Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ, πως μπορούμε να βοηθήσουμε...

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 86
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και ας μην ξεχνάμε ή ας μάθουμε όσοι δε ξέρουμε, ότι βλαστοκύταρα πλέον παιρνουν και από τα νεογυλά δόντια των παιδιών (τα "παλιά" δόντια) μόλις τα αφαιρέσουμε.

Και ας μην ξεχνάμε ή ας μάθουμε όσοι δε ξέρουμε, ότι βλαστοκύταρα πλέον παιρνουν και από τα νεογυλά δόντια των παιδιών (τα "παλιά" δόντια) μόλις τα αφαιρέσουμε.

Δηλαδή?:confused: Έχω πλήρη άγνοια.

ούτε και εγώ τογνωρίζω αυτό αλλά σίγουρα δεν έχει χρησιμότητα στη λευχαιμεία.....

η κοπέλα μιλάει για αυτό

http://www.biohellenika.gr/el/ypiresies/2011-05-06-11-03-37/neogila-dontia.html

Διαφημίσεις

οι ιδιωτικές τράπεζες δεν βοηθούν στη θεραπεία της λευχαιμείας και των αιματολογικών ασθενειών που χρειάζονται μεταμόσχευση...

παρά μόνο μας τα τρώνε....

σε άλλες χώρες (πχ ιταλία) απαγορεύονται, επιτρέπονται μόνο οι δημόσιες τράπεζες, η φύλλαξη του ομφαλοπλακουντικού αίματος (και όχι βλαστοκύτταρα όπως τα έχουμε συνηθήσει) εκεί είναι δωρεάν, και θεωρείται δωρεά....

αν κάποιο παιδί έχει κάνει φύλλαξη βλαστοκυττάρων σε ιδιωτική τράπεζα και για οποιοδήποτε λόγω χρειαστεί μεταμόσχευση, το δείγμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για μεταμόσχευση (δηλαδή δεν βοηθά η αυτόλογη μεταμόσχευση - παρα μόνο η αλλογενής)

οπότε αφού δεν πρόκειται για δημόσια τράπεζα... σίγουρα (τουλάχιστον όχι τη σιγγεκριμένη χρονική στιγμή) δεν μπορούμε να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο στην θεραπεία των λευχαιμειών και των υπολοίπων αιματολογικών ασθενειών που χρειάζονται μεταμόσχευση...

οι ιδιωτικές τράπεζες δεν βοηθούν στη θεραπεία της λευχαιμείας και των αιματολογικών ασθενειών που χρειάζονται μεταμόσχευση...

σε άλλες χώρες (πχ ιταλία) απαγορεύονται, επιτρέπονται μόνο οι δημόσιες τράπεζες, η φύλλαξη του ομφαλοπλακουντικού αίματος (και όχι βλαστοκύτταρα όπως τα έχουμε συνηθήσει) εκεί είναι δωρεάν, και θεωρείται δωρεά....

αν κάποιο παιδί έχει κάνει φύλλαξη βλαστοκυττάρων σε ιδιωτική τράπεζα και για οποιοδήποτε λόγω χρειαστεί μεταμόσχευση, το δείγμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για μεταμόσχευση (δηλαδή δεν βοηθά η αυτόλογη μεταμόσχευση - παρα μόνο η αλλογενής)

οπότε αφού δεν πρόκειται για δημόσια τράπεζα... σίγουρα (τουλάχιστον όχι τη σιγγεκριμένη χρονική στιγμή) δεν μπορούμε να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο στην θεραπεία των λευχαιμειών και των υπολοίπων αιματολογικών ασθενειών που χρειάζονται μεταμόσχευση...

Δεν αμφισβητώ αυτά που λες...Αλίμονο άλλωστε!

Απλά ο πατέρας μου ήταν οδοντίατρος (μέχρι πριν λίγες μέρες, πλέον συνταξιούχος) και έχει κανένα χρόνο που του έδωσαν ενημερωτικά φυλλάδια.

Εκέι το διάβασα, και εκεί μιλούσε για θεραπείες λευχαιμιών.... Για το λόγο αυτό και μόνο το ανέφερα....

Διαφημίσεις

να το κοιτάξω ρε κορίτσια, τι να πω...

Δεν ξέρω....εγώ ανέφερα αυτό που διάβασα στο φυλλάδιο....

Δεν αποκλείω να ήταν στα πλαίσια διαφήμισης....

Επίσης, πρόσφατα έμαθα ότι από βλαστοκύταρα γίονονται και πιεραματικές θεραπείες για σκλήρηνση κατά πλάκας (όχι στην Ελλάδα, τουλάχιστον αυτό που άκουσα το περιστατικό)

Ένα μεγάλο ευχαριστώ καταρχήν για την ενημέρωση... πραγματικά πρέπει ο καθένας μας να "προσφέρει" σε αυτό τον τομέα...

Μία ερώτηση μόνο, στο 1ο μου παιδί έκανα δωρεά... τελικά δεν είχε επιτυχία... στο 2ο αποφάσισα να το δώσω σε ιδιωτική... γιατί το δείγμα δεν είναι κατάλληλο;

2Niwp2.png

6PDKp2.png

Διαφημίσεις

Μία ερώτηση μόνο, στο 1ο μου παιδί έκανα δωρεά... τελικά δεν είχε επιτυχία...

μόνο το 60% (η το 40% δε θυμάμαι ακριβώς) των ασκών που φτάνουν στη δημόσια τράπεζα τελικά αποθηκεύονται (εξαρτάται από την ποσότητα του αίματος που συνέλεξε ο γιατρός, και άλλους παράγοντες πχ σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες)

κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τις ιδιωτικές τράπεζες που όση ποσότητα αίματος και να τους στείλουν την κρατάνε, αφού πληρώνεις ;)

στο 2ο αποφάσισα να το δώσω σε ιδιωτική... γιατί το δείγμα δεν είναι κατάλληλο;

για το ίδιο το παιδί (του οποίου ανήκει το ομφαλοπλακουντικό αίμα) δεν κάνει, γιατί όπως νοσεί το παιδί, νοσούν και τα κύτταρα του ομφαλοπλακουντικού του....

για τα αδέρφια του έχει ένα 30% να κάνει (αν είναι η κατάλληλη ποσότητα), αλλά αν κάνει σημαίνει ότι ο αδερφός του (του οποίου ανήκει το ομφαλοπλακουντικό αίμα) είναι συμβατός δότης.... οπότε; δεν κερδίζουμε κάτι αφού τον δότη ούτως ή άλλος τον έχουμε (αδερφός)

Επίσης, πρόσφατα έμαθα ότι από βλαστοκύταρα γίονονται και πιεραματικές θεραπείες για σκλήρηνση κατά πλάκας (όχι στην Ελλάδα, τουλάχιστον αυτό που άκουσα το περιστατικό)

Για τέτοιες ασθένειες νομίζω ότι χρησιμεύουν τα μεσεγχυματικά κύτταρα, τα οποία αν θες μπορείς να κρατήσεις για φύλαξη οικογενειακή πάλι στη δημόσια τράπεζα με κόστος περίπου 1200Ε, πέρα από τη δωρεά του ομφαλοπλακουντιακού αίματος.

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Εμένα ο γιατρός μου, στην προσπάθειά του να μου πλασάρει ιδιωτική τράπεζα φύλαξης, μου είπε ότι "τους πάνε (στη δημόσια τράπεζα της Ακαδημίας Αθηνών) το αίμα και το πετάνε αμέσως, όλα τα δείγματα τα βγάζουν ακατάλληλα". Βεβαίως αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους (π.χ. έχει θρομβώσεις το αίμα, δεν είναι αρκετό, κλπ κλπ) και όχι επειδή οι άνθρωποι εκεί αρέσκονται στο να ταλαιπωρούν τον κόσμο να μεταφέρει το βαλιτσάκι... Και εγώ πάντως, που γεννάω πολύ σύντομα, έχω αποφασίσει να δωρίσω το ΟΠ.Α. στη δημόσια τράπεζα (ελπίζοντας να βγει κατάλληλο το δείγμα). Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για τα μεσεγχυματικά ...

Και εγώ πάντως, που γεννάω πολύ σύντομα, έχω αποφασίσει να δωρίσω το ΟΠ.Α. στη δημόσια τράπεζα (ελπίζοντας να βγει κατάλληλο το δείγμα)....

μπάβο κορίτσι μου....:P

πες του γιατρού σου να τραβήξει όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα....

ΜΑΡΙΑΛ ήταν τόσο κατηγορηματικός για την ιδιωτική τράπεζα, που ελπίζω να μην χρειαστεί να τον πιέσω για τη δημόσια... γιατί τελικά από εκείνον εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό αν θα είναι οκ το δείγμα (επαρκές κλπ), και ελπίζω να κάνει σωστά τη δουλειά του, παρόλο που θα χάσει το ποσοστό της ιδιωτικής τράπεζας...

γιατί τελικά από εκείνον εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό αν θα είναι οκ το δείγμα (επαρκές κλπ)

έχεις δίκιο....

πές του για τα αλτρουιστικά σου κίνητρα, μήπως και τον συγκινήσεις (λέμε τώρα)

Χαχα, ναι, σωστά... και αυτός από αλτρουιστικά κίνητρα προμοτάρει την ιδιωτική τράπεζα... άσε σου λέω, απαράδεκτος, αν δεν ήμουν ετοιμόγεννη και δεν τον εμπιστευόμουν μαιευτικά θα την είχα κάνει μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο...

τώρα σε καιρό κρίσης περιμένετε εσείς να βγουν κατάλληλα τα δείγματα;; αλί και τρισαλί!!! :) τους ήρθαν κάτι χαράτσια βαρβάτα ρε κορίτσια τα παιδάκια με λευχαιμία θα κοιτάξουν....αντε μην πω τιποτα γιορτάρες μέρες...

υπάρχουν κάποιες σχολές που το υποστηρίζουν ναι....

αλλά ούτως ή άλλος σε κανένα ελληνικό νοσοκομείο (με εξαίρεση κάποιους ελάχιστους γιατρούς) δεν γίνεται καθηστεριμένη απωλήνωση....

.

στην χώρα μας έχουμε απίστευτα ποσοστά καισαρικών. Στην καισαρική δεν υπάρχει η δυνατότητα για καθυστερημένη απολήνωση, αν δεν κάνω λάθος. Αν όλες οι οικογένειες που τα παιδιά τους έρχονται στον κόσμο με καισαρική έκαναν δωρεά στη δημόσια τράπεζα, νομίζω θα ήμασταν σε πολύ καλό επίπεδο.

Για να είμαι ειλικρινής, ούτε στην επόμενη γέννα, αν γεννήσω και πάλι φυσιολογικά θα δωρίσω, θα ζητήσω καθυστερημένη απωλήνωση. Μονο αν έχω ενδείξεις για καισαρική θα έχω μαζί μου το κιτ της δημόσιας τράπεζας για τη συλλογή.

Πριν 3,5 χρόνια μπήκα στη λίστα των υποψήφιων δοτών μυελού των οστών, και ελπίζω κάποια μερα να μπορέσω να βοηθήσω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...