Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

''Τιμωρία στους γονείς''-στο Νηπιαγωγείο μας

Recommended Posts

Πριν 4 περίπου μήνες, έγινε ένα περιστατικό στο νηπιαγωγείο μας, όπου ήρθα σε λεκτική αντιπαράθεση με την μία νηπιαγωγό (είχε συζητηθεί και εδώ το θέμα), ακολούθησε από μένα αναφορά στην πρωτοβάθμια, και το θέμα έληξε εκεί.

Από τότε με προβληματίζει η στάση των δύο (είμαστε ολοήμερο) νηπιαγωγών μας: δεν πήγαμε ούτε μία εκδρομή, ούτε ένα θέατρο, ούτε καν περίπατο,

η καλοκαιρινή γιορτή θα γίνει σήμερα το μεσημέρι χωρίς γονείς και επίσης απαγόρευσαν την είσοδο και σε φωτογράφο για να βγάλει τα παιδιά φωτο,

και ρωτώ: το να κάνεις αναφορά ή να παραπονεθείς για κάτι, τιμωρείται με τον τρόπο αυτό; Γνωρίζω ότι έχουν κάθε δικαίωμα να τα παραλείψουν όλα αυτά και ότι δεν είναι υποχρεωμένες να τα κάνουν, όμως πώς στερούν από τα παιδιά και από τους γονείς τέτοιες αναμνήσεις;

Kαι τελικά, αν κάποιος εκπαιδευτικός έχει ένα πρόβλημα με έναν γονέα, έχει δικαίωμα να ''παρασύρει'' ολόκληρη τάξη νηπίων σε αυτό;

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 97
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Serba

Serba 13 δημοσιεύσεις

• jannis

jannis 9 δημοσιεύσεις

• zwza

zwza 8 δημοσιεύσεις

• emmaki

emmaki 7 δημοσιεύσεις

τι διακολογια δωσανε να μην ειναι γονεις σε καλοκαιρινη γιορτη διοτι δεν εχει ξαναγινει αυτο.................

το θεμα ειναιμαλον οτι δεν θα κανουνε τιποτα σοβαρο για γιορτη ....γιαυτο δεν θελουν γονεις ..δεν εχουν κατι να δειξουν ....και ισως σστους φακελους το παιδιων να δειτε ελαχιστες εργασιες ..διοτι απο αντιπηνα σε αυτο που εγινε (που δεν ξερω τι ειναι αυτο ) να ειχαν τα παιδια σας σαν φυλαξη απλη και να μην τα δουλεψανε καθολου....οι αλλοι γονεις τι λενε γιαυτο?

Εγώ δεν ξέρω τί έγινε. Αν όμως έγινε κάτι που έχει εκληφθεί ως αχαριστία από την πλευρά των γονιών ή ότι δεν εκτιμήθηκε η προσφορά του εκπαιδευτικού, είναι φυσικό κάποιος να πει:

Αρκετά, θα κάνω μόνο αυτά που είμαι υποχρεωμένη να κάνω.

Και όταν ο εκπαιδευτικός πει αυτό, βράσ' τα. Γιατί στην πράξη δεν είναι 'υποχρεωμένοι' να κάνουν τίποτα.

Δεν το δικαιολογώ, γιατί κανονικά πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε, χωρίς να χρειαζόμαστε επιβεβαιώση. Αλλά τις περισσότερες φορές, άνθρωποι είμαστε, χρειαζόμαστε να μας δείχνει ο άλλος ότι εκτιμά την προσπάθειά μας. Απλά προσπαθώ να το εξηγήσω.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=82773

εδώ είχε συζητηθεί

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Από τότε με προβληματίζει η στάση των δύο (είμαστε ολοήμερο) νηπιαγωγών μας: δεν πήγαμε ούτε μία εκδρομή, ούτε ένα θέατρο, ούτε καν περίπατο,

η καλοκαιρινή γιορτή θα γίνει σήμερα το μεσημέρι χωρίς γονείς και επίσης απαγόρευσαν την είσοδο και σε φωτογράφο για να βγάλει τα παιδιά φωτο,

Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με αυτά που αναφέρεις δηλ. την δική σου αναφορά...

Όλα τα παραπάνω έχουν ευθύνη και προφανως δεν θέλουν να την πάρουν. Ακόμη και για τη φωτογράφηση των παιδιών χρειάζεται υπογραφές των γονιών σε υπεύθυνη δήλωση.

Είναι όμως δικαίωμα τους.

Στο δημοτικό που θα πάει ο γιος μου ο διευθυντής δεν τους πάει κανέναν περίπατο...δεν θέλει αυτή την ευθύνη...

Έχεις δίκιο πάντως και σε καταλαβαίνω διότι και εγώ σαν παιδί στο δημοτικό δεν θα ξεχάσω το Ε Ε ΕΚΔΡΟΜΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Συνδέω την πιθανή αιτία με το αποτέλεσμα, γιατί πέρυσι που είχαμε τις ίδιες δασκάλες, έγιναν 2 εκδρομές, μία εκπαιδευτική και μία ολοήμερη και θέατρο και περίπατο σε φούρνο για να δούνε τα παιδιά πώς γίνεται το ψωμί, και φέτος στην αρχή της χρονιάς πήγαμε θέατρο και κάναμε Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Όλα κόπηκαν μαχαίρι, μετά το συμβάν

Συνδέω την πιθανή αιτία με το αποτέλεσμα, γιατί πέρυσι που είχαμε τις ίδιες δασκάλες, έγιναν 2 εκδρομές, μία εκπαιδευτική και μία ολοήμερη και θέατρο και περίπατο σε φούρνο για να δούνε τα παιδιά πώς γίνεται το ψωμί, και φέτος στην αρχή της χρονιάς πήγαμε θέατρο και κάναμε Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Όλα κόπηκαν μαχαίρι, μετά το συμβάν

Μπορεί όντως να συνδέονται αλλά δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις τίποτα. Μάλλον όπως είπαν και παραπάνω αποφάσισαν να κάνουν μόνο ό,τι υποχρεούνται... Κρίμα όμως.

περιση στο νηπιαγωγιο κανανε αναπαρασταση του κρητικου γαμου στην καλοκαιρινη γιορτη του σχολειου .... αλλα δεν διουργηθηκε κανενα θεμα απο τους γονεις αντιθετα ολα τα παιδια το ευχαριστήθηκαν.....για μας παλι ηταν βαρετο αυτα ομως το διασκεδασαν ...............ο τροπος βαβια την νηπιαγωγου απαραδεκτος οπως σου μιλησε ........Αυτο ομως δικαολογη το λογο που δεν σας καλεσαν στην γιορτη ...για να μην εχουν παλι τα ιδια προβληματα

Είμαι πολύ απογοητευμένη, όπως και η πλειοψηφία των γονιών, κυρίως γιατί δεν μπόρεσαν να διαχωρίσουν το τι έγινε, με την χαρά των παιδιών και των γονιών,

κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν να κάνει κάτι που δεν καλύπτεται από τον νόμο, όμως αυτά τα επιπλέον είναι που κάνουν την διαφορά

Διαφημίσεις

'Ο, τι και να έχεις με τους γονείς το βάζεις στην άκρη για χάρη των παιδιών. Άλλωστε ένα χρόνο στην τάξη με τα παιδιά συναναστρέφομαι και εάν η παιδική μας ηλικία είναι οι μνήμες που κουβαλάμε η σχολική γιορτή είναι μια από αυτές. Σαφώς μια γιορτή έχει ευθύνη και κούραση και άγχος...αλλά αποζημιώνεσαι στο τέλος από τα χαμόγελα των παιδιών...κρίμα για τα παιδιά....

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=82773

εδώ είχε συζητηθεί

A, μάλιστα, αυτό έγινε.

Νομίζω ότι η δασκάλα είπε ότι έτσι κι αλλιώς με τίποτα δεν μπορεί να ευχαριστήσει όλες τις μαμάδες οπότε δεν θα ξανακάνει τίποτα.

Πολύ παιδιάστικο από την πλευρά της αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε ως γονείς να κάνουμε παρατηρήσεις για τέτοια πράγματα.

Serba μου, με όλο το θάρρος, αλλά ήσουν λιγουλάκι υπερβολική.:wink::wink::wink:

Σου ξαναθυμίζω τί σου είχα πει και τότε:

Κακώς σου μίλησε με τον τρόπο αυτό η δασκάλα. Πολύ κακώς ασχολήθηκες κι εσύ με το τί γίνεται στην τάξη. Ήταν μία καλή ευκαιρία να διαδάξεις στο παιδί σου ένα σπουδαίο μάθημα αυτοπεποίθησης......

A, μάλιστα, αυτό έγινε.

Νομίζω ότι η δασκάλα είπε ότι έτσι κι αλλιώς με τίποτα δεν μπορεί να ευχαριστήσει όλες τις μαμάδες οπότε δεν θα ξανακάνει τίποτα.

Πολύ παιδιάστικο από την πλευρά της αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε ως γονείς να κάνουμε παρατηρήσεις για τέτοια πράγματα.

Serba μου, με όλο το θάρρος, αλλά ήσουν λιγουλάκι υπερβολική.:wink::wink::wink:

και γω ειμαι της αποψης οτι ησουν υπερβολικη...

δεν επρεπε να ανακατευτεις καθολου...

να ρωτησω κατι τωρα??

αν το παιδι σου ειχε τον πιο μεγαλο ρολο...θα εκανες παλι παραπονα????

φιλικα τα λεω...

Εγω παλί από ότι ξαναδιαβάζω στην προηγούμενη συζήτηση, βλέπω ότι η δασκάλα είχε φερθεί πολύ αντι-επαγγελματικά και δεν αποκλείω οι υποψίες σου για τους λογους να είναι αλήθεια, αλλά οι λόγοι μπορεί να είναι και 100 άλλα πράγματα ποτέ δεν θα ξέρεις.

Σημασία έχει ότι δεν πήγαν εκδρομές, δεν θα δείτε γιορτούλα, δεν πήγαν περίπατο...

Και μπορεί να μην είναι υποχρεομένες να τα κάνουν όλα αλλά εγώ σαν μαμα αν δεν εκαναν κανένα από τα παραπάνω θα παραπονιόμουνα - και αυτό μπορείς να το κάνεις.

( Δεν νομίζω ότι είσουν υπερβολική. Η σωστή επαγγελματίας δεν νιώθει απειλημένη όταν ένας γονιός εκφράζει προβληματισμούς, αντιθέτως ενημερωνεί τους γονείς και εξηγεί - διαφωτίζει δεν φωνάζει...)

νομίζω πως αυτό συνέβη στο σχολείο σας γιατί μετά απο αυτό το περιστατικό οι δασκάλες έχασαν κάθε όρεξη και μεράκι να προσφέρουν στα παιδιά κάτι περισσότερο απο αυτό που τους υπαγορεύει το υπουργείο.

Αδικο πολύ για τα παιδιά αλλά μάλλον φοβήθηκαν οι νηπιαγωγοί.

Εφαγαν αναφορά για το τίποτα, δηλαδή αν πήγαιναν μια εκδρομή και σκόνταφτε ένα παιδάκι (που μπορεί να συμβεί οπουδήποτε αυτό, έτσι; )

τι θα πάθαιναν?

Λάθος σου κατα εμέ που εισέβαλες στα του σχολείου.

Ας εκτιμήσουμε και λίγο τη δουλειά των εκπαιδευτικών, εδώ 2 παιδιά -τα παιδιά μας- έχουμε στο σπίτι μας και έρχονται ώρες που φρικάρουμε,

δηλαδή τι να που αυτές που έχουν 15-20 παιδιά διαφορετικών χαρακτήρων την μισή μέρα και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα.Να έχουν και τους γονείς πάνω απο το κεφάλι τους, με τις υποδείξεις και τις συστάσεις και τις απειλές για αναφορές?

Τώρα έγινε ότι έγινε , εγώ αν ήμουν στη θέση σου, θα έπαιρνα ένα δωράκι μικρής συμβολικής αξίας να το χαρισουν τα παιδιά μου στη δασκάλα τους (με την έννοια του περασμένα ξεχασμένα ότι συνέβη και ότι έστω στο ελάχιστο εκτιμησες τη δουλειά που κάναν στα παιδιά σου) Τωρα ακόμα και αν δεν την εκτίμησες , με την ευγένεια, το φιλότιμο και τη καλή διάθεση και τα ακατόρθωτα κερδίζονται.

Με τον τσαμπουκά, τις απειλές και το υφάκι .... τι να πω, μην πω κάτι περισσότερο, το είδες το τελικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Διαφημίσεις

Λάθος σου κατα εμέ που εισέβαλες στα του σχολείου.

Ας εκτιμήσουμε και λίγο τη δουλειά των εκπαιδευτικών, εδώ 2 παιδιά -τα παιδιά μας- έχουμε στο σπίτι μας και έρχονται ώρες που φρικάρουμε,

δηλαδή τι να που αυτές που έχουν 15-20 παιδιά διαφορετικών χαρακτήρων την μισή μέρα και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα.Να έχουν και τους γονείς πάνω απο το κεφάλι τους, με τις υποδείξεις και τις συστάσεις και τις απειλές για αναφορές?

Κάνε τον κόπο και διάβασε αν θες σε τι αναφέρεται η κοπέλλα πριν αποφασίσεις ότι "εισέβαλε στα του σχολείου". Πιστεύεις ότι οι γονείς δεν έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται και δεν πρέπει να εκφέρουν άποψη? Αν κάτι που έγεινε στο σχολείο έχει αναστατώσει τα παιδιά όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρέπει οι γονείς να το αναφέρουν! Αλοίμονο αν δεν μπορούν οι νηπιαγωγοί να συζητάνε με τους γονείς για τις επιτώσεις / επιρροές του προγράμματος στα παιδιά! Στην συγκεκριμένη περίπτωση η αναφορά είχε γίνει για αναρμοστη συμπεριφορά. Ούτε αυτό πρέπει να γίνεται?

Τώρα έγινε ότι έγινε , εγώ αν ήμουν στη θέση σου, θα έπαιρνα ένα δωράκι μικρής συμβολικής αξίας να το χαρισουν τα παιδιά μου στη δασκάλα τους (με την έννοια του περασμένα ξεχασμένα ότι συνέβη και ότι έστω στο ελάχιστο εκτιμησες τη δουλειά που κάναν στα παιδιά σου) Τωρα ακόμα και αν δεν την εκτίμησες , με την ευγένεια, το φιλότιμο και τη καλή διάθεση και τα ακατόρθωτα κερδίζονται.

Με τον τσαμπουκά, τις απειλές και το υφάκι .... τι να πω, μην πω κάτι περισσότερο, το είδες το τελικό αποτέλεσμα.

Και άμα έκανε κακή δουλειά δηλαδή τι να κάνει? Και όταν η δασκάλα κανει ανεγκέφαλα/αψυχολόγητα πραγματα να λεμε μπράβο?

Οσο για το να αγοράζεις δώρο για να ευχαριστήσεις την δασκάλα το αφήνω ασχολιάστο, νομίζω υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι αν πραγματικά νιώθεις την ανάγκη να το κάνεις...

Αυτό που δεν καταλαμβαίνω είναι πως κρίνεις όταν δεν έχεις διαβάσει τι έγεινε.

θα ξεκινήσω με την τελευταία σου φράση, απο που κατάλαβες πως δεν έχω διαβάσει τι έχει γίνει ?

Και τι εννοείς ...πως κρίνω?

Τι περισσότερο ή λιγότερο έκανα εγώ συγκριτικά με σένα, εκτός του να έχω διαφορετική άποψη απο την δική σου?

Για πες μου τη διαφορά σε παρακαλώ.

Και είμαι έτοιμη να ακούσω με ποιους καλύτερους τρόπους εκδηλώνεις την ευχαρίστηση σου εσύ ...όταν νοιώθεις την ανάγκη.

Εγώ έναν που ήξερα, τον είπα.

edit

Αν κάτι που έγεινε στο σχολείο έχει αναστατώσει τα παιδιά όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρέπει οι γονείς να το αναφέρουν! .

το συγκεριμένο θέμα με τον γάμο έπαιξε και στα 8 νηπιαγωγεία της πειροχής μου.

Πουθενά μα πουθενά...δεν δημιουργήθηκε τέτοια αναστατωση, και λόγω της θέσης μου στην Τοπική Αυτοδιοικηση, αν συνέβαινε θα το ήξερα .

Και πουθενά δεν υπήρχε εδώ μέσα σχετική αναφορά προβλήματος απο άλλα μέλη.

Θα ' ναι τυχαίο μάλλον όμως, ναι?

Kαι έρχετε το μέλος να μας μιλήσει για ανάρμοστη συμπεριφορά της δασκάλας όταν της έδειξε το πρόβλημα. Το οποίο προφανώς εξέφρασε με αρμόζουσα συμπεριφορά, ναι?

Και έκανε την καταγγελία υπογράφωντας την μόνη της?

Χωρις την ενυπόγραφη συμπαράσταση & στήριξη και άλλων γονέων -κηδεμόνων? Ναι?

Λέω να φτιάξω μια φρέσκια λεμονάδα, θέλεις κανείς?

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

δεν θα σταθω σε τιποτα αλλο παρα μονο στην απαντηση της εκπαιδευτικου σχετικα με τα ''ψυχολογικα προβληματα'' των παιδιων της serba.

Πως στο καλο ξεστομιζεις τετοια κουβεντα μπροστα στους μαθητες σου; :shock:Ψυχολογικα προβληματα ξερουμε ολοι τι σημαινει, και ολοι αναγνωριζουμε το στιγματισμο που συνεπαγονται και ολοι επισης γνωριζουμε οτι πραγματικα ψυχολογικα προβληματα υπαρχουν σε οικογενειες μαθητων και τελος, στο σχολειο ΠΡΕΠΕΙ να ειμαστε κ politically correct, ετσι;

δηλαδη απο τη μια κοροιδευει τη serba μεσω των παιδιων της (αισχρο) και απο την αλλη πεφτει και σε ρατσιστικα σχολια....(επισης αισχρο)

ο,τι κ να ειπωθηκε απο τη μητερα (μα ο,τι και να ειπωθηκε λεω, και δεν μιλαω εκ του ασφαλους..).....η εκπαιδευτικος δεν εχει κανενα δικαιωμα το δικο της θυμο να τον εκφραζει ετσι. ηταν αντιεπαγγελματικο, αστοχο, αγενες......κυριως επειδη ενεπλεξε τα παιδια , που ουδεμια σχεση ειχαν.......

και ας πουμε οτι λογω 'κρισης' δεν πηγαν εκδρομες, το να μην παει κανενας γονιος στη γιορτη ειναι μνησικακο και βγαζει απιστευτο εγωισμο, 'αρετες' που αν εχει ενας εκπαιδευτικος, ειναι μαλλον αποτυχημενος.....

θα ξεκινήσω με την τελευταία σου φράση, απο που κατάλαβες πως δεν έχω διαβάσει τι έχει γίνει ?

Και τι εννοείς ...πως κρίνω?

Τι περισσότερο ή λιγότερο έκανα εγώ συγκριτικά με σένα, εκτός του να έχω διαφορετική άποψη απο την δική σου?

Για πες μου τη διαφορά σε παρακαλώ.

Και είμαι έτοιμη να ακούσω με ποιους καλύτερους τρόπους εκδηλώνεις την ευχαρίστηση σου εσύ ...όταν νοιώθεις την ανάγκη.

Εγώ έναν που ήξερα, τον είπα.

edit

το συγκεριμένο θέμα με τον γάμο έπαιξε και στα 8 νηπιαγωγεία της πειροχής μου.

Πουθενά μα πουθενά...δεν δημιουργήθηκε τέτοια αναστατωση, και λόγω της θέσης μου στην Τοπική Αυτοδιοικηση, αν συνέβαινε θα το ήξερα .

Και πουθενά δεν υπήρχε εδώ μέσα σχετική αναφορά προβλήματος απο άλλα μέλη.

Θα ' ναι τυχαίο μάλλον όμως, ναι?

Kαι έρχετε το μέλος να μας μιλήσει για ανάρμοστη συμπεριφορά της δασκάλας όταν της έδειξε το πρόβλημα. Το οποίο προφανώς εξέφρασε με αρμόζουσα συμπεριφορά, ναι?

Και έκανε την καταγγελία υπογράφωντας την μόνη της?

Χωρις την ενυπόγραφη συμπαράσταση & στήριξη και άλλων γονέων -κηδεμόνων? Ναι?

Λέω να φτιάξω μια φρέσκια λεμονάδα, θέλεις κανείς?

Κατάλαβα ότι δεν διαβασες από την αντίδρασή σου και απο το "εισεβαλες στα του σχολείου" - Μεσαιωνικό μου ακούγεται αυτό - το συγχρονο σχολείο δεν θεωρεί τον γονιό εισβολέα τον θεωρεί συνεργάτη.

Δηλαδή διάβασες το θέμα και πραγματικά κρίνεις σωστή την συμπεριφορά της δασκάλας? Να φωνάζει στην μητερα? Μπροστά στα παιδιά της ? Να λεει ότι έχουν ψυχολογικά προβλήματα?

Αρμόζουσα συμπεριφορά = φωνάζω στην μητέρα μπροστά στα παιδιά?

Δεν είναι το θέμα του γάμου το πρόβλημα (αν και η ίδια η επιλογή έχει τα προβλήματα της) το πρόβλημα είναι πως το χειρίζεται η δασκάλα πως μπορεί να κάνει όλα τα παιδιά να είναι χαρούμενα με τον ρόλο τους αυτό ήταν το πρόβλημα εδώ.

Αν θέλεις να μας πεις κατι για την θέση σου πες μας πρωτα τι θεση έχεις αλιώς δεν μπορεί να γίνει συζήτηση. Το ότι δεν έχεις ακούσει για πρόβλημα δεν σημαίνει τίποτα η serba είδε με τα ματια της τα παιδιά να κλαίνε. Και αν 1 δασκάλα δεν μπορούσε να χειριστεί ένα θέμα δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες 8 ή 7 (?) δεν ξερουν! Αλοίμονο. Συγνώμη η λογική σου έχει κενά! Δεν είναι τυχαίο! - Είναι πιθανό όμως! Δηλαδή επειδή 8 δασκάλες κάνουν την δουλειά τους καλά δεν σημαίνει ότι θα την κάνει και η έννατη. Είναι ανεξάρτητα γεγονοτα (με ανεξάρτητες αλλά συγκεκριμένες (μετρήσιμες και όχι τυχαίες) πιθανότητες)

Ναι είναι νόμιμο και θεμιτό να κάνει ένας γονιός μόνος του καταγγελία, δεν χρειάζεται παρέα αν τα πράγματα καταλείξουν εκεί.

Και τέλος όταν θέλω να πω ευχαριστώ το λέω με την ψυχή μου και όχι με το πορτοφόλι μου, κοιτάζω τον άλλο στα μάτια και του λέω γιατί εκτιμώ αυτά που έκανε και είμαι σίγουρη ότι θα το θυμάται και θα τον κάνει να νιώσει πολλά περισσότερα από ότι ένα δώρο. Ειλίκρινα δεν καταλαμβαίνω γιατί το εισηγήθηκες στην κοπέλα, ήταν σαν να την ειρωνευόσουνα.

Αλλά ξαναρωτάω αυτά που ρώτησα πριν και δεν απάντησες

1) Πιστεύεις ότι οι γονείς δεν έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται και δεν πρέπει να εκφέρουν άποψη?

2)Αν κάτι που έγεινε στο σχολείο έχει αναστατώσει τα παιδιά όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρέπει οι γονείς να το αναφέρουν?

3) Οι δασκάλες μπορούν να φωνάζουν στους γονείς?

4) Οι δασκάλες μπορούν να μιλάνε για τα παιδιά με τέτοια λόγια μπροστά τους?

5) Οι δασκαλές πρέπει να κάνουν κατάχρηση εξουσίας και να κάνουν τα "απολύτως απαραίτητα" επειδή χαλαστήκαν με τους γονείς?

επίσης αν διαβάσετε στον Οδηγό του Νηπιαγωγού, κεφάλαιο 4, που μας εβαλε link η emmaki θα δείτε για τον ρόλο του γονέα και την επικοινωνία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των δύο και το πόσο σημαντίκο είναι να ενημερώνονται και να ενημερώνουν οι γονείς και να συμμετέχουν στο παιδαγωγικό πρόγραμμα.

Serba εγώ θα της έκανα δώρο ένα αντίγραφο αυτού του κεφαλαίου με υπογραμμισμένα τα κύρια σήμεια για να μην κουράζεται...

Στο τελευταίο σχολείο που δούλεψα είχα απίστευτα προβλήματα με τους γονείς. Είχα γίνει κυριολεκτικά σάκος του μποξ για όλα τα πιθανά και απίθανα προβλήματα (με την υπηρεσία, οικογενειακά κ.λ.π.). Στο τέλος κάναμε ανοιχτή γιορτή, παρότι για μένα το να είμαι ευχάριστη μαζί τους ήταν πραγματικά αγγαρεία, αλλά σκέφτηκα ότι θα χαροποιούσε τα παιδιά. Κλείνοντας τη γιορτή ευχήθηκα καλό καλοκαίρι και καλή πρόοδο στα παιδιά (ήξερα ότι θα έφευγα από αυτό το σχολείο) και φυσικά δεν ευχαρίστησα τους γονείς για τη συνεργασία διότι αυτή δεν υπήρξε. Τι φωτεινές εξαιρέσεις που μου συμπαραστάθηκαν (και μάλιστα μου είχαν προτείνει να έρθουν και μάρτυρες μαζί μου στην αστυνομία ή το δικαστήριο αν χρειαζόταν) τους ευχαρίστησα κατ ιδίαν.

Με τη Serba το έχουμε συζητήσει το θέμα εκτενώς και πραγματικά πιστεύω ότι έγιναν λάθος χειρισμοί και από τις δυο πλευρές. Η μεν εκπαιδευτικός φαίνεται να χρειάζεται ενίσχυση των επικοινωνιακών της δεξιοτήτων, η δε Serba ξεκινά την επαφή της θεωρώντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν τη δουλειά τους δεν ενδιαφέρονται κ.λ.π.κ.λ.π. το γνωστό στερεότυπο. Όπως διαπιστώνουμε τα αποτελέσματα για την επικοινωνία και τη συνεργασία είναι ολέθρια. Η Serba,νιώθει να εκληρώνεται η "προφητεία" της για το ποιόν των εκπαιδευτικών και η νηπιαγωγός έχει μια καταγγελία στο παθητικό της.

Η νηπιαγωγός πιστεύω από την αρχή ένιωθε να βάλλεται από τους γονείς (το νιώθω κι εγώ σχεδόν πάντα) και δεν κατόρθωσε να κάνει την υπέρβαση και να προσεγγίσει και να επικοινωνήσει μαζί τους, τήρησε αμυντική στάση και έχασε πολλά. Οι γονείς επίσης έχασαν πολλά. Σίγουρα περισσότερα έχασαν τα παιδιά.

Καλό θα ήταν γενικότερα να δούμε πώς θα επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά και να ζητάμε αυτά που θέλουμε, με ήπιο τρόπο. Αν χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα κ.λ.π. είναι καλό και θεμιτό να προσεγγίζουμε τους εκπαιδευτικούς και να τις ζητάμε. Αλλά όχι για να "τους δείξουμε" και "να τους τρίψουμε το νόμο στη μούρη" όπως έχει αναφερθεί συχνά εδώ σε διάφορες συζητήσεις (jannis δεν αναφέρομαι σ' εσένα τα έχουμε ξαναπει και ξέρεις ότι εκτιμώ πολύ τον τρόπο που χειρίζεσαι τα πράγματα). Οι δε εκπαιδευτικοί κάποια στιγμή πρέπει να να βγούμε από το καβούκι μας και να αρχίσουμε να φέρνουμε τους γονείς στο σχολείο, να ενημερώνουμε, να ζητάμε τη συμμετοχή και να συζητάμε.

Το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε πέρα τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις μας και οι δυο πλευρές: οι μεν εκπαιδευτικοί ότι οι γονείς μας έχουν μονίμως στη μπούκα και ό,τι και να κάνουμε δεν πρόκειται να είναι ευχαριστημένοι, οι δε γονείς ότι είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς ενδιαφέρον για τα παιδιά. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να τα τροφοδοτούμε τα στερεότυπα αυτά.

Συγχωρέστε με για το σεντόνι...... το υπέρδιπλο....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Και κάτι ακόμη εκεί που η Serba βλέπει τιμωρία, εγώ βλέπω μια νηπιαγωγό παραιτημένη από κάθε προσπάθεια. Μόνο εκείνη ξέρει που βρίσκεται η αλήθεια ανάμεσα στα δυο....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Και μένα δε μου άρεσε ο τρόπος που μίλησε η νηπιαγωγός, γιατί πώς να το κάνουμε υπάρχει περίπτωση καποιος από τους γονείς να εκφρασει ένα παράπονο, μια απορία, μια δυσαρέσκεια. Θα έπρεπε ο εκπαιδευτικός να το διαχειριστεί με επαγγελματικό τρόπο. Όμως από την άλλη, θεωρώ ότι το θέμα που έθεσες Serba στις δασκάλες ήταν ανευ σημασίας. Μια γιορτούλα ήταν βρε κορίτσι μου για να το ευχαριστηθούν τα παιδάκια. Εμένα ο μικρός μου πάει προνήπιο και πέρσι στα προ-προνήπια ήταν ήλιος μαζί με τα περισσότερα παιδάκια. Ούτε πρωταγωνιστής, αλλά εμείς τον χαρήκαμε και τον κάναμε να αισθανθεί πρωταγωνιστή. Όπως και οι υπόλοιποι γονείς. Και ο μεγάλος μου που τελείωσε την τρίτη δημοτικού, χθες κάνανε την σχολική τους γιορτή και περάσαμε φανταστικά. Κάποια παιδάκια 2-3 από άλλες τάξεις, μεγαλύτερες είχανε και διαλόγους. Όλα τα παιδιά όμως τα έβλεπες μονιασμένα να το διασκεδάζουν και εμείς οι γονείς να τα τραβάμε με τις καμερες σαν τρελοί. :-P Εντάξει να λέμε ότι μας ενοχλεί, αλλά υπερβολικό να ανακατωνόμαστε στις γιορτές των παιδιών μας. Ας κρατάμε τις δυνάμεις μας για πιο σημαντικά θέματα. Γνώμη μου :wink:

s-age.pngs-age.png

Χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,

όλα τέλειωσαν τώρα βέβαια,΄τέλος με το νηπιαγωγείο,

η πικρή γεύση μας έμεινε στο στόμα, προσπάθησα με νύχια και με δόντια να μην επηρεαστούν τα παιδιά- ελπίζω κάτι να κατάφερα.

Αυτό που δεν μπορώ ακόμα και τώρα να καταλάβω είναι πώς ένας παιδαγωγός δεν μπορεί να ξεχωρήσει την αντιπάθεια ή την αντιπαράθεση με έναν γονιό και μπλέκει στην ιστορία αυτή όλη την τάξη του, που πρόκειτε για παιδιά τα οποία πρώτη φορά διαμορφώνουν εικόνα για το ''σχολείο'' και για την ''δασκάλα'' τους,

το κερασάκι στην τούρτα;

τον τελευταίο μήνα έφτιαξα ένα λεύκωμα από πολύ απλά υλικά στο οποίο έβαλα φύλλα Α4 με χαρτόνι για εξώφυλλο, μέσα στα φύλλα του οποίου έβαζα κάθε παιδάκι να γράψει με τα δικά του γραμματάκια ό,τι θέλει για την δασκάλα και να κάνει μια ζωγραφιά ή αυτοκόλλητα, μου πήρε ένα μήνα να το κάνω γιατί το κάθε παιδί το κρατούσε για να γράψει στο σπίτι του 1 περίπου ημέρα και μου το επέστρεφε την επόμενη για να το δώσω στο επόμενο,

έγιναν καταπληκτικά (ήταν 2 και για τις 2 μας δασκάλες του ολοήμερου)

περισσότερο γιατί ήταν γραμμένα από τα χεράκια του κάθε παιδιού,

ε, λοιπόν αυτό το υπέροχο δείγμα αγάπης και τρυφερότητας των παιδιών μου το επέστρεψε πίσω- η εν λόγω δασκάλα, που είχαμε την αντιπαράθεση, η άλλη το δέχτηκε- το πιστεύετε; το επέστρεψε, θα μπορούσε να το πάρει και να πάει σπίτι της και απλά να το πετάξει:(

Χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,

όλα τέλειωσαν τώρα βέβαια,΄τέλος με το νηπιαγωγείο,

η πικρή γεύση μας έμεινε στο στόμα, προσπάθησα με νύχια και με δόντια να μην επηρεαστούν τα παιδιά- ελπίζω κάτι να κατάφερα.

Αυτό που δεν μπορώ ακόμα και τώρα να καταλάβω είναι πώς ένας παιδαγωγός δεν μπορεί να ξεχωρήσει την αντιπάθεια ή την αντιπαράθεση με έναν γονιό και μπλέκει στην ιστορία αυτή όλη την τάξη του, που πρόκειτε για παιδιά τα οποία πρώτη φορά διαμορφώνουν εικόνα για το ''σχολείο'' και για την ''δασκάλα'' τους,

το κερασάκι στην τούρτα;

τον τελευταίο μήνα έφτιαξα ένα λεύκωμα από πολύ απλά υλικά στο οποίο έβαλα φύλλα Α4 με χαρτόνι για εξώφυλλο, μέσα στα φύλλα του οποίου έβαζα κάθε παιδάκι να γράψει με τα δικά του γραμματάκια ό,τι θέλει για την δασκάλα και να κάνει μια ζωγραφιά ή αυτοκόλλητα, μου πήρε ένα μήνα να το κάνω γιατί το κάθε παιδί το κρατούσε για να γράψει στο σπίτι του 1 περίπου ημέρα και μου το επέστρεφε την επόμενη για να το δώσω στο επόμενο,

έγιναν καταπληκτικά (ήταν 2 και για τις 2 μας δασκάλες του ολοήμερου)

περισσότερο γιατί ήταν γραμμένα από τα χεράκια του κάθε παιδιού,

ε, λοιπόν αυτό το υπέροχο δείγμα αγάπης και τρυφερότητας των παιδιών μου το επέστρεψε πίσω- η εν λόγω δασκάλα, που είχαμε την αντιπαράθεση, η άλλη το δέχτηκε- το πιστεύετε; το επέστρεψε, θα μπορούσε να το πάρει και να πάει σπίτι της και απλά να το πετάξει:(

συγγνώμη, εγώ δεν το κατάλαβα! εσύ ως γονιός το έκανες αυτό; με ποια λογική;Αν θέλει κάτι τέτοιο η νηπιαγωγός λογικά θα το κάνει μόνη της. εσύ θα μπορούσες να κάνεις κάτι τέτοιο μόνο για τα δικά σου παιδιά. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.Βλακεία της βέβαια-όπως και το ότι δεν έκανε γιορτή για το τέλος- που δεν το κράτησε βέβαια και συνεχίζει αυτή την ψυχράδα.Από τη άλλη δεν κατανοώ γιατί έκανες κάτι στο οποίο εμπλέκεις και την υπόλοιπη τάξη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...