Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Θα ήθελα την βοήθεια σας άλλη μια φορά. Γράφω συνοπτικά την κατάσταση και ότι άλλο χρειάζεται με ρωτάτε.

Η μικρή μου είναι ακριβώς 6 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Εργάζομαι 8.30-5.30. Τις ώρες που είμαι στο γραφείο τρώει με μπιμπερό μετά από πάρα πολύ κόπο 3 γεύματα των 100μλ έκαστο.

Εγώ κάνω μια καλή άντληση το μεσημέρι στην δουλειά και βγάζω 200μλ από τα 2 στήθη = τα 2 από τα 3 γεύματα της επόμενης μέρας.

Αλλη άντληση στο γραφείο δεν εχω χρόνο να κάνω, ήδη και με αυτήν δυσκολεύομαι αλλά το παλεύω.

Μέχρι τώρα συμπλήρωνα από κατάψυξη το 3ο γευμα ελπίζοντας ότι θα αντικατασταθεί σταδιακά με στερεές. Όμως κατάψυξη τέλος :( (δουλεύω από 1η Αυγούστου) και στερεές ακόμα απέχουμε από το να γίνουν γεύμα.

Υπάρχει τρόπος να αποφύγω να της δώσω συμπλήρωμα σκόνη;

Το πρωί δεν προλαβαίνω να αντλήσω πριν φύγω από το σπίτι, προτιμώ να την θηλάζω περισσότερη ώρα γιατί ξέρω ότι δυσκολεύεται με το μπιμπερό.

Όταν γυρίζώ σπίτι θηλάζει ανα μια ώρα περίπου για λίγα λεπτά μέχρι τις 9.30-10 που κοιμάται και έχουμε μετά άλλον 1 ή 2 θηλασμούς την νύχτα.

Δοκίμασα να αντλήσω θηλάζοντας ταυτόχρονα την ώρα που γυρνάω από την δουλειά αλλά αποσπάται και δεν τρώει καλά.

Καμία ιδέα;;

Διαφημίσεις

Δεν έχω δοκιμάσει - κακώς μάλλον - να κάνω τόσες αντλήσεις το σαββατοκύριακο.

Πάντως το θέμα είναι άμεσο, δηλαδή έχω 200μλ που άντλησα σήμερα για αύριο και το τελευταίο κατεψυγμένο γάλα 100μλ.

Αν αντλήσω άλλα 50μλ σήμερα την νύχτα (τόσο μπορώ την νύχτα - μάλλον γιατι με ξεζουμίζει πριν κοιμηθεί) και 50 μλ αύριο, μαζί και με την αυριανή άντληση στην δουλεια, θα καλύψω και τα γεύματα της Παρασκεύης.

Μετά θα δω τι θα καταφέρω να κάνω το σκ. Ίσως αν συνεχίσω έτσι με τα 50μλ το βράδυ και συμπλήρωμα το σκ να τα καταφέρουμε για κανένα μήνα ακόμα.

Υπάρχει τρόπος να βγάζω πιο πολύ γάλα στην άντληση στο γραφείο (π.χ. fenugreek που είδα ότι λέτε σε άλλες κοπέλες) ή θα πρήζομαι πολύ;

Ανησυχώ επειδή δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να μάθει να τρώει με το μπιμπερό και δεν ξέρω καν αν θα πίνει το γάλα σκόνη (μια φορά που έκανα δοκιμή το έφτυνε).

Περίμενα πως και πως την απάντηση σας και σας ευχαριστώ ειλικρινά (δοκίμασα να σας στείλω και πμ αλλά δεν γίνεται)

Γεια σας κορίτσια είμαι η Τατιάνα ο γιος μου είναι 3,5 μηνών. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και μπορώ να φτιάξω το ωράριο μου όπως θέλω εγώ, όμως έχω πρόβλημα, είναι ότι θηλάζω και ο μικρός δεν παίρνει καθόλου το μπιμπερό. 'Όσες φορές και προσπάθησα να τον αφήσω με την μητέρα μου και έχω αφήσει και γάλα με έχει γυρίσει πίσω και δεν μπορώ να δουλέψω καθόλου. Αν μπορείτε να μου δώσετε καμιά συμβουλή θα σας ήμουν ευγνώμων. ευχαριστώ παρα πολύ

Γεια σας κορίτσια είμαι η Τατιάνα ο γιος μου είναι 3,5 μηνών. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και μπορώ να φτιάξω το ωράριο μου όπως θέλω εγώ, όμως έχω πρόβλημα, είναι ότι θηλάζω και ο μικρός δεν παίρνει καθόλου το μπιμπερό. 'Όσες φορές και προσπάθησα να τον αφήσω με την μητέρα μου και έχω αφήσει και γάλα με έχει γυρίσει πίσω και δεν μπορώ να δουλέψω καθόλου. Αν μπορείτε να μου δώσετε καμιά συμβουλή θα σας ήμουν ευγνώμων. ευχαριστώ παρα πολύ

Συμβαίνει τα μωρά που θηλάζουν να αρνούνται το μπιμπερό. Μπορεί όντως να πάρει μέρες να το αποδεχτούν ακόμα και από τρίτο άτομο και ενώ εσύ λείπεις από το σπίτι. Η ταπεινή μου άποψη είναι να δοκιμάσεις μία εβδομάδα με "σταθερή" ώρα απουσίας -και ως προς τις ώρες αναχώρισης-επιστροφής και ως προς τη διάρκεια- και... να μην γυρίσεις (όπως θα συνέβαινε αν ήσουν υπάλληλος δηλαδή). Φρόντισε απλά να μην είναι πολύ μεγάλο το διάστημα της απουσίας σου αλλά τόσο που να είναι τουλάχιστον 1 γεύμα. Η μαμά σου ας προσπαθήσει χωρίς ζόρι και χωρίς άγχος για το αν και πόσο θα φάει το μωρό (δεν θα πάθει κάτι ακόμα κι αν χάσει 1 γεύμα, θα αναπληρώσει όταν γυρίσεις).

Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι το μωρό να είναι εξοικειωμένο με τη μαμά σου και με το να είναι μαζί της ενώ εσύ λείπεις. Διαφορετικά μπορεί να είναι ανήσυχο και να κλαίει κατ' αρχήν γιατί σ' έχασε και δευτερευόντως γιατί δεν θέλει το μπιμπερό...

Διαφημίσεις

Δεν έχω δοκιμάσει - κακώς μάλλον - να κάνω τόσες αντλήσεις το σαββατοκύριακο.

Πάντως το θέμα είναι άμεσο, δηλαδή έχω 200μλ που άντλησα σήμερα για αύριο και το τελευταίο κατεψυγμένο γάλα 100μλ.

Αν αντλήσω άλλα 50μλ σήμερα την νύχτα (τόσο μπορώ την νύχτα - μάλλον γιατι με ξεζουμίζει πριν κοιμηθεί) και 50 μλ αύριο, μαζί και με την αυριανή άντληση στην δουλεια, θα καλύψω και τα γεύματα της Παρασκεύης.

Μετά θα δω τι θα καταφέρω να κάνω το σκ. Ίσως αν συνεχίσω έτσι με τα 50μλ το βράδυ και συμπλήρωμα το σκ να τα καταφέρουμε για κανένα μήνα ακόμα.

Υπάρχει τρόπος να βγάζω πιο πολύ γάλα στην άντληση στο γραφείο (π.χ. fenugreek που είδα ότι λέτε σε άλλες κοπέλες) ή θα πρήζομαι πολύ;

Ανησυχώ επειδή δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να μάθει να τρώει με το μπιμπερό και δεν ξέρω καν αν θα πίνει το γάλα σκόνη (μια φορά που έκανα δοκιμή το έφτυνε).

Το fenugreek ίσως είναι μια λύση. Δοκίμασέ το και τα ξαναλέμε.

Καλημέρα!

Το μωρό μου είναι 10 μηνών και το θηλάζω κυρίως, αλλά τρώει κάποια γεύματα (μικρά) διάσπαρτα μέσα στην ημέρα. Πχ. φρούτα, δημητριακά με γάλα, ότι έχω στο τραπέζι για μεσημεριανό δικό μας, και το βράδυ ή γιαούρτι ή κρέμα milupa. Αυτά σαν συμπλήρωμα περισσότερο. Θηλάζει και την νύχτα 1-3 φορές γιατί μάλλον δεν μπορεί να κοιμηθεί και όχι επειδή πεινάει. (με τον ύπνο έχουμε μεγάλο πρόβλημα, πάνω από 2 ώρες δεν κοιμάται χωρίς διακοπή)

Το θέμα μου είναι το εξής. Από Δευτέρα επιστρέφω στη δουλειά. Σκεφτόμουν να πάρω ένα θήλαστρο για άντληση εκεί, για να μην μειωθεί η παραγωγή μου. Θα λείπω περίπου από 8πμ μέχρι 3-4 μμ. Η απουσία μου θα μειώσει την παραγωγή μου; Έχω πολύ καιρό να χρησιμοποιήσω θήλαστρο (είχα χειροκίνητο της NUK για ένα γεύμα τν ημέρα όσο πήγαινα για 2-3 ώρες στη δουλεια πέρυσι). Τώρα το στήθος μου δεν γεμίζει τόσο και όταν δοκίμασα να αντλήσω δεν μπόρεσα να βγάλω περισσότερο από 30ml. Κάνω κάτι λάθος; Αν πάρω το swing θα έχω καλύτερα αποτελέσματα;; και τι είναι το Fenugreek και που μπορώ να το αγοράσω;

Ξέρω πως είναι μεγάλο το μωρό μου αλλά αν δεν γίνει τουλάιστον 12 μηνών δεν σκέφτομαι να ρισκάρω να έχω λιγότερο γάλα. Βλέπω πως άλλες κοπέλες δεν αντλούν όσο λείπουν και αναπλήρώνουν με θηλασμούς όσο είναι σπίτι. Σίγουρα δεν λιγοστεύει το γάλα σε αυτή την περίπτωση;

Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα...

qHzbp2.png

dpwIp3.png

Καλημέρα!

Το μωρό μου είναι 10 μηνών και το θηλάζω κυρίως, αλλά τρώει κάποια γεύματα (μικρά) διάσπαρτα μέσα στην ημέρα. Πχ. φρούτα, δημητριακά με γάλα, ότι έχω στο τραπέζι για μεσημεριανό δικό μας, και το βράδυ ή γιαούρτι ή κρέμα milupa. Αυτά σαν συμπλήρωμα περισσότερο. Θηλάζει και την νύχτα 1-3 φορές γιατί μάλλον δεν μπορεί να κοιμηθεί και όχι επειδή πεινάει. (με τον ύπνο έχουμε μεγάλο πρόβλημα, πάνω από 2 ώρες δεν κοιμάται χωρίς διακοπή)

Το θέμα μου είναι το εξής. Από Δευτέρα επιστρέφω στη δουλειά. Σκεφτόμουν να πάρω ένα θήλαστρο για άντληση εκεί, για να μην μειωθεί η παραγωγή μου. Θα λείπω περίπου από 8πμ μέχρι 3-4 μμ. Η απουσία μου θα μειώσει την παραγωγή μου; Έχω πολύ καιρό να χρησιμοποιήσω θήλαστρο (είχα χειροκίνητο της NUK για ένα γεύμα τν ημέρα όσο πήγαινα για 2-3 ώρες στη δουλεια πέρυσι). Τώρα το στήθος μου δεν γεμίζει τόσο και όταν δοκίμασα να αντλήσω δεν μπόρεσα να βγάλω περισσότερο από 30ml. Κάνω κάτι λάθος; Αν πάρω το swing θα έχω καλύτερα αποτελέσματα;; και τι είναι το Fenugreek και που μπορώ να το αγοράσω;

Ξέρω πως είναι μεγάλο το μωρό μου αλλά αν δεν γίνει τουλάιστον 12 μηνών δεν σκέφτομαι να ρισκάρω να έχω λιγότερο γάλα. Βλέπω πως άλλες κοπέλες δεν αντλούν όσο λείπουν και αναπλήρώνουν με θηλασμούς όσο είναι σπίτι. Σίγουρα δεν λιγοστεύει το γάλα σε αυτή την περίπτωση;

Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα...

Γενικά, το θέμα με τις αντλήσεις γίνεται δυσκολότερο, καθώς μεγαλώνει το μωρό και ειδικά αν δεν αντλείς συστηματικά. Για να δεις πώς ανταποκρίνεσαι στο θήλαστρο πρέπει να κάνεις αρκετές αντλήσεις, για αρκετές μέρες. Το fenugreek νομίζω ότι υπάρχει σε μεγάλα φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών.

Όμως πιστεύω ότι μπορείς να το βολέψεις αλλιώς, να τρώει το μωρό τις στερεές στην απουσία σου και μετά μόνο να θηλάζει. Το στήθος προσαρμόζεται στις ώρες και εφόσον η ζήτηση δεν θα μειωθεί (αφού θα θηλάζετε πολύ και θα αναπληρώνετε τις άλλες ώρες), τότε η παραγωγή σου θα είναι ΟΚ, αφού πάνω-κάτω τα ίδια θα τρώει από το στήθος. Θα είχες πρόβλημα με την παραγωγή, αν το μωρό θήλαζε λίγες φορές, οπότε μια τέτοια διακοπή 8+ ωρών θα είχε μεγαλύτερη επίδραση. Αν όμως βολευτείς με 1-2 αντλήσεις και το μωρό είναι δεκτικό, τότε σίγουρα είναι καλύτερα.

Μετά, μερικά μωρά, ειδικά λίγο μεγαλύτερα, αρνούνται το μπιμπερό ή το γάλα της μαμάς εκτός συσκευασίας, οπότε από μόνο του μπορεί να σε οδηγήσει το μωρό στην παραπάνω πρακτική. Πιστεύω ότι ένα άλλο θήλαστρο θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό αλλά, αν το μωρό σου δεν πίνει το γάλα, τότε θα πάει χαμένο. Για πρώτες αντλήσεις, τα 30μλ δεν είναι και λίγα, μάλλον αναμενόμενα. Θα έλεγα να συνεχίσεις λίγο με το χειροκίνητο θήλαστρο, να δεις αν το μωρό σου πίνει εκτός του στήθους και μετά να επενδύσεις σε θήλαστρο. Δοκίμασε να αντλείς το πρωί, που η ροή συνήθως είναι μεγαλύτερη, ή σε φάσεις που το μωρό έχει να θηλάσει αρκετές ώρες. Μπορείς να κάνεις ζεστές κομπρέσες και μαλάξεις, για να βοηθήσεις τη ροή.

http://www.thilasmos.gr/Marmet.htm

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου, θα πω να δώσουν τις στέρεες όσο λειπω και θα αντλω μια φορά όσο λειπω μόνο και μόνο για να μη βαραίνει το στήθος. Αν δω ότι χρειαστεί θα πάρω καλύτερο θηλαστρο.

Τώρα κάτι άσχετο- φταίει ο θηλασμος που δεν κοιμάται πολλές ώρες χωρίς διακοπή;

Εχω μεγάλη πίεση γενικά να το κόβω σιγά σιγά γιατί το μωρό έγινε«μαμακιας» και όσο μεγαλώνει καταλαβαίνει και λένε δε θα μπορώ βήμα να κάνω χωρίς να γκρινιαζει. Γιατί όμως εμένα μου φαίνεται φυσιολογικος; Οταν μεγαλώσει δε θα θέλει να τον πλησιαζω μήπως και τον κοροϊδεύουν οι φίλοι του! Σωστά; Εχει κανείς παράδειγμα «μαμακια» που επειδή θηλαζει δεν ζει χωρίς τη μαμά ακόμα και 5-6 χρόνων;

qHzbp2.png

dpwIp3.png

Σε όποιον σου λέει περί θηλασμού και μαμάκηδων, να τους λες για τον Κολοκοτρώνη που θήλαζε ως τα 5. :mrgreen:

Αν έχεις αμφιβολίες εσύ η ίδια, κοίτα γύρω σου, τα περισσότερα παιδάκια δεν θηλάζουν, πόσους μαμάκηδες βλέπεις;

Η συμπεριφορά του μωρού σου είναι φυσιολογική.

Οι έρευνες δείχνουν ότι γενικά τα μωρά που θηλάζουν γίνονται πιο ανεξάρτητα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!!

Είμαι Αυγουστομανούλα και σας έρχομαι από το άλλο το parentscafe, το μικρό!!!

Το φιστίκι μου αύριο γίνεται 2 μηνών...!!!:mrgreen: Σε 2 μήνες από σήμερα (στις 22/11) επιστρέφω στη δουλειά...:cry::cry::cry: Δουλεύω σε τράπεζα, οπότε θα έχω μειωμένο ωράριο 9:00-14:30. Οπότε λείπω γύρω στις 5,5-6 ώρες... (βέβαια η δουλειά μου είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου, μόλις 2 λεπτά με τα πόδια!)

Έχω το swing της medela. Θα χρεαστεί να κάνω συστηματικά αντλήσεις για 2 μήνες μέχρι το φυστίκι να αρχίσει να τρώει στερεές τροφές.

Ακόμα δεν έχω αρχίσει να κάνω τράπεζα γάλακτος για τη μικρή μου.

Χθες προσπάθησα να κάνω αντλήσεις από το στήθος που μόλισ θήλασε η μικρή, δηλ θηλαζε και κατόπιν άρμεγα ότι "περίσσευε"... κατάφερα σε 24 ώρες να βγάλω μόλις 110ml... :cry::cry: έκανα δηλ 4 αντλήσεις από 30ml περίπου η καθεμιά...

Τα ερώτηματά μου είναι:

- Πότε θα πρέπει να αρχίσω αντλήσεις για να έχω μια αξιοπρεπή τράπεζα γάλακτος?? (και ποια ποσότητα θεωρείται "αξιοπρεπής"???) Με το swing θα μπορέσω?? ή θα ήταν καλύτερα να νοικιάσω το symphony για το 2μηνο μέχρι να επιστρέψω στη δουλειά???

- Όταν επιστρέψω στη δουλειά, πως θα κάνω τις αντλήσεις?? Το πρωί πριν πάω στη δουλειά, θηλάζω από το 1 ζιζί και αρμέγω το άλλο?? Και μια άντληση στη δουλειά?? Στη δουλειά αντλώ και από τα 2 ζιζιά??

- Θα πρέπει να κάνω κάτι για να αυξήσω την παραγωγή?? Πίνω πολλά υγρά και περιστασιακά ένα τσαγάκι της weleda.

Επίσης να αναφέρω ότι η μικρή μου γεννήθηκε 2800, όταν βγήκε από την κλινική ήταν 2600 και σήμερα, μετά από 2 μήνες είναι σχεδόν 5 κιλά. Τη θηλάζω αποκλειστικά τους 2 μήνες.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!!!!!

Μαμά Ρέα + Φυστίκι

Καλημέρα!!!

Είμαι Αυγουστομανούλα και σας έρχομαι από το άλλο το parentscafe, το μικρό!!!

Το φιστίκι μου αύριο γίνεται 2 μηνών...!!!:mrgreen: Σε 2 μήνες από σήμερα (στις 22/11) επιστρέφω στη δουλειά...:cry::cry::cry: Δουλεύω σε τράπεζα, οπότε θα έχω μειωμένο ωράριο 9:00-14:30. Οπότε λείπω γύρω στις 5,5-6 ώρες... (βέβαια η δουλειά μου είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου, μόλις 2 λεπτά με τα πόδια!)

Έχω το swing της medela. Θα χρεαστεί να κάνω συστηματικά αντλήσεις για 2 μήνες μέχρι το φυστίκι να αρχίσει να τρώει στερεές τροφές.

Ακόμα δεν έχω αρχίσει να κάνω τράπεζα γάλακτος για τη μικρή μου.

Χθες προσπάθησα να κάνω αντλήσεις από το στήθος που μόλισ θήλασε η μικρή, δηλ θηλαζε και κατόπιν άρμεγα ότι "περίσσευε"... κατάφερα σε 24 ώρες να βγάλω μόλις 110ml... :cry::cry: έκανα δηλ 4 αντλήσεις από 30ml περίπου η καθεμιά...

Τα ερώτηματά μου είναι:

- Πότε θα πρέπει να αρχίσω αντλήσεις για να έχω μια αξιοπρεπή τράπεζα γάλακτος?? (και ποια ποσότητα θεωρείται "αξιοπρεπής"???) Με το swing θα μπορέσω?? ή θα ήταν καλύτερα να νοικιάσω το symphony για το 2μηνο μέχρι να επιστρέψω στη δουλειά???

- Όταν επιστρέψω στη δουλειά, πως θα κάνω τις αντλήσεις?? Το πρωί πριν πάω στη δουλειά, θηλάζω από το 1 ζιζί και αρμέγω το άλλο?? Και μια άντληση στη δουλειά?? Στη δουλειά αντλώ και από τα 2 ζιζιά??

- Θα πρέπει να κάνω κάτι για να αυξήσω την παραγωγή?? Πίνω πολλά υγρά και περιστασιακά ένα τσαγάκι της weleda.

Επίσης να αναφέρω ότι η μικρή μου γεννήθηκε 2800, όταν βγήκε από την κλινική ήταν 2600 και σήμερα, μετά από 2 μήνες είναι σχεδόν 5 κιλά. Τη θηλάζω αποκλειστικά τους 2 μήνες.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!!!!!

Μαμά Ρέα + Φυστίκι

Ρέα να σου ζήσει το φυστίκι σου! Λοιπόν, κατ' αρχήν ένας χονδρικός υπολογισμός για την ποσότητα που χρειάζεται ένα μωρό είναι 80-150 ml ανά 3-4 ώρες (χωρίς να σημαίνει ότι ταΐζουμε ανά 3-4 ώρες!), ανάλογα με την όρεξή του.

Επιστρέφοντας στη δουλειά καλό θα ήταν να κάνεις μία άντληση πριν φύγεις, για να είναι το στήθος "άδειο" και επίσης καλό είναι να κάνεις άλλη μία άντληση στη δουλειά, περίπου στα μισά του διαστήματος που λείπεις. Επιστρέφοντας, θηλάζεις κανονικά και μπορείς να αντλήσεις από το άλλο "ζιζί" (μ' άρεσε ο όρος!). Λογικά κάθε μέρα μ' αυτές ή και με επιπλέον αντλήσεις -αν είναι απαραίτητο- θα αντλείς περίπου όσο έφαγε το μωρό. Καλό θα ήταν να μην συμπληρώνεις καθημερινά από την κατάψυξη, καθώς αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στην παραγωγή σου. Η κατάψυξη θα σου χρειαστεί (α) για τη Δευτέρα (βάζεις το γάλα της Παρασκευής στην κατάψυξη και ίσως δεν αντλείς το ΣΚ αν δεν προλαβαίνεις), για να συμπληρώσεις το γάλα που θα αντλήσεις Δευτέρα πρωί και (β) για ενδιάμεσες μέρες που για κάποιο λόγο δεν συμπλήρωσες την ποσότητα που χρειάζεσαι με τις αντλήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι τεράστιο απόθεμα. Καλό όμως είναι να κάνεις αντλήσεις στο ενδιάμεσο ώστε να "εξασκηθείς" ειδικά αν θες να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο θήλαστρο. Το symphony δεν συγκρίνεται βέβαια, ειδικά λόγω της 2πλής άντλησης (και από τα 2 ζιζιά παράλληλα:P), οπότε έχεις και καλύτερο ερέθισμα (άρα ίσως καλύτερη απόδοση) και τελειώνεις πιο γρήγορα. Αν πεις να το παίρνεις στη δουλειά όμως να ξέρεις ότι είναι όγκος και μαζί με τα υπόλοιπα (αντλητικά, τσαντάκι, παγοκύστες) έχει και κάποιο βάρος. Εξαρτάται απόλυτα από σένα (εγώ το κάνω αυτό εδώ και 6 μήνες και δεν μου φαίνεται ζόρι) εκτός αν με το swing δεις ότι ζορίζεσαι.

Για τις αντλήσεις στο διάστημα μέχρι την επιστροφή μπορείς να δοκιμάσεις διάφορα μέχρι να βρεις τι βολεύει εσένα καλύτερα:

πχ. μπορείς να αντλείς αμέσως μετά το θηλασμό και από τα δύο "ζιζιά" ή να αντλείς μία ώρα μετά το θηλασμό είτε και από τα 2 είτε από το 1, ώστε να μπορείς να θηλάσεις από εκείνο που δεν άντλησες ανά πάσα στιγμή χωρίς τυχόν μείωση της ροής λόγω της άντλησης ή να αντλείς νωρίς το πρωί που η ροή είναι μεγαλύτερη και από τα 2, π.χ. 1 ώρα πριν ξυπνήσει το μωρό ή όταν το μωρό κοιμάται ενδιάμεσα στη μέρα ή το βράδυ, αν κοιμάται για 2-3 ώρες ή να θηλάζεις από το ένα και να αντλείς από το άλλο παράλληλα (αυτό πιθανότατα να σου δίνει καλύτερο αποτέλεσμα στην άντληση).

Μην καταψύξεις μόνο μεγάλες μερίδες, κατάψυξε και μικρές μερίδες πχ. 50ml, μέχρι να δεις τι ποσότητες τρώει το μωρό, πόσο χρειάζεσαι από κατάψυξη κλπ. Για την αποθήκευση ΜΗΝ χρησιμοποιήσεις ουροσυλλέκτες, μόνο ειδικά δοχεία ή ειδικά σακουλάκια ή γυάλινα βαζάκια (δεν θα τα γεμίσεις μέχρι επάνω).

Οι ποσότητες που άντλησες είναι πολύ καλές, ειδικά για αρχή και με το θήλαστρο που έχεις -μην αποθαρρύνεσαι καθόλου. Αν δοκιμάσεις και τα παραπάνω και με εξάσκηση, θα βρεις με ποιο τρόπο έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό η άντληση να μην δημιουργεί εμπόδια στο θηλασμό (επιπλέον κούραση, άγχος, μειωμένη ροή και εκνευρισμό για σένα και το μωρό).

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα για να αυξήσεις την παραγωγή σου, ή καλύτερα, δεν χρειάζεται να την αυξήσεις. Το μωρό έχει διπλασιάσει σχεδόν το βάρος του μέσα σε 2 μήνες κι έχει πάρει πάνω από κιλό/μήνα. Είστε σούπερ!

Τέλος, "αξιοπρεπής" είναι κατά τη γνώμη μου η τράπεζα που σε βγάζει ασπροπρόσωπη όταν τη χρειάζεσαι. Δεν υπάρχει λόγος να αντλείς για να γεμίσεις ένα συρτάρι στον καταψύκτη σου και μετά είτε να το πετάξεις γιατί έληξε και δεν το χρειάστηκες (το χουν πάθει πολλές εδώ μέσα) είτε να το χρησιμοποιείς "κυλιόμενα" -όπως λέω εγώ- για να μην το πετάξεις...

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!!

Είχα την εντύπωση ότι αν αντλήσω και από το ζιζί που δεν έφαγε το φυστίκι, στον επόμενο θηλασμό δεν θα έχω την ποσότητα που θα θέλει να φάει... Δηλ, θηλάζω ΔΕ, κατόπιν αντλώ το "περίσσεμα" και κατόπιν ανλτώ και απο το ΑΡ. Στον επόμενο θηλασμό το φυστίκι θα πρέπει να φάει από ΑΡ.... σωστά?? Θα χορτάσει???

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!!

Είχα την εντύπωση ότι αν αντλήσω και από το ζιζί που δεν έφαγε το φυστίκι, στον επόμενο θηλασμό δεν θα έχω την ποσότητα που θα θέλει να φάει... Δηλ, θηλάζω ΔΕ, κατόπιν αντλώ το "περίσσεμα" και κατόπιν ανλτώ και απο το ΑΡ. Στον επόμενο θηλασμό το φυστίκι θα πρέπει να φάει από ΑΡ.... σωστά?? Θα χορτάσει???

Δεν υπάρχει ναι-οχι απάντηση σ' αυτό...

Εξαρτάται κατ΄αρχήν από το πόσο συχνά τρώει το μωρό: πχ. αν θηλάζει στο μισάωρο, τότε ίσα που θα τελειώσεις την άντληση θα θέλει να θηλάσει. Κι ενώ το στήθος δεν χρειάζεται να "γεμίσει" για να θηλάσεις, εντούτοις η ροή θα είναι μειωμένη οπότε κάποιο παιδί μπορεί απλά να θηλάσει πιο εντατικά για να πάρει το γάλα που θέλει, άλλο μπορεί να εκνευριστεί και να είναι ανήσυχο.

Επίσης εξαρτάται από την ώρα. Αν το κάνεις νωρίς το πρωί πιθανότατα δεν θα έχεις πρόβλημα - αν το κάνεις βράδυ που η ροή είναι γενικά μειωμένη και το μωρό θελήσει στο καπάκι να θηλάσει, μπορεί να έχεις.

Πρόσεξε -για την περίπτωση που συμβεί-:δεν σημαίνει ότι δεν έχεις άλλο γάλα ακόμα κι αν σταμάτησες να αντλείς γιατί δεν έβγαζες άλλο. Το μωρό μπορεί να κατεβάσει κι από το "αντλημένο" στήθος γάλα, απλά η ροή μπορεί να είναι στην αρχή μειωμένη. Κάποια παιδιά δεν το δέχονται και δυσανασχετούν.

Μπορείς να δοκιμάσεις και να δεις. Αν θες, για θήλαστρο μονής άντλησης, ξεκίνα με το άλλο στήθος (όχι εκείνο από όπου θήλασες), ώστε αν χρεαστεί να θηλάσεις στο καπάκι να έχει μεσολαβήσει λίγος παραπάνω χρόνος για το στήθος που άντλησες πρώτο και να έχεις προλάβει να αντλήσεις και λίγη παραπάνω ποσότητα (από το στήθος που δεν θήλασε το μωρό).

ή θα ήταν καλύτερα να νοικιάσω το symphony για το 2μηνο μέχρι να επιστρέψω στη δουλειά???

Ρέα, αν μπορείς και αντλείς 30 ml. μετά από το θηλασμό, μόνο από το στήθος που θήλασες, με το swing, MHN νοικιάσεις το symphony για συστηματική άντληση πριν πας στη δουλειά. Μπορεί να κάνεις υπερπαραγωγή... Σκέψου το symphony μόνο για όταν θα επιστρέψεις στη δουλειά, κυρίως για γρηγορότερη άντληση.

Διαφημίσεις

Συνήθως θηλάζει κάθε 2-2,5 ώρες...

Κάτι άλλο να ρωτήσω: Πόση ώρα θα αντλώ???

Πριν από 1 μήνα περίπου έκανα μια πρωινή άντληση από το 1 ζιζί (αυτό που δεν θήλασε το φυστίκι) και έβγαλα 110ml σε 30 περίπου λεπτά.... μήπως ήταν πολύς ο χρόνος??? (με το swing) βέβαια δεν τη θήλασα κατόπιν για 3-4 ώρες (η άντληση ήταν για να επιβεβαιωθώ... με έπρηξε η μάνα μου(!!!) ότι δεν έχω γάλα)

Συνήθως θηλάζει κάθε 2-2,5 ώρες...

Κάτι άλλο να ρωτήσω: Πόση ώρα θα αντλώ???

Πριν από 1 μήνα περίπου έκανα μια πρωινή άντληση από το 1 ζιζί (αυτό που δεν θήλασε το φυστίκι) και έβγαλα 110ml σε 30 περίπου λεπτά.... μήπως ήταν πολύς ο χρόνος??? (με το swing) βέβαια δεν τη θήλασα κατόπιν για 3-4 ώρες (η άντληση ήταν για να επιβεβαιωθώ... με έπρηξε η μάνα μου(!!!) ότι δεν έχω γάλα)

Καλά, το τελευταίο θα το αφήσω ασχολίαστο:). Καλύτερη επιβεβαίωση από την ανάπτυξη του μωρού δεν υπάρχει (και πιο σίγουρη!).

Οι αντλήσεις είναι συνήθως 15-20 λεπτά. Όχι παραπάνω. Είναι προτιμότερο για πολλούς λόγους να κάνεις άλλη μία άντληση παρά 1 των 30 λεπτών.

Γιατί δεν τη θήλασες για 3-4 ώρες μετά; λόγω της άντλησης;

Γιατί δεν τη θήλασες για 3-4 ώρες μετά; λόγω της άντλησης;

Αυτό που άντλησα της το έδωσε με μπιμπερό ο άντρας μου...:|:neutral:

Από εμένα δε παίρνει μπιμπερό... :confused::confused:

μετά το μεσημέρι, συνέχισα κανονικά να τηθηλάζω...

Αυτό που άντλησα της το έδωσε με μπιμπερό ο άντρας μου...:|:neutral:

Από εμένα δε παίρνει μπιμπερό... :confused::confused:

μετά το μεσημέρι, συνέχισα κανονικά να τηθηλάζω...

Καλά, μην το ξανακάνεις όμως. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην παίρνει μπιμπερό από σένα (σου λέει τρελάθηκε η μάνα μου κι αντί για ζιζί μου δίνει αυτό το πλαστικό;) και μην προσπαθήσεις να το καταφέρεις γιατί απλά το μωρό δεν μπορεί να καταλάβει γιατί κάποτε είσαι διαθέσιμη και κάποτε όχι. Μπιμπερό δίνουν άλλοι στο μωρό και όταν εσύ λείπεις από το σπίτι.

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια,πρέπει να καταθέσω την εμπειρία μου για να δώσω δύναμη και σε άλλες κοπέλες!!Χάρη σε σας επανέφερα το γάλα μου!!Έχω ένα μωράκι 2,5 μηνών και από τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό είχα απίστευτο γάλο.Έκανα το λάθος όμως πηγαίνοντας διακοπές (λόγω του ότι υπήρχε αδιακρισία σε εξωτερικούς χώρους)να μειώνω τους θηλασμούς και να δίνω ξένο...Ξαφνικά η ποσότητα του γάλακτος άρχισε να μειώνεται.Τρελάθηκα από στεναχώρια και τύψεις...Ακολούθησα τις συμβουλές της Αγλαϊας με τη μαγιά μπύρας και έχω επανέλθει σχεδόν πλήρως.Τώρα προσθέθηκε και το πρόβλημα ότι γύρισα εσπευσμένως στη δουλειά με μειωμένο ωράριο.Θέλω τις συμβουλές σας στο εξής:

Η μικρή πλέον κοιμάται το βράδυ 5ωρο-6ωρο δηλαδή 12-5 ή 6 το πρωί.Τρώει 7 γεύματα.6 θηλασμούς και 1 με μπιμπερό.Στη δουλειά αντλώ με το mini electic plus και βγάζω σε 7-10 λεπτά περίπου 80 ml.Στο σπίτι αν χρειαστεί έχω το symphony.

H ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1.Το ότι κοιμάται η μικρή παραπάνω τώρα πρέπει οπωσδήποτε να σηκώνομαι κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μη μειωθεί το γάλα μου?

2.Λέω να επαναλάβω άλλη μια φορά τη μαγιά μπύρας για να έρθω τελείως στην αρχική μου κατάσταση,μήπως να δοκίμαζα αυτή τη φορά την τριγωνέλλα??

3.Όταν αντλώ το γάλα μου και το βάζω στο ψυγείο μέχρι πόσες μέρες μετά μπορεί να το πιει?2 ή 3 24ωρα???

Σας ευχαριστώ πολύ για όλα!!!!!!!!!!!!!!!

Το fenugreek ίσως είναι μια λύση. Δοκίμασέ το και τα ξαναλέμε.

Λοιπόν, δοκίμασα το fenugreek, δεν είδα θεαματικά αποτελέσματα όμως, κυρίως γιατί λόγω τεράστιου φόρτου εργασίας τον τελευταίο καιρό μείωσα την ώρα της άντλησης, Προλαβαίνω τώρα να αντλήσω συνολικά 20 λεπτά στο γραφείο και βγάζω γύρω στα 180μλ.

Η μικρή καθημερινά τρώει τις ώρες που λείπω τα 180 μλ που αφηνω, λίγες κουταλιές φρουτόκρεμα, χορτόσουπα και ρυζάλευρο ή κουάκερ κ πίνει κ άλλα 150 μλ κατά μέσο όρο γάλα σκόνη (50 μετά από κάθε "γεύμα" στερεών). Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το πρωί θηλάζει όποτε θέλει και στην διάρκεια της νύχτας 1-2 φορές. Βάρος βάζουμε ικανοποιητικά.

Η απορία μου είναι εαν το πιο πάνω πρόγραμμα θέτει σε κίνδυνο την συνέχιση του θηλασμού ή είναι αρκετό για να συνεχίσω να έχω γάλα όπως μέχρι σήμερα. Συμπληρώνω ότι η κόρη μου πλησιάζει τους 7 μήνες.

Επεξεργάστηκαν by bubbles
συμπλήρωση

Λοιπόν, δοκίμασα το fenugreek, δεν είδα θεαματικά αποτελέσματα όμως, κυρίως γιατί λόγω τεράστιου φόρτου εργασίας τον τελευταίο καιρό μείωσα την ώρα της άντλησης, Προλαβαίνω τώρα να αντλήσω συνολικά 20 λεπτά στο γραφείο και βγάζω γύρω στα 180μλ.

Η μικρή καθημερινά τρώει τις ώρες που λείπω τα 180 μλ που αφηνω, λίγες κουταλιές φρουτόκρεμα, χορτόσουπα και ρυζάλευρο ή κουάκερ κ πίνει κ άλλα 150 μλ κατά μέσο όρο γάλα σκόνη (50 μετά από κάθε "γεύμα" στερεών). Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το πρωί θηλάζει όποτε θέλει και στην διάρκεια της νύχτας 1-2 φορές. Βάρος βάζουμε ικανοποιητικά.

Η απορία μου είναι εαν το πιο πάνω πρόγραμμα θέτει σε κίνδυνο την συνέχιση του θηλασμού ή είναι αρκετό για να συνεχίσω να έχω γάλα όπως μέχρι σήμερα. Συμπληρώνω ότι η κόρη μου πλησιάζει τους 7 μήνες.

Με αυτο το προγραμμα θηλαζα το γιο μου περιπου απο 5 μηνων και συνεχιζουμε ακομη:D

Ο ελευθερος θηλασμος το απογευμα, τη νυχτα και το πρωι, διατηρει μια χαρα την παραγωγη του γαλακτος.

Ουτως η αλλως σε αυτην την ηλικια αρχιζουν και καποιες στερεες, οποτε μοιραια υπαρχει καποια μειωση μικρη στους θηλασμους.

k9Tap3.png

Ευχαριστώ Κασσιανή!

Δεν έχω παρατηρήσει μείωση κι εγώ απλά ήθελα να βεβαιωθώ. Σταδιακά θέλω να σταματήσω και την άντληση στο γραφείο, εαν είναι γίνεται χωρίς να επηρεαστεί η παραγωγή. Φυσικά τα σκ την θηλάζω συνέχεια αφού έτσι κι αλλιώς η ποσότητα στερεών που τρώει δεν είναι μεγάλη.

Εγω δεν εκανα καμμια αντληση στο γραφειο.

Θηλαζα το πρωι, οσο ελειπα επινε το γαλα που ειχα αντλησει την προηγουμενη μερα (1 γευμα) και μετα επιστρεφοντας θηλαζα οσο συχνα ηθελε το μωρο και εκανα μια αντληση το απογευμα για να αφησω για την επομενη.

Μολις μπηκαν οι στερεες σταματησα και να αντλω και ετρωγε ο μικρος τις στερεες το πρωι που ελειπα.

Και το σκ βεβαια θηλαζε οσο ηθελε.

Καθολου δε μειωθηκε η παραγωγη, απλα τη δευτερα το πρωι στο γραφειο το στηθος ειναι λιγο βαρυ:D

k9Tap3.png

Κατάλαβα, εγώ κάνω την άντληση στο γραφείο (τώρα δηλαδή:P) γιατί στο σπίτι με ξεζουμίζει και δεν τα καταφέρνω.

Ευελπιστώ να μάθει να τρώει καλύτερα τις στερεές γιατί δεν μου αρέσει που χρειάζεται να πίνει και γάλα σκόνη τις ώρες που λείπω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...