Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βρώμη/κουακερ σε 7 μηνών μωρό;

Recommended Posts

Το πρωί γίνεται μάχη με τη φρουτόκτρεμα..

Δεν την θέλει με τίποτα! Βάζουμε μήλο, αχλάδι, μπανάνα, πορτοκάλι και 2 μέρες τώρα και αβοκάντο...Ξεκινήσαμε να το ζεσταίνουμε παρόλο που δεν κάνει.

Σχετικά με τη φρουτόκρεμα: Μήπως να δοκίμαζες ένα-ένα τα φρούτα; π.χ. μπανάνα πατημένη σκέτη μπορεί να της αρέσει. ή σκέτο αβοκάντο ώριμο πολύ πατημένο με το πηρούνι. Μπορεί το μίγμα που της δίνεις να μην της αρέσει, έχουν και τα μωρά προτιμήσεις.

Εμένα για παράδειγμα τρελαίνεται για αβοκάντο σκέτο, αλλά αβοκάντο με αχλάδι δεν το τρώει με τίποτε.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα,

Λοιπόν:

Γεννήθηκε 22/3/2013 3460 και βγήκαμε στις 26/3/2013 3240.

Επόμενες μετρήσεις:

2/4/2013 3400

19/4/2013 3920

11/5/2013 4600

5/6/2013 5520

3/7/2013 6180

7/8/2013 6720

6/9/2013 6840

4/10/2013 7280

8/11/2013 7440

Στις 4/10/2013 είχαμε πάρει 0,5 πόντους ύψος και τώρα τον τελευταίο 3,5.

Γεννήθηκε 51 και φτάσαμε 71.

Καλά λέει η γιατρός πάμε αλλά όλο πέφτει στις καμπύλες και λέει το γάλα δεν την καλύπτει μόνο...

Εγώ της δίνω από τις 6 μέχρι τις 11 περίπου που κοιμάται (κοιμάται και ξυπνάει για καμιά ώρα) συνέχεια γάλα....Και τη θηλάζω και το πρωί...

Μετά τα φρούτα της δίνουν και λίγο γάλα δικό μου αλλά πίνει λίγο.

Το μεσημέρι τρώμε από 170-240. Ξαναδίνουν γάλα αλλά πάλι πίνει λίγο.

Το απόγευμα πριν γυρίσω ξεκίνησαν και έδωσαν 2 μέρες το μεσημεριανό φαγητό χωρίς το κρέας μόνο τα λαχανικά...

Σήμερα θα κάνουμε αλλαγή με κατσικίσιο γιαούρτι και θα προσπαθήσω τις επόμενες μέρες να πάρω και κουάκερ με δαμάσκηνα που μας πρότεινε...

Αλλιώς είπε να βάλουμε φρουτόκρεμα φαρί λακτέ...Αν δεν πιάσει τίποτα.

Καλημέρα,

Λοιπόν:

Γεννήθηκε 22/3/2013 3460 και βγήκαμε στις 26/3/2013 3240.

Επόμενες μετρήσεις:

2/4/2013 3400

19/4/2013 3920

11/5/2013 4600

5/6/2013 5520

3/7/2013 6180

7/8/2013 6720

6/9/2013 6840

4/10/2013 7280

8/11/2013 7440

Στις 4/10/2013 είχαμε πάρει 0,5 πόντους ύψος και τώρα τον τελευταίο 3,5.

Γεννήθηκε 51 και φτάσαμε 71.

Καλά λέει η γιατρός πάμε αλλά όλο πέφτει στις καμπύλες και λέει το γάλα δεν την καλύπτει μόνο...

Εγώ της δίνω από τις 6 μέχρι τις 11 περίπου που κοιμάται (κοιμάται και ξυπνάει για καμιά ώρα) συνέχεια γάλα....Και τη θηλάζω και το πρωί...

Μετά τα φρούτα της δίνουν και λίγο γάλα δικό μου αλλά πίνει λίγο.

Το μεσημέρι τρώμε από 170-240. Ξαναδίνουν γάλα αλλά πάλι πίνει λίγο.

Το απόγευμα πριν γυρίσω ξεκίνησαν και έδωσαν 2 μέρες το μεσημεριανό φαγητό χωρίς το κρέας μόνο τα λαχανικά...

Σήμερα θα κάνουμε αλλαγή με κατσικίσιο γιαούρτι και θα προσπαθήσω τις επόμενες μέρες να πάρω και κουάκερ με δαμάσκηνα που μας πρότεινε...

Αλλιώς είπε να βάλουμε φρουτόκρεμα φαρί λακτέ...Αν δεν πιάσει τίποτα.

Συγνώμη αλλα εγω βλέπω οτι ακολουθεί την καμπύλη γεννησεως της του 50%. Ειναι οσο "θα έπρεπε" (δεν μου αρέσει καθόλου να λέω κατι τέτοιο αλλα τέλος πάντων) να ειναι.

Επίσης βλέπω οτι οσο θηλαζε αποκλειστικα μια χαρα την κάλυπτε το γαλα σου! Αναπτυσσόταν σούπερ οσο θηλαζε μονο! Τώρα γιατι η γιατρός σου θεωρεί οτι δεν την καλύπτει;

Δεν υπαρχει κανένας απολύτως λόγος να βάλεις φαρίν λακτέ (και κανένα αλλο προϊόν κουτιού)! Δεν χρειαζεται! Αργα η γρήγορα θα φάει φρουτοκρεμα χωρις να την ξεγελάσεις. Πάλι καλα να λες, πολλα παιδια που θηλάζουν ανοίγουν ουσιαστικά το στόμα τους μετα το πρώτο έτος!

Δοκίμασε ξεκάθαρες γεύσεις (ενα φρούτο την φορά δλδ) ή και κομματάκια (πχ μπανάνα ή μαλακό αχλάδι).

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Καλά όλα αυτά αλλά δεν θα έπρεπε να πάει λίγο παραπάνω...;;;

160 δεν είναι λίγα;

Οχι, δεν θα έπρεπε να παει λιγο παραπάνω. Βασικά τα παιδια δεν αναπτύσσονται πάντα οπως θα θέλαμε ή οπως θεωρούμε οτι θα έπρεπε.

http://goneis-paidia.com/2009/06/30/pinakas_gia_tin_fisiologiki_afksisi_varous_sta_apokleistika_thilazonta_vrefi/

Στον παραπάνω πίνακα θα δεις οτι είστε στα κατώτερα αλλα φυσιολογικά όρια για την πρόσληψη βάρους.

Οπως και να εχει, ακόμα και λιγο να θεωρηθεί το βάρος, δεν εχει να κανει με το θηλασμο. Θα μπορούσε να συνδυαστεί με την έναρξη στερεών (πχ χαμηλή πρόσληψη θερμιδων, αλλεργια).

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...
Αχ αυτό με αγχώνει....Στα φυσιολογικά αλλά στα κατώτερα....

Συμβαίνει πολλές φορες στην πορεία αναπτυξης ενός παιδιου. Δε χρειαζεται άγχος. Ετσι κι αλλιώς δεν οφείλεται στο γαλα σου.

1Xckp3.png

Franz Kafka

• 1 χρόνο μετά...
Μισο λεπτακι! Ποσο ακριβώς ειναι το μωρο; Και ποσο ζυγίζει;

Ποσα κιλα γεννήθηκε; Βασικά αν μπορείς γράψε μηνιαίες ζυγίσεις.

Εντιτ διάβασα 7,5 μηνών. Δε χρειαζεται τόσο άγχος για τρίτο γευμα! Η κυρια τροφη μέχρι να χρονίσει παραμένει το μητρικο γαλα. Οι στερεές τροφες ειναι συμπληρωματικές του θηλασμού.

Αυτο σημαίνει οτι εξακολουθείς να θηλαζεις οπως πριν τις στερεές τροφες χωρις να αντικαθιστάς θηλασμούς με γεύματα στερεών.

Nina-Nana διαβαζα τις παλαιότερες παραθέσεις γιατί χρειάζομαι βοήθεια! Και όποια άλλη βοήθεια δεκτή!

Η μικρή μου είναι 7.5 μ. και εδώ και 1.5 μήνα τρώμε και ελάχιστα στερεες. Περίπου 2-3 γεύματα. Εχω ξαναρωτήσει στο forum και το ιδανικό είναι να θηλάζω όπως πριν και ενδιάμεσα γεύματα -εκτός από το απόγευμα που θα εργάζομαι. Εχω τους εξής προβληματισμούς:

1. Δινω μιση ποσότητα κρεατοχορτόσουπα -100 γρ αντί 200 που είπε η παιδ/τρος και πολλές φορές ούτε. Οποτε τη φάει όλη και τη θηλάσω κανονικά μετά από 1 ώρα, ίσως επειδή κοιμάται στο θηλασμό, κάνει εμετό ΟΛΗ τη χορτόσουπα ΚΑΙ το γάλα! Πότε προτείνετε να τη θηλάζω σε συνδυασμό με τα γεύματα?

2. Μπορώ να βάλω 3 γεύματα ή είναι καλύτερα το 3ο να είναι γάλα ακόμα? Γενικά προτιμά το θηλασμό και έχει ακόμα το αντανακλαστικό της γλώσσας.

3. Θερμιδικά γνωρίζετε ποιο είναι ανώτερο? Το ρυζάλευρο ή το γάλα του θηλασμού? Μου είπαν και εδώ στο forum να αντικαταστήσω το ρυζάλευρο με βρώμη και θα το δοκιμάσω.

Nina-Nana διαβαζα τις παλαιότερες παραθέσεις γιατί χρειάζομαι βοήθεια! Και όποια άλλη βοήθεια δεκτή!

Η μικρή μου είναι 7.5 μ. και εδώ και 1.5 μήνα τρώμε και ελάχιστα στερεες. Περίπου 2-3 γεύματα. Εχω ξαναρωτήσει στο forum και το ιδανικό είναι να θηλάζω όπως πριν και ενδιάμεσα γεύματα -εκτός από το απόγευμα που θα εργάζομαι. Εχω τους εξής προβληματισμούς:

1. Δινω μιση ποσότητα κρεατοχορτόσουπα -100 γρ αντί 200 που είπε η παιδ/τρος και πολλές φορές ούτε. Οποτε τη φάει όλη και τη θηλάσω κανονικά μετά από 1 ώρα, ίσως επειδή κοιμάται στο θηλασμό, κάνει εμετό ΟΛΗ τη χορτόσουπα ΚΑΙ το γάλα! Πότε προτείνετε να τη θηλάζω σε συνδυασμό με τα γεύματα?

2. Μπορώ να βάλω 3 γεύματα ή είναι καλύτερα το 3ο να είναι γάλα ακόμα? Γενικά προτιμά το θηλασμό και έχει ακόμα το αντανακλαστικό της γλώσσας.

3. Θερμιδικά γνωρίζετε ποιο είναι ανώτερο? Το ρυζάλευρο ή το γάλα του θηλασμού? Μου είπαν και εδώ στο forum να αντικαταστήσω το ρυζάλευρο με βρώμη και θα το δοκιμάσω.

2-3 γεύματα σε 7,5 μηνών θηλάζοντα βρέφος ειναι πολλα! Τα περισσότερα κάνουν μάξιμουμ 2!

Τι ωρες δουλεύεις; Μπορείς να θηλάζεις οταν είσαι με το μωρό κι οταν λείπεις στη δουλειά να τρωει στερεές.

1. Μην θηλάζεις μετά το γευμα στερεών και δες πως θα παει. Αλλα ίσως δεν οφείλεται σε λαιμαργία ο εμετός αλλα σε καποια αλλεργία. Έκανες προσεκτική εισαγωγή στερεών; Επίσης σε μωρό που θηλαζει και τρωει στερεές δεν μετράμε μλ, ας φάει οσο θελει!

2. Η εξάλειψη του αντανακλαστικου ειναι σημάδι ετοιμότητας για εισαγωγή στερεών. Έχετε συζητήσει με το γιατρό γι αυτό;

3ο γευμα όχι ακόμη, έχετε θέματα να λύσετε πριν μπει κι άλλο γευμα!

3. Όχι ρυζαλευρο! Ούτε βρώμη! Έχετε θέμα με το σίδηρο! Κενές θερμίδες, δεν το χρειάζεσαι ακόμη, πρώτα να δεχτεί καλα τα αλλα δυο γεύματα και μετά βλέπεις για κατι τέτοιο (αλλα έτσι κι αλλιώς καλό ειναι να αποφεύγονται οι κρεμες).

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Είπα να βάλω και 3ο γεύμα γιατί δεν τρώει τα 2, απλά λίγες κουταλίτσες. Να μην συμπληρώνω με γάλα αμέσως μετα? Μήπως είναι χειρότερα στη 1 ώρα που μόλις έχει αρχίσει να χωνεύει.

Δεν μετράμε ml? Δεν το ήξερα! Ανακουφίστηκα λίγο, είχα αγχωθεί. Εκανα σταδιακή εισαγωγή επειδή ήδη έχει αλλεργία στα γαλακ/κά, όμως θα αφαιρέσω το κοτόπουλο και θα το ξαναδώ μήπως φταίει όντως αυτό.

Μετά από πόση ώρα μπορώ να θηλάσω χωρίς να τη φουσκώσω?

Θα δουλεύω 4-5 ώρες απογεύματα περίπου 4-8. Να θηλάζω πριν φύγω και να της δίνουν 1 μόνο γεύμα και όταν επιστρέφω να ξαναθηλάζω αλλά να μην της δίνουν 2ο γεύμα αυτές τις ώρες δηλαδή? Θα μπορούσαν να δίνουν φρουτόκρεμα αλλά νομίζω πρέπει πρωί για καλύτερη απορρόφηση βιταμινών.

Επίσης ανησυχώ για το σίδηρο και τα υπόλοιπα θρεπτικα συστατικά που δεν καλύπτει πια το μητρικό γάλα. Με 2 κουταλιές φρουτόκρεμας και λίγη κρεατόσουπα πώς θα καλυφθούν? Σίδηρο βέβαια παίρνει.

Σας ευχαριστώ πολύ, κοιτάζω τώρα και το link

• 2 εβδομάδες μετά...
Είπα να βάλω και 3ο γεύμα γιατί δεν τρώει τα 2, απλά λίγες κουταλίτσες. Να μην συμπληρώνω με γάλα αμέσως μετα? Μήπως είναι χειρότερα στη 1 ώρα που μόλις έχει αρχίσει να χωνεύει.

Δεν μετράμε ml? Δεν το ήξερα! Ανακουφίστηκα λίγο, είχα αγχωθεί. Εκανα σταδιακή εισαγωγή επειδή ήδη έχει αλλεργία στα γαλακ/κά, όμως θα αφαιρέσω το κοτόπουλο και θα το ξαναδώ μήπως φταίει όντως αυτό.

Μετά από πόση ώρα μπορώ να θηλάσω χωρίς να τη φουσκώσω?

Θα δουλεύω 4-5 ώρες απογεύματα περίπου 4-8. Να θηλάζω πριν φύγω και να της δίνουν 1 μόνο γεύμα και όταν επιστρέφω να ξαναθηλάζω αλλά να μην της δίνουν 2ο γεύμα αυτές τις ώρες δηλαδή? Θα μπορούσαν να δίνουν φρουτόκρεμα αλλά νομίζω πρέπει πρωί για καλύτερη απορρόφηση βιταμινών.

Επίσης ανησυχώ για το σίδηρο και τα υπόλοιπα θρεπτικα συστατικά που δεν καλύπτει πια το μητρικό γάλα. Με 2 κουταλιές φρουτόκρεμας και λίγη κρεατόσουπα πώς θα καλυφθούν? Σίδηρο βέβαια παίρνει.

Σας ευχαριστώ πολύ, κοιτάζω τώρα και το link

Το κοτόπουλο ειναι βιολογικό;;;;; Αν όχι εχει φάει σίγουρα αγελαδινες πρωτεΐνες και σόγια.

Δε φουσκώνει απο το μητρικό γαλα!

Μπορούν να δίνουν και τα 2 γεύματα οσο λείπεις. Οσο είσαι εσυ σπίτι θα θηλάζεις!

Μπορει να τρωει και το απόγευμα φρούτα!

Για το σίδηρο χρειαζεται κόκκινο κρέας, αν δεν μπορει να φάει μοσχάρι λόγω αλλεργίας, δώσε βουβάλι, κατσίκι, αρνί, βετουλι, ζυγούρι.

Απέφυγε τα αμυλουχα πχ πατάτα, γλυκοπατάτα ώστε να μη φουσκώνει και δεν τρωει πολυ φαγητό.

Το μητρικό γαλα καλύπτει διατροφικές ανάγκες ανάλογα την ηλικία του παιδιού πάντα. Η ανάγκη σε σίδηρο που μεγαλώνει (εχει και το μητρικό γαλα) καλύπτεται απο τις τροφές πλούσιες σε σίδηρο, χωρίς όμως άγχος!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Το κοτόπουλο ειναι βιολογικό;;;;; Αν όχι εχει φάει σίγουρα αγελαδινες πρωτεΐνες και σόγια.

Δε φουσκώνει απο το μητρικό γαλα!

Μπορούν να δίνουν και τα 2 γεύματα οσο λείπεις. Οσο είσαι εσυ σπίτι θα θηλάζεις!

Μπορει να τρωει και το απόγευμα φρούτα!

Για το σίδηρο χρειαζεται κόκκινο κρέας, αν δεν μπορει να φάει μοσχάρι λόγω αλλεργίας, δώσε βουβάλι, κατσίκι, αρνί, βετουλι, ζυγούρι.

Απέφυγε τα αμυλουχα πχ πατάτα, γλυκοπατάτα ώστε να μη φουσκώνει και δεν τρωει πολυ φαγητό.

Το μητρικό γαλα καλύπτει διατροφικές ανάγκες ανάλογα την ηλικία του παιδιού πάντα. Η ανάγκη σε σίδηρο που μεγαλώνει (εχει και το μητρικό γαλα) καλύπτεται απο τις τροφές πλούσιες σε σίδηρο, χωρίς όμως άγχος!

Σε ευχαριστώ πολύ! Εφταιγε το κοτόπουλο τελικλα και το έχω κόψει τελείως μετά από παραίνεση και του παιδ/τρου αλλ/γου. Η γνώμη του ήταν ότι είναι πιο πιθανό να είναι αλλεργική στην πρωτείνη του κοτόπουλου παρά στη σόγια και δυστυχώς δεν δοκίμασα βιολογικό. Ομως εγώ τρώω κοτόπουλο και βλέπω αίμα μόνο όταν βάζω συγκεκριμένα μπαχαρικά!!!! δεν καταλαβαίνω τελικά αν την πειράζει.

Αυτό με την πατάτα θα βοηθήσει πολύ! Αρακάς την πείραξε επίσης. Τι άλλο μπορώ να βάλω εκτός από κολοκύθι, καρότο?

Τώρα έκλεισε τον 8ο.

Πότε προτείνεις 3ο γεύμα?

Σε ευχαριστώ πολύ! Εφταιγε το κοτόπουλο τελικλα και το έχω κόψει τελείως μετά από παραίνεση και του παιδ/τρου αλλ/γου. Η γνώμη του ήταν ότι είναι πιο πιθανό να είναι αλλεργική στην πρωτείνη του κοτόπουλου παρά στη σόγια και δυστυχώς δεν δοκίμασα βιολογικό. Ομως εγώ τρώω κοτόπουλο και βλέπω αίμα μόνο όταν βάζω συγκεκριμένα μπαχαρικά!!!! δεν καταλαβαίνω τελικά αν την πειράζει.

Αυτό με την πατάτα θα βοηθήσει πολύ! Αρακάς την πείραξε επίσης. Τι άλλο μπορώ να βάλω εκτός από κολοκύθι, καρότο?

Τώρα έκλεισε τον 8ο.

Πότε προτείνεις 3ο γεύμα?

Καλησπερα.εγω ηθελα τριτο γευμα μετα τον ενατο.τελικα βαλαμε στους δεκα.αρχισε να τρωει μετα το χρονο

Λαχανικα μπορεις να δωσεις τα παντα.κρεμμυδι.κολοκυθα.καλαμποκι.μπροκολο.κουνουπιδι.αγγιναρα.φασολακια.παντζαρι.σπανακι.πιπεριες.κ.ολα τα μυρωδικα.μαιντανο,ανηθο,σεληνο κλπ

Κορίτσια ευχαριστώ για τη βοήθεια. Συνεχίζω με 4-6 θηλασμούς την ημέρα και περίπου 2-3 το βράδυ με τη διαφορά ότι έχει μειωθεί κατά πολύ η διάρκεια! Θηλάζει το πολύ 5'.

Εχω βάλει 2 γεύματα από τα οποία τρώει πλέον περίπου 10-12 κουταλιές (φρουτ/μα) και 70-100 γρ. απο σούπες -δεν μετράω πια, υπολογίζω περίπου πόσο τρώει χωρίς άγχος.

Ομως αυτό το μήνα που τη ζύγισα έχει πάρει μόνο 200 γραμμάρια!!! Τι να κάνω? Μειώθηκε πολύ το γάλα μου? Ετσι νιώθω... Τι φταίει? Πώς μπορώ να το διορθώσω? Η παιδ/τρος θα μου πει σίγουρα για farine lactee για να πάρει βάρος!

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ για τη βοήθεια. Συνεχίζω με 4-6 θηλασμούς την ημέρα και περίπου 2-3 το βράδυ με τη διαφορά ότι έχει μειωθεί κατά πολύ η διάρκεια! Θηλάζει το πολύ 5'.

Εχω βάλει 2 γεύματα από τα οποία τρώει πλέον περίπου 10-12 κουταλιές (φρουτ/μα) και 70-100 γρ. απο σούπες -δεν μετράω πια, υπολογίζω περίπου πόσο τρώει χωρίς άγχος.

Ομως αυτό το μήνα που τη ζύγισα έχει πάρει μόνο 200 γραμμάρια!!! Τι να κάνω? Μειώθηκε πολύ το γάλα μου? Ετσι νιώθω... Τι φταίει? Πώς μπορώ να το διορθώσω? Η παιδ/τρος θα μου πει σίγουρα για farine lactee για να πάρει βάρος!

Καλημερα.μπορει να θηλαζει 5 λεπτα αλλα πιο αποτελεσματικα οποτε να παιρνει οτι χρειαζεται.επισης σε αυτην την ηλικια δε θα παιρνει μισο η ενα κιλο το μηνα.νομιζω αρκουνε τα 200γρ

Καλημερα.μπορει να θηλαζει 5 λεπτα αλλα πιο αποτελεσματικα οποτε να παιρνει οτι χρειαζεται.επισης σε αυτην την ηλικια δε θα παιρνει μισο η ενα κιλο το μηνα.νομιζω αρκουνε τα 200γρ

Καλημέρα. Αν είναι έτσι μια χαρά! Μακάρι!

Γιατί νιωθεις οτι μειώθηκε το γαλα σου;

Υπάρχουν μήνες που τα μωρά δεν παίρνουν πολυ βάρος!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Ανησυχώ που δεν βαραίνει ποτέ το στήθος, αλλά υποθέτω ότι προσαρμόστηκε η παραγωγή. Κάθε απόγευμα για 5 ώρες μένει χωρίς θηλασμό και επειδή στο διάστημα αυτό προσπαθώ να της δίνουν 2 γεύματα μισά έστω, όταν θηλάζω στις 8.30 φοβάμαι ότι θα παίρνει λιγότερο γάλα, δεν θέλω όμως και να την αφήνω 5 ώρες με 1 μόνο γεύμα...

Νομίζω ότι μειώθηκε το γάλα μου επειδή το μωρό δεν παίρνει καλό βάρος και επειδή φαίνεται να βαριέται πολύ σύντομα το ένα στήθος. Επειδή πλέον δίνω στήθος ανά γεύμα, αναρωτιέμαι αν σε 5' μπορεί να πάρει και από το θρεπτικό γάλα.

Επίσης όταν θηλάζει στρίβει συχνά προς τα πάνω το κεφάλι προσπαθώντας να σηκωθεί και νομίζω πως δεν βρίσκει γάλα -μόνιμο άγχος 8 μήνες τώρα!

aggiolina να σου πω κι εγώ τι κάνουμε εμείς; Η δικιά μου είναι 8 μηνών και κάνουμε συνήθως 3 θηλασμούς το 24ωρο, έναν το βράδυ πριν κοιμηθεί, έναν τα ξημερώματα κι έναν το μεσημέρι, μετά από τον οποίο συνήθως κοιμάται. Επίσης, βγάζω γάλα από (50 ως 100ml) και της το βάζω στα δημητριακά του απογευματινού.

Τα γεύματά της είναι:

- Η φρουτόκρεμα κατά τις 10πμ, όπου της δίνω τα πιο ξινά φρούτα στην αρχή και τα πιο γλυκά στο τέλος. Συνήθως τρώει 80-100γρ, δεν έχω και ζυγαριά ακριβείας.

- Μετά από 2μιση-3 ώρες της δίνω το μεσημεριανό, δηλ. λαχανικά και 5 περίπου φορές την εβδομάδα βάζω και κρέας. Τρώει κάπου 100γρ, πάντα της αρέσει περισσότερο από τα τρία γεύματα.

- Το απογευματινό κατά τις 7-7μιση είναι συνήθως το bio-bebe 3 δημητριακά όπου το βάζω να πάρει μια βράση με γάλα μου και μερικές φορές και νερό, αν δεν έχει φτάσει το γάλα. (Αν δεν το βάλω να πάρει μια βράση είναι σαν γάλα με αλεύρι και νομίζω ότι δεν τρώγεται) Πριν το δώσω στο μωρό ρίχνω μέσα και λίγη βρώμη, η οποία μουλιάζει και μαλακώνει σε λίγα λεπτά. Τρώει από 60 ως 80 γρ τη φορά.

Νερό της δίνω συχνά, κυρίως με το κουταλάκι γιατί το μπιμπερό το δαγκώνει και δεν πίνει, ακόμα κι αν διψάει. Επίσης να σου πω ότι έχει βάρος γύρω στα 7.200, μέτριο προς μικροκαμωμένο μωρό. Πάντα σύμφωνα με τις καμπύλες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και όχι με του βιβλιαρίου.

Τις προάλλες κουράστηκε πολύ κάποια ημέρα και έκανε 6 θηλασμούς το 24ωρο, οπότε καταλαβαίνεις ότι τα παραπάνω ισχύουν τις περισσότερες ημέρες, αλλά όχι όλες ανεξαιρέτως. Οι θηλασμοί οι δικοί μου δεν έχουν μειωθεί σε διάρκεια, ίσα ίσα που από μισάωρα έγιναν 45λεπτα και παραπάνω καμιά φορά...

Το αν είναι οκ η διατροφή της δεν το γνωρίζω, σε λίγες ημέρες που θα πάμε στην παιδίατρο θα δω αν έχει πάρει βάρος και τέλος πάντων, ελπίζω να είναι όλα καλά.

Επίσης, να σου πω ότι το θέμα στο οποίο γράφουμε έχει τίτλο που δεν αντιστοιχεί σε αυτά που κουβεντιάζουμε και μπορεί κάποια μαμά να μπορεί να σου πει κι αυτή την εμπειρία της, αλλά δε σε διαβάζει λόγω του τίτλου του θέματος. Αν θες, μπορείς να ανοίξεις καινούριο νήμα με πιο αντιπροσωπευτικό τίτλο...

Σε ευχαριστώ πολύ xristas! Αν σου πω πως δεν θυμάμαι πώς να ανοίγω καινούριο thread??? Ξεκίνησα από το κουάκερ και μετά μπήκαν και τα υπόλοιπα, αλλά πρέπει να το μεταφέρω όντως...

Πες μου πώς πήγατε και με το βάρος αν μπορέσεις, με ενδιαφέρει πολύ. Αγχώνομαι που έχει μειωθεί τόσο η διάρκεια του θηλασμού και για το πότε να βάλω 3ο γεύμα... Εσείς το μεσημέρι θηλάζετε μετά το φαγητό ή πριν?

Πες μου πώς πήγατε και με το βάρος αν μπορέσεις, με ενδιαφέρει πολύ.

Με το βάρος δεν τα πήγαμε πολύ καλά, για να μείνουμε στην καμπύλη μας θα έπρεπε να είχαμε πάρει 100 γραμμάρια ακόμα. Ύψος και περίμετρος κεφαλιού ήταν οκ. Η παιδίατρος μου είπε να μην ανησυχούμε γιατί πολλά θηλάζοντα δεν παίρνουν πολύ βάρος και επίσης, η δικιά μου έχει 1μιση μήνα που μπουσουλάει και πλέον πιάνεται κι από τα έπιπλα και σηκώνεται και χάνει πολλές θερμίδες λόγω αυτών. Μου είπε επίσης ότι αν δεν τη θηλάζω το μεσημέρι θα τρώει περισσότερη ποσότητα φαγητού, το οποίο θα της δίνει περισσότερες θερμίδες. Έχω βέβαια βολευτεί με το μεσημεριανό θηλασμό επειδή αμέσως μετά κοιμάται, αλλά θα αρχίσω προσπάθειες να την κοιμίζω και χωρίς γάλα. Αν κάνει 2 θηλασμούς το 24ωρο και πίνει άλλη μια μερίδα γάλα μου με τα απογευματινά της δημητριακά, εγώ είμαι οκ.

Εσείς το μεσημέρι θηλάζετε μετά το φαγητό ή πριν?

Θηλάζουμε πριν το φαγητό, αν το φαγητό δεν έχει προλάβει να γίνει. Γενικά, δεν έχουμε κανόνα σε αυτό.

Επίσης, η παιδίατρος μου είπε να ανακατεύω τα πολύ ξινά φρούτα με πιο ήπια, για να μην πηγαίνει στο στομάχι όξινη τροφή και την ενοχλεί και επίσης, να μη συγκαίγεται.

Μάλιστα... Η δική μου παιδ/τρος θέλει να παίρνουμε περίπου 500γρ. κάθε μήνα. Οταν παίρνουμε παραπάνω μια χαρά, αλλά όταν παίρνουμε λιγότερο όπως αυτο το μήνα, μόνο 200γρ. δεν είναι ευχαριστημένη... Μου είπε το αντίθετο απο σενα... Να συμπληρώνω με γάλα και να προσφέρω στήθος πιο συχνά αφου αρνείται να φάει πάνω από 100γρ.

Εχω βρει και παιδ/τρο υπέρμαχο του θηλασμού που προτείνει 100-150γρ τροφής και θηλασμό ανεμπόδιστο και ελεύθερο όποτε θέλει το παιδί.

Πες μου πως πάτε τώρα που κόβεις θηλασμό το μεσημέρι, και εμείς έτσι κοιμόμαστε ή με κούνημα στα χέρια. Καλή επιτυχία!

Μάλιστα... Η δική μου παιδ/τρος θέλει να παίρνουμε περίπου 500γρ. κάθε μήνα. Οταν παίρνουμε παραπάνω μια χαρά, αλλά όταν παίρνουμε λιγότερο όπως αυτο το μήνα, μόνο 200γρ. δεν είναι ευχαριστημένη... Μου είπε το αντίθετο απο σενα... Να συμπληρώνω με γάλα και να προσφέρω στήθος πιο συχνά αφου αρνείται να φάει πάνω από 100γρ.

Εχω βρει και παιδ/τρο υπέρμαχο του θηλασμού που προτείνει 100-150γρ τροφής και θηλασμό ανεμπόδιστο και ελεύθερο όποτε θέλει το παιδί.

Πες μου πως πάτε τώρα που κόβεις θηλασμό το μεσημέρι, και εμείς έτσι κοιμόμαστε ή με κούνημα στα χέρια. Καλή επιτυχία!

Τα μωρά ειναι αδύνατο να παίρνουν το ίδιο βάρος συνεχεια!

Πάντως η έλλειψη σιδήρου προκαλεί και απώλεια όρεξης.

Δεν πιστευω οτι μειώθηκε το γαλα σου, αν είχε μειωθεί και το μωρό ήθελε παραπάνω απλα θα θηλαζε περισσότερο.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Μάλιστα... Η δική μου παιδ/τρος θέλει να παίρνουμε περίπου 500γρ. κάθε μήνα.

Εγώ έχω εκτυπώσει τις καμπύλες ανάπτυξης του ΠΟΥ και τις έχω συρράψει στο βιβλιάριο και αυτές συμβουλεύομαι γιατί έχουν δημιουργηθεί βάσει βρεφών που δεν έπιναν αγοραστό γάλα, αλλά μητρικό. Εκεί (http://www.cdc.gov/growthcharts/data/who/grchrt_girls_24lw_9210.pdf) βλέπω ότι 500 γραμμάρια το μήνα δεν παίζει να παίρνει ένα παιδί - του μέσου όρου τουλάχιστον.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...