Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

''Τιμωρία στους γονείς''-στο Νηπιαγωγείο μας

Recommended Posts

Ξαναβάζω απόσπασμα από το αρχικό κείμενο

"Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μερικά παιδιά να κλάψουν, μερικά να δυσανασχετίσουν και μερικά να αναπτύξουν μια ανταγωνιστικότητα μεταξύ τους (πχ. αγόρια που μαλώνουν για την νύφη-εμένα αγαπάει, όχι εμένα κλπ), αλλά και μια ηττοπάθεια(δεν είμαι σίγουρη για την λέξη) ανάμεσα στα κορίτσια.

Το πρόβλημα ξεκινάει την περασμένη Παρασκευή το πρωί την ώρα της προσέλευσης στο σχολείο, όπου έκανα το μέγα λάθος να της εκθέσω τις αντιρρίσεις μου και τους προβληματισμούς μου αυτούς, με αποτέλεσμα να αντιδράσει λέγοντας μου ότι αυτή δεν ανακατεύεται στην δική μου δουλειά και το ίδιο να κάνω και εγώ, εγώ της απάντησα ότι αν η δική μου δουλειά περιελάμβανε τα δικά της παιδιά θα μπορούσε να το κάνει, επίσης μου είπε ότι αυτές τις σκέψεις μου θα έπρεπε να τις πω νωρίτερα, και αν τα παιδιά μου έχουν ψυχολογικά προβλήματα,αυτά δεν αφορούν το σχολείο, και ότι όλα εδώ μέσα είναι τέλεια...

έπαθα ένα σοκ ακούγοντας αυτά τα λόγια, της είπα να μην φωνάζει και μάλιστα τέτοια λόγια μπροστά στα παιδιά και αφού μου είπε ότι δεν ακούνε τα παιδιά ενώ ήταν πίσω της, αμέσως μετά μου είπε να πάω στην δουλειά μου, κοινώς με έδιωξε!!!

Το ίδιο απόγευμα η διευθύντρια έκανε σαν να μην ήξερε τίποτα, ενώ το γνώριζε-σίγουρα-και μου πρότεινε να μην δώσουμε συνέχεια, η ίδια δεν θα αναφέρει τίποτα στην εν λόγω δασκάλα και εγώ να μην πω τίποτα στους άλλους γονείς, δηλαδή να το κουκουλώσουμε"

emmaki,

ειναι ακύρωση να "να της εκθέσω τις αντιρρίσεις μου και τους προβληματισμούς μου αυτούς.." είναι ακύρωση να παει ένας γονέας και να πει ότι η κόρη μου εκλαιε με τον ρόλο που της έβαλες? (η όποιοδηποτε παιδί?)

Σιγουρα το πως ειπώθηκαν τα πραγματα έχει σημασία, αλλά αν η δασκάλα του παιδιού μου έκανε κάτι (ενδεχομένως ορθώς ) που το στεναχωρούσε θα περίμενα να με ακούσει όταν πηγαινα να ρωτήσω για το συμβαν και να με ενημερώσει, να γίνει μια συζήτηση και ναι να την ενημέρωσω και εγώ που ξέρω καλύτερα το παιδί μου όσο για το πως αυτό εκλαμβάνει κάποια πράγματα.

Δεν λέω ότι η λύση θα ηταν να κάνει την κόρη μου νύφη! Αλλά η σωστή επαγγελματίας δεν φωνάζει και δεν λέει τετοια λόγια μπροστά στα παιδιά.

Συγνώμη αλλά νομίζω ότι μόνη της ακυρώθηκε.

Και στο κάτω κατω έστω ότι αυτή τα εκανε 100 % όλα σωστά και έστω ότι τα παιδιά εχουν ψυχολογικά προβλήματα και είναι δυσπροσαρμοστα και και και... τι κάνει η σωστή νηπιαγώγός ? Φωνάζει ότι "και αν τα παιδιά μου έχουν ψυχολογικά προβλήματα,αυτά δεν αφορούν το σχολείο" ? Η θα έπρεπε να πει "Λυπάμαι που το πήραν έτσι τα παιδιά - πρεπει όμως να τα βοηθήσουμε να αντιμετωπίζουν τετοιες καταστασεις κανοντας αυτό και αυτό..." (Παράδειγμα λέω)

ΜΑΡΙΤΑ

Είναι υπερπροστατευτισμός να επικοινωνούμε με την νηπιαγωγό και να λεμε τι νιώθουν τα παιδιά για αυτά που συμβαίνουν εκεί?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 97
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Serba

Serba 13 δημοσιεύσεις

• jannis

jannis 9 δημοσιεύσεις

• zwza

zwza 8 δημοσιεύσεις

• emmaki

emmaki 7 δημοσιεύσεις

Ακολουθεί μια αναφορά προς τον προϊστάμενο της νηπιαγωγού. Μια αναφορά που πάντα έχει επιπτώσεις, με ελάχιστη την απολογία του εκπαιδευτικού. Μια αναφορά που μπαίνει στο φάκελο του εκπαιδυετικού και τον ακολουθεί σε όλη του την καριέρα και μπορεί να "κλείσει" και πόρτες/δρόμους.

αλήθεια είναι αυτό?

Αυτη η αναφορά θα την ακολουθεί σε όλη της την επαγγελματική πορεία?

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

υπαρχει καλε:P

κ εγω δεν καταλαβαινω γιατι πηγες κ της εκανες δωρο...αν κ θεωρω την αρχικη συμπεριφορα της νηπιαγωγου τραγικη, νομιζω οτι το δωρο ηταν καπως...ασχετο...βγαζει κ λιγες τυψεις, δημιουργει επιπλεον μπερδεματα...κ γω στη θεση της δεν θα το δεχομουν με τιποτα.....

mariaparp καλα τα λες, αλλα κ εσυ το ιδιο δεν πηγες κ εκανες, με την παρατηρηση στο διευθυντη;:rolleyes:

δεν εκανα παρατήρηση στον διευθυντή καλέ... πήγα για άλλο θέμα και βλέποντας το παλικάρι με το τσιγαράκι κάπως μου ήρθε και όταν είδα τον διευθυντή ρώτησα αν γνωρίζει ότι ο κάθε μαθητής μπορεί να καπνίσει στο διάδρομο... και μου ειπε τα γνωστά!!!

Sorry για λαθη γράφω απο κινητό- αναφορά δεν έγινε για την παράσταση,δεν θα εκανα ποτέ κάτι τέτοιο,αυτο ηταν η αφορμή επειδή ζητησα διευκρινησεις,εχω το δικαιωμα να το κάνω, οπως οι περισσοτερες καπου εργαζόμαστε και όταν ο πελάτης ζητάει διευκρινήσεις τις δινουμε, έτσι δεν είναι; μήπως αρχιζετε να του φωναζετε, μήπως λέτε κάτι προσβλητικό για τα παιδιά του,για τον ίδιο, μήπως τον διώχνετε; μήπως τα κάνετε όλα αυτά μπροστά στα παιδιά του,μπροστά σε άλλους πελάτες, μπροστά στα παιδιά τους; και αφού τα κάνετε ολα αυτά, αισθάνεστε αδικημένη και ακυρωμένη; μετά απορείτε με τον κακό πελάτη που έκανε παράπονα στον προιστάμενο; αλήθεια, ποσο θράσος χρειάζεται για να αισθάνεστε αδικημένη; το να λέτε οτι η καημένη η νηπιαγ, θα έχει επιπτωσεις, μου φαινεται αστειο. Το λογικο θα ήταν να σιωπούσα; εσάς(στις μητέρες απευθύνομαι) αν σας τύχει να μιλήσει κάποιος με τέτοιο τρόπο για σας και για τα παιδιά σας,μπορειτε κάλλιστα να σιωπήσετε, να το καταπιείτε,και ίσως μερικές να της πειτε και ευχαριστώ που χλευάζει εσάς και τα παιδιά σας ή απλά να κάνετε σαν να μην έγινε τίποτα, εγώ δεν το ανέχομαι και αν μου ξανατύχει πάλι το ίδιο θα κάνω. Δεν πιστεύω οτι ολοι οι εκπαιδευτικοι ειναι ετσι,αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση και θα αισθανόμουν πολύ άσχημα για τον εαυτό μου αν δεν εκανα κάτι. Ομως ο καθένας εχει διαφορετικά κριτήρια και αν εμένα με ενοχλει κάτι εσένα σου φαινεται υπερβολικό,και το αντιθετο. Επίσης να διευκρινησω οτι δεν θα προχωρουσα αν με καλούσαν για συζήτηση,κι ας μην εβγαινε τιποτα απο αυτήν-για να μην λέμε ανακρίβειες. Το θετικο-για μενα-ειναι οτι ειμαι σχεδον σιγουρη οτι οπου πάει η συγκεκριμενη νηπιαγ.θα προσέχει πλέον τι λέει και δεν θα ξανακάνει τα ιδια λάθη, γιατι η περισσοτεροι γονεις μπορει να σιωπουν, υπάρχουν ομως κι αυτοι που αντιδράνε. Για τα λευκωματα εχετε δικαιο αν τα εδινα σε άλλη μαμά να τα δωσει,θα τα επαιρνε, τα εκανα γιατι ειχα κανει κατι ανάλογο και περυσι και τα Χριστούγεννα, και ηταν τοσο χαρουμενα τα παιδια που θα γράφανε κάτι για την δασκάλα για να τους θυμαται και αυτο με παρεσυρε. Miriki διαφωνω με το οτι η νηπιαγωγος παραιτειται και γι αυτο δεν παει τα παιδια εκδρομή, γιατι αυτα δεν φταιξανε σε τιποτα.

Οσο για το μάθημα αυτοπεποιθησης kyra μου,το εδωσα στα παιδιά μου: οταν κάτι μας ενοχλει το λέμε, δεν το κουκουλωνουμε, δεν το καταπινουμε αμάσητο ,ουτε αφηνουμε να προσβάλλουν εμάς και τα παιδιά μας χωρις να αντιδραμε, ολα αυτά προϋποθέτουν αυτοπεποιθηση.

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Διαφημίσεις

Οσο για το μάθημα αυτοπεποιθησης kyra μου,το εδωσα στα παιδιά μου: οταν κάτι μας ενοχλει το λέμε, δεν το κουκουλωνουμε, δεν το καταπινουμε αμάσητο ,ουτε αφηνουμε να προσβάλλουν εμάς και τα παιδιά μας χωρις να αντιδραμε, ολα αυτά προϋποθέτουν αυτοπεποιθηση.

Εγώ σου επαναλαμβάνω ότι δεν δικαιολόγησα τη συμπεριφορά της νηπιαγωγού. Σχολίασα μόνο το ότι σχολίασες -καλοπροαίρετα πάντα- την δραστηριότητα της τάξης, όχι τα υπόλοιπα. Αλλά επειδή το επισημαίνεις, αυτοπεποίθηση για μένα είναι να μάθουμε στο παιδί να αισθάνεται σπουδαίο, όποιο ρόλο το καλέσουν να παίξει, και να ξεχωρίζει μέσα από αυτόν. όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στη ζωή.

Αλλά φυσικά γι αυτό υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις κάτι, γιατί είμαστε πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι. :wink::wink: Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος και νομίζω ότι συμμετέχουν στο φόρουμ για να βλέπουμε και την άλλη άποψη....

Στο σχολείο μας φέτος ανεβάσαμε την Ειρήνη του Αριστοφάνη (3-4 βασικοί ρόλοι). Το παιδάκι μου μου ανακοίνωσε περίφανα ότι είναι χωρικός και ότι πρέπει να πει τις τρεις λεξούλες που του είχαν πει αργά και δυνατά. Του είπα 'μπράβο αγόρι μου', φτάνει να μην τους ξεκουφάνεις όλους, γιατί σημασία έχει να είναι το έργο σας καλό, όχι να τσιρίζει ο χωρικός. Γέλασε και ήταν ευτυχισμένο.

Για εμένα ήταν ο πιο πετυχημένος 'χωρικό' από τότε που γράφτηκε η Ειρήνη!

Καλά να μη σου πω για πέρσυ που ήταν σκιουράκι στο λαγό και τη χελώνα. Να σημειώσω ότι δεν είναι το ΔΙΚΟ μου παιδί έτσι. Έτσι είναι ΟΛΑ τα παιδιά, πριν αρχίσουμε (δάσκαλοι και γονείς) να τα εμπλέκουμε σε μικροανταγωνισμούς και τα ματαιώνουμε χωρίς λόγο.

Για να μάθει να ζητάει το δίκιο του πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος. Αλλιώς θα καταλήξει να στήνει κάθε λίγο και λιγάκι καυγάδες!:lol::lol: (γενικά μιλάω, ελπίζω να μην εκληφθεί προσωπικά, γιατί στη δική σου περίπτωση έτσι κι αλλιώς τον καυγά τον έστησε η νηπιαγωγός).

Toσα χρονια στα σχολεια (ως γονιος και οχι ως εκπαιδευτικος) ποτε μα ποτε δεν επεσε στην αντιληψη μου καποιος γονιος να εχει προβλημα με τα θεατρικα που ανεβαζουν τα παιδια ή οποιαδηποτε γιορτη κανουν. Ποτε ομως.

Τα παιδια δεν ενοχλουνται απο μονα τους. Η υπεροψια καποιων γονιων κανει τα παιδια να ενοχλουνται και βλεπουν "φαντασματα" εκει που δεν υπαρχουν. Για εμενα ενα παιδι ειναι το ιδιο ειτε ειναι νυφη ειτε ειναι κουφετο.

Τι παμε να κανουμε στα παιδια μας? Ειναι δυνατον βρε κοριτσια? Αφηστε τα να απολαυσουν αυτα που γινονται στο σχολειο χωρις ανταγωνισμους κτλ.

Φετος η κορη μου αντιμετωπισε σοβαρο προβλημα με συμμαθητρια της λογω ανταγωνισμου. Εννοειται οτι το κοριτσι δεν ηταν μονο του αλλα μαζι με τη μητερα του η οποια ανοιγε το στομα της και δεν ηξερε τι ελεγε.... Δεν με ηξερε καν και ημουν απο πισω της οταν ελεγε... οταν εξυψωνε την κορη της και μειωνε οχι μονο την δικη μου αλλα και τα υπολοιπα παιδια.

Η κορη της ειναι ενα δυστυχισμενο παιδι γιατι αυτα που κανει δεν τα κανει για τον εαυτο της για να ειναι αυτο καλα αλλα για να αποδειξει κατι στους υπολοιπους. Για αυτην οι υπολοιποι δεν αξιζουν και οτι παιρνουν το παιρνουν χαριστικα ενω την ιδια θεωρει οτι την αδικουν.

Τετοια παιδια θελουμε να μεγαλωσουμε?

οσο για τις εκπαιδευτικους.... πρεπει να ειμαστε διπλα τους και οχι απεναντι τους. Αναφορα δεν κανουμε με το παραμικρο.

Εαν τα πραγματα ηταν τοσο σοβαρα και η εκπαιδευτικος τοσο απαραδεκτη θα ειχε δημιουργηθει προβλημα οχι μονο στο τελος της χρονιας αλλα και στη διαρκεια της.

Οταν καποιος δεν ειναι καλος στη δουλεια του και δεν εχει τροπους φανταζομαι δινει λαβες καθ΄ολη τη διαρκεια του ετους και οχι σε εναν μονο γονιο αλλα σε πολλους.

Συμφωνων με τη Ζωη αναφορα δεν κανουμε με το παραμικρο επειδη δεν εγιναν τα πραγματα συμφωνα με την αρεσκεια μας.

Ο γονιος εχει εναν εκπαιδευτικο απεναντι του, η δασκαλα ομως εχει τοσους γονεις απεναντι της, μπορει να εχει τους παντες ευχαριστημενους?Δεν γινεται.Για αυτο μπαινει το συμφερον των παιδιων πρωτο και ας υπαρχουν διαφωνιες.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Μα η αναφορά δεν έγινε για το παραμικρό ούτε για τις διαφωνίες

Εγινε για τις φωνές που έβαλε η νηπιαγωγός και για τα λόγια που είπε για τα παιδιά.

Δεν ξέρω τι θέλεις να πεις με το "να έχει όλους τους γονείς ευχαριστημένους"

αν εννοείς να δώσει στα παιδιά τον επιθυμητο ρόλο του γονέα ή να συμφωνούν όλοι οι γονείς με όλες τις επιλογες για το πρόγραμα είναι αδύνατο.

Αλλά ναι πρεπει "να έχει όλους τους γονείς ευχαριστημένους" όταν πρόκειτε για να ακούσει για το πως νιώθουν τα παιδιά ή για να εξηγήσει το πρόγραμμα της για να τους ακούσει και να τους μιλήσει για τις επιλογές της και πως μπορούν να αντιμετωπισουν τα παιδιά καταστάσεις

Ξαναβάζω απόσπασμα από το αρχικό κείμενο

"Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μερικά παιδιά να κλάψουν, μερικά να δυσανασχετίσουν και μερικά να αναπτύξουν μια ανταγωνιστικότητα μεταξύ τους (πχ. αγόρια που μαλώνουν για την νύφη-εμένα αγαπάει, όχι εμένα κλπ), αλλά και μια ηττοπάθεια(δεν είμαι σίγουρη για την λέξη) ανάμεσα στα κορίτσια.

Το πρόβλημα ξεκινάει την περασμένη Παρασκευή το πρωί την ώρα της προσέλευσης στο σχολείο, όπου έκανα το μέγα λάθος να της εκθέσω τις αντιρρίσεις μου και τους προβληματισμούς μου αυτούς, με αποτέλεσμα να αντιδράσει λέγοντας μου ότι αυτή δεν ανακατεύεται στην δική μου δουλειά και το ίδιο να κάνω και εγώ, εγώ της απάντησα ότι αν η δική μου δουλειά περιελάμβανε τα δικά της παιδιά θα μπορούσε να το κάνει, επίσης μου είπε ότι αυτές τις σκέψεις μου θα έπρεπε να τις πω νωρίτερα, και αν τα παιδιά μου έχουν ψυχολογικά προβλήματα,αυτά δεν αφορούν το σχολείο, και ότι όλα εδώ μέσα είναι τέλεια...

έπαθα ένα σοκ ακούγοντας αυτά τα λόγια, της είπα να μην φωνάζει και μάλιστα τέτοια λόγια μπροστά στα παιδιά και αφού μου είπε ότι δεν ακούνε τα παιδιά ενώ ήταν πίσω της, αμέσως μετά μου είπε να πάω στην δουλειά μου, κοινώς με έδιωξε!!!

Το ίδιο απόγευμα η διευθύντρια έκανε σαν να μην ήξερε τίποτα, ενώ το γνώριζε-σίγουρα-και μου πρότεινε να μην δώσουμε συνέχεια, η ίδια δεν θα αναφέρει τίποτα στην εν λόγω δασκάλα και εγώ να μην πω τίποτα στους άλλους γονείς, δηλαδή να το κουκουλώσουμε"

emmaki,

ειναι ακύρωση να "να της εκθέσω τις αντιρρίσεις μου και τους προβληματισμούς μου αυτούς.." είναι ακύρωση να παει ένας γονέας και να πει ότι η κόρη μου εκλαιε με τον ρόλο που της έβαλες? (η όποιοδηποτε παιδί?)

Σιγουρα το πως ειπώθηκαν τα πραγματα έχει σημασία, αλλά αν η δασκάλα του παιδιού μου έκανε κάτι (ενδεχομένως ορθώς ) που το στεναχωρούσε θα περίμενα να με ακούσει όταν πηγαινα να ρωτήσω για το συμβαν και να με ενημερώσει, να γίνει μια συζήτηση και ναι να την ενημέρωσω και εγώ που ξέρω καλύτερα το παιδί μου όσο για το πως αυτό εκλαμβάνει κάποια πράγματα.

Δεν λέω ότι η λύση θα ηταν να κάνει την κόρη μου νύφη! Αλλά η σωστή επαγγελματίας δεν φωνάζει και δεν λέει τετοια λόγια μπροστά στα παιδιά.

Συγνώμη αλλά νομίζω ότι μόνη της ακυρώθηκε.

Και στο κάτω κατω έστω ότι αυτή τα εκανε 100 % όλα σωστά και έστω ότι τα παιδιά εχουν ψυχολογικά προβλήματα και είναι δυσπροσαρμοστα και και και... τι κάνει η σωστή νηπιαγώγός ? Φωνάζει ότι "και αν τα παιδιά μου έχουν ψυχολογικά προβλήματα,αυτά δεν αφορούν το σχολείο" ? Η θα έπρεπε να πει "Λυπάμαι που το πήραν έτσι τα παιδιά - πρεπει όμως να τα βοηθήσουμε να αντιμετωπίζουν τετοιες καταστασεις κανοντας αυτό και αυτό..." (Παράδειγμα λέω)

ΜΑΡΙΤΑ

Είναι υπερπροστατευτισμός να επικοινωνούμε με την νηπιαγωγό και να λεμε τι νιώθουν τα παιδιά για αυτά που συμβαίνουν εκεί?

Η ακύρωση της νηυπιαγωγού, για μένα, έρχεται από τη στιγμή που ένας γονιός πάει και εφράζει αντιρρήσεις για μια δραστηριότητα που έχει κάποιο παιδαγωγικό στόχο.

Ό,τι και να κάνει η νηπιαγωγός στο σχολέιο, έχει κάποιο σκοπό εκπαιδευτικο. Όταν πάει ένας γονιός και ζητήσει εξηγήσεις και έκφράσει αντιρρήσεις για τη δουλειά της, ναι είναι ακύρωση του ρόλο της. Και ακόμα περισσότερο όταν αυτό γίνεται μπροστά στα παιδιά.

Είναι τελείως άλλο πράγμα να συζητήσουμε για τη δραστηριότητα και τελέιως άλλο πράγμα το να εκφράσει κάποιος αντιρρήσεις!!! Στη μεν συζήτηση είσαι ανοικτός για να ακούσεις απόψεις, στις δε αντιρρήσεις έχεις διαμορφώσει τις απόψεις σου και τις παρουσιάζεις.

Από εκεί και πέρα, δεν δικαιολογώ τη νηπιαγωγό αν όντως άρχισε να φωνάζει μπορστά στα παιδιά.

Αλλά, και το αλλά είναι τεράστιο, θεωρώ ότι σε όλα υπάρχουν 2 απόψεις και η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Στο συγκεκριμένο, δεν μπορώ να δεχτώ ότι μια μητέρα θα πάει ήρεμα και ωραία να συζητήσει και η νηπιαγωγός να αρχίσει να φωνάζει.... Μήοως έγιναν λίγο διαφορετικά τα πράγματα;;;;

Διαφημίσεις

καλή μου jannis όλοι το καταλάβαμε για ποιο λόγο έγινε αναφορά.

Αλλά δεν καταλάβαμε με ποιο τρόπο της μίλησε η Serba ώστε να έχει αυτη τη συμπεριφορά η νηπιαγωγός.

Και τέθηκε το ερώτημα ....αν δεχτούμε πως η δασκάλα είναι παράλογη και αλλόκοτη και αντιεπικοινωνιακή και ότι άλλο και αντέδρασε έτσι στις ευγενικές ερωτήσεις (που ας πούμε πως έκανε) η Serba ....πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει άλλος γονέας απο τα 15-17-20 υπόλοιπα παιδάκια που να μην είχε πρόβλημα μαζί της σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη σχολική χρονιά. Γιατί αν υπήρχε και άλλος δυσαρεστημένος γονέας, νομίζω πως πρώτο πρώτο θα μας το έλεγε η Serba.

Επίσης Serba κάτι που με προβλημάτισε είναι το ότι είχες αναφέρει στο πρώτο τοπικ σου .....

καλημέρα,

πριν 2 μέρες υπήρξε από την διευθύντρια προσπάθεια συνάντησης με τις 3 μας, αλλά ναυάγησε γιατί δεν μπορούσα να αφήσω την δουλειά μου την συγκεκρημένη ώρα.....

και σήμερα γράφεις ...

Επίσης να διευκρινησω οτι δεν θα προχωρουσα αν με καλούσαν για συζήτηση,κι ας μην εβγαινε τιποτα απο αυτήν-για να μην λέμε ανακρίβειες.

Αρα σε κάλεσαν έτσι; αλλά δεν μπορούσες να πας λόγω της δουλειάς σου.

Και απο εκεί και πέρα δεν έκανες κάτι εσύ (να κανονίσεις εκ νεου δηλαδή μια συναντηση) .....αλλα περίμενες να σε ξανακαλέσουν.

Και ΕΠΡΕΠΕ να σε ξανακαλέσουν, γιατί ΕΣΥ είχες την αναφορά στα χέρια! έτσι;

.....δεν έχω κάτι άλλο να πω, τα σχόλια δικά σας.

τα δικά μου συμπερασματα τα έβγαλα.

Προσωπικα μου φαινεται απιστευτο μια εκπαιδευτικος στα καλα καθουμενα και χωρις οποιαδηποτε προκλητικη συμπεριφορα να αρχισει να φωναζει...

Υπηρχαν αλλα προβληματα κατα την διαρκεια της χρονιας? Υπηρχαν προβληματα συμπεριφορας της εκπαιδευτικου πριν το περιστατικο?

Αλλοι γονεις ειχαν παραπονα?

Να σημειώσω ότι δεν είναι το ΔΙΚΟ μου παιδί έτσι. Έτσι είναι ΟΛΑ τα παιδιά, πριν αρχίσουμε (δάσκαλοι και γονείς) να τα εμπλέκουμε σε μικροανταγωνισμούς και τα ματαιώνουμε χωρίς λόγο.

Για να μάθει να ζητάει το δίκιο του πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος. Αλλιώς θα καταλήξει να στήνει κάθε λίγο και λιγάκι καυγάδες!:lol::lol: (γενικά μιλάω, ελπίζω να μην εκληφθεί προσωπικά, γιατί στη δική σου περίπτωση έτσι κι αλλιώς τον καυγά τον έστησε η νηπιαγωγός).

Σοφοτατη σταση ζωης κατα τη γνωμη μου!

ε, λοιπόν αυτό το υπέροχο δείγμα αγάπης και τρυφερότητας των παιδιών μου το επέστρεψε πίσω- η εν λόγω δασκάλα, που είχαμε την αντιπαράθεση, η άλλη το δέχτηκε- το πιστεύετε; το επέστρεψε, θα μπορούσε να το πάρει και να πάει σπίτι της και απλά να το πετάξει:(

Αν το δεχοταν και το πετουσε σπιτι της για μενα θα ηταν μια υποκριτρια προς εσενα,αναισθητη ως προς τον κοπο των παιδιων και αναξια πραγματικα για εκπαιδευτικος.Πιστευω πως οι παρεξηγησεις πρεπει να λυνονται προσωπικα παντα με αμοιβαιες συγνωμες οπου αυτο ειναι αναγκαιο κι οχι με δημοσιοσχετιστικες τακτικες.

Οπως έχω γράψει και παραπάνω, το ότι πήγες και έκανες θέμα στη νηπιαγωγό για μια γιορτή και όχι για κάποιο άλλο σημαντικό και σοβαρό θέμα, το θεωρώ υπερβολικό. Θα δεχόμουν να παραπονεθείς για μια συμπεριφορά που θα ήταν απαράδεκτη απέναντι στα παιδια σου, τότε ναι θα σου πω και πολύ καλά έκανες. Όμως, εμείς οι γονείς δεν θα πούμε στους δασκάλους για το πώς θα διοργανώσουν μια γιορτή και τι γιορτή είναι. Είναι δικό τους καθαρά θέμα. Αν ήθελα να πω στη δασκάλα του μεγάλου μου ή στις δασκάλες του παιδικού που πάει ο μικρός μου για κάτι που αφορά την συμμετοχή τους στη γιορτή θα πήγαινα και θα το έλεγα διαφορετικα. Για παράδειγμα, θα έλεγα να το παιδάκι μου θα ήθελε να πει δύο λογάκια παραπάνω και έχει στενοχωρηθεί, ίσως την επόμενη φορά να τον βάλετε.

Και εντάξει να δεχτώ τον τρόπο που σου μίλησε η νηπιαγωγός και να σου ρίξω και ένα δίκιο γιατί δεν ήταν σωστός αν και δεν ήμουνα μπροστά στην όλη συζήτησή σας. Το δώρο τι το ήθελες; Να δείξεις τι; Τα δώρα τα δίνουμε ως δείγμα εκτίμησης και για να ευχαριστήσουμε τον άλλον. Για μενα η στάση σου ειναι λίγο υποκριτική.

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

emmaki καταλαβαίνω (μάλλον) τι εννοείς, απλά το βλέπω λίγο διαφορετικά. Δέχομαι οποιαδήποτε άποψη, αντίρρηση (κι ας είναι προαποφασισμένη όπως λες), ένσταση κ.λ.π. αρκεί να είναι διατυπωμένη κόσμια και φυσικά όχι μπροστά στα παιδιά. Γιατί εδώ έχεις απόλυτο δίκιο.

Όταν ο γονιός κάνει κριτική στο δάσκαλο μπροστά στα παιδιά τον ακυρώνει και επίσης δίνει το μήνυμα "πουλάκι μου αν δε σ' αρέσει κάτι θα κάνει τσαμπουκά η μανούλα και θα λυθεί το θέμα όπως έσύ θέλεις". (Serba δε λέω ότι εσύ έκανες τσαμπουκά, όμως μου έχει συμβεί και αυτό. ο γονιός έφυγε στο τέλος αρνάκι, το δικό μου το στομάχι όμως είχε γίνει κόμπος μέχρι να αποκατασταθεί η ηρεμία).

@ Serba: Αν μου είχαν κάνει αναφορά δε θα ήθελα με κανένα τρόπο να δώσω την παραμικρή αφορμή για περαιτέρω μπλεξίματα. Θα έκανα αυτά που ορίζει ο νόμος αυστηρά ότι είμαι υποχρεωμένη να κάνω και δε θα ξεστράτιζα βήμα. Εννοείται ότι δε θα πήγαινα καμία εκδρομή, γιατί ούτως ή άλλως εμπεριέχουν ρίσκο, οπότε το κεφάλι μου στον ντορβά δε θα το έβαζα σε χρονιά με τεταμένες σχέσεις με τους γονείς. Επίσης σε καμία περίπτωση δε θα έκανα γιορτή με θεατρικό αν μου είχαν κάνει τέτοια μανούρα για τους ρόλους. (Ίσως βέβαια να έκανα ένα αποχαιρετηστήριο πάρτυ.) Αυτό εννοώ παραίτηση.

Τέλος αν στο μαγαζί σου έρθει ένας πάρα πολύ δυσαρεστημένος πελάτης και αρχίσει να κατηγορεί τα έπιπλά σου ότι είναι στραβά, κακής ποιότητας, επικίνδυνα κ.λ.π, και αυτό το κάνει μπροστά στο διακοσμητή που συνεργάζεσαι ή μπροστά στον εκπρόσωπο του ξενοδοχείου που ετοιμάζεσαι να κλείσεις σπουδαία δουλειά, πώς θα νιώσεις; Γιατί τα τελευταία χρόνια ο καθένας το χει εύκολο να πάει και να κάνει παράπονα στη δασκάλα μπροστά σε συνεργάτες και μαθητές, αλλά δε μπαίνει στη θέση της. Το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι ότι πιθανώς να μην αντιδρούσες όπως αντέδρασε. Γιαυτό και έχω από την αρχή αναγνωρίσει ότι οι χειρισμοί της νηπιαγωγού ήταν λάθος σε αυτό το σημείο.

Ζωή ίσως και να χεις δίκιο. Καταλαβαίνω την αγωνία της Serba, όμως και αν δεις εγώ της έδωσα τη λύση της αναφοράς. Γιατί πραγματικά φαινόταν να πιστεύει ότι αυτό που συνέβη δεν μπορούσε να το ξεπεράσει.

Θα το πω για μια φορά ακόμη και δε θα κουραστώ. Τσεκάρετε καλά τον τρόπο που σκέφτεστε ειδικά όταν αφορά τους ανθρώπους που βρίσκονται με τα παιδιά (βάζω κι εμένα μέσα γιατί τις έχω κάνει τις χοντράδες μου με την πεθερά μου κι έχω πολλές ενοχές). Μερικές φορές είμαστε προκατειλημμένοι και δημιουργούμε καταστάσεις χωρίς να το καταλαβαίνουμε οδηγούμενοι σε αυτοεκπληρούμενες προφητείες.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Η ακύρωση της νηυπιαγωγού, για μένα, έρχεται από τη στιγμή που ένας γονιός πάει και εφράζει αντιρρήσεις για μια δραστηριότητα που έχει κάποιο παιδαγωγικό στόχο.

Ό,τι και να κάνει η νηπιαγωγός στο σχολέιο, έχει κάποιο σκοπό εκπαιδευτικο. Όταν πάει ένας γονιός και ζητήσει εξηγήσεις και έκφράσει αντιρρήσεις για τη δουλειά της, ναι είναι ακύρωση του ρόλο της. Και ακόμα περισσότερο όταν αυτό γίνεται μπροστά στα παιδιά.

Είναι τελείως άλλο πράγμα να συζητήσουμε για τη δραστηριότητα και τελέιως άλλο πράγμα το να εκφράσει κάποιος αντιρρήσεις!!! Στη μεν συζήτηση είσαι ανοικτός για να ακούσεις απόψεις, στις δε αντιρρήσεις έχεις διαμορφώσει τις απόψεις σου και τις παρουσιάζεις.

Από εκεί και πέρα, δεν δικαιολογώ τη νηπιαγωγό αν όντως άρχισε να φωνάζει μπορστά στα παιδιά.

Αλλά, και το αλλά είναι τεράστιο, θεωρώ ότι σε όλα υπάρχουν 2 απόψεις και η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Στο συγκεκριμένο, δεν μπορώ να δεχτώ ότι μια μητέρα θα πάει ήρεμα και ωραία να συζητήσει και η νηπιαγωγός να αρχίσει να φωνάζει.... Μήοως έγιναν λίγο διαφορετικά τα πράγματα;;;;

Συμφωνώ απολύτως στο ότι η συζήτηση δεν γίνεται μπροστά στα παιδιά!

Αλλά για την ακύρωση δεν καταλαμβαίνω,

αν ερχόταν σε μενα κάποιος "πελάτης" / "πολίτης"/"ενδιαφερόμενος" και μου έλεγε τις αντιρήσεις του για κάτι που έχω σχεδιάσει στην δουλειά μου, πρώτον θα τον άκουγα γιατί ίσως έχει κατι να μου πει που δεν σκέφτηκα δεν ήξερα δεν έλαβα υπόψη και δεύτερον θα καθόμουν να εξηγήσω γιατί έκανα αυτά που έκανα. Και δεν λέω να εξηγήσω για να απολογηθώ λέω να εξηγήσω για να διαφωτίσω, για να ενημερώσω.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα ένιωθα "ακυρωμένη".

( Ακυρωμένη φαντάζομαι εννοείς ότι νιώθει ότι οι γονείς δεν εκτιμούν το έργο της? )

Αποκλείετε δηλαδή κάτι που έχει εκπαιδευτικό στόχο να έχει κάποια αρνητικά στοιχεία? Αποκλείεται να μην τα έχει δει η εκπαιδευτικός και να τα έχει η μαμά? Γιατί να μην θέλει να τα ακούσει?

Απλώς νομίζω ότι κάποιος που είναι σίγουρος για την δουλειά του είναι έτοιμος να ακούσει κριτική ακόμα και από αυτούς που έχουν σχηματίσει ήδη άποψη. Δηλαδη τι θα πουμε στους γονείς "πίστευε και μη ερεύνα", "ότι κάνουν οι εκπαιδευτικοί είναι σωστό"?

Συμφωνώ απολύτως στο ότι η συζήτηση δεν γίνεται μπροστά στα παιδιά!

Αλλά για την ακύρωση δεν καταλαμβαίνω,

αν ερχόταν σε μενα κάποιος "πελάτης" / "πολίτης"/"ενδιαφερόμενος" και μου έλεγε τις αντιρήσεις του για κάτι που έχω σχεδιάσει στην δουλειά μου, πρώτον θα τον άκουγα γιατί ίσως έχει κατι να μου πει που δεν σκέφτηκα δεν ήξερα δεν έλαβα υπόψη και δεύτερον θα καθόμουν να εξηγήσω γιατί έκανα αυτά που έκανα. Και δεν λέω να εξηγήσω για να απολογηθώ λέω να εξηγήσω για να διαφωτίσω, για να ενημερώσω.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα ένιωθα "ακυρωμένη".

( Ακυρωμένη φαντάζομαι εννοείς ότι νιώθει ότι οι γονείς δεν εκτιμούν το έργο της? )

Αποκλείετε δηλαδή κάτι που έχει εκπαιδευτικό στόχο να έχει κάποια αρνητικά στοιχεία? Αποκλείεται να μην τα έχει δει η εκπαιδευτικός και να τα έχει η μαμά? Γιατί να μην θέλει να τα ακούσει?

Απλώς νομίζω ότι κάποιος που είναι σίγουρος για την δουλειά του είναι έτοιμος να ακούσει κριτική ακόμα και από αυτούς που έχουν σχηματίσει ήδη άποψη. Δηλαδη τι θα πουμε στους γονείς "πίστευε και μη ερεύνα", "ότι κάνουν οι εκπαιδευτικοί είναι σωστό"?

Aυτο που γινεται μεσα στην ταξη ειναι συνηθως μελετημενο και προορισμενο να διδαξει κατι τα παιδια.Τι αρνητικο στοιχειο να εχει μια γιορτουλα με θεμα το γαμο?

Και αν η νηπιαγωγος ειναι λαθος μονο μια μαμα το αντιληφθηκε-παραπονεθηκε-εκανε αναφορα??Συνηθως οταν μιλαμε για τετοια εξελιξη πραγματων το λαθος βγαζει ματι και κινητοποιουνται οι περισσοτεροι γονεις.

Χωρις να εννοω τη Serba, οι γονεις που κανουν τις περισσοτερες φορες φασαρια χωρις να υπαρχει ουσιαστικος λογος ειναι γονεις που εχουν τυψεις για καποιο λογο στο πως ανατρεφουν τα παιδια τους (συνηθεστερα γιατι δεν τα βλεπουν πολυ) και δημιουργωντας θεματα στο σχολειο αισθανονται οτι κανουν και αυτοι κατι για να βελτιωσουν τις συνθηκες ζωης του παιδιου τους.(και παλι λεω δεν εννοω τη Serba)

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Χωρις να εννοω τη Serba, οι γονεις που κανουν τις περισσοτερες φορες φασαρια χωρις να υπαρχει ουσιαστικος λογος ειναι γονεις που εχουν τυψεις για καποιο λογο στο πως ανατρεφουν τα παιδια τους (συνηθεστερα γιατι δεν τα βλεπουν πολυ) και δημιουργωντας θεματα στο σχολειο αισθανονται οτι κανουν και αυτοι κατι για να βελτιωσουν τις συνθηκες ζωης του παιδιου τους.(και παλι λεω δεν εννοω τη Serba)

πολύ ενδιαφέρουσα προσεγγιση.

Δεν πήγε το μυαλό μου σε κάτι τέτοιο.

Εμεινα στο αλλαζόνας, εγωπαθής, εγωκεντρικός...

Μου εδωσες τροφή για σκέψη.

Για να μπορέσω να καταλάβω με αφορμή μία γιορτή ένας γονιός είδε κάτι στα παιδιά του που τον προβλημάτισε και μίλησε με την δασκάλα η δασκάλα θεώρησε ότι επεμβαίνουν στο έργο της και μίλησε άσχημα/πρόσβαλε μπροστά στα παιδιά.

Θεωρώ δικαίωμα κάθε γονιού να μπορεί να μιλήσει με την νηπιαγωγό ακόμη κι αν αυτό είναι για μία γιορτή[την συγκεκριμένη γάμος δεν έχω καταλάβει το εκπαιδευτικό της σκοπό αλλά αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο].

Βρίσκω λάθος στον χειρισμό και από τις δύο κυρίες στην Sebra που έπρεπε κατά την προσωπική μου άποψη να μιλήσει στην δασκάλα κατ ιδίαν και στην δασκάλα που επί τόπου δεν γύρισε να της πει παρακαλώ περάστε αργότερα να το συζητήσουμε οι δυο μας.

Έγινε η αναφορά για τον τρόπο προσέγγισης/επικοινωνίας της δασκάλας[σωστό ή άδικο δεν μπορώ να το κρίνω είναι ανάλογα στην προσωπικότητα του καθενός] και φτάνουμε στο τέλος της χρονιάς.

Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι δεν έγινε σχολική γιορτή δεν γνωρίζω καν το πρόγραμμα των νηπιαγωγείων αλλά θα σταθώ λίγο στο δώρο.

Η ιδέα μπορεί να ήταν της Sebras αλλά για την εκτέλεση/υλοποίηση συνεργαστήκαν όλοι οι γονείς[που αποκλείεται να μην γνώριζαν για την αναφορά πάλι κατά την προσωπική μου κρίση] και η δασκάλα αρνήθηκε το δώρο.Αυτό εμένα μου δείχνει μία απαξίωση όχι μόνο ενός συγκεκριμένου γονιού και των παιδιών του αλλά την απαξίωση 18?ακόμη παιδιών και των οικογενειών τους που ξοδέψαν τον χρόνο τους για να έχει ένα αναμνηστικό της συγκεκριμένης σχολικής ταξης.

Ίσως της θύμιζε την αναφορά αλλά ταυτόχρονα θα της θύμιζε και 18-20 αγγελούδια που στην τελική δεν της κάνανε και τίποτα για μένα δεν απαξίωσε/εκδικήθηκε τον γονέα αλλά τα παιδάκια που προσπαθήσανε να τις χαρίσουν κάτι.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Εαν το παιδακι της Serba ενω ωρα μαθηματος ζωγραφιζε κατι στη δασκαλα του και της το εδινε με αφιερωση και εκεινη του απαντουσε "παιδι μου δε το θελω γιατι εχω θεματα με τη μαμα σου" τοτε ναι θα απαξιωνε το παιδακι που δεν της εφταιξε σε τιποτα.

Οταν μια μαμα με την οποια εχουν προηγηθει οσα προηγηθηκαν ερθει με δωρο για τη δασκαλα (απο οπου και αν προερχεται το δωρο) ειναι δεδομενο οτι δεν μπορει να το δεχθει.Ειναι υποκρισια να το δεχθει.

Εαν η μαμα εκτιμαει την νηπιαγωγο της κανει δωρο αναμνηστικο.

Εαν η μαμα δεν εκτιμαει την νηπιαγωγο δεν κανει τιποτα και αφηνει αλλους γονεις να αναλαβουν τετοιες πρωτοβουλιες.

Αυτο λεει η λογικη μου.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Ο καθένας μας έχει την άποψη του και την λογική του:)

Εγώ βλέπω ένα συλλογικό έργο παιδιών με την έγκριση όλων των γονιών

ως δώρο προς τις δύο δασκάλες η μία το δέχτηκε ή άλλη όχι

'Οπως και να το δω είναι διαφορά ενηλίκων που εμπλέκονται παιδιά

Θα ήταν δηλαδή καλύτερα να προσφέρουν τα παιδιά μόνο στην μία δασκάλα ή να πουν οι γονείς οκ στην μία δασκάλα θα συμμετέχετε κι εσείς οι δακτυλοδεκτούμενοι της αναφοράς και στην άλλη όχι?

Αν δηλαδή το αναλάμβανε άλλος γονιός θα εξαιρούσε τα παιδιά της Sebras για να μην θιγεί η δασκάλα?Ή θα το αρνιόταν με την αιτιολογία ότι έχει και τα παιδιά ενός γονέα που τις έκανε αναφορά?

Το έργο των παιδιών θα εκτιμούσε όχι τον γονέα οπότε δεν θα έβλεπα υποκρισία από την μεριά της αλλά αγάπη προς τα πλασματάκια που είχε όλη την χρονιά.

Η άποψη μου θα ήταν διαφορετική αν ήταν προσωπικό δώρο τότε ναι θα έμοιαζε με να το σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι για να γιάννει.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Ο καθένας μας έχει την άποψη του και την λογική του:)

Εγώ βλέπω ένα συλλογικό έργο παιδιών με την έγκριση όλων των γονιών

ως δώρο προς τις δύο δασκάλες η μία το δέχτηκε ή άλλη όχι

'Οπως και να το δω είναι διαφορά ενηλίκων που εμπλέκονται παιδιά

Θα ήταν δηλαδή καλύτερα να προσφέρουν τα παιδιά μόνο στην μία δασκάλα ή να πουν οι γονείς οκ στην μία δασκάλα θα συμμετέχετε κι εσείς οι δακτυλοδεκτούμενοι της αναφοράς και στην άλλη όχι?

Αν δηλαδή το αναλάμβανε άλλος γονιός θα εξαιρούσε τα παιδιά της Sebras για να μην θιγεί η δασκάλα?Ή θα το αρνιόταν με την αιτιολογία ότι έχει και τα παιδιά ενός γονέα που τις έκανε αναφορά?

Το έργο των παιδιών θα εκτιμούσε όχι τον γονέα οπότε δεν θα έβλεπα υποκρισία από την μεριά της αλλά αγάπη προς τα πλασματάκια που είχε όλη την χρονιά.

Η άποψη μου θα ήταν διαφορετική αν ήταν προσωπικό δώρο τότε ναι θα έμοιαζε με να το σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι για να γιάννει.

Sam, ειναι πολυ ευκολο να διατυπωνει κανεις τετοιες αποψεις οταν ειναι εξω απο το χορο.Οταν εχει προηγηθει αναφορα πως να δεις θετικα τον αλλο?Οπως το βλεπω εγω η σταση της δασκαλας εχει συνοχη, της Serba οχι.Δηλαδη, αφου προηγηθηκε συγκρουση δεν βλεπω το λογο να δoθει αυτο το αναμνηστικο απο τη μαμα που δημιουργησε το θεμα.

Η δασκαλα εχει πολλες ευκαιριες να δειξει την αγαπη της στα παιδια και τα παιδια στη δασκαλα και χωρις δωρα ή αναμνηστικα στο τελος της χρονιας.

Και κατι τελευταιο γιατι το παρααναλυσα το θεμα, (φανταζομαι) οτι τα παιδια δεν μαθανε ποτε οτι η δασκαλα δεν δεχθηκε το δωρο τους οποτε δεν στεκει το επιχειρημα οτι απαξιωθηκε η προσφορα τους κλπ.Με το γεγονος οτι δεν το δεχθηκε ηθελε να περασει ενα μηνυμα στη μητερα και οχι στα παιδια.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Οταν εχει προηγηθει αναφορα πως να δεις θετικα τον αλλο?
Λυπάμαι αλλά εδώ διαφωνώ οι αναφορές/καταγγελίες υπάρχουν για κάποιο λόγο αν ο άλλος είναι απολύτως σωστός στην συμπεριφορά του και στην δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα δεν μιλάω για την συγκεκριμένη περίπτωση που όπως πολύ σωστά επισημαίνεις είμαστε έξω από τον χορό και δεν έχουμε όλα τα δεδομένα.

Η δασκαλα εχει πολλες ευκαιριες να δειξει την αγαπη της στα παιδια και τα παιδια στη δασκαλα και χωρις δωρα ή αναμνηστικα στο τελος της χρονιας.
Συμφωνώ απόλυτα προς αυτό.

Και κατι τελευταιο γιατι το παρααναλυσα το θεμα, (φανταζομαι) οτι τα παιδια δεν μαθανε ποτε οτι η δασκαλα δεν δεχθηκε το δωρο τους οποτε δεν στεκει το επιχειρημα οτι απαξιωθηκε η προσφορα τους κλπ.Με το γεγονος οτι δεν το δεχθηκε ηθελε να περασει ενα μηνυμα στη μητερα και οχι στα παιδια.
Τα παιδιά της Sebras φαντάζομαι το γνωρίζουν από την στιγμή που

ξαναγύρισε στα χέρια της μαμάς τους καθώς και οι άλλοι γονείς.

Ελπίζω κανένα πεντάχρονο να μην είναι είχε την φαεινή ιδέα να ρωτήσει

πως της φάνηκε αυτό που ζωγράφισε έφτιαξε κι αν της άρεσε η έκπληξη

τους.

Τέλος πάντων το γεγονός έχει λήξει , η χρονιά έχει τελειώσει.

Περιμένουμε πια τις σχολικές περιπέτειες παιδιών/γονέων/ εκπαιδευτικών του Σεπτέμβρη.

Ρrune δεν ήταν απαραίτητο να μου στείλει μύνημα,ξέρουμε τι γνώμη έχει η μία για την άλλη, χρησιμοποιώντας τα παιδιά, το μύνημα όμως το πήραν οι γονείς. Ολες οι απόψεις είναι σεβαστές, δεν τις παίρνω προσωπικά γιατί απλά δεν γνωριζόμαστε, και παρόλο που με μερικές διαφωνώ ριζικά (thats life) σας ευχαριστώ,η συζήτηση με βοηθάει,γιατι εχουμε μεγάλη σχολική ζωή μπροστά μας και ολα αυτά είναι χρήσιμα. Sam το τετραδιάκι το έκρυψα από τα παιδιά,δεν θα άφηνα ποτέ μια στραβή που μας έτυχε να δηλητιριάσει την ψυχή τους και να αμαυρώσει την εικόνα τους για τους δασκάλους.

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...