Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

sos sos sos!!! ξυπναει καθε 3 κ λιγο...

basic

Recommended Posts

γεια σας!!!

εκλιπαρω για την βοηθεια σας... εστω μια μικρη συμβουλη ή γνωμη... πριν καταρρευσω!

λοιπον, ο μικρος μου ειναι 5 μηνων μεχρι πριν λιγες μερες κοιμοταν 9.30 με 5.30 οπου ξυπνουσε για γαλα κ μετα υπνο παλι. ενδιαμεσα ξυπνουσε 2-3 φορες για πιπιλα του την εβαζα κ ολα οκ.

τις τελευταιες μερες ομως ενω κοιμαται αρχιζει να γκρινιαζει σαν να μουγκριζει, με κλειστα τα ματια κ σηκωνει τα ποδια ψηλα. αυτο γινεται συνεχεια μεσα στην νυχτα. καθε τεταρτο ή μισαωρο με αποτελεσμα να σηκωνομαι συνεχεια προσπαθωντας να τον χαλαρωσω. εχω δοκιμασει πιο λεπτες πυτζαμες, πιο λεπτη κουβερτουλα, πιο χονδρη κουβερτουλα, του εχω δωσει depon αλλα τιποτα.. συνεχιζει το ιδιο. δεν ξερω τι αλλο να κανω. βοηθηστε με κοριτσι για ειμαι τοσο κουρασμενη.. κ ο μικρος μου φανταζομαι πως υποφερει απο κατι... αλλα τι??

Διαφημίσεις

Και εγω για τα κακακια του θα σε ρωτουσα. Επισης μηπως εχει αερια ή μηπως θελει να ρευτει; μπορει και να πιανεται και να θελει να μετακινηθει ελαφρως.Δοκιιμασες να του αλλαξεις πλευρο ή να τον ανασηκωσεις να δεις αμα θελει να ρευτει ξανα και να τον βαλεις παλι πισω να κοιμηθει; Αμα ειναι αερια ή κακαια να του τριβεις την κοιλιτσα κατα τη διαρκεια της ημερας.

Διαφημίσεις

καλημερα κ ευχαριστω για τις απαντησεις σας. λοιπον με τα κακακια παει μια χαρα 1-2 φορες την μερα. τον αφηνω να ρευτει 2-3 φορες πριν τον ξαπλωσω οποτε δεν νομιζω... παρολα αυτα τον εχω σηκωσει οταν μουγκριζει αλλα βαζει τα κλαματα. οποτε τον ξαπλωνω παλι κ σταματα. ουτε να ζεσταινεται υπαρχει περιπτωση αφου το σπιτι ειναι δροσερο κ τωρα το καλοκαιρι και του βαζω κοντα πυτζαμακια. τι να πω πια. μονο το να βγαζει δοντια μου κολλαει αλλα σηκωνει τα ποδια??? κ την μερα γιατι ειναι μια χαρα?

Υπάρχει περίπτωση να είναι "νυκτερινός τρόμος"... το οποίο είναι ουσιαστικά ότι ο εγκέφαλος "υπερλειτουργεί" για να "τακτοποιήσει" όλες τις εικόνες που είδε το πρωί ή στη διάρκεια που είναι ξύπνιο. Δεν πρέπει να το ξυπνήσεις, ούτε να του μιλήσεις... είναι μία μικρή φάση που διαρκεί περίπου 2 εβδομάδες (στο δικό μου αλλά και σε 2 παιδιά φίλων). Ρώτα τον παιδίατρο να σου πει λεπτομέρειες ή διάβασε και εδω:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CF%85%CF%87%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82

Ίσως βέβαια να είναι και κάτι άλλο... γιατρός δεν είμαι... απλά την εμπειρία μου σου παραθέτω.

Κι εμενα η κορη μου (7 μηνων) ενω κοιμοταν σερι ολο το βραδυ απο τις 11 εως τις 9 με 10 το πρωι εδω και 2-3 εβδομαδες εχει ξεκινησει να ψιλογκρινιαζει τη νυχτα χωρις ομως να ξυπναει...της δινω την πιπιλα αλλαζει πλευρο και συνεχιζει...αυτο βεβαια μπορει να γινει και 3-4 φορες καθε νυχτα...παρατηρησα οτι οταν ξεκινησε να κοιμαται μπρουμυτα αρχισαν οι γκρινιες προφανως γιατι ενω γυρναει απο ανασκελα μπρουμυτα το αναποδο δεν το εχει ακομα καλα αρα μαλλον δεν βολευεται...επισης νομιζω οτι την ενοχλει και η ζεστη γιατι σημερα που ειχε μια σχετικη δροσια το πρωι κοιμηθηκε μεχρι τις 10...

bjTVp2.pngDG1bp2.png

γεια σας!!!

. εχω δοκιμασει πιο λεπτες πυτζαμες, πιο λεπτη κουβερτουλα, πιο χονδρη κουβερτουλα, του εχω δωσει depon αλλα τιποτα.. συνεχιζει το ιδιο. δεν ξερω τι αλλο να κανω. βοηθηστε με κοριτσι για ειμαι τοσο κουρασμενη.. κ ο μικρος μου φανταζομαι πως υποφερει απο κατι... αλλα τι??

Κουβερτα? Χθες ειχαμε σχεδον 36 βαθμους!!!!!

Διαφημίσεις

καλή μου με βρίσκεις ακριβώς στην ίδια κατάσταση μόνο που εμένα είναι 5 μηνών και έχει κοιμηθεί με το ζόρι 10 φορέ όλη νύχτα απο τότε που γεννηθηκε(5 μηνών τώρα)

και εμένα μου κάνει τα ίδια τώρα ξυπνάει το πολύ κάθε μισή ώρα με τα΄πόδια πάνω και με κλάματα με αποτάλεσμα όλη νύχτα να τον έχω αγκαλίά και να προσπαθώ να τον ηρεμήσω.

η απάντηση του γιατρού:

έχεις ένα παιδί που απλά είναι λιγόυπνο! δεν μπορείς να κάνεις τίποτα κάποια στιγμή θα φτιάξει!!

5 μήνες δεν έχω κοιμηθεί ένα βράδυ ολόκληρο και εχω ερχίσει να γίνομαι ράκος.....

Κουβερτα? Χθες ειχαμε σχεδον 36 βαθμους!!!!![/QUO

ειμαι απο βορεια ελλαδα και την μερα εχουμε 27 βαθμους κ το βραδυ 19-20 οποτε μια λεπτη κουβερτουλα αγκαλιας του την ριχνω!

καλημερα κ ευχαριστω για τις απαντησεις σας. λοιπον με τα κακακια παει μια χαρα 1-2 φορες την μερα. τον αφηνω να ρευτει 2-3 φορες πριν τον ξαπλωσω οποτε δεν νομιζω... παρολα αυτα τον εχω σηκωσει οταν μουγκριζει αλλα βαζει τα κλαματα. οποτε τον ξαπλωνω παλι κ σταματα. ουτε να ζεσταινεται υπαρχει περιπτωση αφου το σπιτι ειναι δροσερο κ τωρα το καλοκαιρι και του βαζω κοντα πυτζαμακια. τι να πω πια. μονο το να βγαζει δοντια μου κολλαει αλλα σηκωνει τα ποδια??? κ την μερα γιατι ειναι μια χαρα?

Εμένα όταν το έκανε αυτό είχε αέρια ο καημενούλης μου:(,Μήπως είναι αυτό;Δοκίμασε όταν το κάνει να τον πάρεις αγκαλίτσα και να βάλεις ψηλά τα ποδαράκια του ,όπως όταν ήταν στην κοιλιά σου...

καλή μου με βρίσκεις ακριβώς στην ίδια κατάσταση μόνο που εμένα είναι 5 μηνών και έχει κοιμηθεί με το ζόρι 10 φορέ όλη νύχτα απο τότε που γεννηθηκε(5 μηνών τώρα)

και εμένα μου κάνει τα ίδια τώρα ξυπνάει το πολύ κάθε μισή ώρα με τα΄πόδια πάνω και με κλάματα με αποτάλεσμα όλη νύχτα να τον έχω αγκαλίά και να προσπαθώ να τον ηρεμήσω.

η απάντηση του γιατρού:

έχεις ένα παιδί που απλά είναι λιγόυπνο! δεν μπορείς να κάνεις τίποτα κάποια στιγμή θα φτιάξει!!

5 μήνες δεν έχω κοιμηθεί ένα βράδυ ολόκληρο και εχω ερχίσει να γίνομαι ράκος.....

αααχχχχχ τι θα κανουμε, τι?? το θεμα ειναι οτι εμενα κοιμοταν τωρα ζοριζεται αλλα κοιμισμενος τις περισσοτερες φορες..

Κουβερτα? Χθες ειχαμε σχεδον 36 βαθμους!!!!![/QUO

ειμαι απο βορεια ελλαδα και την μερα εχουμε 27 βαθμους κ το βραδυ 19-20 οποτε μια λεπτη κουβερτουλα αγκαλιας του την ριχνω!

Tα μωρακια τα ντυνουμε και τα σκεπαζουμε αναλογα με αυτα που κανουμε στον εαυτο μας.

Φαντασου οτι ειχα νεογεννητο τον γιο μου (δυο μερες αφου ειχα γυρισει απο το μαιευτηριο) και μου εβαλε χερι η παιδιατρος γιατι δεν ειχα τα κλιματιστικα ανοιχτα. Εννοειται οτι ηταν με φανελακι το μωρο. Κουβερτα δεν ειχα χρησιμοποιησει τετοια εποχη ουτε καν οταν ηταν 40 ημερων και ειχαμε παει διακοπες σε παραθαλασσιο μερος.

Διαφημίσεις

Η κουβέρτα υπερβολική μου φαίνεται τέτοια εποχή. Στο νοσοκομείο μας είπαν το παιδί να φοράει τα ίδια με μας και να σκεπάζεται όπως εμείς. Εσύ κοιμάσαι με πυτζάμες και κουβέρτα; Κι εμένα το σπίτι μου είναι (σχετικά) δροσερό, αλλά το μωρό κοιμάται μόνο με φανελάκι και σεντόνι, και όχι σκεπασμένο πάνω-πάνω.

Τα πόδια τα σηκώνει απλά ψηλά ή τα μαζεύει στο ύψος της κοιλιάς;

φανταζομαι πως σε οσες φανηκε περιεργο το οτι του ριχνω κουβερτουλα ειναι απο θεσσαλονικη ή αθηνα ή ακομα πιο κατω...

εγω ομως οχι κ κοιμαμαι ακομα κ εγω με κουβερτα. δεν ειναι ομως σιγουρα θεμα ζεστης γιατι εχω δοκιμασει ακομα κ να μην τον σκεπασω καθολου. με καλοκαιρινα πυτζαμακια τον εχω. η θερμοκρασια του σπιτιου δεν ειναι πανω απο 22 βαθμους.

αλλωστε παντα τον ντυνω οσο ντυνομαι εγω για να ζεσταινεται ή κρυωνει.

τελικά βρε κορίτσι ξυπνάει ή απλά ζορίζεται στον ύπνο του?

Κατάλαβα καλά ότι δεν θέλει να τον σηκώνεις?

παρηγοριέται με κάτι που κάνεις ή του περνάει μετά από λίγο? κλαίει ή μόνο μουγκρίζει?

Τα μωρά, όπως και οι μεγάλοι δικαιούνται να κάνουν κινήσεις και ήχους στον ύπνο τους ;)

Μήπως δεν τρέχει και τίποτα σοβαρό και άδικα ανησυχείς?

Αν δεν ξυπνάει και δεν κλαίει και δεν παρηγοριέται, μάλλον δεν χρειάζεται να σηκώνεσαι.

Πάντως τα δόντια -που ταιριάζουν απόλυτα και με την ηλικία σας- είναι μια καλή πιθανότητα. Και μην παραξενεύεσαι που το κάνει μόνο το βράδυ. Όταν το σύστημα χαλαρώνει και δεν υπάρχει και κανένα ερέθισμα να του τραβάει την προσοχή, ο πόνος από τα δόντια μπορεί να γίνεται πιο αισθητός. Συμβαίνει στα περισσότερα παιδάκια.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Ο δικός μου που είναι 4,5 μηνών και κάνει τα ίδια καμιά φορά,ηρεμεί όταν τον αφήνω τελείως ξεσκέπαστο και καμιά φορά ηρεμεί αν τον γυρίσω μπρούμυτα!!Πάντως εμάς έχουν φουσκώσει και τα ούλα μας!

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

μουγκριζει σαν να ζοριζεται κ σηκωνει τα ποδια ψηλα. αν δεν παω να κανω κατι (δηλ να του βαλω πιπιλα, να του χαιδεψω το κεφαλακι ή να τον γυρισω πλευρο) δεν σταματαει κ τοτε ξυπναει κ κλαιει. αυτο ομως γινεται συνεχεια!!! 20 φορες μεσα στην νυχτα! εδω κ καμια βδομαδα. τα ουλα του ειναι πρησμενα κ ασπρα κ βαζει τα παντα στο στομα του την μερα, δηλ εχουμε σημαδια κ για δοντια.

εμενα στην ηλικια σας ενω ειχε προγραμμα φαγητου ανα 4ωρο κ 5 γευματα κ υπνο συνεχομενο αρχισε να ξυπνα χωρις κλαμαμτα μες στη μαυρη νυχτα κ να χαζοπαιζει...αρχισα να του κανω 6 γευματα ανα 3 ωρο με τελευταιο στις 12..κουτουλαγα!μετα απο λιγο σκασαν μυτη οι δονταρες μας!!!παντως με εσωσε που ειχα κολλησει την κουνια στο κρεβατι μας κ οποτε ηθελε πιπιλα εκανα μια τσακ κ του εβαζα το χερι μ στην κουνια.

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

Κοριτσια ηρθα και εγω στο club!!!!!μεχρι να μεγαλωσει ο γλυκουλις μου θα γεμισω απρες τριχες(οχι οτι τωρα δν εχω)..............Λοιπον αρχισαμε να αλλαζουμε πλευρο(πολυ χαιρομαι.....) ομως δν βολευετε με τπτ γυρναει στο πλαι μετα απο λιγο θελει μπρουμιτα αλλα δν ξερει πως να κατσει το ενα του χερακι μενει απο κατω(εχετε καμια ιδεα πως να του το μαθω?????)εχει ξυπνησει χιλλιες φορες απο τν ωρα που τον εβαλα για υπνο,του εδωσα και νερακι και τωρα ειναι πιο ηρεμος..........χτυπιετε,γκρινιαζει....δν ξερω τι θελει.........αυτα που σκεφτομαι πιο πολυ που τον ενοχλουν ειναι που δν μπορει να βολευτει και διψαει...........πως να του μαθω να βολευετε δλδ να βαζει σωστα τα χερακια του??

• 5 months later...

καλησπερα και απο μενα! εχω και εγω το προβλημα μου...εχω ενα μπεμπη 6 μηνων και απο τη μερα που γεννηθηκε δεν εχω κοιμηθει! δεν ηξερα σε ποιο θεμα απο ολα ανηκει η περιπτωση μας! ο μικρος θηλαζει αποκλειστικα απο τοτε που γεννηθηκε πλην την τελευταια βδομαδα που μετα τον βραδυνο θηλασμο πινει και ξενο μπας και δω μια ασπρη μερα!!!

κοιμαται ελαχιστα την ημερα και το βραδυ αν δεν παει 11 δεν ησυχαζει.μολις κοιμαται στο μισαωρο αρχιζει η γκρινια...κουναω..κοιμαται...σε μιση ωρα ξανα τα ιδια! κοιμαται καμια ωρα και μετα ξυπναει,εγω κουτουλαω απο την νυστα και τον παιρνω στο κρεβατι για να θηλασει και να κοιμηθει...καποια στιγμη ξυπναω και τον βαζω στο κρεβατι του.παλι ξυπναει και φτου και απο την αρχη.στο τελος παραδινομαι και τον κραταω στο κρεβατι ολο το βραδυ και αυτος ξυπναει που και που και ψαχνει το στηθος η την πιπιλα για να νανουριστει....εχω να κοιμηθω με τον αντρα μου απο τοτε που γεννηθηκε!!!

ειναι ολη την μερα κολλημενος επανω μου και εχω και αλλο παιδακι στο σπιτι να κοιταξω.γιατι δεν κοιμαται βαθια και συνεχομενα????

τι να κανω?:cry:

VCkup3.png W6T5p3.png

καλησπερα και απο μενα! εχω και εγω το προβλημα μου...εχω ενα μπεμπη 6 μηνων και απο τη μερα που γεννηθηκε δεν εχω κοιμηθει! δεν ηξερα σε ποιο θεμα απο ολα ανηκει η περιπτωση μας! ο μικρος θηλαζει αποκλειστικα απο τοτε που γεννηθηκε πλην την τελευταια βδομαδα που μετα τον βραδυνο θηλασμο πινει και ξενο μπας και δω μια ασπρη μερα!!!

κοιμαται ελαχιστα την ημερα και το βραδυ αν δεν παει 11 δεν ησυχαζει.μολις κοιμαται στο μισαωρο αρχιζει η γκρινια...κουναω..κοιμαται...σε μιση ωρα ξανα τα ιδια! κοιμαται καμια ωρα και μετα ξυπναει,εγω κουτουλαω απο την νυστα και τον παιρνω στο κρεβατι για να θηλασει και να κοιμηθει...καποια στιγμη ξυπναω και τον βαζω στο κρεβατι του.παλι ξυπναει και φτου και απο την αρχη.στο τελος παραδινομαι και τον κραταω στο κρεβατι ολο το βραδυ και αυτος ξυπναει που και που και ψαχνει το στηθος η την πιπιλα για να νανουριστει....εχω να κοιμηθω με τον αντρα μου απο τοτε που γεννηθηκε!!!

ειναι ολη την μερα κολλημενος επανω μου και εχω και αλλο παιδακι στο σπιτι να κοιταξω.γιατι δεν κοιμαται βαθια και συνεχομενα????

τι να κανω?:cry:

ενα ταμα στην τηνο για αρχη

κι ο δικος μου ετσι ηταν και ειναι μεχρι σημερα 20 μηνων εννοω οτι ξυπναει ευκολα ειδικα οταν βγαζει δοντια

αρχιζε να βελτιωνεται απο τιον 10 μηνα κι υστερα με πισογυρισματα οταν βγαζει δοντι η ειναι αρρωστος

14 μηνων του πηρα μεγαλο κρεβατι με επιπροσθετο καγκελο τον εβαλα στο δωματιο του, του αρεσε τον κοιμιζω θηλαζοντας εκει οταν αποκοιμηθει φευγω παω στο κρεβατι μου, θα ξυπνησει στις καλες 2 φορες θα παω θα τον θηλασω εκει αν εχω δυναμη φευγω αν οχι αποκοιμιεμαι εκει, εχει μαθει το κρεβατι του το χωρο του και του αρεσει δεν τον εχουμε ξαναπαρει στο διπλο, προτιμω να αποκοιμηθω στο δικο του κρεβατι

νομιζω οτι ειναι κατα πολυ ιδιοσυγκρασιακο κι οχι θεμα θηλασμου γι αυτο καλα κουραγια και σ εσενα,, στο χρονο θα βελτιωθει στα 2, 2,5 αντε 3 στρωνει για τα καλα,,,τουλαχιστον ετσι λενε κι εγω τους πιστευω!

Αν βρεις την απάντηση πες την σε παρακαλώ και σε μένα που έχω το ίδιο πρόβλημα!αν κ στην αρχή μου κοιμάται ένα τρίωρο στην κούνια μετα μόνο στο κρεβάτι μας κ έτσι χαζοπιπιλαει μες τη νυχτα