Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

dimel είπε:

Όταν πήγα γύρω στις 12 να βγάλω γάλα με το θήλαστρο ίσως από το άγχος μου κατάφερα μετά από περίπου 20 λεπτά να βγάλω 50 ml.. και η καλή μου συνάδελφος μου λέει "καλά είμαι σίγουρη πως την ταλαιπωρείς την κορούλα σου, γιατί με 50 ml...άντε πάρε την παιδίατρό σου και ζήτα συμπλήρωμα θα της κάνεις κακό".

Τί να της έλεγα εκέινη τη στιγμή είχα κομπλάρει...

.

Σκέφτηκα κάτι καλύτερο:

Κάνεις ένα κέηκ και της το κερνάς, αφού φάει της λες αθώα:

μου περίσσεψε πολύ γάλα και είπα να κάνω ένα κέηκ μην πάει χαμένο!!! :lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Παράθεση
Σκέφτηκα κάτι καλύτερο:

μου περίσσεψε πολύ γάλα και είπα να κάνω ένα κέηκ μην πάει χαμένο!!!

τελειο! :lol::lol:

μεχρι τωρα εγω λεω σε οποιον μου κολαει οτι το εβαλα στο καφε του! :cool:

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

dimel, μην αγχώνεσαι και αγνόησε τους κακοπροαίρετους...

Εμένα πλέον δεν μου λένε τίποτα γιατί δεν τους επιτρέπω να πουν και κάτι...

στην αρχή με κοίταζαν λίγο περίεργα, βέβαια όλοι με βοήθησαν δεν μπορώ να πω αλλά όσο περνάει ο καιρός με κοιτάνε σαν να έχω κατέβει από τον Αρη... "καλά ακόμα γάλα βγάζεις;" αν και το κάνω πλέον μόνο στις εφημερίες.

Ολοι έχουν μαύρα μεσάνυχτα περί θηλασμού, και οι γιατροί και οι συναφείς πάνω από όλους...

Μην το κρύβεις αν έχεις το θάρρος, εγώ έχω φτάσει σε σημείο να λέω κάθε φορά για να με ακούσουν και όλοι :

" Παω να βγάλω γάλα για την Αννούλα, να μην με ενοχλήσει κανένας εκτός αν είναι επείγον γιατί δεν θα θέλατε να πεινάσει μετά το παιδί μου έτσι δεν είναι;"

Εννοείται ότι έχουν συμμορφωθεί όλοι!!!! :lol:

Επίσης αυτό που πιάνει πάντα όταν σου λένε για συμπλήρωμα κλπ...

"Δηλαδή πως ακριβώς είναι καλύτερο το αγελαδινο από το ανθρώπινο γάλα, μου το εξηγείς γιατί δεν σε καταλαβαίνω"

Μην τους λες την ποσότητα που άντλησες κάθε φορά! Αναφορά θα δίνεις;

Αν σε ρωτάνε να λες 250 γρ το λιγότερο.... Θα υπάρχουν φορές που θα αντλείς καλά, αλλά και άλλες λιγότερο, εσύ να μην μιλάς!

WLn5p2.png

felinidoc είπε:

Εννοείται ότι έχουν συμμορφωθεί όλοι!!!! :lol:

Τους έχεις στρώσει!!!

Παράθεση

Μην τους λες την ποσότητα που άντλησες κάθε φορά! Αναφορά θα δίνεις;

Αν σε ρωτάνε να λες 250 γρ το λιγότερο.... Θα υπάρχουν φορές που θα αντλείς καλά, αλλά και άλλες λιγότερο, εσύ να μην μιλάς!

Αν ρωτάνε απαντάς με.... σαφήνεια: όσο θέλω, όσο χρειάζεται... :wink:

Διαφημίσεις

Πριν από μερικές μέρες ο άντρας μου πρώτη φορά με ρώτησε με αρκετά επιθετικό τρόπο και πάνω στα νεύρα του πότε θα σταματήσω να θηλάζω (κατά τα άλλα με υποστηρίζει πολύ στο θεμα του θηλασμού). Την επόμενη μερα κατά τυχη έλεγαν στις ειδήσεις οτι μετά από καποια έρευνα αποδειχτηκε οτι τα βυζανιάρικα γίνονται πιό εξυπνα - οπότε του λέω "τα άκους αυτά?". Το μόνο που είχε να μου απαντήσει ήταν οτι θα κάνει παράπονα στη μανα του που δεν τον θήλασε γιατί αν το είχε κάνει σίγουρα τώρα θα ήταν στη ΝΑΣΑ :lol:

Τη Δευτέρα θα πάω με γαλατόπιτα :lol::lol::lol:

Θέλω να δω τις αντιδράσεις τους..Τελικά θα έχει γέλιο η υπόθεση... :lol::lol::lol:

Δυστυχώς μπορώ να βγάζω γάλα μόνο στη κουζίνα οπότε όπως καταλαβαίνετε μπορούν όλοι να δουν τί ποσότητα βγάζω κάθε φορά..και αυτό μάλλον με αγχώνει πολύ..Θα το ξεπεράσω όμως..Θα τουε στρώσω και γω που θα μου πάνε....Απλά θέλει λίγο χρόνο και εγώ να προσαρμοστώ αλλά και αυτοί, γιατί θα βγάζω γάλα για πολύυυυυυυυυ καιρό ακόμη...

YAgZp3.png43y0p3.png

aglaia είπε:

Σκέφτηκα κάτι καλύτερο:

μου περίσσεψε πολύ γάλα και είπα να κάνω ένα κέηκ μην πάει χαμένο!!! :lol::lol::lol:

Σ Α Τ Α Ν Ι Κ Ο!!!! :twisted::twisted::twisted:

Jean είπε:
  aglaia είπε:

Σκέφτηκα κάτι καλύτερο:

Σ Α Τ Α Ν Ι Κ Ο!!!! :twisted::twisted::twisted:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

ακομα γελαω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

dimel είπε:
Τελικά σε βλέπουν σαν UFO αν προσπαθείς να θηλάσεις..Εργάζομαι στο χώρο της υγείας στον ιδιωτικό τομέα και παρόλα αυτά με αντιμετώπισαν αρνητικά γιατί θηλάζω.

Όταν πήγα γύρω στις 12 να βγάλω γάλα με το θήλαστρο ίσως από το άγχος μου κατάφερα μετά από περίπου 20 λεπτά να βγάλω 50 ml.. και η καλή μου συνάδελφος μου λέει "καλά είμαι σίγουρη πως την ταλαιπωρείς την κορούλα σου, γιατί με 50 ml...άντε πάρε την παιδίατρό σου και ζήτα συμπλήρωμα θα της κάνεις κακό".

Τί να της έλεγα εκέινη τη στιγμή είχα κομπλάρει...

Το απόγευμα πήγε καλύτερα, άλλωστε δεν έβγαλα γάλα, αλλά πάλι υπήρξε καζούρα για το θηλασμό...

Αυτά έγιναν σήμερα...

Α..και όταν τους είπα ότι σκοπεύω να φτιάχνω κρέμα με το δικό μου γάλα μου είπαν ότι έτσι δεν θα παίρνει τα απαραιτητα θρεπτικά συστατικά.

Και φυσικά δεν γνώριζαν ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει 1 χρόνο θηλασμό τουλάχιστον..

Όχι απλά έχουν μαύρα μεσάνυκτα πάνω στο θέμα αλλά θέλουν να βγουν και από πάνω και να μου δημιουργήσουν και τύψεις...

Ελπίζω αύριο να είναι καλύτερα....

Οσες φορες διανοηθηκε καποιος να μου πουλησει εξυπναδες στο θεμα, οπως οτι τζαμπα θηλαζω ωρες (στις αρχες) και 10 λεπτα ειναι υπεραρκετα, τους ελεγα "Αααααααα.....ασχετη σε βλεπω με το θεμα......εντελως ανενημερωτη! Κακως!".....ηταν αρκετο να κομπλαρουν και να μη ξαναπουν κουβεντα......

Και οσοι μου λενε οτι "Ακομα θηλαζεις? Τοσο πολυ δεν χρειαζεται"

Τους λεω οτι λιγο ειναι.....τουλαχιστον ενας χρονος ειναι το ελαχιστο απαραιτητο......

Αμα δειχνεις οτι ξερεις τι κανεις και τους κοιτας με εκπληξη και θλιμμενο υφος για την ασχετοσυνη τους, κοκκινιζουν και δεν ξαναμιλανε.....

Γενικως δεν χρειαζεται να τους δινεις λογαριασμο.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Πάρα πολύ καλό αυτό με το κέικ! Όπως ο Borat από το Καζακστάν στην ομότιτλη ταινία, που πήγε πεσκέσι στην Αμερική φρέσκο τυρί από το γάλα της γυναίκας του!! Να σας πω ότι πέρσι το Πάσχα χρειαζόμουν λίγα cc γάλα για να διαλύσω τη μαγιά για το τσουρέκι και χρησιμοποίησα το δικό μου από το ψυγείο γιατί του εμπορίου μου είχε τελειώσει; Φυσικά δεν το έμαθε κανείς από την οικογένεια... Και επειδή θα αναρωτιέστε αν πέτυχε το τσουρέκι, δεν πέτυχε, δεν ξέρω αν έφταιγε το γάλα, πάντως δεν το συνιστώ!

.png

Αμφιτρίτη είπε:
Πάρα πολύ καλό αυτό με το κέικ! Όπως ο Borat από το Καζακστάν στην ομότιτλη ταινία, που πήγε πεσκέσι στην Αμερική φρέσκο τυρί από το γάλα της γυναίκας του!! Να σας πω ότι πέρσι το Πάσχα χρειαζόμουν λίγα cc γάλα για να διαλύσω τη μαγιά για το τσουρέκι και χρησιμοποίησα το δικό μου από το ψυγείο γιατί του εμπορίου μου είχε τελειώσει; Φυσικά δεν το έμαθε κανείς από την οικογένεια... Και επειδή θα αναρωτιέστε αν πέτυχε το τσουρέκι, δεν πέτυχε, δεν ξέρω αν έφταιγε το γάλα, πάντως δεν το συνιστώ!

Άρα αυτό με το κέικ, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα!!!! :lol::lol::lol:

Καλώς ήρθες Αμφιτρίτη!

:D

Απάντηση στη μάνα μου που με ρωτάει συνεχώς "καλά ως πότε θα βγάζεις γάλα?Ελα σε παρακαλώ σταμάτα τις αηδίες και δώσε γάλα του παιδιού'(εννοεί το ΑΛΛΟ γάλα)!

:evil:

Της λέω λοιπόν ότι δε μπορώ να το σταματήσω, τρέχουν τα γάλατα και δε μπορώ να δουλέψω!Ανησυχώ!Κι αν δεν κοπει ποτέ?Τι θα κάνω?

"Να πάρεις το γιατρό να πάρεις χάπια"

"Πήρα" της λέω. Τίποτα!Μάλλον έχει μπλοκάρει το σύστημά μου :lol::lol:

Διαφημίσεις

Ειναι κι αυτες οι μαναδες!!!!! Η δικια μου μας θηλασε 10 μηνες, ειναι στον ιατρικο χωρο, ξερει ποσο σημαντικος ειναι ο θηλασμος και μου λεει μπραβο αλλα και με υπονομευσε στην αρχη και καπου καπου λεει οτι καιρος ειναι να δωσουμε πραγματικο γαλα στο μωρο, γιατι σιγα την διατροφη που κανω κλπ........ειναι η ανασφαλεια τους.......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Annastasia και Ilonka19, ευχαριστώ για το καλοσώρισμα και πάλι! Παρακολουθώ εδώ και 1 χρόνο περίπου τις συζητήσεις, είχα γραφτεί αλλά είχα πρόβλημα σύνδεσης. Το θέμα αηδίες περί θηλασμού δεν τελειώνει ποτέ. Είναι τα πεθρερικά μου από χτες σπίτι. Το μικρό μου milkokoritso για απογευματινό έφαγε 1,5 παιδικό γιαούρτι και ήθελε και γάλα από το ποτήρι (της δίνουμε λίγο από το δικό μας μαζί με το φαγητό γιατί ζηλεύει και για να της μάθουμε το ποτήρι στο τραπέζι. Πράγματι το μπιμπερό δεν θέλει να το δει μπροστά της). Την απέτρεψα όμως να πιει πολύ, έτσι ώστε να έχει όρεξη να θηλάσει πολύ το βράδυ.

Και λέει ο πεθερός μου: "Ας είναι χορτάτο το παιδί και ας μην πιει γάλα το βράδυ".

"Όχι, λέω, γιατί το βράδυ πίνει πάντα δικό μου γάλα!"

"και λοιπόν;"

"το δικό μου είναι καλύτερο!" είπα κοφτά.

"ε, καλά!"

Και μετά τίποτε άλλο. Είναι κρίμα, γιατί ο συγκεκριμένος δεν μου πάει κόντρα, αλλά μάλλον τον επηρέασε η πεθερά μου, που όπως πολλοί 60άρηδες έχει κατοχικό σύνδρομο και ανησυχεί που το παιδί είναι λεπτό και δεν είναι υπέρβαρο σαν την ίδια και σαν τη μάνα του (να μη βγαίνουμε απ' έξω...). Όμως γι' αυτό νομίζω πως υπάρχει ήδη άλλο θέμα συζήτησης στο forum.

.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα κοριτσάκια μου γλυκά!

Καταρχήν θέλω την υπομονή σας για το ελαφρώς μεγάλο post.

Nα σας πω κι εγώ τον πονο μου...

Εδω και 3 εβδομάδες έχω επιστρέψει στη δουλεια...Αντί του μειωμένου περνω μια μερα ολόκληρη (τετάρτη) ώστε να "σπάω την εβδομάδα" για να θηλάζω ανεμπόδιστα.

Αρχικά όλα έβαιναν καλώς. Εχουν αρχίσει όμως τα προβλήματα με τον θηλασμό και θέλω τη βοήθειά σας!

Τράπεζα όσο και να προσπάθησα δεν κατάφερα ποτέ να δημιουργήσω...Η μικρή έτρωγε συνεχώς και η παραγωγή μου είναι σταθερά μάλλον μέτρια(με βάση την αντληση-αντλώ 40-250 περίπου εκτός απο μια φορα ρεκόρ 340 μλ-και όχι τον θηλασμό, αφού είναι 8 κιλά χορταίνει με το παραπάνω)

Να σας πω το πρόγραμμα μας.

:arrow: Θηλασμός 6-6.30

:arrow: θηλασμός ή αντληση 8

:arrow: Στην δουλειά (κλασσικό 9-5) αντλώ 2 φορές, περίπου 12 και 4....

:arrow: θηλασμός εως να κοιμηθεί κατα τις 9 , 2-3 φορές.

:arrow: αντληση στις 11 το βράδυ

Καταφέρνω να μαζεύω 3 γεύματα των 180 μλ συνηθως όλο το 24ωρο

Οσο λείπω η μικρή τρώει συνήθως 3 γευματα (οποτε καλώς) καμια φορά όμως θέλει και 4 και η μητέρα μου, αν και κάνει ότι μπορεί να την καθυστερήσει παίζοντας μεχρι να ερθω, της δίνει λίγο συμπλήρωμα (περιμένω πως και πως αυτό να αντικατασταθει απο την φρουτόκρεμα :( )

Η κατρακύλα έχει ξεκινήσει...?

Σε αυτά προστίθεται ότι

:arrow: όταν γυρνάω η μικρή δεν θέλει να θηλάσει (κάποιες φορές, όχι όλες)

:arrow: το βράδυ πριν απο τον υπνο θηλαζει ακαταπαυστα και ανησυχα, πααααρα πολλή ώρα μπορεί και 2 ώρες,μάλλον πιπιλάει θα έλεγα και καποιες φορές κοιμάται χωρίς να έχει χορτάσει (το καταλαβαίνω αν και συμβαίνει σπάνια)

Εχω εξαντληθεί και έτσι πάει η βραδυνή αντλήση (κοιμόταν 9 και αντλούσα 11 λίγο καμια 50-80 μλ τα οποια όμως ήταν πολύτιμα)

Αντλούσα στη δουλειά γύρω στα 350-400 (σε 2 αντλησεις) και 200 το πρωι πριν φύγω.

Τώρα στη δουλειά βγάζω 200-300 το πολύ... :(

Και το θέμα ότι δεν θηλάζει όταν γυρναω (αν και εχει φαει τελευταία φορά πχ στις 3)

Βεβαια το αποδίδω και στην γενικότερη γκρίνια (μάλλον δοντάκια) ή την ζέστη...

Πάντως το σκ που θηλάζει αποκλειστικά κάπως επανέρχεται η ποσότητα! :)

Φοβαμαι για μείωση...

Σκέφτομαι...

:arrow: να παρω άλλη μια μέρα off απο τη δουλεια , να δουλεύω ΔΕΥΤ-ΤΕΤΑΡ-ΠΑΡΑΣΚ

:arrow: Nα πίνω περισσότερο νερό (δεν είμαι fan)

:arrow: Να πάρω μαγιά μπύρας

Τα λέω, ώστε να τα τηρήσω...

Καμια συμβουλή?????Βοήθεια...Δεν θέλω με τίποτα να σταματήσω...

Αχ....για λίγο δεν με έπιασε αυτό το επιπλέον εξάμηνο άδειας...

Και έχω βαρεθεί τόσο τις αντλήσεις στη δουλειά με τον κάθε !@#$%^ να το παίζει εξυπνάκιας....(κυρίως οι γυναίκες που είναι μητέρες, οι άλλοι είναι άψογοι!)

eNeap2.pngNziDp2.png

Καταρχάς να δηλώση ότι είμαι άσχετη με το θέμα της άντλησης.....όπότε εκεί δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά διαβάζοντας τον πόνο σου, έχω μία ιδέα για το ότι δεν θηλάζει μόλις γυρνάς.

Φαντάζομαι ότι η μαμά σου δίνει το συμπλήρωμα τελευταίο και άν χρειαστεί πριν έρθεις...Αυτό νομίζω ευθύνεται που μετά δεν θέλει να θηλάσει...Της έχει πέσει τόσο βαρύ, που δεν θέλει τίποτε άλλο στο στομαχάκι της μέχρι να χωνέψει. Μήπως να τις έδινε ελάχιστο πρίν και να της έδινε τελευταίο το δικό σου? Για αρχή, μέχρι να ξεκινήσει να ξαναθηλάζει όταν γυρνάς?

Επίσης είναι λογικό όταν αποχωρίζεσαι το μωράκι σου για ώρες να μην μπορείς να αντλήσεις τόσο όσο μπορούσες... τόσε μητέρες όμως τα κατάφεραν, αφού έχεις θέληση θα τα καταφέρεις και εσύ! :D

Πιες νερό και πάρε και μαγιά!

Εύχομαι να σου απαντήσουν και οι πιο μάχιμες σε αυτό το θέμα, αλλά απο μένα, να σου υπενθυμήσω ότι έχεις το πιο σημαντικό συστατικό επιτυχίας: θεληση!!!!!! :D

Καλή συνέχεια! :wink:

Nα προσθέσω καποιες σκέψεις....

1)χρησιμοποιώ το swing πλέον αφου δεν μπορώ να μεταφέρω το νοσοκομειακό και το επεστρεψα.Λετε να δοκίμαζα το symphony ώστε τουλάχιστον στο σπίτι να κάνω καμια αντληση της προκοπής, ή δεν εχει νόημα πλέον(είχα ενα της ameda, δεν έμεινα και πολύ ευχαριστημένη σχεδόν καμία διαφορά με το swing)

2)Οι μαραθώνιοι θηλασμοί μπορεί να οφείλονται σε άλμα αναπτυξης και ουχί στο νέο πρόγραμμα?

3)θα ήθελα να μειώσω τις αντλήσεις στη δουλειά σε 1, αφού όυτε χρόνο έχω όυτε κατάλληλο χώρο...(σε ενα αποθηκάκι-computer room που μπαινοβγαίνουν τεχνικοι...) Λέτε να τα καταφέρω με την εισαγωγή τροφων?

4)Η μικρή δεν έχει ποτέ μα ποτέ βγάλει τη θηλή από μόνη της. Εστω και 3 γουλιές να πιει μπορέι να πιπιλάει ες αει...εχει απιστευτη υπομονή και δεν κάνει πίσω! Όσες φορές έχω προσπαθήσει να την βγάλω για να αλλάξω στήθος κλαίει, αλλά αμέσως μετά γελάει και χαίρεται απίστευτα που βρίσκει γαλατακι!

Πρόσπαθώ πάντως να την ταίζω και από τα 2 στήθη(δεν λεει οχι ποτε) και έχει αποτέλεσμα...

Επίσης δυστυχως απο το ταισμα με μπιμπερό θηλάζει λίγο "μπιμπερίστικα" μέσα στη μερα... το πρωί που είναι απο τον υπνο θηλάζει πιο "σωστά"

Ολα αυτα. σταματάω, εντάξει! :D

eNeap2.pngNziDp2.png

Ευχαριστώ πολύ erica μου!

erica είπε:
Φαντάζομαι ότι η μαμά σου δίνει το συμπλήρωμα τελευταίο και άν χρειαστεί πριν έρθεις...

Ναι αυτή είναι μία περίπτωση, αν όμως έχω λίγο μητρικό κάποια μέρα δίνει αυτό, που είναι το λιγότερο ώστε να θηλάσω μόλις γυρίσω.Οπότε το τελευταίο γεύμα δεν είανι παντα το συμπλήρωμα....Πάντως παίζει πολύ αυτό που είπες γιατι μια μέρα ενω φαινόταν ότι είχε όρεξη , εβγαζε γουλιές πολλή ώρα μετά το τελευταίο γεύμα και πάλι ζοριζόταν...

eNeap2.pngNziDp2.png

\ είπε:

Παράθεση
Σκέφτομαι...

:arrow: να παρω άλλη μια μέρα off απο τη δουλεια , να δουλεύω ΔΕΥΤ-ΤΕΤΑΡ-ΠΑΡΑΣΚ

:arrow: Nα πίνω περισσότερο νερό (δεν είμαι fan)

:arrow: Να πάρω μαγιά μπύρας

Το καθένα μόνο του και οποιοσδήποτε συνδυασμός θα βοηθήσει! :wink:

Παράθεση
Καμια συμβουλή?????Βοήθεια...Δεν θέλω με τίποτα να σταματήσω...

Αν το μωρό δεν θηλάζει όταν επιστρέφεις, να κάνεις ακόμη μία άντληση εκείνη την ώρα.

:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...