Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μηηηπως θυμασαι πως καθαριζεται ο δερματινος καναπες? ειχαν πει κατι με σαπουνι.,... εχω μια λευκη δερματινη πολυθρονα (τι το θελα) και η μικρη την εχει γραψει ολη με μπλε στυλο.... ηθελα να δοκιμασω κατι να τη καθαρισω... τη βλεπω κ τη λυπαμαι....

Εγώ έχω πάρει αυτό το βιβλίο με συνταγές οικολογικών καθαριστικών.

Εψαξα να βρω εαν λέει κάτι για την δερμάτινη πολυθρόνα σου

αλλά δεν λέει κάτι....:(

Εχεις δοκιμάσει με λίγο οινόπνευμα??

κ επισης αν θυμασαι πως καθαριζουμε τον καταψυκτη.... εχω εναν που ανοιγει απο πανω κ εχει πιασει πολυ παγο αλλα και μαυρισε στο λαστιχο της πορτα γυρω γυρω

Εγώ τον καταψύκτη μου (και ο δικός μου απο πάνω ανοίγει)

μια φορά τον χρόνο τον αφήνω εκτός πρίζας για μια ολόκληρη ημέρα.

Μόνο έτσι θα μπορέσεις να τον καθαρίσεις καλά.

Η μαυρίλα στο λάστιχο βγαίνει....με τι άλλο?

Ξύδι και σόδα! :mrgreen:

Πάρε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψτο με το μείγμα αυτό.

Μυρίζομαι φρεσκοεγκυούλες. Για νυν και μέλλουσες το επαναφέρω

Όχι, δεν μου έδωσε τίποτα, η γυναικολόγος μου (που είναι και ομοιοπαθητικός) είναι πολύ cool!

Πήρα απλά τις πολυβιταμίνες του Mercola (τις ακριβές με τα μέταλλα), το Krill Oil και τα προβιοτικά και δεν αρρώστησα καθόλου παρόλο που δούλευα και πήγα και Αγγλία μέσα στο καταχείμωνο.

Πάρε τις βιταμίνες τουλάχιστον σύντομα γιατί οι τρεις πρώτοι μήνες είναι κρίσιμοι μια και γίνεται η οργανογένεση

Διαφημίσεις

Επειδή είμαι του προγράμματος, στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα αρχίσει filicin 2 μήνες πριν μείνω έγκυος. Από όσο έχω καταλάβει το filicin δεν είναι ιδιαίτερα ποιοτικό προϊόν. Rosie, θυμάσαι αν οι πολυβιταμίνες του Mercola έχουν φιλικό οξύ; (δεν είμαι έγκυος, αλλά είπαμε είμαι άνθρωπος οργανωτικός και του προγράμματος)

Οπότε η σιλικόνη δεν έχει πρόβλημα με τη θερμοκρασία, έτσι?

και κάτι ακόμα που θα ήθελα να ρωτήσω είναι με τι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη διαφάνεια? τη χρησιμοποιώ για να τυλίξω κάποια φρούτα/λαχανικά που θέλω να κρατήσω για αργότερα ή να σκεπάσω φαγητό που έχει περισσέψει πχ σε πιατάκι... τι χρησιμοποιείτε εσείς?

θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σας... ;)

edit: επίσης μου ήρθε το παρακάτω μαιλ, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα....

Φροντίζοντας τα παιδιά που είναι τόσο επιρρεπή στα εγκαύματα.

Διαβάστε αυτό το μήνυμα που παρουσιάζει ενδιαφέρον

κυρίως για μάγειρες ...και παιδιά.

Κάποτε μαγείρευα αλεύρι και δοκιμάζοντας αν είναι έτοιμο, μου έπεσε το πιρούνι στο καυτό νερό, από απροσεξία δε, έβαλα και το χέρι μέσα.

Την στιγμή που ούρλιαζα από τον πόνο μπήκε στο σπίτι ένας φίλος βετεράνος του Βιετνάμ και με ρώτησε αν έχω λίγο στεγνό αλεύρι.

Εγώ έβγαλα μία σακούλα που είχα και έβαλα το χέρι μέσα.

Μού ζήτησε να αφήσω το χέρι μου στο αλεύρι για 10 λεπτά και το έκανα. Μου αφηγήθηκε ότι στο Βιετνάμ κάποιος καιγόταν και πάνω στον πανικό του έπεσε σε ένα τσουβάλι με αλεύρι προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά, και πως μετά δεν είχε ούτε μία φουσκάλα.

Να μην μακρηγορώ, έβαλα το χέρι στη σακούλα με το αλεύρι 10 λεπτά και όταν το τράβηξα δεν είχα το παραμικρό σημάδι ούτε φουσκάλα ούτε τον παραμικρό πόνο.

Έκτοτε έχω πάντα μια σακούλα με αλεύρι στο ψυγείο για περίπτωση καψίματος.

Υπ' όψιν πως το κρύο αλεύρι το νιώθεις ακόμα καλύτερα από αυτό θερμοκρασίας δωματίου.

Ένα μικρό θαύμα αν με ρωτάτε.

Ακόμα και όταν καίω την γλώσσα μου, κάνω το ίδιο.

Διατηρείτε λοιπόν μία σακούλα με αλεύρι στο ψυγείο σας και δεν θα το μετανιώσετε.

Αν χρησιμοποιήσετε αυτή την μέθοδο μήν βάλετε βεβαίως πρώτα το καμένο σημείο κάτω από κρύο νερό, βάλτε το κατευθείαν στο στεγνό αλεύρι για δέκα λεπτά.

Δεν θα το μετανιώσετε!!

SSvbp3.pngjuBIp2.png

Rosie, θυμάσαι αν οι πολυβιταμίνες του Mercola έχουν φιλικό οξύ; (δεν είμαι έγκυος, αλλά είπαμε είμαι άνθρωπος οργανωτικός και του προγράμματος)

Ναι φυσικά.

Rosie, εαν δεν κάνω λάθος αγοράζεις αιθέρια έλαια

(λεβάντα και tea tree oil) απο το i-herb?

Ποιά παίρνεις συγκεκριμένα??....

Tης Now Foods.

Όχι, μην εμπιστεύεστε του ψάρια του ιχθυοτροφείου ακόμη και αν έχουνε βιολογική πιστοποίηση. Τρέφονται αφύσικα με βιολογικούς σπόρους και σόγια αντί για συμβατικούς σπόρους και σόγια!

Καλύτερα μια στις τόσες που θα φτιάξετε φρέσκο ψάρι να πάρετε άγριο.

Εμείς τρώμε συχνά άγριο σολωμό/γαρίδες/σαρδέλες/αντζούγιες/τόνο albacore από το iherb.

Τα καλύτερα είναι της Henry & Lisa's (σολωμός και τόνος) και της Wild Planet (οι γαρίδες και οι σαρδέλες). Έχουνε ανεξάρτητες πιστοποιήσεις για την χαμηλή περιεκτικότητά τους σε βαρέα μέταλλα (πολύ σημαντικό όπως αναφέρει και ο Mercola), πολλά από τα τενεκεδάκια τους είναι BPA-free και ειδικά τα Henry & Lisa's είναι frozen at sea!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Κοριτσια ευχαριστω για τις πληροφοριες και τις ευχες! Θα κοιταξω και για του Μερκολα τις πολυβιταμινες γιατι ηδη ειναι η δευτερη φορα που σιναχωνομαι:-( και ενημερωστε οταν βαλει δωρεαν μεταφορικα να παρω και Krill oil

Soevan απο που παραγγελνεις το σιδηρο για να το εχω στα υποψην μου

2xgIp3.png1RTwp3.png

Διαφημίσεις

Όχι, μην εμπιστεύεστε του ψάρια του ιχθυοτροφείου ακόμη και αν έχουνε βιολογική πιστοποίηση. Τρέφονται αφύσικα με βιολογικούς σπόρους και σόγια αντί για συμβατικούς σπόρους και σόγια!

Καλύτερα μια στις τόσες που θα φτιάξετε φρέσκο ψάρι να πάρετε άγριο.

Εμείς τρώμε συχνά άγριο σολωμό/γαρίδες/σαρδέλες/αντζούγιες/τόνο albacore από το iherb.

Τα καλύτερα είναι της Henry & Lisa's (σολωμός και τόνος) και της Wild Planet (οι γαρίδες και οι σαρδέλες). Έχουνε ανεξάρτητες πιστοποιήσεις για την χαμηλή περιεκτικότητά τους σε βαρέα μέταλλα (πολύ σημαντικό όπως αναφέρει και ο Mercola), πολλά από τα τενεκεδάκια τους είναι BPA-free και ειδικά τα Henry & Lisa's είναι frozen at sea!

αρα ψαρια απο το iherb κατεψυγμενα ,πως τα στελνουν για να μην αποψυχθουν?(ισως χαζη ερωτηση)

για φρεσκο που λες εννοεις συμβατικο αλλα αγριο?

πηρα βιολογικο σολωμο φιλετο(biosmart) ,αλλα γραφει οτι ειναι προιον Νορβηγιας ,logika einai ιχθυοτροφειου ε?και γλωσσα φιλετο της green family den anagrafetai tipota allo

αρα ψαρια απο το iherb κατεψυγμενα ,πως τα στελνουν για να μην αποψυχθουν?(ισως χαζη ερωτηση)

:lol:

Όχι καλέ σε κονσέρβα είναι!

Στα άγρια δεν υπάρχουνε συμβατικά και βιολογικά, απλά πάρε φρέσκο ελληνικό ψάρι.

Και τώρα που λέτε ψάρι έφερε ο άντρας μου την Παρασκεύη φρέσκιες ελληνικές γαρίδες και λέω να κάνω ένα αμαρτωλό φαγητό σήμερα, μακαρόνια με σάλτσα γαρίδας!

Αυτή είναι η συνταγή, αντί για βούτυρο και κρέμα βάζω λάδι καρύδας και κρέμα καρύδας και γίνεται πολύ νόστιμο!

(Ευτυχώς μακαρόνια έχω χωρίς γλουτένη, καστανού ρυζιού)

http://www.senseofhomekitchen.com/2011/01/linguine-with-spicy-shrimp.html

Ναι φυσικά.

Tης Now Foods.

Ό

Eίσαι ευχαριστημένη από τις κονσέρβες;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

http://www.iherb.com/If-You-Care-Parchment-Baking-Paper-Silicone-Coated-70-sq-ft-65-ft-x-13-in/26445?at=0

Τι εννοεί ο ποιητής ότι επαναχρησιμοποιούνται τα φύλλα? πόσες φορές δηλαδή μπορώ να ψήσω στο ίδιο φύλλο?

FXWyp3.png

:lol:

Όχι καλέ σε κονσέρβα είναι!

Στα άγρια δεν υπάρχουνε συμβατικά και βιολογικά, απλά πάρε φρέσκο ελληνικό ψάρι.

Και τώρα που λέτε ψάρι έφερε ο άντρας μου την Παρασκεύη φρέσκιες ελληνικές γαρίδες και λέω να κάνω ένα αμαρτωλό φαγητό σήμερα, μακαρόνια με σάλτσα γαρίδας!

Αυτή είναι η συνταγή, αντί για βούτυρο και κρέμα βάζω λάδι καρύδας και κρέμα καρύδας και γίνεται πολύ νόστιμο!

(Ευτυχώς μακαρόνια έχω χωρίς γλουτένη, καστανού ρυζιού)

http://www.senseofhomekitchen.com/2011/01/linguine-with-spicy-shrimp.html

:oops: α καλα ημουν σιγουρη οτι κατι δεν καταλαβα καλα

σε κονσερβα ειναι σε νερο η λαδι ?

μακαρονια με γλουτενη τρως καθολου ?

και η τελευταια ερωτηση -τι εννοεις οταν λες κρεμα καρυδας?

Διαφημίσεις

Ούτε σε νερό ούτε σε λάδι, τουλάχιστον ο σολωμός και ο τόνος, μόνο στα ζουμιά τους που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 γι' αυτό να μην τα στραγγίζετε, το γράφει και πάνω άλλωστε αν θυμάμαι καλά.

Μακαρόνια προσπαθώ να τρώω σπάνια, τώρα βρήκα στο iherb διάφορα χωρίς γλουτένη (κυρίως από καστανό ρύζι) και με φύτρες. Μέχρι και φύλλα για λαζάνια έχω βρει εκεί και πήρα, δεν θυμάμαι μάρκα, και είναι πολύ νόστιμα!

Αν ανοίξεις ένα τενεκεδάκι με γάλα καρύδας (βιολογικό γιατί τα συμβατικά είναι ομογενοποιημένα) πάνω-πάνω θα βρεις την κρέμα καρύδας.

http://www.iherb.com/If-You-Care-Parchment-Baking-Paper-Silicone-Coated-70-sq-ft-65-ft-x-13-in/26445?at=0

Τι εννοεί ο ποιητής ότι επαναχρησιμοποιούνται τα φύλλα? πόσες φορές δηλαδή μπορώ να ψήσω στο ίδιο φύλλο?

Εξαρτάται αν έχει λερωθεί με λίπος κτλ.

Εγώ συνήθως βαριέμαι να τα κρατάω και τα πετάω, μου φαίνεται ότι κρατάνε μυρωδιά!

αυτός ο σολωμός http://www.iherb.com/Crown-Prince-Natural-Alaskan-Pink-Salmon-7-5-oz-213-g/27594?at=0

που δοκίμασα είναι πάρα πολύ ωραίος σε γέυση και ευτυχώς ο μικρός τον τρώει

της Henry & Lisa's δεν έχω προλάβει να το δοκιμάσω

rosie βάλε Link για τα μακαρόνια

gNrhp2.png

αυτός ο σολωμός http://www.iherb.com/Crown-Prince-Natural-Alaskan-Pink-Salmon-7-5-oz-213-g/27594?at=0

που δοκίμασα είναι πάρα πολύ ωραίος σε γέυση και ευτυχώς ο μικρός τον τρώει

Αυτός δεν μ' άρεσε, μου μύριζε έντονα ψαρίλα.

Τους δοκίμασα όλους εγώ :mrgreen:, του Henry & Lisa's μου φαίνεται είναι ο καλύτερος, είναι και καθαρό φιλέτο.

Κι εμένα τα παιδιά τρελλένονται για σολωμό, τόνο και γαριδούλες (η κόρη μου δεν τρώει και κανά άλλο φαγητό :( ).

Τα πάστα από καστανό ρύζι:

http://www.iherb.com/Tinkyada

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο soevan07

Rosie, εαν δεν κάνω λάθος αγοράζεις αιθέρια έλαια

(λεβάντα και tea tree oil) απο το i-herb?

Ποιά παίρνεις συγκεκριμένα??....

Tης Now Foods.

Kαι έρχεται η ξανθιά ερώτηση της ημέρας: Εγώ μόλις παρέλαβα TTO και λεβάντα από το iherb της Now Foods, αλλά κάτι (νομίζω) δεν πάει καλά με το καπάκι τους. Το σταγονόμετρο είναι στην πάνω μεριά του καπάκιου αντί να είναι κολλημένο πάνω στο μπουκάλι και στα δύο. Και ερωτώ: τι κάνω λάθος;;;!!!

Αυτός δεν μ' άρεσε, μου μύριζε έντονα ψαρίλα.

δε μου μυρίζει καθόλου εμένα (σε σχέση με το φρέσκο χαχαχαχαχαχα), είναι και φθηνότερος

Τους δοκίμασα όλους εγώ :mrgreen:

χαχααχχαχχ

Κι εμένα τα παιδιά τρελλένονται για σολωμό, τόνο και γαριδούλες (η κόρη μου δεν τρώει και κανά άλλο φαγητό :( ).

θα φάει κάποια στιγμή, που θα παει!

gNrhp2.png

φανταζομαι της weleda το εχεις δοκιμασει, πολυ πολυ καλα ειανι τα california baby αλλα απο που θα τα αγορασεις δεν ξερω...(μου τα φερνουν απο αμερικη συνηθως) και το conditioner poly kalo

California baby έχει στο iherb!

σας ευχαριστώ πολύ θα δοκιμάσω και το σαμπουάν και το conditioner πριν κανα χρόνο που τα έψαχνα στο iherb δεν τα είχε :roll::roll:

Kαι έρχεται η ξανθιά ερώτηση της ημέρας: Εγώ μόλις παρέλαβα TTO και λεβάντα από το iherb της Now Foods, αλλά κάτι (νομίζω) δεν πάει καλά με το καπάκι τους. Το σταγονόμετρο είναι στην πάνω μεριά του καπάκιου αντί να είναι κολλημένο πάνω στο μπουκάλι και στα δύο. Και ερωτώ: τι κάνω λάθος;;;!!!

χαχαχαχα τίποτα, είναι υποθέτω σαν κάτι παλιά κολλύρια που "ρουφάς" υγρό στο πλαστικό σταγονόμετρο και αφήνεις τις σταγόνες να πέσουν από εκεί (καλά δεν το εξήγησα σωστά υποθέτω) σαν το παιδικό otrivin ένα πράγμα :lol::lol:

χαχαχαχα τίποτα, είναι υποθέτω σαν κάτι παλιά κολλύρια που "ρουφάς" υγρό στο πλαστικό σταγονόμετρο και αφήνεις τις σταγόνες να πέσουν από εκεί (καλά δεν το εξήγησα σωστά υποθέτω) σαν το παιδικό otrivin ένα πράγμα

Amande ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά είναι πολύ κοντό το πλαστικό κομματάκι για να λειτουργεί έτσι...Εσύ έχεις πάρει της Now Foods; καταφέρνεις να ελέγξεις την ποσότητα αν το χρησιμοποιείς έτσι; Νομίζω ότι θα κάνω καμιά μετάγγιση στο μπουκαλάκι από το Babykind που μου'χει περισσέψει!

Amande ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά είναι πολύ κοντό το πλαστικό κομματάκι για να λειτουργεί έτσι...Εσύ έχεις πάρει της Now Foods; καταφέρνεις να ελέγξεις την ποσότητα αν το χρησιμοποιείς έτσι; Νομίζω ότι θα κάνω καμιά μετάγγιση στο μπουκαλάκι από το Babykind που μου'χει περισσέψει!

Αυτό έχω κάνει κι εγώ.

Εξάλλου είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιούμε συχνά ένα γυάλινο μπουκαλάκι που έχει μέσα περίπου μισό λίτρο αιθέριο έλαιο, τι θα γίνει αν σπάσει;

Το λέω γιατί το έπαθα με τα 100 λεβάντας του babykind, ευτυχώς που δεν ήτανε γεμάτο!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...