Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

sos sos sos!!! ξυπναει καθε 3 κ λιγο...

basic

Recommended Posts

Εμείς πλέον το πήραμε απόφαση και κολλήσαμε την κούνια του στο κρεβάτι μας και βγάλαμε το ένα κάγκελο...Έτσι και αυτός είναι ήσυχος κι εγώ ξεκουράζομαι!

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Διαφημίσεις

επισης μια συμβουλη, ειναι μικρουλης μην ανησυχεις θα βελτιωθει κρατα τον στο κρεβατι μαζι σας και θηλαζε θηλαζε θηλαζε,,,,χαλαρωσε και απολαυσε το καποια στιγμη θα τελειωσει και θα σου λειπει,,,που και που οταν θα εχεις λιγα κουραγια κανε καμμια προσπαθεια με την κουνια,,,μετα αστο για κανα μηνα μετα ξαναθυμισε το του,,,εγω αρχισα να βλεπω αποτελεσματα μετα το 10 μηνα οπου εκλεινε κανα 2ωρο υπνου μεσα στην κουνια του,,,μεχρι τοτε ειμασταν κολλητοι,,σε καποια μωρακια παει πολυ αργα το πραγμα

επισης μια συμβουλη, ειναι μικρουλης μην ανησυχεις θα βελτιωθει κρατα τον στο κρεβατι μαζι σας και θηλαζε θηλαζε θηλαζε,,,,χαλαρωσε και απολαυσε το καποια στιγμη θα τελειωσει και θα σου λειπει,,,που και που οταν θα εχεις λιγα κουραγια κανε καμμια προσπαθεια με την κουνια,,,μετα αστο για κανα μηνα μετα ξαναθυμισε το του,,,εγω αρχισα να βλεπω αποτελεσματα μετα το 10 μηνα οπου εκλεινε κανα 2ωρο υπνου μεσα στην κουνια του,,,μεχρι τοτε ειμασταν κολλητοι,,σε καποια μωρακια παει πολυ αργα το πραγμα

Συμφωνώ!!! Σε όλα! Και συμπληρώνω: Με τον άντρα μου έχω να κοιμηθώ 27 μήνες! Κάποια στιγμή θα μεγαλώσουν, θα κοιμούνται σερί και θα πάνε και στα κρεβάτια τους! Και θα έχουμε χρόοοοονια μπροστά μας να απολαμβάνουμε το ροχαλητό του συντρόφου μας. :lol: Μέχρι τότε ας απολαύσουμε τα νυχτερινά μουρμουρητά και τα τρελά στριφογυρίσματα των μωρών μας! ;)

κ εγω που σας γραφω ειμαι τοσο κουρασμενη.. ξυπναει συνεχεια ο μικρος. συνεχεια. ειναι 10,5 μηνων ποτε επιτελους θα κοιμηθει σωστα?? δεν θηλαζω, κοιμαται απο την αρχη στο κρεβατι του, χωρις κουνημα κτλ αλλα παλι ξυπναει. το μοναδικο που με σωνει ειναι το τσαι που του δινω μεσα στην νυχτα κ μαλλον χαλαρωνει γιατι μετα κοιμαται 2-3 ωρες σερι. κατα τ΄αλλα καθε 3 κ λιγο σηκωνομαι για πιπιλα ή κ εγω δεν ξερω τι αλλο.! φοβαμαι θα με απολυσουν μιας κ η αποδοση μου εχει πεσει με τοση κουραση! ας βρεθει μια λυση. ολα τα εχω δοκιμασει πια. ολα!! εκτος την μεθοδο του ελεγχομενου κλαματος που δεν μπορω να την εφαρμοσω. ας ενωθουμε οι αυπνες μαμαδες!

Λυπάμαι αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.Εγώ απλά το είχα πάρει απόφαση μέχρι πριν ένα μήνα που ξαφνικά άρχισε η κόρη μου να κοιμάται σερί!Δύο χρόνια πέρασαν για να το ζήσω κι αυτό!Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω.Να σημειώσω βέβαια ότι δεν κοιμάται μόνη της στο δωμάτιο.

Διαφημίσεις

αχ ειχα καλομαθει με την κορη μου που απο 40 ημερων κοιμοταν στο κρεβατι της και ξυπνουσε 1 φορα το πολυ! την αφηνα να κλαιει ελεγχομενα φυσικα και εστρωσε πολυ γρηγορα.κοκορευομουν και απορουσα οταν ακουγα απο αλλους γονεις οτι τα παιδια τους ξυπναν συνεχεια και οτι δεν μπορουν να κανουν κατι για αυτο!

αλλα οτι κοροιδευεις το λουζεσαι!!!

ο μικρος εχει φωνη καμπανα! μας ακουει ολη η γειτονια! τις λιγες φορες που το αφησα να κλαιει ξυπνησε το αλλο μωρο οποτε τωρα μολις κανει κιχ...τρεχω αχχχχχ:-(:sad::-(

απο οτι διαβαζω δηλαδη τα πρωτα 10 χρονια ειναι δυσκολα!!!!

VCkup3.png W6T5p3.png

Συμφωνώ!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

αχ ειχα καλομαθει με την κορη μου που απο 40 ημερων κοιμοταν στο κρεβατι της και ξυπνουσε 1 φορα το πολυ! την αφηνα να κλαιει ελεγχομενα φυσικα και εστρωσε πολυ γρηγορα.κοκορευομουν και απορουσα οταν ακουγα απο αλλους γονεις οτι τα παιδια τους ξυπναν συνεχεια και οτι δεν μπορουν να κανουν κατι για αυτο!

αλλα οτι κοροιδευεις το λουζεσαι!!!

ο μικρος εχει φωνη καμπανα! μας ακουει ολη η γειτονια! τις λιγες φορες που το αφησα να κλαιει ξυπνησε το αλλο μωρο οποτε τωρα μολις κανει κιχ...τρεχω αχχχχχ:-(:sad::-(

απο οτι διαβαζω δηλαδη τα πρωτα 10 χρονια ειναι δυσκολα!!!!

όλα τα παιδιά είναι μοναδικά!!;)

Αχ, είμαι και εγώ στο club. 21 μηνών το κοριτσάκι μου και έχουμε φτάσει σε οριακά σημεία. Πάντα ξυπνούσε το βράδυ αλλά σε κάποια φάση είχε στρώσει, δλδ ξυπνούσε 2 φορές. Από τον Σεπτέμβρη ως και σήμερα το έχει παρακάνει. Σε μία ώρα μπορεί να ξυπνήσει 3 φορές! Δεν ζητάει γάλα, αλλά αγκαλιές και χάδια. Μέχρι τώρα "καθόταν" και στον πατέρα της. Τώρα θέλει μόνο εμένα. Ξέρω ότι της λείπω γιατί δουλεύω τα πρωινά και είναι με τον μπαμπά της. Το θέμα είναι όμως ότι τώρα έχουμε και διαπληκτισμούς με τον άντρα μου. Εκείνος θέλει να την αφήνουμε να κλαίει, αλλά εγώ είμαι ανένδοτη. Το χειρότερο, για εκείνον, είναι ότι τις τελευταίες μέρες την πήρα στο κρεβάτι μας και όχι γιατί αναγκαστηκά κοιμάται στον καναπέ, αλλά για να μην κακομάθει. Αλλά εγώ βλέπω ότι αυτό λειτουργεί και το έχει ανάγκη! Από πολύ νωρίς κοιμόταν στο δωμάτιο της. Τώρα όμως που έχω δει τα σκούρα, δεν άντεξα. Όταν κοιμόμαστε μαζί δεν ξυπνάει τόσες φορές και όταν ξυπνήσει της λέω ότι πρέπει να κοιμηθούμε και κοιμάται.

Θέλω να πιστεύω ότι είναι φάση και ότι αν πάρει αυτό που θέλει, δλδ περισσότερη επαφή με εμένα, θα σταματήσει! Πλανάμαι πλανην οικτρά;;;;

Αχ, είμαι και εγώ στο club. 21 μηνών το κοριτσάκι μου και έχουμε φτάσει σε οριακά σημεία. Πάντα ξυπνούσε το βράδυ αλλά σε κάποια φάση είχε στρώσει, δλδ ξυπνούσε 2 φορές. Από τον Σεπτέμβρη ως και σήμερα το έχει παρακάνει. Σε μία ώρα μπορεί να ξυπνήσει 3 φορές! Δεν ζητάει γάλα, αλλά αγκαλιές και χάδια. Μέχρι τώρα "καθόταν" και στον πατέρα της. Τώρα θέλει μόνο εμένα. Ξέρω ότι της λείπω γιατί δουλεύω τα πρωινά και είναι με τον μπαμπά της. Το θέμα είναι όμως ότι τώρα έχουμε και διαπληκτισμούς με τον άντρα μου. Εκείνος θέλει να την αφήνουμε να κλαίει, αλλά εγώ είμαι ανένδοτη. Το χειρότερο, για εκείνον, είναι ότι τις τελευταίες μέρες την πήρα στο κρεβάτι μας και όχι γιατί αναγκαστηκά κοιμάται στον καναπέ, αλλά για να μην κακομάθει. Αλλά εγώ βλέπω ότι αυτό λειτουργεί και το έχει ανάγκη! Από πολύ νωρίς κοιμόταν στο δωμάτιο της. Τώρα όμως που έχω δει τα σκούρα, δεν άντεξα. Όταν κοιμόμαστε μαζί δεν ξυπνάει τόσες φορές και όταν ξυπνήσει της λέω ότι πρέπει να κοιμηθούμε και κοιμάται.

Θέλω να πιστεύω ότι είναι φάση και ότι αν πάρει αυτό που θέλει, δλδ περισσότερη επαφή με εμένα, θα σταματήσει! Πλανάμαι πλανην οικτρά;;;;

κι εμεις ειχαμε τετοια πισογυρισματα,,,ισως φοβαται οτι θα σε χασει επειδη φευγεις το πρωι για δουλεια,,,κοινως και για εμας ποτε φτιαχνει ποτε χαλαει,,ειναι 20 μηνων,,πες στον αντρα σου οτι θα περασει μονο του θα ξαναστρωσει,,καποια παιδακια ειναι πιο ανησυχα πιο ευαισθητα να το πω, να την αφησεις να κλαιει δεν λυνει τιποτα,,,το καναμε κι εμεις μεχρι που εκανε εμετο και δεν σταματησε τον ξαναπηραμε μαζι αγκαλια οποτε τι νοημα εχει? δεν ειναι θεμα ποιος θα υπερισχυσει αλλα να χαλαρωσετε οσο γινεται περισσοτερο,,,,εμας ταλαιπωρειται απο τους κυνοδοντες,,εσεις τους εχετε βγαλει?

Διαφημίσεις

Κοριτσάκια μου εγώ θα διαφωνήσω λίγο με εσάς και εξηγώ. Έχω μια κορούλα 4 μηνών και θηλάζω αποκλειστικά. Ακολούθησα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα απο την αρχή και τώρα όλα είναι μια χαρά. Πιο συγκεκριμένα η μικρή κοιμάται στο κρεβάτι της από 2 μηνών. Την βάζω στο κρεβάτι της στις 11:00, της λέω καληνύχτα, της δίνω φιλάκι και κοιμάται μέχρι το πρωί στις 09:00. Είχα όμως μια αρχή. ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Δεν ήταν εύκολο. Θα μου ήταν πολύ εύκολο να τη πάρω στο κρεβάτι μου να κοιμηθεί αυτή, να κοιμηθώ και εγώ. Ωστόσο προτιμούσα να μείνω ξύπνια για όσο πάει παρά να την πάρω στο κρεβάτι μου. Τώρα τα μικρά σας έχουν κακομάθει και θέλουν τη μανούλα τους. Λογικό δεν είναι;;; Εσείς δεν θα θέλατε στη θέση τους να έχετε συνεχώς τη μυρωδιά της μαμάς σας εφόσον θα μπορούσατε;;;

Πως θα το διορθώσετε τώρα;;; Νομίζω πως θέλει σύστημα. Εγώ αρχικά θα έβαζα έστω και τώρα την αρχή ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ. Σιγά σιγά με το σύστημα του κλάματος αναγκαστικά θα την έβαζα στο πρόγραμμα. Όταν θα ξυπνάει το βράδυ και θα δει ότι δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον θα σταματήσει να ξυπνάει.

Να τονίσω πως αυτό το πρόγραμμα το ακολούθησαμε εγώ, η μαμά μου σε εμένα και την αδερφή μου, οι ξαδέρφες μου, η φιλενάδα μου που έχει και εκείνη τώρα μωρά και είχε σε όλες επιτυχία και με αποκλειστικό θηλασμό οπότε σκεφτείτε το!!!!

Αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες εδώ είμαστε! Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! ;)

κι εμεις ειχαμε τετοια πισογυρισματα,,,ισως φοβαται οτι θα σε χασει επειδη φευγεις το πρωι για δουλεια,,,κοινως και για εμας ποτε φτιαχνει ποτε χαλαει,,ειναι 20 μηνων,,πες στον αντρα σου οτι θα περασει μονο του θα ξαναστρωσει,,καποια παιδακια ειναι πιο ανησυχα πιο ευαισθητα να το πω, να την αφησεις να κλαιει δεν λυνει τιποτα,,,το καναμε κι εμεις μεχρι που εκανε εμετο και δεν σταματησε τον ξαναπηραμε μαζι αγκαλια οποτε τι νοημα εχει? δεν ειναι θεμα ποιος θα υπερισχυσει αλλα να χαλαρωσετε οσο γινεται περισσοτερο,,,,εμας ταλαιπωρειται απο τους κυνοδοντες,,εσεις τους εχετε βγαλει?

Ελπίζω να ξαναστώσει σύντομα, αν και με την ένταση που υπάρχει στην ατμόσφαιρα χλωμό το βλέπω!

Οι κυνόδοντες είναι οι επόμενοι που περιμένουμε... Όλο την κοιτάω αλλά δεν βλέπω και τπτ. Ήλπιζα πως θα ήταν αυτό... Η αλήθεια είναι πως με τα δόντια έχουμε θέμα!

Κοριτσάκια μου εγώ θα διαφωνήσω λίγο με εσάς και εξηγώ. Έχω μια κορούλα 4 μηνών και θηλάζω αποκλειστικά. Ακολούθησα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα απο την αρχή και τώρα όλα είναι μια χαρά. Πιο συγκεκριμένα η μικρή κοιμάται στο κρεβάτι της από 2 μηνών. Την βάζω στο κρεβάτι της στις 11:00, της λέω καληνύχτα, της δίνω φιλάκι και κοιμάται μέχρι το πρωί στις 09:00. Είχα όμως μια αρχή. ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Δεν ήταν εύκολο. Θα μου ήταν πολύ εύκολο να τη πάρω στο κρεβάτι μου να κοιμηθεί αυτή, να κοιμηθώ και εγώ. Ωστόσο προτιμούσα να μείνω ξύπνια για όσο πάει παρά να την πάρω στο κρεβάτι μου. Τώρα τα μικρά σας έχουν κακομάθει και θέλουν τη μανούλα τους. Λογικό δεν είναι;;; Εσείς δεν θα θέλατε στη θέση τους να έχετε συνεχώς τη μυρωδιά της μαμάς σας εφόσον θα μπορούσατε;;;

Πως θα το διορθώσετε τώρα;;; Νομίζω πως θέλει σύστημα. Εγώ αρχικά θα έβαζα έστω και τώρα την αρχή ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ. Σιγά σιγά με το σύστημα του κλάματος αναγκαστικά θα την έβαζα στο πρόγραμμα. Όταν θα ξυπνάει το βράδυ και θα δει ότι δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον θα σταματήσει να ξυπνάει.

Να τονίσω πως αυτό το πρόγραμμα το ακολούθησαμε εγώ, η μαμά μου σε εμένα και την αδερφή μου, οι ξαδέρφες μου, η φιλενάδα μου που έχει και εκείνη τώρα μωρά και είχε σε όλες επιτυχία και με αποκλειστικό θηλασμό οπότε σκεφτείτε το!!!!

Είναι στο παιδί. Και επειδή είναι ακόμα μικρή η δική σου θα έχω μία επιφύλαξη, αν και εύχομαι να μην σας αλλάξει. Της φίλης μου η κόρη από ασαράντηστη κοιμόταν 12ωρο και στο δικό της δωμάτιο. Μόλις γύρισε στην δουλειά η μαμά, 8 μηνών η μικρή τότε, πάνε όλα. Ξυπνούσε κάθε μισή ώρα... Στο τέλος έβαλαν το κρεβάτι της δίπλα στο δικό τους και κοιμάται μια χαρά!

Την δική μου κόρη, όπως ανέφερα πιο πάνω, δεν την είχα βάλει ποτέ στο κρεβάτι μας ούτε στο δωμάτιο μας. Πάντα όμως ξυπνούσε. Και επείδη όταν ήταν μικρή είχε πρόβλημα με το βάρος κάτα κάποιο τρόπο ήταν θεμιτό αυτό για να θηλάζει.

Τώρα παρ' όλο που ξυπνάει δεν θέλει να θηλάσει, αλλά θέλει μόνο αγκαλιά και συγκεκριμένα την δική μου!!!!

Ίδωμεν.

Ελπίζω να ξαναστώσει σύντομα, αν και με την ένταση που υπάρχει στην ατμόσφαιρα χλωμό το βλέπω!

Οι κυνόδοντες είναι οι επόμενοι που περιμένουμε... Όλο την κοιτάω αλλά δεν βλέπω και τπτ. Ήλπιζα πως θα ήταν αυτό... Η αλήθεια είναι πως με τα δόντια έχουμε θέμα!

ξεκιναει πολυ πριν σκασει το δοντι η ενταση του δικου μου, μολις βγει το δοντι η πρωτη ακριτσα τοτε ηρεμει

σε στιγμες εντασεων μεσα στην οικογενεια καλο ειναι να αφηνομαστε και να το απολαμβανουμε

τιποτα δεν μπορουμε να φτιαξουμε μεσα στην γκρινια μεσα στη θυελλα δηλαδη

στην τρικυμια αφηνεις τον κυμα να σε παει,μολις περασει η μπορα τοτε ξαναπιανεις το τιμονι και το στρεφεις προς την κατευθυνση που επιθυμεις

αυτα στα λεει μια μανουλα που εχει να κοιμηθει 5ωρο συνεχωμενο πριν απο 2 χρονια

Είναι στο παιδί. Και επειδή είναι ακόμα μικρή η δική σου θα έχω μία επιφύλαξη, αν και εύχομαι να μην σας αλλάξει. Της φίλης μου η κόρη από ασαράντηστη κοιμόταν 12ωρο και στο δικό της δωμάτιο. Μόλις γύρισε στην δουλειά η μαμά, 8 μηνών η μικρή τότε, πάνε όλα. Ξυπνούσε κάθε μισή ώρα... Στο τέλος έβαλαν το κρεβάτι της δίπλα στο δικό τους και κοιμάται μια χαρά!

Την δική μου κόρη, όπως ανέφερα πιο πάνω, δεν την είχα βάλει ποτέ στο κρεβάτι μας ούτε στο δωμάτιο μας. Πάντα όμως ξυπνούσε. Και επείδη όταν ήταν μικρή είχε πρόβλημα με το βάρος κάτα κάποιο τρόπο ήταν θεμιτό αυτό για να θηλάζει.

Τώρα παρ' όλο που ξυπνάει δεν θέλει να θηλάσει, αλλά θέλει μόνο αγκαλιά και συγκεκριμένα την δική μου!!!!

Ίδωμεν.

Αρχικά να διευκρινίσω πως εδώ και ένα μήνα έχω γυρίσει στη δουλειά αλλά αυτό δεν έχει επηρεάσει την μικρή.

Από εκεί και πέρα μην νομίζετε πως δεν κάνει τις προσπάθειες της αλλά δεν περνάνε αυτά, κάνει μια δυο κίνηση για αγκαλιές κλπ βλέπει πως περνάνε αυτά και γυρίζει στη ρουτίνα της.

Ας πούμε πριν 3 μέρες δεν κοιμόταν το βράδυ αν δεν τη πάρω αγκαλιά. Κλάμα λέμε όχι αστεία. Δεν καθόταν με τίποτα στο κρεβάτι της. Μόλις την έπαιρνα αγκαλιά με "έβριζε" για λίγο και μετά πήγαινε να κοιμηθεί. Εγώ εκεί να μην με κρατάνε το πόδια μου από την κούραση αλλά την έβαζα στο κρεβάτι της. Τελικα της άλλαξα στάση στο κρεβάτι, της έβαλα λίγο και το χέρι μου μπροστά στη μύτη της για να με μυρίζει και κοιμήθηκε μέσα σε 2 λεπτά. Την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια. Της έβαλα πάλι το χέρι μου για τη μυρωδιά και κοιμήθηκε. Χθές είμασταν και πάλι στη ρουτίνα της. Ο άντρας μου να μου λέει, μήπως πονάει κάπου; μήπως κάτι έχει;;; Αν υπέκυπτα και την άφηνα να κοιμηθεί στην αγκαλιά μου ξέρω πως δεν θα είχε γυρισμό!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κι από μένα. Λοιπόν, εγώ έχω μια μπουμπού 8,5 μηνών και μέχρι πρόσφατα δεν αντιμετωπίζαμε κανένα πρόβλημα με τον ύπνο. Κοιμόταν αργά βέβαια, γύρω στα μεσάνυχτα, κοιμόταν όμως συνεχόμενα μέχρι τις 8 με 9 το πρωί! Ε, λοιπόν έχει περίπου δυο εβδομάδες που όλα άλλαξαν. Έτυχε κανα δυο βράδια να είναι ανήσυχη και κάναμε το λάθος να τη βάλουμε στο κρεβάτι μας.. Αυτό ήταν... Την παίρνω αγκαλιά, κοιμάται, τη βάζω στο κρεβάτι της και ξυπνάει! Με το που την ακουμπήσω στο δικό μας κρεβάτι κοιμάται ήσυχη! Τι να κάνω;;;; Δε θέλω να μάθει έτσι!

NUPfp3.png

nzGVp3.png

λοιπον το προβλημα δεν ειναι οτι την πηρατε στο κρεβατι σας αλλα ετσι νιωθει ασφαλεια.... μαλλον βγαζετε δοντια η κατι την ενοχλει...ο γιος μου στην ηλικια της κορης σου εβγαζε δοντια ξυπναγε συνεχεια τον επερνα αγκαλια κοιμοταν και οταν τον εβαζα στη κουνια εκλαιγε.... του εδινα ντεπον για να ηρεμησει τιποτα δεν τον επιανε και τον επερνα αναμεσα στο κρεβατι μαζι μας...ετσι ηρεμουσε... γιατι τα εβγαζε μαζεμενα....τρια τρια τα εβγαζε....αλλα δεν γινοταν καθε βραδυ....οταν ποναγε μονο υπομονη ;)και αγκαλιτσα ;)

Το link που παραθέτεις δεν μπορώ να το ανοίξω.. Δεν ξέρω αν είναι θέμα του υπολογιστή μου ή αν δεν ανοίγει γενικά. Μπορείς να μας πεις τι λέει περίπου;

Λεει διαφορα ενδιαφεροντα..αυτα θεωρησα εγω πιο σημαντικα:

-Οι θεωρίες αφθονούν σχετικά με το γιατί τα περισσότερα παιδιά κοιμούνται πιο

βαθιά με τους γονείς τους. Ο βασικός λόγος μπορεί να είναι πολύ απλά ότι τα παιδιά

νιώθουν περισσότερο χαλαρωμένα και ασφαλή όταν βρίσκονται κοντά στους πιο

σημαντικούς ανθρώπους της ζωής τους

-Όμως, σύμφωνα με ειδικούς στην παιδική ανάπτυξη που εγκρίνουν τον από

κοινού οικογενειακό ύπνο, οι γονείς που βάζουν τα παιδιά τους σε μια κούνια μέσα

στο δωμάτιό του και περιμένουν αυτά να μείνουν ήσυχα εκεί μέχρι το πρωί μπορεί

να ρισκάρουν τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού τους. Ένα παιδί που δεν

λαμβάνει ζεστασιά και επιβεβαίωση όταν το ζητάει μπορεί να αναπτύξει μια ποικιλία

από διαταραχές προσκόλλησης και εμπιστοσύνης, είτε η αποτυχία των γονιών να

ανταποκριθούν συμβαίνει το μεσημέρι είτε τα μεσάνυχτα.

-

Είναι κοινή εκτίμηση μεταξύ των γονιών που μοιράζονται τον ύπνο τους με τα παιδιά

τους ότι η παρόρμηση να κοιμηθούν μαζί με τα μικρά τους μοιάζει «ενστικτώδης»

ή «πρωτόγονη».

Tο πρωτότυπο άρθρο “The Family Bed” της Katie Allison Granju από το

Breastfeeding.com

κι εγώ συμφωνω με κάποιες μαμαδες πως είναι στο παδί. Δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά εμενα ο γιος μου μεχρι 3 χρονων ξυπνουσε κάθε βράδυ ανά 3 ώρες και έπινε γάλα. Την ημέρα έτρωγε, έπαιζε και γενικά λειτουργούσε φυσιολογικά, δεν του έλειπε δλδ το φαγητό ή οι δρασρτηριότητες του. Το τι ταινίες είδα τα βράδυα δεν λέγεται γιατί από τη στιγμή που ξυπνούσε, εγώ μετά δεν μπορούσα να ξανακοιμηθώ. Μόλις έγινε 3 χρονών περίπου ξαφνικά σταμάτησε να ξυπνάει το βράδυ για φαγητό.

εμεις ειμαστε 10 μηνων κ εχω παρατηρησει οτι οταν ειναι πολυ καλα χορτασμενο στ αγευματα της ημερας και δεν πειναει κοιμαται ολη νυχτα!ενω της δινω ν ατρωει οσο θελει δεν πειναει ,καποια στιγμη την πιεσα να φαει ολο το φαγητο γιατι συνηθως το αφηνει.τοτε κοιμηθηκε ολη νυχτα!φανταστειτε οτι ηταν μερες που ξυπνουσε και 4 φορες!!

καλησπερα και απο μενα.δεν ξερω thou αν εχεις και αλλο παιδακι αλλα αν διαβασες παραπανω θα ειδες στο ποστ μου οτι στο 1ο μου παιδι ηταν η περιπτωση σαν τη δικη σου!!! ελα ομως που ολα τα παιδακια δεν ειναι ιδια.... και εγω στπ πρωτο εφαρμοσα το ελεγχομενο κλαμα και ολα πηγαν περιφημα.ο μικρος μου τωρα ομως δεν το βαζει κατω με τιποτα....:cry:

VCkup3.png W6T5p3.png

Καλησπέρα κι από μένα! Μια από τα ίδια λοιπόν. Το πρώτο μου παιδάκι κοιμόταν σερί 8 με 8 από 3-4 μηνών. Η μικρή πάει για ύπνο κατά τις 8 αλλά δεν κοιμάται μέχρι το πρωί στην κούνια της. Αν ξυπνήσει προτού πέσω εγώ για ύπνο την θηλάζω για λίγο και την ξαναβάζω στο κρεβατάκι της. Αν ξυπνήσει αργότερα την παίρνω αμέσως στο κρεβάτι μας, τη θηλάζω εκεί και κοιμόμαστε αγκαλίτσα. Τις σπανιότατες φορές που δεν ξυπνάει ξυπνάω εγώ από μόνη μου γιατί μου λείπει!! Τον μεγάλο τις σπανιότατες φορές που ξυπνούσε τον έπαιρνα κι αυτόν στο κρεβάτι μας αλλά δεν ήθελε να κοιμηθεί εκεί και γκρίνιαζε μετά το θηλασμό, οπότε κι εγώ τον έβαζα πίσω στην κούνια του. Νομίζω πως το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό για τα μωρά αλλά πρέπει σε κάποιο βαθμό να ακολουθούμε και τις ανάγκες τους. Εγώ πάντως με τη μικρή στην αγκαλιά μου κοιμάμαι μια χαρά.

Διαβάστε και αυτό http://www.mitrikosthilasmos.com/2010/12/blog-post_2218.html έχει πολύ ενδιαφέρον!

eOSyp3.png BwuCp3.png

Το link που παραθέτεις δεν μπορώ να το ανοίξω.. Δεν ξέρω αν είναι θέμα του υπολογιστή μου ή αν δεν ανοίγει γενικά. Μπορείς να μας πεις τι λέει περίπου;

Συγνώμη άλλα είδα αργά το μήνυμά σου... Με κάλυψε όμως η athinasfnd

λοιπον το προβλημα δεν ειναι οτι την πηρατε στο κρεβατι σας αλλα ετσι νιωθει ασφαλεια.... μαλλον βγαζετε δοντια η κατι την ενοχλει...ο γιος μου στην ηλικια της κορης σου εβγαζε δοντια ξυπναγε συνεχεια τον επερνα αγκαλια κοιμοταν και οταν τον εβαζα στη κουνια εκλαιγε.... του εδινα ντεπον για να ηρεμησει τιποτα δεν τον επιανε και τον επερνα αναμεσα στο κρεβατι μαζι μας...ετσι ηρεμουσε... γιατι τα εβγαζε μαζεμενα....τρια τρια τα εβγαζε....αλλα δεν γινοταν καθε βραδυ....οταν ποναγε μονο υπομονη ;)και αγκαλιτσα ;)

Θα συμφωνήσω!

Καλησπέρα κι από μένα! Μια από τα ίδια λοιπόν. Το πρώτο μου παιδάκι κοιμόταν σερί 8 με 8 από 3-4 μηνών. Η μικρή πάει για ύπνο κατά τις 8 αλλά δεν κοιμάται μέχρι το πρωί στην κούνια της. Αν ξυπνήσει προτού πέσω εγώ για ύπνο την θηλάζω για λίγο και την ξαναβάζω στο κρεβατάκι της. Αν ξυπνήσει αργότερα την παίρνω αμέσως στο κρεβάτι μας, τη θηλάζω εκεί και κοιμόμαστε αγκαλίτσα. Τις σπανιότατες φορές που δεν ξυπνάει ξυπνάω εγώ από μόνη μου γιατί μου λείπει!! Τον μεγάλο τις σπανιότατες φορές που ξυπνούσε τον έπαιρνα κι αυτόν στο κρεβάτι μας αλλά δεν ήθελε να κοιμηθεί εκεί και γκρίνιαζε μετά το θηλασμό, οπότε κι εγώ τον έβαζα πίσω στην κούνια του. Νομίζω πως το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό για τα μωρά αλλά πρέπει σε κάποιο βαθμό να ακολουθούμε και τις ανάγκες τους. Εγώ πάντως με τη μικρή στην αγκαλιά μου κοιμάμαι μια χαρά.

Διαβάστε και αυτό http://www.mitrikosthilasmos.com/2010/12/blog-post_2218.html έχει πολύ ενδιαφέρον!

Χαίρομαι... Άντε να απενεχοποιηθεί λιγάκι αυτή η αντίληψη! Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι "εντάξει" να αφήνουμε ένα παιδί να κλαίει και όχι όταν του προσφέρουμε την ασφάλεια που ζητάει!

Υπάρχει και αυτό το site http://pediatros-thes.gr/! Μακάρι όλοι οι γιατροί να ήταν έτσι... που μας έχουν αγχώσει όλοι με τα πρέπει και τα μη!

Κάποια άρθρα που ξεχώρισα σε σχέση με το ζήτημα:

Ελεγχόμενο κλάμα: είναι ασφαλές;

http://pediatros-thes.gr/for-parents/%cf%88%cf%85%cf%87%ce%bf%cf%83%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1/%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b3%cf%87%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%ce%ba%ce%bb%ce%ac%ce%bc%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%ad%cf%82/

Η απόγνωση των βρεφών

http://pediatros-thes.gr/for-parents/%cf%88%cf%85%cf%87%ce%bf%cf%83%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1/%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%86%cf%8e%ce%bd/

Πάρτε τα βρέφη σας αγκαλιά!

http://pediatros-thes.gr/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%b2%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%b7-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ac/

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...