Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Και εγώ αυτό το πρόγραμμα σκέφτομαι...

Το πρωί που έλειπες δηλαδή έτρωγε την φρουτόκρεμα και το μεσημεριανό και από γάλα μέχρι να γυρίσεις πόσο;

Το γάλα που θα βγάλω στη δουλειά θέλει κατάψυξη; Νόμιζα ότι θα το βάλω στο ψυγείο και θα το μεταφέρω το απόγευμα σπίτι. Επίσης πως θα το μεταφέρω; Είδα στο internet ότι υπάρχει τσάντα μεταφοράς (http://www.tofarmakeiomou.gr/sl/proionta-15.htm?lang=el&path=1684919293&a_55e=3365&serie=diaxeirisi-mitrikou-galaktos-metafora-11555) την έχει χρησιμοποιήσει κάποια κοπέλα;

Γεια σου mamymamy!

Ειναι πολύ αυστηρό αυτό το "στους 7 μήνες 5 γεύματα" για μωρό που θηλάζει. Κατ'αρχάς, μπορεί το μωρό να μην τρώει επαρκείς ποσότητες στερεών στους 7 μήνες. Κατά δεύτερον, άμα θηλάζεις μόνο πρωί-βράδυ από 6-7 μηνών , μπορεί όντως να σου κοπεί το γάλα (μία φίλη μου αυτό έπαθε).

Εγώ πήγα στους 6,5 μήνες στην δουλειά: θήλαζα πριν φύγω, αντλούσα μία φορά στην δουλειά (γύρω στα 100-120 μλ) και όταν γύριζα θήλαζα πάλι, πρώτον γιατί το στήθος ήταν έτοιμο να εκραγεί και δεύτερον γιατί και ό μικρός έκανε σαν τρελός για γάλα. Και τρίτον γιατί η παιδίατρος-σύμβουλος θηλασμού μου είχε πει έτσι να κάνω και ότι δεν χρειάζεται 3ο γεύμα ακόμα, γιατί να φάει γιαούρτι το απόγευμα, αφού καλύπτεται μια χαρά με το γάλα. Επίσης στο βιβλίο της Πατσούρου για τον θηλασμό διάβασα ότι όταν είναι να αποθηλάσουμε, το τελευταιο γεύμα που κόβουμε είναι αυτό όταν γυρνάμε από την δουλειά. Οπότε θα σου έλεγα να θηλάζεις οπωσδήποτε όταν γυρνάς το απόγευμα. Εγώ φαντάσου ακόμα αυτό κανω κατά τις 6 και αργότερα τρώει και απογευματινό μια χαρά.

Επίσης την υπόλοιπη μέρα-βράδυ και τα ΣΚ θηλάζω όποτε ζητήσει (και τα μεσημέρια για να κοιμηθεί).

Το γάλα που βγάζεις τώρα ήδη αλλά και στην δουλειά αν μπορείς , να το βάζεις στην κατάψυξη (υπάρχουν ειδικά αποστειρωμένα σακουλάκια). Μπορεί να μην πίνει από σένα από το μπιμπερό αλλα όταν λείπεις είναι πολύ πιθανόν να πιει. Εγώ το άφηνα σαν δικλείδα ασφαλείας, σε περίπτωση που κάποια μέρα (ειδικά στην αρχή) δεν ήθελε να φάει πολλά στερέα. Και μην ανησυχεις για τα μεσημερια, θα βρουν τρόπο οι γιαγιάδες να το κοιμίζουν.

Διαφημίσεις

Και εγώ αυτό το πρόγραμμα σκέφτομαι...

Το πρωί που έλειπες δηλαδή έτρωγε την φρουτόκρεμα και το μεσημεριανό και από γάλα μέχρι να γυρίσεις πόσο;

Ναι αυτός είναι ο τελικός στόχος, φρουτόκρεμα και μεσημεριανό όσο λείπεις. Εμένα τώρα αυτό κάνει-άντε και κανένα σνακ ακόμα γιατί είναι μεγάλος πια :) Όταν όμως πήγα στην δουλειά ο μπέμπης ήταν 6,5 μηνών και είχαμε αρχίσει στερεές από 6 μηνών, οπότε είχε μόνο 2 βδομάδες που έτρωγε φρουτόκρεμα και μία βδομάδα που παλεύαμε με το μεσημεριανό. Γι'αυτο άφηνα και γάλα και έπινε, 120 μλ άφηνα εγώ. Συνέχισα να αντλώ στην δουλειά και να αφηνω γάλα μέχρι 9 μηνών, αν και προς τον 9ο μήνα αντλούσα κυρίως γιατί φοβόμουν μην πετρώσει το στήθος μου και σιγά σιγα το μείωνα.

Εσείς απ΄ότι βλέπω θα έχετε 2 ολόκληρους μήνες με τα στερεά πριν πας δουλειά οπότε πιθανόν να χρειαστεί να αντλείς για πολύ λιγότερο διάστημα, θα το δεις τι ποσότητες στερεών τρώει το παιδί όταν είναι να πας δουλειά. Δεν ξέρω αν έχεις θέμα με πετρώματα, εγώ είχα όταν δεν θήλαζα για πάνω από 7-8 ώρες, οπότε αντλούσα για πολλούς λόγους και αυτό βοήθησε και στην ομαλή ρύθμιση της παραγωγής του γάλακτος.

Το γάλα που θα βγάλω στη δουλειά θέλει κατάψυξη; Νόμιζα ότι θα το βάλω στο ψυγείο και θα το μεταφέρω το απόγευμα σπίτι. Επίσης πως θα το μεταφέρω;

Όχι δεν θέλει κατάψυξη αν είναι να το δίνεις την επόμενη μέρα, μόνο ψυγείο όπως λες. Απλώς επειδή ανέφερες ότι αντλείς και τώρα, εννοούσα να το βάζεις στην κατάψυξη αντί να το πετάς τώρα, οπότε να έχεις μια μικρή τράπεζα γάλακτος για όταν πας δουλειά ή γενικά πρέπει να λείψεις. Και στην δουλειά θα το βάζεις στο ψυγείο αλλά στο σπίτι μπορεί να χρειαστεί κατάψυξη αν δεις ότι δεν θα το δώσεις την επόμενη μέρα. Εγώ να φανταστείς τώρα δίνω τα τελευταία γάλατα από εκείνα που αντλούσα στην δουλειά, καμιά φορά που θέλω να βγω βράδυ και αφήνω τον μικρό να τον κοιμίσει η μητέρα μου. 4-6 μήνες αντέχει το κατεψυγμένο μητρικό γάλα.

Με μια -δυο παγοκύστες μπορεις να το μεταφέρεις μια χαρά και με καμιά ισοθερμικη τσάντα, δε νομίζω να χρειάζεται κάτι ειδικό. Πόση ώρα θες για να γυρίσεις από την δουλειά?

Ελπίζω επειδή έχω 2 μήνες ότι κάπως θα είναι σε ένα πρόγραμμα και θα τρωει έστω την περισσότερη ποσότητα από την φρουτόκρεμα και το μεσημεριανό. Θα αφήνω και γάλα μήπως θέλει να πιει μέχρι να γυρίσω. Θα λείπω 10 ώρες από το σπίτι, 8 η δουλειά και 2 πήγαινε-έλα. Άρα θέλω 1 ώρα για να γυρίσω με το γάλα. Τώρα αντλώ μόνο το πρωί μία φορά γιατί κοιμάται 11-7 τρώει από τη μία μόνο μεριά και μετά ξαντρώει κατά τις 10.30-11.00 και είναι πολλές ώρες για να μείνει ο άλλος μαστός χωρίς να βγάλω το γάλα. Τώρα τελευταία καμιά φορά της το δίνει η γιαγιά για να συνηθίζει τη γιαγιά και το μπιμπερό όταν λείπω....

Ναι αυτός είναι ο τελικός στόχος, φρουτόκρεμα και μεσημεριανό όσο λείπεις. Εμένα τώρα αυτό κάνει-άντε και κανένα σνακ ακόμα γιατί είναι μεγάλος πια :) Όταν όμως πήγα στην δουλειά ο μπέμπης ήταν 6,5 μηνών και είχαμε αρχίσει στερεές από 6 μηνών, οπότε είχε μόνο 2 βδομάδες που έτρωγε φρουτόκρεμα και μία βδομάδα που παλεύαμε με το μεσημεριανό. Γι'αυτο άφηνα και γάλα και έπινε, 120 μλ άφηνα εγώ. Συνέχισα να αντλώ στην δουλειά και να αφηνω γάλα μέχρι 9 μηνών, αν και προς τον 9ο μήνα αντλούσα κυρίως γιατί φοβόμουν μην πετρώσει το στήθος μου και σιγά σιγα το μείωνα.

Εσείς απ΄ότι βλέπω θα έχετε 2 ολόκληρους μήνες με τα στερεά πριν πας δουλειά οπότε πιθανόν να χρειαστεί να αντλείς για πολύ λιγότερο διάστημα, θα το δεις τι ποσότητες στερεών τρώει το παιδί όταν είναι να πας δουλειά. Δεν ξέρω αν έχεις θέμα με πετρώματα, εγώ είχα όταν δεν θήλαζα για πάνω από 7-8 ώρες, οπότε αντλούσα για πολλούς λόγους και αυτό βοήθησε και στην ομαλή ρύθμιση της παραγωγής του γάλακτος.

Όχι δεν θέλει κατάψυξη αν είναι να το δίνεις την επόμενη μέρα, μόνο ψυγείο όπως λες. Απλώς επειδή ανέφερες ότι αντλείς και τώρα, εννοούσα να το βάζεις στην κατάψυξη αντί να το πετάς τώρα, οπότε να έχεις μια μικρή τράπεζα γάλακτος για όταν πας δουλειά ή γενικά πρέπει να λείψεις. Εγώ να φανταστείς τώρα δίνω τα τελευταία γάλατα από εκείνα που αντλούσα στην δουλειά, καμιά φορά που θέλω να βγω βράδυ και αφήνω τον μικρό να τον κοιμίσει η μητέρα μου. 4-6 μήνες αντέχει το κατεψυγμένο μητρικό γάλα.

Με μια -δυο παγοκύστες μπορεις να το μεταφέρεις μια χαρά και με καμια ισοθερμικη τσάντα, δε νομίζω να χρειάζεται κάτι ειδικό. Πόση ώρα θες για να γυρίσεις από την δουλειά?

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα...

Έχω το θήλαστρο της medela το mini electric.

Στη δουλειά έχεις το θήλαστρο μαζί αλλά χρειάζομαι και ξεχωριστή χοάνη και αυτό το κίτρινο το συνδετικό; Εννοώ ότι αντλείς μία φορά, αν χρειάζεσαι και δεύτερη πρέπει να έχω και τη δεύτερη χοάνη μαζί μου;

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Και εγώ το mini electric έχω, χρειάζεσαι και την χοάνη και το κίτρινο κομμάτι. Αν θες να ξανααντλήσεις χρειάζεσαι είτε δεύτερη χοάνη, είτε απλώς να πλύνεις την χοάνη και το κιτρινο κομμάτι στην δουλειά, αν είναι εφικτό. Δεύτερη χοάνη που βρήκες, είχε η συσκευασία?

Πιστεύω ότι μπορώ να τα πλύνω..

Δεν έχω δεύτερη. Είδα στο internet ότι υπάρχει (http://www.2pharmacy.gr/medela-lactaset-mini-electric-p-9834.html) -δεν ξέρω αν επιτρέπαι που δίνω ένα τυχαίο site- και σκεφτόμουν μήπως χρειάζομαι....

Ε τότε δε νομίζω να χρειάζεσαι δεύτερο. Πολύ ωραίο όμως αυτό που έστειλες, δεν ήξερα ότι πωλείται ξεχωριστά η χοάνη. Έχω δανείσει το θήλαστρο μου γιατί δεν μου χρειάζεται πλέον, αλλά αν με το καλό το ξαναχρειαστώ σε δεύτερο παιδί, μάλλον θα πάρω καινούρια χοάνη (είμαι λίγο σιχασιάρα :lol:).

Όλα τα εξαρτήματα έχουν ανταλλακτικά!!!

Βέβαια αν τα πάρεις όλα καλύτερα να πάρεις ένα καινούργιο! Αλλά και πάλι είναι μία λύση αν θέλεις να αλλάξεις ένα κομμάτι!!!

Κοριτσια θελω επειγοντως τη βοηθεια σας! Γεννησα τη μπεμπουλα μου στις 22/07 και θηλαζουμε αποκλειστικα. Παμε μια χαρα απο βαρος και πανες αλλα δεν εχουμε προγραμμα!

Το προβλημα ειναι οτι απο την επομενη εβδομαδα και για 2 μερες την εβδομαδα θα πηγαινω στη δουλεια. Θα φευγω 09:30 και θα επιστρεφω 02:30. Αυτα μεχρι τον τριτο μηνα που θα φευγω 09:30 και θα επιστρεφω 04:30. Εχω το swing της medela και ξεκινησα αντλησεις. Εχω βαλει στην καταψυξη 350ml.

Τωρα το φαγητο μας ειναι ως εξης:

Απο τις 9 μεχρι τις 3 τρωει ανα μια ωρα. Μετα την πιανει ενας παροξυσμος και δεν σταματαει στην ουσια να τρωει μεχρι τις 10 που την κανουμε μπανιο. Κανουμε μονο κατι δεκαλεπτα διαλειμματα. Τη νυχτα τρωμε περιπου στις 10 στις 2 στις 5 και στις 7.

Τα πρωινα γευματα κρατανε λιγο. Γυρω στο μισαωρο. Τα βραδυνα ομως κρατανε 1-1:30 ωρα κι αλλο ενα μισαωρο για να ρευτει. Εγω αντλω κυριως τη νυχτα μετα το θηλασμο (των 10 και των 2 συνηθωσ) οπου βγαζω απο 40 εως 100ml. ο υπνοσ μου ειναι ελαχιστοσ γιατι 5-7 που θα μπορουσα μα αντλησω η να κοιμηθω αυτη θελει αγκαλιεσ και παιχνιδακια. επισης προσπαθω και μες στη μερα αλλα δεν βγαζω πανω απο 30-40ml.

Αλλοτε τρωει άπτο ενα στηθος αλλοτε και απο τα 2.

Εχω ελπιδες να καταφερω να διατηρησω τον αποκλειστικο θηλασμο; Καθε ποτε να αντλω; Στη δουλεια δεν ξερω αν θα μαφηνει!

Επισης η μπεμπουλα τη μερα κοιμαται πανω μου! Δε θελει το κρεβατι της και δεν ξερω τι θα κανει η μαμα μου που θα την κραταει η οποια θελει να της μαθουμε πιπιλα!

Βοηθειαααα!

lvpPp3.png

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω και πολλά να σου πω, μάλλον κάποια που το έχει ζήσει θα μπορεί καλύτερα να σου πει...Η γνώμη μου πάντως είναι να πάρεις μία σύμβουλο θηλασμού για να σε βοηθήσει. Εγώ κάλεσα μία που βρήκα κια από το τηλέφωνο ακόμα μου έδωσε κάποιες οδηγίες. Εμάς την πιπίλα που θηλάζουμε αποκλειστικά εδώ και 5 μήνες την έμαθε εδώ και κανένα μήνα. Με τίποτα πιο πριν και όλοι μου έλεγαν να τη μάθει να τη μάθει αλλά η μπέμπα όταν της την έβαζα έκανε λες και θα κάνει εμετό....Όταν μεγάλωσε λίγο και έβαζε τα πάντα στο στόμα της λέω δεν μπορεί μόνο την πιπίλα δεν θέλει; Δοκίμασα πάλι και τώρα δεν ξεκολάει...Πιστεύω να τα καταφέρεις αλλά από ότι έχω διαβάσει χρειάζεται σίγουρα η άντληση στη δουλειά...Για να μην μειωθεί η παραγωγή και να έχει ερέθισμα. Σκέφτομαι όταν γυρίσω στη δουλειά να αντλώ και να συλλέγω το γάλα και να το μεταφέρω το απόγευμα, αλλά και να μην μπορώ σε ένα καθαρό χώρο στη χειρότερη θα το βγάλω στην τουαλέτα και ας το πετάω αρκεί να έχω παραγωγή. Το άλλο βασικό για εμένα είναι να πίνει το μωρό το γάλα σου με το μπουκάλι. Εμάς δεν ήθελε με τίποτα!!! Τώρα τελευταία της δίνει το πρωινό γάλα που αντλώ η γιαγιά της. Επίσης στους 2 και κάτι μήνες ξεκίνησε να κοιμάται 11 το βράδυ με 7 το πρωί! Αφού το πρώτο πρωί πήρα την παιδίατρο να δω αν είναι λογικό. Οπότε κάνε κουράγιο μετά θα είναι πιο εύκολο να αντλείς και το βράδυ....Την εξάρτηση με την αγκαλιά ακόμα δεν την έχουμε κόψει! Φαντάζομαι η γιαγιάδες θα τα βάζουν λίγο καρότσι, λίγο αγκαλιά....Στους 3 περίπου πήραμε και το γυμναστήριο που της άρεσε και καθόταν....Κάπως θα περάσει η μέρα δεν μπορεί!

Κοριτσια θελω επειγοντως τη βοηθεια σας! Γεννησα τη μπεμπουλα μου στις 22/07 και θηλαζουμε αποκλειστικα. Παμε μια χαρα απο βαρος και πανες αλλα δεν εχουμε προγραμμα!

Το προβλημα ειναι οτι απο την επομενη εβδομαδα και για 2 μερες την εβδομαδα θα πηγαινω στη δουλεια. Θα φευγω 09:30 και θα επιστρεφω 02:30. Αυτα μεχρι τον τριτο μηνα που θα φευγω 09:30 και θα επιστρεφω 04:30. Εχω το swing της medela και ξεκινησα αντλησεις. Εχω βαλει στην καταψυξη 350ml.

Τωρα το φαγητο μας ειναι ως εξης:

Απο τις 9 μεχρι τις 3 τρωει ανα μια ωρα. Μετα την πιανει ενας παροξυσμος και δεν σταματαει στην ουσια να τρωει μεχρι τις 10 που την κανουμε μπανιο. Κανουμε μονο κατι δεκαλεπτα διαλειμματα. Τη νυχτα τρωμε περιπου στις 10 στις 2 στις 5 και στις 7.

Τα πρωινα γευματα κρατανε λιγο. Γυρω στο μισαωρο. Τα βραδυνα ομως κρατανε 1-1:30 ωρα κι αλλο ενα μισαωρο για να ρευτει. Εγω αντλω κυριως τη νυχτα μετα το θηλασμο (των 10 και των 2 συνηθωσ) οπου βγαζω απο 40 εως 100ml. ο υπνοσ μου ειναι ελαχιστοσ γιατι 5-7 που θα μπορουσα μα αντλησω η να κοιμηθω αυτη θελει αγκαλιεσ και παιχνιδακια. επισης προσπαθω και μες στη μερα αλλα δεν βγαζω πανω απο 30-40ml.

Αλλοτε τρωει άπτο ενα στηθος αλλοτε και απο τα 2.

Εχω ελπιδες να καταφερω να διατηρησω τον αποκλειστικο θηλασμο; Καθε ποτε να αντλω; Στη δουλεια δεν ξερω αν θα μαφηνει!

Επισης η μπεμπουλα τη μερα κοιμαται πανω μου! Δε θελει το κρεβατι της και δεν ξερω τι θα κανει η μαμα μου που θα την κραταει η οποια θελει να της μαθουμε πιπιλα!

Βοηθειαααα!

Καλημέρα!

Είναι παρα πολύ νωρίς ωστε να έχεις την απαίτηση το μωράκι σου να ακολουθεί κάποιο πρόγραμμα.. Ακόμα βρίσκεται στη "συγχηση" δεν ΄'εχει καταλάβει οτι έχει βγεί απο τη μήτρα και γιατί...

Καταρχήν το έχεις δοκιμάσει να του δώσεις το αντλημένο γάλα με το μπιμπερό? Πολλά μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά δεν το δέχονται..Οπότε ίσως θα πρεπει να ξεκινήσετε να προσπαθείτε απο τώρα.;)

Δεύτερον, ίσως τώρα που τρώει απο το στήθος σου να κουράζεται και να σταματάει να θηλάζει αλλά εάν φάει μαζεμένο το αντλημένο γάλα απο το μπιμπερό θα χορτάσει πολύ πιο εύκολα και θα αργήσει να ξαναζητήσει γάλα.

Μπορείς να το δοκιμάσεις και αυτό τώρα πριν ξεκινήσεις δουλειά ωστε να δείς και μόνη σου πώς θα αντιδράσει.:-)

Οσο για τα γεύματα του μωρού σου..λές οτι κρατάνε απο μισάωρο και πάνω. Θηλάζει καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του στο στήθος ή το κρατάει και πιπίλα? Είναι καλό όταν καταλαβαίνεις οτι απλά το έχει για παρηγορια να προσπαθεις να το απομακρύνεις μερικές φορές απλά για να εκμεταλεύεσαι αυτό το χρόνο να κάνεις άντληση!:wink:

Ανλτηση επίσης μπορείς να κάνεις και συνχρόνως καθως το μωρό θηλάζει. ¨Οπως και τη νύχτα όταν αυτό θα θέλει παιχνιδάκια βάλε στο παιχνίδι το μπαμπά του! Εστω να το απασχολήσει ένα εικοσάλεπτο ώστε να μπορείς να έχεις μια έξτρα άντληση!:idea:

Καλό θα είναι να μην τα γεμίζεις τα σακουλάκια ή τα μπουκαλάκια με το αντλημένο γάλα ώστε αν τα ξεπαγώσεις και δεν το φάει όλο να μη πηγαίνει χαμένο. Προσπάθησε να έχεις πολλά σακουλάκια με λίγα ml.. Απο 30 έως 80. Είναι προτιμότερο αν χρειαστεί να ξεπαγώσεις και δευτερο και τρίτο παρά να πετάξεις το πολύτιμο γαλατάκι σου!

Καλή επιτυχία!!! :P:p:p

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

Δεν ξέρω και πολλά να σου πω, μάλλον κάποια που το έχει ζήσει θα μπορεί καλύτερα να σου πει...Η γνώμη μου πάντως είναι να πάρεις μία σύμβουλο θηλασμού για να σε βοηθήσει. Εγώ κάλεσα μία που βρήκα κια από το τηλέφωνο ακόμα μου έδωσε κάποιες οδηγίες. Εμάς την πιπίλα που θηλάζουμε αποκλειστικά εδώ και 5 μήνες την έμαθε εδώ και κανένα μήνα. Με τίποτα πιο πριν και όλοι μου έλεγαν να τη μάθει να τη μάθει αλλά η μπέμπα όταν της την έβαζα έκανε λες και θα κάνει εμετό....Όταν μεγάλωσε λίγο και έβαζε τα πάντα στο στόμα της λέω δεν μπορεί μόνο την πιπίλα δεν θέλει; Δοκίμασα πάλι και τώρα δεν ξεκολάει...Πιστεύω να τα καταφέρεις αλλά από ότι έχω διαβάσει χρειάζεται σίγουρα η άντληση στη δουλειά...Για να μην μειωθεί η παραγωγή και να έχει ερέθισμα. Σκέφτομαι όταν γυρίσω στη δουλειά να αντλώ και να συλλέγω το γάλα και να το μεταφέρω το απόγευμα, αλλά και να μην μπορώ σε ένα καθαρό χώρο στη χειρότερη θα το βγάλω στην τουαλέτα και ας το πετάω αρκεί να έχω παραγωγή. Το άλλο βασικό για εμένα είναι να πίνει το μωρό το γάλα σου με το μπουκάλι. Εμάς δεν ήθελε με τίποτα!!! Τώρα τελευταία της δίνει το πρωινό γάλα που αντλώ η γιαγιά της. Επίσης στους 2 και κάτι μήνες ξεκίνησε να κοιμάται 11 το βράδυ με 7 το πρωί! Αφού το πρώτο πρωί πήρα την παιδίατρο να δω αν είναι λογικό. Οπότε κάνε κουράγιο μετά θα είναι πιο εύκολο να αντλείς και το βράδυ....Την εξάρτηση με την αγκαλιά ακόμα δεν την έχουμε κόψει! Φαντάζομαι η γιαγιάδες θα τα βάζουν λίγο καρότσι, λίγο αγκαλιά....Στους 3 περίπου πήραμε και το γυμναστήριο που της άρεσε και καθόταν....Κάπως θα περάσει η μέρα δεν μπορεί!

Κι εγω θα το βγαζω και θα το πεταω αν ειναι να μη μειωθει η παραγωγη! Πω πω αν μου κανει κανενα συνεχομενο υπνο θα κανω παρτυ!

Κι εμενα ευτυχως δεν τη θελει την πιπιλα αλλα εχει λυσσαξει η μαμα μου οτι πρεπει να τη μαθει!

Λεει τι θα κανω εγω οταν κλαιει κι εσυ θα λειπεις;

Μακαρι να μπορουσα να μεινω παραπανω με το μπεμπακι μου!

Μεχρι τους 3 μηνες δηλαδη την αγκαλια δεν τη γλιτωνουμε!!οχι πως με χαλαει αλλα το σπιτι χορευει!!

Σε ευχαριστω πολυ και να χαιρεσαι το μωρακι σου!!!

lvpPp3.png

Καλημέρα!

Είναι παρα πολύ νωρίς ωστε να έχεις την απαίτηση το μωράκι σου να ακολουθεί κάποιο πρόγραμμα.. Ακόμα βρίσκεται στη "συγχηση" δεν ΄'εχει καταλάβει οτι έχει βγεί απο τη μήτρα και γιατί...

Δεν ειναι οτι εχω την απαιτηση απλα αγχωνομαι γιατι δε θα μαι εκει! Καταλαβαινω οτι η καημενουλα πεοσπαθει να προσαρμοστει!!

Καταρχήν το έχεις δοκιμάσει να του δώσεις το αντλημένο γάλα με το μπιμπερό? Πολλά μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά δεν το δέχονται..Οπότε ίσως θα πρεπει να ξεκινήσετε να προσπαθείτε απο τώρα.;)

Ναι εχουμε κανει προβες και το δεχεται σχετικα καλα! Στην αρχη γκρινιαζει λιγο αλλα μετα τρωει. Βαζουμε και τη θηλη calma για καλυτερα!

Δεύτερον, ίσως τώρα που τρώει απο το στήθος σου να κουράζεται και να σταματάει να θηλάζει αλλά εάν φάει μαζεμένο το αντλημένο γάλα απο το μπιμπερό θα χορτάσει πολύ πιο εύκολα και θα αργήσει να ξαναζητήσει γάλα.

Μπορείς να το δοκιμάσεις και αυτό τώρα πριν ξεκινήσεις δουλειά ωστε να δείς και μόνη σου πώς θα αντιδράσει.:-)

Παλι σιγα σιγα τα ετρωγε η ατιμη! Ειναι του μεζε! Οποτε καταληξαμε να της δινει 60 ml καθε φορα. Τρωει, κοιμαται λιγο και μετα απο λιγο θελει κι αλλο!

Οσο για τα γεύματα του μωρού σου..λές οτι κρατάνε απο μισάωρο και πάνω. Θηλάζει καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του στο στήθος ή το κρατάει και πιπίλα? Είναι καλό όταν καταλαβαίνεις οτι απλά το έχει για παρηγορια να προσπαθεις να το απομακρύνεις μερικές φορές απλά για να εκμεταλεύεσαι αυτό το χρόνο να κάνεις άντληση!:wink:

Κανει και πιπιλα ναι. Κι αν κανω αντληση ενω θηλαζει δεν ειναι εις βαρος του μωρου; Δηλαδη φοβαμαι μη θελει να φαει κι αλλο κι εγω τελειωσω το γαλα με την αντληση. Χαζομαρες λεω;

Ανλτηση επίσης μπορείς να κάνεις και συνχρόνως καθως το μωρό θηλάζει. ¨Οπως και τη νύχτα όταν αυτό θα θέλει παιχνιδάκια βάλε στο παιχνίδι το μπαμπά του! Εστω να το απασχολήσει ένα εικοσάλεπτο ώστε να μπορείς να έχεις μια έξτρα άντληση!:idea:

Προσπαθει ο καημενος αλλα δουλευει πολλεσ ωρεσ και νυσταζει. θα μου πεισ κι εγω νυσταζω αλλα...

Καλό θα είναι να μην τα γεμίζεις τα σακουλάκια ή τα μπουκαλάκια με το αντλημένο γάλα ώστε αν τα ξεπαγώσεις και δεν το φάει όλο να μη πηγαίνει χαμένο. Προσπάθησε να έχεις πολλά σακουλάκια με λίγα ml.. Απο 30 έως 80. Είναι προτιμότερο αν χρειαστεί να ξεπαγώσεις και δευτερο και τρίτο παρά να πετάξεις το πολύτιμο γαλατάκι σου!

Πω πω δικιο εχεις! Τι βλακεια εκανα!!

Ευχαριστω πολυ! Ελπιζω να τα καταφερω!

lvpPp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Ευχαριστω πολυ! Ελπιζω να τα καταφερω!

Πως τις εγραψα ετσι τις απαντησεις μου! Σαν να ηταν δικι σου μηνυμα! Ασχετιλα!!!:-Ρ

lvpPp3.png

Πως ξεπαγώνεις το γάλα;

Νομιζω διορθωστε με αν κανω λαθος. Το βαζεις απτο βραδυ στο ψυγειο ωστε το πρωι να ειναι οκ η το βαζεις κατω απο τρεχουμενο νερο για κανενα εικοσαλεπτο.

Σε καθε περιπτωση πρεπει να καταναλωθει εντος 24 ωρων.

lvpPp3.png

Πρίν λίγες μέρες κλείσαμε τους2 μηνες!! Μεγαλώνει ο πρικγιπάκος μου... Πήγα λοιπόν στην εταιρία μου με τρελή χαρά να τους κεράσω για το μωράκι μου και να ετοιμάσουμε και τα απαράιτητα δικαιολογητικά ωστε να πάρω το εξάμηνο του ΟΑΕΔ..

Εκει λοιπόν μου έσκασε η βόμβα... θέλουνε να επιστρέψω απο τωρα.. Το μωρό το θηλάζω αποκλειστικά και ειμαι πολύ περήφανη γι αυτό. Ετσι και θέλω να συνεχίσω.

Με ζήτησε για τέσσερις ώρες μόνο και μετά να σχολάω. Στη δουλειά μου βέβαια ποτέ δεν ισχυουν τα ωράρια που συζητάμε.. Οπότε δεν θα είναι ποτέ 4ωρο

Δεν ξέρω τι να κάνω.. πρεπει να του απαντήσω μέσα στην επόμενη εβδομάδα.. Φοβάμαι οτι αν δεν πάω, οποτε του το επιτρέψει ο νόμος θα με απολύσει :(.

Ο μικρος μου δεν έχει κανένα συγκεκριμένο ωράριο φαγητού ούτε ύπνου.. μπορεί να ξυπνήσουμε στις 7 και μέχρι τις 12 να έχει φάει και 7 φορές... Κατα τη διαρκεια της ημερας το φαγητο του είναι ακανόνιστο, ενώ τη νυχτα τρώει ανα 3 με 4 μπορει και 5 ώρες και εμένα εννοειται οτι με βολεύει αυτό.

Δεν έχω κάνει ποτέ άντληση και να σας πώ την αλήθεια ουτε θέλω να κανω.. Δε θελω να τον αφήσω ακόμα αλλα δεν ξέρω πως να το πώ στον εργοδότη μου ο οποίός μου είπε μέχρι και να τον πάω σε παιδικό σταθμό προκειμένου να ξεκινήσω πάλι να δουλεύω..

Η γυναίκα του βέβαια ηταν στο δημοσιο και καθότανε 1.5 χρόνο... εγώ απο οτι φαίνεται δεν έχω δικαίωμα να μείνω με το μωρό μου ουτε 5 μήνες...

ΒΟΗΘΕΙΑ....:confused::confused::confused::confused:

Κοιταζοντας τα παλια μηνυματα του θεματος ειδα το προβλημα που ειχες και νιωθω ακριβως ετσι! Εγω ειμαι μηχανικος και με εχει με παροχης υπηρεσιων, οχι με προσληψη!οποτε δε με προστατευει κανενας νομος! Ουτε πληρωνομαι οσο καθομαι! Και θελει την αλλη βδομαδα να επιστρεψω σιγα σιγα. Δυο φορες τη βδομαδα αρχικα αλλα πολυ συντομα θα γινουν 5. Το μωρακι μου ειναι 45 ημερων. Νιωθω απαισια να την αφησω.

Κι οπως λες παιδευτηκαμε πολυ για να εδραιωσουμε θηλασμο! Ακομη δεν ξερω καν αν θεωρουμαστε οτι εδραιωσαμε!

Ποια ηταν η εκβαση της καταστασης τελικα;

lvpPp3.png

Κοιταζοντας τα παλια μηνυματα του θεματος ειδα το προβλημα που ειχες και νιωθω ακριβως ετσι! Εγω ειμαι μηχανικος και με εχει με παροχης υπηρεσιων, οχι με προσληψη!οποτε δε με προστατευει κανενας νομος! Ουτε πληρωνομαι οσο καθομαι! Και θελει την αλλη βδομαδα να επιστρεψω σιγα σιγα. Δυο φορες τη βδομαδα αρχικα αλλα πολυ συντομα θα γινουν 5. Το μωρακι μου ειναι 45 ημερων. Νιωθω απαισια να την αφησω.

Κι οπως λες παιδευτηκαμε πολυ για να εδραιωσουμε θηλασμο! Ακομη δεν ξερω καν αν θεωρουμαστε οτι εδραιωσαμε!

Ποια ηταν η εκβαση της καταστασης τελικα;

Αχχχ κοπέλα μου....! Τι να σου πώ.. Μου θύμισες και την κατάσταση πως ήταν...

Καταρχήν νομίζω οτι ναι έχετε εδραιώσει θηλασμο.. καλύτερα όμως να ρωτήσεις την Αγλαία να σου πεί πιο σίγουρα!

Αναγκάστικα να γυρίσω, δε μου έδωσε κανένα περιθώριο καθώς έδιωξε και ένα συνάδελφο μέσα στο κατακαλόκαιρο...Το τραγικό βέβαια είναι οτι αντι να το εκτιμήσει οτι δεν είμουν υποχρεωμένη να γυρισω και να χάσω τον πολύτιμο χρόνο με το μωρό μου αλλα και την άδειά μου... πριν λίγες μέρες απαιτησε να δουλέυω κανονικα.. παρόλο που και τώρα τρέχω σαν τον Βέγγο 6 με 7 ώρες κάθε μέρα και όχι 4 όπως μου είχε πει στην αρχή...

Ο μικρούλης μου ταλαιπωρήθηκε πιο πολύ απο όλους μας,.. τον άφησα στη μαμά μου και τις πρώτες μέρες που δεν την είχε συνηθίσει εκλαιγε.. ευτυχώς ο άντρας μου που δουλεύει νυχτερινός ερχόταν μαζί μου στη μαμα και οταν εκλεγε ο πρίγκιπας ξυπνούσε και τον είχε αγκαλίτσα μέχρι να έρθω...

Το πιο σοβαρό θέμα όμως που αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω μέχρι και τώρα που είμαστε 5,5 μηνών και ακόμα δεν έχουμε φάει καμια τροφή, ειναι οτι το μικρούλι μου δεν έπιανε μπιμπερο...

Δανείστικα ενα θήλαστρο απο μια φίλη και έβγαζα γάλα και το άφηνα στη μαμα μηπως και καθυστερήσω να γυρίσω αλλά μάταια... ποτε του δεν έιπιε ούτε μια γουλίτσα. Δάγκωνε τη πιπίλα και την έβγαζε έξω με τη γλώσσα του! Πιο πολύ σαν παιχνίδι το έιχε παρά για φαγητο.. οσο και να πεινούσε...

Μόνο οταν κλεισαμε τους 5 μήνες που το ταίσαμε για πλάκα με ενα κουταλάκι σιλικόνης.. ε τότε έιπιε λιγουλάκι... αλλά ξαναλέω για πλάκα και χορτασμένος όχι οτι μπορει να τραφει έτσι...

Το καλό βέβαια με τη καταστασή μου είναι οτι η δουλειά μου είναι εξωτερική και μπορώ να πετάγομαι να τον ταίζω όποτε το έχει ανάγκη. Ελπίζω να έχεις και εσύ αυτή τη δυνατότητα... να σε βλέπει το παιδάκι σου αρκετά συχνα...

Είναι μια άσχημη κατάσταση και για εμάς αλλα και για τα μωράκια μας.... Παναθεμά τους δεν μπορούν να καταλάβουν οτι τα μικρά μας μας χρειάζονται???

Οτι με χρειαστείς θα είμαι εδω!!! Καλή υπομονή!

Αχχχ κοπέλα μου....! Τι να σου πώ.. Μου θύμισες και την κατάσταση πως ήταν...

Καταρχήν νομίζω οτι ναι έχετε εδραιώσει θηλασμο.. καλύτερα όμως να ρωτήσεις την Αγλαία να σου πεί πιο σίγουρα!

Αναγκάστικα να γυρίσω, δε μου έδωσε κανένα περιθώριο καθώς έδιωξε και ένα συνάδελφο μέσα στο κατακαλόκαιρο...Το τραγικό βέβαια είναι οτι αντι να το εκτιμήσει οτι δεν είμουν υποχρεωμένη να γυρισω και να χάσω τον πολύτιμο χρόνο με το μωρό μου αλλα και την άδειά μου... πριν λίγες μέρες απαιτησε να δουλέυω κανονικα.. παρόλο που και τώρα τρέχω σαν τον Βέγγο 6 με 7 ώρες κάθε μέρα και όχι 4 όπως μου είχε πει στην αρχή...

Ο μικρούλης μου ταλαιπωρήθηκε πιο πολύ απο όλους μας,.. τον άφησα στη μαμά μου και τις πρώτες μέρες που δεν την είχε συνηθίσει εκλαιγε.. ευτυχώς ο άντρας μου που δουλεύει νυχτερινός ερχόταν μαζί μου στη μαμα και οταν εκλεγε ο πρίγκιπας ξυπνούσε και τον είχε αγκαλίτσα μέχρι να έρθω...

Το πιο σοβαρό θέμα όμως που αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω μέχρι και τώρα που είμαστε 5,5 μηνών και ακόμα δεν έχουμε φάει καμια τροφή, ειναι οτι το μικρούλι μου δεν έπιανε μπιμπερο...

Δανείστικα ενα θήλαστρο απο μια φίλη και έβγαζα γάλα και το άφηνα στη μαμα μηπως και καθυστερήσω να γυρίσω αλλά μάταια... ποτε του δεν έιπιε ούτε μια γουλίτσα. Δάγκωνε τη πιπίλα και την έβγαζε έξω με τη γλώσσα του! Πιο πολύ σαν παιχνίδι το έιχε παρά για φαγητο.. οσο και να πεινούσε...

Μόνο οταν κλεισαμε τους 5 μήνες που το ταίσαμε για πλάκα με ενα κουταλάκι σιλικόνης.. ε τότε έιπιε λιγουλάκι... αλλά ξαναλέω για πλάκα και χορτασμένος όχι οτι μπορει να τραφει έτσι...

Το καλό βέβαια με τη καταστασή μου είναι οτι η δουλειά μου είναι εξωτερική και μπορώ να πετάγομαι να τον ταίζω όποτε το έχει ανάγκη. Ελπίζω να έχεις και εσύ αυτή τη δυνατότητα... να σε βλέπει το παιδάκι σου αρκετά συχνα...

Είναι μια άσχημη κατάσταση και για εμάς αλλα και για τα μωράκια μας.... Παναθεμά τους δεν μπορούν να καταλάβουν οτι τα μικρά μας μας χρειάζονται???

Οτι με χρειαστείς θα είμαι εδω!!! Καλή υπομονή!

Οταν προκειται για τις υπαλληλους καμια κατανοηση. Τι να εκτιμησει αυτος θα θεωρει οτι σου κανει χαρη! Για τη γυναικα του ομως το θεωρει δεδομενο που καθεται 1 χρονο. Περιμενα μεγαλυτερη κατανοηση απο εναν ανθρωπο που πριν 1 χρονο εγινε πατερας.

Αχ το καλο μου το μικρουλι ειδες θελει τη μαμακα του! Εμενα ευτυχως δεχτηκε τη θηλη calma γιατι η δουλεια μου ειναι γραφειου.

Εντωμεταξυ λες και νιωθει την ανησυχια μου που αυριο ξεκιναω ειναι κολλημενη ολη μερα πανω μου, θηλαζει συνεχεια και εχω αγχωθει γιατι δε μαφηνει να αντλησω!!!

Ειναι φταιολογικο που θελω να κλαιω;

lvpPp3.png

Οταν προκειται για τις υπαλληλους καμια κατανοηση. Τι να εκτιμησει αυτος θα θεωρει οτι σου κανει χαρη! Για τη γυναικα του ομως το θεωρει δεδομενο που καθεται 1 χρονο. Περιμενα μεγαλυτερη κατανοηση απο εναν ανθρωπο που πριν 1 χρονο εγινε πατερας.

Αχ το καλο μου το μικρουλι ειδες θελει τη μαμακα του! Εμενα ευτυχως δεχτηκε τη θηλη calma γιατι η δουλεια μου ειναι γραφειου.

Εντωμεταξυ λες και νιωθει την ανησυχια μου που αυριο ξεκιναω ειναι κολλημενη ολη μερα πανω μου, θηλαζει συνεχεια και εχω αγχωθει γιατι δε μαφηνει να αντλησω!!!

Ειναι φταιολογικο που θελω να κλαιω;

Πόσο πολύ σε αισθάνομαι και σε καταλαβαίνω.... εννοειται πως είναι φυσιολογικό να θέλεις να κλαις..

Εγώ ένιωθα τέτοια αδικία ρε γμτ.... και τόση στεναχώρια.. μα γιατί να είμαι αναγκασμένη να το αφήσω το παιδάκι μου τόσο μικρουλάκι... και εγώ έκλαιγα, και το μυαλό μου μέχρι και σήμερα 3 μήνες μετά το έχω ακόμα συνεχώς στο μωρό... δεν ειμαι συγκεντρωμένη στη δουλειά...

Περιτό να σου πώ τι συμβαίνει κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο και είναι ο άντρας μου ο οποίος κρατάει το μικρό... τρέμει το φυλλοκάρδι μου τι θα μου πει...

Το μικρουλάκι σου όλα τα νιώθει και όλα τα καταλαβαίνει... εμένα ήταν όλο γκρίνια 2-3 μέρες πριν ξεκινήσω δουλειά.. ήμουν εγώ χάλια και εννοειται οτι και το μωρό το καταλάβαινε...

Όσο για το γαλατάκι σου, να κάνεις παράλληλη άντληση... όσο αυτό θηλάζει να αντλείς το άλλο στήθος... έτσι και ο ήχος θα το νανουρίζει και εσύ θα κάνεις τη δουλίτσα σου!!!

Καλή δύναμη κοπέλα μου!!!

:P

Πόσο πολύ σε αισθάνομαι και σε καταλαβαίνω.... εννοειται πως είναι φυσιολογικό να θέλεις να κλαις..

Εγώ ένιωθα τέτοια αδικία ρε γμτ.... και τόση στεναχώρια.. μα γιατί να είμαι αναγκασμένη να το αφήσω το παιδάκι μου τόσο μικρουλάκι... και εγώ έκλαιγα, και το μυαλό μου μέχρι και σήμερα 3 μήνες μετά το έχω ακόμα συνεχώς στο μωρό... δεν ειμαι συγκεντρωμένη στη δουλειά...

Περιτό να σου πώ τι συμβαίνει κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο και είναι ο άντρας μου ο οποίος κρατάει το μικρό... τρέμει το φυλλοκάρδι μου τι θα μου πει...

Το μικρουλάκι σου όλα τα νιώθει και όλα τα καταλαβαίνει... εμένα ήταν όλο γκρίνια 2-3 μέρες πριν ξεκινήσω δουλειά.. ήμουν εγώ χάλια και εννοειται οτι και το μωρό το καταλάβαινε...

Όσο για το γαλατάκι σου, να κάνεις παράλληλη άντληση... όσο αυτό θηλάζει να αντλείς το άλλο στήθος... έτσι και ο ήχος θα το νανουρίζει και εσύ θα κάνεις τη δουλίτσα σου!!!

Καλή δύναμη κοπέλα μου!!!

:P

Σε ευχαριστω παρα πολυ! Μου δινεις πολυ κουραγιο!

Γιατι κι απο την οικογενεια δεν εχω καθολου συμπαρασταση! Ολο δωσε ξενο λενε επειδη ειναι το μωρο ολη μερα στο στηθος.

Αυτο με την παραλληλη αντληση καλο αλλα ξερεις τι φοβαμαι; Αν τελειωσει το γαλα απο το ενα στηθος και θελει να φαει απο το αλλο που αντλω εγω;

lvpPp3.png

Σε ευχαριστω παρα πολυ! Μου δινεις πολυ κουραγιο!

Γιατι κι απο την οικογενεια δεν εχω καθολου συμπαρασταση! Ολο δωσε ξενο λενε επειδη ειναι το μωρο ολη μερα στο στηθος.

Αυτο με την παραλληλη αντληση καλο αλλα ξερεις τι φοβαμαι; Αν τελειωσει το γαλα απο το ενα στηθος και θελει να φαει απο το αλλο που αντλω εγω;

Απαράδεκτη η οικογένεια που δεν είναι ικανή να σε στηρίξει... λυπάμαι πολύ.. εγώ δόξα το θεό εχω τον άντρα μου ο οποίος είναι πραγματικό μου στήριγμα και τη μανούλα μου που τόσο πολύ με βοηθάει όποτε μπορει...

Αυτό για το ξένο το άκουσα και εγώ απο τη πεθερά μου... μου το έλεγε πρίν καν κλείσει τις 40 μέρες ο πρίγκιπας.. μου έλεγε ακόμα να του δώσω νερό τη νύχτα για να μη με ξυπνάει!! Ποτέ μου δεν παραπονιέμαι οταν με ξυπνάει ο γιός μου! Γι αυτό είμαι εδώ! Και κάποια στιγμή που θα μεγαλώσει λιγουλάκι δε θα με "ενοχλεί" πια τις νύχτες.. και δε θα χρειάζεται τόσο συχνά θηλασμο.. και τότε τι?? ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ!!!

Απλά οι παλιότεροι είχαν άλλες τακτικές και άλλες προτεραιότητες! Μη δίνεις σημασία, δεν το κάνουν απο κακία αλλά απο άγνοια! Αυτή είναι η δουλειά του μωρού σου τώρα, να είναι όλη μέρα στο στήθος, οποτε νιώσει την ανάγκη, και εσύ απλά να του δώσεις αυτό που ζητάει...

Το γάλα σου δεν γίνεται να τελειώσει, το στήθος το νιώθουμε "φουσκωμένο" οταν έχει γίνει αποθήκη γάλακτος και καθώς πίνει το μωρό αδειάζει η αποθήκη αλλά παράγεται νέο φρέσκο γάλα! Γι αυτό δε πρεπει να αγήνουμε το στήθος "γεμάτο" πολύ συχνα! Γιατι οι γαλακτοφόροι αδένες παίρνουν εντολή οτι είναι περίσσια η παραγωγή και τη μειώνουν..!

Πολύ συχνά όταν τα μωράκια ειναι τοσο μικρά νιώθουμε οτι το στήθος μας δεν έχει άλλο γάλα, αν το πιέσεις όμως λιγουλάκι θα δείς οτι ακόμα βγάζει.

Ασε που το μωρό σε αυτή την ηλικία δε πίνει όση ώρα είναι στο στήθος, παίζει κι όλας! Θέλει να είναι απλά στη ζεστασιά της μανούλας του!

Κάνε παράλληλη άντληση μια φορά και θα πιστείς και μόνη σου! Καλή υπομονή κοπέλα μου!

Απαράδεκτη η οικογένεια που δεν είναι ικανή να σε στηρίξει... λυπάμαι πολύ.. εγώ δόξα το θεό εχω τον άντρα μου ο οποίος είναι πραγματικό μου στήριγμα και τη μανούλα μου που τόσο πολύ με βοηθάει όποτε μπορει...

Αυτό για το ξένο το άκουσα και εγώ απο τη πεθερά μου... μου το έλεγε πρίν καν κλείσει τις 40 μέρες ο πρίγκιπας.. μου έλεγε ακόμα να του δώσω νερό τη νύχτα για να μη με ξυπνάει!! Ποτέ μου δεν παραπονιέμαι οταν με ξυπνάει ο γιός μου! Γι αυτό είμαι εδώ! Και κάποια στιγμή που θα μεγαλώσει λιγουλάκι δε θα με "ενοχλεί" πια τις νύχτες.. και δε θα χρειάζεται τόσο συχνά θηλασμο.. και τότε τι?? ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ!!!

Απλά οι παλιότεροι είχαν άλλες τακτικές και άλλες προτεραιότητες! Μη δίνεις σημασία, δεν το κάνουν απο κακία αλλά απο άγνοια! Αυτή είναι η δουλειά του μωρού σου τώρα, να είναι όλη μέρα στο στήθος, οποτε νιώσει την ανάγκη, και εσύ απλά να του δώσεις αυτό που ζητάει...

Το γάλα σου δεν γίνεται να τελειώσει, το στήθος το νιώθουμε "φουσκωμένο" οταν έχει γίνει αποθήκη γάλακτος και καθώς πίνει το μωρό αδειάζει η αποθήκη αλλά παράγεται νέο φρέσκο γάλα! Γι αυτό δε πρεπει να αγήνουμε το στήθος "γεμάτο" πολύ συχνα! Γιατι οι γαλακτοφόροι αδένες παίρνουν εντολή οτι είναι περίσσια η παραγωγή και τη μειώνουν..!

Πολύ συχνά όταν τα μωράκια ειναι τοσο μικρά νιώθουμε οτι το στήθος μας δεν έχει άλλο γάλα, αν το πιέσεις όμως λιγουλάκι θα δείς οτι ακόμα βγάζει.

Ασε που το μωρό σε αυτή την ηλικία δε πίνει όση ώρα είναι στο στήθος, παίζει κι όλας! Θέλει να είναι απλά στη ζεστασιά της μανούλας του!

Κάνε παράλληλη άντληση μια φορά και θα πιστείς και μόνη σου! Καλή υπομονή κοπέλα μου!

Αχ σε ευχαριστω και παλι παρα πολυ! Βρηκα στηριξη απο κει που δεν το περιμενα!κι εγω προσπαθω να τους εξηγησω τι καλο κανω στο μωρο αλλα αυτοι πιστευουν οτι το κανω νευρικο επειδη κλαιει για να ειναι ολη μερα στο στηθος!

Σημερα πηγα πρωτη μερα! Εφυγα 9:15 και γυρισα 13:15. Της ειχα αφησει 240 ml και ο μπαμπας της της εδωσε τα 180 ml. Στη δουλεια εβγαλα μονο 90 ml!

Κανει και κατι αλλο εντωμεταξυ η μικρη. Θελει στηθος για να κοιμηθει κι ο μπαμπας της της εδωσε πιπιλα. Ποσο κακο μπορει να μας κανει αυτο;

Το δοκιμασα αυτο με την παραλληλη αντληση κι εβγαλα 60 ml το πολυ. Λιγο δεν ειναι; Λες να νοικιασω νοσοκομειακο;

Κι ενα τελευταιο! Σε ζαλισα. Το απογευμα συνηθως το κανει που εχουμε τους πολυωρους και ασταματητους θηλασμους. Κανει θηλαστικες κινησεις και μετα σπρωχνει το στηθος και κλαιει! Σαν να μην κατεβαινει το γαλα! Ηρεμει μονο οταν σηκωθω και θηλαζει ενω περπαταω αλλα ποναει η μεση μου!!εχεις ιδεα τι μπορει να ναι αυτο; Να μην μπορω να κατεβασω γαλα;

lvpPp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...