώτα, μη σας πω και καλύτερα!!! :oops::lol::lol::lol::lol:

80ffc6ceff.png[/url]59b611aa66.png

kalamaraki μου γλυκό μην μου αγχώνεσαι...κάθε σώμα είναι διαφορετικό και ίσως εσύ να είσαι περδίκι μέσα σε δύο μέρες. Επειδή εγώ έκανα καιρό να αναρρώσω δεν σημαίνει ότι θα σου συμβούν τα ίδια.

Σου εύχομαι ολόψυχα να γυρίσει το νινάκι για να μην χρειαστείς την καισαρική. Εγώ μπήκα για καισαρική στην 37η εβδομάδα επειδή είχα αρχίσει να έχω διαστολή κι επειδή είχα και την διαταραχή της καμπύλης αλλιώς θα το τραβούσαμε κι άλλο!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Η δική εμπειρία είναι η εξής:

Γέννησα πριν 5 χρόνια την Ζέτα με Φ.Τ., δεν είχα κανένα πρόβλημα πάρα μόνο το πρώτο βράδυ χρειάστηκα ένα υπόθετο, καθόμουν άνετα κλπ. Αυτό που έκανε εντύπωση και το έχω ακούσει και από άλλες που γέννησαν είναι ο ιδρώτας της πρώτης ημέρας. Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει κορίτσια αλλά δεν προλάβαινα ν' αλλάξω ρούχα.

Το πρόβλημα το είχα με την κοιλιά που με είχε προειδοποιήσει η μαμά μου από τις δικές της εμπειρίες ότι θα μου πέσει στον χρόνο πάνω. Λες και η κοιλιά είχε ημερολογίο, ακριβώς στον χρόνο πάνω σαν κάποιος να άνοιξε την βαλβίδα και την ξεφούσκωσε.

20iyp2.png mI5Hp2.png

Εγώ γέννησα φυσιολογικά με επισκληρίδιο. Στις 5 το πρωί γέννησα,στις 1ο έκανα την πρώτη επίσκεψη στην τουαλέτα για ούρηση. Δεν κατάλαβα και πολλά γιατί ακόμα είχα λίγο από την δράση της επισκληριδίου. Το πρώτο βράδυ ήταν εφιαλτικό από πόνους.Είχα πάρει χάπι voltaren και δεν με έπιανε και τελικά έκανα και ένεση apotel.Από κει και πέρα με παυσίπονα μέχρι την τρίτη μέρα ήμουν πολύ καλύτερα.Μέχρι την πέμπτη μέρα που βγήκα ήμουν περδίκ! Καθόμουν και περπατούσα άνετα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση πως στο μαιευτήριο κάθε πρωί που ξυπνούσα ήμουν και καλύτερα. Όσο για την κοιλιά,έχει σχεδόν φύγει και ακόμα δεν έχω σαραντήσει.Είχα πάρει 14 κιλά και έχω χάσει τα 10 ήδη. Βέβαια πέρασα και μια περιπετειούλα με τη μικρή μου και όσο ήταν στο νοσοκομείο δεν έτρωγα σχεδόν τίποτα :(

Το θέμα είναι πως αυτή τη στιγμή εκεί ''κάτω'' είναι όλα όπως πριν :D

καλαμαράκι μην αγχώνεσαι καθόλου. Δύο κοπέλες που είχα στο δωμάτιο από καισαρική στις 2 μέρες ήταν μια χαρά.Δεν είχαν και καμιά τρελλή διαφορά από μένα. Είναι όλα θέμα οργανισμου :D

DoUwp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...