Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κεντρο αποτοξινωσης στον Νεο Κοσμο!!!

Messinia

Recommended Posts

κάποτε είχε προκύψει αυτό το θέμα κάπου στη Θεσσαλονίκη, κι έκανε ο Θεοδωράκης μια εκπομπή και ρωτούσε τη γνώμη των κατοίκων. Θυμάμαι που είπε ένας μεσήλικας "Στην Ελλάδα, έχουμε δύο πολύ ωραία νησιά, τη Γυάρο και τη Μακρόνησο (Long Island κοινώς). Εκεί να τους πανε όλους αυτούς". Νομίζω αυτή είναι η νοοτροπία των περισσότερων...

Συμφωνώ

kinkajoujou, γιατί να είμαστε πάντα ή του ύψους ή του βάθους. Ένα κέντρο αποτοξίνωσης μέσα σε γειτονιά, δημιουργεί προβλήματα, δεν είναι προκατάληψη είναι πραγματικότητα. Πρέπει να πάρουν μερικά δεδομένα υπόψιν τους όταν σχεδιάζουν την τοποθέτηση ενός τέτοιου κέντρου. Εγώ δηλαδή που δεν το θέλω μέσα σε μια γειτονιά, δίπλα σ'ένα σχολείο σημαίνει ότι θέλω να τους στείλω στη Μακρόνησο; Εγώ πιστεύω ότι μέσα στον περίβολο ενός μεγάλου νοσοκομείου με καλή πρόσβαση με συγκοινωνία, θα ήταν πολύ καλύτερη θέση.

ΥΓ. Το επόμενο που περιμένω να πέσει στη συζήτηση είναι ότι είμαι ναρκοφοβική.

Μια λογική είναι η επανένταξη στην κοινωνία. Κάνουν κάτι τέτοιο και για τους ανθρώπους που βγαίνουν από τα ψυχιατρεία τελευταία. Να τους βάζουν δλδ να μένουν έξω, όπως εγώ κι εσύ.

Επίσης, άμα μου κάνει ένα μπου ο χρήστης θα τρέξω εγώ χιλιόμετρα, με τα τακούνια!

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, υπάρχουν και χρήστες που είναι επιθετικοί.

Ειλικρινά, επειδή ξέρω χρήστες οι περισσότεροι είναι κάπως έτσι. Είναι...πως να στο πω...οι σκιές του εαυτού τους.

Ξαναπάμε από την αρχή λοιπόν.Η κοπέλα αναφέρει διπλα σε δημοτικό σχολείο,υο θεωρείται cool ; kiki πολύ άκυρο το μπου στον χρήστη.Kinka δε νομίζω να λέμενα εξοριστουν οι άνθρωποι απλά να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις,that's all

Όχι, δεν το θεωρώ ούτε cool ούτε κακό. Τπτ δεν το θεωρώ. Καθόλου άκυρο, αν όπως λες γνωρίζεις χρήστες.Καταλαβαίνεις;)

Και ποιες είναι αυτές? Η απομόνωση?

Ευτυχώς που δεν έχω τσιντσιλα και δεν χρησιμοποιώ συγκοινωνία.Μήπως λέω μήπως και οι ίδιοι χρήστες θα ήθελαν μια απομόνωση εντός εισαγωγικών μακρυά από τους εμπόρους; Μιλάω για αυτούς που θέλουν πραγματικά αποτοξινωση και όχι αυτούς που τους αναγκάζουν οι οικείοι

Κανείς δεν τους πιέζει και δεν τους εξαναγκάζει. Απαράβατος όρος για να μπεις σε πρόγραμμα είναι να πας μόνος σου, να είναι δική σου απόφαση. Διαφορετικά δε σε δέχονται.

Όσοι θέλουν απομόνωση πηγαίνουν σε κλειστά προγράμματα.

Στη θέση εξαναγκασμό βάλτε τη λέξη πίεση από οικείους για να μην παίζουμε με τις λέξεις.Όσοι χρηστες ήξερα από τα εφηβικά μου χρόνια και γλίτωσασν είναι όσοι κατέφυγαν στο Αγιο Ορος.Μπορεί να είναι και τυχαίο αλλά δυστυχώς για να πας εκεί για απεξάρτηση θέλει μέσον

Πάντως κανένας από αυτούς που ξέρω εγώ δεν πήγε στο Άγιο Όρος.

Μέσο για που εννοείς?Αν το λες για το Άγιο Όρος μπορεί δεν ξέρω. Αν το λες για πρόγραμμα απεξάρτησης, δεν ισχύει.

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 219
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κάπου όμως πρέπει να φτιαχτουν και αυτά τα κέντρα αποτοξίνωσης... Πού να τα φτιάξουν δηλαδή? Πάνω στο βουνό???

Θυμαμαι πριν μερικά χρόνια την αντίδραση κάποιων κατοίκων στον τότε υπουργό Υγειας για την κατασκευή ενός ψυχιατρίου στην περιοχή τους...

Ο υπουργός λοιπόν άκουγε με υπομονη τις φωνές τους και στο τέλος τους είπε "εύχομαι ποτέ κανένας σας να μην αντιμετωπίσει ένα τέτοιο πρόβλημα στην οικογένειά του"

Αν και έχω εντελώς αντίθετες πεποιθήσεις τον συμπάθησα αμέσως

Η πολιτκη για μενα ειναι ενα πολυ καλο μαρκετινγκ!Εκμεταλλευτηκε την δηθεν ευαισθησια του εις βαρος των κατοικων,ενω ο ιδιος ειχε το σπιτι του εις πληρην ασφαλειαν!!

Αν ειχε πραγματικα τοσο λεπτα αισθηματα για τους καυμενους ασθενεις,απο την στιγμη που χτιστηκε το ψυχιατρειο,τι αλλο εκανε αραγε για να σταθει διπλα τους?

Δεν το βαφτίζουμε, είναι κέντρο αποτοξίνωσης.

Οποιοδηποτε κτιριο μπορει να ειναι κεντρο αποτοξινωσης?Δεν πρεπει να εχει καποιες προδιαγραφες οπως ειπα και παραπανω?Δηλ ενας χωρος που απλα παρεχει κλινες θεωρειται κεντρο αποτοξινωσης???Δεν πρεπει να εχει και αλλους χωρους για δραστηριοτητες?Δεν πρεπει να εχει γηπεδο για αθληση ισως?Αυλη/κηπο?

Επίσης οι ναρκομανείς είναι άρρωστοι. Ούτε αλήτες ούτε τπτ άλλο. Και κλέβουν εξαιτίας της αρρώστειας τους. Πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης εξαιτίας αυτής.έντιτ:όχι δε θα με ενοχλούσε.

Ναι,ειναι ψυχολογικα αρρωστοι πρωτα απο ολα και μετα σωματικα!Αρα ενα ομορφο περιβαλλον δεν ειναι απαραιτητο για την ψυχικη τους ισορροπια?Αλητες δεν ειναι κατα επιλογη,αλλα κατα αναγκη μερικες φορες!

τι διαφορά θα είχε αν ήταν Πατήσια, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη ή όποια άλλη περιοχή της Αθήνας;; και όταν λέμε υποδομή; το δίπλα από σχολείο μπορεί να λειτουργήσει και 'αποτρεπτικά' ή και "διδακτικά" κάποιες φορές.

Θελεις να μου πεις ακριβως πως ενα σχολειο διπλα απο ενα τετοιο κεντρο μπορει να λειτουργησει αποτρεπτικα και διδακτικα?

Θα βλεπουν οι ασθενεις τα παιδακια που πανε σχολειο και χτιζουν το μελλον τους ,θα ζηλευουν και θα λενε...ω,ρε γαμωτο,τι πηγα και εκανα?!

Η' θα βλεπουν τα παιδακια τους ασθενεις και θα λενε...ξου ξου,μακρια!Τα ναρκωτικα ειναι κακο,μπλιαχ?!

:?:-?:?

Τους ναρκωμανεις δε τους μπορουμε, τους gay δε τους μπορουμε, τους μεταναστες δε τους μπορουμε, τους απεργους που κλεινουν τους δρομους δε τους μπορουμε, τους αναρχικους δε τους μπορουμε...τελικα ποιον μπορουμε? Μονο τον εαυτο μας?

Δε λεω οτι ειναι το καλυτερο, αλλα ειναι μερος της κοινωνιας και πρεπει να μαθουμε να ζουμε μαζι και με τους "αλλους".

Αλλιως, μια λυση βλεπω....Να παρουμε τα βουνα!

Διαφημίσεις

Μια λογική είναι η επανένταξη στην κοινωνία. Κάνουν κάτι τέτοιο και για τους ανθρώπους που βγαίνουν από τα ψυχιατρεία τελευταία. Να τους βάζουν δλδ να μένουν έξω, όπως εγώ κι εσύ.

Μα απ' όσο ξέρω, όσοι παρακολουθούν πρόγραμμα στον οκανα είναι έξω, μένουν στα σπίτια τους, δεν είναι υπό περιορισμό. Το μόνο κλειστό πρόγραμμα που ξέρω είναι το 18άνω. Απλώς στα προγράμματα υποκατάστασης πηγαίνουν στο κέντρο για να πάρουν φάρμακα και για ψυχολογική υποστήριξη στην επανένταξη, δεν μένουν μέσα.

Ειλικρινά, επειδή ξέρω χρήστες οι περισσότεροι είναι κάπως έτσι. Είναι...πως να στο πω...οι σκιές του εαυτού τους.

Πολλοί είναι όντως έτσι. Πολλοί όμως κάνουν "τσαντιές", κουβαλάνε σιδηρογροθιές, ή σε χτυπάνε στο δρόμο για να σου πάρουν το κινητό ένω μιλάς, κλπ. Δεν είναι υποθετικές ιστορίες, τις έχω δει.

Άλλωστε, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι χρήστες, είναι κυρίως οι έμποροι που μαζεύονται απ' έξω και όλο αυτό το πλήθος που δημιουργεί φόβο για τους περαστικούς.

Μου φαίνεται μερικές φορές προσπαθούμε να εξηγούμε τα αυτονόητα.

Διάβασα ότι οι χρήστες ναρκωτικών, είναι πιο φοβισμένοι από εμάς και αν τους κάνεις ένα ''μπου'' θα τρέξουν μακριά. Ρώτησε λοιπόν κι εμένα, που πριν δυο χρόνια περίπου στο κέντρο, χρήστης που με πλησίασε για χρήματα, μου έκλεψε την τσάντα, με πέταξε κάτω και με κλώτσησε και στην κοιλιά.

Δηλαδή εμείς δεν ζούμε σ' αυτόν τον κόσμο, και δεν ξέρουμε/βλέπουμε/ακούμε σε τί σημείο μπορεί να φτάσει ένας χρήστης για να βρει τη δόση του όταν είναι σε φάση στερητικού?

Από τη στιγμή που ένας χρήστης, κυριεύεται από το ναρκωτικό, πώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να είναι σίγουρος ότι δεν θα αντιδράσει απρόβλετα?

Και ναι, έχω δει εμπόρους και βαποράκια παντού, αλλά επειδή περνάω από την 3ης Σεπτεμβρίου κάθε μέρα για να πάω σπίτι μου, βλέπω τί γίνεται εκεί. Ναρκομανείς, βαποράκια, πόρνες, εκεί μαζεύονται. Σε διπλανό καφενείο έχουν γίνει άπειρες φασαρίες και μαχαιρώματα. Επομένως ναι, πιστεύω ότι είναι πόλος έλξης ένα κέντρο αποτοξίνωσης.

Δεν ξέρω πόσο ρομαντικός μπορεί να είναι κάποιος, αλλά το γεγονός ότι στο κέντρο αποτοξίνωσης θα πάει ο χρήστης που θέλει πραγματικά να αποτοξινωθεί, δεν αποκλείει το γεγονός ότι στην περιοχή θα διαμορφωθεί το κλίμα που περιέγραψα παραπάνω.

Κι εδώ δεν είναι το θέμα κατά πόσο ένας ναρκομανής θέλει πραγματικά να ξεφύγει, ή αν πιέζεται από το περιβάλλον του κτλ, δηλαδή για ποιό λόγο πηγαίνει στο κέντρο αποτοξίνωσης. Το θέμα είναι κυρίως ''οι παρατρεχάμενοι'' να το πω έτσι, που θα μαζευτούν σαν τα κοράκια (και περιέγραψα παραπάνω).

Τους ναρκωμανεις δε τους μπορουμε, τους gay δε τους μπορουμε, τους μεταναστες δε τους μπορουμε, τους απεργους που κλεινουν τους δρομους δε τους μπορουμε, τους αναρχικους δε τους μπορουμε...τελικα ποιον μπορουμε? Μονο τον εαυτο μας?

Δε λεω οτι ειναι το καλυτερο, αλλα ειναι μερος της κοινωνιας και πρεπει να μαθουμε να ζουμε μαζι και με τους "αλλους".

Αλλιως, μια λυση βλεπω....Να παρουμε τα βουνα!

Δεν καταλαβαίνω τη γενίκευση! Να σου απαντήσω για 'μενα:

Τους ναρκομανείς δεν τους μπορώ αν απειλήσουν τη ζωή τη δική μου και της οικογένειάς μου (και συγγνώμη αν δεν είμαι open-minded, αλλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω έναν ναρκομανή που θα με κλέψει και θα με μαχαιρώσει επειδή είναι άρρωστος - και ο καρκινοπαθής άρρωστος είναι, αλλά δεν βγαίνει στο δρόμο για να εγκληματίσει).

Με τους gay δεν έχω κανένα θέμα.

Τους μετανάστες που θα εγκληματίσουν, πάλι δεν τους μπορώ - πειράζει?

Τους απεργούς που κλείνουν τους δρόμους δεν τους μπορώ γιατί μου περιορίζουν το δικαίωμά μου για ελεύθερη μετακίνηση - θα προτιμούσα να σπάσουν κανένα υπουργείο ή κανένα αυτοκίνητο πολιτικού.

Τους αναρχικούς που θα σπάσουν και θα κάψουν ξένες περιουσίες πάλι δεν τους μπορώ.

Τελικά είμαι ξινή ε?

Με τους ''άλλους'' να ζούμε, αρκεί να μη μας βλάπτουν.

Και αν θεωρούμαι ρατσίστρια επειδή δεν θα ήθελα το παιδί μου να πηγαίνει σε σχολείο μεσοτοιχία με κέντρο αποτοξίνωσης, πάω πάσο....

Δεν εκπλήσσομαι καθόλου! Μα καθόλου όμως.....

Σε λίγο θα αναρτηθούν και έρευνες, που αποδεικνύουν πως τόποι απεξάρτησης τοξικομανών, δίπλα από σχολείο αποτελούν πηγή επανένταξης αυτών, ειρηνικά στο κοινωνικό σύνολο.

Πες τα βρε Thaumataki!

Δεν καταλαβαίνω τη γενίκευση! Να σου απαντήσω για 'μενα:

Τους ναρκομανείς δεν τους μπορώ αν απειλήσουν τη ζωή τη δική μου και της οικογένειάς μου (και συγγνώμη αν δεν είμαι open-minded, αλλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω έναν ναρκομανή που θα με κλέψει και θα με μαχαιρώσει επειδή είναι άρρωστος - και ο καρκινοπαθής άρρωστος είναι, αλλά δεν βγαίνει στο δρόμο για να εγκληματίσει).

Εγω δε μπορω κανεναν που θα απειλησει τη ζωη μου κλπ κλπ

Με τους gay δεν έχω κανένα θέμα.

Τους μετανάστες που θα εγκληματίσουν, πάλι δεν τους μπορώ - πειράζει?

Εμενα οχι, αλλα μωρε να δεις πως λεγεται αυτο.....μου διαφευγει τωρα...:rolleyes:

Τους απεργούς που κλείνουν τους δρόμους δεν τους μπορώ γιατί μου περιορίζουν το δικαίωμά μου για ελεύθερη μετακίνηση - θα προτιμούσα να σπάσουν κανένα υπουργείο ή κανένα αυτοκίνητο πολιτικού.

Να φανταστω οτι πας στο ανοιγμα των διοδιων λοιπον, γιατι και αυτοι περιοριζουν την ελευθερη μετακινηση

Τους αναρχικούς που θα σπάσουν και θα κάψουν ξένες περιουσίες πάλι δεν τους μπορώ.

Ο ορισμος του αναρχικου! :rolleyes:

Τελικά είμαι ξινή ε?

Δε ξερω...εισαι?

Με τους ''άλλους'' να ζούμε, αρκεί να μη μας βλάπτουν.

Σωστο!

Πολλες φορες οι αλλοι ειμαστε εμεις οι ιδιοι, ετσι?

Και αν θεωρούμαι ρατσίστρια επειδή δεν θα ήθελα το παιδί μου να πηγαίνει σε σχολείο μεσοτοιχία με κέντρο αποτοξίνωσης, πάω πάσο....

Εγω προσωπικα δε σε θεωρω τιποτα....ολοι απο τις πραξεις μας κρινομαστε

Διαφημίσεις

Active Member δεν πρόκειται να απαντήσω αναλυτικά, ούτε θα κάνω αυτό που κάνεις εσύ, δηλαδή να πιαστώ από μια-μια λέξη και να βγάλω συμπέρασμα ή να διαστρεβλώνω τα γραφόμενά σου. Εγώ απάντησα στις περιπτώσεις που εσύ ανέφερες, τώρα αν θες να βάλεις λόγια στο στόμα μου (πχ στο πρώτο σου σχόλιο - ότι και καλά με κάποιον άλλο που θα απειλούσε τη ζωή μου δεν θα είχα πρόβλημα), κάντο ελεύθερα! Όντως κρινόμαστε από τις πράξεις μας.

Για τους gay βέβαια που είπα ότι δεν έχω πρόβλημα δεν σχολίασες κάτι....

Βλέπω ότι υπάρχει μια διάχυτη ειρωνία, καθώς και μια τάση να χαρακτηρίζουμε όσους δεν συμφωνούν με την άποψή μας.... έστω κι αν τους χαρακτηρίζουμε με υπονοούμενα και τελίτσες.....

Και τέλος ναι, ίσως οι ''άλλοι'' να είμαστε εμείς οι ίδιοι για κάποιους, αλλά τουλάχιστον προσπαθώ στη ζωή μου να μην ενοχλώ κανέναν.

Την άποψή μου για κάποια πράγματα δεν μπορείς να την αλλάξεις, όπως κι εγώ τη δική σου, αλλά κάποια πράγματα και καταστάσεις είναι τόσο εξόφθαλμα, που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την πλήρη απενεχοποίησή τους...

Δηλαδή οκ, να μην με πειράξει ο ναρκομανής που θα με μαχαιρώσει, ο κλέφτης που θα μπει σπίτι μου, ο ψευτοαναρχικός που θα μου σπάσει το μαγαζί. Είμαι αρκετά ανθρωπίστρια τώρα?

Και ναι, είμαι άνθρωπος και κάποια πράγματα μπορεί να με πειράζουν, που άλλοι τα θεωρούν νορμάλ.

Μα απ' όσο ξέρω, όσοι παρακολουθούν πρόγραμμα στον οκανα είναι έξω, μένουν στα σπίτια τους, δεν είναι υπό περιορισμό. Το μόνο κλειστό πρόγραμμα που ξέρω είναι το 18άνω. Απλώς στα προγράμματα υποκατάστασης πηγαίνουν στο κέντρο για να πάρουν φάρμακα και για ψυχολογική υποστήριξη στην επανένταξη, δεν μένουν μέσα.

Πολλοί είναι όντως έτσι. Πολλοί όμως κάνουν "τσαντιές", κουβαλάνε σιδηρογροθιές, ή σε χτυπάνε στο δρόμο για να σου πάρουν το κινητό ένω μιλάς, κλπ. Δεν είναι υποθετικές ιστορίες, τις έχω δει.

Άλλωστε, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι χρήστες, είναι κυρίως οι έμποροι που μαζεύονται απ' έξω και όλο αυτό το πλήθος που δημιουργεί φόβο για τους περαστικούς.

Ναι είναι έξω. Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος αντιμετώπισης της εξάρτησης. Όπως και δεν είναι ίδιος ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η κάθε πάθηση, αρρώστεια όπως θέλετε πείτε την. Αλλιώς η σχιζοφρένεια, αλλιώς ο καρκίνος (γιατί άκουσα και να συγκρίνεται ο καρκινοπαθής με το ναρκομανή!Έλεος δλδ), αλλιώς η κατάθλιψη, αλλιώς η εξάρτηση από ναρκωτικά.

Και πάλι για κάθε μια αρρώστεια υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης.

Επίσης, υπάρχουν πολλά κλειστά προγράμματα για ναρκομανείς, όχι μόνο το 18 και άνω. Όπως υπάρχουν και καθαρά προγράμματα, δεν ξέρω αν έχει ο ΟΚΑΝΑ, νομίζω πως έχει. Καθαρά δλδ χωρίς υποκατάστατα.

Δεν έχω δει καθόλου τέτοιες ιστορίες που αναφέρεις.

Djccp2.png

67KIp2.png

Και τέλος ναι, ίσως οι ''άλλοι'' να είμαστε εμείς οι ίδιοι για κάποιους, αλλά τουλάχιστον προσπαθώ στη ζωή μου να μην ενοχλώ κανέναν.

Και οι ναρκομανείς το ίδιο προσπαθούν, απλά δεν το καταφέρνουν πάντα.

Και το ότι εσύ προσπαθείς δε σημαίνει ότι το καταφέρνεις.;)

Djccp2.png

67KIp2.png

Ναι είναι έξω. Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος αντιμετώπισης της εξάρτησης. Όπως και δεν είναι ίδιος ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η κάθε πάθηση, αρρώστεια όπως θέλετε πείτε την. Αλλιώς η σχιζοφρένεια, αλλιώς ο καρκίνος (γιατί άκουσα και να συγκρίνεται ο καρκινοπαθής με το ναρκομανή!Έλεος δλδ), αλλιώς η κατάθλιψη, αλλιώς η εξάρτηση από ναρκωτικά.

Και πάλι για κάθε μια αρρώστεια υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης.

Επίσης, υπάρχουν πολλά κλειστά προγράμματα για ναρκομανείς, όχι μόνο το 18 και άνω. Όπως υπάρχουν και καθαρά προγράμματα, δεν ξέρω αν έχει ο ΟΚΑΝΑ, νομίζω πως έχει. Καθαρά δλδ χωρίς υποκατάστατα.

Δεν έχω δει καθόλου τέτοιες ιστορίες που αναφέρεις.

Εγώ ανέφερα μια σοβαρή ασθένεια (στην προκειμένη καρκίνος), γιατί ακούω ότι οι ναρκομανείς είναι φοβισμένοι και δεν μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι και να προκαλέσουν προβλήματα. Χωρίς να τα συγκρίνω λοιπόν, το ανέφερα επειδή ο ναρκομανής αναφέρεται απλά ως άρρωστος. Γι' αυτό λοιπόν είπα άρρωστος ο ένας, άρρωστος κι ο άλλος - ο ένας μπορεί να κάνει κακό, ο άλλος όχι.

Για ΄σένα δηλαδή ο ναρκομανής έχει απλά μια πάθηση? Μια αρρώστια που τον βρήκε λόγω κληρονικότητας/γονιδίων κτλ? Είναι στην ίδια κατηγορία με την κατάθλιψη ή τον καρκίνο?

Kiki να υποθεσω ότι δεν ξέρεις τι γίνεται στη Σταυρουπολη ε; Ναι λογικό μακρυά από Καλαμαρια.Θα προσπερασω το αν όπως λες διότι απλά δεν τα γουστάρω αυτά και θα σου πω απλά ότι ο χρήστης που θέλει τη δόση του μπορεί και να σκοτώσει την ίδια του τη μάνα.Όχι δεν θα σου περιγράψω φάσεις που είδα αφού σου τα είπαν καλύτερα.Αctive member γενικευεις.Γιατί oεο ; Κανείς δεν είπε εξορία, κανείς δεν είπε ότι δεν είναι άρρωστοι κανείς δεν είπε ότι δεν τους συμπαραστέκεται όσο μπορεί.Λέμε όχι ΔΙΠΛΑ στο σχολείο.Ξεκοληστε λίγο δείτε τι λέμε και όχι να λέτε αυτά που θέλετε να πείτε γιατί έτσι

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Και οι ναρκομανείς το ίδιο προσπαθούν, απλά δεν το καταφέρνουν πάντα.

Και το ότι εσύ προσπαθείς δε σημαίνει ότι το καταφέρνεις.;)

Όλο δηλαδή οι ναρκομανείς που γίνονται υποχείρια του δηλητήριου, που τυφλώνονται από την στέρηση και προβαίνουν σε αξιόποινες πράξεις δεν θέλουν να με βλάψουν? Όταν για να μου κλέψει την τσάντα με μαχαιρώσει, έστω κι αν δεν έχει 100% συναίσθηση, δεν βλάπτει?

Πολύ ρομαντική μου φαίνεται η άποψη ότι προσπαθούν να μη βλάπτουν... Είναι ΟΛΟΙ έτσι?

Επίσης, ναι, μπορεί να μην τα καταφέρνω, αλλά δεν έχω κλέψει/σκοτώσει/δώσει ναρκωτικά/καταστρέψει. Για 'μένα υπάρχουν κάποια στάνταρντς και στεγανά, και δεν μπορώ να τα εξομοιώσω και να τα δικαιολογήσω όλα, λυπάμαι.

Απλά είναι εύκολο να γενικεύουμε για να δημιουργούμε εντυπώσεις Dalia...

Δηλαδή πόσο να πια να εξηγήσει κάποιος τα αυτονόητα?

Θα κάθομαι και θα απολογούμαι για τις απόψεις μου? Ή πρέπει να τα δέχομαι όλα για κλά και σωστά για να γίνομαι αρεστή?

Συγγνώμη, αλλά δεν πρόκειται να δεχθώ ότι όλοι οι ναρκομανείς είναι ακίνδυνοι και ότι ένα κέντρο αποτοξίνωσης (δηλαδή τί? μια παλιά πολυκατοικία, που θα ονομαστεί ''κέντρο αποτοξίνωσης'', όπου να ΄ναι), θα είναι και καλό ακόμη να γειτνιάσει με σχολείο.

Αφού λοιπόν κάποιοι πιστεύουν ότι όλοι οι ναρκομανείς δεν θέλουν να βλάψουν και με ένα ''μπου'' θα φύγουν, γιατί δεν πηγαίνετε βόλτα στις πλατείες και στις περιοχές που μαζεύονται τοξικομανείς?

Θα πω κάτι τελευταίο. Η προηγούμενή μου δουλειά ήταν στον Πειραιά, κοντά στον ΟΚΑΝΑ. Σας προκαλώ να περάσετε από τον δρόμο εκεί (Νοταρά νομίζω) και να δείτε την κατάσταση. Μια μέρα φεύγοντας από τη δουλειά και περιμένοντας το λεωφορείο, είδα σε ένα παρκάκι εκεί από πάνω δυο τύπους (βαποράκια λογικά) που λογομαχούσαν. Σε κάποια στιγμή λοιπόν ακούω μια φωνή, και βλέπω τον ένα να τρέχει. Είχε λοιπόν μαχαιρώσει τον άλλο, ο οποίος αιμορραγούσε και προσπαθούσε να συρθεί σε μια βρύση. Καλέσαμε ασθενοφόρο/αστυνομία.

Είναι λοιπόν σενάριο επιστημονικής φαντασίας ότι η ύπαρξη κέντρου αποτοξίνωσης θα προκαλέσει τέτοια περιστατικά?

Μεγάλη μπουκιά τρώγε, μεγάλη κουβέντα μη πεις....

αυτό ήθελα να γράψω!!!!!!!!!!!!!!!!

δυστυχώς ...ας είναι οπουδήποτε ακρεί να είναι μακριά από το σπίτι μας!!!!!

Είχε λοιπόν μαχαιρώσει τον άλλο, ο οποίος αιμορραγούσε και προσπαθούσε να συρθεί σε μια βρύση. Καλέσαμε ασθενοφόρο/αστυνομία.

αυτό είχε γίνει και έξω από το σπίτι της κουνιάδας μου, ένας ιερέας είχε μαχαιρωθεί από τον κουμπάρο του!!!!

για να μην παρεξηγηθώ - μεγάλωσα πολύ κοντά στο ΚΕΕΛ, (εκεί που φιλοξενουνται οι φορείς του AIDS) που οι περισσότεροι ήταν και ναρκωμανείς!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Είδα σε ένα παρκάκι εκεί από πάνω δυο τύπους (βαποράκια λογικά) που λογομαχούσαν.

¨Ηταν κοντά στο κεντρο και "λογικά" ήταν βαποράκια.

Συμπέρασμα:

- Επειδη ήταν κοντα σε κέντρο απεξάρτησης ήταν βαποράκια

- Αν δεν υπήρχε το κέντρο αυτό το περιστατικό δεν θα συνέβαινε.

Η λογική του παραλόγου.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Για ΄σένα δηλαδή ο ναρκομανής έχει απλά μια πάθηση? Μια αρρώστια που τον βρήκε λόγω κληρονικότητας/γονιδίων κτλ? Είναι στην ίδια κατηγορία με την κατάθλιψη ή τον καρκίνο?

Όχι. Καμμιά πάθηση για μένα δεν είναι στην ίδια κατηγορία με κάποια άλλη. Δε μπορεί να συγκριθεί. Αυτό σου είπα και πιο πάνω. Αν θες ξαναδιάβασε το.

Αφού λοιπόν κάποιοι πιστεύουν ότι όλοι οι ναρκομανείς δεν θέλουν να βλάψουν και με ένα ''μπου'' θα φύγουν, γιατί δεν πηγαίνετε βόλτα στις πλατείες και στις περιοχές που μαζεύονται τοξικομανείς?

Εγώ πάω.

Djccp2.png

67KIp2.png

Θα ήταν πολύ ωφέλιμο να συζητούσαμε που ακριβώς πρέπει να γίνουν τα κέντρα αποτοξίνωσης (την στιγμή που μιλάμε κι όχι στο ονειρεμένο μέλλον).

Τα νοσοκομεία (που προτάθηκαν παραπάνω) δεν μπορούν να σηκώσουν ούτε το ήδη υπάρχον βάρος τους (ασθενών με παθολογικά προβλήματα).

Το ξαναέγραψα και στο ποστ41, εγώ σαν μαμά που ο μεγάλος μου σε δύο χρόνια θα πάει Πέμπτη δημοτικου και το πιθανότερο είναι να θέλει να πηγαίνει μόνος του στο σχολείο με τίποτα δεν θα ήθελα να υπάρχει δίπλα στο σχολείο του ένα κέντρο αποτοξίνωσης. Θα φοβόμουν ότι μπορεί κάτι να συμβεί, να γίνει μπροστά του, να φοβηθεί το ίδιο με ένα συμβάν. Όλα υποθετικά αλλά και όλα συμβαίνουν. Οσοι προσπαθούν να αποτοξινωθούν πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και ευαισθησία και δε θεωρώ ότι το να είναι δίπλα σε σχολεία είναι σωστό ούτε για τα παιδάκια, ούτε και για τους ίδιους. Αλήθεια ξερετε πόσο εύκολα παρασύρεται ένα παιδί 11 χρονών, γιατί τόσο είναι όταν πηγαίνει Πέμπτη; Εντάξει εσεις οι μαμάδες που έχετε μωρά θα μπορείτε να τα ελέγχετε και να τα συνοδεύετε. Μην τα βλέπουμε όλα ΟΚ δεν τρέχει και τίποτα, θα μάθουν τα παιδιά να ζουν με τους τοξικομανείς, αφού και αυτοί είναι μέσα στην ζωή. Ναι είναι μια πραγματικότητα, για ποιό λόγο όμως σε τόσο ευαισθητες ηλικίες πρέπει να τα φέρουμε αντιμέτωπα; Για να μεγαλώσουν για μια ακόμα φορά πριν από την ώρα τους;

s-age.pngs-age.png

Καποτε δουλεψα για καποιο διαστημα σε επιχειρηση διπλα σε οκανα. σε πολυσυχναστο σημειο της περιοχης με πολλα καταστηματα, καφε, εστιατορια τριγυρω,μαμαδες να κανουν βολτες με καροτσια και παιδακια να παιζουν εκει. επικρατουσε παντα η απολυτη ηρεμια γιαυτο και μου εκανε εντυπωση οταν διαβασα το τιτλο του θεματος. σχετικα τωρα με το αν οι ανθρωποι αυτοι ειναι επικυνδινοι ή όχι. γιατι κποιος που αποφασισε να ξεφυγει απο αυτη τη βλακεια και κανει απιστευτη προσπαθεια στηριζεται απο ψυχολογους κτλ, να με χτυπησει, να προσπαθησει να με κλεψει?κι ολο αυτο θα γινει εξω απο το οκανα?δε ξερω ασχετη ειμαι απλα αναρωτιεμαι και ρωταω.και το μονο που ευχομαι ειναι ολες να εχουμε γερα παιδια ποτε να μη χρειαστει να αντιμετωπισουμε αυτο το τοσο δυσκολο θεμα και τα ατομα που το αντιμετωπιζουν να το ξεπερασουνε και ας τους βοηθησουμε ολοι εμεις σε αυτο ο καθενας με το τροπο του.

Οι ηλίθιοι είναι αήτητοι

Η' θα βλεπουν τα παιδακια τους ασθενεις και θα λενε...ξου ξου,μακρια!Τα ναρκωτικα ειναι κακο,μπλιαχ?!

:?:-?:?

Κι όμως κάτι τέτοιο εννοώ. Και στη οικογένεια του κάθε παιδιού δίνεται ερέθισμα για συζητήσεις αλλά και λίγο παραπέρα αν το πάμε...μια συνεργασία του ΟΚΑΝΑ με το συγκεκριμένο σχολείο και ίσως όλα τα σχολεία του Δήμου όπου επιστημονικοί συνεργάτες κάνουν ομιλίες, προβολές και συζητήσεις με τα παιδιά για τα ναρκωτικά..και το αρνητικό γίνεται θετικό.

Ξαναπάμε από την αρχή λοιπόν.Η κοπέλα αναφέρει διπλα σε δημοτικό σχολείο,υο θεωρείται cool ; kiki πολύ άκυρο το μπου στον χρήστη.Kinka δε νομίζω να λέμενα εξοριστουν οι άνθρωποι απλά να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις,that's all

Παρεπιπτωντος δεν ειναι ενα σχολειο αλλα 5.Ειναι ενα βρεφικος,ενας παιδικος,ενα νηπιαγωγειο,ενα γυμνασιο και ενα λυκειο!!!Και ολοι αυτοι που λενε οτι καπου πρεπει να τα φτιαξουνε ας σκεφτουνε οτι ισως ο καλυτερος χωρος ειναι μεσα σε νοσοκομεια,που υποτειθεται ελεγχονται και αστυνομευονται.Επισης ολοι αυτοι που λενε οτι δε τρεχει και τιποτα,πιθανον δεν εχουνε παει μια μικρη βολτιτσα απο αλλα κεντρα ΟΚΑΝΑ.Και εννοειται οτι δεν εχω προβλημα με τους τοξικομανεις,παρολο που υπαρχουνε και καποιοι που ειναι ιδιαιτερως επιθετικοι,αλλα με ολους αυτους τους παρατρεχαμενους που βρισκονται πισω απο τους τοξικομανεις.ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΕΙ που λεει και η λαικη παροιμια.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...