Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σύμβουλος Θηλασμού????

Recommended Posts

Αν όντως παίζει καντιντίαση (και το αίμα στα κακά= αλλεργία συνηγορεί υπέρ αυτού), η ζάχαρη είναι ο εχθρός. Αφού έχεις κόψει τα γαλακτοκομικά σημαίνει ότι έχεις κόψει και τα συσκευασμένα τρόφιμα, οπότε δε θα σου είναι δύσκολο να κόψεις τη ζάχαρη. Δοκίμασε και κανένα καλό προβιοτικό να σε βοηθήσει.

Αυτός ο πόνος πάντως είναι χάλι μαύρο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 80
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ κορίτσια το επέλεξα να θηλάζω υπό οποιαδήποτε συνθήκη και πόνο γι'αυτό ντρέπομαι όταν μου λένε μπράβο κ τέτοια. Δεν θέλω να περιαυτολογήσω απλά έγραψα στο θέμα για να πω ότι κάποιες φορες ο πόνος δε στρώνει τόσο εύκολα κ απλά! Πάντα μου έλεγαν ότι σε λίγο θα σταματήσω να πονάω άλλα αυτό δεν έγινε ποτέ γιατί αυτός ο πόνος δεν είναι ο φυσιολογικός. Και πάντα είχα ελπίδες και κάθε μέρα ματαιωνόμουν πού πονούσα πάλι. Προσωπικά θα μέ βοηθούσε παρά πολύ αν ήξερα ότι τελικά μπορεί κ να μην περάσει ή να μη λυθεί το πρόβλημα. Έτσι δε θα αναλωνόμουν τόσο πολύ στο τί θα γίνει μέ τις θηλές μου. Η σύμβουλος πρέπει να ακούει το όνομα μου κ να αλλάζει δρόμο! Χαχαχα!

Ίσως το μήνυμα μου να ακούγεται αποθαρρυντικό άλλα το γράφω ακριβώς για τον αντίθετο λόγο. Επειδή ο πόνος στις θηλές σε ρίχνει και ψυχολογικά παρά πολύ. Υπομονή κ στήριξη από το περιβάλλον χρειάζεται. Κ ακολούθησε τις οδηγίες για καντιντίαση.

μιρίκι τί εννοείς ότι το αίμα στα κακά συνήγορεί υπέρ της καντιντίασης?

6kQ4p3.png

Τι εννοεις καλο προβιοτικο; Παιρνω Acidophilus, μετραει; Καλα οκ θα κοψω και τη ζαχαρη εχεις δικιο (τσαμπα φουρνιζα μελομακαρονα...) πιστευεις οτι χρειαζεται να κοψω και το αλευρι; Γιατι ετσι εχω διαβασει. Τι εννοεις ομως συνηγορει και το αιμα; Δηλαδη μπορει να μην οφειλεται στα γαλακτοκομικα αλλα στην καντιντιαση;

Νανουκα εγω την αμαρτια μου θα την πω, αν ηξερα οτι δε θα περασει ο πονος, μπορει και να σταματαγα...

Παντως να ρωτησω και κατι ακομα αν ξερετε: εχω ερεθισμο στην αλω, δηλαδη μετα τον θηλασμο και σε διαφορες αλλες φασεις φαινεται πρησμενη καπως παραμορφωμενη, γινεται ενα με τη θηλη, και τσουζει καπως.. Οταν κανω την πλυση με το ξυδι και κρυωνει, η μετα απο διαστημα που φοραω σουτιεν κι επιθεμα (ισως επειδη μενει στεγνη, δεν ξερω υποθεσεις κανω) ειναι ξανα φυσιολογικη. Τι να της βαλω για να περασει αυτο; Η αλοιφη της συμβουλου και η λανολινη δεν φαινεται να κανουν κατι. Και πιστευω οτι αν περασει αυτο θα μειωθει παρα πολυ ο πονος του θηλασμου.

SSdUp2.png

wviXp2.png

Νομιζω πως αυτο που η Μιρικι εννοει ειναι πως η καντιτα, οπως και οι αλλεργιες εχουν να κανουν με προβληματικο εντερο (εντερικη δυσβιωση; καπως ετσι). Αλλα ας σας το εξηγησει καλυτερα γιατι το κατεχει καλυτερα το θεμα.

NiHHp2.png

Νανουκα εγω την αμαρτια μου θα την πω, αν ηξερα οτι δε θα περασει ο πονος, μπορει και να σταματαγα...

.

Έτσι κ αλλιώς ο επίμονος πόνος είναι λόγος αποθηλασμου και ο αποθηλασμός και η αντοχή στον πόνο εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Δεν είναι "αμαρτία" αυτό πού λες! Κάθε άλλο, πρέπει να είσαι κι εσύ καλά! Κι eγω τώρα τα λέω αυτά πού η ένταση τόυ πόνου είναι σταθερή και μετριασμενη,δεν πονάω όπως πονούσα τους πρώτους 2μήνες. Κι eγω δεν ξέρω τί θα έκανα αν από τον μάιο πού γέννησα μου έλεγαν ότι θα αλλάξει η χρονια κι eγω ακόμα θα πονάω!

Eγω έχω κόψει κ ζάχαρη κ αλεύρι λόγω αλλεργίας άλλα δεν είδα ιδιαίτερη διάφορα. Δοκίμασε το, αφού βελτιώνεσαι στο ξυδόνερο ίσως είναι μύκητιάση.

Για την άλω πού ρώτας δεν γνωρίζω

6kQ4p3.png

Διαφημίσεις

Ο οστεοπαθητικος ειπε οτι δεν εχει θεμα το παιδι, κι οτι τον βλεπει ηρεμο και δε χρειαζεται να ξαναερθει (εντιμος ο ανθρωπος). Η συμβουλος ειπε οτι εχει λιιιιγο κοντο χαλινο στο πανω χειλακι αλλα οτι δεν υπαρχει λογος να του το διορθωσουμε. Μου διορθωσε λιγο την σταση αλλα κατα τ'αλλα δεν μας αλλαξε κατι. Μου εδωσε και μια καλη αλοιφη που βοηθαει επειδη ισως εχω μυκητιαση. Με την αλοιφη και με το ξυδι ειδα μια σχετικη βελτιωση αλλα το προβλημα υπαρχει ακομα. Και εχει μονιμως το ιδιο προβλημα, διαφορετικο σε καθε θηλη, η μια βγαινει συμπιεσμενη διαγωνια (σαν κραγιον) και η αλλη πλακουτσωμενη στη μεση και κανει σαν χαρακια στη μεση. Πληγη δεν εχω ματωμενη αλλα σκληραινουν πολυ στις ακρες και νιωθω κι εναν σχετικο ερεθισμο στην αλω. Εξωτερικα φαινεται σωστη η σταση του, αλλα μεσα εγω ποναω! Οχι ολες τις φορες αλλα τις περισσοτερες. Παρατηρω εν τω μεταξυ οτι αρχιζει να με ποναει πιο πολυ προς το τελος του θηλασμου και προσπαθω να τον κοβω νωρις αλλα παραπονιεται και κλαιει, κι εγω ανυσηχω οτι δεν εχει χορτασει και τον ξαναβαζω και ποναω.

Σταση εχω μονο μια, την κλασσικη στην αγκαλια, δυστυχως δεν εχουμε καταφερει να βολευτουμε σε καμια αλλη. Καποιες (λιγες) φορες εχει κατσει να θηλασουμε ξαπλα αλλα συνηθως δεν του αρεσει. Εκει ποναω καπως λιγοτερο γιατι αλλαζει η γωνια και δεν με ερεθιζει στα ηδη ερεθισμενα σημεια. Και μια φορα στο ασχετο θηλασε ενω ηταν ξαπλωμενος μπρουμυτα πανω μου, εγω σε πολυθρονα με κλιση κι αυτος με ποδια κατω και κεφαλι επανω κανονικα, αλλα επειδη δε στηριζει το κεφαλι του επρεπε να του το κραταω και οταν τον επαιρνε ο υπνος δε βολευε γιατι εκλεινε την μυτη του... Περιεργη σταση ηταν αυτη, οταν στηριζει ομως το κεφαλι του θα την ξαναδοκιμασω!

Ειμαι στο Χαλανδρι.

Το στόμα του μωρού έχει άσπρα σημάδια σαν στοματιτιδα;

Εχει συγκαμα;

Ο πόνος ειναι σαν σπασμένα γυαλιά ή σαν καρφιτσες που αντανακλούν στο θωρακικό τοίχωμα ενδιαμεσα των θηλασμων ή μόνο την ώρα που θηλαζεις;

Τι εννοείς δεν πονάς όλες τις φορές αλλα τις περισσότερες; Αυτές οι φορές που πονάς ειναι κυρίως όταν πειναει πολύ το μωρο ή νυσταζει;

Είσαι ανοιχτοχρωμη στην επιδερμιδα;

Το σχήμα των θηλών δείχνει λάθος πιασιμο. Οχι απαραίτητα λάθος στάση αλλα πιασιμο θηλης από το στόμα του μωρού. Ίσως σχετίζεται κι ο κοντός χαλινος ίσως κι όχι.

Σε πονάει στο τέλος του θηλασμου γιατί το μωρο χαλαρώνει το πιασιμο και κλείνει ελαφρώς το στόμα για να πιπιλισει. Σε αυτήν την περίπτωση άλλαζε στήθος.

Δοκίμασε διάφορες στάσεις για να μην σακατευτεις τελείως. Με λίγη εξάσκηση θα τις συνηθίσει και το μωρο.

Προτίμησε να κανεις αλλαγές μεταξύ της κλασικής στάσης στην αγκαλιά και στάσεων που το πιασιμο θα ειναι κάθετο πχ ξαπλωτή, καβαλα στο πόδι σου κτλ. Ισως βρεις βοηθητική τη στάση κάτω από τη μασχαλη.

Αν είχες μυκητιαση να κόψεις ζάχαρη και αλεύρι και να κανεις πλυσεις με ξιδονερο γεμίζοντας ένα φλιτζάνι μισό νερό μισό ξύδι και βουτωντας τις θηλές μέσα.

Δεν είμαι σίγουρη οτι έχεις μυκητιαση να πω την αλήθεια.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Το μωρο δεν εχει ασπρα σημαδια, ουτε συγκαμα. Καμια φορα ομως ασπριζουν τα χειλια του, μαλλον επειδη βαζει πολλη δυναμη. Το λαθος πιασιμο θα το διορθωσει δηλαδη καποια μερα απο μονος του; Μπορω να κανω κατι εγω;

Για τη μυκητιαση ειχα κι εγω τις αμφιβολιες μου αλλα χτες ειχα πολυ πονο κατα την επαφη, σαν να εχω κολπιτιδα, οποτε μαλλον περι καντιντιασης προκειται.. Ζαχαρη και αλευρι για ποσο περιπου θα πρεπει να κοψω; (βασιλοπιτα δε θα φαω ε;:rolleyes:)

Ναι ποναω κυριως οταν ειναι εκνευρισμενος, πολυ πεινασμενος πχ. Η αληθεια ειναι οτι τον πονο κατα τη διαρκεια του θηλασμου μπορω να τον αντεξω, μπορω να συμβιβαστω μ'αυτον δηλαδη. Τον πονο την υπολοιπη μερα δε μπορω. Μ'εχει κουρασει πολυ. Δεν ειναι ο πονος σαν ξυραφια που λες, αλλα ο πονος της ερεθισμενης θηλης που δεν γινεται καλα.. Σαν πληγιασμενες δηλαδη, παρ'ολο που εχω πανω απο μηνα να ματωσω. Και κατα τη διαρκεια του θηλασμου τον νιωθω πιο πολυ σαν γδαρσιμο, σαν να τριβεται η θηλη μου στον ουρανισκο του και σα να με γρατζουναει με τα ουλα του.

Δεν καταφερνω να τον βολεψω σε αλλη σταση, προσπαθω ομως... Απλα αν προσπαθω και δεν τα καταφερνουμε, τελικα εκνευριζεται και με ποναει πιο πολυ. Γι αυτο τις περισσοτερες φορες εχω εγκαταλειψει την προσπαθεια πριν καταφερω τελικα κατι.

SSdUp2.png

wviXp2.png

καλησπέρα κ χρόνια πολλά! Να χαιρεσαι το μωράκι σου! Λοιπόν, διαβάζοντας το μήνυμα σου θυμήθηκα τα δικά μου με το μωρό μου τις πρώτες εβδομάδες...Και πόνο είχα, και διαφορετικό σχήμα οι θηλές, και άσπρα χειλάκια, και φουσκαλίτσα συνέχεια στο χείλη της..τι άλλο, για να σκεφτώ..α ναι, και υποψία χαλινού και μοναδική στάση θηλασμού η ξαπλωτή... Γενικώς μεγάλες στενοχώριες στην αρχή..Κάλεσα σύμβουλο θηλασμού, πήγα σε συναντήσεις, διάβασα πολύ...κάποια στιγμή πήγαμε στο νοσοκομείο για έλεγχο ΓΟΠ και η γιατρος εκεί μας είδε να θηλάζουμε και μου είπε πως όπως την κρατάω παίρνει πολύ αέρα και για αυτό κάνει εμετούς..εκεί να δεις κλάμα και στενοχώρια εγω..

τελικά ο καιρός πέρασε, τα πάντα ξεχάστηκαν και ξεπεράστηκαν..το μωράκι θηλάζει και στον αέρα τώρα..ο πόνος που περιγράφεις με πιάνει καμιά φορά γιατί με έχει δαγκώσει λόγω δοντιών, αλλά άμα αφήσω ακάλυπτο το στήθος για ολόκληρο το βράδυ συνήθως μετά από 1-2 24ωρα περνάει τελείως ο πόνος.

Και μόνο που συνεχίζεις να θηλάζεις παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις, μπράβο σου.. Θα περάσει ο καιρός, το μωράκι σου ξέρει τι κάνει και θα την βρείτε την σειρά σας..θέλει υπομονή ο θηλασμός στην αρχή και λίγη αισιοδοξία πως όλα τα αρνητικά θα περάσουν:wink::wink:

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Αληθεια τοσες ομοιοτητες; Και τι εκανες τελικα; Απο μονο του εφτιαξε; Μετα απο ποσο καιρο;

Κι εμας κανει καμια φορα εμετους αλλα δεν ειχα δωσει πολλη σημασια γιατι ειναι σπανιοι, τυπου 3-4 φορες την εβδομαδα.

Nina-Nana ξεχασα να πω πως αυτον τον πονο με τα ξυραφια τον ενιωσα κανα-δυο φορες αλλα πλακωθηκα στα ξιδονερα και περασε. Τωρα κυριως εχω αυτην την κοκκινιλα/πρηξιμο στην αλω. Ο γυναικολογος μου που μιλησαμε τηλεφωνικως μου δωσε μια αλοιφη Daktodor που γραφει "για μυκητιασεις που συνοδευονται απο φλεγμονη".

Να ρωτησω και κατι ακομα μια που σας βρηκα αν και εχω βγει εκτος θεματος.. Εχω αρκετη διαρροη κι ετσι αν αφησω το στηθος μου ελευθερο το νιωθω μονιμως υγρο (ασε που κανω τα παντα χαλια) μηπως ειναι πιο σωστο να φοραω σουτιεν κι επιθεμα; Λογω της πιεσης δεν εχω διαρροη κι ετσι ειναι στεγνο τουλαχιστον!

SSdUp2.png

wviXp2.png

Λοιπον, εχουμε update, στα τελευταια τρια ταισματα, ο ιδιος ο θηλασμος ποναει μετρια εως ελαφρα, μετα το θηλασμο ομως εχω κοκκινιλα, πρηξιμο κι αισθημα καυσου στην αλω και οταν βαζω αλοιφη στη θηλη την νιωθω πολυ πολυ ευαισθητη, δεν ξερω πως να το περιγραψω, σαν ολοκληρη η περιοχη να ναι πιο ευαισθητη, σαν πιο λεπτο δερμα.... Δεν ξερω πως μου ρθε, εβαλα λανολινη τωρα, θα δω αν θα κανει κατι και θα σας πω.

SSdUp2.png

wviXp2.png

Διαφημίσεις

Λοιπον, εχουμε update, στα τελευταια τρια ταισματα, ο ιδιος ο θηλασμος ποναει μετρια εως ελαφρα, μετα το θηλασμο ομως εχω κοκκινιλα, πρηξιμο κι αισθημα καυσου στην αλω και οταν βαζω αλοιφη στη θηλη την νιωθω πολυ πολυ ευαισθητη, δεν ξερω πως να το περιγραψω, σαν ολοκληρη η περιοχη να ναι πιο ευαισθητη, σαν πιο λεπτο δερμα.... Δεν ξερω πως μου ρθε, εβαλα λανολινη τωρα, θα δω αν θα κανει κατι και θα σας πω.

γεια σου αμαλθια , γεια σου νανουκα, γεια σου νινα νανα

είμαι απο αλλο θεμα (χεχ)

Ειναι πι ευαισθητη πιστευω η θηλη, απο την ταλαιπωρια που σου κανει το μωρό με το στόμα. Αφου σου ειπαν και γιατρος και συμβουλος για μυκητες στη θηλαια αλω, δε δοκιμαζεις για καμια δυο βδομαδες αυτη τη διαιτα που δεν τρως αλευρι και ζαχαρη? Ειναι λιγο σπαστικό το ξέρω, το ειχα κανει κι εγω αυτό στην αρχή (αρχη αρχη στο πρωτο κιολας μηνα φαντασου). Αντι για αλευρι ετρωγα καρυδια ψητα, τα ειχα βουτηγμενα σε λεμονο νερο για καμια ωρα ή μεχρι να γινουν μαλακά και μετα τα εψηνα στο φουρνο (εννοείται καθαρισμενα τα ειχα βουτηξει στο νερο) γιατι η διαιτα ελεγε πως ετσι μπορει να εφευγε πιθανη μουχλα που μπορει να ειχαν. Ετρωγα όχι μαγειρεμενα λαδια, δλδ ψητα λαχανικα με κοτοπουλακι στηθος ή με σαρδελες ή κουνελι (ή τελοςπαντων κρεασ χωρις λιπος) και το λαλδι το εβαζα μετα. Και μιγδαλα. Και αγριορυζο. Εβαζα και στις θηλες κομπρεσες με σοδονερο. Εδω τα κοριτσια λενε ξιδονερο και επειτα εσυ εχεις τι αλοιφες. Αν δεις βελτιωση συνεχισε το ετσι μπορει οντως να ειναι η καντιτα. Η γενικη ιδεα με τη διαιτα ειναι ότι κοβεις αμυλο και ζαχαρη - γενικοτεραζαχαρα δλδ.

Τη λανολινη την εκοψα γιατι ειχα διαβασει καπου (δε θυμαμαι που ) ότι δεν μπορεις στην διαιτα αυτη να εχεις βαμβακελαιο και επειδη η λανολινη ειναι βαμβακελαιο στην ουσια απο ότι εχω καταλαβει , δεν την εβαζα ουτε και αυτη. Αν βαζεις λανολινη ισως να την βαζεις λιγο πριν θηλασεις για να αποφευγεις ετσι να σε τραυματισει το μωρό ή να αποφευγεις πχ να περασει μυκητας απο το μωρό σε σενα ή και το αντιστροφο (μπορει να λεω τελειως βλακειες) και να το πλενεις μετα το θηλασμο για α φευγει (το ξερω ότι λενε οτι δεν πρεπει να πλενεσαι μετα το θηλασμο, ομως η καντιντα τρεφεται με το γαλα).

ΥΓ Ασχετο - θα πρεπει να ανεβαζουμε και φωτογραφιες για να βλεπουμε κιολας - να εχουμε κλινικη εικονα. Εγω ακομα δεν πηρα συμβουλο γιατι εχω κολλησσει, αυτη που μου συστηνουνε μενει μακρυα μου. Ενω για την κοντινη μου δεν εχω πληροφορίες. Σκεφτομαι διαφορα τελος παντων , φοβαμαι μην μπω σε νεες ταλαιπωριες

Γεια σου Σπυριδουλα!

Χα να αφιερωσω ενα ολοκληρο ποστ μονο σε γκρινια; Λοιπον εχοντας κοψει γαλακτοκομικα ζαχαρη και αλευρι, βαλε και αμυλο, τι να φαω;;; Γιατι αν ειναι να κοψω ζαχαρη γενικοτερα κοβονται και τα περισσοτερα φρουτα και πολλα λαχανικα, νομιζω και καποια οσπρια, παει και η πατατα λογω αμυλου, αρα οκ, θα τρωω μονο αυγα και κρεας! Πολυ υγιεινο ε; Και εχοντας κοψει καφε αλκοολ και τσιγαρα στο τελος θα μου γυρισουν τα μυαλα απο την καταπιεση!! Δε λεω ρε παιδι μου να τα κανω ολα αυτα για το καλο του, αλλα ποσο θα αντεξω η καψερη;

Παντως το πρωι εβαλα μια γερη στρωση λανολινη σε οοολη την ερεθισμενη περιοχη και δεν ξερω αν φταιει αυτο η η αντιμυκητιασικη κρεμα και η διατροφη, αλλα ειναι καλυτερα.... Παω να φαω το αυγο μου και να πιω το γλυκανισο μου (γιατι δε μπορω πια να φαω την κολοκυθοσουπα που εφτιαξα χτες)... Να δω τι θα φαω στα τραπεζια που ειμαι καλεσμενη αποψε και αυριο, θα με βλεπουν και θα με λυπουνται..

SSdUp2.png

wviXp2.png

Κοριτσια να μπω σφηνα και να πω οτι ειχα μεγαλο προβλημα καντιντας στο στηθος και σωθηκα με κομπρεσες σοδονερου και ξιδονερου μετα απο καθε θηλασμο, πληρη αποχη απο ζαχαρη(ουτε φρουτα μιλαμε:shock:)και αμυλο και ληψη προβιοτικων. Το στηθος μου ηταν χαλια και ειδα μεγαλη βελτιωση μετα απο 2-3 μερες. Δεν εβαλα ουτε αλοιφες ουτε πηρα αντιβιωση.

Υπομονη ο πονος ειναι ανυποφορος οντως!

Amalthia σου απαντησα και στο θεμα του θηλασμου. Οπως και εσυ επρεπε να απεχω και απο γαλακτοκομικα κτλ λογω αλλεργιας του μωρου και δεν ηξερα τι να φαω! :shock::shock:

Τι ειναι αυτα τα προβιοτικα ρε παιδια; Τι να ζητησω δηλαδη στο φαρμακειο;

Και για να χουμε καλο ρωτημα, τη ζαχαρη και το αλευρι για ποσο θα πρεπει να τα κοψω; Περιπου; Μολις εξαφανιστουν τα συμπτωματα τα ξαναρχιζω η συνεχιζω κι αλλο;

SSdUp2.png

wviXp2.png

Τι ειναι αυτα τα προβιοτικα ρε παιδια; Τι να ζητησω δηλαδη στο φαρμακειο;

Και για να χουμε καλο ρωτημα, τη ζαχαρη και το αλευρι για ποσο θα πρεπει να τα κοψω; Περιπου; Μολις εξαφανιστουν τα συμπτωματα τα ξαναρχιζω η συνεχιζω κι αλλο;

Ειναι καψουλες και τα παιρνεις απο το στομα. Καταπολεμουν τους μυκητες. Υπαρχουν πολλα οποτε πες στο φαρμακοπειο σου να σου προτεινει κάποια.

Εγω τα ειχα κοψει ολα για 2 εβδομαδες και ειχε σχεδον περασει. Ολα ομως και μαχαιρι και ζαχαρη και αμυλο. Μετα αρχισα να τρωω αμυλο αλλα την αποχη στη ζαχαρη τη συνεχισα περιπου 50 μερες γιατι φοβομουν μην ξαναεμφανιστει. Απο τοτε τρωω κανονικα και ζαχαρη και δεν εχω κανενα προβλημα.

Επισης μου ειχε προτεινει η συμβουλος καποιες φυτικες σταγονες που με ελαχιστο νερο αραιωνα και το εβαζα ΚΑΙ αυτο στο στηθος μου!

Λεγονται citricidal liquid grapefruit seed extract της εταιρειας Higher nature.

Να αφηνεις το στηθος σου να παιρνει αερα και να στεγνωνει μετα το θηλασμο και κοψε τα επιθεματα αν χρησιμοποιεις.

Διαφημίσεις

Γεια σου Σπυριδουλα!

Χα να αφιερωσω ενα ολοκληρο ποστ μονο σε γκρινια; Λοιπον εχοντας κοψει γαλακτοκομικα ζαχαρη και αλευρι, βαλε και αμυλο, τι να φαω;;; Γιατι αν ειναι να κοψω ζαχαρη γενικοτερα κοβονται και τα περισσοτερα φρουτα και πολλα λαχανικα, νομιζω και καποια οσπρια, παει και η πατατα λογω αμυλου, αρα οκ, θα τρωω μονο αυγα και κρεας! Πολυ υγιεινο ε; Και εχοντας κοψει καφε αλκοολ και τσιγαρα στο τελος θα μου γυρισουν τα μυαλα απο την καταπιεση!! Δε λεω ρε παιδι μου να τα κανω ολα αυτα για το καλο του, αλλα ποσο θα αντεξω η καψερη;

Παντως το πρωι εβαλα μια γερη στρωση λανολινη σε οοολη την ερεθισμενη περιοχη και δεν ξερω αν φταιει αυτο η η αντιμυκητιασικη κρεμα και η διατροφη, αλλα ειναι καλυτερα.... Παω να φαω το αυγο μου και να πιω το γλυκανισο μου (γιατι δε μπορω πια να φαω την κολοκυθοσουπα που εφτιαξα χτες)... Να δω τι θα φαω στα τραπεζια που ειμαι καλεσμενη αποψε και αυριο, θα με βλεπουν και θα με λυπουνται..

χεχε τι νακανεις ελα ντε? κανε το για καμια δυο βδομαδες

μπορεις για σημερα και αυριο να κοψεις μονο τη ζαχαρη και τα γλυκα και φαε γαλοπουλα γεμιση και σαλατα... και τα σκληρα τα ξεκινας απο την επομενη μερα , κανε το γι αλιγες μερες να δεις πως θα παει. ΑΦΟΥ σου το ειπανε κιολας γιατρος και συμβουλος εννοω γΙΑ την καντιντα. Εγω τα εκανα ολα απο μονη μου μηπως και εχω καντιντα... σκεψου τα ειχα βρει στο ιντερνετ και μεσα σε αυτο το φορουμ. Η κατασταση μου με το χρονο βελτιωθηκε δεν ξερω αν εφταιγε η διαιτα ή ότι περασε ο χρονος. Όμως ακομα εχω θεμα. Αλλα ανεκτό. Ηρθε και η μανα μου τωρα με τα μελομακαρονα με εχει καταστρεψει. Ναι ξεκινα απο 2 γεναρη καλυτερα για να μη σπαστεις. Αλλα αφου βαζεις αλοιφες και τετοια, κανε τουλαχιστον αυτο με τη ζαχαρη. Και μετα ξεκινα για καμια βδομαδουλα με υπομονη και σκεψη οτι θα περασουν και οι μερες και θα φυγει και το προβλημα.

Εγω εχω οπως κι εσυ το θεμα με το κακο πιασιμο που απεξω φαινεται οκ αλλα οι ρωγες πατημενες βγαινουν. Οποτε προσπαθω (μενω στην προσπαθεια) να μην τρωω ζαχαρη οσο γινεται. και σκεφτομαι να το κρατησω αυτό για όλο το θηλασμό. Γιατι αφου εχω κακο πιασιμο ειναι πιο πιθανος ο τραυματισμός και αρα και η μυκητιαση.

ΥΓ Αντι για φρουτα φαε λαχανικα, σαλατα , εννιω για να παιρνεις βιταμινες. (Για αυτες τισ μερες που αθ κανεις τη σκληρη διαιτα λεω, ποσο 7 μερες? σιγα δεν ειναι τιποτα). Μετα τρωγε τα κανονικα. Ετσι για να δεις τι θα γινει ρεπαιδί μου.

Νομιζω πως αυτο που η Μιρικι εννοει ειναι πως η καντιτα, οπως και οι αλλεργιες εχουν να κανουν με προβληματικο εντερο (εντερικη δυσβιωση; καπως ετσι). Αλλα ας σας το εξηγησει καλυτερα γιατι το κατεχει καλυτερα το θεμα.

Αυτό ακριβώς εννούσα. Σε καμία περίπτωση δεν κατέχω το θέμα ούτε είμαι γιατρός, να το ξεκαθαρίσουμε. Υπάρχει μια επιστημονική προσέγγιση που συνδέει την καντιντα και τις αλλεργίες με ένα έντερο στο οποίο δεν υπάρχει σωστή ισορροπία χλωρίδας (παθογόνοι και προβιοτικοί μικροοργανισμοί). Αν η μαμά έχει τέτοιο έντερο δεν πέπτει σωστά τις τροφές, περνάνε στο γάλα της μη διασπασμένες πρωτείνες κλπ κι έτσι το μωρό εμφανίζει αλλεργία (μπακάλικα τώρα τα γράφω χωρίς επιστημονικές φιοριτούρες και λεπτομέρειες). Ταυτόχρονα αν η μαμά τρώει σάκχαρα και άμυλο κλπ που τρέφουν τους μήκυτες όπως η καντίντα και η ίδια έχει προβλήματα (π.χ. μήκυτες κολπικά ή καντιντίαση θηλών) και εννοείται ότι κολλάει και το μωρό.

Αν το ξιδόνερο βοηθάει (αλλάζει το pH της περιοχής και ψοφάνε οι μήκυτες) έχεις μια σημαντικη ένδειξη για καντιντίαση. Το αίμα στα κακά που δείχνει (ψευδο)αλλεργία πάλι είναι μια ένδειξη για θεματάκι με μήκυτες και έντερο. Περάστε μια βόλτα από το αλλεργία σε μωρό που θηλάζει και gaps diet, καντιντα και αλλεργίες για περισσότερες λεπτομέρειες.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Τα φρούτα επιτρέπονται με μέτρο και πάλι πρέπει να είναι πολύ ώριμα, επιτρέπεται επίσης το μέλι (άθερμο ανεπεξέργαστο) σε μικρές ποσότητες. Τα λαχανικά επιτρέπονται όλα (ναι βρε και η κολοκύθα) εκτός από την πατάτα. Επίσης αν ανέχεσαι το σπιτικό γιαούρτι (24ωρης ζύμωσης) είναι τίγκα στα προβιοτικά και μια καλή λύση για αργότερα είναι το σπιτικό τουρσί (θέλει 4 εβδομάδες για να γίνει)

Φάε τη βασιλοπιτίτσα σου σήμερα (λες να σου πέσει και το φλουρί; ) και ξεκινάς από μεθαύριο. Το να κόψεις τη ζάχαρη είναι το πιο δύσκολο (μοιάζει λένε με την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά). Αλλά μετά ΠΕΤΑΣ! Δε θα το πιστεύεις τι ενέργεια θα έχεις..... Άσε που θα χάσεις και οοοολα τα περιττά κιλά που μπορεί να είχες.

Όπως και να χει πιστεύω ότι στην περίπτωσή σου συνυπάρχουν δύο πράγματα. Το ένα είναι το κακό πιάσιμο (θυμίσου να αλλάζεις στάσεις και να του φτιάχνεις τα χειλάκια) και το άλλο είναι η πιθανή καντιντίαση. Καλό κουράγιο και συγχαρητήρια για τον αγώνα σου!

Να σας ζήσουν τα μικρά σας και είθε το 2013 να είναι το πιο γουρλίδικο έτος....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Καλημερα, καλη χρονια, χρονια πολλα και να χαιρομαστε ολες τις οικογενειες μας!

Λοιπον κατ'αρχην σας ευχαριστω ολες, μ'εχετε βοηθησει παρα πολυ, ελπιζω με ολη αυτην την ταλαιπωρια τουλαχιστον να μαθω κι εγω κατι για να μπορω να βοηθησω καποια κοπελα στο μελλον, αχρειαστη να'μαι βεβαια!

Οι θηλες μου εχουν βελτιωθει παρα πολυ, το ιδιο και το πιασιμο του μικρου! Οταν εχει τα νευρα του με ποναει καμια φορα, αλλα τι να τον κανω μου'μοιασε φαινεται κι εχει γινει ζοχαδιακος!:P

Χτες ομως συνεβη το εξης περιεργο: κοκκινησε το στηθος μου σε μια μεγαλουτσικη περιοχη, στο πλαι και στην κατω πλευρα (και τα δυο, αν και το ενα περισσοτερο απο το αλλο) και ενιωθα να με καιει, σα να με τρωει κιολας. Επειδη δε μ'αρεσει να ζαλιζω τους γιατρους τηλεφωνικα δεν εχω παρει τον γυναικολογο μου ακομα, θα τον παρω αν το ξαναπαθω σημερα. Αλλα μηπως ξερει καμια τι μπορει να ειναι;

Την ζαχαρη την εχω ξανακοψει στο παρελθον, δεν ειναι και παααρα πολυ δυσκολο και οντως βλεπεις τα οφελη! Πιο δυσκολο μου φαινεται να κοψω το αλευρι, ζυμες, μακαρονια, πιτες κλπ... Σε συνδυασμο με την αποχη απο τα γαλακτοκομικα το φαγητο γινεται αρκετα δυσκολο και μονοτονο.. Αλλα ναι θα το κανω για δυο εβδομαδες, θα χασω και τα κιλα βρε αδερφε! Παιρνω και ασιντοφιλους και βλεπουμε. Το ξιδονερο το κοβω προσωρινα γιατι προχτες ενιωθα να με τσουζει, βαζω την αλοιφη που μου δωσε ο γιατρος κι ελπιζω να αρκει.

Θα δωσω λεπτομερειες για τα αποτελεσματα συντομα!

SSdUp2.png

wviXp2.png

Χτες ομως συνεβη το εξης περιεργο: κοκκινησε το στηθος μου σε μια μεγαλουτσικη περιοχη, στο πλαι και στην κατω πλευρα (και τα δυο, αν και το ενα περισσοτερο απο το αλλο) και ενιωθα να με καιει, σα να με τρωει κιολας. Επειδη δε μ'αρεσει να ζαλιζω τους γιατρους τηλεφωνικα δεν εχω παρει τον γυναικολογο μου ακομα, θα τον παρω αν το ξαναπαθω σημερα. Αλλα μηπως ξερει καμια τι μπορει να ειναι;

amalthia καλημερα! να τους παρεις τους γιατρους τη μαια τη συμβουλο, πρεπει να σε δει καποιος για να σου πει μηπως ξεκινας μαστιτιδα. εσυ μεχρι τοτε το μονο που μπορεισ να κανεις ειναι να φροντιζεις να αδιασεις το στηθος σου καλα κανοντας ζεστο απαλο μασαζ με ελαφρως ζεστο νερο και σαπουνι πριν το θηλασμό και να βαλεις κρυα επιθεματα μετα το θηλασμό. τωρα το στηθος δεν ξερω πως θα το αδειαζεις, εγω εβαζα το μωρό και το θηλαστρο, ομως και το θηλαστρο θελει την προσοχή του" καλυτερα να τους παρεις τηλεφωνο σύντομα

YG: ΕΞΗΓΩ το μασαζ με ζεστο νερό: η μαια μου ειχε πει "να πλυνεις το στηθος σου με ζεστο νερο και σαπουνι (δεν πρεπει όμως να ειναι πολυ ζεστο) σκυφτη πανω απο το νεροχυτη." Με αυτο τον τρόπο γινοτανε καλό μασαζ στην περιοχή και το στηθος αδειαζε καλυτερα. Μου ειχε δωσει και οδηγιες ποσο γαλα να βγαζω με το θηλαστρο. Ειχα παει να με δει απο κοντα.

Να πας να σε δουν, ξερουνε απο μαστιτιδες. Και να σου πουνε τι ακριβως να κανεις

Επεξεργάστηκαν by spyridoula78
προσθεσα πληροφοριες

Γεια σου Αμαλθεια- τελικα τι θεωρείς ότι ήταν/είναι το πρόβλημα που σου προκαλεί τόσο πόνο? το κακο πιασιμο της θηλής απο το μικρό ή μυκητες? Εχω κι εγω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα ενα μήνα τώρα. Δεν πιανει καλα ο μικρος παρολο που απ'εξω δε φαινεται παντα κακο το latch. Νιωθω λοιπον ελαφρα τσιμπηματάκια απο το σαγονάκι του οταν θηλαζω αλλά η τεραστια ενοχληση ειναι ολη την υπολοιπη μερα που οι θηλες, ενω φαίνονται μια χαρα, μου δίνουν την αίσθηση σα να έχω πάθει εγκαυμα και να είναι εκτεθειμένο το καμένο δέρμα. Δε μπορω να με αγγίξει τίποτα, έχω ανοίξει τρύπες στις μπλούζες μου, ξυπναω ακόμα και τη νύχτα όταν με αγγίζει το πάπλωμα. Εβαλα και γεντιανη μελάνη γισ εφτα μερες που μου είπε η σύμβουλος θηλασμού, παιρνω και προβιοτικά καικαψουλες γκρειπφρουτ αλλα δεν άλλαξε τίποτα οπότε δεν ξέρω αν αυτο είναι μυκητιαση. Παει να μου στρίψει, έχω στεναχώρηθει παρα πολυ που μεταμορφώνεται σε τόσο δύσκολη εμπειρία ο θηλασμος :-(

Πραγματικα δεν ξερω... Μακαρι να μπορουσα να σε βοηθησω, αλλα εκανα τοσα πολλα ταυτοχρονα που δεν ξερω τι εκανε τη διαφορα. Εβαζα την κρεμα που μου πε ο γιατρος μετα τους μισους θηλασμους και μετα τους αλλους μισους εβαζα αμυγδαλελαιο. Καθε τοσο εβαζα και λανολινη (πηρα την Lansinoh και μου φαινεται καλυτερη απο την purelan) και προσπαθουσα να μενω χωρις μπλουζα και σουτιεν οσο το δυνατον περισσοτερο (συνηθως δεν το εκανα αυτο γιατι εχω πολλη διαρροη). Παραλληλα αλλαζα στασεις οσο μπορουσα και διορθωνα τα χειλακια του, κι επισης εκοψα ζαχαρη κι αλευρι!

Πω πω τωρα που το βλεπω γραπτο, εκανα πααααρα πολλα!!

Τεσπα τελειως καλα δεν ειμαι ακομα, αλλα ειμαι πολυ καλυτερα. Τωρα το δερμα μου ποναει πολυ λιγο, και ειναι ροζ, σαν το καινουριο δερμα που εχεις μετα απο πληγη. Εξακολουθω να τα κανω ολα αυτα αλλα ειναι δυσκολο μαλλον να επουλωθω τελειως οταν ο μικρος θηλαζει καθε δυο ωρες. Αλλα ειμαι τοσο καλυτερα που δε βαριεσαι, ας μην ειμαι τελειως καλα!!

Δοκιμασε παντως το αμυγδαλελαιο!

SSdUp2.png

wviXp2.png

Σ ευχαριστω Αμαλθεια! Το αμυγδαλελαιο δηλαδη το βάζεις μετα το θηλασμο? το ξεπλενεις πριν τον επόμενο? η κρέμα λανολίνης που λες τι μάρκα είναι? που θα τη βρω δηλαδη? Η κρέμα που είπε ο γιατρός σου είναι για τους μυκητες?

Το αμυγδαλελαιο το βαζω μετα το θηλασμο και δεν το ξεπλενω γιατι εχει απορροφηθει μεχρι τον επομενο, αλλωστε αγνο ειναι. Η λανολινη ειναι Lansinoh, απο το φαρμακειο την πηρα. Οσο για την κρεμα, λεγεται Daktodor κ ειναι για τους μυκητες αλλα καλυτερα μιλα με τον γιατρο σου πρωτα, μην προτεινουμε κ φαρμακα η μια στην αλλη λες κ ειμαστε γιατροι!:P

SSdUp2.png

wviXp2.png

Ναι, κρέμα για μυκητες δε θα έβαζα χωρίς να ρωτήσω το γιατρο μου- άλλωστε, δυστυχώς, έκανα ήδη θεραπεία για μυκητες στις θηλές και δεν έπιασε γιατι μάλλον δεν είναι μυκητες. Θα δοκιμάσω το αμυγδαλελαιο.

Ευχαριστω, ελπίζω κατι να πιάσει επιτέλους!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...