Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καθόλου νερό????

Recommended Posts

Ο παιδιατρος οταν πρωτοειδε το γιο μου μου ειχεπει οτι τα νεογεννητα κοιμουνται 18-20 ωρες.Εβαλα τα γελια ...γιατι ο δικος μου ζητημα αν κοιμοταν 6-7 ωρες το 24ωρο κι αυτες με την προυποθεση οτι θα κοιμοταν πανω μου και με 50 ξυπνηματα ενδιαμεσα.

6-7 ώρες; Ωχ Παναγία μου! Εσύ είσαι ηρωίδα!

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

Κι εγώ προβληματίστηκα πολύ με το θέμα, να δίνω νερό ή όχι. Εμενα η μικρή είναι 4μιση μηνών και κάτι, και ο παιδίατρος είπε να της δίνω λίγο νερό. Αλλά ήξερα ότι δε χρειάζεται και ότι τα μωρά με τη ζέστη θηλάζουν περισσότερο. Αλλά τις πρώτες ημέρες του καύσωνα δε ζητούσε να θηλάσει περισσότερο, με αποτέλεσμα το πρωί η πάνα της μετά από 6-7 ώρες ύπνου να μην έχει τσίσα ή να έχει σκούρα και πάνες της κατά τη διάρκεια της ημέρας να έχουν πιο λίγα τσίσα. Εκεί λίγο τρόμαξα και ξεκίνησα να τη θηλάζω από μόνη μου συχνότερα, την ξυπνούσα και το βράδυ μια φορά ή δύο φορές να τη θηλάσω και τη μερα τις ώρες που έκανε πολλή ζέστη τη θήλαζα κάθε 1-1:30 ώρα. Κι έτσι έφτιαξαν τα τσισάκια της και τώρα από μόνη της ζητάει να θηλάσει συχνότερα κι ολα καλά. Το βράδυ όμως εξακολουθώ να την ξυπνάω να τη θηλάσω μια φορά.

Καλά έκανες και τη θηλασες απο μονη σου συχνοτερα. Μη δωσεις αλλες αηδίες. Το γαλα της μαμας και θα την ξεδιψάσει και είναι αποστειρωμένο. :-P

.pngy3DLp3.png

Εχω και εγω δυο διδυμακια ,αγορακια τεσσαρων μηνων και πινουν μονο γαλα ,δεν τους δινουν νερο , παιρνουν υγρά εφοσον πινουν γαλατακι και το γιατρο που ρωτησ μου ειπε οτι δεν χρειαζεται οταν μπουν στις στερεες. Ασε που δοκιμασα να τους δωσω και δεν το πινουν, μονο γαλατακι θελουν.

ο δικος μου ξυπναει καθε 4-7 ωρες για να φαει!!!ειναι 17 ημερων και απο την αρχη φαινοταν οτι του αρεσει ο υπνος.με τη ζεστη ομως φοβαμαι μη μου αφειδατωθει και ανησυχω που κανει τοσες ωρες να φαει.μια φορα που τον ξυπνησα να φαει μετα ηταν ολο γκρινια.απο τοτε τον αφηνω να ξυπνησει μονος του......

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

ο δικος μου ξυπναει καθε 4-7 ωρες για να φαει!!!ειναι 17 ημερων και απο την αρχη φαινοταν οτι του αρεσει ο υπνος.με τη ζεστη ομως φοβαμαι μη μου αφειδατωθει και ανησυχω που κανει τοσες ωρες να φαει.μια φορα που τον ξυπνησα να φαει μετα ηταν ολο γκρινια.απο τοτε τον αφηνω να ξυπνησει μονος του......

Αν αφυδατωθεί δε θα είναι από τη ζέστη αλλά επειδή κάνει 4-7 ώρες να φάει!:shock:

Ο παιδίατρος τι λέει τον ρώτησες?

Δεν είμαι ειδικός αλλά μου φαίνονται για τόσο μικρό μωράκι πολλές οι ώρες ανάμεσα στα γεύματα:?

Θηλάζεις?

Διαφημίσεις

Τον πρώτο μήνα, το μωρό πρέπει να βρέχει 6-8 πάνες και 3-4 με κακά. Μετά τον πρώτο μήνα, 4-5 πάνες την ημέρα δείχνουν ότι το μωρό παίρνει αρκετό γάλα.

Σημάδια αφυδάτωσης:

http://www.mother.gr/displayarticle.asp?articleId=1764

http://www.paidiatre.gr/portal/content/view/264/287/

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

μα αν πειναγε δεν θα ξυπνουσε νωριτερα? τις πανες του τισ βρεχει καθε φορα που τον αλλαζω δηλαδη καθε 4-5 ωρες. κακακια κανει 1-2 φορες την μερα. καθε φορα που τον ταιζω τον βαζω πρωτα στο στηθος για περιπου 40 λεπτα και μετα πινει περιπου 70 μλ συμπληρωμα

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

ασ'τον, καποια μωρακια απλως...σκεφτονται τις μανουλες και τους μπαμπαδες τους πιο πολυ...

Αν βρεχει 5-6 πανες τη μερα δεν υπαρχει λογος ανησυχιας. Ενα αφυδατωμενο μωρο εχει στεγνα χειλη, μαυρους κυκλους/βαθουλωματα κατω απο τα ματια του και δε μπορεις να το ξυπνησεις με τιποτα, ακομα και μετα απο 12 ωρες.

Να σου ζησει :-)

ο θηλασμος καλυπτει ολες τις αναγκες που εχει ενα μωρο μεχρι την ηλικια των εξι μηνων!ουτε τσαι ουτε νερο χρειαζεται..ακομη κι εγω που μετα τον τριτο μηνα δεν θηλασα και η νεφελη επινε μονο ξενο γαλα ο γιατρος μου ειπε πως αυτο ειναι αρκετο για να καλυψει και τη διψα και την πεινα..το τσαι μου προσθεσε ειναι νερο με ζαχαρη τιποτα παραπανω κι αφου το μωρο καλυπτεται με το θηλασμο ή (στην δικια μου περιπτωση) με ξενο γαλα ολα τα αλλα ειναι περιττα!!να σου ζησει και να μην αγχωνεσαι με το στηθος σου παρεχεις στο παιδι σου ο,τι χρειαζεται

ασ'τον, καποια μωρακια απλως...σκεφτονται τις μανουλες και τους μπαμπαδες τους πιο πολυ...

Αν βρεχει 5-6 πανες τη μερα δεν υπαρχει λογος ανησυχιας. Ενα αφυδατωμενο μωρο εχει στεγνα χειλη, μαυρους κυκλους/βαθουλωματα κατω απο τα ματια του και δε μπορεις να το ξυπνησεις με τιποτα, ακομα και μετα απο 12 ωρες.

Να σου ζησει :-)

μετα την απαντηση σου σα να πηρα τα πανω μου.....στεναχωριωμουν μηπως κανω κακο στο μωρο μου....οι πανες του ειναι πολυ βρεγμενες οταν τον αλλαζω και οταν κανει κακακια δεν μπορω να πω οτι ισοδυναμουν με 1 κουταλια της σουπας που λενε αλλα η πανα του σχεδον γεμιζει, αλλα τα κανει 1-2 φορες τη μερα...και το βαρος του ειναι καλο γεννηθηκε 6/7 3620, στο εξιτηριο 10/7 3370 στις 15/7 3550 και στις 22/7 3810.αρα νομιζω οτι το μωρακι μου θελει απλα περισσοτερο υπνο...σωστα?

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Διαφημίσεις

μετα την απαντηση σου σα να πηρα τα πανω μου.....στεναχωριωμουν μηπως κανω κακο στο μωρο μου....οι πανες του ειναι πολυ βρεγμενες οταν τον αλλαζω και οταν κανει κακακια δεν μπορω να πω οτι ισοδυναμουν με 1 κουταλια της σουπας που λενε αλλα η πανα του σχεδον γεμιζει, αλλα τα κανει 1-2 φορες τη μερα...και το βαρος του ειναι καλο γεννηθηκε 6/7 3620, στο εξιτηριο 10/7 3370 στις 15/7 3550 και στις 22/7 3810.αρα νομιζω οτι το μωρακι μου θελει απλα περισσοτερο υπνο...σωστα?

Αν το μωρό σου θήλαζε αποκλειστικά, πιθανώς θα ξυπνούσε συχνότερα. Το ξένο γάλα είναι πιο δύσπεπτο και συνήθως κοιμούνται πιο πολύ. Αυτό αλλάζει και τις κενώσεις, κατά περίπτωση, στα μωρά που έχουν μικτή διατροφή. Τα δεδομένα που ανέφερα παραπάνω είναι για αποκλειστικό θηλασμό. Πάντως το μωρό σου φαίνεται να παίρνει επαρκείς ποσότητες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

μαρια και αλλες μανουλες να σας πω οτι ουτε εγω ηξερα και οι γνωμες παντα ποικιλουν και θα σας πω την εμπειρια μου με το νερακι.. δεν ξερω αν εχει σχεση ο θηλασμος η οχι, εγω δεν θηλασα πολυ το αγορακι μου,, ηταν τριων μηνω σχεδον και ειχαμε παει στο ελενα για follow up και ο γιοκας μου δη ετρωγε πολυ,,, το νερο ομως δεν εχει σχεση με το ποσο γαλα πινουν με ρωτησε η παιδιατρος αν του δινω νερακι, μολις ειχαν αρχισει οι ζεστες οπως φετος , εκανε καυσωνα και περσι μετα μας τα χαλασε λιγο και μετα κανα στη ζεστη.. μου ειπε λοιπον η παιδιατρος οτι κανονικα πινουν μετα νερο αλλα επειδη κανει ζεστη μπορω να του δινω.. μου ειπε λοιπον να το βραζω πρωτα να το κρυωνω και μετα να του το δινω.. δηλαδη ο γιος μου και απο σχεδον 4 μηνων επινε και απο το ψυγειο νερακι... και το ηθελε πολυ. το επινε και δεν ελλαττωσε το γαλα. επισης τα βραδυα ξυπνουσε εκανε ζεστη του εδινα νερακι και ξανακοιμοτανε,... παντως αμα δωσεις νερακι οπως ειπαν και σε μενα βραστω πρωτα.. ειναι μωρακια. αλλα μην ανυσηχεις μια χαρα το πινουν! δεν παθαινουν τιποτα!

στα μωρα που θηλαζουν αποκλειστικα :

''Οποιοδήποτε υγρό πέραν του μητρικού γάλακτος όχι μόνο δεν είναι απαραίτητο για το παιδί αλλά και βλάπτει. Οι ποσότητες αυτές αφαιρούν από την παραγωγή γάλακτος της μητέρας, εμποδίζουν την εδραίωση του θηλασμού.''

http://pediatros-thes.gr/?page_id=158

83hKp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...
μαρια και αλλες μανουλες να σας πω οτι ουτε εγω ηξερα και οι γνωμες παντα ποικιλουν και θα σας πω την εμπειρια μου με το νερακι.. δεν ξερω αν εχει σχεση ο θηλασμος η οχι, εγω δεν θηλασα πολυ το αγορακι μου,, ηταν τριων μηνω σχεδον και ειχαμε παει στο ελενα για follow up και ο γιοκας μου δη ετρωγε πολυ,,, το νερο ομως δεν εχει σχεση με το ποσο γαλα πινουν με ρωτησε η παιδιατρος αν του δινω νερακι, μολις ειχαν αρχισει οι ζεστες οπως φετος , εκανε καυσωνα και περσι μετα μας τα χαλασε λιγο και μετα κανα στη ζεστη.. μου ειπε λοιπον η παιδιατρος οτι κανονικα πινουν μετα νερο αλλα επειδη κανει ζεστη μπορω να του δινω.. μου ειπε λοιπον να το βραζω πρωτα να το κρυωνω και μετα να του το δινω.. δηλαδη ο γιος μου και απο σχεδον 4 μηνων επινε και απο το ψυγειο νερακι... και το ηθελε πολυ. το επινε και δεν ελλαττωσε το γαλα. επισης τα βραδυα ξυπνουσε εκανε ζεστη του εδινα νερακι και ξανακοιμοτανε,... παντως αμα δωσεις νερακι οπως ειπαν και σε μενα βραστω πρωτα.. ειναι μωρακια. αλλα μην ανυσηχεις μια χαρα το πινουν! δεν παθαινουν τιποτα!

Συμφωνώ και εγώ μαζί σου. Και εγώ θηλάζω αποκλειστικά αλλά του δίνω και λίγο τσάι....πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο κακό αφού αν το μωρό θέλει να φάει θα φάει..δεν χορταίνει με το νερό απλά ξεδιψάει...γενεές και γενεές μεγάλωσαν έτσι! Το ίδιο μου είπαν και εμένα 3 παιδίατροι που συμβουλεύτηκα.

δεν ξερω αν εχει σχεση ο θηλασμος η οχι, εγω δεν θηλασα πολυ το αγορακι μου,, ηταν τριων μηνω σχεδον και ειχαμε παει στο ελενα για follow up και ο γιοκας μου δη ετρωγε πολυ,,, το νερο ομως δεν εχει σχεση με το ποσο γαλα πινουν με ρωτησε η παιδιατρος αν του δινω νερακι, μολις ειχαν αρχισει οι ζεστες οπως φετος , εκανε καυσωνα και περσι μετα μας τα χαλασε λιγο και μετα κανα στη ζεστη.. αλλα μην ανυσηχεις μια χαρα το πινουν! δεν παθαινουν τιποτα!

MHN συγκρινετε τα παιδια που δεν θηλαζουν με αυτα που θηλαζουν!!!

ΔΕΝ εχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!

η παιδιατρος σου αναφεροταν στο παιδι σου το οποιο δεν θηλαζει..εαν θηλαζες τοτε και σου εδωσε αυτην την οδηγια,ηταν απλα ασχετη με τον θηλασμο..

και επαναλαμβανω:

''Οποιοδήποτε υγρό πέραν του μητρικού γάλακτος όχι μόνο δεν είναι απαραίτητο για το παιδί αλλά και βλάπτει. Οι ποσότητες αυτές αφαιρούν από την παραγωγή γάλακτος της μητέρας, εμποδίζουν την εδραίωση του θηλασμού.''

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ και εγώ μαζί σου. Και εγώ θηλάζω αποκλειστικά αλλά του δίνω και λίγο τσάι....πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο κακό αφού αν το μωρό θέλει να φάει θα φάει..δεν χορταίνει με το νερό απλά ξεδιψάει...γενεές και γενεές μεγάλωσαν έτσι! Το ίδιο μου είπαν και εμένα 3 παιδίατροι που συμβουλεύτηκα.

αν θηλαζεις αποκλειστικα και δινεις τσαι δεν βοηθας τον θηλασμο σου,αλλα τον σαμποταρεις..

εαν δεν καταλαβαινεις γιατι ειναι τοσο κακο, θα επαναλαβω οτι στα μωρα που θηλαζουν αποκλειστικα :

τι παραπανω εχει να του προσφερει το τσαι απο το μητρικο γαλα εχεις αναρωτηθει ποτε??????????????????????????????εαν ηταν τοσο χρησιμο για τον οργανισμο του μωρου θα φροντιζε η φυση το ενα στηθος να παρηγαγε και τσαι καθε απογευμα..ετσι για αλλαγη!

γενιες και γενιες μεγαλωσαν ετσι , οι οποιες δεν θηλασαν!!!

και οι οποιες δεν ειχαν καμια ενημερωση για τον θηλασμο..

επισης γενιες και γενιες μεγαλωσαν τρωγοντας ωμο το αυγο και δεν επαθαν τιποτα..τωρα μονο βραστο το προτεινουν..

σαν παραδειγμα, οι προηγουμενες γενιες, ειναι ατοπο..

οι 3 παιδιατροι που συμβουλευτηκες, εαν τους ειπες οτι θηλαζεις αποκλειστικα και σου εδωσαν τετοιες οδηγιες ειναι Α-Σ-Χ-Ε-Τ-Ο-Ι με τον θηλασμο!!!! οποτε εαν θες να συνεχιζεις να θηλαζεις , μην τους ξανασυμβουλευτεις...

επισης καλο θα ηταν να τους ζηταγες να στο γραψουν αυτο σε ενα χαρτι με την υπογραφουλα τους απο κατω,να το προωθησουμε..αφου ειναι τοσο σιγουροι οτι το τσαι ή οποιοδηποτε αλλο ροφημα δεν εχει καμια επιπτωση στον αποκλειστικο θηλασμο, δεν θα ειχαν προβλημα να το υποστηριξουν επωνυμα!!!

εχουν σταλει ηδη ενα σωρο καταγγελιες πανω σε αυτα τα θεματα..εσυ απλα θα βοηθησεις να τις εμπλουτισουμε!!!

83hKp3.png

Ειναι λογικό 20 ημερών παιδί να κοιμάται το 24ωρο 12 ώρες; Απο προχθές το πρωί κοιμάται λίγο και ξυπνάει για να θηλάσει. Κάθεται λίγο και πάλι θέλει να φάει. Εκτός του ότι τα έχω δει όλα είναι φυσιολογικό; Καταλαβαίνω οτι μπορεί να ζεσταίνεται και να διψάει αλλά τόσο πολύ; Και για κίντερτε ούτε λόγος. Και που δοκίμασα πάλι χθες ζωγραφίστηκε η απόλυτη αηδία στο πρόσωπό του.

εγω του δινω που κ που λιγο χαμομηλι για τη δυσκιλιοτητα, πινει γυρω στα 20 μλ. αυτο το κιντερτε το ειχα αγορασει για την κορη μου πριν δυο χρονια κι ενω περιμενα να δω ενα μιγμα απο βοτανα βλεπω ενα πραγμα σαν τραχανα ποιος ξερει πως το φτιαχνουν. και εννοειτε η μικρη ουτε να το δει τουλαχιστον το χαμομηλι το μαζευω μονη μου και ξερω τι ειναι.

Θηλαζω αποκλειστικα και ο γιατρος μου,μου ειπε να μην του δωσω νερακι,εχει καμια εβδομαδα που ξεκινησα φρουτο και μου ειπε αν θελω να του δινω λιγακι βρασμενο να πινει μετα το γευμα.Απο την αρχη ηταν ξεκαθαρος οχι νερο οχι χαμομηλι οχι αλλα ροφηματα,μονο γαλατακι και στις πολλες ζεστες πολλους και συχνους θηλασμους,οποτε συμφωνω με τα λεγομενα των κοριτσιων!

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

• 3 εβδομάδες μετά...
MHN συγκρινετε τα παιδια που δεν θηλαζουν με αυτα που θηλαζουν!!!

ΔΕΝ εχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!

η παιδιατρος σου αναφεροταν στο παιδι σου το οποιο δεν θηλαζει..εαν θηλαζες τοτε και σου εδωσε αυτην την οδηγια,ηταν απλα ασχετη με τον θηλασμο..

και επαναλαμβανω:

οπως εγραψα σε οοολο μου το κειμενο να ξαναπω, οτι εγραψα τη δικη μου εμπειρεια. δεν ξερω αν εχει σχεση ο θηλασμος η οχι , οι αποψεις παντα ποικιλουν κι οχι μεταξυ μας, μεταξυ των γιατων, ι ακθενας συμβουλευεται τον δικο του γιατρο που εμπιστευται, εμεις εδω απλα λεμε την εμπειρεια μας και την αποψη μας, δεν επιβαλλουμε...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...