Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Εγώ καταφέρνω να αντλώ μόνο όταν θηλάζει το μωρό από τη μία μεριά και ταυτόχρονα έχω το θήλαστρο στην άλλη. Σε διαφορετική περίπτωση βγαίνουν μόνο μερικές σταγόνες και μετά απολύτως τίποτα...

Το γράφω εδώ σαν ιδέα για τις μανούλες που προσπαθούν να φτιάξουν τράπεζα.

Βέβαια πρέπει και το μωρό να είναι ήσυχο την ώρα του θηλασμού και να μη γυρνάει από δω και από και και να παίζει με τα σωληνάκια του θήλαστρου κλπ. ;)

eOSyp3.png BwuCp3.png

Διαφημίσεις

Καλή αρχή!

Το θέμα της υπερπαραγωγής σε απασχολεί μόνο αν υπάρχει πρόβλημα με τις κενώσεις του μωρού (το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα είναι οι πράσινες κενώσεις) ή με το δικό σου στήθος (πχ φραγμένοι πόροι, μαστίτιδες). Αν το μωρό έχει καλές πάνες και σε βολεύει έτσι, συνέχισε όπως άρχισες.

Με το στήθος δεν έχω ιδιαίτερα θέματα (μόνο το πρωί μετά από τόσες ώρες που κοιμάται ο μικρός είναι πολύ πρησμένο-και κάποιες φορές έχει διαρροές) όσον αφορά τις κενώσεις του είναι πάντα νερουλές με χρώμα κυρίως μουσταρδί. Απλά έχω παρατηρήσει ότι όταν έχει πολλές κενώσεις την ημέρα (4-5 φορές) οι αρχικές έχουν μουσταρδί χρώμα και προς το τέλος της ημέρας έχουν πράσινο. Αυτό οφείλεται σε υπερπαραγωγή ή σε κάτι άλλο? Πλέον βέβαια έχει μειώσει τις κενώσεις του σε 2-3 ημερησίως, αλλά που και που είναι πρασινωπές.

Γειά σας και από εμένα!

Χρειάζομαι απεγνωσμένα βοήθεια γιατί πραγματικά έχω πελαγώσει.

Έχω ένα μπέμπη 6 μηνών που με πολύ προσπάθεια κατάφερα να θηλάζω αποκλειστικά.

Εδώ και 10 μέρες ξεκινήσαμε φρούτα και ρυζάλευρο.

Ξεκινήσαμε νωρίτερα για να έχει συνηθίσει κάπως σε ένα μήνα που θα πάω στη δουλειά.

Το ρυζάλευρο το τρώει μανιωδώς (κλαίει όταν τελειώσει).

Με τα φρούτα καταφέρνουμε με πολύ κόπο να φάει γύρω στα 100ml.

Παρόλαυτα ο θηλασμός συνεχίζει ακάθεκτος, περίπου κάθε 1,5 ώρα την ημέρα και κάθε 2 τη νύχτα.

Την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά και λαχανικά.

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχουμε στοιχειώδες πρόγραμμα (μέσα στη μέρα με το θηλασμό κάνει ότι θέλει) και δεν ξέρω τί θα γίνει όταν γυρίσω στη δουλειά.

Μπιμπερό δεν θέλει να το δει ούτε ζωγραφιστό...

Υπολόγιζα ότι μέχρι να γυρίσω και με τις στερεές θα είμαστε οκ και δεν θα θήλαζε τόσο συχνά αλλά δεν μπορώ να πω ότι βλέπω κάποια μείωση.

Τι θα κάνω??

Θα πρέπει να αντλώ?

Θα λείπω 9-6.

Αισθάνομαι πολύ άσχημα, έχω αγχωθεί πολύ.

Τόσο καιρό έλεγα τα μωρά που θηλάζουν δεν έχουν πρόγραμμα και τώρα όλοι μου λένε ότι όπως έστρωσα θα κοιμηθώ...

Βοήθεια...

Με το στήθος δεν έχω ιδιαίτερα θέματα (μόνο το πρωί μετά από τόσες ώρες που κοιμάται ο μικρός είναι πολύ πρησμένο-και κάποιες φορές έχει διαρροές) όσον αφορά τις κενώσεις του είναι πάντα νερουλές με χρώμα κυρίως μουσταρδί. Απλά έχω παρατηρήσει ότι όταν έχει πολλές κενώσεις την ημέρα (4-5 φορές) οι αρχικές έχουν μουσταρδί χρώμα και προς το τέλος της ημέρας έχουν πράσινο. Αυτό οφείλεται σε υπερπαραγωγή ή σε κάτι άλλο? Πλέον βέβαια έχει μειώσει τις κενώσεις του σε 2-3 ημερησίως, αλλά που και που είναι πρασινωπές.

Όσο οι κενώσεις δεν είναι τόσο πολλές ή τόσο εκκρηκτικές που να ερεθίζουν το έντερο σε βαθμό που να βλέπεις αίμα στα κακά του μωρού (λεπτές κόκκινες "τριχίτσες") και το μωρό παίρνει καλό βάρος (κι αφού εσύ δεν έχεις πρόβλημα με το στήθος), μην ασχολείσαι με την υπερπαραγωγή. Σε βοηθά να αντλείς πιο εύκολα.

μετα απο 2 εβδομαδες αντλησης με το νοσοκομειακο θηλαστρο μπορω να πω οτι δεν ειμαι ικανοποιημενη........πριν αντλουσα περιπου 160 μλ και τωρα περιπου 250......μια μερα μονο αντλησα 390 και νομιζα οτι επιτελους θα μπορω να φτιαξω τραπεζα....το μωρο μου συνεχιζει να θηλαζει σε ολα τα γευματα και μετα πινει ημερησίως περιπου 300μλ ξενο και 200μλ δικο μου.κανω 8 ανλησεις ανα διωρο με 2πλο συστημα αντλησης..........καμια συμβουλη για αυξηση παραγωγης????μηπως ειναι αργα πια??:confused:

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Διαφημίσεις

Γειά σας και από εμένα!

Χρειάζομαι απεγνωσμένα βοήθεια γιατί πραγματικά έχω πελαγώσει.

Έχω ένα μπέμπη 6 μηνών που με πολύ προσπάθεια κατάφερα να θηλάζω αποκλειστικά.

Εδώ και 10 μέρες ξεκινήσαμε φρούτα και ρυζάλευρο.

Ξεκινήσαμε νωρίτερα για να έχει συνηθίσει κάπως σε ένα μήνα που θα πάω στη δουλειά.

Το ρυζάλευρο το τρώει μανιωδώς (κλαίει όταν τελειώσει).

Με τα φρούτα καταφέρνουμε με πολύ κόπο να φάει γύρω στα 100ml.

Παρόλαυτα ο θηλασμός συνεχίζει ακάθεκτος, περίπου κάθε 1,5 ώρα την ημέρα και κάθε 2 τη νύχτα.

Την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά και λαχανικά.

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχουμε στοιχειώδες πρόγραμμα (μέσα στη μέρα με το θηλασμό κάνει ότι θέλει) και δεν ξέρω τί θα γίνει όταν γυρίσω στη δουλειά.

Μπιμπερό δεν θέλει να το δει ούτε ζωγραφιστό...

Υπολόγιζα ότι μέχρι να γυρίσω και με τις στερεές θα είμαστε οκ και δεν θα θήλαζε τόσο συχνά αλλά δεν μπορώ να πω ότι βλέπω κάποια μείωση.

Τι θα κάνω??

Θα πρέπει να αντλώ?

Θα λείπω 9-6.

Αισθάνομαι πολύ άσχημα, έχω αγχωθεί πολύ.

Τόσο καιρό έλεγα τα μωρά που θηλάζουν δεν έχουν πρόγραμμα και τώρα όλοι μου λένε ότι όπως έστρωσα θα κοιμηθώ...

Βοήθεια...

Γιατί λες ότι δεν έχετε πρόγραμμα; Αφού ξέρεις ότι θηλάζει ανά 1,5 με 2 ώρες!! Αυτό είναι το πρόγραμμά σας:wink:

Μην αγχώνεσαι! Όταν θα λείπεις, όποιος το κρατάει θα βρει το δικό του πρόγραμμα με το μωρό.

Το μωρό θα μειώσει θηλασμούς όταν θα είναι εκείνο έτοιμο να μειώσει το γάλα υπέρ των στερεών. Είναι λάθος να εκβιάζουμε εμείς αυτή την αλλαγή.

Για τα φρούτα, μην το πιέζεις να φάει περισσότερο απ' όσο θέλει.

Όσο για την άντληση: αν το μωρό σου δεν μπορεί να χορτάσει τότε (γιατί μέσα στο διάστημα αυτό πολλά μπορεί να αλλάξουν) με τις στερεές, και δεν θέλεις να αντλείς, μπορείς να δίνεις ξένο γάλα για κείνες τις ώρες. Αφού το μωρό αντέδρασε καλά στο ρυζάλευρο που έδωσες και που έχει ξένο γάλα, λογικά δεν θα έχει πρόβλημα.

Αν θέλεις να αντλείς, μπορούμε να συζητήσουμε το πώς.

Γιατί λες ότι δεν έχετε πρόγραμμα; Αφού ξέρεις ότι θηλάζει ανά 1,5 με 2 ώρες!! Αυτό είναι το πρόγραμμά σας:wink:

Μην αγχώνεσαι! Όταν θα λείπεις, όποιος το κρατάει θα βρει το δικό του πρόγραμμα με το μωρό.

Το μωρό θα μειώσει θηλασμούς όταν θα είναι εκείνο έτοιμο να μειώσει το γάλα υπέρ των στερεών. Είναι λάθος να εκβιάζουμε εμείς αυτή την αλλαγή.

Για τα φρούτα, μην το πιέζεις να φάει περισσότερο απ' όσο θέλει.

Όσο για την άντληση: αν το μωρό σου δεν μπορεί να χορτάσει τότε (γιατί μέσα στο διάστημα αυτό πολλά μπορεί να αλλάξουν) με τις στερεές, και δεν θέλεις να αντλείς, μπορείς να δίνεις ξένο γάλα για κείνες τις ώρες. Αφού το μωρό αντέδρασε καλά στο ρυζάλευρο που έδωσες και που έχει ξένο γάλα, λογικά δεν θα έχει πρόβλημα.

Αν θέλεις να αντλείς, μπορούμε να συζητήσουμε το πώς.

Χίλια ευχαριστώ για την απάντηση.

Θέλω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για το μωρό.

Αν αυτό σημαίνει να αντλώ, θα αντλώ.

Μπορείς να μου πεις τι και πώς?

Το αντλημένο πότε θα το πίνει?

Μεταξύ φρούτων και μεσημεριανού?

Χίλια ευχαριστώ για την απάντηση.

Θέλω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για το μωρό.

Αν αυτό σημαίνει να αντλώ, θα αντλώ.

Μπορείς να μου πεις τι και πώς?

Το αντλημένο πότε θα το πίνει?

Μεταξύ φρούτων και μεσημεριανού?

Έχεις αντλήσει ποτέ; Έχεις θήλαστρο; Αν ναι, ποιο;

Πόσες φορές θηλάζει τώρα το μωρό σου (κυρίως τις ώρες που λες ότι θα λείπεις);

Η ποσότητα που θα χρειαστείς θα εξαρτηθεί τελικά από το πόσες στερεές θα τρώει τότε το μωρό σου, άρα πρακτικά θα εξαρτηθεί κι από το πώς θα δεχτεί το μεσημεριανό.

Για το αντλημένο γάλα: από την εμπειρία μου θα πω ότι -χωρίς να σαμποτάρουμε την ανάγκη του μωρού για γάλα τις ώρες που λείπει η μαμά- καλό είναι πρώτα να εξαντλήσουμε όλες τις στερεές που μπορεί να

φάει το μωρό όσο λείπει η μαμά του και μετά να δίνουμε το γάλα (εκτός αν το μωρό ζητά συγκεκριμένα το γάλα ή δεν πίνει νερό οπότε θα πρέπει να ικανοποιήσει με το γάλα και τη δίψα του) αλλιώς μπορεί η άντληση να τραβήξει σε μάκρος. Αυτό το λέω μόνο και μόνο γιατί όλες οι γυναίκες δεν είναι πολύ "άνετες" με την άντληση.

μετα απο 2 εβδομαδες αντλησης με το νοσοκομειακο θηλαστρο μπορω να πω οτι δεν ειμαι ικανοποιημενη........πριν αντλουσα περιπου 160 μλ και τωρα περιπου 250......μια μερα μονο αντλησα 390 και νομιζα οτι επιτελους θα μπορω να φτιαξω τραπεζα....το μωρο μου συνεχιζει να θηλαζει σε ολα τα γευματα και μετα πινει ημερησίως περιπου 300μλ ξενο και 200μλ δικο μου.κανω 8 ανλησεις ανα διωρο με 2πλο συστημα αντλησης..........καμια συμβουλη για αυξηση παραγωγης????μηπως ειναι αργα πια??:confused:

Ακολουθείς ακριβώς το πρωτόκολλο; 8 αντλήσεις με τελευταία στις 12 το βράδυ και πρώτη στις 6 το πρωί;

Το μωρό μήπως θηλάζει πιο αποτελεσματικά τώρα; Πόσο συμπλήρωμα πίνει τώρα;

Πρώτο μέλημά σου πρέπει να είναι η αύξηση της παραγωγής σου ώστε να καλύψει πλήρως το μωρό και μετά να κάνεις απόθεμα... Μην βιάζεσαι!

Έχεις αντλήσει ποτέ; Έχεις θήλαστρο; Αν ναι, ποιο;

Πόσες φορές θηλάζει τώρα το μωρό σου (κυρίως τις ώρες που λες ότι θα λείπεις);

Η ποσότητα που θα χρειαστείς θα εξαρτηθεί τελικά από το πόσες στερεές θα τρώει τότε το μωρό σου, άρα πρακτικά θα εξαρτηθεί κι από το πώς θα δεχτεί το μεσημεριανό.

Για το αντλημένο γάλα: από την εμπειρία μου θα πω ότι -χωρίς να σαμποτάρουμε την ανάγκη του μωρού για γάλα τις ώρες που λείπει η μαμά- καλό είναι πρώτα να εξαντλήσουμε όλες τις στερεές που μπορεί να

φάει το μωρό όσο λείπει η μαμά του και μετά να δίνουμε το γάλα (εκτός αν το μωρό ζητά συγκεκριμένα το γάλα ή δεν πίνει νερό οπότε θα πρέπει να ικανοποιήσει με το γάλα και τη δίψα του) αλλιώς μπορεί η άντληση να τραβήξει σε μάκρος. Αυτό το λέω μόνο και μόνο γιατί όλες οι γυναίκες δεν είναι πολύ "άνετες" με την άντληση.

Έχω αντλήσει και πολύ μάλιστα για αύξηση της παραγωγής όταν ήταν 2,5 μηνών.

Πολύ σε αριθμό αντλήσεων όχι σε ποσότητα γάλακτος...συνήθως βγάζω 20-30ml από κάθε στήθος με τη συχνότητα που θηλάζει το μωρό.

Βέβαια έκανα μία πρόβα απουσίας 3 ώρες και όταν άντλησα έβγαλα σε 5' 100ml (και από τα δύο).

Έχω το symphony της Medela.

Τώρα τις ώρες που θα λείπω θηλάζει 4-5 φορές με τα φρούτα κάπου ενδιάμεσα (χωρίς μεσημεριανό).

Νερό ακόμα δεν έχει πιει πάνω από 5ml!΄

Αν δεν αντλώ τόσες ώρες που θα λείπω, τί θα γίνει με την παραγωγή μου?

Διαφημίσεις

Έχω αντλήσει και πολύ μάλιστα για αύξηση της παραγωγής όταν ήταν 2,5 μηνών.

Πολύ σε αριθμό αντλήσεων όχι σε ποσότητα γάλακτος...συνήθως βγάζω 20-30ml από κάθε στήθος με τη συχνότητα που θηλάζει το μωρό.

Βέβαια έκανα μία πρόβα απουσίας 3 ώρες και όταν άντλησα έβγαλα σε 5' 100ml (και από τα δύο).

Έχω το symphony της Medela.

Τώρα τις ώρες που θα λείπω θηλάζει 4-5 φορές με τα φρούτα κάπου ενδιάμεσα (χωρίς μεσημεριανό).

Νερό ακόμα δεν έχει πιει πάνω από 5ml!΄

Αν δεν αντλώ τόσες ώρες που θα λείπω, τί θα γίνει με την παραγωγή μου?

Ωραία, το ότι έχεις εμπειρία με την άντληση είναι πολύ καλό.

Η ποσότητες που βγάζεις είναι αναμενόμενες από τη στιγμή που θηλάζεις πολύ συχνά. Η άντληση κατά την πρόβα απουσίας δείχνει ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με την άντληση στη δουλειά.

Για τις ώρες που θα λείπεις (9+) είναι πολύ πιθανό το μωρό να χρειαστεί 1-2 γεύματα γάλα, εκτός αν τρώει 3 φορές στερεές (π.χ. φρούτα, μεσημεριανό και κάτι ακόμα) και κοιμάται, οπότε, αν δεχτεί να πιει νερό, μπορεί τελικά να μην χρειαστεί το γάλα...

Η παραγωγή προσαρμόζεται και μειώνεται μόνο αν τις ώρες που λείπεις το μωρό πίνει γάλα σε ποσότητα που δεν αναπληρώνεις με άντληση: δηλαδή πίνει ξένο ή δικό σου που έχεις σε απόθεμα. Διαφορετικά, αν αντλείς δηλαδή όσο γάλα πίνει το μωρό ή αν το μωρό δεν πίνει καθόλου γάλα, η παραγωγή προσαρμόζεται ακριβώς στις ανάγκες του μωρού.

Γενικά, για μωρά που πίνουν μόνο γάλα υπολογίζουμε 80-150ml ανά 3-4 ώρες απουσίας. Αν το μωρό σου τρώει καλά τις στερεές τις ώρες που λείπεις μπορεί να χρειαστεί μόνο 1-2 φορές γάλα, δηλαδή μπορεί να είναι οκ και μόνο με 200-250ml ή και λιγότερο.

Για αρχή, κάνε κάποιες αντλήσεις όποτε μπορείς, συνήθως μεταξύ ενός ύπνου του μωρού σου, και αποθήκευσε το γάλα αυτό στην κατάψυξη (κράτησε και μικρές μερίδες). Για ξεκίνημα αρκεί να έχεις περίπου 600ml. ώστε να είσαι 2-3 μέρες μπροστά από τις ανάγκες του μωρού σου.

Ακολουθείς ακριβώς το πρωτόκολλο; 8 αντλήσεις με τελευταία στις 12 το βράδυ και πρώτη στις 6 το πρωί;

Το μωρό μήπως θηλάζει πιο αποτελεσματικά τώρα; Πόσο συμπλήρωμα πίνει τώρα;

Πρώτο μέλημά σου πρέπει να είναι η αύξηση της παραγωγής σου ώστε να καλύψει πλήρως το μωρό και μετά να κάνεις απόθεμα... Μην βιάζεσαι!

το προγραμμα του μωρου εχει ως εξης(στο περιπου οι ωρες)

10'30 το πρωι πινει 100μλ δικο μου, στις 2 90 μλ ξενο, στις 6 100 μλ δικο μου και κατα τις 10 120-150 ξενο. το βραδυ οτα ξυπναει τον περνω στο κρεβατι και κοιμομαστε θηλαζοντας 1-2 φορες!πριν απο καθε γευμα δικο μου ή ξενο παντα θηλαζει κανενα 10 λεπτο και οταν αρχισει να δυσανασχετει του δινω μπουκαλι.σαφως εχει μειωθει το συμπληρωμα.οι αντλησεις μου ειναι καθε 2ωρο περιπου απο τις 8 το πρωι εως τη 1 με 1'3ο το βραδυ

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Ωραία, το ότι έχεις εμπειρία με την άντληση είναι πολύ καλό.

Η ποσότητες που βγάζεις είναι αναμενόμενες από τη στιγμή που θηλάζεις πολύ συχνά. Η άντληση κατά την πρόβα απουσίας δείχνει ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με την άντληση στη δουλειά.

Για τις ώρες που θα λείπεις (9+) είναι πολύ πιθανό το μωρό να χρειαστεί 1-2 γεύματα γάλα, εκτός αν τρώει 3 φορές στερεές (π.χ. φρούτα, μεσημεριανό και κάτι ακόμα) και κοιμάται, οπότε, αν δεχτεί να πιει νερό, μπορεί τελικά να μην χρειαστεί το γάλα...

Η παραγωγή προσαρμόζεται και μειώνεται μόνο αν τις ώρες που λείπεις το μωρό πίνει γάλα σε ποσότητα που δεν αναπληρώνεις με άντληση: δηλαδή πίνει ξένο ή δικό σου που έχεις σε απόθεμα. Διαφορετικά, αν αντλείς δηλαδή όσο γάλα πίνει το μωρό ή αν το μωρό δεν πίνει καθόλου γάλα, η παραγωγή προσαρμόζεται ακριβώς στις ανάγκες του μωρού.

Γενικά, για μωρά που πίνουν μόνο γάλα υπολογίζουμε 80-150ml ανά 3-4 ώρες απουσίας. Αν το μωρό σου τρώει καλά τις στερεές τις ώρες που λείπεις μπορεί να χρειαστεί μόνο 1-2 φορές γάλα, δηλαδή μπορεί να είναι οκ και μόνο με 200-250ml ή και λιγότερο.

Για αρχή, κάνε κάποιες αντλήσεις όποτε μπορείς, συνήθως μεταξύ ενός ύπνου του μωρού σου, και αποθήκευσε το γάλα αυτό στην κατάψυξη (κράτησε και μικρές μερίδες). Για ξεκίνημα αρκεί να έχεις περίπου 600ml. ώστε να είσαι 2-3 μέρες μπροστά από τις ανάγκες του μωρού σου.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Πες μου αν το παρακάτω σου φαίνεται οκ:

8:30 θηλασμός,

10:00 φρούτα,

12:00 αντλημένο γάλα (μπορεί και νωρίτερα ανάλογα πόσο θα φάει από φρούτα)

14:30 μεσημεριανό

17:00 αντλημένο γάλα

Και μετά την επιστροφή μου θηλάζει όποτε θέλει.

Πόσο είναι μία μερίδα γάλα στην ηλικία του?

Γύρω στα 180ml ή είναι πολύ?

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Πες μου αν το παρακάτω σου φαίνεται οκ:

8:30 θηλασμός,

10:00 φρούτα,

12:00 αντλημένο γάλα (μπορεί και νωρίτερα ανάλογα πόσο θα φάει από φρούτα)

14:30 μεσημεριανό

17:00 αντλημένο γάλα

Και μετά την επιστροφή μου θηλάζει όποτε θέλει.

Θεωρητικά, είναι καλό πρόγραμμα :P Το σημαντικό είναι όποιος κρατάει το μωρό να είναι ευαίσθητος στα σημάδια πείνας του μωρού και ευέλικτος ως προς την τήρηση του προγράμματος.

Αν το μωρό δέχεται να πιει νερό, ας δοκιμάσει όποιος το κρατάει να δώσει νερό μετά τις στερεές και στο επόμενο γεύμα πάλι στερεές, μήπως και το μωρό μπορεί να ικανοποιηθεί χωρίς γάλα ή μόνο με ένα μόνο γάλα. Το προτείνω ώστε να μην χρειάζεται να αντλείς πολύ. Αν το μωρό θέλει το γάλα ωστόσο κι αν είσαι διατεθιμένη να αντλείς, κάντο όπως το προτείνεις.

Πόσο είναι μία μερίδα γάλα στην ηλικία του?

Γύρω στα 180ml ή είναι πολύ?

Τα 180 είναι πάρα πολύ για μωρό που θηλάζει και για μωρό που δεν είναι συνηθισμένο στο μπιμπερό. Ακόμα και τα 150 μπορεί να είναι πολλά... Όταν ξεκινούν το μπιμπερό και μέχρι να εξοικειωθούν με τη νέα κατάσταση μπορεί να πίνουν πολύ λίγο, π.χ 60ml. Σιγά-σιγά αυξάνουν ποσότητες αλλά συνήθως δεν ξεπερνούν τα 120-150 ειδικά αν τρώνε και στερεές ενδιάμεσα. Γι΄αυτό σου είπα να καταψύξεις και μικρές μερίδες, ώστε να μην πετάς άσκοπα το γάλα.

Θεωρητικά, είναι καλό πρόγραμμα :P Το σημαντικό είναι όποιος κρατάει το μωρό να είναι ευαίσθητος στα σημάδια πείνας του μωρού και ευέλικτος ως προς την τήρηση του προγράμματος.

Αν το μωρό δέχεται να πιει νερό, ας δοκιμάσει όποιος το κρατάει να δώσει νερό μετά τις στερεές και στο επόμενο γεύμα πάλι στερεές, μήπως και το μωρό μπορεί να ικανοποιηθεί χωρίς γάλα ή μόνο με ένα μόνο γάλα. Το προτείνω ώστε να μην χρειάζεται να αντλείς πολύ. Αν το μωρό θέλει το γάλα ωστόσο κι αν είσαι διατεθιμένη να αντλείς, κάντο όπως το προτείνεις.

Τα 180 είναι πάρα πολύ για μωρό που θηλάζει και για μωρό που δεν είναι συνηθισμένο στο μπιμπερό. Ακόμα και τα 150 μπορεί να είναι πολλά... Όταν ξεκινούν το μπιμπερό και μέχρι να εξοικειωθούν με τη νέα κατάσταση μπορεί να πίνουν πολύ λίγο, π.χ 60ml. Σιγά-σιγά αυξάνουν ποσότητες αλλά συνήθως δεν ξεπερνούν τα 120-150 ειδικά αν τρώνε και στερεές ενδιάμεσα. Γι΄αυτό σου είπα να καταψύξεις και μικρές μερίδες, ώστε να μην πετάς άσκοπα το γάλα.

Μπορώ να πω ότι ανακουφίστηκα αρκετά...σε ευχαριστώ πάαααρα πολύ!

Διαφημίσεις

το προγραμμα του μωρου εχει ως εξης(στο περιπου οι ωρες)

10'30 το πρωι πινει 100μλ δικο μου, στις 2 90 μλ ξενο, στις 6 100 μλ δικο μου και κατα τις 10 120-150 ξενο. το βραδυ οτα ξυπναει τον περνω στο κρεβατι και κοιμομαστε θηλαζοντας 1-2 φορες!πριν απο καθε γευμα δικο μου ή ξενο παντα θηλαζει κανενα 10 λεπτο και οταν αρχισει να δυσανασχετει του δινω μπουκαλι.σαφως εχει μειωθει το συμπληρωμα.οι αντλησεις μου ειναι καθε 2ωρο περιπου απο τις 8 το πρωι εως τη 1 με 1'3ο το βραδυ

Αν το μωρό τρέφεται καλά (πάνες - βάρος) τότε θα πρέπει να πίνει άλλο τόσο και από το στήθος... Εξάλλου, λες ότι πίνει μόνο 210-240μλ ξένο ενώ το υπόλοιπο είναι δικό σου αντλημένο. Άρα λογικά η παραγωγή σου έχει αυξηθεί - κρατώ μια μικρή επιφύλαξη γιατί το μωρό σου κάνει πολύ λίγα γεύματα.

Αν όντως το μωρό τρέφεται καλά (δες πάνες και αύξηση βάρους) τότε ξεκίνα να μειώνεις σταδιακά το συμπλήρωμα κατά προτίμηση το ξένο ώστε να αυξηθούν οι θηλασμοί. Θα πρέπει να φτάσει να θηλάζει τουλάχιστον 8 φορές το 24ωρο. Φοβάμαι ότι θα πρέπει να συνεχίσεις τις αντλήσεις ώσπου να γίνει αυτό, προκειμένου το στήθος να έχει επαρκές ερέθισμα. Φυσικά όσο αυξάνουν οι θηλασμοί, θα μειώνεις τις αντλήσεις.

Αν το μωρό τρέφεται καλά (πάνες - βάρος) τότε θα πρέπει να πίνει άλλο τόσο και από το στήθος... Εξάλλου, λες ότι πίνει μόνο 210-240μλ ξένο ενώ το υπόλοιπο είναι δικό σου αντλημένο. Άρα λογικά η παραγωγή σου έχει αυξηθεί - κρατώ μια μικρή επιφύλαξη γιατί το μωρό σου κάνει πολύ λίγα γεύματα.

Αν όντως το μωρό τρέφεται καλά (δες πάνες και αύξηση βάρους) τότε ξεκίνα να μειώνεις σταδιακά το συμπλήρωμα κατά προτίμηση το ξένο ώστε να αυξηθούν οι θηλασμοί. Θα πρέπει να φτάσει να θηλάζει τουλάχιστον 8 φορές το 24ωρο. Φοβάμαι ότι θα πρέπει να συνεχίσεις τις αντλήσεις ώσπου να γίνει αυτό, προκειμένου το στήθος να έχει επαρκές ερέθισμα. Φυσικά όσο αυξάνουν οι θηλασμοί, θα μειώνεις τις αντλήσεις.

το βαρος του ειναι πολυ καλο 6200(περνει πολυ παραπανω απο 210 την εβδομαδα) και οι πανες του αρκετες, περιπου 6-7. οσο για τα γευματα απο τη γεννηση ηταν λιγα. πεινουσε παντα καθε 5 ωρες περιπου γιατι κοιμοταν πολυ. τι να πω...θα το παλεψω οσο μπορω....αρα συνεχιζω τις αντλησεις και αυξανω το χρονο θηλασμου......υπαρχει ελπιδα?ειναι ηδη 2 μηνων και σε λιγοτερο απο 2 μηνες επιστρεφω στη δουλεια....:confused::confused:

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

το βαρος του ειναι πολυ καλο 6200(περνει πολυ παραπανω απο 210 την εβδομαδα) και οι πανες του αρκετες, περιπου 6-7. οσο για τα γευματα απο τη γεννηση ηταν λιγα. πεινουσε παντα καθε 5 ωρες περιπου γιατι κοιμοταν πολυ. τι να πω...θα το παλεψω οσο μπορω....αρα συνεχιζω τις αντλησεις και αυξανω το χρονο θηλασμου......υπαρχει ελπιδα?ειναι ηδη 2 μηνων και σε λιγοτερο απο 2 μηνες επιστρεφω στη δουλεια....:confused::confused:

Ένα μωρό που κοιμάται πολύ μπορεί να πέφτει σε λήθαργο και ενώ πεινάει να μην έχει δυνάμεις να ξυπνήσει για να φάει. Είναι πραγματικά λίγα τα μωρά που μεγαλώνουν πολύ καλά με πολύ λίγα γεύματα (όχι κάτω από 5 το 24ωρο) και συνήθως δεν είναι μωρά που θηλάζουν. Ακόμα κι αν θηλάζουν πράγματι αποκλειστικά αλλά τόσο αραιά, αφενός είναι μωρά που θηλάζουν ΠΟΛΥ αποτελεσματικά, αφετέρου, συνήθως, συμβαίνει η μαμά να έχει "ωθήσει" το μωρό σ' ένα πρόγραμμα και πολύ πιθανόν στο 3μηνο αυτή η μαμά να έχει πρόβλημα με την παραγωγή της...

Ο κανόνας είναι -είτε για το θηλασμό είτε για το μπουκάλι- ότι δεν αφήνουμε να περάσουν πάνω από 3-4 ώρες από το ξεκίνημα του προηγούμενου γεύματος. Το βράδυ, αφήνουμε το μωρό να κοιμηθεί (εκτός από κάποιες εξαιρέσεις).

Το στήθος σου για να έχει πλήρη παραγωγή χρειάζεται 100 λεπτά ερεθίσματος (ενεργού θηλασμού) από τον κάθε μαστό. Αν το μωρό σου κάνει πολύ λίγα γεύματα τότε αναγκαστικά θα πρέπει να αναπληρώνεις με άντληση. Η άντληση θα πρέπει να είναι προσωρινή, αλλιώς μπορεί να οδηγήσει σε φαύλο κύκλο, οπότε μόνο επιμένοντας σε περισσότερα γεύματα μπορείς να οδηγηθείς σε πλήρη γαλουχία και να απαλλαγείς από την άντληση.

Τώρα για το αν υπάρχει ελπίδα: φυσικά υπάρχει! Η παραγωγή σου ήδη καλύπτει πάνω από τις μισές ανάγκες του μωρού και μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα να μειώνεις το συμπλήρωμα. Μπορείς να μειώσεις κατά 30ml κάθε συμπλήρωμα ξένου γάλακτος και παράλληλα να αυξήσεις τους θηλασμούς: Πρόσεξε, πρέπει να αυξήσεις τις φορές που το μωρό θηλάζει όχι τη διάρκεια της κάθε φοράς!

Ανά 2-3 μέρες και βλέποντας πώς ανταποκρίνεται το μωρό, μειώνεις κι άλλο το ξένο συμπλήρωμα.

Η δουλειά είναι σε δύο μήνες. Μην το σκέφτεσαι ακόμα. Έχεις πάρα πολύ χρόνο μέχρι τότε. "Δουλειά" σου στο μεταξύ είναι να εγκαταστήσεις πλήρη γαλουχία:lol: Μετά από αυτό, η επιστροφή στη δουλειά θα είναι πολύ εύκολη. :wink:

Ένα μωρό που κοιμάται πολύ μπορεί να πέφτει σε λήθαργο και ενώ πεινάει να μην έχει δυνάμεις να ξυπνήσει για να φάει. Είναι πραγματικά λίγα τα μωρά που μεγαλώνουν πολύ καλά με πολύ λίγα γεύματα (όχι κάτω από 5 το 24ωρο) και συνήθως δεν είναι μωρά που θηλάζουν. Ακόμα κι αν θηλάζουν πράγματι αποκλειστικά αλλά τόσο αραιά, αφενός είναι μωρά που θηλάζουν ΠΟΛΥ αποτελεσματικά, αφετέρου, συνήθως, συμβαίνει η μαμά να έχει "ωθήσει" το μωρό σ' ένα πρόγραμμα και πολύ πιθανόν στο 3μηνο αυτή η μαμά να έχει πρόβλημα με την παραγωγή της...

Ο κανόνας είναι -είτε για το θηλασμό είτε για το μπουκάλι- ότι δεν αφήνουμε να περάσουν πάνω από 3-4 ώρες από το ξεκίνημα του προηγούμενου γεύματος. Το βράδυ, αφήνουμε το μωρό να κοιμηθεί (εκτός από κάποιες εξαιρέσεις).

Το στήθος σου για να έχει πλήρη παραγωγή χρειάζεται 100 λεπτά ερεθίσματος (ενεργού θηλασμού) από τον κάθε μαστό. Αν το μωρό σου κάνει πολύ λίγα γεύματα τότε αναγκαστικά θα πρέπει να αναπληρώνεις με άντληση. Η άντληση θα πρέπει να είναι προσωρινή, αλλιώς μπορεί να οδηγήσει σε φαύλο κύκλο, οπότε μόνο επιμένοντας σε περισσότερα γεύματα μπορείς να οδηγηθείς σε πλήρη γαλουχία και να απαλλαγείς από την άντληση.

Τώρα για το αν υπάρχει ελπίδα: φυσικά υπάρχει! Η παραγωγή σου ήδη καλύπτει πάνω από τις μισές ανάγκες του μωρού και μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα να μειώνεις το συμπλήρωμα. Μπορείς να μειώσεις κατά 30ml κάθε συμπλήρωμα ξένου γάλακτος και παράλληλα να αυξήσεις τους θηλασμούς: Πρόσεξε, πρέπει να αυξήσεις τις φορές που το μωρό θηλάζει όχι τη διάρκεια της κάθε φοράς!

Ανά 2-3 μέρες και βλέποντας πώς ανταποκρίνεται το μωρό, μειώνεις κι άλλο το ξένο συμπλήρωμα.

Η δουλειά είναι σε δύο μήνες. Μην το σκέφτεσαι ακόμα. Έχεις πάρα πολύ χρόνο μέχρι τότε. "Δουλειά" σου στο μεταξύ είναι να εγκαταστήσεις πλήρη γαλουχία:lol: Μετά από αυτό, η επιστροφή στη δουλειά θα είναι πολύ εύκολη. :wink:

ευχαριστω πολυ για τις οδηγιες και το χρονο που αφιερωνεις!!:P

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σας! Θα παρακαλούσα κι εγώ με τη σειρά μου θερμά για τα φώτα σας στο θέμα.. Μετά από ΠΟΛΛΗ προσπάθεια κι επιμονή κατάφερα να θηλάζω αποκλειστικά το σχεδόν 4 μηνών αγοράκι μου! Καθως έγιναν πολλά λάθη από το μαιευτήριο και από λάθος συμβουλές που μου δόθηκαν, το γάλα μου αρχικά δεν επαρκούσε κι έφτασα κοντά στον αποθηλασμό.. τελικά τα καταφέραμε και πλέον επαρκεί για τις ανάγκες του μικρού μου.. Για να ενισχύω την παραγωγή, κάνω ενδιάμεσα 2-3 αντλήσεις/μέρα, εκτός των θηλασμών (με το mini electric), εκ των οποίων η μία τη νύχτα, μολονότι δεν ξυπνάει ο μικρός, κουραστικό αλλά άξιζε!

Δυστυχώς σε ένα μήνα επιστρέφω στη δουλειά κι έχω αγχωθεί πολύ για το πως θα τα καταφέρω και τι πρέπει να κάνω... Ιδανικά θα ήθελα να θηλάσω μέχρι ο μπέμπης να κλείσει 6 μηνών, ακόμη κι αν δεν είναι αποκλειστικός ο θηλασμός... Έχω ήδη διαμορφώσει μία μικρή τράπεζα γάλακτος για τον πρώτο καιρό ή έστω όσο κρατήσει..

Ο μπέμπης τρώει περίπου κάθε 2,5-3 ώρες, με εξαίρεση το βράδυ που κοιμάται από τις 12-12:30 έως τις 6:30-7..

Το πιθανότερο είναι ότι θα λείπω από το σπίτι από τις 8 έως τις 15:30 καθημερινά και στη δουλειά μου δεν θα μπορώ να κάνω αντλήσεις. Το γάλα μου όμως που ίσα-ίσα επαρκεί για τις ανάγκες (μια και θα κόψω και τις ενδιάμεσες αντλήσεις αναγκαστικά) δεν θα μειωθεί;; θα μπορώ να κάνω έστω και δύο γεύματα τη μέρα ή το γάλα θα σταματήσει;; Το σίγουρο είναι πως και με τη δουλειά δεν θα έχω αντοχή να ξυπνάω μες στη νύχτα για μεταμεσονύχτια άντληση, καθώς θα εξαντληθώ!! Τι πρόγραμμα θα μπορούσα να ακολουθήσω για να θηλάσω όσο καιρό γίνεται, χωρίς όμως να πάθω υπερκόπωση και να μπορώ να χαρώ το μωράκι μου που θα έχει ανάγκη να με βλέπει χαρούμενη και χαλαρή τις ώρες που θα έχουμε;;;

Θα εκτιμούσα πολύ αν μπορούσατε να με βοηθήσετε!!!

Καλησπέρα σας! Θα παρακαλούσα κι εγώ με τη σειρά μου θερμά για τα φώτα σας στο θέμα.. Μετά από ΠΟΛΛΗ προσπάθεια κι επιμονή κατάφερα να θηλάζω αποκλειστικά το σχεδόν 4 μηνών αγοράκι μου! Καθως έγιναν πολλά λάθη από το μαιευτήριο και από λάθος συμβουλές που μου δόθηκαν, το γάλα μου αρχικά δεν επαρκούσε κι έφτασα κοντά στον αποθηλασμό.. τελικά τα καταφέραμε και πλέον επαρκεί για τις ανάγκες του μικρού μου.. Για να ενισχύω την παραγωγή, κάνω ενδιάμεσα 2-3 αντλήσεις/μέρα, εκτός των θηλασμών (με το mini electric), εκ των οποίων η μία τη νύχτα, μολονότι δεν ξυπνάει ο μικρός, κουραστικό αλλά άξιζε!

Δυστυχώς σε ένα μήνα επιστρέφω στη δουλειά κι έχω αγχωθεί πολύ για το πως θα τα καταφέρω και τι πρέπει να κάνω... Ιδανικά θα ήθελα να θηλάσω μέχρι ο μπέμπης να κλείσει 6 μηνών, ακόμη κι αν δεν είναι αποκλειστικός ο θηλασμός... Έχω ήδη διαμορφώσει μία μικρή τράπεζα γάλακτος για τον πρώτο καιρό ή έστω όσο κρατήσει..

Ο μπέμπης τρώει περίπου κάθε 2,5-3 ώρες, με εξαίρεση το βράδυ που κοιμάται από τις 12-12:30 έως τις 6:30-7..

Το πιθανότερο είναι ότι θα λείπω από το σπίτι από τις 8 έως τις 15:30 καθημερινά και στη δουλειά μου δεν θα μπορώ να κάνω αντλήσεις. Το γάλα μου όμως που ίσα-ίσα επαρκεί για τις ανάγκες (μια και θα κόψω και τις ενδιάμεσες αντλήσεις αναγκαστικά) δεν θα μειωθεί;; θα μπορώ να κάνω έστω και δύο γεύματα τη μέρα ή το γάλα θα σταματήσει;; Το σίγουρο είναι πως και με τη δουλειά δεν θα έχω αντοχή να ξυπνάω μες στη νύχτα για μεταμεσονύχτια άντληση, καθώς θα εξαντληθώ!! Τι πρόγραμμα θα μπορούσα να ακολουθήσω για να θηλάσω όσο καιρό γίνεται, χωρίς όμως να πάθω υπερκόπωση και να μπορώ να χαρώ το μωράκι μου που θα έχει ανάγκη να με βλέπει χαρούμενη και χαλαρή τις ώρες που θα έχουμε;;;

Θα εκτιμούσα πολύ αν μπορούσατε να με βοηθήσετε!!!

Από οτι γράφεις έχεις ήδη φτιάξει μια μικρή τράπεζα και έχεις ακόμη έναν μήνα μπροστά σου για να βάλεις λίγο γάλα ακόμη στην άκρη. Εμένα με βοήθησαν πολύ για να μην μειωθεί το γάλα τα χάπια μαγιάς από το φαρμακείο. Εκτός αυτού, στην ουσία θα πρέπει να καλύπτεις τις ώρες που θα λείπεις περίπου τρια γεύματα του μικρού. Μπορείς να τον θηλάζεις πριν φύγεις το πρωί για τη δουλειά (εγώ ακόμη και τώρα που είναι 14 μηνών αυτό κάνω), αν σου φτάνει το γάλα να δίνεις τα τρια γεύματα από την τράπεζα που έχεις και να θηλάζεις και όταν επιστρέφεις. Μάλιστα ίσως θα μπορούσαν να μετατοπίσουν ελαφρώς τις ώρες που τρώει ώστε το τρίτο γεύμα να είναι θηλασμός αν προλαβαίνεις να είσαι πίσω την ώρα εκείνη. Εμείς μετά τον 5ο μήνα αρχίσαμε και κρεμούλες κι έτσι το ένα γεύμα θα αντικατασταθεί από κάποια στέρεα τροφή. Και πάλι όμως, και μια δυο φορές τη μέρα αν τρώει ξένο γάλα, δεν πειράζει. Σημασία έχει να θηλάζει ακομη κι έτσι όσο περισσότερο γίνεται μετά. Τα οφέλη θα είναι τα ίδια και για το παιδί και για σένα. Απλά δες αν γίνεται να βγάζεις στη δουλειά ένα γεύμα, ώστε να μην νιώθεις το στήθος σου βαρύ ή να μην τρέχει και έχεις πρόβλημα. Πιστεύω οτι ο εργοδότης σου θα το καταλάβει. Δεν θα σου παίρνει πάνω από δέκα-δεκαπέντε λεπτά να αντλείς το γάλα και θα το κρατάς για την επόμενη μέρα. Δικαιούσαι μισή ώρα διάλλειμα για το θηλασμό, εφόσον ξέρει οτι θηλάζεις. Δεν ξέρω αν σε βοήθησα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Εγώ δεν είχα καθόλου γάλα στην άκρη, αλλά επειδή μπήκαν κι οι στέρεες τροφές και με μια μικρή μετατόπιση του χρόνου ταΊσματος ώστε να τον θηλάζω εγώ όταν γυρνούσα πήγαν όλα μια χαρά και συνεχίσουμε ακόμη.

twmWp2.png

mgbubu ευχαριστώ για την απάντηση! Στη δουλειά φοβάμαι πως θα είναι πολύ δύσκολο να κάνω άντληση γιατί, έστω κι αν ξεκλέψω λίγο χρόνο, μόνο στις τουαλέτες θα μπορούσα να το κάνω, όμως επειδή χρησιμοποιούνται από πάρα πολύ κόσμο, είναι τελείως ανθυγειινός χώρος. Επίσης -δεν ξέρω αν θα ακουστεί χαζό - μα δε θα μπορούσα να το κάνω διακριτικά και με την ησυχία μου, καθως το θήλαστρο είναι ηλεκτρικό και κάνει πολύ θόρυβο!!

Τα χάπια μαγιάς μπύρας τα είχα υπόψη ώσπου έμαθα πως δεν είναι τελείως αθώα κι έχουν κάποιες παρενέργειες... ισχύει;;

Μακάρι να είχε ξεκινήσει κι εμένα τις στερεές τροφές, θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα...

mgbubu ευχαριστώ για την απάντηση! Στη δουλειά φοβάμαι πως θα είναι πολύ δύσκολο να κάνω άντληση γιατί, έστω κι αν ξεκλέψω λίγο χρόνο, μόνο στις τουαλέτες θα μπορούσα να το κάνω, όμως επειδή χρησιμοποιούνται από πάρα πολύ κόσμο, είναι τελείως ανθυγειινός χώρος. Επίσης -δεν ξέρω αν θα ακουστεί χαζό - μα δε θα μπορούσα να το κάνω διακριτικά και με την ησυχία μου, καθως το θήλαστρο είναι ηλεκτρικό και κάνει πολύ θόρυβο!!

Τα χάπια μαγιάς μπύρας τα είχα υπόψη ώσπου έμαθα πως δεν είναι τελείως αθώα κι έχουν κάποιες παρενέργειες... ισχύει;;

Μακάρι να είχε ξεκινήσει κι εμένα τις στερεές τροφές, θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα...

Τα χάπια μου τα σύστησε μια φίλη μου που θήλασε και τα δυο παιδιά της. Με βοήθησαν πολυ, όπως και άλλη φίλη μου που της τα σύστησα και θηλάζει ακόμη τη μικρή της (τώρα η μικρή είναι 6 μηνών και παίρνει ακόμη τα χάπια γιατί είχε ένα θέμα με το γάλα της που ήταν ή λίγο ή φαγανή η μικρή της)χαχαχα Δεν εχω ακούσει κάτι για παρενέργειες, δεν ξέρω καθόλου να σου πω την αλήθεια. Στην ουσία εσύ θα παιδευτείς ίσως λίγο για κανένα μήνα μέχρι να αρχίσετε τις στέρεες τροφές. Μετά θα είσαι μια χαρά, μην αγχώνεσαι. Μάζευε όσο πιο πολύ γάλα μπορείς για αυτόν τον μήνα μέχρι να αρχίσει να τρώει και μετά θα δεις οτι θα μπείτε κι εσύ κι ο μικρός σε μια σειρά. Στην πραγματικότητα η προσαρμογή είναι πιο εύκολη από ότι νομίζουμε καμιά φορά, απλά καλό είναι να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας οτι κάνουμε ότι μπορούμε με αυτά που διαθέτουμε. Και να χρειαστεί να του δώσεις και λίγο ξένο γάλα μην τρελαίνεσαι...Δεν θα πάθει τίποτα. Είμαι εννοείται υπέρ του θηλασμού αφού το κάνω τόσους μήνες τώρα, αλλά δεν μου αρέσει να γεμίζει και μια μάνα με ενοχές αν χρειαστεί να δώσει και λίγο ξένο, όταν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Αν δεν υπάρχει μέρος να αντλήσεις στη δουλειά ή δεν νιώθεις άνετα (και τι έγινε που θα ακούγεται; θα ξέρουν τι κάνεις εξάλλου και είναι αξιοθαύμαστο) ίσως χρειαστεί να βγάζεις λίγο γάλα μόνη σου (είναι και αθόρυβο) για να ανακουφίζεσαι μέχρι να προσαρμοστεί κι αυτή η λειτουργία (να μην πρήζεται το στήθος σου πολύ μέχρι να ξαναθηλάσεις). Ευτυχώς η φύση έχει προνοήσει για όλα κι έτσι και αυτό δεν θα κρατήσει πολύ....Όταν με το καλό επιστρέψεις στη δουλειά πες μας πώς τα πας και αν όλα πάνε καλά...

twmWp2.png

Σ' ευχαριστώ και πάλι για την ενθάρρυνση.. σίγουρα η επιστροφή στη δουλειά, πέρα από το πρακτικό κομμάτι, φέρνει πολλά συναισθήματα.. ελπίζω όντως να μην είναι τόσο άσχημα τα πράγματα! δεν έχω πρόβλημα να δώσω ξένο γάλα - εξάλλου μέχρι να θηλάσω αποκλειστικά - έδινα αναγκαστικά.. το καλύτερο για το μπεμπάκι! Αν μπορώ χωρίς ξένο να τα καταφέρω, τι καλύτερο!!!

Εδώ θα είμαστε να τα λέμε! :)

maggie*, καλή αρχή με τη δουλειά και καλή προσαρμογή!

Τι ποσότητες αντλείς με το θήλαστρο που έχεις; Αυτό το θήλαστρο δεν είναι πολύ αποτελεσματικό, θα μπορούσες να αντλείς πολύ περισσότερο γάλα με ένα νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης ώστε να εξοικονομείς περισσότερο χρόνο. Τα θήλαστρα αυτά ενοικιάζονται και θα μπορούσες να το νοικιάσεις για 1-2 μήνες, μέχρι να μπουν για τα καλά οι στερεές στη διατροφή του μωρού, οπότε πιθανόν να μην σου είναι απαραίτητες πλέον οι αντλήσεις. Δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862 πληροφορίες για τα νοσοκομειακά ενοικιαζόμενα θήλαστρα και από πού μπορείς να τα προμηθευτείς. Αυτό που έχεις θα σε εξυπηρετήσει αν μπορέσεις τελικά να αντλείς ένα γεύμα στη δουλειά ή για αργότερα που μπορεί να χρειάζεται να αφήσεις μόνο ένα γεύμα ή ένα μικρό συμπλήρωμα μαζί με τις στερεές σε περίπτωση που το μωρό δεν τρώει μεγάλη ποσότητα στερεών.

Το απόθεμα στην κατάψυξη ουσιαστικά δεν καλύπτει παρά μόνο λίγες ημέρες και δεν είναι σωστό να βασισόμαστε σε αυτό, μας λύνει τα χέρια κάποια μέρα που δεν προλάβαμε να αντλήσουμε (με ένα μωρό και δουλειά είναι πολύ πιθανό να ανατραπεί το πρόγραμμα των αντλήσεων) ή αν το μωρό χρειαστεί κάποια μέρα περισσότερο γάλα από αυτό που έχουμε αφήσει.

Πρακτικά τώρα, μπορείς το πρωί πριν φύγεις να θηλάζεις (ακόμα και χωρίς να ξυπνήσει καλά καλά το μωρό) και μετά να αντλείς (ή και να αντλείς ταυτόχρονα με τον θηλασμό από το άλλο στήθος). Αν καταφέρεις να βάλεις μία ή δύο αντλήσεις στη δουλειά έχει καλώς, αλλιώς θα θηλάζεις μόλις επιστρέψεις και μετά θα αντλείς και πάλι. Στη συνέχεια ανάλογα πότε θα μπορείς, ή το απόγευμα ή το βράδυ πριν κοιμηθείς. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να ξυπνάς τη νύχτα για άντληση. Έτσι και χωρίς άντληση στη δουλειά θα έχεις 3 γεύματα που λογικά θα το καλύπτουν τις ώρες απουσίας σου. Το ΣΚ μπορείς να θηλάζεις περισσότερο, γιατί το μωρό διεγείρει καλύτερα την παραγωγή γάλακτος από το θήλαστρο και επίσης να κάνεις και κάποιες αντλήσεις ώστε να έχεις και μερικά γεύματα επιπλέον. Με το νοσοκομειακό θήλαστρο και μετά από λίγες μέρες χρήσης του, λογικά θα αυξηθεί και η ποσότητα γάλακτος που θα αντλείς στον ίδιο χρόνο και αν είναι και διπλής άντλησης ακόμα καλύτερα.

Αν νοικιάσεις το σύμφονυ που είναι της μεντέλα, θα ζητήσεις να σου φέρουν 2 σωληνάκια αλλά μόνο ένα μπουκάλι, αφού το μπουκάλι που έχεις από το μίνι ελέκτρικ κάνει και για αυτό.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...