Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

EvaMD ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση και διευκρινίζω:

- Ελπίζω ότι θα καταφέρνω να δουλεύω 7ωρα, αλλά με τις μετακινήσεις υπολογίζω να λείπω από το σπίτι 8,5-9 ώρες

- Είμαι τελείως ηλίθια! Δεν είχα δει ότι το θήλαστρο παίρνει και παταρίες! Thanks!

- Είμαι γενικά διατεθειμένη να αντλώ και να του αφήνω γεύματα και έχω ήδη κάποια γεύματα που έχω αντλήσει όποτε είχα την ευκαιρία, αλλά επειδή γενικά είμαι μόνη μαζί του τις περισσότερες ώρες της ημέρας και γενικά τρώει ανά 3ωρο, δεν έχω ενδιάμεσα τον χρόνο να αντλώ όσο χρειάζεται για να φτιάξω επαρκή τράπεζα. Φαντάζομαι λοιπόν ότι με την επιστροφή στη δουλειά ο χρόνος που θα έχω στη διάθεση μου (σε φάση που θα έχω γάλα στο στήθος) θα είναι ακόμα πιο περιορισμένος.

- Στη δουλειά δεν μπορώ να διατηρήσω το γάλα γιατί είναι λίγο αρνητικό όλο το κλίμα απέναντι στις μαμάδες, οπότε το βρίσκω δύσκολο να το διατηρώ στο ψυγείο. Άσε, γενικά νομίζω ότι θα μπορώ να κάνω άντληση μόνο στα κλεφτά (γι' αυτό λέω 2-3 λεπτά), ίσα-ίσα για να διατηρήσω την παραγωγή και να ξεπρηστεί το στήθος μου. Γενικά είναι πολύ άσχημο το κλίμα, οπότε δεν θα ήθελα να μπω καν στη διαδικασία να το συζητήσω μαζί τους.

Σε κάθε περίπτωση, θα προσπαθήσω να μαζέψω όσο το δυνατόν περισσότερα σακουλάκια μέχρι να γυρίσω στη δουλειά, ελπίζοντας να καθυστερήσω όσο το δυνατόν περισσότερο και τη χρήση του συμπληρώματος. Και στη συνέχεια, ελπίζω να μπορέσω να συνδυάσω και τα δύο (θηλασμό και συμπλήρωμα) πάλι για όσο τα καταφέρουμε.

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση!

Αν το θέμα σου για τη διατήρηση του γάλακτος στη δουλειά είναι το ψυγείο να ξέρεις ότι δεν χρειάζεσαι το ψυγείο τους! Αρκεί να πάρεις ένα ισοθερμικό τσαντάκι με 2 παγοκύστες και θα το αποθηκεύεις εκεί - το γάλα διατηρείται έτσι (με ασφάλεια!) για 24 ώρες.

Αν σ' ενδιαφέρει, μπορώ να σου πω και κάποια άλλα πράγματα για να εξαντλήσεις το περιθώριο που έχεις στη δουλειά.

Δεν έχω χρόνο τώρα να σου γράψω άλλα, θα επανέλθω.

Διαφημίσεις

indie, πες μας αν θέλεις εντυπώσεις από την πρώτη μέρα στη δουλειά, μακριά από το φυστίκι σου...

Αν και πέρασα ένα δύσκολο ΣΚ, σήμερα ήταν σχετικά καλά τα πράγματα. Το φυστίκι ευτυχώς έφαγε με το μπιμπερό με τη γιαγιά της, κοιμήθηκε με το μπαμπά της και όλη τη γκρίνια την έβγαλε σε μένα το απόγευμα... Ήθελε συνέχεια να είναι στο στήθος!!! Το σύνδρομο στέρησης φταίει??? Δεν της το αρνήθηκα... μέσα σε 5 ώρες τη θήλασα 3 φορές. Ευτυχώς μπόρεσα και έκανα μια άντληση στη δουλειά... δε το περίμενα βέβαια, άλλα έβγαλα 160ml!! (Τραγουδώντας το τραγουδάκι του φυστικιού...) Ελπίζω να πάει καλά το θέμα με τις αντλήσεις στη δουλειά... αν και Πε-Πα θα είμαι μόνη μου, δηλ, 7 ώρες το στήθος "γεμάτο".

Δε θέλω να αποθηλάσω... κάθε φορά που τη θηλάζω το χαίρομαι σα να είναι η τελευταία... Ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα αισθανόμουν έτσι...

To γμτ είναι ότι νιώθω ότι δεν τη χόρτασα... και μου λείπει... σήμερα πάλι στο δωμάτιό της θα κοιμηθώ.:roll::roll:

Eva, thanks for the concern...!!!

Φιλιά σε όλες τις εργαζόμενες, θηλάζουσες μανούλες...

Κρίμα το είδα το μήνυμά σου αργά! Φαντάζομαι ότι έχεις γυρίσει από τη δουλειά...

Δεν είναι τόσο σημαντικό να έχεις κάνει πρόβες απουσίας. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται καν. Προτείνονται γιατί είναι καλύτερα για τη μαμά - φεύγει κάπως πιο ήσυχη.

Ευχαριστώ, να σαι καλά. Ο μπέμπης τα πήγε καλά για πρώτη μέρα, χωρίς πρόβα!:) Έτυχε να μην λείψω και πολλές ώρες, έτυχε να κοιμηθεί και λίγο περισσότερο το πρωί...Φιου!

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Eva καλημέρα και ευχαριστώ πολύ-πολύ για το support! Η αλήθεια είναι ότι μετά το χθεσινό σου μήνυμα έχω αρχίσει να το σκέφτομαι πιο σοβαρά και να "μηχανεύομαι" διάφορους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να γίνει. Όποια άλλη πρόταση, χρήσιμη λεπτομέρεια κλπ έχεις να μου πεις, είναι φυσικά κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Εντωμεταξύ μαζεύω όσο γαλά μπορώ και ελπίζω να τα καταφέρουμε! Καλημέρα σε όλες και καλό κουράγιο!

Eva καλημέρα και ευχαριστώ πολύ-πολύ για το support! Η αλήθεια είναι ότι μετά το χθεσινό σου μήνυμα έχω αρχίσει να το σκέφτομαι πιο σοβαρά και να "μηχανεύομαι" διάφορους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να γίνει. Όποια άλλη πρόταση, χρήσιμη λεπτομέρεια κλπ έχεις να μου πεις, είναι φυσικά κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Εντωμεταξύ μαζεύω όσο γαλά μπορώ και ελπίζω να τα καταφέρουμε! Καλημέρα σε όλες και καλό κουράγιο!

Χαίρομαι που το μήνυμά μου είχε τέτοια θετική επίδραση. Θηλασμός και επιστροφή στην εργασία είναι εφικτός σχεδόν πάντα, αρκεί να είναι διατεθειμένη η μαμά.

Για να διατηρηθεί η παραγωγή αμείωτη θα πρέπει να αντλείς μέσα στη μέρα περίπου όσο γάλα πίνει το μωρό όσο λείπεις.

Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα εφικτό γιατί δεν προλαβαίνουμε ή γιατί δεν αντλούμε πάντα τις ίδιες ποσότητες, οπότε είτε συμπληρώνουμε από την κατάψυξη είτε με αντλήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Υπάρχουν γυναίκες που δεν αντλούν καθόλου στη δουλειά, θηλάζουν και αντλούν πριν φύγουν, αντλούν και θηλάζουν μόλις επιστρέψουν και συμπληρώνουν με 1-2 αντλήσεις τις άλλες ώρες για να μαζέψουν την απαραίτητη ποσότητα.

Για τις ώρες που λείπεις θα υπολογίσεις 80-150ml ανά 3-4 ώρες (χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι μωρό θα τρώει ανά 3ωρο-4ωρο! Θα τρώει πάλι όποτε θέλει). Για τις 8,5-9 ώρες θα χρειαστείς περίπου 400-500ml.

Οι αντλήσεις στη δουλειά από 2-3 λεπτά ειδικά αν δεν έχεις διπλό σύστημα άντλησης (δύσκολο αν δεν έχεις χώρο να το ακουμπήσεις κι αν το κάνεις στα "κλεφτά") σχεδόν δεν φτάνει για να ανακουφίσει το ένα στήθος.

Μπορείς να δοκιμάσεις να ενώσεις τα διαλείμματά σου (αν είναι εφικτό) και να "σπάσεις" το 8ωρο στα 2: Δηλαδή αντλείς-θηλάζεις πριν φύγεις, στις 3-4 ώρες αντλείς στη δουλειά για 6-10 λεπτά και από τα 2 στήθη και ξανά θηλάζεις-αντλείς επιστρέφοντας στο σπίτι. Τις υπόλοιπες ώρες θηλάζεις κανονικά.

Αν χρειάζεσαι επιπλέον ποσότητα και το μωρό κοιμάται κάποιες ώρες συνεχόμενα, μπορείς να προσθέσεις μία άντληση ακόμα στο σπίτι για να συλλέξεις περισσότερο γάλα.

Αν μπορείς, προσθέτεις 1-2 αντλήσεις το Σαββατοκύριακο.

Για ευκολία, πάρε άλλο 1 ή 2 αντλητικά (ανταλλακτικά) για το θήλαστρό σου, ώστε να μην καθυστερείς με τα πλυσίματα (πριν φύγεις ή επιστρέφοντας από τη δουλειά κλπ.).

Σε κάθε περίπτωση (για την αρχή τουλάχιστον) απόφυγε τα ανοιχτόχρωμα ή πολύ σκούρα ρούχα στη δουλειά και φόρα επιθέματα. Καλού-κακού, μάθε να αποσυμφορίζεις το στήθος με το χέρι, ώστε να μην πρήζεσαι.

Αν σκεφτείς κάτι άλλο, ρώτα!

Διαφημίσεις

Eva σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου και την πολύ λεπτομερή περιγραφή! Δεν μπορεις να φανταστείς πόσο με βοηθας!Αυτό που περιγράφεις μου φαίνεται μαλλον εφικτο.Ειδικα αν δεν εχει θηλασει, αντλω περίπου 80 ml από το ένα στηθος στα 5 περίπου λεπτα, συνεπώς σκεφτομαι ότι στα 10 λεπτα θα έχω βγαλει περίπου ένα γευμα. Επίσης ίσως θα μπορουσα το 10λεπτο να το σπάσω σε 2 5λεπτα με διαφορα μιας ώρας (η καπως έτσι). Όσο το επεξεργαζομαι στο μυαλό μου τόσο πιο εφικτό μου φαίνεται. Το πιο δύσκολο ίσως είναι η άντληση στο σπίτι γιατι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν κοιμάται ευκολα μέσα στην ημέρα αλλά θέλει συνέχεια αγκαλιες! Θα το παλέψω πάντως σίγουρα. Ειμαι σιγουρη ότι αξίζει τιν κόπο. Σε ευχαριστω πολύ και πάλι και θα σας ενημερώσω για το πώς πήγε μήπως πάρει και καμια αλλη κοπέλα κουραγιο.

Eva...τα φώτα σου σε παρακαλώ...

Λοιπόν, το πρόγραμμα των αντλήσεων δεν μπορεί να δουλέψει καθώς μέσα στην ημέρα είναι σχεδόν αδύνατο να αντλήσω..με 2 μικρά παιδιά και σπίτι δεν προλαβαίνω ούτε τουαλέτα να πάω...

Η μικρή πλησιάζει τους 2 μήνες τώρα...τρώει το πρωί κατά τις 9-10, μετά 1-2 το μεσημέρι και στη συνέχεια 5-6 το απόγευμα...από τις 6 και μετά όμως είναι σχεδόν κάθε μισή ώρα στο στήθος γιατί έχει πονάκια και το στήθος είναι το μόνο που την ηρεμεί.

Οπότε η μόνη φορά που καταφέρνω να αντλήσω είναι το βράδυ κατά τις 11-12...και εκεί βγάζω γύρω στα 150ml σύνολο...

Είναι αρκετή αυτή η ποσότητα για 1 γεύμα της μικρής;

Είναι αρκετή η ποσότητα για αποθήκευση για την τράπεζα γάλακτος;

Τι να κάνω; Έχω αγχωθεί με το όλο θέμα...αλλά δεν θέλω να τα παρατήσω!

Θα βάλω τα κλάμματα λέμε...αντλούσα 15 λεπτά...

και δεν είχε κλείσει καλά το θήλαστρο και όπως σηκώθηκα να πιάσω το ποτήρι με το νερό χύθηκε το περισσότερο γάλα...τα νεύρα μου...

Θα βάλω τα κλάμματα λέμε...αντλούσα 15 λεπτά...

και δεν είχε κλείσει καλά το θήλαστρο και όπως σηκώθηκα να πιάσω το ποτήρι με το νερό χύθηκε το περισσότερο γάλα...τα νεύρα μου...

Όλες το' χουμε πάθει αυτό και συνήθως έχουμε αντλήσει και ποσότητα στις φάσεις αυτές!!! :confused:

Λοιπόν, το πρόγραμμα των αντλήσεων δεν μπορεί να δουλέψει καθώς μέσα στην ημέρα είναι σχεδόν αδύνατο να αντλήσω..με 2 μικρά παιδιά και σπίτι δεν προλαβαίνω ούτε τουαλέτα να πάω...

Κατανοητό! Γι' αυτό λέω πάντα ότι η άντληση είναι πιο δύσκολη από το θηλασμό...

Μην απογοητεύεσαι ωστόσο - θέλει πολλές δοκιμές, ευελιξία και χαλαρότητα!!

Η μικρή πλησιάζει τους 2 μήνες τώρα...τρώει το πρωί κατά τις 9-10, μετά 1-2 το μεσημέρι και στη συνέχεια 5-6 το απόγευμα...από τις 6 και μετά όμως είναι σχεδόν κάθε μισή ώρα στο στήθος γιατί έχει πονάκια και το στήθος είναι το μόνο που την ηρεμεί.

Οπότε η μόνη φορά που καταφέρνω να αντλήσω είναι το βράδυ κατά τις 11-12...και εκεί βγάζω γύρω στα 150ml σύνολο...

Είναι αρκετή αυτή η ποσότητα για 1 γεύμα της μικρής;

Είναι αρκετή η ποσότητα για αποθήκευση για την τράπεζα γάλακτος;

Αν μπορείς να αντλείς τόση ποσότητα εκείνη την ώρα μετά από μαραθώνιους θηλασμούς με το medela swing, να είσαι ΠΟΛΥ ευχαριστημένη!!!

Εγώ με το symphony (νοσοκομειακό διπλής άντλησης) και σε αντίστοιχη χρονική φάση μπορεί να βγάλω μόνο 30ml σύνολο :rolleyes:

150ml είναι μια πολύ καλή ποσότητα, ένα καλό γεύμα (για μωρό που θηλάζει -σπανίως τρώνε περισσότερο με μπιμπερό τη φορά - δεν είναι τυχαίο που τα μπουκαλάκια άντλησης και τα σακουλάκια σταματάνε στα τόσα ml ;) ) και είναι συνήθως to maximum που μπορεί να αντλήσει μια μαμά που θηλάζει όλη τη μέρα!

Όσο για την αποθήκευση: έχω αποθηκεύσει και 50ml και 150ml. Σταγόνα-σταγόνα έκανα σε 2 μήνες τράπεζα που άγγιζε τα 5 λίτρα :mrgreen:Φυσικά, να πω ότι ήταν υπερβολικό: νομίζω ότι 2 λίτρα στην κατάψυξη είναι υπέρ το δέον. Ακόμα και με 2-3 γεύματα μπροστά από τις ανάγκες του παιδιού γυρνάς άνετα στη δουλειά.

Εξάλλου είναι σημαντικό να καταψύξεις και μικρές ποσότητες γιατί χρειάζονται κι αυτές (το έχουμε εξηγήσει κι αλλού νομίζω αυτό...).

Εν ολίγοις, έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου για να αποθηκεύσεις γάλα, βγάζεις πολύ καλή ποσότητα και πας μια χαρά!

Τι να κάνω; Έχω αγχωθεί με το όλο θέμα...αλλά δεν θέλω να τα παρατήσω!

Να ησυχάσεις και να μην αγχώνεσαι: άντληση και άγχος δεν πάνε μαζί. Με τέτοια απόδοση φυσικά και δεν είναι για να τα παρατήσεις. Εδώ επιμένουν και τα καταφέρνουν ! μαμάδες με πολύ χειρότερες αποδόσεις με το θήλαστρο - πλλάκα με κάνεις;;;; (που λένε και στην πόλη μας :P )

Απλά, θα σου πρότεινα, να μην "βασίζεσαι" στη νυχτερινή άντληση, εκτός αν το μωρό κοιμάται "αξιόπιστα" κάθε βράδυ. Καθώς η ροή είναι πεσμένη το βράδυ, αν αντλήσεις και το μωρό τύχει να ξυπνήσει για να θηλάσει μπορεί να δυσανασχετήσει με τη μειωμένη ροή και να στρεσαριστείς. Δες αν μπορείς να στριμώξεις μια άντληση το πρωί ανάμεσα σ' ένα 4ωρο γεύμα του μωρού ή νωρίς το πρωί αμέσως μετά από τον πρώτο θηλασμό.

Αν δεν δουλεύουν αυτά για σένα (για το δικό σου πρόγραμμα και το ρυθμό της οικογένειάς σου) φυσικά θα συνεχίσεις να κάνεις αυτό που έχει επιτυχία.

Μην στεναχωριέσαι, όλα βαίνουσι καλώς!! ;)

Διαφημίσεις

Eva σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου και την πολύ λεπτομερή περιγραφή! Δεν μπορεις να φανταστείς πόσο με βοηθας!Αυτό που περιγράφεις μου φαίνεται μαλλον εφικτο.

Χαίρομαι!

Ειδικα αν δεν εχει θηλασει, αντλω περίπου 80 ml από το ένα στηθος στα 5 περίπου λεπτα, συνεπώς σκεφτομαι ότι στα 10 λεπτα θα έχω βγαλει περίπου ένα γευμα. Επίσης ίσως θα μπορουσα το 10λεπτο να το σπάσω σε 2 5λεπτα με διαφορα μιας ώρας (η καπως έτσι).

Ναι δοκίμασέ το κι έτσι αν και μπορεί να μην λειτουργήσει σε ποσότητα ακριβώς αθροιστικά: συνήθως (χωρίς νοσοκομειακό, αν και σε κάποιες συμβαίνει και με το νοσοκομειακό από ένα σημείο και μετά) αντλείς το "αποθηκευμένο" γάλα. Οπότε στη 1 ώρα μετά από άντληση μπορεί να μην βγάλεις ποσότητα. Δεν χάνεις όμως να το δοκιμάσεις. Εξάλλου οι περισσότερες αντλήσεις δίνουν επιπλέον ερέθισμα, οπότε πάλι καλό είναι.

Το πιο δύσκολο ίσως είναι η άντληση στο σπίτι γιατι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν κοιμάται ευκολα μέσα στην ημέρα αλλά θέλει συνέχεια αγκαλιες!

Αυτό αντιμετωπίζεται ίσως με άντληση παράλληλα με το θηλασμό: θηλάζεις από το ένα, αντλείς από το άλλο...

Σε ευχαριστω πολύ και πάλι και θα σας ενημερώσω για το πώς πήγε μήπως πάρει και καμια αλλη κοπέλα κουραγιο.

Να το κάνεις! Είναι πράγματι σημαντικό να ακούμε τις εμπειρίες και το πώς εφαρμόστηκε κάτι στην πράξη.

Eva, ειλικρινά δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω...

Μου ανέβασες το ηθικό... :)

Τώρα που ξέρω ότι όλα καλά...συνεχίζω με άλλον αέρα...

Η μικρή το βράδυ είναι το super παιδί...στη χειρότερη περίπτωση να κάνει 4ωρο...

ενώ έχει αρχίσει να κάνει και 6ωρα ύπνου...οπότε το βράδυ με βολεύει για άντληση από κάθε άποψη...

Ευχαριστώ και πάλι...και θα ενημερώσω για το πως πάει...

Καλημέρα!!

Επιστροφή στη δουλειά λοιπόν... Δε θα αναφερθώ στο πόσο μου λείπει και κάποιες φορές κλαίω στις τουαλέτες...

Θέλω να παραθέσω τα εξής:

Το φυστίκι κατά την απουσία μου κάνει 2 γεύματα από 150-160ml (!!!), και κάποιες φορές ζητάει παραπάνω!!! Βέβαια, είναι η "χαρά της γιαγιάς" να το μπουκώνει, αλλά θεωρώ ότι είναι αρκετά μεγάλη ποσότητα για 4μηνών μωρό... (τελευταίες μετρήσεις πριν 1 εβδομάδα, 6250kg και ύψος 64cm).

To θέμα τώρα είναι το εξής: για να τη χορτάσω τη βάζω και στα 2 ζιζιά, οπότε εκεί που τελειώναμε σε 15' το θηλασμό τώρα θέλουμε 45'!!!

Να σημειώσω βέβαια, ότι μόλις σήμερα αδιαθέτησα για 2 φορά, οπότε ίσως μια μικρή μείωση στη ποσότητα να είναι λογική... :confused::confused::confused: Αν και με τις ανλτήσεις τα πάω σχετικά καλά. Στη δουλειά ανλτώ από 120-170ml, ανάλογα με τα κέφια... Τη βραδυνή την άντληση πριν κοιμηθώ την έχω σταματήσει γιατί αφενός τη θηλάζω 3-4 φορές το βράδυ, και αφετέρου κοιμάμαι κατά τις 22:00...:?:?:?

Βέβαια το πρωί ανλτώ από το 1 ζιζί ποσότητα, γιατί το άλλο το έχει ρουφήξει προηγουμένως τo φυστίκι οπότε βγάζω γύρω στα 15ml...

O γιατρός μου είπε κατά τους 5,5 μήνες να της δώσω κρέμα (ριζάλευρο - βανίλια). Εναλλακτικά, από τις τυποποημένες κρέμες, τι μπορώ να της δώσω??

(Εφόσον "τσίμπησε" το μπουκάλι τόσο εύκολα, φαντάσου τι θα κάνει με το κουτάλι...!!!)

Καλημέρα!!

Επιστροφή στη δουλειά λοιπόν... Δε θα αναφερθώ στο πόσο μου λείπει και κάποιες φορές κλαίω στις τουαλέτες...

Θέλω να παραθέσω τα εξής:

Το φυστίκι κατά την απουσία μου κάνει 2 γεύματα από 150-160ml (!!!), και κάποιες φορές ζητάει παραπάνω!!! Βέβαια, είναι η "χαρά της γιαγιάς" να το μπουκώνει, αλλά θεωρώ ότι είναι αρκετά μεγάλη ποσότητα για 4μηνών μωρό... (τελευταίες μετρήσεις πριν 1 εβδομάδα, 6250kg και ύψος 64cm).

To θέμα τώρα είναι το εξής: για να τη χορτάσω τη βάζω και στα 2 ζιζιά, οπότε εκεί που τελειώναμε σε 15' το θηλασμό τώρα θέλουμε 45'!!!

Να σημειώσω βέβαια, ότι μόλις σήμερα αδιαθέτησα για 2 φορά, οπότε ίσως μια μικρή μείωση στη ποσότητα να είναι λογική... :confused::confused::confused: Αν και με τις ανλτήσεις τα πάω σχετικά καλά. Στη δουλειά ανλτώ από 120-170ml, ανάλογα με τα κέφια... Τη βραδυνή την άντληση πριν κοιμηθώ την έχω σταματήσει γιατί αφενός τη θηλάζω 3-4 φορές το βράδυ, και αφετέρου κοιμάμαι κατά τις 22:00...:?:?:?

Βέβαια το πρωί ανλτώ από το 1 ζιζί ποσότητα, γιατί το άλλο το έχει ρουφήξει προηγουμένως τo φυστίκι οπότε βγάζω γύρω στα 15ml...

O γιατρός μου είπε κατά τους 5,5 μήνες να της δώσω κρέμα (ριζάλευρο - βανίλια). Εναλλακτικά, από τις τυποποημένες κρέμες, τι μπορώ να της δώσω??

(Εφόσον "τσίμπησε" το μπουκάλι τόσο εύκολα, φαντάσου τι θα κάνει με το κουτάλι...!!!)

Άρα όλα πάνε καλά (εκτός από το σύνδρομο στέρησης φυστικιού που βιώνει η μαμά ;) )!

Για το φαγητό ξεκινάς με φρέσκα φρούτα (απόφυγε όμως για αρχή το πορτοκάλι και τα μανταρίνια) ή σπιτικούς πουρέδες βρασμένων λαχανικών (πατάτα, καρότο, ή ό,τι είναι της εποχής).

Ξεκινάς με ένα τη φορά (φρούτο ή λαχανικό) για να δεις τυχόν αντιδράσεις.

Η γνώμη μου είναι να ακολουθήσεις την οδηγία της Αμερ. Ακαδ. Παιδιατρικής και να συμπληρώσεις 6 μήνες αποκλειστικού θηλασμού, εκτός αν όταν τρώτε το μωρό τραβάει τα κουτάλια σας και την μπουκιά από το στόμα σας :P

Eva, ειλικρινά δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω...

Μου ανέβασες το ηθικό... :)

Τώρα που ξέρω ότι όλα καλά...συνεχίζω με άλλον αέρα...

Πολύ ωραία! :P

Η μικρή το βράδυ είναι το super παιδί...στη χειρότερη περίπτωση να κάνει 4ωρο...

ενώ έχει αρχίσει να κάνει και 6ωρα ύπνου...οπότε το βράδυ με βολεύει για άντληση από κάθε άποψη...

Ακόμα πιο ωραία!!!:D

Διαφημίσεις

Σταγόνα-σταγόνα έκανα σε 2 μήνες τράπεζα που άγγιζε τα 5 λίτρα :mrgreen:Φυσικά, να πω ότι ήταν υπερβολικό: νομίζω ότι 2 λίτρα στην κατάψυξη είναι υπέρ το δέον. Ακόμα και με 2-3 γεύματα μπροστά από τις ανάγκες του παιδιού γυρνάς άνετα στη δουλειά.

Και σήμερα το πρωί πριν φύγω στη δουλειά, διαπιστώνω ότι η κατάψυξη έχει κλείσει κι όλα έχουν ξεπαγώσει....:cry::cry::cry:

Πέταξα 2 λίτρα περίπου γάλα και έχω μείνει χωρίς απόθεμα... :confused:

Για καλή μου τύχη είχα κρατήσει τις αντλήσεις της Παρασκευής στη συντήρηση, οπότε μαζί με την πρωινή άντληση κάλυψα τουλάχιστον τη σημερινή μέρα...

Και σήμερα το πρωί πριν φύγω στη δουλειά, διαπιστώνω ότι η κατάψυξη έχει κλείσει κι όλα έχουν ξεπαγώσει....:cry::cry::cry:

Για καλή μου τύχη είχα κρατήσει τις αντλήσεις της Παρασκευής στη συντήρηση, οπότε μαζί με την πρωινή άντληση κάλυψα τουλάχιστον τη σημερινή μέρα...

Eva μου...δεν υπάρχουν λόγια να σε παρηγορήσουν ή να σε καθησυχάσουν σε αυτή την περίπτωση...κοριτσάκι λυπάμαι πολύ για αυτό που σου έτυχε...

Ειλικρινά εύχομαι να ξαναφτιάξεις γρήγορα το απόθεμά σου...

Μας έχει βοηθήσει όλες τόσο πολύ που θα ήθελα να κάνω κάτι για σένα να σε βοηθήσω σε αυτή τη στιγμή...και δυστυχώς δεν μπορώ...το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου στείλω μία μεγάλη αγκαλιά...ένα χάδι...και να σου πω ότι όλα θα πάνε καλά!

:-(:sad: σε καταλαβαίνω .......και σου στέλνω όλη μου τη θετική ενέργεια να ρέουν τα γάλατα να καλυψεις το κενό σου

καλησπερα θηλαζουσες εργαζομενες μητερες... ο λαος λεει για 2 καρπουζια...εμεις πως τα καναμε 3 (τουλαχιστον...)δεν εχω καταλαβει...

Δεν εχω διαβασει τις ιστοριες σας ακομα...δεν εχω κουραγιο... χτες ξεκινησα την δουλεια και σημερα ειδα μειωση στο γαλα.... ηθελα ομως να πω καλησπερα και να ρωτησω αν χωραω στην παρεα σας!!!!!

Κορίτσια καλησπέρα. Να σας ζήσουν τα μωράκια σας και εύχομαι τα καλύτερα σε όσες περιμένουν ή προσπαθούν!Παρακολουθώ πολύ καιρό το forum, αλλά γράφω πρώτη φορά και ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε.

Έχω έναν μπέμπη 2,5 μηνών τον οποίο θηλάζω αποκλειστικά (συμπλήρωμα έδωσα μόνο στην αρχή που ήμουν άσχετη, αλλά ευτυχώς δεν μας κόπηκε η παραγωγή). Το βάρος του είναι πολύ καλό (ξεκινήσαμε 3.450 γρ και έχουμε φτάσεις αισίως τα 6.160 γρ).

Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο εξής: Αρχές Ιανουαρίου επιστρέφω στη δουλειά. Ελπίζω να καταφέρω να έχω μειωμένο ωράριο (10.00 - 5.00). Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να αντλώ στη δουλειά και να διατηρώ το γάλα για τον μπέμπη, συνεπώς τις ώρες που θα λείπω (υπολογιζω συνολικά γύρω στις 8,5-9) θα πρέπει να παίρνει συμπλήρωμα. Θα ήθελα όμως να διατηρήσω την παραγωγή μου ώστε να μπορώ να τον θηλάζω έστω τις υπόλοιπες ώρες για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό. Σκεφτόμουν λοιπόν να πάρω ένα χειροκίνητο θήλαστρο και να αντλώ στην τουαλέτα του γραφείου για 2-3 λεπτά ανά 3 ώρες (έχω ένα ηλεκτρικό θήλαστρο της Medela αλλά προφανώς δεν έχει πρίζα στην τουαλέτα!), ίσα-ίσα για να κρατήσω την παραγωγή. Το γάλα προφανώς θα πρέπει να το πετάω, αλλά από το να χάσω την παραγωγή, νομίζω ότι αυτό είναι το λιγότερο.

Τι λέτε? Έχει καμια σας σχετική εμπειρία για να μου πει αν αυτό είναι εφικτό?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

καλη μου κι εγω το medela εχω και το χρησιμοποιω με μπαταριες.... στην τουαλετα της δουλειας βγαζω γαλα... με μεγαλη προσοχη βεβαια....

Να υποθέσω ότι ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να μου παρέχει το 15λεπτο για μια άντληση??? Για αυτό το λόγο έχω το μειωμένο ωράριο???

Πείτε μου, Pleaseeee, γιατί μάλλον πάπαλα οι αντλήσεις από αύριο.....:-(

Eva μου...δεν υπάρχουν λόγια να σε παρηγορήσουν ή να σε καθησυχάσουν σε αυτή την περίπτωση...κοριτσάκι λυπάμαι πολύ για αυτό που σου έτυχε...

Ειλικρινά εύχομαι να ξαναφτιάξεις γρήγορα το απόθεμά σου...

Μας έχει βοηθήσει όλες τόσο πολύ που θα ήθελα να κάνω κάτι για σένα να σε βοηθήσω σε αυτή τη στιγμή...και δυστυχώς δεν μπορώ...το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου στείλω μία μεγάλη αγκαλιά...ένα χάδι...και να σου πω ότι όλα θα πάνε καλά!

Χίλια ευχαριστώ! Για απόθεμα το βλέπω πλέον δύσκολο... Παλεύω για το γάλα της ημέρας - ευτυχώς είμαι ήδη λίγο μπροστά από τις ανάγκες του μικρού :-D

:-(:sad: σε καταλαβαίνω .......και σου στέλνω όλη μου τη θετική ενέργεια να ρέουν τα γάλατα να καλυψεις το κενό σου

Ευχαριστώ! Δεν μου στέλνεις και λίγη θετική ενέργεια να του ανοίξει η όρεξη για στερέες;;;:mrgreen: (Ευτυχώς τρώει πολύ ευχάριστα το αυγό, αλλά πλέον πίνει κοντά στα 400ml τις ώρες που λείπω! Θα με τρελάνει αυτό το παιδί! :lol:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...