Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

όχι κ μένα με ασφάλεια είναι το ποτηράκι. Σκέφτηκα να τη βγάλω αλλά φοβάμαι μην πνιγει κι εγώ. Θα το δοκιμάσω. Του δίνω πάντα λίγο στήθος μετά τα γευματα που ξέρω ότι έστω κ 2 γουλιές θα πιει αφού δεν πίνει νερο. Η γιατρός λέει να του δώσω με κουτάλι απλά θέλω να επιμείνω λίγο στο μπιμπερι μπας κ μάθει. Μια φορα μόνο είχε πιει 20 μλ νερο. Από τότε τίποτα το δαγκώνει!

Διαφημίσεις

όχι κ μένα με ασφάλεια είναι το ποτηράκι. Σκέφτηκα να τη βγάλω αλλά φοβάμαι μην πνιγει κι εγώ. Θα το δοκιμάσω. Του δίνω πάντα λίγο στήθος μετά τα γευματα που ξέρω ότι έστω κ 2 γουλιές θα πιει αφού δεν πίνει νερο. Η γιατρός λέει να του δώσω με κουτάλι απλά θέλω να επιμείνω λίγο στο μπιμπερι μπας κ μάθει. Μια φορα μόνο είχε πιει 20 μλ νερο. Από τότε τίποτα το δαγκώνει!

Αφού θες να επιμείνεις στο μπιμπερό δοκίμασε να φύγεις κανά 3ωρο και να πρέπει να πιει γάλα (να είναι ώρες που πρέπει να φάει)! Εμένα αναγκάστηκε και έπινε έτσι τη μέρα της βάφτησης αλλά όχι στη δικιά μου αγκαλιά γιατί με μύριζε και ήθελε γάλα! Καλή επιτυχία εύχομαι!

pFZDp2.png

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο?

Αν ακολουθήσω αυτή τη μέθοδο που περιγράφεις, θα πρέπει να το κάνω κάθε φορά που θηλάζω ή π.χ. μόνο στον πρωινό θηλασμό?

Και μετά θα πρέπει να το κάνω κάθε μέρα? Ρωτάω γιατί φαντάζομαι ότι το στήθος που θα χρησιμοποιώ το θήλαστρο θα αρχίσει να παράγει πιό πολύ γάλα, οπότε αν δεν το θέλει το μωρό θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το βγάζω. Σωστά?

Δεν ειναι απόλυτο το οτι πρέπει να το βγάζεις απαραίτητα. Το γάλα παράγεται τη στιγμή του θηλασμου, δεν ειναι αποθηκευμένο στο στήθος. Δλδ αν αντλεις 150μλ πχ δε σημαίνει οτι πρέπει να τα βγάζεις απο το στήθος την συγκεκριμένη ώρα, απλα σημαίνει οτι το στήθος σου μπορει να παράγει 150μλ με το συγκεκριμένο θηλαστρο.

Τις αντλησεις θα προσαρμοσεις στα μέτρα σου όχι τα μέτρα σου στις αντλησεις.

Κάνοντας δοκιμές και ξεκινώντας θα δεις τι σου ταιριάζει καλύτερα να κανεις.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

αχ να μαι κι εγώ....σε περιπου 1 μήνα κ κατι επιστρέφω στη δουλεια κ έχω αγχωθεί πολύ γιατί δε ξέρω τι να κανω. Αρχικά ελεγα ότι μολις επιστρέψω στη δουλεια θα αποθηλασω μιας και είμαστε ήδη 6,5 μηνών κ τότε θα ναι σχεδόν 8. Έτσι πριν 10 μέρες που ξεκινήσαμε ρυζαλευρο κ τώρα και λαχανικά μου πε η παιδίατρος να προσπαθώ να μην συμπληρώνω μς θηλασμό μετά το γεύμα ώστε να κοψω κάποια γεύματα σιγά σιγά. Όσο πλησιάζει ο καιρός όμως τρελαίνομαι δε θέλω να αποθηλασω. Θα μπορέσω να διατηρήσω την παραγωγή μ αν τον θηλαζω το πρωί πριν φύγω δηλ περιπου στις 7 μετά το απόγευμα οταν γυρίζω κατά τις 3-4 κ το βράδυ; ακομα ξυπνάει κ 1 φορα κατά τις 3. Φοβάμαι μήπως μου κοπεί το γάλα γιατί ήδη κόψαμε απότομα 3 θηλασμους καθώς τρώει δεκατιανό κ απιγευματινο κρέμα κ δε θελει γάλα μετά ενώ σημερα πρώτη φορα δεν ήθελε ούτε μετά το μεσημεριανό που τον εβαλα στήθος. Σημερα θηλασαμε συνολικά 5 φορές κ άλλες 2 τον εβαλα αλλά δεν ήθελε κ απλά πιπιλησε. Μέχρι πριν ξεκινήσουμε στερεες έκανε 8-9 γεύματα. Κινδυνεύω να μ κοπεί το γάλα; γιατί σημερα ειδικά δεν πρηστηκε κ παρα πολύ το στήθος μ κι ας έφαγε λιγότερες φορές ο μικρός.

Οταν η μαμα ειναι σπίτι προσφέρει στήθος 1-1,5 ώρα πριν το γεύμα στερεών και 1 ώρα μετά.

Τώρα που θα επιστρέψεις στη δουλεια θα δίνει αυτός που κρατάει το μωρο όλα τα γεύματα στερεών τις ώρες απουσίας σου κι εσυ όταν γυρνάς απο τη δουλειά απλα θα θηλαζεις χωρίς να ασχολείσαι με στερεές.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Η μικρή μου είναι 8 μηνών. Τρώει περίπου 3 γεύματα στέρεες (ένα πολύ καλό μεσημεριανό 250-300γρ, κεχρί το απόγευμα περίπου 100γρ και το πρωί φρούτα περίπου 150γρ).

Τις τελευταίες εβδομάδες δεν πίνει το γάλα που της αφήνω, χορταίνει με τις στέρεες και δεν της λείπει το γάλα. Οπότε δεν της αφήνω πλέον μπουκάλι αλλά κάνω κανονικά αντλήσεις στη δουλειά. Ταυτόχρονα άρχισε να μη θέλει τα φρούτα και τα τρώει ελάχιστα. Τα βαριέται, καμιά φορά με ξεγέλασμα τα τρώει αλλά γενικά τη φρουτόκρεμα την ψιλοβαρέθηκε. Ξέρω ότι είναι ασφαλές να επιστρέψω το νοσοκομειακό θήλαστρο αφού δεν χρειάζεται το γάλα και θέλω κιόλας να απαλλαγώ αλλά το άγχος μου αφορά την περίπτωση που κάποιες μέρες δε θα θέλει να φάει καθόλου τα φρούτα και πιθανόν να πεινάει και δε θα έχει κάτι να φάει.

Λογικά ανησυχώ ή όχι? Έχει ρίσκο το να απαλλαγώ από το θήλαστρο ή να το επιστρέψω? Δεν μπορώ άλλο να το πληρώνω και κουράστηκα να αντλώ.

Θέλω τις γνώμες σας.

Να το επιστρέψεις. Το μωρο ειναι μεγάλο, μπορεί να τρώει σχεδόν τα πάντα και είμαι σίγουρη οτι θα βρεθεί κάτι καινούριο να του τραβήξει το ενδιαφέρον γευστικά. Πειραματισμος χρειάζεται, όχι αντλησεις.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Νανουκα αν φοβάσαι μήπως δε φάει τα φρούτα κ θελει γάλα γιατί δεν της αφήνεις το κεχρί για το πρωί κ να της δώσεις εσύ τα φρούτα το απόγευμα; επίσης δοκίμασε να δώσεις βραστό η ψητό το μήλο στον μεγάλο μου πετύχαινε.

Nina nana να του δίνω στήθος 1,5 ώρα πριν το γεύμα; κ θα φάει μετά; έχω αγχωθεί όσο πάει τρώει κ λιγοτερο...τις τελευταίες μέρες όλο στήθος ζητάει. Φτου κι απ' την αρχή...οταν γυρίσω δουλεια πως θα προσαρμοστεί αν έχει συνηθίσει να θηλάζει πριν κ μετά το γεύμα;

Νανουκα αν φοβάσαι μήπως δε φάει τα φρούτα κ θελει γάλα γιατί δεν της αφήνεις το κεχρί για το πρωί κ να της δώσεις εσύ τα φρούτα το απόγευμα; επίσης δοκίμασε να δώσεις βραστό η ψητό το μήλο στον μεγάλο μου πετύχαινε.

Nina nana να του δίνω στήθος 1,5 ώρα πριν το γεύμα; κ θα φάει μετά; έχω αγχωθεί όσο πάει τρώει κ λιγοτερο...τις τελευταίες μέρες όλο στήθος ζητάει. Φτου κι απ' την αρχή...οταν γυρίσω δουλεια πως θα προσαρμοστεί αν έχει συνηθίσει να θηλάζει πριν κ μετά το γεύμα;

Το μητρικό γάλα χωνευεται στη 1,5 ώρα.

Τα μωρα προσαρμόζονται πολυ εύκολα στις εκάστοτε συνθήκες. Αν δεν είσαι εκεί δε θα περιμένει να θηλασει πριν και μετά το φαγητό του.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Το μητρικό γάλα χωνευεται στη 1,5 ώρα.

Τα μωρα προσαρμόζονται πολυ εύκολα στις εκάστοτε συνθήκες. Αν δεν είσαι εκεί δε θα περιμένει να θηλασει πριν και μετά το φαγητό του.

γεγονός είναι ότι πάντα θηλαζε ανά 2ωρο. Έχω λίγο προβληματιστεί γιατί χθες που με τραγούδια κ κοροιδεμα έφαγε 80μλ κρέμα μετά από μια ώρα έκανε εμετό. Ελπίζω να ταν τυχαίο αλλά εψω φοβηθεί κ δε θέλω να τον πιεσω. Φοβάμαι μήπως δεν είναι ετοιμο το στομαχακι του δεδομένου ότι δεν ανοίγει κ το στομα του για φαγητό παραμονο αν είναι πολύ αραιωμένο κ πεινάει κάνει θηλαστικες κινήσεις στο κουτάλι κ ρουφάει το φαγητό. Αν δεν επέστρεφα στη δουλειά μαλλον θα το καθυστέρουσα πολύ με τις στερεες αλλά τώρα τι να κανω; ήδη σκέφτομαι δικαιολογίες μήπως τους πείσω να μου δώσουν παραοανω άδεια μιας κ μου εγκρινανε 3 από τους 9 μήνες της σωρευμενης άδειας αντί μειωμένου ωραρίου :(

γεγονός είναι ότι πάντα θηλαζε ανά 2ωρο. Έχω λίγο προβληματιστεί γιατί χθες που με τραγούδια κ κοροιδεμα έφαγε 80μλ κρέμα μετά από μια ώρα έκανε εμετό. Ελπίζω να ταν τυχαίο αλλά εψω φοβηθεί κ δε θέλω να τον πιεσω. Φοβάμαι μήπως δεν είναι ετοιμο το στομαχακι του δεδομένου ότι δεν ανοίγει κ το στομα του για φαγητό παραμονο αν είναι πολύ αραιωμένο κ πεινάει κάνει θηλαστικες κινήσεις στο κουτάλι κ ρουφάει το φαγητό. Αν δεν επέστρεφα στη δουλειά μαλλον θα το καθυστέρουσα πολύ με τις στερεες αλλά τώρα τι να κανω; ήδη σκέφτομαι δικαιολογίες μήπως τους πείσω να μου δώσουν παραοανω άδεια μιας κ μου εγκρινανε 3 από τους 9 μήνες της σωρευμενης άδειας αντί μειωμένου ωραρίου :(

Πιθανόν να μην ειναι έτοιμο ακόμα για στερεές.

Μην πιέζεις την κατάσταση. Ας φάει όσο θέλει. Το ξεγελασμα ειναι μόνο μια πολύ πολύ προσωρινή λύση. Ενα παιδί που θέλει να φάει απλα τρώει.

Πιθανότητα άντλησης υπάρχει;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Στη δουλεια δεν παίζει να αντλώ κ γενικά ήθελα να τ αποφύγω γιατί με τα θηλαστρα έχω απαίσια σχεση. Ξέρω πλέον οτι είναι ψυχολογικό που δε μπορώ να βγάλω γάλα με το θηλαστρω αλλά τι να κανω. Ένα συμπλήρωμα τύπου 100μλ μπορώ να αφήνω παραπάνω όμως δύσκολα

πάντως μπιμπερό δε θελει κ σημερα προσπάθησα μέχρι κ με κουτάλι να του δώσω ΔΙΚΟ μου γάλα αλλά το φτυνε γίναμε μούσκεμα. Επειδή έχουμε 1,5 μήνα ακομη ελπίζω αλλά...ηδη κλείσαμε 20 μέρες προσπάθειας. Άσε που το βράδυ σημερα ξύπνησε 3 φορές....δηλαδη άμα παω κ δουλεια βλέπω να τρώει όλο το βράδυ!

Να σε ρωτήσω κάτι; ρώτησα την παιδίατρο για την ηλικια του ποσο μλ λογικά πρέπει να πίνει σε κάθε γεύμα ώστε να ξέρω πχ ποσο γάλα θα πρέπει να αφήνω αν αφήνω τελικά κ μου πε οτι αφού έκανε τόσα γεύματα 8-9 κ συμφωνα με το βάρος του πρέπει να πίνει κάπου 800 άντε 900 μλ υην ημέρα αν κάνουμε λέει τη διαίρεση πίνει κάπου 120μλ σε κάθε γεύμα :shock: είναι δυνατόν να πίνει τόσο λίγο;;;;;

Διαφημίσεις

Στη δουλεια δεν παίζει να αντλώ κ γενικά ήθελα να τ αποφύγω γιατί με τα θηλαστρα έχω απαίσια σχεση. Ξέρω πλέον οτι είναι ψυχολογικό που δε μπορώ να βγάλω γάλα με το θηλαστρω αλλά τι να κανω. Ένα συμπλήρωμα τύπου 100μλ μπορώ να αφήνω παραπάνω όμως δύσκολα

πάντως μπιμπερό δε θελει κ σημερα προσπάθησα μέχρι κ με κουτάλι να του δώσω ΔΙΚΟ μου γάλα αλλά το φτυνε γίναμε μούσκεμα. Επειδή έχουμε 1,5 μήνα ακομη ελπίζω αλλά...ηδη κλείσαμε 20 μέρες προσπάθειας. Άσε που το βράδυ σημερα ξύπνησε 3 φορές....δηλαδη άμα παω κ δουλεια βλέπω να τρώει όλο το βράδυ!

Να σε ρωτήσω κάτι; ρώτησα την παιδίατρο για την ηλικια του ποσο μλ λογικά πρέπει να πίνει σε κάθε γεύμα ώστε να ξέρω πχ ποσο γάλα θα πρέπει να αφήνω αν αφήνω τελικά κ μου πε οτι αφού έκανε τόσα γεύματα 8-9 κ συμφωνα με το βάρος του πρέπει να πίνει κάπου 800 άντε 900 μλ υην ημέρα αν κάνουμε λέει τη διαίρεση πίνει κάπου 120μλ σε κάθε γεύμα :shock: είναι δυνατόν να πίνει τόσο λίγο;;;;;

Λοιπόν, ένα απο τα δυο θα γίνει:

1. Σε 1,5 μήνα πιθανόν να ειναι έτοιμο για στερεές οπότε θα τρώει όσο λείπεις και θα θηλαζεις όταν γυρνάς χωρίς να ασχολείσαι με στερεές εσυ.

2. Θα συνεχίζει να μην τρώει οπότε θα αφήνεις γάλα.

Στη 2η περίπτωση μπορει να πίνει γάλα με εκπαιδευτικό ποτηράκι!

Μη δίνεις εσυ γάλα με οποιοδήποτε μέσο σε τόσο μεγάλο μωρο!

Υπολογίζεις 150μλ για κάθε 3-4 ώρες απουσίας σου (χωρίς να σημαίνει αυτο οτι το μωρο θα τρώει κάθε 3-4 ώρες!)

Τα 120μλ που σου είπε (δεν μπορεί να ξέρει κανεις βέβαια πόσο τρώει απο το στήθος) γιατί σου φαίνονται λίγα; Ισα ίσα! Μη συγκρίνεις το μητρικό με το γάλα φόρμουλα, με το μητρικό γάλα ειναι διαφορετικά τα πράγματα και σε ποσότητα και σε σύσταση.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Νίνα Νανα σε ευχαριστώ για τις απαντησεις. Θα δείξει λοιπόν...τελευταία μ ελπίδα μήπως του αρέσουν τα φρούτα...ο μεγάλος μ ήταν το μόνο γεύμα που έτρωγε...ελπαιδευτικο ποτηράκι φοκιμασα με νερο αλλά δεν...θα δείξει. Μωρέ ας πίνει κ ας πίνει κ με το κουτάλι.

Γεια σας κορίτσια! Σήμερα ξεκίνησα τελικά με τη δουλειά και Δόξα τω Θεώ όλα πήγαν πολύ καλά! Έχει δίκιο η Νina-Nana που λέει πως τα παιδιά προσαρμόζονται γρήγορα! Εμένα που δεν έτρωγε φαγητό πολύ σήμερα που έλειψα εξαφάνισε και το φρούτο του και το φαγητό του το μεσημέρι, απλά όταν επέστρεψα του έδωσα να πιει γάλα περισσότερες φορές! Μην αγχώνεστε εύχομαι όλα να γίνουν καλά όπως και με μένα!!!

pFZDp2.png

Αχ καλή αρχή...εχεις μειωμένο ωράριο; μακάρι να κάνει έτσι κι ο δικός μου...με πιάνουν τα κλάματα κάθε φορα που σκέφτομαι ότι πλησιάζουν οι μέρες..

Κανονικά 8ωρο είμαι γιατί μπήκα με σύμβαση! Όλα καλά θα πάνε!!! Μην χστεναχωριέσαι θα συνηθίσει πολύ γρήγορα!!! Άσε που στη δουλειά όλο και κάτι θα γίνεται και θα ξεχνιέσαι λίγο!!! Πότε με το καλό ξεκινάς?

pFZDp2.png

Διαφημίσεις

Αχ αρχές Μαρτίου ξεκινάω...το ξέρω ότι θα ξεχνιέμαι άλλωστε είμαι ταμείο κ δε με παιρνςι να έχω άλλου το μυαλό μου. Απλά θέλω να φεύγω να γυρίζω γρήγορα σπίτι κ δε ξέρω κατά ποσο θα σεβαστούν το μειωμένο ωράριο...απ την άλλη αφού έχουμε κ δουλεια ας μη μιλάμε καθόλου :)

Καλημέρα!! Ο δικός μου είναι σχεδόν 11 μηνών και ειλικρινά σε ζηλεύω (με την καλή έννοια) που τρώει τόσο καλά η κόρη σου! :P Εγώ ξεκινάω δουλειά 1 Φεβρουαρίου αλλά κάνω κάποιες πρόβες από τώρα (φεύγω από το σπίτι)! Η αλήθεια είναι πως τα φρούτα και ο δικός μου τα βαριέται και προσπαθώ να του βάλω και άλλες γεύσεις ή να αλλάξω τη σύσταση της κρέμας(πιο αραιή, πιο πηχτή). Πάντως δεν θα πάθει τίποτα αν δεν φάει κάποια στιγμή και την φρουτόκρεμά της, μην ξεχνάς πως μπορεί να την ενοχλεί και κάτι άλλο (δόντια, αδιαθεσία)! Μπορεί επίσης όπως ο δικός μου να ζηλεύει ότι τρώτε εσείς και να βαρέθηκε τις κρέμες (εμένα ορμάει σε ότι τρώω από 8 μηνών. Επίσης βλέπω πως τρώει πολύ καλό μεσημεριανό οπότε ότι δεν τρώει το πρωί το παίρνει αργότερα! Όσο για το θήλαστρο δεν νομίζω να το χρειάζεσαι πλέον το παιδί θα τρώει τις ώρες που θα είσαι στο σπίτι (να του προσφέρεις πιο συχνά το απόγευμα) εκτός αν θες εκτάκτως να λείψεις! Δεν έχεις αγοράσει μικρό?? Αν δώσεις το νοσοκομειακό πάρε ένα να έχεις για άμα χρειαστείς! Έχεις καθόλου τράπεζα γάλακτος? Καλό θα ήταν να υπάρχει μία μικρή έστω ποσότητα για ώρα ανάγκης και για να μην αγχώνεσαι ότι θα μείνει νηστική αν δεν φάει τίποτα!

Εχω κ μικρο θηλαστρο κ τραπεζα γαλακτος! Συνεπως ειναι μονο η ανασφαλεια! Ηταν δηλαδη γιατι το επεστρεψα το symphony...

Οσο για τα φρουτα ακομα δεν τα πολυθελει αλλα δεν ανησυχω γιατι τρωει

απλα πιο νωρις το μεσημεριανό της. Η της ανακατευω τα φρουτα με μιση ποσοτητα κρεμα κεχρι και τα τρωει.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Καλη αρχη στη δουλεια!

6kQ4p3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα, να ρωτησω και εγω κατι που χρειαζομαι..-εγω επιστρεφω στη δουλεια σε μια βδομαδα επειδη όμως τα ωραρια ειναι σπαστα και περιεργα κάποιες μερες -3φορες την εβδομαδα- θα μπορω να προλαβαινω τους θηλασμους της μικρης (ειναι 8,5 μηνων και θηλαζει πρωι και βραδυ αρκετες φορες) και καποιες μερες δεν θα θηλαζω καθολου εκτος του πρωινου. απο τραπεζα με γαλα δεν εχω καταφερει και πολλα μιας και αντλω...60 μλ περιπου τη φορα..εχω το swing της medela ,χρειαζομαι νοσοκομειακο? ειναι μεγαλη η διαφορα?

καλησπερα, να ρωτησω και εγω κατι που χρειαζομαι..-εγω επιστρεφω στη δουλεια σε μια βδομαδα επειδη όμως τα ωραρια ειναι σπαστα και περιεργα κάποιες μερες -3φορες την εβδομαδα- θα μπορω να προλαβαινω τους θηλασμους της μικρης (ειναι 8,5 μηνων και θηλαζει πρωι και βραδυ αρκετες φορες) και καποιες μερες δεν θα θηλαζω καθολου εκτος του πρωινου. απο τραπεζα με γαλα δεν εχω καταφερει και πολλα μιας και αντλω...60 μλ περιπου τη φορα..εχω το swing της medela ,χρειαζομαι νοσοκομειακο? ειναι μεγαλη η διαφορα?

Μέ το καλό! Κατά κανόνα σε αυτήν την ηλικία δε χρειάζεται νά ξεκινήσεις τις αντλήσεις για νά πας στη δουλειά. Τις ώρες πού θα λείπεις θα τρώει στέρεες και όταν είστε σπίτι θα θηλάζει πιο συχνά. Ανεξάρτητα απο το αν ειναι σπαστο ή συνεχόμενο το ωράριο,πρόκειται για 8 ώρες απουσίας την ημέρα ή και παραπάνω?

Μέ τις στέρεες πως τα πάτε? Πόσα γεύματά τρώει και σε τί ποσότητες?

6kQ4p3.png

θα λειπω 11ωρα καποιες μερες και καποιες 5ωρα , τα 5ωρα οκ , αλλα τα 11ωρα ειναι το βασικο προβλημα...

τρωει κανονικα γαλα 7.30 , φρουτοκρεμα 11, μεσημεριανο 2-3 το μεσημερι, απογευματινο 6.00, και 8.30 κανει τον πρωτο μεγαλο θηλασμο και ξανα στις 10.30 περιπου , μετα ξανα γυρω στις 3.00 πμ και κανονικα το πρωι παλι.

Αυτο το ωραριο σημαινει πως ... ο μεγαλος θηλασμος των 8.30 θα χανεται 3 φορες την εβδομαδα και οριακα ισως καποιες φορες τυχει (μεχρι να γυρισω σπιτι )και των 10.30 ..

πινω διαφορα βοηθηματα για να βοηθουν στις αντλησεις μου αλλα το καλυτερο μου ήταν κάποια φορα τα 90Ml και ο κανονας παραμενει στα 50-60 την φορά!

δεν ξερω ακριβως ποσο πινει απο το μπουκαλι γιατι συνηθως παμε παντου πακετακι :) -ομως καποιες φορες που την εχω αφησει με τον μπαμπα ή τη γιαγια εχει πιει ενα 200 ml για των 8.30 !

Φυσικα δεν ξερω αν θα προσαρμοστει διαφορετικα..

όπως δεν ξερω κιαν φταιει το θηλαστρο για την μικρη αντληση (λογω του οτι δεν ειναι νοσοκομειακο)

να πω ακομη οτι απο ποσοτητες στα γευματα ειναι καλυμενη - ειναι απ τα παιδακια που τρωνε όλο το φαγητο τους ετσι δεν μενει κατι νααναπληρωσει με γευμα..

Μαμάδες και μπαμπάδες γεια σας!! Έχω ένα μωράκι 6 μηνών. Επέστρεψα στη δουλειά την ημέρα που σαράντησα, και μέχρι 5 μηνών θήλαζε αποκλειστικά μέχρι που άρχισαν οι κρεμούλες! Όλο το διάστημα λοιπόν αντλούσα με το θήλαστρο στη δουλειά για να αφήνω στον μπέμπη γεύματα για την επόμενη μέρα. Είχα κάνει και μία μικρή τράπεζα γάλακτος όσο ήμουν λεχώνα. Θήλαζα τον μικρό στις 7 30 πριν φύγω για τη δουλειά, μετά έβγαζα με το θήλαστρο κατά τις 11 και μετά τον ξαναθήλαζα στις 2 30 που επέστρεφα. Όταν έβγαζα με το θήλαστρο στις 11 αν είχα αρκετό γάλα έβγαζα και τα 2 γεύματα αλλιώς έβγαζα ένα γεύμα το βράδυ πριν κοιμηθώ. Πλέον τον θηλάζω πρωί-βράδυ οπότε δε χρειάζεται να παίρνω θήλαστρο στη δουλειά, το στήθος μου έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες του μωρού και δεν "γεμίζει" τις ώρες που λείπω!

Οι άντρες της ζωής μου...

Μαμάδες και μπαμπάδες γεια σας!! Έχω ένα μωράκι 6 μηνών. Επέστρεψα στη δουλειά την ημέρα που σαράντησα, και μέχρι 5 μηνών θήλαζε αποκλειστικά μέχρι που άρχισαν οι κρεμούλες! Όλο το διάστημα λοιπόν αντλούσα με το θήλαστρο στη δουλειά για να αφήνω στον μπέμπη γεύματα για την επόμενη μέρα. Είχα κάνει και μία μικρή τράπεζα γάλακτος όσο ήμουν λεχώνα. Θήλαζα τον μικρό στις 7 30 πριν φύγω για τη δουλειά, μετά έβγαζα με το θήλαστρο κατά τις 11 και μετά τον ξαναθήλαζα στις 2 30 που επέστρεφα. Όταν έβγαζα με το θήλαστρο στις 11 αν είχα αρκετό γάλα έβγαζα και τα 2 γεύματα αλλιώς έβγαζα ένα γεύμα το βράδυ πριν κοιμηθώ. Πλέον τον θηλάζω πρωί-βράδυ οπότε δε χρειάζεται να παίρνω θήλαστρο στη δουλειά, το στήθος μου έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες του μωρού και δεν "γεμίζει" τις ώρες που λείπω!

Ti ωραία και απλά που τα περιγράφεις!!!

Μακάρι να τα καταφέρω έτσι κι εγώ, αν και θα δουλεύω περισσότερες ώρες (8-4)... :-(

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Ti ωραία και απλά που τα περιγράφεις!!!

Μακάρι να τα καταφέρω έτσι κι εγώ, αν και θα δουλεύω περισσότερες ώρες (8-4)... :-(

Μην αγχώνεσαι mami!! κι εγώ είχα πελαγώσει πριν πάω στη δουλειά! 1 εβδομάδα πριν γεννήσω έμαθα ότι θα πήγαινα για δουλειά με σύμβαση και δε μπορούσα να αρνηθώ τη θέση!! εννοείται ότι αρχικά πέρασα μεγάλο άγχος αλλά με στήριξε πολύ και η μαία μου και το περιβάλλον μου γενικότερα!! αν στη δουλειά σου υπάρχει ένας χώρος που να μπορείς να μείνεις μόνη θα αντλείς για το μωράκι σου!! στην τελική δε χρειάζεται και καμια φοβερή απομόνωση, εκτός από εμένα συνήθισαν και οι συνάδελφοι τη διαδικασία της άντλησης και όποτε με έβλεπαν με το θήλαστρο έκαναν και πλάκα "η καλή μας αγελάδα πάει να αρμεχτεί" και μπορούσα να κάθομαι στο γραφείο και να αντλώ ακόμα και όταν ήταν κάποιοι μέσα, έβαζα μια ζακέτα μπροστά στο στήθος, δεν κάνουμε κάτι κακό, ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ!!! :P

Οι άντρες της ζωής μου...

• 2 εβδομάδες μετά...

Δεν αντεχω!!!! Σε 10 μέρες παω δουλεια κ έχουμε φοβερή προσκόλληση. Το κακό είναι ότι δεν το είχα καταλάβει νωρίτερα αν κ θα πρεπε να το φανταστώ αφού θηλαζουμε αποκλειστικά. Φτάσαμε 7 μηνών κ ακομα δε δεχεται ούτε μπιμπερό ούτε φαγητό. Κάπως το ρυζαλευρο τ αρέσει αλλά το δεχεται μόνο από μένα κ Αν τον πετύχεις σε καλή φάση γιατί αν πχ πεινάει πολύ κλαίει κ θελει στήθος. Το χειρότερο είναι ότι δε δεχεται κανέναν να τον πάρει αγκαλιά, σπαραζει μολις βλέπει ρη γιαγιά που θα τον κρατάει κ γενικά είναι απαρηγόρητος. Σημερα ούρλιαζε επί 2 ώρες συνεχόμενα που τον είχε η μαμά μου κ εννοείται δεν εβαλε μπουκιά στο στομα. Οταν θα λείπω 8ωρο τι θα γίνει; δεν αντεχω άλλο κλαίω συνεχεια το στομάχι μου κόμπος δε μπορώ ούτε να φάω απ' τη στεναχώρια θα μου κοπεί κ μένα το γάλα στο τέλος! :(

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...