Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πως "ξεκολαμε'' τα παιδια απο tv-computer;;

Recommended Posts

δεν διαφωνω σε αυτο που λες

απλα αυτος ο γιατρος συμβουλευσε μια αντε δυο δεκα γυναικες ετσι

αυτος με αυτο το αρθρο ποσο κοσμο μπορει να εχει οδηγησει σε λαθος συμπερασματα; και εννοειται οτι δεν ειπα για σενα. για τον "επιστημονα" το ειπα

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 88
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

οσο αφορα το θεμα του ασυρματου και της βλαβης που προκαλει γενικοτερα, ναι. αλλά μην ξεχνατε οτι εσεις σπιτι σας μπορει να μην εχετε ουτε μια συσκευη και απεναντι απο το σπιτι σας να υπαρχει κεραια κινητης τηλεφωνιας. νομιζετε οτι δεν ειστε μεσα στα κυματα; λαθος.

και ο γειτονας να εχει ασυρματο ιντερνετ, πάλι μεσα ειστε.

οποτε ας μην παρουσιαζουμε καποια πραγματα πιο τραγικα απο οτι ειναι, κυριως οταν δυστυχως δεν περναει απο το χερι μας να κανουμε κατι...

αυτο που λεμε καποια ατομα εδω ειναι "ναι στην χρηση όχι στην καταχρηση"

Δεν μιλάμε για τα 100mw EIRP του ασύρματου. Μιλάμε για τα 2-8W του κινητού που είναι δίπλά στον εγκέφαλο του παιδιού όταν μιλάει που του ψήνουν τον εγκέφαλο!

Από τη μια δεν θέλουμε κεραίες κοντά στα σχολεία, αλλά από την άλλη επιτρέπουμε το ψήσιμο του εγκεφάλου των παιδιών μας.

Κεραία κινητής κολλητά στο σχολείο επιβαρύνει το παιδί με αμελιτέα ισχύ σε σύγκριση όχι με το να μιλάει αλλά απλά να έχει κινητό πάνω του.

Αυτά είναι υποκρισία. Κοπτώμαστε για την υγεία των παιδιών και δεν θέλουμε κεραίες κινητής κοντά στα σχολεία, αλλά αφήνουμε τα παιδιά να μιλάνε στα κινητά που επειδή ακριβώς δεν έχουν κοντά τους κεραία ανεβάζουν περισσότερη ισχύ και ψήνουν καλύτερα τον εγκέφαλο.

Έχουμε κατ επανάληψη πει ότι το καλύτερο είναι να υπάρχουν πολλές κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα φροντίζουμε την υγεία μας και σε αυτό τον τομέα (όπως στην παχυσαρκία)

Και φυσικά περνάει από το χέρι σου να κάνεις κάτι. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ! Τόσο απλό!

εσυ γιατι εχεις κινητο; σου χρειαζεται τοσο πολυ;

εχεις κατσει ποτε να σκεφτεις πως ηταν η ζωη σου πριν το κινητο;

εχεις σκεφτει οτι εσυ με την χρηση του κινητου ωθεις το παιδι σου να το επεξεργαστει μολις του δοθει η ευκαιρια;

προσωπικα δεν εχω αναφερει τιποτα υπερ της χρησης του κινητου. στο λεω γιατι εκανες παραθεση τα λογια μου πιο πανω.

ποιος ο λογος να υπαρχουν κεραιες κινητης τηλεφωνιας κοντα σε σχολειο; αφου οπως λες ειναι σχεδον ακινδυνες οσοι χρησιμοποιουν πολυ το κινητο ας βαλουν και μια στα μπαλκονια τους

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

εσυ γιατι εχεις κινητο; σου χρειαζεται τοσο πολυ;

εχεις κατσει ποτε να σκεφτεις πως ηταν η ζωη σου πριν το κινητο;

εχεις σκεφτει οτι εσυ με την χρηση του κινητου ωθεις το παιδι σου να το επεξεργαστει μολις του δοθει η ευκαιρια;

προσωπικα δεν εχω αναφερει τιποτα υπερ της χρησης του κινητου. στο λεω γιατι εκανες παραθεση τα λογια μου πιο πανω.

ποιος ο λογος να υπαρχουν κεραιες κινητης τηλεφωνιας κοντα σε σχολειο; αφου οπως λες ειναι σχεδον ακινδυνες οσοι χρησιμοποιουν πολυ το κινητο ας βαλουν και μια στα μπαλκονια τους

Δικό μου κινητό δεν έχω. Έχω από τη δουλειά μου γιατί δυστυχώς δεν έχω ωράριο. Είμαι συνέχεια on-call και on-line στα emails.

Στο αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ μόνο με το ενσωματωμένο bluetooth.

Όταν είχα δεν το χρησιμοποιούσα, το είχα μόνο για τα ταξίδια και επειδή έχω ηλικωμένους γονείς και πρέπει να είμαι σε εγρήγορση.

Κατά μέσο όρο μιλάω περίπου 1 λεπτό το πολύ τη μέρα στο κινητό. (ναι υπάρχουν μέρες που δεν το ακουμπάω παρά μόνο για να του αλλάξω θέση)

Προσπαθώ να μην με βλέπουν τα παιδιά ούτε με κινητό ούτε με PC.

Στο σπίτι δουλεύω μετά τις 9 που κοιμούνται.

1-2 φορές που δούλευα από το απόγευμα τους κάναμε ολόκληρη εισαγωγή ότι ο μπαμπάς δουλεύει και ότι θα τον διώξουν από τη δουλειά αν δεν κάνει τη δουλειά στον υπολογιστή. Έτσι ακόμη και τα μικρά (2 ετών) έχουν μάθει ότι δεν ακουμπάμε ούτε με το δάχτυλο το laptop του μπαμπά που δεν είναι του μπαμπά αλλά της εταιρίας.

Επίσης Η ζωή μου ήταν πολύ πολύ καλύτερη χωρίς κινητό και χωρίς PC.

Ακόμη και το κινητό μέσα στο σπίτι δεν το χρησιμοποιώ εκτός αν με καλέσουν από την εταιρία

Αν όλοι είχαν στα μπαλκόνια τους κεραία (άρα femtocells) τότε η ακτινοβολία που θα τρώγαμε από την κινητή θα ήταν μηδαμινή σε σχέση με αυτή που τρώμε τώρα.

Από άποψη ακτινοβολίας το καλύτερο για τα παιδιά είναι η κεραία να είναι ΠΑΝΩ στο σχολείο γιατί πολύ απλά η κεραία ΔΕΝ μεταδίδει από κάτω της (αν δεις το διάγραμμα ακτινοβολίας της κεραίας θα καταλάβεις.

Όμως οι Έλληνες θέλουμε κινητά αλλά δεν θέλουμε να βλέπουμε κεραία. Αν όλοι βλέπαμε κάποια κεραία κινητής από κάθε μπαλκόνι τότε και θα είχαμε καλύτερο σήμα, και τα κινητά θα ανέβαζαν πολύ μικρότερη ισχύ όταν μιλούσαμε και θα τρώγαμε πολύ μικρότερη ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής όταν δεν μιλούσαμε.

Η ημιμάθεις όμως στην Ελλάδα δεν αφήνουν να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για τις κεραίες

Ναι αλλά δεν με βοηθάς κι εσύ βρε πουλάκι μου.....:D μου δημιουργείς περισότερα ερωρηματικά.

Πως λέγεται λοιπόν αυτός που δεν έχει λεφτά και πάει και αγοράζει στο παιδί του κονσόλα????

Γιατί νεόπλουτος σίγουρα δεν λέγεται............και το κάφρος είναι πολύ κοινό και τετριμμένο.....τσ....τσ...τσ...:D:D

Εχω ορολογια να σου δωσω για ολο το θεμα. Την ειχα δωσει και παλια και εγινε το ελα να δεις. Βλεπεις αυτο ειναι παλιο θεμα που αναζωπυρωθηκε. Ως εχει εγω θα λαμψω δια της 'ουσιαστικης' απουσιας μου, θα χαμογελω και θα σας παρακολουθω.......:P

ΥΓ: ΠΚ33 εχεις αυρα σταυροφορου.....στο λεω να το ξερεις ;)

ΥΓ2: Μου αρεσε αυτο που ειπες για τον ηλιθιο που κυβερναει ......βασικα ηταν το μονο που μου αρεσε :P

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Απο ποτε ενας γονιος που θα παρει psp ή λαπτοπ στο παιδι του θεωρειται ψωρονεοπλουτος? Με ποια λογικη? Και εγω στην ηλικια των παιδιων μου ειχα το λεγομενο αταρι. Και? Ειμασταν ψωρονεοπλουτοι? Το τι κανουμε μεσα στο σπιτι μας αφορα μονο εμας.

Δεν θα δωσω λογαριασμο σε κανεναν γιατι εχω τα παιδια μου μεσα στην τεχνολογια.

Ναι εμεις χρησιμοποιουμε το ιντερνετ και οι 3 ( ο γιος μου ειναι μικρος ακομη) και μας εχει κανει την ζωη πιο ευκολη. Απο τις εργασιες που χρειαζονται τα παιδια μεχρι ερευνα αγορας, μεχρι επικοινωνια του αντρα μου με ανθρωπους με το εξωτερικο για θεματα δουλειας και χιλια δυο.

Εαν δεν μπορουμε να βαλουμε οριο δεν φταιει η τεχνολογια.

Ναι εχω παρει nintendo στα παιδια μου και παιζουνε. Επικοινωνουν μεταξυ τους κατι που εχει κανει καλο στον γιο μου οσον αφορα την ορθογραφια του.

Και οχι.. δεν ειμαι ψωρονεοπλουτη!!!!

Οσο για καποιους που οπως λετε δεν εχουν λεφτα και πανε και παιρνουν κονσολα, δεν νομιζω οτι ζητησαν απο εμας να τους ταισουμε. (και οχι, δεν χρωσταω πουθενα για κονσολες και λαπτοπ).

Pk33 βλέπεις μόνο αυτά που θέλεις να δεις.Ναι έχουμε plat station αλλά σου παρέθεσαν και ένα σωρό άλλα πράγματα που κανει.Όρια λοιπόν και όχι το απόλυτο όχι.Ακριβώς επειδή το έχει παίζει με μετρό και βρίσκει και αλλά ενδιαφεροντα

rQGhp3.png

Πάντως επειδή το θέμα το "απλώσαμε" λίγο και η κοπέλα ζητάει μια συμβουλή θα έλεγα μηπως για ένα μεγάλο διάστημα κάνουν μαζί κάποια δραστηριότητα ώστε ο μικρός να ξεφύγει απο τον πειρασμό του υπολογιστή ή της τηλεόρασης.Θα μπορούσατε ίσως να πηγαίνετε παιδική χαρά ή σε πισίνα μαζί ακόμη και σούπερ μάρκετ μαζί οτιδήποτε θα του αποσπάσει την προσοχή εκτός σπιτιού.Μετά φαντάζομαι θα είναι τόσο κουρασμένος που δεν θα΄χει όρεξη να κάτσει μπροστά στην οθόνη αλλά για καλό και για κακό επειδή ειδικός δεν είμαι ίσως θα ήταν καλό να ρωτήσεις κάποιον παιδοψυχολόγο για το πως θα το χειριστείς.Καλή επιτυχια! :)

Pk33 βλέπεις μόνο αυτά που θέλεις να δεις.Ναι έχουμε plat station αλλά σου παρέθεσαν και ένα σωρό άλλα πράγματα που κανει.Όρια λοιπόν και όχι το απόλυτο όχι.Ακριβώς επειδή το έχει παίζει με μετρό και βρίσκει και αλλά ενδιαφεροντα

Με τα εργαλεία δεν παίζεις. Δυστυχώς επειδή δεν λέμε απόλυτα όχι στα παιδιά μας έχουμε καταντήσει να έχουν όλα τα παιδάκια του δημοτικού κινητά, playstation, υπολογιστές, αλλά όχι μπάλλες, ρακέτες πινκ πονκ σκακιέρες κτλ

Σε κάποια πράγματα δεν έχει μέτρο. Έχει απλά όχι

Το playstation είναι παιχνιδομηχανή και δεν είναι εργαλείο.Γνωρίζω παρά πολλά παιδάκια δημοτικού και κανένα με κινητό.Η συμβουλή μου είναι διαλέξει τοπαιδι λαποιααθλητικη δραστηριότητα που να του αρέσει και να ξρκινησει

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν όποιος θέλει να με κράξει ας κοπιάσει

Εγώ με τη μικρή βάζουμε youtube στον υπολογιστή παίρνουμε από μια κιθάρα στο χέρι (οκ εγώ παίρνω σκούπα) και ροκάρουμε απίστευτα......... παίρνουμε φόρα από τη μια άκρη του σαλονιού και καταλήγουμε στα γόνατα στην άλλη καλή ώρα σαν τον Gene Simmons στο......

[YOU TUBE]kNGNLo8K6Fk[/YOU TUBE]

το οποίο είναι και το αγαπημένο της

ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΕΛΕΙΑ

(έχουμε κι άλλη γκάμα............Shakira, Billy Idol, Queen)

Φωνάχτε την πρόνοια:P:p:p:p:p:p:p

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Εγώ με τη μικρή βάζουμε youtube στον υπολογιστή................

Φωνάχτε την πρόνοια:P:p:p:p:p:p:p

Ήρθα για να σε κράξω και θα φύγω. Πάω να φωνάξω και την πρόνοια.:lol:

Μα δεν μας αφήνεις να αγιάσουμε σου λέω.

Και τρώω και την ακτινοβολία για να σου απαντήσω........:rolleyes:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Θεωρω οτι τα παντα ειναι παν μετρον....

Εχω γραψει για καποια θεματακια με την λεπτη κινητικοτητα του Βασιλη.

Επαιζε λοιπον καποια στιγμη στην φιλη του και παρατηρουσα οτι δυσκολευοταν στο παιχνιδι να συγχρονισει δεξι βλεος και πανω για αλμα.

Δεν ξερω γιατι αλλα μου καρφωθηκε η φαηνη ιδεα οτι βρηκα τροπο να ασκησω την λεπτη κινητικοτητα χωρις μουρμουρα .

Αυτη την στιγμη συγχρονιζει τα πανω κατω και δεξια βελη με ανεση καθω και την ταχυτητα του ποντικιου.

Αλλα εννοειτε ειμαι απλα μια τρελλη μαμα οπως παντα. Απλα ειπα να το πω :lol::lol:

Τηλεοραση - DVD :΅Μεχρι τα 4 ουτε να την φτυσει και καποια στιγμη κολησε τρελλα. Η λυση δοθηκε οταν χαλασε το DVD

Κινητο : Μια στο τοσο του το δινω αλλα συνηθως προτιμαει την φωτογραφικη μου (γιατι γι αυτο το θελει)

Η/Υ . Ανελυσα παραπανω και καθως εχω να πω οτι όταν δεν θελω να παιξει κλεινω απλα το modem και λεω δεν εχουμε δικτυο. Αυγουστο παιζει 1-2 ωρες την εβδομαδα αλλα οταν εχει σχολειο δεν προλαβαινει καν να το δει.

Τωρα που το γραφειο μας θα γινει παιδικο ο Η?Υ θα μεταφερθει στου Βασιλη χωρις modem απλα σαν DVD ή ραδιο ή κατι ψιλα , με την προυποθεση να εχει τελειωσει το διαβασμα.

P/S : Του το εχει κανει δωρο ο θειος του (πηρες το καινουργιο και του εδωσε το παλιο) και το εχω χωσει στο παταρι . Αν θελει να παιξει βαζω υπολογιστη . Μην εχουμε καλωδια.

Κραξτε με ... αντεχω :lol::lol:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

elenik, συμφωνώ. Παν μέτρο άριστο.

Η απαγόρευση φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

Επίσης, να ξέρουμε σε τι εποχή ζούμε. Πως μπορώ να απαγορεύσω στο παιδί μου τον η/υ σήμερα? Για μένα είναι ανεδαφικό έως και ...επικίνδυνο. Την δεκαετία του 80- 90, ναι μπορούσες (άγνωστος ήταν στο ευρύ κοινό ούτως ή άλλως).

Σήμερα ο υπολογιστής είναι εργαλείο. Όχι σαν το αλλυσοπρίονο βέβαια, αλλά εργαλείο. :lol:

Εννοείτε ότι ένα 3χρονο δεν έχει λόγο να κάθεται στον υπολογιστή, αλλά σε μεγαλύτερα παιδια?

Για εμένα, η εξοικείωση με τον υπολογιστή είναι απαραίτητη και όχι επικίνδυνη, εφόσων υπάρχουν κριτήρια και όρια ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Για κινητά, συμφωνώ πως δεν υπάρχει λόγος να παίζουν τα μικρα παιδια με αυτά.

Για παιχνίδια με κονσόλες, αγνοώ. Δεν παίζω, δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα, δεν έχω ακόμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αποκτήσω κιόλας όταν μεγαλώσουν και θέλουν. Πάντα όμως με μέτρο και όχι κολλημένα εκεί όλη μέρα.

Τι άλλο? Ξέχασα τίποτα? Ελπίζω όχι, αλλιώς πείτε μου να επανέλθω!!!:lol:

Και αν θέλετε κράξιμο, επίσης πείτε μου. Είμαι πάντα πρόθυμη να εξυπηρετήσω....:lol::lol::lol::lol::lol:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Εγώ με τη μικρή βάζουμε youtube στον υπολογιστή παίρνουμε από μια κιθάρα στο χέρι (οκ εγώ παίρνω σκούπα) και ροκάρουμε απίστευτα......... παίρνουμε φόρα από τη μια άκρη του σαλονιού και καταλήγουμε στα γόνατα στην άλλη καλή ώρα σαν τον Gene Simmons στο......

Να ειδες τωρα το ισσοπεδωσατε και να δω πως θα καταληξουμε.....:P

Πρωτον απο KISS βαλε το Take it off.......;)

Δευτερον δεν μπορω να σε κραξω......ξεχνας μου φαινεται. Εγω ειμαι αυτη που το παιδι της 'δουλευει' iphone απο τα 2.......ΤΩΡΑ θυμηθηκες?.......:P

Αντε και εις αλλα με υγειαν........παντως ειχε ενδιαφερον το θεμα οπως εξελιχθηκε ΑΥΤΗ την φορα. Κυριως γιατι διαβαζοντας τον φιλτατο pk33 (και δεν ειρωνευομαι), καταλαβα πως βλεπει ακομα ο κοσμος την τεχνολογια. Και εκεινη η ορολογια που ειχα δωσει τοτε παλιααααααααααααααα ηταν πολυ σωστη. Επιπλεον μου εκανε φοβερη εντυπωση η θερμη του ανδρα της παρεας οχι στο να υποστηριξει αυτα που θεωρει σωστα. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κανει και το κανει. Αλλα στο να πεισει να κανει και ο υπολοιπος κοσμος το ιδιο. Ειδικα εκει που ειπε οτι το δικο του παιδι ΔΕΝ θα μαθει αλλα για να μην παρασυρετε δεν πρεπει να ξερουν και τα αλλα παιδια οποτε με πληθυντικο ολα τους να μην ξερουν. Ηταν και ΠΑΛΙ ΔΕΝ ειρωνευομαι μια πολυ ενδιαφερουσα αποψη της κοινωνιας μας.......

Οσο για τα υπολοιπα ισως τωρα καταλαβες τι ειχα πει καποτε ;)......

Διαφημίσεις

Σήμερα ο υπολογιστής είναι εργαλείο. Όχι σαν το αλλυσοπρίονο βέβαια, αλλά εργαλείο. :lol:

Ναι και αυτο ηταν καταπληκτικο επιχειρημα ευχαριστω το ξεχασα.....;)

Τεχνοφοβια........

"Ο όρος «τεχνοφοβία» αναφέρεται στην αρνητική στάση απέναντι σε κάθε τι που προέρχεται από τις μοντέρνες τεχνολογικές εξελίξεις. Η άρνηση αυτή μπορεί να συνοδεύεται από γενικά ή ειδικά επιχειρήματα, εναντίων της τεχνολογίας. Οι πλέον μαχητικοί υποστηρικτές αυτής της τάσης ζητούν από τους παντες να τους ακολουθήσουν στον πόλεμο κατά του τεχνικού εκσυγχρονισμού της παιδείας. Κατά γενική ομολογία, οι θέσεις τους θεωρούνται ακραίες. Ταυτόχρονα, υπάρχουν κι αυτοί που αποφεύγουν τις τεχνολογικές εξελίξεις χωρίς, όμως, να πιέζουν και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο. Αυτοί οι άνθρωποι διστάζουν να αγκαλιάσουν την εξέλιξη, συχνά φοβούμενοι το κόστος σε χρόνο και κόπο της μετάβασης στα σύγχρονα μέσα. Συνήθως, όμως, είναι θετικοί προς όσους έχουν την όρεξη να ασχοληθούν."

Δεν ειναι δικο μου ειναι επισημος ορος........Και σας αφηνω να φαγωθειτε με τον ορο........εγω παω για μπανιο στην θαλασσα........;)

Τεχνοφοβια........

"Ο όρος «τεχνοφοβία» αναφέρεται στην αρνητική στάση απέναντι σε κάθε τι που προέρχεται από τις μοντέρνες τεχνολογικές εξελίξεις. Η άρνηση αυτή μπορεί να συνοδεύεται από γενικά ή ειδικά επιχειρήματα, εναντίων της τεχνολογίας. Οι πλέον μαχητικοί υποστηρικτές αυτής της τάσης ζητούν από τους παντες να τους ακολουθήσουν στον πόλεμο κατά του τεχνικού εκσυγχρονισμού της παιδείας. Κατά γενική ομολογία, οι θέσεις τους θεωρούνται ακραίες. Ταυτόχρονα, υπάρχουν κι αυτοί που αποφεύγουν τις τεχνολογικές εξελίξεις χωρίς, όμως, να πιέζουν και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο. Αυτοί οι άνθρωποι διστάζουν να αγκαλιάσουν την εξέλιξη, συχνά φοβούμενοι το κόστος σε χρόνο και κόπο της μετάβασης στα σύγχρονα μέσα. Συνήθως, όμως, είναι θετικοί προς όσους έχουν την όρεξη να ασχοληθούν."

Δεν ειναι δικο μου ειναι επισημος ορος........Και σας αφηνω να φαγωθειτε με τον ορο........εγω παω για μπανιο στην θαλασσα........;)

Η διαφορά όμως είναι οτι ο τεχνοφοβικός (αν και τον όρο τον θεωρώ τραβηγμένο για έναν άνθρωπο που απλά προσπαθεί να μάθει στα παιδιά του τον παραδοσιακό τρόπο πρίν αυτά μάθουν έτσι κι αλλιώς από μόνα τους τον ψηφιακό) δεν πρόκειται ποτέ να παραμελήσει το παιδί του το σπίτι του ή τον εαυτό του για το διαδίκτυο. :wink: Και δυστυχώς το έργο το έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει απο μη τεχνοφοβικούς που όμως του έδωσαν και κατάλαβε.Προσωπικά τόσο εγώ όσο και η γενιά μου μάθαμε υπολογιστή απο τα 20και μετά και πίστεψε με δεν πάθαμε τίποτα.

Η διαφορά όμως είναι οτι ο τεχνοφοβικός (αν και τον όρο τον θεωρώ τραβηγμένο για έναν άνθρωπο που απλά προσπαθεί να μάθει στα παιδιά του τον παραδοσιακό τρόπο πρίν αυτά μάθουν έτσι κι αλλιώς από μόνα τους τον ψηφιακό) δεν πρόκειται ποτέ να παραμελήσει το παιδί του το σπίτι του ή τον εαυτό του για το διαδίκτυο. :wink: Και δυστυχώς το έργο το έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει απο μη τεχνοφοβικούς που όμως του έδωσαν και κατάλαβε.Προσωπικά τόσο εγώ όσο και η γενιά μου μάθαμε υπολογιστή απο τα 20και μετά και πίστεψε με δεν πάθαμε τίποτα.

Φυσικα για να μην ειμαστε αδικοι......

Τεχνολαγνεια:

"Ο όρος «τεχνολαγνεία» περιγράφει τη στάση των ανθρώπων που περιμένουν από την τεχνολογία τις λύσεις για όλα τους τα προβλήματα ή που, απλώς, αποδέχονται άκριτα κάθε τεχνολογική καινοτομία που εμφανίζεται. Συχνά, στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στις πλέον μοντέρνες τεχνολογικές εξελίξεις, υποτιμώντας τους υπόλοιπους παράγοντες που σχετίζονται με το έργο τους. Άλλες φορές, πάλι, δοκιμάζουν τεχνολογικές καινοτομίες στην εκπαίδευση με επιπόλαιο τρόπο και χωρίς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, υποβιβάζοντας, έτσι, το υπόλοιπο διδακτικό τους έργο."

Σε αυτη την ζωη ΕΥΤΥΧΩΣ δεν υπαρχει μονο μαυρο και ασπρο. Υπαρχει και το γκρι.........

ΥΓ: Ειναι ΣΚ που θελω να παω για μπανιο?.....με την καμια........

"Ο όρος «τεχνολαγνεία» περιγράφει τη στάση των ανθρώπων που περιμένουν από την τεχνολογία τις λύσεις για όλα τους τα προβλήματα

Διαφωνείς οτι κάτι τέτοιο συμβαίνει και εδώ μέσα;:P

Διαφωνείς οτι κάτι τέτοιο συμβαίνει και εδώ μέσα;:P

Δυστυχω συμφωνω .....αλλα δεν ξερω αν φταιει μονο η τεχνολογια σε αυτο οσο και η μοναξια μας πλεον. Ειδικα τα φορουμ ειναι ολοκληρη επιστημη. Μπορεις να δεις μια μικρογραφια της κοινωνιας αλλα πολυ πιο ωμα....γιατι η ανωνυμια σκοτωνει τους τροπους....αλλο θεμα προς αναλυση αυτο.....

δήλωση ανάγνωσης :-)

διάβασα κυρίως το αρχικό ποστ και μερικά αποσματικά :-)

φίλη BEAUTIFUL ο προβληματισμός σου είναι αρκετά σοβαρός και ο ¨εθισμός¨του παιδιού επίσης .

δεν ξέρω έτσι σκόρπιες σκέψεις ίσως , θα χρειαστεί να θέσεις όρια όχι απαγόρευση , δοκίμασε το δλδ ..

θέλω να πω δεν έφτασε η μέρα που άνοιξε η τηλεόραση και το παιδι ήταν 2 και κόλλησε

αυτό έγινε σταδιακά ..

άνοιξε η τηλεόραση , καθησε την μια μέρα μια ώρα , μετά ανακάλυψε και το pc

και τα παιχνίδια

και η μια ώρα έγινε δυο και οι δυο 3 και μετά κόψαμε και το φαγητό και μετά ήρθε το έλα να φάμε και θα την ανοίξω την τηλεόραση

και μετά έγινε το ντύσου πρώτα και μετά θα σου ανοίξω το pc και το ένα έφερε το άλλο

..... (ένα πρόχειρο σενάριο)

με τον ίδιο τρόπο αλλα backwords πρέπει να γίνει και ο από εθισμός ...

υπάρχει πάντα και η περίπτωση να συμβαίνουν κι αλλα πράγματα στην ζωη του παιδιού που το ώθησαν στην αδιαφορία των λοιπών δραστηριοτήτων

δεν ξέρω

ίσως να λείπετε πολλές ώρες να νιώθει μοναξιά , να μην περνάει καλα στον παιδικό- σχολείο ...χίλια δυο

πάντως το μόνο βέβειαο είναι ότι δεν ξυπνάει μια μέρα ε΄να παιδι ανοίγει ο κόσμος της ΤV

και το παιδι κολλάει για πάντα ( αυτά είναι έως και δεισιδαιμονικά ως θεωρείες ) ..:-)

μπορείς δε να πάρεις και την γνωμη ενός ειδικού ... αν μιλάγαμε για ενήλικα αυτό είναι σημάδι ίσως και κατάθλιψης if you know what i mean :wink:

από καρδιας σας εύχομαι τα καλύτερα

πάντως το μόνο βέβειαο είναι ότι δεν ξυπνάει μια μέρα ε΄να παιδι ανοίγει ο κόσμος της ΤV

και το παιδι κολλάει για πάντα ( αυτά είναι έως και δεισιδαιμονικά ως θεωρείες ) ..:-)

Αν τα παιχνίδια που παίζει αφορούν εικονική πραγματικότητα (τύπου ‘’World Of Warcraft’’ το επονομαζόμενο WOW, ‘’Lineage’’ κτλ) πίστεψε με μπορείς να κολλήσεις από το πρώτο μισάωρο…. Και το κακό με αυτά τα on-line games είναι ότι δεν τελειώνουν ποτέ…. Και το χειρότερο είναι ότι μιλάς με όλο τον κόσμο!!!!

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

ναι βρε Μαργαρίτα αλλα κοίτα κάτι ...

το παιδι - ένα παιδι δεν ανοίγει ένα pc μια μερα ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ και παίζει ηλ παιχνίδια και την ίδια μέρα παίζει το WOW ...

θέλει κάποια περίοδο εκπαμθησης με το εργαλείο :wink:

ΑΥΤΟ λέω ...!

πιθανώς αναφερεσε και κάνεις reference σε ΕΝΗΛΙΚΑ ...! :wink:

Ναι…. Χμμ έχεις δίκιο… παρασύρθηκα, το παιδί είναι 6…!!!! Απλά έχουμε κάτι οικογενειακούς φίλους των οποίων το παιδί (4 ½ ετών) έχει χαρακτήρα στο wow 80lvl παίζει κανονικά, το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να μιλήσει με τους υπόλοιπους παίχτες, και αυτό γιατί δεν ξέρει ακόμα να γράφει….. μιλάει όμως στο skype…. Συμπέρασμα…!!!!!

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...