Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Καλή σας μέρα!

ΚΡΙΣΤΙΝΑ εγώ η ενοχλητική είμαι πάλι. Χρειάζομαι τα φώτα σου. Επιτέλους μπήκαμε στον 6ο μήνα και ξεκινήσαμε στερεά. Αυτή τη στιγμή τρώει στις 10πμ 120ml βιολογικό ρυζάλευρο (χωρίς ζάχαρη και γλουτένη) με δικό μου γάλα και αρχίσαμε επίσης αλεσμένα φρέσκα φρούτα (μήλο, αχλάδι, μπανάνα) το απόγευμα. Μετά τα στερεά τις δίνω λίγο νερό. Τα υπόλοιπα γεύματα θηλάζει κανονικά. Σε 4 μέρες θα ξεκινήσουμε χορτόσουπα και μετά κρεατοχορτόσουπα.

Γενικά τα στερεά τα δέχτηκε πολύ εύκολα. Είχαμε μόνο ένα προβληματάκι με το ρυζάλευρο. Όταν αυξήσαμε τη ποσότητα στα 120ml δυο φορές μας έκανε μπόλικο εμετό. Το περίεργο ήταν ότι είχε φάει χωρίς κανένα πρόβλημα τα 120ml και τον εμετό τον έκανε μετά από 4 ώρες. Και τις 2 φορές τον εμετό τον έκανε Δευτέρα. Να σημειώσω ότι τα Σαββατοκύριακα που είμαι σπίτι δεν δίνω καθόλου στερεά προτιμώ να επιμένω με το θηλασμό για να διατηρώ όσο μπορώ μια καλή παραγωγή. Μήπως της έρχεται λίγο βαρύ το ρυζάλευρο μετά από 2 μέρες αποχή? Τι λες?

Το φρούτο το δίνω ως ενδιάμεσο το απόγευμα. Τόλμησα και της έδωσα από την αρχή ολόκληρο φρούτο και όταν το έμαθε η μαμά μου φώναζε. Δυο-τρεις κουταλίτσες λέει να δίνω μόνο. Δεν είναι λέει έτοιμο το στομάχι της για να φάει ολόκληρο φρούτο. Τι λέει η δικιά σου πείρα? Πάντως η μικρή το έφαγε μια χαρά. Το μόνο που παρατήρησα ήταν ότι με το μήλο τα κακάκια της είχα γίνει καφέ και τις τρεις μέρες που έδινα αχλάδι δεν έκανε κακάκια (ίσως να είναι και τυχαίο αφού μου το έχει ξανακάνει να μην κάνει κακάκια για τρεις μέρες).

Κάνω τη σκέψη να της σταματήσω το ρυζάλευρο με το που θα αρχίσουμε σούπες. Αν στη θέση του δώσω φρούτο θα είναι λίγο νομίζεις? Βασικά σκέφτομαι να κάνουμε το εξής πρόγραμμα:

6 θηλασμός

9 2-3 φρούτα αλεσμένα

12 χορτόσουπα

3, 6, 9, 11 θηλασμοί (όσο θέλει)

Είμαι σίγουρη ότι η παιδίατρος προτιμά να αντικαταστήσουμε ακόμα ένα θηλασμό με ρυζάλευρο αλλά θα την αγνοήσω. Μήπως να δίνω δεύτερη φορά σούπα? Είμαι επίσης σίγουρη ότι τον ερχόμενο μήνα θα μας προτείνει έτοιμες φρουτόκρεμες και μπισκοτόκρεμα αλλά νομίζω ότι πάλι θα την αγνοήσω. Είναι πολύ έμπειρη παιδίατρος και δε θέλω να την αλλάξω απλά είναι της ‘παλιάς σχολής’. Διαφωνούμε λίγο στη διατροφή αλλά στις ασθένειες της μικρής της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Να ακολουθείς το παιδάκι σου αν θέλει και το απόγευμα φαγάκι να δώσεις αν όχι δεν υπάρχει λόγος να επιμένεις.....το πρόγραμμα μου φαίνεται μια χαρά όλες οι στέρεες πρωί που λείπεις και οι θηλασμοί μετά...... Η πιο σωστή συνταγή είναι αυτή όσο θέλει το μωρό. 6 μηνών είναι μικρό για τρία γεύματα μη βιάζεσαι να δώσεις το τρίτο γεύμα καλύτερα να θηλάζεις και προοδευτικά προχωράς

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Κυρίες μου, καλησπέρα :D

Σας γράφω σήμερα γιατί η ψυχολογία μου είναι στο ναδίρ και ψάχνω για ενθάρρυνση και στήριξη...

Για διάφορους λόγους σε ένα μήνα, όταν η μπέμπα θα είναι 4 μηνών, επιστρέφω στη δουλειά. Θα λείπω από το σπίτι 9 - 6 περίπου (είναι πολλές οι ώρες, αλλά είναι μεγάλη ιστορία με τον εργοδότη, καταλαβαίνετε...:evil::evil:).

Με την πρώτη μου κόρη, πήγα στη δουλειά όταν αυτή ήταν 5 μηνών. Στην αρχή αντλούσα ό,τι μπορούσα, και ένα γεύμα το έδινα που και που σε σκόνη, και από λίγο μπήκαν σιγά σιγά κι οι στερεές. Κι έτσι θήλασε 12 μήνες με 3-4 θηλασμούς την ημέρα.

Τώρα, αν υποθέσουμε ότι θα θηλάζω πριν φύγω, ενδέχεται να χρειάζομαι περίπου 2 ή 3 αντλημένα γεύματα την ημέρα, πράγμα που μάλλον δεν μπορώ να καταφέρω. Σκέφτομαι ότι θα συμπληρώσω με ένα γεύμα ξένο, και νιώθω τύψεις.

Η μικρή παίρνει μπιμπερό, αν και δεν ξέρω αν δέχεται το ξένο.

Τεσπα, η ερώτησή μου είναι, πήγε καμιά τόσο νωρίς στη δουλειά; Και για τόσες ώρες; Πώς τα καταφέρατε;

Ακόμα κι αν δεν έχετε τέτοια εμπειρία, κάθε ιδέα και/ή θετική σκέψη ευπρόσδεκτη!

Κυρίες μου, καλησπέρα :D

Σας γράφω σήμερα γιατί η ψυχολογία μου είναι στο ναδίρ και ψάχνω για ενθάρρυνση και στήριξη...

Για διάφορους λόγους σε ένα μήνα, όταν η μπέμπα θα είναι 4 μηνών, επιστρέφω στη δουλειά. Θα λείπω από το σπίτι 9 - 6 περίπου (είναι πολλές οι ώρες, αλλά είναι μεγάλη ιστορία με τον εργοδότη, καταλαβαίνετε...:evil::evil:).

Με την πρώτη μου κόρη, πήγα στη δουλειά όταν αυτή ήταν 5 μηνών. Στην αρχή αντλούσα ό,τι μπορούσα, και ένα γεύμα το έδινα που και που σε σκόνη, και από λίγο μπήκαν σιγά σιγά κι οι στερεές. Κι έτσι θήλασε 12 μήνες με 3-4 θηλασμούς την ημέρα.

Τώρα, αν υποθέσουμε ότι θα θηλάζω πριν φύγω, ενδέχεται να χρειάζομαι περίπου 2 ή 3 αντλημένα γεύματα την ημέρα, πράγμα που μάλλον δεν μπορώ να καταφέρω. Σκέφτομαι ότι θα συμπληρώσω με ένα γεύμα ξένο, και νιώθω τύψεις.

Η μικρή παίρνει μπιμπερό, αν και δεν ξέρω αν δέχεται το ξένο.

Τεσπα, η ερώτησή μου είναι, πήγε καμιά τόσο νωρίς στη δουλειά; Και για τόσες ώρες; Πώς τα καταφέρατε;

Ακόμα κι αν δεν έχετε τέτοια εμπειρία, κάθε ιδέα και/ή θετική σκέψη ευπρόσδεκτη!

Εγώ πήγα όταν ήταν 2 μηνών. ....... καταλαβαίνω τη ψυχολογία σου απόλυτα. Θα σκέφτεσαι ότι το ζόρι των αντλήσεων θα είναι για 3 μήνες το πολύ δηλ. 2 μέχρι να μπει στον 6 και άλλος 1 να μάθει να τρώει στέρεες δηλ. να τρώει δυο γεύματα στέρεες όσο λείπεις και όταν έρχεσαι το απόγευμα να θηλάζεις. Κοίτα εγώ είχα στη δουλειά το pump in style αλλά και το swing medela κάνει δουλειά και στο σπίτι αντλούσα με νοσοκομειακό. Επειδή έχεις ένα μήνα μπροστά σου μπορείς να αξιοποιήσεις το διάστημα αυτό να φτιάξεις μια μικρή τράπεζα γάλακτος. Δεν ξέρω τι θήλαστρο έχεις αλλά εγώ στη θέση σου θα νοίκιαζα ένα νοσοκομειακό γιατί είναι πιο δυνατό,γρήγορο (διπλής άντλησης) οπότε θεωρώ ότι θα αντλούσε το μέγιστο που μπορεί να αντληθεί και θα αντλούσα ανάμεσα στα πρωινά γεύματα (που η ροή είναι αυξημένη) και το βράδυ όταν κοιμηθεί το μωρό. Αποθήκευση σε σακουλάκια ή αποστειρωμένα δοχεία με ποσότητες 100μλ και 50 μλ και μετά κατάψυξη (κρατάει για 3 μήνες). Σε ένα μήνα θα εξασφαλίσεις κάποια γεύματα. Όταν επιστρέψεις στη δουλειά μπορείς να κάνεις μια άντληση π.χ στις 13 -14 (για 20 λεπτά μπορείς πιστεύω να πας τουαλέτα και να αντλήσεις.......όχι μόνο για το γεύμα του παιδιού αλλά και για το στήθος σου, είναι πολλές οι ώρες και θα πρήζεται πολύ ) μετά μια άντληση στο σπίτι το βράδυ που το μωρό κοιμάται. Ίσως οι ποσότητες να είναι αρκετές (εξαρτάται από το πόσο γάλα μπορείς να αντλήσεις) ώστε το μωρό να μην πάρει ούτε ένα γεύμα ξένο γάλα. Αλλά στην τελική και να χρειαστεί εσύ θα έχεις κάνει ότι μπορείς καλύτερο από κει και πέρα δεν υπάρχει χώρος για στεναχώρια και τύψεις.....

Κριστίνα, σ'ευχαριστώ για την απάντηση!

Τα έχω ξαναπεράσει αυτά, με την πρώτη μου κόρη είχα νοικιάσει το symphony. Αντλούσα 450 ml την ημέρα το πολύ. Τώρα λέω να νοικιάσω το elite της ameda, γιατί είναι πιο φτηνό. Δυστυχώς στο γραφείο δεν έχω χώρο για άντληση - ακόμα και οι τουαλέτες είναι στενάχωρες - αλλά ούτε και χρόνο.

Βασικά είναι άσχημη η ψυχολογία μου γιατί αυτή τη φορά θα αναγκαστώ να δουλεύω περισσότερες ώρες (μειωμένο τέλος) :-( Ανησυχώ ότι η μικρή θα ξεχάσει να θηλάζει και θα προτιμά το μπιμπερό, ότι θα ξεχάσει κι εμένα την ίδια κι άλλα τέτοια.

Κι εγω οταν εκλεισε ο μικρος τον 4ο επεστρεψα στη δουλεια και ευτυχως τα καταφεραμε.

Επεστρεφα ομως στο σπιτι στις 3.30μμ.

Τον θηλαζα το πρωι, ενδιαμεσα επινε δικο μου αντλημενο, το μεσημερι θηλαζα, μετα απο λιγο αντλουσα την ποσοτητα που ειχε πιει το πρωι και μετα τον θηλαζα οσο ηθελε χωρις προγραμμα.

Το πιθανοτερο ειναι να χρειαστεις 2 αντλημενα γευματα μεχρι να γυρισεις, δηλ περιπου 400μλ.

Λογικα μπορεις να αντλησεις τοσο καθε μερα, ισως και παραπανω το σκ.

Μην πανικοβαλλεσαι προκαταβολικα (εγω αυτο ειχα παθει:P) και περιμενε να δεις πως θα παει.

Ισως να μη χρειαστει κανενα συμπληρωμα και οταν γινει 6 μηνων να δωσεις τις στερεες τις ωρες που λειπεις.

Το μωρο να σε ξεχασει παντως αποκλειεται:D

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Από πανικό άλλο τίποτα πάντως :mrgreen: Δεν φημίζομαι για την ψυχραιμία - αισιοδοξία μου ...

Πήρα και το θήλαστρο... αποτελέσματα άντλησης: 20 μλ χτες το βράδυ και 20 σήμερα το πρωί. Τρομερό;

Τεσπα, πιστεύω είναι ώσπου να πάρει μπρος το σύστημα...

Καλό απόγευμα κορίτσια...

Μου φαίνεται ότι ο καιρός πέρασε πολύ γρήγορα... Πότε γέννησα τη μικρή, πότε πέρασε σχεδόν ένας χρόνος, πότε ήρθε ο καιρός να επιστρέψω στη δουλειά, με τόσες έγνοιες ούτε το κατάλαβα...

Μιας και θα γυρίσω (δυστυχώς για τις ανάγκες της δουλειάς) στην επαρχία (γκρρρρ!!! Μάλλον πρέπει να σκεφτώ το ενδεχόμενο ενός 2ου μωρού, γιατί δε με βλέπω να επιστρέφω σύντομα σπίτι μου), θα επιστρέψω το νοσοκομειακό θήλαστρο και θα μείνω με το swing και έχω αποφασίσει όσο πάει βρε παιδί μου…

Η ερώτησή μου είναι η εξής μιας και η μπέμπα έχει αρχίσει τις κόνξες: Θηλάζει (μέχρι και τον πρωινό θηλασμό, που άλλοτε έκανε πάνω από 20λεπτο) μόνο για 5 με 10 λεπτά σε κάθε στήθος και αυτό με το ζόρι (δεν θέλω και να την πιέζω κιόλας…). Τι κάνω από εδώ και πέρα; Λέτε να έχει μπει από μόνη της σε διαδικασία αποθηλασμού και εγώ να την πιέζω; Για την ιστορία, οι θηλασμοί μας είναι 4 με 5 την ημέρα…

Ευχαριστώ πολύ

Καλό απόγευμα κορίτσια...

Μου φαίνεται ότι ο καιρός πέρασε πολύ γρήγορα... Πότε γέννησα τη μικρή, πότε πέρασε σχεδόν ένας χρόνος, πότε ήρθε ο καιρός να επιστρέψω στη δουλειά, με τόσες έγνοιες ούτε το κατάλαβα...

Μιας και θα γυρίσω (δυστυχώς για τις ανάγκες της δουλειάς) στην επαρχία (γκρρρρ!!! Μάλλον πρέπει να σκεφτώ το ενδεχόμενο ενός 2ου μωρού, γιατί δε με βλέπω να επιστρέφω σύντομα σπίτι μου), θα επιστρέψω το νοσοκομειακό θήλαστρο και θα μείνω με το swing και έχω αποφασίσει όσο πάει βρε παιδί μου…

Η ερώτησή μου είναι η εξής μιας και η μπέμπα έχει αρχίσει τις κόνξες: Θηλάζει (μέχρι και τον πρωινό θηλασμό, που άλλοτε έκανε πάνω από 20λεπτο) μόνο για 5 με 10 λεπτά σε κάθε στήθος και αυτό με το ζόρι (δεν θέλω και να την πιέζω κιόλας…). Τι κάνω από εδώ και πέρα; Λέτε να έχει μπει από μόνη της σε διαδικασία αποθηλασμού και εγώ να την πιέζω; Για την ιστορία, οι θηλασμοί μας είναι 4 με 5 την ημέρα…

Ευχαριστώ πολύ

Δεν είναι κακό να προσφέρεις και πιο συχνά αν θες, πλέον όμως μάλλον αποφασίζει μόνη της;

Μετά το χρόνο, δεν μπαίνουμε σε διαδικασία θήλαστρου για την επιστροφή στη δουλειά. Το παιδί τρώει στερεές κατά την απουσία μας και μετά θηλάζει όσο θέλει και θέλουμε κι εμείς.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλησπέρα και πάλι…

Δεν είναι κακό να προσφέρεις και πιο συχνά αν θες, πλέον όμως μάλλον αποφασίζει μόνη της;

Amaretto, η Αμέλια μας βγήκε ανεξάρτητο πνεύμα! Και στο πιο ήσυχο και απομονωμένο μέρος του σπιτιού να πάω με χαμηλό φωτισμό, τραβηγμένα τα σκούρα για πιο δροσιά, με το στήθος όλη την ημέρα έξω να είμαι και να την έχω αγκαλιά, αν ακούσει το σκυλάκι του γείτονα να γαβγίζει ή τα πουλάκια να τιτιβίζουν ή το τηλέφωνο να χτυπήσει ή οι γονείς μου να έρθουν, το «παιχνίδι» χάθηκε.

Επιστρέφω στη δουλειά μου μόνο για 4 εβδομάδες αλλά σκέφτομαι ότι για το παιδί θα είναι όλα καινούρια… Δουλεύω σε γυμνάσιο της επαρχίας και το σπίτι που μένω είναι 30 χιλ μακριά από τον τόπο εργασίας μου. Χάνω λοιπόν και χρόνο στο πήγαινε-έλα. Ευτυχώς, ο μπαμπάς μου θα είναι με τη μικρή το πρωί, για να την ταΐζει, να την κάνει βόλτες και να της δείχνει τα ζωάκια των χωριανών, ώσπου να επιστρέψω από το σχολείο…

Το παιδί τρώει στερεές κατά την απουσία μας και μετά θηλάζει όσο θέλει και θέλουμε κι εμείς.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι η μικρή όταν δεν θέλει, δεν θέλει!!! Μπορεί να σηκώσει τη γειτονιά στο πόδι από τις φωνές. Αυτό που με ανησυχεί είναι αν το γάλα που θα παίρνει από εμένα θα την καλύπτει… Δεδομένου ότι οι θηλασμοί θα παραμείνουν 4 με 5 (θα δω κιόλας αν μπορώ να προσθέσω κάποιον) κι ότι οι αντλήσεις με το swing θα είναι μόνο για αποφόρτιση για το στήθος, δεν θα μειωθεί και η παραγωγή γάλακτος;

Βέβαια, δεν ξέρω και πάλι πως θα πάνε τα πράγματα, πως θα αντιδράσει το παιδί σε αυτή την αλλαγή… Θα πρέπει να δεχτώ και την περίπτωση που η μικρή δεν θα θέλει άλλο;

Ευχαριστώ και πάλι

Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να αλλάξει, όταν αρχίσεις να λείπεις, μπορεί να προσκολληθεί λίγο περισσότερο μετά και να θηλάζει περισσότερο. Συνολικά πόσες ώρες θα λείπεις;

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Συγγνώμη που δεν απάντησα πιο νωρίς…

Συνολικά μαζί με το πήγαινε – έλα (εννοώ από το σχολείο στο χωριό που θα μένουμε) γύρω στις 4 με 4μιση ώρες την ημέρα. Απλά το πρόγραμμά μας είναι μέχρι στιγμής:

5:30 – Άντληση με θήλαστρο (γιατί η μικρή μας από 4 μηνών έχει κόψει τον βραδυνό θηλασμό και κοιμάται)

9:00 – Θηλασμός

11:00 – Θηλασμός

12:00 ή 12:30 – Φρούτα

13:30 ή 14:00 – Αντλημένο γάλα (γιατί δεν συνεργάζεται σχεδόν ποτέ για θηλασμό)

15:00 - Άντληση

17:00 – Θηλασμός

18:30 – Φαγάκι

20:30 – Θηλασμός

22:30 – Θηλασμός (ή αν είναι πολύ κουρασμένη και δεν συνεργάζεται αντλημένο γάλα)

24:00 – Άντληση

Τώρα λοιπόν που δεν θα συνεχίζω με το νοσοκομειακό θήλαστρο, πώς πρέπει να φτιάξω το πρόγραμμά της; Θα πρέπει να μπούνε ενδεχομένως κι άλλες τροφές; (π.χ. αυγό, μούσλι, δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο…) Ω, ρε… πάλι θα με φάει το άγχος!!! Άσε βρε Amaretto που έχω ενοχές κιόλας που θα επιστρέψω το θήλαστρο και δεν θα έχω και μία κάβα για το παιδί (τι να βγάλω με το ρημάδι το swing!!!)…

Κάθε συμβουλή δεκτή!

Ευχαριστώ πολύ και καλό απόγευμα

Χμ, αντλείς αρκετές φορές, για να το κόψεις απότομα. Πόσα μλ βγάζεις σε κάθε άντληση και πόσα συνολικά;

Γιατί μας τα λες λίγα-λίγα :) Είπες ότι κάνετε 4-5 θηλασμούς αλλά κάνετε αλλες τόσες αντλήσεις! :)

Καλησπέρα και πάλι…

Amaretto, με τις 2 αντλήσεις στις 15:00 και στις 24:00, βγάζω περίπου 80 με 90 ml και με την πρωινή γύρω στα 100 ml. Κάθε άντληση διαρκεί 20 λεπτά. Για να καταλάβεις, της προετοιμάζω περίπου 2 μπιμπερό την ημέρα, μιας και από το μπιμπερό δεν πίνει πάνω από 140 ml.

Σκέφτομαι να πέσω στις 2 αντλήσεις, αλλά δεν ξέρω πώς να τις προγραμματίσω προκειμένου να μην πρηστεί το στήθος μου. Για παράδειγμα, σήμερα που λείπαμε όλο το μεσημέρι και η άντληση αναβλήθηκε για τις 18:00, το στήθος μου πρήστηκε και η πλάτη μου με πόναγε πάρα πολύ!

Στο σχολείο επιστρέφω στις 21 Ιουνίου (εννοείται ότι πρέπει να πάω το Σαββατοκύριακο στις 19 εκεί, για τα συμμαζέματα του σπιτιού), θα έχω καταφέρει να απαλλαγώ από το κίτρινο μαραφέτι χωρίς δυσάρεστες συνέπειες;

Ευχαριστώ

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σε όλες! Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας σχετικά με τον θηλασμό της μικρής μου όταν γυρίσω στην δουλειά! Εννοείται ότι έχω ήδη διαβάσει όλο το θέμα αλλά θα ενιωθα μεγαλύτερη ασφάλεια με λίγη καθοδήγηση!

Λοιπόν επιστρέφω στην δουλειά την 1η Αυγούστου, η μικρή μου θα είναι 4,5 μηνών. Οι ώρες μου θα είναι 8.30-18.00 περίπου. Θα παίρνω την μικρή μαζί μου και θα την αφήνω στην κοπέλα που θα την προσέχει καθοδόν προς την δουλειά.

Υποθέτουμε ότι θα ξυπνάμε γύρω στις 7 για θηλασμό και άντληση. Μετά ετοιμαζόμαστε και φεύγουμε. Στο γραφείο πιστεύω ότι θα καταφέρνω να κανω μια άντληση, κυρίως λόγω του θορύβου που κάνει το mini electric, δεν είναι καθόλου διακριτικό δυστυχώς.

Στις 18:00 θα είμαι στην κυρία που θα την προσέχει και σκέφτομαι αν γίνεται να την θηλάζω εκεί για να μην χάνω κι άλλο χρόνο μεχρι να πάμε σπίτι.

Πόσα όμως γεύματα θα πρέπει να της αφήνω κάθε μέρα και πόσα μλ το καθένα;

Επίσης θα είναι ασφαλές να μεταφέρω το γάλα αποψυγμένο σε θερμοκρασία ψυγείου στην κυρία που θα προσέχει την μικρή για να το ζεσταίνει και να της το δίνει;

Ξεκίνησα ήδη να κάνω μια μικρή τράπεζα, δεν θα καταφέρω όμως να έχω πάνω από 20 γεύματα γιατί μετά τα μέσα Ιουλίου δεν θα μπορώ να αποθηκεύω το γάλα λόγω απουσίας από το σπίτι.

Θεωρώ ότι θα βρω να νοικιάσω κάποιο νοσοκομειακό θήλαστρο (μένω Κύπρο) θα το ψάξω εντός των ημερών.

Αλλά τώρα που τα έγραψα πολύ δύσκολο ακούγεται το όλο εγχείρημα.

Ευελπιστώ στην βοήθεια σας! Άλλωστε εγώ ξεκίνησα να θηλάσω για κανένα μήνα και τώρα -σε μεγάλο βαθμό χάρη σε σας - δεν θέλω να σταματήσω!

Και μόλις πληροφορήθηκα από τον διανομέα της medela στην Κύπρο ότι δεν διατίθενται νοσοκομειακά θήλαστρα για ενοικίαση.:(

Μήπως να το πάρω απόφαση και να αρχίσω να της δίνω γάλα σκόνη να συνηθίζει;

Διαφημίσεις

Bubbles, έχω επιστρέψει στη δουλειά από την Παρασκευή με παρόμοια ωράρια :(

Το έχω ξανακάνει όλο αυτό με το πρώτο μου παιδί (τότε 5 μηνών) - αυτή τη φορά η μικρή είναι 4 μηνών. Τρώει περίπου 2 γεύματα των 150 ml περίπου, αν και μάλλον θα αυξηθούν, 1 κατά τις 11 και ένα κατά τις 3 και κατά τις 6-6.30 επιστρέφω και τη θηλάζω. Αντλώ στο σπίτι 3 φορές, 1 κατά τις 7-7.30, 1 κατά τις 12 και 1 το πρωί πριν φύγω. Δυστυχώς δεν αντλώ όσο θα ήθελα, μόνο γύρω στα 200 ml, οπότε σύντομα το ένα γεύμα θα γίνει με ξένο γάλα, αλλά τι να κάνουμε.

Στη δουλειά έχω το swing αλλά έχω καταφέρει να αντλήσω μόνο μια φορά.

Την πρώτη φορά είχα πάρει το symphony, τώρα έχω της ameda το νοσοκομειακό (γιατί το νοικιάζουν στη μισή τιμή). Μήπως να ρωτούσες αν διατίθενται αυτά τα θήλαστρα στην Κύπρο; Μια χαρά την κάνει κι αυτό τη δουλειά του.

Peony ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και καλή συνέχεια με τον θηλασμό!

Δυστυχώς τα ameda που μου προτείνεις δεν τα έχω δει πουθενά εδώ και στο site της εταιρείας δεν φαίνεται επίσημος μεταπωλητής στην Κύπρο.

Δεν ξέρω αν μπορέσω να ενοικιάσω το θήλαστρο από Ελλάδα τον Ιούλιο που θα είμαι πάνω και να το μεταφέρω μαζί μου, θα πρέπει να το ρωτήσω. Και πάλι όμως δύσκολο μου φαίνεται το εγχείρημα!

Θα ήθελα να αποφύγω να αντλώ γυρνώντας από την δουλειά και να κάνω την βραδινή άντληση αφού κοιμηθεί για να έχω τον χρόνο αυτό για το μωρό, δεν φτάνει που δεν θα την βλέπω όλη μέρα! Αλλά έτσι θα έχω σύνολο 3 αντλήσεις (πρωί - στην δουλειά - νύχτα).

Αν έχετε καμιά άλλη ιδέα - συμβουλή αναμένω!

Peony ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και καλή συνέχεια με τον θηλασμό!

Δυστυχώς τα ameda που μου προτείνεις δεν τα έχω δει πουθενά εδώ και στο site της εταιρείας δεν φαίνεται επίσημος μεταπωλητής στην Κύπρο.

Δεν ξέρω αν μπορέσω να ενοικιάσω το θήλαστρο από Ελλάδα τον Ιούλιο που θα είμαι πάνω και να το μεταφέρω μαζί μου, θα πρέπει να το ρωτήσω. Και πάλι όμως δύσκολο μου φαίνεται το εγχείρημα!

Θα ήθελα να αποφύγω να αντλώ γυρνώντας από την δουλειά και να κάνω την βραδινή άντληση αφού κοιμηθεί για να έχω τον χρόνο αυτό για το μωρό, δεν φτάνει που δεν θα την βλέπω όλη μέρα! Αλλά έτσι θα έχω σύνολο 3 αντλήσεις (πρωί - στην δουλειά - νύχτα).

Αν έχετε καμιά άλλη ιδέα - συμβουλή αναμένω!

Γεια σου

σου εστειλα απο χτες πμ. Δεν ξερω αν το ειδες. Κιεγω Κυπρο μενω και ισως μπορω να σε βοηθησω μα καποιο τροπο. Διαβασε το πμ και τα λεμε:)Νομιζω πως παντα υπαρχει καποια λυση

Καλησπέρα κορίτσια...

Εμείς με τη μικρή γυρίσαμε από τας εξοχάς όπου βρισκόταν η δουλειά και ο απολογισμός ήταν μάλλον απογοητευτικός... Και εξηγούμαι: οι θηλασμοί ήταν 4 με 5 ως συνήθως, αλλά ήταν οι περισσότεροι πεντάλεπτοι γιατί κο,κο,κο η κοτούλα, αααα το γαϊδουράκι, τσικ, τσακ ο διακόπτης της λάμπας που ανάβει, μμμ να δείχνει το ποδήλατο για να κάνει βόλτα με τον παππού, ή την κούνια που της είχαμε κρεμάσει από το δέντρο και άλλα πολλά...

Το ωράριο της δουλειάς και τις αντλήσεις τα συνδύασα μια χαρά, μιας και ο διευθυντής του σχολείου - να'ναι καλά ο άνθρωπος - μου έλεγε να πάω όποτε τελειώσω με το παιδί. Το θέμα είναι ότι αυτοί οι πεντάλεπτοι θηλασμοί μάλλον επηρέασαν πολύ την παραγωγή μου και αναγκάστηκα να ταξιδέψω μέχρι την πλησιέστερη μεγαλύτερη πόλη για να βρω κατσικίσιο γάλα που όμως ευτυχώς δεν χρησιμοποιήσαμε...

Στο μεταξύ, μία ερώτηση βρε παιδιά, ξέρω ότι είναι λίγο άσχετη με το θέμα αλλά μιας που είμαστε εδώ... Τσακώθηκα με την παιδίατρο - η οποία χασκογελάει όποτε της λέω ότι συνεχίζω το θηλασμό τώρα που πάει στους 13 μήνες η μικρή- γιατί επιμένει να της δώσω όλες αυτές τις π....ιες γάλατα με σιρόπι γλυκόζης και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο μέσα! Όταν λοιπόν της είπα για το κατσικίσιο μου είπε ότι θα πειράξει το έντερό της...

Δεν της το δοκίμασα το κατσικίσιο, αλλά ισχύει κάτι τέτοιο; (Υπόψη, της βρήκα ένα κατσικίσιο βιολογικό μακράς διάρκειας)

Όπως και να έχει το πράγμα δεν ξέρω πόσο θα συνεχίσω με αντλήσεις, τις έχω μειώσει στις 2... Είπα και σε άλλο μήνυμα ότι θέλω να απαλλαγώ από αυτό το πράγμα αλλά σκέφτομαι και από την άλλη ότι τη μικρή δεν θα την φτάνει το γάλα μου με τις "ρυθμίσεις" που έχει κάνει μόνη της, οπότε αναγκαστικά πηγαίνουμε σε συμπλήρωμα οποιασδήποτε μορφής (εννοείται όχι πολυεθνικής και τίγκα στη ζάχαρη, τί να πω ρε παιδί μου, δεν ντρέπονται καθόλου πια με αυτά που διαφημίζουν;;;;)

Ευχαριστώ πολύ και καλό βράδυ...

Καλησπέρα κορίτσια...

Στο μεταξύ, μία ερώτηση βρε παιδιά, ξέρω ότι είναι λίγο άσχετη με το θέμα αλλά μιας που είμαστε εδώ... Τσακώθηκα με την παιδίατρο - η οποία χασκογελάει όποτε της λέω ότι συνεχίζω το θηλασμό τώρα που πάει στους 13 μήνες η μικρή- γιατί επιμένει να της δώσω όλες αυτές τις π....ιες γάλατα με σιρόπι γλυκόζης και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο μέσα! Όταν λοιπόν της είπα για το κατσικίσιο μου είπε ότι θα πειράξει το έντερό της...

Δεν της το δοκίμασα το κατσικίσιο, αλλά ισχύει κάτι τέτοιο; (Υπόψη, της βρήκα ένα κατσικίσιο βιολογικό μακράς διάρκειας)

Ευχαριστώ πολύ και καλό βράδυ...

Από όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα, το κατσιίσιο γάλα είναι αυτό που θα πειράξει λογικά λιγότερο το παιδί σου. Γενικότερα, τα μωρα που θηλάζουν (αυτό τοάκουσα από τη δική μας παιδίατρο) έχουν πιο ώριμο το σύστημα της πέψης και μπορούν να πιουν φρέσκο γάλα άνετα από το 12ο μήνα.

Όσο για το συγκεκριομένο γάλα που λες, νομίζω πως ξέρω πιο είναι (αν εννοείς αυτό που παραγεται στο Βόλο, έτσι;) και ξέρω και κάποιον που δουλεύει στη δαφημιστική εταιρεία που ανέλαβε τη διαφήμισή του.

Θεωρείται πολύ καλό, καταρχήν, αλλά φρίκαρα όταν άκουσα τί πόλεμο του έκανε ντόπια ελληνική μεγαλοεταιρεία για να μη βγει η διαφήμιση του συγκεκριμένου γάλατος... Μηνύσεις, καταγγελίες, μεγαλοδικηγόροι κλπ...Τελικά δεν βγήκε η τηλεοπτική διαφήμιση επειδή δεν άντεχαν άλλο τις μηνύσεις. :( Γίνεται μεγάλος πόλεμος "εκεί μέσα" δηλαδή, ενώ εμείς βλέπουμε χαρούμενες φατσούλες με "μουστάκια" από γάλα στην οθόνη μας!

GJMap2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα. Θα ήθελα μερικές συμβουλές για όταν ξεκινήσω δουλειά. Για την ώρα ο γιος μου είναι 8 μηνών. Θηλάζουμε και έχουμε τρώμε και στερεές τροφές: φρουτόκρεμα, χορτοκρεατόσουπα (κανονικά και απογευματινό γιαουρτάκι αλλά δεν το τρώμε ). Ο μικρός μου θηλάζει πια όλο το βράδι μέχρι το πρωί (πότε ξυπνάει 2 φορές τη νύχτα, πότε συχνότερα ) από τις 9 μ.μ. - 7.30 π.μ. δηλ. και μετά θηλάζει πάλι το μεσημέρι που πάλι θα τον βάλω για ύπνο, γύρω στις 2 μ.μ. και στις 4μ.μ. Έχει συνδέσει θα έλεγα το θηλασμό και με τον ύπνο μιας και θηλάζουμε ξαπλωμένοι και του αρέσει περισσότερο. Ενδιάμεσα πριν ή μετά τα γεύματα συνήθως δεν θέλει. Ακόμα κι αν δε φάει το φαγητό του (δεν είναι και από τα φαγανά παιδάκια ) δεν πολυπροτιμά να θηλάσει. Ίσως γιατί αποσπάται η προσοχή του από θορύβους, κόσμο στο σπίτι, την μεγάλη μου κόρη. Δηλ. έχουμε και λέμε:

7.30: θηλασμός

10.00: φρουτόκρεμα (συνήθως προσπαθώ και να τον θηλάσω λίγο αργότερα αλλά πίνει ελάχιστα ή πιπιλίζει λίγο και μολις ξεκινήσει να τρέχει το γάλα με αφήνει "στα κρύα του λουτρού" με το γάλα να τρέχει πάνω μου)

13.00: χορτόσουπα (ή κρεατόσουπα)

14.00: θηλασμός (για ύπνο κυρίως)

16.00: θηλασμός

19.00: προσπαθώ να τον θηλάσω γιατί κάτι πρέπει να φάει αλλά συνήθως μάταια (μου κάνει τα ίδια με το πρωί, μου ξεκινάει το θηλασμό και αφήνει το στήθος μου να λερώνεται με γάλατα).

21.00: θηλασμός (με ξυπνήματα ανά τρίωρα ή τετράωρα, ενίοτε και συχνότερα)

Όταν ξεκινήσω τη δουλειά μου (μάλλον από Σεπτέμβρη) θα έχει κλεισει και τον 9ο μήνα. Εγώ θα δουλεύω 8.00-14.00 (μειωμένο ωράριο). Θα πρέπει να βγάζω γάλα να υπάρχει για τη γιαγιά; Χρειάζεται για το στήθος μιας και θα μένει ώρες; Όσο είμαι σπίτι αν το νιώθω πρησμένο βάζω τον μικρό, και λίγο να πιει με βοηθάει. Ή είναι καλύτερα να μην κάνω τίποτε για να αφήσω το στήθος να μάθει σε αυτό το ωράριο;

Επίσης κάποια ακόμα ερωτήματα άσχετα με τη δουλειά:

1) Είναι αρκετοί οι θηλασμοί αυτοί για την ηλικία του μωρού μου ή με οδηγούν σιγά σιγά στον αποθηλασμό;

2) Θα έπρεπε να τον προσπαθώ να θηλάζει περισσότερο; Έχω δει πως αν τον θηλάσω πριν τα γεύματα μετά δεν τρώει καθόλου. Και λίγο γάλα να πιει από μένα του κόβεται η όρεξη για τις στερεές. Μετά τα γεύματα δεν θέλει καθόλου γάλα.

3) Ο γιατρός επιμένει να του δίνω γιαουρτάκι ή έτοιμες κρέμες για απογευματινό. Ούτε κι ο μικρός τα θέλει αλλά ούτε κι εγώ. Δεν μου δίνει όμως άλλες εναλλακτικές. Είναι απαραίτητο να τρώει και τρίτο γεύμα; Κι αν ναι τι άλλο θα μπορούσα να δώσω. Έχω παρατηρήσει πως δεν πολυπροτιμά τις γλυκές γεύσεις (και τη φρουτόκρεμα δεν την πολυθέλει).

Ευχαριστώ.

sL7ap2.png

Καλησπέρα. Θα ήθελα μερικές συμβουλές για όταν ξεκινήσω δουλειά. Για την ώρα ο γιος μου είναι 8 μηνών. Θηλάζουμε και έχουμε τρώμε και στερεές τροφές: φρουτόκρεμα, χορτοκρεατόσουπα (κανονικά και απογευματινό γιαουρτάκι αλλά δεν το τρώμε ). Ο μικρός μου θηλάζει πια όλο το βράδι μέχρι το πρωί (πότε ξυπνάει 2 φορές τη νύχτα, πότε συχνότερα ) από τις 9 μ.μ. - 7.30 π.μ. δηλ. και μετά θηλάζει πάλι το μεσημέρι που πάλι θα τον βάλω για ύπνο, γύρω στις 2 μ.μ. και στις 4μ.μ. Έχει συνδέσει θα έλεγα το θηλασμό και με τον ύπνο μιας και θηλάζουμε ξαπλωμένοι και του αρέσει περισσότερο. Ενδιάμεσα πριν ή μετά τα γεύματα συνήθως δεν θέλει. Ακόμα κι αν δε φάει το φαγητό του (δεν είναι και από τα φαγανά παιδάκια ) δεν πολυπροτιμά να θηλάσει. Ίσως γιατί αποσπάται η προσοχή του από θορύβους, κόσμο στο σπίτι, την μεγάλη μου κόρη. Δηλ. έχουμε και λέμε:

7.30: θηλασμός

10.00: φρουτόκρεμα (συνήθως προσπαθώ και να τον θηλάσω λίγο αργότερα αλλά πίνει ελάχιστα ή πιπιλίζει λίγο και μολις ξεκινήσει να τρέχει το γάλα με αφήνει "στα κρύα του λουτρού" με το γάλα να τρέχει πάνω μου)

13.00: χορτόσουπα (ή κρεατόσουπα)

14.00: θηλασμός (για ύπνο κυρίως)

16.00: θηλασμός

19.00: προσπαθώ να τον θηλάσω γιατί κάτι πρέπει να φάει αλλά συνήθως μάταια (μου κάνει τα ίδια με το πρωί, μου ξεκινάει το θηλασμό και αφήνει το στήθος μου να λερώνεται με γάλατα).

21.00: θηλασμός (με ξυπνήματα ανά τρίωρα ή τετράωρα, ενίοτε και συχνότερα)

Όταν ξεκινήσω τη δουλειά μου (μάλλον από Σεπτέμβρη) θα έχει κλεισει και τον 9ο μήνα. Εγώ θα δουλεύω 8.00-14.00 (μειωμένο ωράριο). Θα πρέπει να βγάζω γάλα να υπάρχει για τη γιαγιά; Χρειάζεται για το στήθος μιας και θα μένει ώρες; Όσο είμαι σπίτι αν το νιώθω πρησμένο βάζω τον μικρό, και λίγο να πιει με βοηθάει. Ή είναι καλύτερα να μην κάνω τίποτε για να αφήσω το στήθος να μάθει σε αυτό το ωράριο;

Εφόσον έχετε συνηθίσει το πρωί χωρίς θηλασμό (αν και τα ενδιάμεσα που λες μπορεί να μετράνε σημαντικά σαν ποσότητα), θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται να αφήνεις γάλα. Από την άλλη, μπορείς να δημιουργήσεις μια μικρή τράπεζα με 5-10 γεύματα και να δεις αν τελικά θα τα χρειαστείτε.

Απλά θα πρέπει να φροντίζουν το τελευταίο γεύμα να έχει κάποια απόσταση από την ώρα επιστροφής σου, ώστε το μωρό να θηλάζει μόλις έρχεσαι. Θα το θήλαζα και κοιμισμένο, αν χρειαζόταν, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το στήθος.

Αν το μωρό χρειάζεται το γάλα ενδιάμεσα, τότε ίσως να βολεύει να κάνεις μια άντληση στη δουλειά. Αν όχι, τότε θα βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι και το στήθος σου θα προσαρμοστεί.

Επίσης κάποια ακόμα ερωτήματα άσχετα με τη δουλειά:

1) Είναι αρκετοί οι θηλασμοί αυτοί για την ηλικία του μωρού μου ή με οδηγούν σιγά σιγά στον αποθηλασμό;

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το μωρό τρέφεται καλά και του επαρκεί όπως είναι τώρα. Αν δεν ήταν μπροστά η επιστροφή στη δουλειά, θα έλεγα ότι θα μπορούσατε να μείνετε και με ένα γεύμα στερεών για καιρό, αλλά είναι βολικό ότι έχετε προχωρήσει έτσι. 7 ή παραπάνω θηλασμοί που κάνετε μπορούν μια χαρά να καλύπτουν τις ανάγκες του παιδιού.

Ωστόσο, μπορεί το μωρό να αλλάξει συνήθειες και ανάγκες και τότε απλά θα πυκνώσετε τους θηλασμούς.

2) Θα έπρεπε να τον προσπαθώ να θηλάζει περισσότερο; Έχω δει πως αν τον θηλάσω πριν τα γεύματα μετά δεν τρώει καθόλου. Και λίγο γάλα να πιει από μένα του κόβεται η όρεξη για τις στερεές. Μετά τα γεύματα δεν θέλει καθόλου γάλα.

Εφόσον το μωρό έχει δείξει ότι χορταίνει έτσι, δεν βρίσκω λόγο και τρόπο να τον πιέσεις. Έχεις καλή παραγωγή και το μωρό χορταίνει εύκολα από σένα. ΟΚ, το να προσφέρεις και να τρως πόρτα δεν βλάπτει κανέναν, εκτός από το ηθικό σου :mrgreen:

3) Ο γιατρός επιμένει να του δίνω γιαουρτάκι ή έτοιμες κρέμες για απογευματινό. Ούτε κι ο μικρός τα θέλει αλλά ούτε κι εγώ. Δεν μου δίνει όμως άλλες εναλλακτικές. Είναι απαραίτητο να τρώει και τρίτο γεύμα; Κι αν ναι τι άλλο θα μπορούσα να δώσω. Έχω παρατηρήσει πως δεν πολυπροτιμά τις γλυκές γεύσεις (και τη φρουτόκρεμα δεν την πολυθέλει
).

Δεν είναι απαραίτητο να δώσεις γιαουρτάκι, ούτε κρέμες. Και ούτε είναι απαραίτητο το τρίτο γεύμα, αρκεί να προσφέρεις συχνά και να θηλάζει ανεμπόδιστα, όταν θα επιστρέφεις από τη δουλειά. Αν παραστεί ανάγκη για τρίτο γεύμα, μπορείς πάλι να δώσεις φυσικές τροφές, φρούτα ή από το μεσημεριανό φαγητό. Μωρά που τα πάνε τόσο καλά με το θηλασμό, συνήθως ζητάνε τρίτο γεύμα πολύ αργότερα.

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις, όταν θες να δώσεις τρίτο γεύμα, είναι να διαλέξεις σε αυτό να πειραματιστείτε με κομμάτια φαγητού (λεπτές φέτες ή σπιρτόξυλα).

Lia καλημέρα. Καταρχίν θα ήθελα να σου πώ να μην αγχώνεσε. Σε καταλαβαίνω γιατί το ίδιο άγχος είχα και εγώ όταν ήταν να πάω στην δουλειά. Εγώ επέστρεψα μόλις ο μικρός μου έκλεισε τους 6 μήνες. Το πρόγραμμα μας ήταν πάνω κάτω το ίδιο. Απλά εγώ λείπω στην δουλειά 10 με 3. Τα μωρά προσαρμόζονται πιο εύκολα από ότι νομίζουμε. Για παράδειγμα ο δικός μου θήγαζε το πρωί κάπου μεταξύ 8 με 9 και μετά εγώ έκανα άντληση για να έχει όσο λείπω. Άδικος κόπος όπως αποδείχθηκε γιατί δεν πίνει ποτέ του αντλημένο γάλα. Προτιμάει από την πηγή. Ετσι και εγώ σταμάτησα τις αντλήσεις και το στήθος μου προσαρμόστηκε μια χαρά. Θήλαζε ο μικρός το πρωί πριν φύγω, το μεσημέρι που γυρνούσα, αν ήθελε το απόγευμα μετά την κρέμα, το βράδυ πριν κοιμιθεί και κάπου στο ξημέρωμα. Δηλαδή πέντε φορές το εικοσιτετράωρο. Τώρα έξι σχεδόν μήνες μετά (ω ναι χρονίζουμε στις 15/08 τα γεύματα μας στο στήθος είναι πρωί βράδυ και αν ξυπνήσει το ξημέρωμα. Και εγώ πίστευα ότι θα οδηγηθούμε σε αποθηλασμό αλλά βλέπεις ότι συνεχίζουμε. Αυτό που θέλω να σου πώ είναι ότι θα δείς πώς θα τα πάτε και ανάλογα θα πράξεις. Το ξέρω ότι αυτή η συμβουλή ακούγετε χαζή τώρα αλλά μερικούς μήνες μετά θα δείς ότι έτσι είναι τα πράγματα.

Και όσο για τις κρέμες και τα γιαουρτάκια που λένε οι παιδίατροι δεν είναι απαραίτητα για το μωρό. Εγώ του δίνω για απογευματινό ή τραχανά ή αστράκι ή μουχλαμά(αν είσαι πόντια τον ξέρεις αν όχι μπορώ να σου δώσω την συνταγή)και καμία φορά τις κρέμες τις HOLLE. Γιαούρτι φτιάχνω μόνη μου από αγελαδινό γάλα και του δίνω. Αφού βέβαια διαπίστωσα ότι δεν τον πείραξε το αγελαδινό.

Αρα λοιπόν άσχετα με το τι λέει ο γιατρός έσυ είσαι αυτή που θα αποφασίσεις τι θα δώσεις στο παιδί και τι όχι.

Καλή αρχή λοιπόν στη δουλειά σου και εδώ είμαστε για ότι άλλο θελήσεις.

xAh6.png h1d6.png

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις. :D Ναι, ότι αγχωνομαι λίγο αγχωνομαι γιατί από τη μια ανησυχώ για το ότι θα τρέφεται καλά το παιδί αλλά και για το ότι ΔΕΝ θα αποθηλάσουμε. Και μένα αντλημένο γάλα δεν πίνει αλλά λέω να υπάρχει (για τη δική μου ψυχολογία). Όχι όμως από καιρό πριν, να έχει καταψυχθεί δηλ. γιατί τότε είνάι που δεν το θέλει με τίποτε (και εδώ που τα λέμε δεν έχει κι άδικο.... χάλια είναι. Έχει έντονη μεταλλική γεύση. ). Οπότε μόνο αν καταφέρνω να αντλώ στη δουλειά μου (αρκεί να μπορώ βέβαια ) θα μπορώ να αφήνω. Να νιώθει πιο άνετη και η γιαγιά. Αν δεν τα καταφέρω όμως, όπως κατάλαβα με όσα μου γράφετε, δεν έγινε και τίποτε.

Εφόσον το μωρό έχει δείξει ότι χορταίνει έτσι, δεν βρίσκω λόγο και τρόπο να τον πιέσεις. Έχεις καλή παραγωγή και το μωρό χορταίνει εύκολα από σένα. ΟΚ, το να προσφέρεις και να τρως πόρτα δεν βλάπτει κανέναν, εκτός από το ηθικό σου

Η αλήθεια είναι πως ανησύχησα μήπως δεν χορταίνει γιατί αυτό το μήνα πήρε 150 γρ. (ανησυχητικά για τον γιατρό, ενώ εγώ το θεώρησα καλό αλλά όσο νάναι με έκανε να ανησυχήσω λίγο κι εμένα). Αναρωτιέμαι μήπως η ζέστη είναι που τον κάνει να μη θέλει να θηλάσει στην αγκαλιά μου ενώ στο κρεβάτι ξαπλωτός το δέχεται πιο ευχάριστα. Χθες τον δοκίμασα να θηλάσει καμιά ώρα μέτα τη φρουτόκρεμα και ταυτόχρονα του φυσούσα το προσωπακι. Έτσι και θήλασε για κάμποση ώρα και το ευχαριστήθηκε γιατί όλο γελούσε. Όσο για την παραγωγη μου θέλω κι εγώ να πιστεύω πως είναι καλή αφού τρέχει γάλα και το άλλο στήθος την ώρα που θηλάζει από το ένα.

Πάντως σήμερα το βράδυ τα έπαιξα. Από τις 8.30μ.μ. μέχρι τις 8.30 το πρωί πήγαμε σχεδόν σερί θηλάζοντας (ίσως και απλά πιπιλώντας :roll: ). Νιώθω τέτοια κούραση. Έχει ήδη από τα δυο προηγούμενα βράδια που ξυπνούσε συχνότερα για να θηλάσει αλλά σήμερα ήταν το αποκορύφωμα. Ελπίζω να μην το συνεχίσει γιατί σέρνομαι.

sL7ap2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...