Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ειμαστε symphony?

katerina24

Recommended Posts

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

Αντλώ γιατί το μωρό έχω την εντύπωση ότι δεν χορταίνει μόνο από στήθος μου. Δεν ξέρω...το έχω μπερδέψει το καημένο. Μία του δίνω από το στήθος μου, μία από το μπιμπερό...Θα το προσπαθήσω περισσότερο...

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 76
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν ταϊζεις το μωρό σου όσο και όποτε θέλει, η πιθανότητα να μη χορταίνει είναι πολύ μικρή... αλλά αυτό θα στο φανερώνουν οι βρεγμένες πάνες του και το βάρος του! :wink:

Μην ταλαιπωρείσαι χωρίς ουσιαστικό λόγο (από ανασφάλεια δηλαδή). Είναι κρίμα ενώ μπορείς να να τα κάνεις όλα "φυσιολογικά" να μπλέκεις με θήλαστρα και αποστειρώσεις... :wink:

Κορίτσια καλημέρα,

είναι η δύτερη μέρα που είμαι στο σπίτι με το μωρό μου, μετά το μεαιυτήριο και θέλω να σας ρωτήσω, πώς είναι δυνατόν μετά από 15 λεπτά άντλησης από το κάθε στήθος το αποτέλεσμα να είναι 30 ml γάλακτος??? :shock:

Το κάνω κάθε 4 περίπου ώρες και δεν αυξάνεται η ποσότητα. Έχει δει κάποια κοπέλα βελτίωση?

Περιμένω νε αγωνία τις απαντήσεις σας...

Α! Χρησιμοποιώ το swing.

Οι αντλήσεις σου είναι λίγες και το θήλαστρο ακατάλληλο. Για να δεις βελτίωση στη ποσότητα θα πρέπει να αντλείς με νοσοκομειακό θήλαστρο τουλάχιστον 8 φορές το 24ωρο. Το πρόγραμμα που εφαρμόζεις σε οδηγεί σε απογαλακτισμό.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

Αντλώ γιατί το μωρό έχω την εντύπωση ότι δεν χορταίνει μόνο από στήθος μου. Δεν ξέρω...το έχω μπερδέψει το καημένο. Μία του δίνω από το στήθος μου, μία από το μπιμπερό...Θα το προσπαθήσω περισσότερο...

Ελίζα, ότι ήμουν έτοιμη να ρωτήσω γιατί αντλείς...

Λοιπόν, είσαι αρκετά μπερδεμένη. Το θήλαστρο μπορεί να σου δείξει μόνο πόσο γάλα μπορείς να αντλήσεις και όχι πόσο μπορείς να παράγεις. Αφιέρωσε όλο το χρόνο σου στο θηλασμό αν θέλεις να θηλάσεις. Μπορείς να ελέγχεις κάθε 24ωρο αν το μωρό τρώει καλά από τις πάνες του.

Πρέπει να βρέχει 6-8 πάνες το 24ωρο και να κάνει 3-4 κενώσεις.

Καλή συνέχεια και τα ξαναλέμε! :)

αληθεια σελιδα στο περιοδικο με ποιο χερι αλλάζεις??? το τρίτο???

:lol:

Εγω αντλω εδω και 5 μηνες ολα τα γευματα,και καθομαι παντα στον υπολογιστη αλλιως δεν παλευονται τοσες ωρες αντληση....

Πληκτρολογω με το ενα χερι και καμια φορα και με τα δυο!!!

Πιο αναλυτικα,εχω βαλει στις αντλιες τις βασεις τους,τις ακουμπαω στα ποδια μου και σκυβω ελαφρως μπροστα!Με το ενα χερι τις κραταω και με το αλλο γραφω!!!

Οτι ήμουν έτοιμη να γράψω.ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ

Εχει πιαστεί το δεξί να γράφει γιατί το αριστερό το έχω ελαφρώς κουλό με το θηλαστρο αλλά ο ερχομός του γάμου της αδελφής μου που το γεγονός της άντλησης είναι ολίγον μανικάκι όταν έχεις ΤΟΣΑΑΑΑΑ τρεχάματα αλλά προπάντων η μεγάλη τράπεζα που βρίσκεται στον καταψύκτη, με όθησαν στο να προσπαθω να διακόψω την γαλουχία.Την έχω πάει μια φορά στις 3 ημέρες και αν όλα πάνε καλά ίσως να προσπαθήσω να την επαναφέρω αν τα καταφέρω μετά τον γάμο. Πρέπει να μπεί και αυτό το έρημο στήθος σε σουτιέν με μπανέλες και...φόρεμα.Κάτι διαβάζω για μαγια της μπύρας...Θα δώ.Προς το παρόν πίνουμε γαλατάκι απο την κατάψυξη και μια στις τόσες ξένο για να κάνουμε κακά, γιατί τελικά μόνο με το ξένο τα κάνουμε. Δόξα το Θεό καλά πάμε.Εχουμε γερό απόθεμα κάτω στην αποθήκη.

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Διαφημίσεις

οι παλιοτερες μαμαδες υπο αντληση θα το γνωριζετε απλα επειδη μου ετυχε χτες θεωρω καλο οτι πρεπει να το πω.. κοριτσια μου να προσεχετε την μεμβρανη να εφαπτει γιατι διαφορετικα το θηλαστρο δεν θα μπορει ν αντλησει.. χτες μου συνεβει και ειδα κι επαθα μεχρι να βρω τι φταιει.. ξεσυναρμολογησα οοολο το θηλαστρο και ξανα συναρμολογηση και ουτε με εκοψε να δω κι αυτο ωσπου τελικα επεσε το ματι τυχαια και τα γαλατα ετρεχαν.. και ετρεχαν.. (ειχα ηδη αρχισει αντληση και ενω απο το ενα στηθος εβγαινε κανονικα απο το αλλο τιποτα..ζηλεψε και το δευτερο και αρχισε να "κλαει" γαλα..) παραθετω μια εικονα και εχει βαλει σε κυκλο να δειτε ποιο σημειο εννοω..

bre_comfort_l.jpg

Pantos meta apo sxedon 20 mines thilasmou...mboro na po pos mia soupa traxana (gliko i ksinos) opos kai mia mbira HEFEWEIZEN (alcohol free) einai super...gala ateleioto. O mikros mou mexri tous 8 mines den epine tipota allo para mono mitriko gala!

Me xilia zoria ksekinisame tis diafores froutokremes ktl....

elena, επισης προσεχουμε να μην εχει σχιστει σε καποιο σημειο η ασπρη μεμβρανη ή να μην εχουν σφηνωσει κομματια μεγαλα στις τρυπες απο το κιτρινο μαντζαφλερι! :wink:

olivia με μια μπυρα γαλα ατελειωτο;;ςΜηπως ηταν λιγο ιδεα σου;Γιατι η δοσολογια της μαγιας μπυρας που απαιτειται για να αυξησει την παραγωγη περιεχεται σε ενα βαρελι :shock: και οχι σε ενα κουτακι μπυρα!!Ενα κουτι δεν κανει τιποτα!

επισης,προσεχουμε το κιτρινο να εχει μπει καλα στη χοανη και να ειναι πλαγιαστο ετσι οπως ειναι στη φωτογραφια αλλιως δεν προκειται να βγει σταγονα!!! :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

αααχ τι ωραια που τα λετε!!! :D γαλα να ρεει αφθονο!!! :P

και πεισμωνω ακομη πιο πολυ, που βαζω το θηλαστρο και βγαζω 2 σταγονες τη φορα απο το καθε στηθος... (πιστευω οτι επειδη εδω και 3 μερες ειμαι αδιαθετη, πρεπει να ειναι λιγο λιγοτερο απο οτι στην αρχη που ξεκινησα πριν 1 εβδομαδα... οχι 5 σταγονες δηλαδη αλλα 3 :?:?:? )

βαλε και το μπεμπη που εχει ιωση με δεκατα και εμετο (εβγαλε και ενα πραγμα σαν ξεραμενο αιμα στη σαλιαρα και σαλταρα, μου κοπηκαν τα γονατα... η γιατρος λεει μαλλον σπασμενο αγγειο...)

οφειλω να ομολογησω οτι το πιο δυσκολο ειναι το βραδινο - γνωριζοντας οτι θα βγουν 2-3 σταγονιτσες μονο, σκεφτομαι στις 4 το πρωι "να σηκωθω, να μην σηκωθω..."

θελει υπομονη κι επιμονη!

ελεν@ πως τα πας εσυ????

καλο σουκου σε ολους! :wink:

υ.γ. καλοο tip για να δροσισετε τα μωρακια : χρησιμοποιω ιαματικο νερακι σε σπρει :) ξεκαρδιζεται καθε φορα που τον ψεκαζω!

myangel εγω? εγω εχω ηδη αντλησει αρκετα λιτρα γαλα με το Mini electrik tis medela και τα πηγα πολυ καλα.. ειχα εξ αρχης πολυ γαλα!! τωρα πια λογω δουλειας και λογω χρονου (και επειδη χαλασε το μινι) χρησιμοποιω το symphony..εχω μεινει κατενθουσιασμενη και μετανιωνω που δεν το πηρα εξ αρχης!

αχ σορι, σε αλλη θεματικη ενοτητα (επαναγαλακτισμος) γραφει η elen@

κανει κι εκεινη επαναγαλακτισμο και ηθελα να μαθω πως τα παει...

:cool: θενκς για την απαντηση παντως!!!

υ.γ εσυ κοπελια μια χαρα τα πηγες, αντε να δουμε κι εμεις!!! :D:D:D

• 1 month later...

λοιπον,επαναφερω το θεμα για κατι πολυ χρησιμο που μας εδειξε μια κοπελα!! :D

αντληση με ελευθερα χερα!!!

http://www.kellymom.com/bf/pumping/hands-free-pumping.html

κι επειδη το εκανα σας λεω πως ειναι πραγματικα εκπληκτικο απλα θελει προσοχη να το τοποθετησεις σωστα οπως στη φωτο!! :D

εβαλα το λαστιχακι εκει που μπαινει το κλιπ της τιραντας στο σουτιεν θηλασμου και προσπαθησα να τα αφησω ετσι.

επειδη ομως εχω πολυ μεγαλο στηθος φευγανε στην αρχη και τα κρατουσα αργοτερα που εβγαινε το γαλακι-βεντουζαρανε!!! :D:D

υγ.φλασακι ευχαριστουμε!!! :D

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

• 2 months later...

επαναφερω το θεμα γιατι διαπιστωσα οτι ειχε προβλημα το θηλαστρο!ευτυχως θα μου στειλουν αλλο :)

οταν το νοσοκομειακο συμπληρωσει 400 ωρες λειτουργιας παυει να εχει την ιδια ενταση.

9a7bp2.pngIm47p2.png

Έχω ένα ερώτημα για τις έμπειρες μανούλες. Χθες ήθελα πολύ να κάνω μία μεγάλη βόλτα και προσπάθησα να βγάλω γάλα με το θήλαστρο.

Θηλάζω το παιδί μου εδώ και 3 μήνες αποκλειστικά. Προσπάθησα να αντλήσω σε 2 διαφορετικές στιγμές της ημέρας για μισή ώρα την κάθε φορά αλλά δεν κατάφερα να βγάλω σταγόνα. Έχω ένα χειροκίνητο θήλαστρο της AVENT.

Τι κάνω λάθος; Γιατί δεν μπορώ να βγάλω γάλα;

Απογοητεύτηκα. Σας παρακαλώ προτείνετε μου κάποια λύση; Φταίει το θήλαστρο; Δεν έχω κάποιο καλύτερο γιατί μου χρειάζεται μόνο για έκτακτες περιπτώσεις. :(

Πρώτη φορά που έβγαλα με ηλεκτρικό θήλαστρο, μετά από 3 μήνες αποκλειστικό θηλασμό έβγαλα με το ζόρι 25 ml και πόναγα και μετά όλη μέερα...όχι χειροκίνητο που λες εσύ...Με αυτό σίγουρα δε θα έβγαζα στάλα. Κάποιες βέβαια τα καταφέρνουν με αυτά αλλά εγώ σίγουρα όχι... Δοκίμαζε το πρωί... Συνήθως είναι καλύτερη ώρα...Γιατί να σου πω να πάρεις ηλεκτρικό για περιστασιακή χρήση, δεν ξέρω αν αξίζει το κόπο...! Το mini electric της medela κάνει γύρω στα 70 ευρώ νομίζω και αν δεν κάνω λάθος είναι από τα σχετικά οικονομικά...!

5Aqjp3.png

Έχω ένα ερώτημα για τις έμπειρες μανούλες. Χθες ήθελα πολύ να κάνω μία μεγάλη βόλτα και προσπάθησα να βγάλω γάλα με το θήλαστρο.

Θηλάζω το παιδί μου εδώ και 3 μήνες αποκλειστικά. Προσπάθησα να αντλήσω σε 2 διαφορετικές στιγμές της ημέρας για μισή ώρα την κάθε φορά αλλά δεν κατάφερα να βγάλω σταγόνα. Έχω ένα χειροκίνητο θήλαστρο της AVENT.

Τι κάνω λάθος; Γιατί δεν μπορώ να βγάλω γάλα;

Απογοητεύτηκα. Σας παρακαλώ προτείνετε μου κάποια λύση; Φταίει το θήλαστρο; Δεν έχω κάποιο καλύτερο γιατί μου χρειάζεται μόνο για έκτακτες περιπτώσεις. :(

Να ελέγξεις αν έχεις συνδέσει σωστά τη βαλβίδα (το μικρό άσπρο κυκλάκι που έχει από τη μία μεριά κάτι σαν ακτίνες), γιατί αν τη βάλεις ανάποδα δεν βγάζει τίποτα. Οι ακτίνες πρέπει να κοιτάνε προς τα πάνω!

HXuSp2.pngaS46p2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

το Symphony μπορει να παρει μπαταρια απο κατω και να λειτουργει χωρις ρευμα!!!

ενω το Lactina εχει ανταπτορα αυτοκινητου για τα ταξιδια μας!!!

αντε και καλες αντλησεις!! :wink::)

9a7bp2.pngIm47p2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

κοριτσια γεια σας θα ηθελα να ρωτησω η μαγια μπυρας σε ταμπλετες οντως λειτουργει γιατι το μωρακι μου ειναι 2 μηνων και εγω εχω πολυ λιγο γαλα,το βγαζω με το θηλαστρο για να ελενχω την ποσοτητα αλλα δεν ξεπερναω τα 200 ml την ημερα με αποτελεσμα το αγγελουδακι μου να πινει ολο και περισσοτερο ξενο.δεν θελω να σταματησω την προσπαθει αλλα αρχιζω και απελπιζομαι.

Με βάζετε σε ιδεες με το θήλαστρο! Πονάω τόσο που αμα δεν φτιάξει η κατάσταση θα αναγκαστώ να τα βγάζω κι εγω έτσι! Το περιγράφετε και τόσο απλό...αν και με το symphony πονούσα επίσης στο μαιευτήριο γιατι εχει πλαστικές χοάνες.

κοριτσια γεια σας θα ηθελα να ρωτησω η μαγια μπυρας σε ταμπλετες οντως λειτουργει γιατι το μωρακι μου ειναι 2 μηνων και εγω εχω πολυ λιγο γαλα,το βγαζω με το θηλαστρο για να ελενχω την ποσοτητα αλλα δεν ξεπερναω τα 200 ml την ημερα με αποτελεσμα το αγγελουδακι μου να πινει ολο και περισσοτερο ξενο.δεν θελω να σταματησω την προσπαθει αλλα αρχιζω και απελπιζομαι.

Να σου ζήσει το μωράκι σου zouzounobiskotaki!

Τι θήλαστρο χρησιμοποιείς; Το θήλαστρο δεν μας δείχνει το γάλα που έχουμε, αλλά τό γάλα που μπορεί να βγάλει το συγκεκριμένο θήλαστρο στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αν θέλεις να ταΐζεις το μωρό σου με το μπιμπερό με δικό σου γάλα, πρέπει οπωσδήποτε να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο και ν' ακολουθήσεις συγκεκριμένο πρωτόκολλο αντλήσεων, για να διατηρήσεις την παραγωγή σου.

Πρέπει να αντλείς τουλάχιστον 8-10 φορές από 15 λεπτά και τουλάχιστον μία άντληση να είναι μετά τις 12 τη νύχτα. Για να είσαι σίγουρη, γιατί κάποια άντληση θα χάσεις με το μωρό, προγραμμάτιζε να αντλείς περίπου κάθε 2ωρο.

Πάντως υπάρχει πιο ξεκούραστος τρόπος να ελέγχεις αν το μωράκι σου τρέφεται καλά, ελέγχοντας βρεγμένες-λερωμένες πάνες.

Αν θέλεις γράψε μας αναλυτικά αυτά που ζητάει εδώ,

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

ώστε να δούμε και πόσο σκόνη παίρνει το μωράκι σου, για να σε βοηθήσουμε αν θέλεις να το μειώσεις σταδιακά ή και να το κόψεις τελείως.

Πληροφορίες για νοσοκομειακά θήλαστρα, με τηλέφωνα κλπ, έχει εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Η μαγιά μπύρας λειτουργεί, την είχα πάρει όταν έκοψα το συμπλήρωμα στην κόρη μου και πραγματικά με βοήθησε, αλλά αν δεν βάζεις το μωρό στο στήθος ή δεν ακολουθείς το πρωτόκολλο αντλήσεων με το κατάλληλο θήλαστρο, δε νομίζω να σε βοηθήσει!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...