Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

διακοπες μαζι με τη γιαγια

Recommended Posts

ευχαριστω mom για την υποστηριξη. με νιωθεις!!! τι να κανουμε και εμεις οι μανουλες! φυσικα και θα προτιμουσα υπο αλλες συνθηκες να ειμασταν οι τεσσερις μας. του χρονου πρωτα ο θεος θα παμε prive! xaxa!

VCkup3.png W6T5p3.png

Διαφημίσεις

εμεις φετος πηγαμε διακοπες με τα δυο παιδακια μας 4 ετων κ 17 μηνων κ μετα απο μια μερα ελεγα στο αντρα μου αν μπορουσε να ερχοταν κ η πεθερα σε εμας οχι να ειναι ως νταντα αλλα να εχω μια βοηθεια κ να μπορω να εχω λιγο ελευθερο χρονο να περασω με των συζυγο μου αλλα επειδη επρεπε να δωσει 1000 ευρω για 6 μερες η να δωσουμε εμεις ετσι κ δεν την πηραμε...θελω να σου πω οτι μπορει να μην ειναι νταντα 24ωρο αλλα μια βοηθεια θα την εχεις οταν χρειαστει. κ πιστεψε με σιγουρα θα χρειαστει με δυο παιδια..μην εχετε 1 δωματιο για ολους αλλα δυο ξεχωριστα.. εμας υπηρχε δυνατοτητα να παρουμε απο το ξενοδοχειο νταντα αλλα θα ηθελα μονο για το μικρο επειδη ειναι λιγο ζωιρος αλλα ξερω οτι δεν θα καθοταν με αυτην επειδη δεν θα την ηξερε καθολου... οποτε ειπαμε ηδη απο τωρα οτι του χρονου θα παμε οπως δηποτε με την γιαγια...

Ούτε μαμά θέλω ούτε πεθερά! Αμαν κάνουμε να βρεθούμε λίγο με τον αντρα μου και την μικρή, μόνοι μας σας οικογένεια και θα το χάσω...Ευκαιρία να κάνουμε και bonding....αντε γιατι μας έφαγε η καθημερινότητα λέμεεεε!!!!

Πάντως οι κοπέλες που είναι φανατικά κατά της ιδέας, ίσως δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι θα πει να έχει κανείς δύο παιδιά με τέτοια διαφορά ηλικίας. Το μεγάλο θέλει ακόμα ιδιαίτερη βοήθεια.

Έχετε δει πολλές οικογένειες με παιδιά αυτής της ηλικίας να πηγαίνουν μόνοι τους διακοπές; Η μαμά αυτή πότε θα μπει στη θάλασσα ;Ποιος θα προσέχει το μωρό και το άλλο μικρό; Άντε να κοιμηθεί το μωρό και να κάτσει ο μπαμπάς στην ξαπλώστρα, έχοντας το νου του και στο μεγαλύτερο παιδάκι. Ενώ αν η γιαγια και η φίλη έχουν το νου τους στα μικρά, ενδέχεται η μαμά να μπει στη θάλασσα μαζί με το μπαμπά... Ακόμα και ένα χρόνο να ήταν το πιο μεγάλο και να είχε ξεπεταχτεί λιγάκι, θα ήταν ευκολότερα τα πράγματα. Αλλά 2 χρονών, τα πιο πολλά παιδάκια δεν είναι και ιδιαίτερα αυτόνομα και συνεργάσιμα.

Έτσι μεταξύ μας την είχα δει και εγώ πριν έρθουν τα δίδυμα στον κόσμο... Τελικά μόνο μεταξύ μας δεν ήμασταν με τον άντρα μου! Από την κούραση ούτε να τον κοιτάξω δεν μπορούσα. Με μια έμπιστη γιαγιά, θα μπορούσαμε να "την κάνουμε" μόνοι μας για κάπου... στα πεταχτά.

Μιλάμε για πολύ μικρές ηλικίες. Από του χρόνου, θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.

ο καθενας πωςβολευται;)

εγω οταν το μικρο ηταν 8 μηνων το μεγαλο ηταν σχεδον 3....ο ανδρας μου δουλευε..και γω επερνα τα παιδια σχεδον καθε μερα θαλασσα...η παιδικη χαρα..

οταν δεν εχεις αλλη επιλογη...τ παντα καταφερνεισ;)

τη να εκανα,,,να τα αφηνα ολη μερα σπιτι??

καιγω θα ηθελα μονη χωρις μαμα-πεθερα να παω διακοπες..

:lol:

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας και ενδοοικογενειακων σχεσεων.

εγω δεν μπορω ευκολα να ειμαι πολλα πολλα ατομα, εκνευριζομαι και κουραζομαι. προτιμω το "μοναχος σου χορευε και οσο θελεις πηδα" με ο,τι αυτο συνεπαγεται.

εγω θα σκεφτομουν καποια πιο πρακτικα θεματα, πχ θα πηγαινετε ολοι μαζι για φαγητο; η οικογενιεα, η μαμα και η φιλη της μαμας; πώς θα μπορουσε αυτο να συνδυαστει; θα ειχατε ανεξαρτητα προγραμματα (οικογενεια-μαμα+φιλη) και θα ειχε απλα η μαμα καποια ωρα προκαθορισμενη να βοηθαει σε κατι ή θα εισαστε ολοι μαζι αυτοκολλητοι απο το πρωι ως το βραδυ; αυτο η φιλη της μαμας θα το δεχτει; και αν αρχιζει να εκφραζει γνωμη για τα μικρα και εκνευριστεις που εισαι και λεχωνα ακομα; η μαμα σου οποτε τη θελετε θα ερχεται και θα παραταει τη φιλη της΄και οποτε δεν τη θελετε θα πηγαινει καπου με τη φιλη της; δηλαδη πώς ακριβως θα εινια η καθημερινοτητα σας σε γενικες γραμμες;

η μαμα σου με τη φιλη θα κρατανε το μεγαλο και εσυ και ο συζυγος θα εχετε το μικρο μονιμως;

ισως θα επρεπε να τα σκεφτεις αυτα γιατι πολλες φορες αλλιως τα περιμενουμε και αλλιως τα βρισκουμε μπροστα μας. αν θεωρεις οτι πραγματικα δεν θα αντιμετωπισετε προβλημα τοσα ατομα και τοσο ασυμβατα μεταξυ σας (διαφορα ηλικας, διαφορα αναγκων, τα 2 ατομα ειναι εντελως εκτος αμεσης οικογενειας) και οτι δεν θα μαλωσεις στο τελος με το συζυγο ασχετα αν αυτος το προτεινε (γιατι και αυτος κατι φανταζεται αλλα δεν ξερει αμα βγει ετσι στην πορεια) τοτε πηγαινε. Και πες μας εντυπωσεις.

Κ γω με τιποτα δεν θα το εκανα κ ουτε το εχω κανει.Περυσι η μικρη ηταν 7 μηνων κ ο μεγαλος σχεδον 2,5 χρονων.Πηγαμε μια βδομαδα διακοπες κ περασαμε τελεια!Δεν μπορω να πω οτι δεν κουραστηκα αλλα νομιζω οτι απο την στιγμη που γιναμε μανουλες φυγανε ανεπιστρεπτί οι μερες που πηγαιναμε διακοπες για να ξεκουραστουμε.Οσο για αυτο που λες οτι θελεις να χαρεις την μικρη,μπορεις να πηγαινεις εσυ με την μικρη το πρωι στη θαλασσα κ το απογευμα ο συζυγος σου.Εγω περυσι τα απογευματα εμενα στο δωματιο με την μικρη γιατι δεν ηθελα να την εχω πολυ ωρα εξω.

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

λοιπον εκει που πηγαινουμε διακοπες ειναι καθαρα οικογενειακη κατασταση.ειναι ολα μεσα εκει ,μια μεγαλη εκταση με γκαζον ,παιδικη χαρα,εστιατοριο και η θαλασσα απο κατω. τα τριγυρω χωρια θελουν αυτοκινητο οποτε δεν εχει και πολλα πραγματα να κανεις παρα να εισαι με τα παιδια.η γιαγια θα εχει το διπλανο δωματιο. ουτως η αλλως δεν εχω σκοπο να τρεχω με τα μωρα στα διπλανα χωρια αντε να παμε καμια βολτιτσα το απογευματακι. εκει που μενουμε εχει παντα οικογενειες με παιδακια και επειδη δεν εχει τιποτα τριγυρω καταληγουμε ολοι σαν μια μεγαλη παρεα!

VCkup3.png W6T5p3.png

όσο ωραία περνάμε με τον άντρα μου και την μικρή μου,δεν περνάμε με κανέναν άλλον...

προσωπικά ούτε μαμά,ούτε πεθερά θα έπαιρνα μαζί μας.

το μωρό σου είναι στην καλύτερη ηλικία...2 μηνών...κάθεται όλη την ώρα στο καρεκλάκι του ή στο καρότσι του...οπότε δεν έχει πολλές απαιτήσεις...

το μεγαλύτερο θα παίζει με τα κουβαδάκια του ή στη θάλασσα μαζί σας...

μπορείτε να μπαίνετε εναλλάξ στη θάλασσα με τον άντρα σου...

για όλα υπάρχει τρόπος. εγώ θυμάμαι ότι τα πρώτα μας ταξίδια που ήταν η μικρή μου 3 και 6 μηνών ήταν τα πιο άνετα και χαλαρά...όσο μεγαλώνουν έχουν πιο πολλές απαιτήσεις...

αλλά αν σε ξεκουράσει η μαμά σου και γενικά τα πηγαίνετε καλά...μια χαρά θα περάσετε.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Διαφημίσεις

λοιπον εκει που πηγαινουμε διακοπες ειναι καθαρα οικογενειακη κατασταση.ειναι ολα μεσα εκει ,μια μεγαλη εκταση με γκαζον ,παιδικη χαρα,εστιατοριο και η θαλασσα απο κατω. τα τριγυρω χωρια θελουν αυτοκινητο οποτε δεν εχει και πολλα πραγματα να κανεις παρα να εισαι με τα παιδια.η γιαγια θα εχει το διπλανο δωματιο. ουτως η αλλως δεν εχω σκοπο να τρεχω με τα μωρα στα διπλανα χωρια αντε να παμε καμια βολτιτσα το απογευματακι. εκει που μενουμε εχει παντα οικογενειες με παιδακια και επειδη δεν εχει τιποτα τριγυρω καταληγουμε ολοι σαν μια μεγαλη παρεα!

Που ειναι?Ετσι που τα περιγραφεις ακουγετε πολυ ωραιο μερος,ειμαστε κ σχετικα κοντα,εγω ειμαι θεσ. Για χαλκιδικη μιλας?Συγνωμη για το off topic!

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

απλα επειδη ακριβος θελει να ξεκουραστει λιγο κ με δυο παιδια δεν ειναι ευκολο ειδικα αν υπαρχει τοσο μικρο μωρο 2 μηνων ας ειναι ξαπλωμενο ολη μερα αλλα εχει αναγκες γιαυτο το λογο πρεπει να εχει κ ενα τριτο ατομο να παει μαζι τους δεν λεμε να ειναι στο ιδιο δωματιο με την μαμα-πεθερα αλλα να ειναι στο διπλανο εστω, θα εχουν ιδιωτικο χωρο το ζευγαρι!!! αλλα για να εχουν κ ιδιωτικες στιγμες πρεπει καποιος να κοιτα τα μωρα εστω μιση ωρα την ημερα να πιουν ενα καφε μαζι εστω....αλλιως δυστιχος δεν θα ξεκουραστει καθολου κανεις απο τους δυο.. κ πιστεψτε με ειμαι μανουλα με εμπειριες... ποσο θα ηθελα κ εγω να ειχα παρει καποιον να προσεχει λιγη ωρα καθε μερα το μικρουλη μας....

Eγώ πάντως κορίτσια τις έχω και τις 2 γιαγιάδες στο χωριό με τα παιδιά μου γιατί η μαμά μου δεν τα βγάζει πέρα μόνη της με δουλειές, 2 σπίτια και 2 παιδιά και μπορώ να σας πω ότι περνάνε τέλεια, βοηθιούνται πολύ σε όλα μεταξύ τους και τώρα που θα κατέβω και γω με τον άντρα μου θα μπορούμε πιο άνετα να κάνουμε τις διακοπές μας. Ευτυχώς οι σχέσεις είναι άψογες από όλους μας και εμείς σαν ζευγάρι θα μπορούμε και να βγαίνουμε κανά βραδάκι, και να κάνουμε και κανά μπάνιο σαν άνθρωποι οι δυο μας που και πού, γιατί μη μου πείτε ότι με 2 μικρά παιδιά μπορείς να ευχαριστηθείς θάλασσα κυνηγώντας 2 θηριάκια ταυτόχρονα.

Που ειναι?Ετσι που τα περιγραφεις ακουγετε πολυ ωραιο μερος,ειμαστε κ σχετικα κοντα,εγω ειμαι θεσ. Για χαλκιδικη μιλας?Συγνωμη για το off topic!

ειναι η ακτη σαλονικιου λιγο πριν τα πυργαδικια.το συγκροτημα λεγετε veria-frankfurt ειναι και οικονομικο και δεχετε και κουπονια κοινωνικου τουρισμου(νομιζω ογα,και κατι ακομα...) εδω μπορεις να το δεις εχει πολλα βιντεο

VCkup3.png W6T5p3.png

εγω εχω μπερδευτει λιγο... Γιατι χρειαζεστε και τριτο ατομο με δυο μωρα; (αν θελετε εσεις εμενα μου περισσευει, απλως πριν εκφερω γνωμη πρεπει να καταλαβω το σκεπτικο...)

Ο ενας χαιρεται τη μικρη στη θαλασσα και ο αλλος ειναι με το μωρο. Και την αλλη μερα το αντιθετο για να παιξετε και οι δυο με τη μικρη. Η μαμα σου τι θα κανει, θα ειναι πχ με εσενα και τη μικρη ή με τον αντρα σου και το μωρο (ή το αντιθετο).

Αν θελει να ερθει να χαρει τα εγγονια της και τη θελετε κι εσεις καλως, αλλα δε νομιζω οτι τη χρειαζεστε.

Διαφημίσεις

η μαμα καθετε λιγο με τον μικρο επανω (που ειναι 2 μηνων ξαναλεω) δεν μπορω να τον λιωσω στην παραλια και εγω με τον αντρα μου και την μικρη νωρις παντα το πρωι πλατσουριζουμε. μετα παμε επανω και η γιαγια κατεβαινει με τη φιλη της ,ειτε το απογευμα ολοι μαζι με τα μωρα και παιζουμε εναλλαξ!

VCkup3.png W6T5p3.png

Εγώ το έχω πει και θα το λέω χιλιάδες φορές, όταν σας προσφέρουν βοήθεια γιατί αρνείστε? Συγνώμη κορίτσια, αλλά είμαστε άνθρωποι, γυναίκες, θέλουμε κάποιες ώρες για τον εαυτό μας και το σύντροφό μας, οπότε η όποια βοήθεια καλοδεχούμενη. Γιατί θα πρέπει να το παίζουμε συνεχώς super γυναίκες που τα καταφέρνουν σε όλα και δείχνουν ότι δεν έχουν ανάγκη κανέναν? Το θέμα είναι να υπάρχει κατανόηση και σεβασμός από όλες τις μεριές και πιστεύω ότι όλα λύνονται.

Εγώ το έχω πει και θα το λέω χιλιάδες φορές, όταν σας προσφέρουν βοήθεια γιατί αρνείστε? Συγνώμη κορίτσια, αλλά είμαστε άνθρωποι, γυναίκες, θέλουμε κάποιες ώρες για τον εαυτό μας και το σύντροφό μας, οπότε η όποια βοήθεια καλοδεχούμενη. Γιατί θα πρέπει να το παίζουμε συνεχώς super γυναίκες που τα καταφέρνουν σε όλα και δείχνουν ότι δεν έχουν ανάγκη κανέναν? Το θέμα είναι να υπάρχει κατανόηση και σεβασμός από όλες τις μεριές και πιστεύω ότι όλα λύνονται.

μα δεν ειπε κανεις να παει μονη της με δυο μωρα και να μην εχει αναγκη κανενα. Με τον αντρα της θα ειναι...

Χελωνιτσα, δεν εχω γνωμη για σενα, γιαιτ ξερεις καλυτερα τα της οικογενειας σου... Εγω δε θα το εκανα, ουτε καν θα μου περνουσε απο το μυαλο οτι χρειαζονται περισσοτερα ατομα για δυο μωρακια, ειδικα αν ειστε και οι δυο υγιεις.

Ο,τι κι αν αποφασισετε καλα να περασετε :P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...