Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πως "ξεκολαμε'' τα παιδια απο tv-computer;;


Recommended Posts

το παιδι μου ειναι 6 ετων και τωρα που τον κραταει η γιαγια (το ιδιο συμβαινει και στο σπιτι μας ) δεν ξεκολαει απο το πρωι βλεπει τηλεοραση καρτουν και οταν τελειωνουν αυτα παει στο κομπιουτερ και παιζει ολη μερα παιχνιδια και δεν θελει τιποτε αλλο (βολτα εξω απο το σπιτι-αλλα παιχνιδια ...) εχω προσπαθησει να τον αποσπασω αλλα αντιδραει με κλαματα γκρινια και μου λεει οτι δεν τον αφηνω να ''διασκεδασει''!!!! η γιαγια κρυβει το κομπιουτερ σκαρφιζεται διαφορα για να τον αποσπασει και κανει τα ιδια και σε εκεινη φωνες - κλαματα κ.λ.π και γινεται μαχη καθημερινα ..δεν λεω ενταξει να βλεπει λιγο τηλεοραση αλλα να μην εχει ενδιαφερον για τιποτε αλλο;; και μετα που τον παιρνω σπιτι μου λεει δεν επαιξα μαμα λιγο επαιξα μπορω τωρα που θα παμε σπιτι να παιξω λιγο κομπιουτερ;;;; !!! του λεω να πηγαινουμε κουνιες-για ποδηλατο και οτι αλλο μπορει να του αρεσει και παιρνω ενα μεγαλο ΟΧΙ εχω βαρεθει να του φωναζω για το συγκεκριμενο θεμα στεναχωρεμαι γιατι ειναι μοναχοπαιδι δεν εχει φιλους για να παιξει και περναει μονος του και με τους γονεις-παππουδες τον χρονο του..απο την μια τον καταλαβαινω παιδι ειναι θελει τα δικα του δεν του απαγορευουμε τιποτα αλλα και αυτο το πραγμα καθημερινα πανω απο μια τηλεοραση και ''κολλημενος'' σε μια οθονη υπολογιστη δεν το αντεχω ..βλεπω οτι εχει γινει επιθετικος (απο αυτα που βλεπει -παιζει) και φοβαμαι οτι θα στραβωθει κιολας απο τις πολλες ωρες ..

δεν ξερω τι τροπο να βρω και η φωνες-τιμωρια δεν ειναι λυση...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 88
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπόν BEAUTIFULL όπως θα δεις και από τα τικεράκια μου έχω δυο παιδιά, 9 και 5 χρονών.Ο μεγάλος μου είναι πιο κολλημμένος με τον υπολογιστή και φυσικά έχω βάλει κωδικό, τουλάχιστον να μην τον ανοίγει μόνος του. Και ο μικρός θέλει, όμως δεν τον αφήνει. Βεβαια,μην νομίζεις, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, μόλις ανοίξουν και τα δυο τα μάτια τους, κατευθείαν πάνε στην τηλεόραση. Το μόνο καλό είναι ότι αν τους πούμε να πάμε βόλτα θα σηκωθούν γιατί τους αρέσει το έξω. Αυτό ίσως που θα μπορουσες να κάνεις ,είναι μια μέρα να κλείσεις τον υπολογιστή και την τηλεόραση και να πεις ότι χάλασαν. Οπότε να τον πάρεις να βγείτε έξω, για να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Αν έχει ξαδέρφια επίσης θα μπορούσες να φωνάξεις κάποιο για να παίξουνε. Στις διακοπές που δεν έχει τίποτα από τα δύο, πώς αντιδράει;

s-age.pngs-age.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

βάλε κωδικό στην τηλεόραση.

6 χρονών τι να το κάνει το computer; Για τα μαθήματα; Μήπως είναι προγραμματιστής;

 

ΕΜΕΙΣ χαλάμε τα παιδιά. Δηλαδή έπρεπε να του μάθεις να παίζει στον υπολογιστή; Δεν μπορούσες απλά να του πεις ότι είναι για τη δουλειά σου;

 

Φυσικά θα κολλήσει το παιδάκι.

μπορείς να "χαλάσεις" τον υπολογιστή. Ε θα κλάψει, θα χτυπηθεί, μετά από καμιά βδομάδα θα του περάσει.

Ας αρχίσει να διαβάσει και κάτι, να ασχολείται με νούμερα κτλ

Link to comment
Share on other sites

Αχ κι εμας το δικό μας pc χαλασε χτεσ, τι κριμα...

Αρχικα γκρινιαξε και μουτρωσε η κορη μου αλλα τα πηρα και πηγαμε στην παιδικη χαρα και το ξεχασε.

Ολο παιχνιδια με κομμωτηρια και ντυσιμο ηθελε να παιζει 4 χρονων σκ^&τό! Μα ναι, εμεις φταιμε, ποιος αλλος???

 

Εβλεπε συνεχεια τον μπαμπα να γραφει στο κομπιουτερ και σου λεει "καλο θα ναι για να ασχολειται συνεχεια".. Εμαθε το "ποντικι" και ποσο εντυπωσιασμενοι ημασταν. Να τωρα, την πατησαμε, αλλα ευτυχως το συνειδητοποιησαμε γρηγορα..

Link to comment
Share on other sites

εγώ απλά της λέω(στη μεγάλη που είναι 4) ότι δεν είναι δικό μου το PC (όντως δεν είναι δικό μου, είναι της εταιρίας), και ότι είναι για τη δουλειά μου. Κάποια περίοδο ήθελε τραγουδάκια από το youtube, αλλά μετά της το κόψαμε γιατί αρχίσαμε να διαβάζουμε παραμύθια.

Τώρα της αρέσει η αριθμομηχανή του κινητού γιατί μαθαίνει τα νούμερα και θέλει να τα γράφουμε και εκεί

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μακρια οι υπολογιστες απο τα παιδια..

 

Στα 5του θα μαθαινει παιχνιδια & τα στοιχειωδη του internet, στα 10του θα εχει 1800 φιλους στο facebook & στα 15του θα χτυπας το κεφαλι σου στο τοιχο γιατι το παιδι σου θα χρειαζεται ψυχολογικη υποστηριξη οταν θα βρισκεται στο τμημα απεξαρτησης υπολογιστων.

 

τι ωραια που ηταν τοτε που παιζαμε βολλευ & ποδηλατο στη πλατεια..!!..

α ναι ξεχασα, τωρα δεν υπαρχουν παιδια στη πλατεια.

Link to comment
Share on other sites

βάλε κωδικό στην τηλεόραση.

6 χρονών τι να το κάνει το computer; Για τα μαθήματα; Μήπως είναι προγραμματιστής;

 

ΕΜΕΙΣ χαλάμε τα παιδιά. Δηλαδή έπρεπε να του μάθεις να παίζει στον υπολογιστή; Δεν μπορούσες απλά να του πεις ότι είναι για τη δουλειά σου;

 

Φυσικά θα κολλήσει το παιδάκι.

μπορείς να "χαλάσεις" τον υπολογιστή. Ε θα κλάψει, θα χτυπηθεί, μετά από καμιά βδομάδα θα του περάσει.

Ας αρχίσει να διαβάσει και κάτι, να ασχολείται με νούμερα κτλ

 

χμ..η κοπέλα ζητάει συμβουλή για το πως να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.Το ότι είναι λάθος και όχι καλό το ξέρει...

Λύσεις θέλει

 

τι ωραια που ηταν τοτε που παιζαμε βολλευ & ποδηλατο στη πλατεια..!!..

α ναι ξεχασα, τωρα δεν υπαρχουν παιδια στη πλατεια.

 

Στην δική μας πλατεία ευτυχώς έχει από όλα, κρυφτο, ποδόσφαιρο, κρυφτοκυνηγητό....

Και ο δικός μου αν βρει κολλάει...αλλά το pc χάλασε, nova να βλέπει όλη μέρα παιδικά δεν έχουμε και ο χρόνος που παίζει ps3 είναι πολύ συγκεκριμένος...

Αλλά ο δικός μου το έξω στην πλατεία ή ποδηλατόδρομο δεν το αλλάζει με τίποτα...

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Ωραία:

1. κωδικός στην τηλεόραση

2. PC χάλασε, θα το ξαναδεί στα 15 του. Δεν πειράζει αν δεν μάθει το facebook, καλό θα του κάνει να μην το ξέρει. Όσο για την πιπίλα που ακούω ότι τα παιδιά πρέπει να εξοικιωθούν με την σύγχωνη τεχνολογία αυτό που ξέρω λόγω επαγγέλματος (ηλεκτρολόγος μηχανικός στις τηλεπικοινωνίες) είναι ότι το browsing και τη χρήση του PC ώς γραφομηχανή, τη μαθαίνεις το πολύ σε μία βδομάδα. Αν θέλεις να προγραμματίσεις και δεν ξέρεις καλά μαθηματικά, άστο καλύτερα. Συνεπώς μέχρι τα 18 έχουν σημασία οι βασικές γνώσεις. Η χρήση του PC ώς εγκυκλοπαίδεια θα πρέπει να γίνεται ΠΑΝΤΑ μαζί με τους γονείς, ή καλύτερα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο σχολείο.

3. Playstation και ηλεκτρονικες άλλες βλακείες απλά δεν υπάρχουν. Τι θα πάθει δηλαδή ένα παιδάκι αν δεν ξέρει ηλεκτρονικά; Καλύτερο είναι να χτυπιέται το απόγευμα με μία μπάλλα ή να πηγαίνει αθλητισμό, μουσικά όργανα κτλ παρά να παίζει playstation. Είδαμε που κατάντησε τον Κωστάκη και την Ελλάδα το playstation.

4. Σκάκι, πινκ-πονκ. Ο κασπάροφ σκάκι έπαιζε και μάλισα σε σκακιέρα, όχι σε οθόνη υπολογιστή και επιβλήθηκε επί του deep blue, όχι playstation.

Link to comment
Share on other sites

εξαφανιζεις τον υπολογιστη οταν ειναι το παιδι ξυπνιο.και κλεινεις την τηλεοραση ολη μερα.το εκανε αυτο η ξαδερφη μου.η κορη της ολη μερα υπολογιστη και τηλεοραση.απο το πρωι ως το βραδυ.το κακο ειχε παραγινει.σαν ζομπι ειχε γινει το παιδι(7 ετων)

εκλεισε την τηλεοραση κλειδωσε και το σαλονι και ειπε η τηλεοραση ανοιγει μονο Σαββατοκυριακα για 1 ωρα καθε πρωι που εχει παιδικα.

ο υπολογιστης δεν ξανα ανοιγει για τα επομενα 10 χρονια.

για ενα μηνα εκανε υπομονη.ουτε και αυτοι εβλεπαν τηλεοραση.μονο οταν κοιμοταν το παιδι.και υπολογιστη ανοιγε παλι μονο οταν το παιδι κοιμοταν.

ενα μηνα μετα η κατασταση εχει ως εξης.

το σαλονι ειναι ανοιχτο.η τηλεοραση ομως ειναι κλειστη.το παιδι δεν μπαινει καν στον κοπο να την ανοιξει.δεν την εχει πλεον αναγκη.

ο υπολογιστης ειναι στη θεση του αλλα ουτε που ρωταει αν μπορει να παιξει.δεν την ενδιαφερει πλεον την μικρη.

παιζει ολη μερα με τον αδερφο της στο δωματιο τους η σε καποιο αλλο μερος του σπιτιου.και εχει και το διαβασμα για το σχολειο.

αρχισε να γινεται φυσιολογικο παλι το παιδι.μιλαμε για μεγαλη διαφορα!

npbIp1.png

 

jqdhp1.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

σε κάποιες πόλεις υπάρχουν καλοκαιρινά προγράμματα κολύμβησης για παιδιά. είναι μια πολύ καλή λύση. το χειμώνα να πάτε σε άθληση οπωσδήποτε. και μακριά παό τους υπολογιστές! είναι ό,τι χειρότερο!!!!

Link to comment
Share on other sites

Λίγο οφ τόπικ αλλά όχι πολύ ............

 

Αν έχετε κάποιο τίπ και για μεγάλα παιδιά, βλέπε συζυγάτος, θα το εκτιμούσα αν το μοιραζόσαστε και μαζί μου. Τηλεόραση και πλέι στέισον είναι ο δικός μας πόνος:-(:-(:-(:-(

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Link to comment
Share on other sites

το παιδι μου ειναι 6 ετων και τωρα που τον κραταει η γιαγια (το ιδιο συμβαινει και στο σπιτι μας ) δεν ξεκολαει απο το πρωι βλεπει τηλεοραση καρτουν και οταν τελειωνουν αυτα παει στο κομπιουτερ και παιζει ολη μερα παιχνιδια και δεν θελει τιποτε αλλο (βολτα εξω απο το σπιτι-αλλα παιχνιδια ...) εχω προσπαθησει να τον αποσπασω αλλα αντιδραει με κλαματα γκρινια και μου λεει οτι δεν τον αφηνω να ''διασκεδασει''!!!! η γιαγια κρυβει το κομπιουτερ σκαρφιζεται διαφορα για να τον αποσπασει και κανει τα ιδια και σε εκεινη φωνες - κλαματα κ.λ.π και γινεται μαχη καθημερινα ..δεν λεω ενταξει να βλεπει λιγο τηλεοραση αλλα να μην εχει ενδιαφερον για τιποτε αλλο;; και μετα που τον παιρνω σπιτι μου λεει δεν επαιξα μαμα λιγο επαιξα μπορω τωρα που θα παμε σπιτι να παιξω λιγο κομπιουτερ;;;; !!! του λεω να πηγαινουμε κουνιες-για ποδηλατο και οτι αλλο μπορει να του αρεσει και παιρνω ενα μεγαλο ΟΧΙ εχω βαρεθει να του φωναζω για το συγκεκριμενο θεμα στεναχωρεμαι γιατι ειναι μοναχοπαιδι δεν εχει φιλους για να παιξει και περναει μονος του και με τους γονεις-παππουδες τον χρονο του..απο την μια τον καταλαβαινω παιδι ειναι θελει τα δικα του δεν του απαγορευουμε τιποτα αλλα και αυτο το πραγμα καθημερινα πανω απο μια τηλεοραση και ''κολλημενος'' σε μια οθονη υπολογιστη δεν το αντεχω ..βλεπω οτι εχει γινει επιθετικος (απο αυτα που βλεπει -παιζει) και φοβαμαι οτι θα στραβωθει κιολας απο τις πολλες ωρες ..

δεν ξερω τι τροπο να βρω και η φωνες-τιμωρια δεν ειναι λυση...

 

"Χαλασε" τα και τα 2 να ησυχασεις.

Καπου ειχα διαβασει οτι για την τηλεοραση κλπ ανησυχεις οταν προτιμαει αυτα απο βολτα ή παιχνιδι με αλλα παιδια.

 

Στον Η/Υ κλεινε το modem ή βγαλε διακριτικα το καλωδο απο το τηλεφωνο

Στην τηλεοραση κανε με χιονια το νικελοντεον :lol::lol: (ολα με αυτο κολησανε) και ριξτα στην κεραια :cool:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

βάλε κωδικό στην τηλεόραση.

6 χρονών τι να το κάνει το computer; Για τα μαθήματα; Μήπως είναι προγραμματιστής;

 

ΕΜΕΙΣ χαλάμε τα παιδιά. Δηλαδή έπρεπε να του μάθεις να παίζει στον υπολογιστή; Δεν μπορούσες απλά να του πεις ότι είναι για τη δουλειά σου;

 

Οταν στην 1η Δημοτικου το εχουν σαν μαθημα τι να πεις για ηληκια?

Ολοι οι συνομηλικοι του γιου μου ξερουν να τον χειριζονται παντως

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Οταν στην 1η Δημοτικου το εχουν σαν μαθημα τι να πεις για ηληκια?

Ολοι οι συνομηλικοι του γιου μου ξερουν να τον χειριζονται παντως

 

και αυτό σημαίνει ότι είναι καλό;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ειναι τραγικο! Αλλα οταν ολα τα υπολοιπα παιδακια ξερουν, τι θα πεις εσυ στο δικο σου? Οχι δεν θα μαθεις και πηγαινε εξω να παιξεις κρυφτο και κυνηγητο που αυτο πρεπει να κανεις σ αυτην την ηλικια????

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως στην εποχη της τεχνολογιας ζουμε, και δεν ειναι μονο στο σπιτι οι Η/Υ, ειναι παντου. Δεν μπορουμε να τα βαλουμε σε γυαλα τα παιδια σε αυτο το θεμα. Απλα, χρειαζεται παιδεια και να τους προσφερουμε κι αλλα πραγματα να κανουμε. Αν ειναι ΣΚ και εμεις απλα καθομαστε στην τηλεοραση, τι περιμενουμε να κανουν, αφου βαριουνται. Τρεμω απο την κουραση αλλα την φορωνουμε στο αυτοκινητο και την παμε να τρεξει καπου, να κουραστει, να ξελαμπικαρουμε ολοι μας.

 

Μπορει επισης, να εχει αντιθετο αποτελεσμα η απαγορευση στο σπιτι: οταν εψαχνα για σπιτι πριν χρονια, και δεν ειχα ιντερνετ σπιτι, πηγα σε ιντερνετ καφε. Να δειτε μανουλες να μπαινουν μεσα με φουρια να βρουν τα παιδια τους που το ειχαν σκασει απο το σχολειο, απο το φροντηστηριο κλπ, για να βρουν Η/Υ....μιλησα με τον υπευθυνο και μου ειπε "Που νομιζεις ειναι ολα, εδω ολη μερα γεματος ειμαι....". Καλυτερα στο σπιτι, καλυτερα, να ξερεις που ειναι και τι βλεπει.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι τραγικο! Αλλα οταν ολα τα υπολοιπα παιδακια ξερουν, τι θα πεις εσυ στο δικο σου? Οχι δεν θα μαθεις και πηγαινε εξω να παιξεις κρυφτο και κυνηγητο που αυτο πρεπει να κανεις σ αυτην την ηλικια????

 

Συμφωνώ!

Αλλά πρέπει από την αρχή να μπουν τα όρια.Μισή ώρα ,μία ώρα ,αναλόγως την ηλικία.Στην ηλικία των 6-7 χρόνων ,μπορείς να το ελέγξεις ακόμα.Το θέμα είναι να ακολουθούν και οι υπόλοιποι της οικογένειας (παππούς/γιαγιά) τους κανόνες.

Link to comment
Share on other sites

Άποψή μου....:

 

Ο ΗΥ είναι μόνο εργαλείο δουλειάς και για κάθε δουλειά έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το μόνο πρόγραμμα του ΗΥ που αφορά παιδια προσχολικής ηλικίας είναι η Ζωγραφική. Αλλά και να μην την μάθουν δε χάλασε ο κόσμος.

Επίσης, προγράμματα σχολικής ηλικίας είναι το Word, το Σημειωματάριο και ένας browser για το ίντερνετ. Τους χρειάζονται στο σχολείο. Πέρα από αυτά, χρήσιμα είναι κάτι προγραμματάκια εκμάθησης γραμματικής, αριθμητικής, σχολικών μαθημάτων τελοσπάντων...

 

Στον δικό μου ΗΥ ποτέ δεν εγκατέστησα εφαρμογή για παιχνίδι. Αν το παιδί σου σε δει να παίζεις παιχνίδια στον ΗΥ, το φυσικό επακόλουθο είναι να σου ζητήσει κι αυτό να παίξει.

 

Ο κωδικός είναι απαραίτητος για να μην πειραματίζεται το παιδί με τον ΗΥ αν λείπεις.

 

Όσο αφορά την τηλεόραση, με πρόγραμμα, μόνο παιδικά έργα και για 1 ώρα το πολύ τη μέρα.

Link to comment
Share on other sites

βάλε κωδικό στην τηλεόραση.

6 χρονών τι να το κάνει το computer; Για τα μαθήματα; Μήπως είναι προγραμματιστής;

 

ΕΜΕΙΣ χαλάμε τα παιδιά. Δηλαδή έπρεπε να του μάθεις να παίζει στον υπολογιστή; Δεν μπορούσες απλά να του πεις ότι είναι για τη δουλειά σου;

 

Φυσικά θα κολλήσει το παιδάκι.

μπορείς να "χαλάσεις" τον υπολογιστή. Ε θα κλάψει, θα χτυπηθεί, μετά από καμιά βδομάδα θα του περάσει.

Ας αρχίσει να διαβάσει και κάτι, να ασχολείται με νούμερα κτλ

απο το στομα μου το πηρες...καποιος τα εμαθε να παιζιουν κομπιουτερ...μονας δεν πανε...και μεις εχουμε αλλα δεν ξερει κα να τον ανοιγει...και την τβ,εγω παντα την ανοιγω...και λεω παντα,ενα παιδικο η ενα ντιβιντι..καιμετα κλεινει η τβ.! και οπως ειπαν τα κοριτσια...κλειστα και τβκαι κομπιουτερ. 1 2θα κλαψει...ε μετα θα το ξεχασει:wink:

Link to comment
Share on other sites

Άποψή μου....:

 

Ο ΗΥ είναι μόνο εργαλείο δουλειάς και για κάθε δουλειά έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το μόνο πρόγραμμα του ΗΥ που αφορά παιδια προσχολικής ηλικίας είναι η Ζωγραφική. Αλλά και να μην την μάθουν δε χάλασε ο κόσμος.

Επίσης, προγράμματα σχολικής ηλικίας είναι το Word, το Σημειωματάριο και ένας browser για το ίντερνετ. Τους χρειάζονται στο σχολείο. Πέρα από αυτά, χρήσιμα είναι κάτι προγραμματάκια εκμάθησης γραμματικής, αριθμητικής, σχολικών μαθημάτων τελοσπάντων...

 

Στον δικό μου ΗΥ ποτέ δεν εγκατέστησα εφαρμογή για παιχνίδι. Αν το παιδί σου σε δει να παίζεις παιχνίδια στον ΗΥ, το φυσικό επακόλουθο είναι να σου ζητήσει κι αυτό να παίξει.

 

Ο κωδικός είναι απαραίτητος για να μην πειραματίζεται το παιδί με τον ΗΥ αν λείπεις.

 

Όσο αφορά την τηλεόραση, με πρόγραμμα, μόνο παιδικά έργα και για 1 ώρα το πολύ τη μέρα.

 

Συγνώμη αλλά το παιδάκι του Δημοτικού όχι μόνο δεν το χρειάζεται αλλά του κάνει κακό ο υπολογιστής γιατί:

1. Το παιδάκι του δημοτικού ΠΡΕΠΕΙ να μάθει ορθογραφία. ΔΕΝ πρέπει να ξέρει καν ότι υπάρχει το word

2. Το παιδάκι του δημοτικου ΠΡΕΠΕΙ να μάθει να κάνει πράξεις με το χέρι. Το PC για πράξεις (δηλαδή το Excel και το matlab ή το mathematica) θα του χρειαστούν στο Πανεπιστήμιο πια!!!

3. Το παιδάκι του δημοτικού ΠΡΕΠΕΙ να μάθει να διαβάζει βιβλία, να μάθει να μυρίζει το βιβλίο, να μάθει να ξεφυλίζει εγκυκλοπαίδειες, εφημερίδες, αρχεία και όχι να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για να αναζητήσει πληροφορίες.

4. Όπως ένα παιδί δημοτικού είναι επικίνδυνο να πιάσει ένα πνευματικό πιστολέτο για να κάνει τρύπα στον τοίχο, το ίδιο επικίνδυνο είναι και ο υπολογιστής για την ηλικία του. Ο υπολογιστής είναι απλά ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιήσει στη δουλειά του.

 

Τώρα γιατί πρέπει να τα μάθει αυτά; Για να δουλέψει το μυαλό και να μην γίνει βλάκας. Τόσο απλά.

 

Το "ολα τα παιδάκια έχουν" σημαίνει ότι "όλοι εμείς οι γονείς είμαστε τόσο βλάκες που αφήνουμε τα παιδιά μας να αποβλακώνονται με το PC"

Ακούγεται σκληρό και προσβλητικό; ΟΚ αυτή όμως είναι η αλήθεια. Τα παιδιά του δημοτικού ΔΕΝ χρειάζεται να ξέρουν ούτε από υπολογιστές, ούτε από Internet, ούτε από facebook ούτε από κινητά τηλέφωνα.

 

Το word μια χαρά μπορεί κανείς να το μάθει στο Πανεπιστήμιο. Που το χρειάζεται πιο πρίν; Αν χρειάζεται κάπου υπολογιστή στο σχολείο, να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του σχολείου.

Το excel κάποιοι θα το χρειαστούν, και για να το χρησιμοποιήσουν σωστά πρέπει να ξέρουν μαθηματικά, να ξέρουν λογισμό, να ξέρουν φιλοσοφία

Γλώσσες προγραμματισμού κάποιοι λίγοι θα χρειαστούν και για να προγραμματίσουν σε αντικειμενοστρεφές περιβάλλον ή και σε πιο εξελιγμένα εργαλεία πρέπει να ξέρουν καλά μαθηματικά, καλή φιλοσοφία, αλγορίθμους κτλ που για να τα μάθεις πρέπει να διαβάσεις όχι από το Internet αλλά βιβλία εκατοντάδων σελίδων.

 

Είμαι 40 χρονών και δουλεύω σε δουλειά που χρησιμοποιεί το top της τεχνολογίας. Οι τωρινοί απόφοιτοι των πανεπιστημίων ΔΕΝ έχουν καλύτερες γνώσεις από εμένα σε PC, παρόλο που εγώ στα 20 έμαθα όχι να προγραμματίζω, αλλά να μπαίνω στο Internet. Αντίθετα ΔΕΝ ξέρουν να εκφραστούν, δεν ξέρουν να κάνουν σύνθεση απόψεων, επιχειρημάτων με το μυαλό τους, ΔΕΝ ξέρουν να δομήσουν ένα πρόβλημα προκειμένου να το επιλύσει ο υπολογιστής.

 

Κάποια στιγμή πρέπει εμείς οι γονείς να πούμε "ΔΕΝ έχει υπολογιστή πριν τα 12" και τότε απλά, θα ισχύει ότι "κανένα παιδάκι δεν έχει υπολογιστή, γιατί να έχει το δικό μου;"

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα… διάβασα όλες τις απαντήσεις και γνώμη μου είναι ότι το ‘’χάλασε το pc’’ είναι το ιδανικότερο…. Θα νευριάσει… θα κλάψει… θα του περάσει!!

 

Κουράγιο!!!

 

Ο σύζυγος μου (και εγώ μαζί, δεν βγάζω την ουρά μου απ’ έξω) κολλημένοι με το pc… (ταινίες-σερφάρισμα- on line games κτλ)… Έπαιρνε λοιπόν (ο σύζυγος) τον μεγάλο (4 ½ τώρα) αγκαλιά και καθόντουσαν στον υπολογιστή… άρχισε λοιπόν το παιδί να το ζητάει… μόλις το συνειδητοποιήσαμε το κόψαμε μαχαίρι…. Ο υπολογιστής άνοιγε μόλις κοιμόντουσαν (βέβαια ήταν και μικρός, 2 ½ - 3 περίπου) Τώρα ούτε που το ζητάει!!!!

 

Είναι δύσκολο το καταλαβαίνω…. Σε πιάνει στέρηση… το έχω περάσει εγώ η ίδια… ιδικά με τα παιχνίδια… 12ωρα έκλεινα σε on line games… και που κοιμόμουνα έπαιζα στα όνειρα μου….!!!!!

 

Πρόσεξε το τώρα που είναι νωρίς και μπορείς να του επιβληθείς!!!!

 

Φιλικά

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά το παιδάκι του Δημοτικού όχι μόνο δεν το χρειάζεται αλλά του κάνει κακό ο υπολογιστής γιατί:

1. Το παιδάκι του δημοτικού ΠΡΕΠΕΙ να μάθει ορθογραφία. ΔΕΝ πρέπει να ξέρει καν ότι υπάρχει το word

2. Το παιδάκι του δημοτικου ΠΡΕΠΕΙ να μάθει να κάνει πράξεις με το χέρι. Το PC για πράξεις (δηλαδή το Excel και το matlab ή το mathematica) θα του χρειαστούν στο Πανεπιστήμιο πια!!!

3. Το παιδάκι του δημοτικού ΠΡΕΠΕΙ να μάθει να διαβάζει βιβλία, να μάθει να μυρίζει το βιβλίο, να μάθει να ξεφυλίζει εγκυκλοπαίδειες, εφημερίδες, αρχεία και όχι να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για να αναζητήσει πληροφορίες.

4. Όπως ένα παιδί δημοτικού είναι επικίνδυνο να πιάσει ένα πνευματικό πιστολέτο για να κάνει τρύπα στον τοίχο, το ίδιο επικίνδυνο είναι και ο υπολογιστής για την ηλικία του. Ο υπολογιστής είναι απλά ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιήσει στη δουλειά του.

 

Τώρα γιατί πρέπει να τα μάθει αυτά; Για να δουλέψει το μυαλό και να μην γίνει βλάκας. Τόσο απλά.

 

Το "ολα τα παιδάκια έχουν" σημαίνει ότι "όλοι εμείς οι γονείς είμαστε τόσο βλάκες που αφήνουμε τα παιδιά μας να αποβλακώνονται με το PC"

Ακούγεται σκληρό και προσβλητικό; ΟΚ αυτή όμως είναι η αλήθεια. Τα παιδιά του δημοτικού ΔΕΝ χρειάζεται να ξέρουν ούτε από υπολογιστές, ούτε από Internet, ούτε από facebook ούτε από κινητά τηλέφωνα.

 

Το word μια χαρά μπορεί κανείς να το μάθει στο Πανεπιστήμιο. Που το χρειάζεται πιο πρίν; Αν χρειάζεται κάπου υπολογιστή στο σχολείο, να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του σχολείου.

Το excel κάποιοι θα το χρειαστούν, και για να το χρησιμοποιήσουν σωστά πρέπει να ξέρουν μαθηματικά, να ξέρουν λογισμό, να ξέρουν φιλοσοφία

Γλώσσες προγραμματισμού κάποιοι λίγοι θα χρειαστούν και για να προγραμματίσουν σε αντικειμενοστρεφές περιβάλλον ή και σε πιο εξελιγμένα εργαλεία πρέπει να ξέρουν καλά μαθηματικά, καλή φιλοσοφία, αλγορίθμους κτλ που για να τα μάθεις πρέπει να διαβάσεις όχι από το Internet αλλά βιβλία εκατοντάδων σελίδων.

 

Είμαι 40 χρονών και δουλεύω σε δουλειά που χρησιμοποιεί το top της τεχνολογίας. Οι τωρινοί απόφοιτοι των πανεπιστημίων ΔΕΝ έχουν καλύτερες γνώσεις από εμένα σε PC, παρόλο που εγώ στα 20 έμαθα όχι να προγραμματίζω, αλλά να μπαίνω στο Internet. Αντίθετα ΔΕΝ ξέρουν να εκφραστούν, δεν ξέρουν να κάνουν σύνθεση απόψεων, επιχειρημάτων με το μυαλό τους, ΔΕΝ ξέρουν να δομήσουν ένα πρόβλημα προκειμένου να το επιλύσει ο υπολογιστής.

 

Κάποια στιγμή πρέπει εμείς οι γονείς να πούμε "ΔΕΝ έχει υπολογιστή πριν τα 12" και τότε απλά, θα ισχύει ότι "κανένα παιδάκι δεν έχει υπολογιστή, γιατί να έχει το δικό μου;"

 

Συμφωνώ. Στα περισσότερα.

Επιπλέον μια δική μου παρατήρηση: το παιδάκι πρέπει να ζει έξω. Να κάνει φίλους, να μιλά με φίλους, να ζει με φίλους.

 

Τώρα που το σκέφτομαι όχι μόνο το παιδάκι. Όλοι μας.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι πιστεύω πως το παιδί, από νωρίς πρεπει να μάθει το μέτρο. Η απαγόρευση είναι κακός σύμβουλος. Όταν όλα γίνονται με επίβλεψη και έλεγχο, το παιδί μαθαίνει τη σωστή χρήση όλων των πραγμάτων. Υπάρχουν πολύ ωραία προγράμματα εκπαιδευτικά στον υπολογιστή, που τα βοηθάει να μάθουν πιο ευχάριστα μαθηματικά και ορθογραφία. Επίσης στο σχολείο μαθαίνουν, δυστυχώς, κάποια άλλα παιχνίδια που όμως πάλι με επίβλεψη δεν θεωρώ ότι είναι κακό να παίζουν. Η κόρη μου είναι εξοικιωμένη με τους υπολογιστές, ξέρει όμως πως μπορεί να τον ανοίξει μόνο αν με ρωτήσει, (ακόμα), καθώς και ό,τι υπάρχει χρονικός περιορισμός. Από την αρχή της εξήγησα τους κινδύνους και είμαι δίπλα της σε ό,τι χρειαστεί.

74Qtp3.png2SeRp3.png
Link to comment
Share on other sites

κι εγω ειμαι της αποψης του μετρου.

 

δεν γινεται να κρατας ενα παιδι αποκομμενο απο πραγματα που καλως ή κακως ειναι στην καθημερινοτητα του. οπως με το φαγητο. αν απαγορευεις γλυκα ή junk food μεγαλωνοντας το παιδι θα πεσει με τα μουτρα με την πρωτη ευκαιρια. ενω οταν του δινεις ελεγχομενα συνηθιζει στην γευση και ελεγχεις εσυ ποτε θα φαει αυτα που δεν ειναι και τα ιδανικοτερα για την διατροφη του.

 

ο μικρος μου ειναι 22 μηνων. καποια στιγμη ειχαμε μιλησει με αναπτυξιολογο και τεθηκε θεμα τηλεορασης. φανταστηκα οτι θα μου εριχνε απαγορευτικο. αλλά οχι. μου ειπε οτι λιγη τηλεοραση δεν κανει κακο. φτανει να μην παρκαρεις το παιδι μπροστα για ωρες. ακομα και οι προτιμησεις που αποκτα για τα παιδικα που του αρεσουν ειναι δειγμα αναπτυξης.

 

στα μεγαλυτερα παιδια ειναι ακομα πιο δυσκολο. προτιμω αργοτερα ο γιος μου να μπαινει στο νετ απο τον δικο μας υπολογιστη ετσι να μπορω να ελεγχω που μπαινει παρα να βγαινει για παιχνιδι και να καταληγει στα ιντερνετ καφε επειδη εγω δεν τον αφηνω να καθεται στον υπολογιστη και ενας θεος ξερει που θα μπαινει απο κει....

 

οπως μπαινουν ορια σε ολα, ετσι θα πρεπει να μπαινουν και στην χρηση ηλεκτρονικων και υπολογιστη

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...