Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πορνό

Recommended Posts

....η κορη μου (σχεδον 5 ετων) ειδε κατα λαθος πορνό.

Δεν την καταλαβαμε και καθοταν σε μια γωνια και ειδε λιγη ωρα. Αρκετη ωστε να μου πει μετα.....μαμα εβαλε το πουλι του στο πιπι της......εβαλε το πουλι του στο στομα της.

Εχω φριξει....εχω καταστεναχωρεθει, για την απροσεξια μας,....που δεν την πηραμε χαμπαρι που σηκωθηκε 12 το βραδυ απο τον υπνο της!

Κλαιω απο εχθες και δεν ξερω τι να κανω. Εννοειται εκεινη τη στιγμη δεν ειπα τιποτα, την πηρα αγκαλιτσα και την πηγα για υπνο....:(

Εγω που δεν την αφηνω να δει χαζομαρες στην ΤV (πχ. Παττυ κα)....να δει πορνό!!!!

Πως να το χειριστουμε με τον αντρα μου????

Διαφημίσεις

σιγουρα ειναι ασχημο ολο αυτο για το παιδι,αλλα οσο και να ριχνεις ευθυνες σε εσας δεν γινετε τιποτα,γνωμη μου παρε τηλ μια παιδοψυχολογο ή πως τους λενε αυτους που ασχολουνται με τα παιδακια,και ρωτησε την πως να το χειριστεις,αυτοι ξερουν καλυτερα!

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

Θα έλεγα να μην το κάνεις θέμα, προσπαθώντας να δώσεις εξηγήσεις ή δείχνοντας ένοχη ή φοβισμένη απέναντί της... Κάνε σαν να μην συμβαίνει τίποτα και αν το φέρει η συζήτηση πες της κανα δυο πράγματα για το πως γίνονται τα παιδιά, δείξτης κάποιο σχετικό βιβλίο με εικόνες για την ηλικία της, ώστε να ξεχάσει την εικόνα που είδε και να της μείνει η εικόνα του βιβλίου.

Όλα αυτά όμως χωρίς πίεση, στον κατάλληλο χρόνο και χωρίς να δείχνεις ότι έγινε κάτι φοβερό...

εχω δυο μπουμπουκακια

ουτε εγω ειμαι ειδικη να σου απαντησω αλλά θεωρώ οτι πρεπει να κανεισ σαν να μη συνέβη.να μην το συζητησεις ποτε κ με καποιο τροπο να αλλάζεισ διακριτικά κουβέντα αν τυχόν το θυμηθει κ στο αναφέρει.Κ ετσι θα το ξεχάσει.

Συμφωνω κοριτσια μαζι σας,κατα ενα μερος,διοτι αν το παιδακι παει στο σχολειο ή στην γιαγια και πει ειδα αυτο και αυτο θα νιωσει ασχημα η μητερα και αντε σε δικα σου ατομα παει και ερχεται αν το πει και σε παιδακια εκει ειναι το θεμα,για αυτο το να το αφησει ετσι μπορει ναι μεν να ειναι μια λυση αλλα αν δεν κανει κατι πιο ουσιωδες τοτε πολυ φοβαμαι οτι θα γινουν ολα τα παραπανω,δεν ξερω εσεις τι λετε πανω σε αυτο το θεμα?Δεν θα βοηθουσε ενας παιδοψυχολογος?

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

Διαφημίσεις

Δεν ξερω... περιεργη κατασταση....

Εχω παθει κατι.. αναλογο (?) .....

Ειχε τελειωσει την πρωτη δημοτικου η κορη μου και ημασταν σε ενα φιλικο σπιτι και επαιζε με ενα αλλο κοριτσακι με την μπαρμπι και τον Κεν...

Καποια στιγμη παιρνει κατι περιεργο το αυτι μου (ειχε σχεση με στοματικο ερωτα). Λεω δεν ακουσα καλα και το προσπερναω. Οταν πηγαμε σπιτι μου ειπε η μητερα μου οτι ακουσε το ιδιο.....

Τρελαθηκα γιατι στο σπιτι δεν κυκλοφορουσαν dvd και γενικα δεν ημουν φαν του συγκεκριμενου... καταλαβαινετε... οποτε δεν υπηρχε περιπτωση να εχει δει κατι τετοιο το παιδι.

Φοβηθηκα μηπως ειχε συμβει κατι στο παιδι και δεν το ηξερα...

Την επιασα την μιλησα περισσοτερο για να μου πει που το ειδε...

Απο τοτε δεν το ανεφερε ποτε ξανα.....

Ούτε εγώ ξέρω τι να σου πω, αν είναι καλύτερα να της μιλήσεις για αυτό ή όχι. Μήπως θα ήταν καλύτερα να συμβουλευόσουν έναν παιδοψυχολόγο να σε καθοδηγήσει στο τι πρέπει να κάνεις; Και μένα ο μικρός μου θα γίνει 5 τον Ιούλιο και βλέπω ότι είναι σε μια ηλικία που θυμαται ότι ακούει και βλέπει και δεν τα ξεχνάει εύκολα. Ειδικά ότι μαθαίνει από τον μεγάλο μου, για αυτό μπορεί να ήταν καλύτερα να το συζητούσες με κάποιον ειδικό.

s-age.pngs-age.png

Συμφωνω κοριτσια μαζι σας,κατα ενα μερος,διοτι αν το παιδακι παει στο σχολειο ή στην γιαγια και πει ειδα αυτο και αυτο θα νιωσει ασχημα η μητερα και αντε σε δικα σου ατομα παει και ερχεται αν το πει και σε παιδακια εκει ειναι το θεμα,για αυτο το να το αφησει ετσι μπορει ναι μεν να ειναι μια λυση αλλα αν δεν κανει κατι πιο ουσιωδες τοτε πολυ φοβαμαι οτι θα γινουν ολα τα παραπανω,δεν ξερω εσεις τι λετε πανω σε αυτο το θεμα?Δεν θα βοηθουσε ενας παιδοψυχολογος?

Σωστή και εγώ αυτό σκεφτόμουν:rolleyes:.Τα παιδάκια μιλάνε πολύ οπότε συμβουλέψου καλύτερα κάποιον ειδικό για να ενεργήσεις σωστά.Να κάνω αδιάκριτη ερώτηση;Συγνώμη :oops:αλλά το σκέφτηκα με το που διάβασα το θέμα σου:oops:.Που είσασταν όταν βλέπατε την ταινία:confused:;Δεν είχατε κλείσει καμιά πόρτα βρε κορίτσι μου;

Κοίτα όσο συζητάνε το επίμαχο συμβάν, δηλαδή τη συγκεκριμένη νύχτα που το παιδί μπήκε καταλάθος στο δωμάτιο και είδε ό,τι είδε, τόσο περισσότερο θα το θυμάται και το παιδί με τον κίνδυνο να το μεταφέρει και αλλού. Αν σταματήσουν να συζητάνε το συγκεκριμένο συμβάν σαν να μην συμβαίνει τίποτα, θα το ξεχάσει ή τουλάχιστον δεν θα της κινήσει τόσο την περιέργεια ώστε να το μεταφέρει αλλού. Αν όμως κάταλάβει ότι η μαμά και ο μπαμπάς έχουν φρικάρει με αυτό που είδε, μόνο αυτό θα σκέφτεται...

Σε ανύποπτο χρόνο και τελείως φυσικά (χωρίς ντροπές και δισταγμούς) θα πρέπει να της κάνουν μια ας πούμε σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που να απευθύνεται στην ηλικία της (ας συμβουλευτούν πρώτα κάποιο αντίστοιχο βιβλίο).

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

Κοίτα όσο συζητάνε το επίμαχο συμβάν, δηλαδή τη συγκεκριμένη νύχτα που το παιδί μπήκε καταλάθος στο δωμάτιο και είδε ό,τι είδε, τόσο περισσότερο θα το θυμάται και το παιδί με τον κίνδυνο να το μεταφέρει και αλλού. Αν σταματήσουν να συζητάνε το συγκεκριμένο συμβάν σαν να μην συμβαίνει τίποτα, θα το ξεχάσει ή τουλάχιστον δεν θα της κινήσει τόσο την περιέργεια ώστε να το μεταφέρει αλλού. Αν όμως κάταλάβει ότι η μαμά και ο μπαμπάς έχουν φρικάρει με αυτό που είδε, μόνο αυτό θα σκέφτεται...

Σε ανύποπτο χρόνο και τελείως φυσικά (χωρίς ντροπές και δισταγμούς) θα πρέπει να της κάνουν μια ας πούμε σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που να απευθύνεται στην ηλικία της (ας συμβουλευτούν πρώτα κάποιο αντίστοιχο βιβλίο).

Συμφωνώ απόλυτα. Όσο πιο πολύ το κάνουν θέμα οι γονείς τόσο περισσότερο θα κινούν την περιέργεια στο παιδί να μάθει/ρωτήσει γι'αυτό. Τώρα αν έρθουν σε δύσκολη θέση... ε εντάξει και οι άλλοι μπορούν να καταλάβουν, δεν είναι κάτι τραγικό.

1. δεν ξανααναφέρετε ούτε συζητάτε το γεγονός.... 99% θα το ξεχάσει....

2.προσέχετε ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ

3.ΜΟΝΟ αν ρωτήσει το ίδιο το παιδί σχετικά με το πως γίνονται τα παιδιά θα μιλήσετε με παράδειγμα πουλάκια και ζωάκια που ξαπλώνουν στην ίδια φωλίτσα και μετά το μισό παιδάκι πάει από την μαμά στον μπαμπά (δεν λέμε πως αν δεν ρωτηθούμε....)και ποτέ στο συμβάν με την τσόντα....

4.με την πάροδο του χρόνου και όταν μας ρωτάει συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο σεξ...και όχι λεπτομερώς , όμως στα 8,9 (εξαρτάται από το παιδί) πρέπει πια να είναι πλήρως ενημερωμένο ΟΧΙ πονηρεμένο από εμάς...για την δική του προστασία...

• 2 months later...

Εγώ θα της έλεγα. "πω πω χάλασε η τηλεόραση και έδειχνε βλακείες, θα την στείλουμε να την φτιάξουν". Πρέπει να τους τσίμπησε το κουνούπι του Νείλου . Άντε παιδί μου να προσέχουμε μην κάνουμε και εμείς αυτές τις βλακείες και μετά ο γιατρός δεν θα μας αφήσει να φάμε σοκολάτα για ένα χρόνο για να γίνουμε καλά".

Επίσης πρέπει να προσέξεις πολύ γιατί μπορεί να θελήσει να μιμηθεί κάτι που είδε. Εμάς ο 4 χρονος ανηψιός μου φίλησε στο στόμα την κόρη μου κρυφά. (Καταλαβαίνεις που το είδε βέβαια αυτό. Μου κάνει εντύπωση που το έκανε κρυφά και τον έπιασα κατα λάθος. Άρα ήξερε πως αυτό ήταν κακό.

2.προσέχετε ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ

3.ΜΟΝΟ αν ρωτήσει το ίδιο το παιδί σχετικά με το πως γίνονται τα παιδιά θα μιλήσετε με παράδειγμα πουλάκια και ζωάκια που ξαπλώνουν στην ίδια ******* και μετά το μισό παιδάκι πάει από την μαμά στον μπαμπά (δεν λέμε πως αν δεν ρωτηθούμε....)και ποτέ στο συμβάν με την τσόντα....

Ακούγεται τέλεια λύση! Ο άνδρας σου τί λέει?

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

Εγώ θα της έλεγα. "πω πω χάλασε η τηλεόραση και έδειχνε βλακείες, θα την στείλουμε να την φτιάξουν". Πρέπει να τους τσίμπησε το κουνούπι του Νείλου . Άντε παιδί μου να προσέχουμε μην κάνουμε και εμείς αυτές τις βλακείες και μετά ο γιατρός δεν θα μας αφήσει να φάμε σοκολάτα για ένα χρόνο για να γίνουμε καλά".

Κατά την γνώμη μου, λάθος αντιμετώπιση που μπορεί να δημιουργήσει φοβίες στο παιδί για κάτι που είναι πολύ φυσιολογικό, όπως το σεξ.

Το παιδί, δηλαδή, αντιλαμβάνεται τελικά ότι αν κάνει αυτό που έδειχνε η τηλεόραση (σεξ), εκτός από το ότι είναι βλακείες, άρα δεν το κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι, επιπλέον είναι κάτι που αν το κάνει θα οδηγηθεί στο γιατρό (που τον φοβάται γιατί πάει όταν είναι άρρωστο) και θα στερηθεί και κάτι καλό (σοκολάτα), άρα θα τιμηρηθεί και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα (1 χρόνος).....

Άντε μετά αυτό το παιδί να αναπτύξει μια υγιή σεξουαλική ζωή και να αγαπήσει το σώμα του και τις λειτουργίες του!

Κατά την γνώμη μου, λάθος αντιμετώπιση που μπορεί να δημιουργήσει φοβίες στο παιδί για κάτι που είναι πολύ φυσιολογικό, όπως το σεξ.

Το παιδί, δηλαδή, αντιλαμβάνεται τελικά ότι αν κάνει αυτό που έδειχνε η τηλεόραση (σεξ), εκτός από το ότι είναι βλακείες, άρα δεν το κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι, επιπλέον είναι κάτι που αν το κάνει θα οδηγηθεί στο γιατρό (που τον φοβάται γιατί πάει όταν είναι άρρωστο) και θα στερηθεί και κάτι καλό (σοκολάτα), άρα θα τιμηρηθεί και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα (1 χρόνος).....

Άντε μετά αυτό το παιδί να αναπτύξει μια υγιή σεξουαλική ζωή και να αγαπήσει το σώμα του και τις λειτουργίες του!

:lol:

...

Κατά 100 % θα το θυμάται για πολλά χρόνια. Μπορεί αν δει πως δε θέλετε τέτοιες συζητήσεις, να μην το αναφέρει. Αυτό δε σημαίνει πως δε θα το σκέφτεται ή δε θα αναρωτιέται.

Το να κρυβόμαστε από ένα γεγονός, και να το αποφεύγουμε, δε σημαίνει πως ο άλλος το ξεχνά. Και μάλιστα ένα παιδί... που αφού το ανέφερε, σημαίνει πως του κίνησε την περιέργεια.

Ο αδερφός μου κάπου στα 5-6 είχε δει κατά λάθος ολόκληρη τσόντα. Είχαν δώσει ένα CD με κάποιο καρτούν εξωτερικά και η μητέρα μου θεώρησε πως ήταν κινούμενα σχέδια και παιδικό. Το άφησε στο μικρό -και ωω ναι λάθος της!!- δεν κάθησε μαζί του να δει και να ελέγξει το περιεχόμενο. Αποτέλεσμα; Τα είδε όλα από την αρχή έως το τέλος.

Όταν τελείωσε λέει στη μαμά μου "μαμά, αυτό το "μικυ-μάους" δεν είναι καλό". Και τότε κατάλαβε η μάνα μου τι έγινε.

Τώρα, για το τι επιπτώσεις είχε... χμμμ δεν ξέρω!

Ο ίδιος λέει πως το είδε ως κάτι φυσικό. Το είδε από περιέργεια μέχρι τέλους, αλλά δεν του προκάλεσε περιέργεια για εφαρμογή ή περαιτέρω εξερεύνηση.

Τι επιπτώσεις είχε πραγματικά...; Μάλλον δε μπορώ να μάθω με σιγουριά.

Αν μου τύχαινε κάτι τέτοιο... νομίζω πως ήταν η ώρα για μια επίσκεψη σε παιδοψυχολόγο για να μου πει κάποια πραγματάκια.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης αυτού που έγινε;

Χμμμμμ...δεν γνωρίζω.

Το μόνο για το οποίο είμαι 100% σίγουρη είναι ότι δεν πρέπει οι γονέις να πανικοβληθούν και να δείξουν ότι αυτοό που συνέβη ήταν κάτι πάρα πολύ κακό και (όπως είπα και πιο πάνω) σε καμία περίπτωση να μην φοβήσουν το παιδί....

Από την στιγμή που το παιδί ξέρει τι είδε νομίζω ότι πρέπει να του πείτε την αλήθεια σε μέσες άκρες...του τύπου είναι κάτι που το βλέπουν μόνο οι μεγάλοι και δεν ξέρω και εγω τι αλλά σίγουρα πρέπει να ρωτήσεις ή να ψάξεις κάποια απάντηση παιδοψυχολόγου μέσα στο ιντερνετ.

Συμφωνώ απόλυτα οτι είναι λάθος αντιμετώπιση. Αλλά ρε γμτ είναι λίγο ευαίσθητο θέμα. Πάντως ρε παιδιά κ εγώ όταν βλέπω τσόντα σοκάρομαι δεν ξέρω τι ειναι αυτο που μου προκαλει αηδια κ ο άντρας μου με κοροιδεύει μου λέει ρε μωράκι κ εμείς αυτά κάνουμε δε βλέπεις τπτ περίεργο. Φαντάσου τώρα ένα παιδί. Κ που το είδε δλδ νομίζω οτι θα το αξιολογήσει σαν κάτι αηδιαστικό κ θα του δημιουργήσει πρόβλημα. Μπορεί βέβαια κ τιποτα απ ολα αυτα να μη συμβεί αλλά σίγουρα πρέπει να του εξηγήσεις τι είδε. Εγώ θα της έλεγα οτι αυτο που είδε ονομάζεται σεξ κ το κάνουν 2 άνθρωποι όταν αγαπιούνται πολύ κ οτι ειναι κάτι που τους κάνει να νιώθουν όμορφα. Μάλιστα κατ αυτον τον τροπο γίνονται κ τα παιδια δηλαδη ο αντρας βαζει το πιπι του στο πιπι της γυναικας κ τοτε γινεται ενα παιδακι. Πρεπει να της το εξηγησεςι αυτο γτ ειδε κ στοματικο απ οτι λες μη νομιζει οτι αμα το κανει αυτο θα μεινει εγκυος. Αυτό βέβαια πρέπει να είσαι μεγάλος για να το κάνεις γτ αμα εισαι μικρός θα παθει ζημια το πουλακι σου κ δε θα μπορεις να κανεις παιδακια κ οτι θα το συζητησουμε περισσοτερο οταν μεγαλώσεις. Κάπως έτσι..

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγώ θα έλεγα:

"Αυτή αγάπη μου ήταν μια ταινία για ενήλικες.

Έδειχνε ότι όταν ένας άντρας και μια γυναίκα, που είναι ενήλικοι και οι δύο, αγαπιούνται και θέλουν να ζήσουν μαζί, τότε μπορούν αν θέλουν να αγγίζουν ο ένας τον άλλο γυμνοί.

...Αύριο, όταν γυρίσετε από το σχολείο, λέω να δούμε μια ωραία ταινία για παιδάκια. Προτιμάς το βασιλιά των λιονταριών ή το Μόγλη;"

Αν άρχιζε τις ερωτήσεις του στυλ γιατί είχε το πιπί του στο στόμα της θα έμενα σε αυτό το μότο: Ενας άντρας και μια γυναίκα που είναι ενήλικες και οι δύο, αν συμφωνούν και οι δύο, επιτρέπεται να αγγίζουν το σώμα τους, σε όποιο σημείο θέλουν.

Γνώμη μου είναι να μην κάνεις καμμία αναφορά σε εγκυμοσύνες, παιδάκια και γεννητούρια για την επεξήγηση της ταινίας. Το ωμό σεξ μιας τσόντας δεν είναι κατάλληλος τρόπος για να μάθει το πεντάχρονο παιδί πως γεννήθηκε.

Αν αισθάνεσαι αβέβαιη για το πως να το χειριστείς πάρε τηλ. έναν παιδοψυχολόγο. Δεν είναι κακό να ρωτήσεις έναν ειδικό για κάτι. Αυτή είναι η δουλειά του. Μπορεί να σε ξεμπλοκάρει.

Εγώ θα έλεγα:

"Αυτή αγάπη μου ήταν μια ταινία για ενήλικες.

Έδειχνε ότι όταν ένας άντρας και μια γυναίκα, που είναι ενήλικοι και οι δύο, αγαπιούνται και θέλουν να ζήσουν μαζί, τότε μπορούν αν θέλουν να αγγίζουν ο ένας τον άλλο γυμνοί.

...Αύριο, όταν γυρίσετε από το σχολείο, λέω να δούμε μια ωραία ταινία για παιδάκια. Προτιμάς το βασιλιά των λιονταριών ή το Μόγλη;"

Αν άρχιζε τις ερωτήσεις του στυλ γιατί είχε το πιπί του στο στόμα της θα έμενα σε αυτό το μότο: Ενας άντρας και μια γυναίκα που είναι ενήλικες και οι δύο, αν συμφωνούν και οι δύο, επιτρέπεται να αγγίζουν το σώμα τους, σε όποιο σημείο θέλουν.

Γνώμη μου είναι να μην κάνεις καμμία αναφορά σε εγκυμοσύνες, παιδάκια και γεννητούρια για την επεξήγηση της ταινίας. Το ωμό σεξ μιας τσόντας δεν είναι κατάλληλος τρόπος για να μάθει το πεντάχρονο παιδί πως γεννήθηκε.

Αν αισθάνεσαι αβέβαιη για το πως να το χειριστείς πάρε τηλ. έναν παιδοψυχολόγο. Δεν είναι κακό να ρωτήσεις έναν ειδικό για κάτι. Αυτή είναι η δουλειά του. Μπορεί να σε ξεμπλοκάρει.

Μμμ..ωραία το θέτεις..!! Για συνεχίστε να λέτε γνώμες κ στο τέλος θα φτάσουμε σε αυτή που ακούγεται πιο σωστή.

νομίζω ότι το έχουμε παρακάνει με το θέμα της ψυχολογίας του παιδιού κλπ. Σε αυτές τις ηλικίες καλό είναι να μην ξέρει τίποτα, προσωπικά αισθάνομαι ότι η ψυχολογία του παιδιού επιβαρύνεται όταν μαθαίνει τόσα πολλά που δεν είναι για την ηλικία του και μετά σίγουρα θα θέλει να τα δοκιμάσει.

Καταλαβαίνω όλα αυτά που γράφεις αλλά πραγματικά αισθάνομαι ότι για ένα παιδάκι 5 ετών καλύτερα να τα παραμυθιάζουμε.

Γενικά τα μικρά παιδάκια είναι καλό πάντα κατά την γνώμη μου να τα ξυπνάμε μεν αλλά όχι τόσο νωρίς σε όλα τα θέματα.

νομίζω ότι το έχουμε παρακάνει με το θέμα της ψυχολογίας του παιδιού κλπ. Σε αυτές τις ηλικίες καλό είναι να μην ξέρει τίποτα, προσωπικά αισθάνομαι ότι η ψυχολογία του παιδιού επιβαρύνεται όταν μαθαίνει τόσα πολλά που δεν είναι για την ηλικία του και μετά σίγουρα θα θέλει να τα δοκιμάσει.

Καταλαβαίνω όλα αυτά που γράφεις αλλά πραγματικά αισθάνομαι ότι για ένα παιδάκι 5 ετών καλύτερα να τα παραμυθιάζουμε.

Γενικά τα μικρά παιδάκια είναι καλό πάντα κατά την γνώμη μου να τα ξυπνάμε μεν αλλά όχι τόσο νωρίς σε όλα τα θέματα.

Στο τι το "ξυπνάει" ένα παιδί το να μην το φοβίζεις για μια φυσιολογική λειτουργία;

Στο τι ωφελεί το παιδί η τρομοκρατί;; Γιατί είναι τρομοκρατία αν του λες ότι αν ξαναδεί κάτι παρόμοιο θα πάει στο γιατρό!!!!

Στο τι βοηθά ένα παιδί το να μαθαίνει λάθος πράγματα;

Το αν ένα παιδί πρέπει ή όχι να το "παραμυθιάζουμε" (όπως το εννοείς)αυτό είναι άλλη κουβέντα. Πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ δεν πρέπει να δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις........

Επίσης, σου έυχομαι ειλικρινά, να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσης στο παιδί σου την εξής κατάσταση: Παιδί προσχολικής ηλικίας. Κάποιος γνωστός της οικογένειας το πλησιάζει και το "πιάνει" σε σημεία που δεν πρέπει. Το παιδί αντιδρά. Του λέει ότι όλα είναι καλά και εκείνος το αγαπάει. Επίσης, το λέει να μην πει τίποτα στη μαμά του, γιατί δεν θα το πιστέψει κανένας/γιατί αυτό φταίει για ό,τι έγινε/γιατί δεν έγινε και τίποτα. Το παιδί δεν του έχει μιλήσει κανένας για το σώμα του, δεν του έχει μιλήσει κανένας για το τι δεν πρέπει να αφήνει κανέναν να κάνει, το έχουν φοβερίσει ότι αν 2 άνθρωποι "πιάνονται" είναι κακό και θα πάνε στο γιατρό....

Φαίνεται απίθανο να συμβεί; Για ακούστε 1-2 μέρες ειδήσεις....Για κοιτάξτε γύρω σας.....Καθημερινά φαινόμενα, πλέον, όσα αναφέρονται. Και πόσα δεν αναφέρονται;;;;;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...