Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

evelin20, προσπάθησε να δίνεις μόνο το ένα στήθος σε κάθε θηλασμό και να κάνεις την άντληση σου από το άλλο ταυτόχρονα ή αμέσως μετά. Στον επόμενο θηλασμό θα αλλάζεις.

Επειδή κάνεις αρκετές ώρες να θηλάσεις μετά τη δουλειά, το μωρό στην αρχή παίρνει περισσότερο από το αραιό γάλα. Επίσης, όταν θηλάζει για τόσο λίγο χρόνο και από τα δυο στήθη, δεν προλαβαίνει να πάρει αρκετό λιπαρό γάλα. Αυτά τα δυο πιστεύω ότι συντελούν στο να έχει πράσινες και υδαρείς κενώσεις και συνδέονται και με το να νιώθει ενόχληση στην κοιλίτσα του. Έχω την εντύπωση ότι με τόσο καλή άντληση δεν χρειάζεσαι συμπληρώματα για αύξηση του γάλακτος αλλά μάλλον μια αλλαγή τακτικής στον τρόπο θηλασμού και αντλήσεων.

Εφόσον το μωρό ηρεμεί στο στήθος, άφηνε το όσο περισσότερο μπορείς, ώστε να σου αυξήσει την παραγωγή με τον παραπάνω θηλασμό. Υπάρχει πάντα ένα μικρό ενδεχόμενο η χρήση του μπιμπερό να το μπερδεύει, με την έννοια ότι αποζητά τη γρήγορη ροή που βρίσκει στο μπιμπερό και ετσι δυσανασχετεί στο στήθος. Όταν φτάνετε στο "αμήν" δώσε μεν λίγα μλ και μετά ξαναπρόσφερε το στήθος, ώστε να μην χάνεται το ερέθισμα. Εκμεταλλεύσου κάθε ευκαιρία, κάθε κιχ του μωρού για να θηλάζεις, όταν είστε μαζί.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Έκανες κάτι διαφορετικό πριν τη μείωση, ή ότι έκανες κάνεις και τώρα, και παρόλα αυτά την βλέπεις;

Αρχικά παρατήρησα μείωση όταν ξεκίνησα τις πρόβες απουσίας και μετά με τη δουλειά που δεν θήλαζα για 7 περίπου ώρες. Τώρα τελευταία ίσως να μην είναι ακριβώς μείωση, αλλά επειδή το μωρό τρώει όλο τη νύχτα δεν μπορώ να αντλήσω όσο πριν.Επιπλέον μου φαίνεται ότι τρώει και παραπάνω κι έτσι με δυσκολία αντλώ το γάλα που χρειάζεται το πρωί...και όχι πάντα.

Τις έπαιρνες τις κάψουλες χωρίς να έχεις δει μείωση;

Τα χάπια πότε τα έκοψες; Τα έκοψες και μετά είδες τη μείωση; Για τι μειωσή ακριβώς λέμε; Πόσα ml δηλαδή συνολικά;

Τις κάψουλες τις πήρα 1 εβδομάδα μετά που ξεκίνησα τη δουλειά γιατί είδα ότι με δυσκολία αντλούσα το γάλα που χρειαζόταν.Τις έκοψα 3 μέρες μετά οπότε δεν νομίζω να έδρασαν και καθόλου.Δεν είδα μείωση μετά που τις έκοψα γιατί δεν πρόλαβα να δω και αύξηση. Το μόνο που άλλαξε ήταν οι κενώσεις του μωρού. Τώρα πλέον τις καθημερινές αντλώ 300-400ml με δυσκολία και όχι όλες τις μέρες (όταν δηλ. θηλάσει το μωρό και μόλις επιστρέψω από τη δουλειά).

.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα!

Είμαι καινούριο μέλος οπότε συγχωρείστε με για τυχόν λάθη :roll: και για τη φλυαρία.

Το μωράκι μου είναι 2,5 μηνών και είμαι αναγκασμένη να γυρίσω στην εργασία μου-αναπληρώτρια εκπαιδευτικός-μιας και δεν ανήκω ούτε στην κατηγορία των δημόσιων υπαλλήλων για να πάρω το 9μηνο, αλλά ούτε και των ιδιωτικών υπαλλήλων για να πάρω το 6μηνο.... :( Επειδή νοσηλευτίκαμε στο νοσοκομείο όταν ήμασταν 30ημ. και 60ημ. από ανησυχία μη τυχόν δε μπορέσω να θηλάσω ή μου κοπεί το γάλα, ο σύζυγος πήγε και μου πήρε ένα ηλεκτρικό θήλαστρο της NUK. Έχω προσπαθήσει γύρω στις 10 φορές ως τώρα να βγάλω γάλα και δυνοπαθώ. Αν δεν πιέζω κι εγώ το στήθος μου με το χέρι γάλα δε βγαίνει και όταν βγαίνει, βγαίνει το πολύ μέχρι 60ml εκτός από 2 φορές που κατάφερα και έβγαλα 90ml και 120ml.Το γεγονός αυτό με αγχώνει πάρα πολύ...κι ανησυχώ μήπως το γάλα μου δεν είναι επαρκές...μερικές φορές με αγχώνει και το περιβάλλον που μου λένε πως 1-2 γεύματα με ξένο γάλα δε θα έβλαπτε...Εγώ όμως δε θέλω να δώσω ξένο γάλα ιδίως και μετά την περιπέτεια που είχαμε με τα νοσοκομεία.

Θα μπορούσε κάποια από εσάς να μου προτείνει κάτι βοηθητικό; Αντιλαμβάνομαι πως μάλλον θα πρέπει να αλλάξω θήλαστρο...Θα έχω μεγαλύτερη παραγωγή και πιο ξεκούραστη;

Πόσα ml πρέπει να βγάζω και πως γίνεται η άντληση έτσι ώστε να μπορώ (να έχω) να θηλάσω μετά και το μωράκι μου;

Να σημειώσω ότι βάρος βάζουμε.Γεννηθήκαμε 3030kgr και τώρα είμαστε 5100kgr. Επιπλέον έχω ακόμη ένα μεγαλύτερο παιδάκι 2,5 χρ. στο οποίο έδινα μεικτή διατροφή λόγω άγνοιας και γραμμής της κλινικής. Ωστόσο, τον θήλασα μέχρι και 19μήνες. Θα στεναχωριόμουν αν δεν κατάφερνα να θηλάσω αυτό...

Σας ευχαριστώ όλες για την υπομονή και κατανόησή σας

Σίγουρα όπως καταλαβαίνεις και η ίδια το θήλαστρο αυτό δεν θα σε βοηθήσει. Εγώ που το είχα δεν κατάφερνα να βγάλω σταγόνα γιατί με πόναγε υπερβολικά. Γράψε μας όμως λεπτομέρειες όπως πόσες ώρες θα λείπεις; πόσα γεύματα θα κάνει το μωράκι με το μπουκάλι; έχεις ξαναδώσει μπουκάλι; Για να υπολογίσεις πόσο γάλα πρέπει να αντλείς θα πρέπει να δεις πόσο γάλα πίνει το μωρό με το μπουκάλι τις ώρες αυτές π.χ εγώ που λείπω 9 ώρες περίπου κάνω τρεις αντλήσεις στη δουλειά και φροντίζω πάντα η τελευταία άντληση να είναι δύο ώρες πριν τον θηλασμό για να μην είναι μειωμένη η ροή

Κορίτσια καλησπέρα,

Θα ζητήσω ακόμα μια φορά την πολύτιμη συμβουλή σας από την εμπειρία σας.

Επιστρέφω απο βδομάδα στη δουλειά και ετσι αγόρασα το pump in style για να αντλώ και να αφήνω στη μπεμπούλα μου.

Θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις γιατί έχω τρομερό άγχος...

:arrow: Θα θηλάζω πριν φύγω για δουλειά αλλά μερικές φορές η μπεμπούλα το πρωί θηλάζει και 3ωρα!!!

:?: τι θα κάνω τότε? Η θα αφήσω την μπέμπα στη μέση ή θα αργήσω στη δουλειά;

:?: Από το στήθος μου τρώει συχνά μερικές φορές και όλο το πρωί απο το μπουκάλι θα θέλει πιο λίγη ώρα?

Αύριο θα κάνω κανονικά πρόβες απουσίας πόσο γάλα είναι καλό να αφήσω για 8 ώρες?

Η μπέμπα είναι 49 ημερών και 4300

.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα,

Θα ζητήσω ακόμα μια φορά την πολύτιμη συμβουλή σας από την εμπειρία σας.

Επιστρέφω απο βδομάδα στη δουλειά και ετσι αγόρασα το pump in style για να αντλώ και να αφήνω στη μπεμπούλα μου.

Θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις γιατί έχω τρομερό άγχος...

:arrow: Θα θηλάζω πριν φύγω για δουλειά αλλά μερικές φορές η μπεμπούλα το πρωί θηλάζει και 3ωρα!!!

:?: τι θα κάνω τότε? Η θα αφήσω την μπέμπα στη μέση ή θα αργήσω στη δουλειά;

:?: Από το στήθος μου τρώει συχνά μερικές φορές και όλο το πρωί απο το μπουκάλι θα θέλει πιο λίγη ώρα?

Αύριο θα κάνω κανονικά πρόβες απουσίας πόσο γάλα είναι καλό να αφήσω για 8 ώρες?

Η μπέμπα είναι 49 ημερών και 4300

Αν σε βοηθάει δες το δικό μου πρόγραμμα(ο μπέμπης είναι 3,5 μηνών και 6,5 κιλά):Θηλάζω στις 7.20 άσχετα αν έχει φάει μια ώρα πριν για να αδειάσει το στήθος καλά.Εσύ αν θες μπορείς να αντλείς αν έχει φάει.Στη δουλειά βγάζω 2 φορές 1 στις 10.30 και 1 στις 1.30.Ακολουθώ δηλ.τις ώρες που τρώει ο μπέμπης στο σπίτι.Τωρα του αφήνω 150 ml ανά γεύμα και θηλάζω περίπου κατά τις 3.30 που γυρνάω.Εσύ μπορείς να ξεκινήσεις με 120 ml ανά γεύμα και βλέπεις.Απο το μπουκάλι θα πιει όσο γάλα έχεις αφήσει!Δεν παράγεται παραπάνω! :D

url]

url]

Λοιπον εγω γυρισα στη δουλεια εδω και 2 εβδομαδες,λειπω 8ωρο και κανω συνηθως μια αντληση εκει με το swing.

Ειχα ξεκινησει βεβαια 2 μηνες νωριτερα να φτιαχνω την τραπεζα του μωρου με το symphony που εχω στο σπιτι.

Ολα καλα μεχρι σημερα που γυρισα απ'τη δουλεια και μου ειπε η μαμα μου οτι δεν ηθελε γαλα ηπιε λιγο,230ml με το ζορι.εφτυνε τη θηλη απ΄το μπιμπερο,εντωμεταξυ εχω γεμισει τον καταψυκτη γαλατα,αντλω και στη δουλεια και δε θελω να το πεταω το φερνω και αυτο σπιτι...

Τι θα κανω σε περιπτωση που δεν θελει να ξαναπιει απ΄το μπιμπερο ?Πως θα του το δινει η μαμα μου? Δεν υπαρχει περιπτωση βεβαια να μενει το παιδι μου νηστικο 8 ωρες εννοειτε. Και τι θα τα κανω τοσα γαλατα γιατι απότι φαινεται θα περισεψουν....Θελει 2 μηνες μεχρι να μπουν οι στερεες αλλιως δε θα αγχωνομουν γμτ :(

Καμια ιδεα αν αποριψει τελειως το μπιμπερο? Κοιτα να δεις που για αλλο αγχωνομουν πριν ξεκινησω τη δουλεια και αλλα προβληματα προκειπτουν στη πορεια για να δουμε τι αλλο μας περιμενει... :roll:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Φαντάζομαι ότι εννοείς 230 ml συνολικά, γιατί για ένα γεύμα είναι τρομερά μεγάλη ποσότητα! :?

Mαράκι, για δες λίγο εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=452180#452180

Επίσης, θα μπορούσες να δοκίμαζες με ένα εκπαιδευτικό ποτηράκι ή με ένα κουταλάκι.

Περίμενε όμως μερικές μέρες να δεις αν συνεχίζεται, μπορεί να είναι παροδικό. Πες στη μητέρα σου αν αρνείται το μπιμπερό να δοκιμάζει να του δίνει με κουταλάκι, να μη μένει νηστικό το μωρό.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ναι 230ml συνολικα στο 8ωρο,συνηθως της αφηνω 300ml,ειναι τωρα το λιγοτερο 7500κιλα το μωρο καλα δεν του αφηνω?

Θα κοιταξω την ενοτητα που μου λες να παρω καμια ιδεα :roll:

Εκπαιδευτικο κυπελακι εχει και η medela αν δεν κανω λαθος? Θα το εχουν σε καταστηματα βρεφικων ειδων?

Σ'ευχαριστω πολυ sofuka :) ,θα περιμενω μερικες μερες να δω πως θα παει το ταισμα,με αγχωσε και η μαμα μου,ξερεις τωρα την επιασε και αυτη πανικος τι θα τρωει το μωρο και πως θα το ταιζει... :roll::roll:

Μολις γυρισα απ'τη δουλεια με περιμενε με αγωνια και καλα καλα δεν προλαβα να μπω στο σπιτι και μου λεει,''αντε να ταισεις το μωρο,ξεντυσου και σε περιμενει,ακομα να βγαλεις το σουτιεν...'' :lol:

Μαλλον η μαμα ανυπομονουσε περισσοτερο απ'το μωρο να γυρισω σπιτι :roll: .

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Μαρία επειδή σε μένα είχε συστήσει η Αγλαια τις συσκευές αυτές που λέει η Σοφούκα μπορώ να σου πω ότι αγόρασα δυο softcups και τελικά δεν τις χρησιμοποίησα καθόλου. Θυμάμαι ότι στην αρχή ο μικρός κάποιες φορές έτρωγε με το ζόρι γύρω στα 200ml συνολικά για τις 7 ώρες που έλειπα. Ημουν ψύχραιμη όμως και είπα σιγά σιγά θα συνηθίσει και όντως. Μπορώ να πω ότι τώρα ο μικρός μου είναι 7+ μηνών και έχει συνδυάσει ποιός του δίνει τι. Έτσι τις καθημερινές τα πρωινά η κυρία που τον κρατάει καταφέρνει και του δίνει γάλα,φρούτα και λαχανικά.Σε εμένα το Σαβ/κο τρώει λιγότερη ποσότητα φρουτόκρεμας και λαχανικών αφού προτιμά το γαλατάκι κατευθείαν από την πηγή :D

Προχθές το βράδυ που έλειπα για 7 ώρες έφαγε μόνο 40ml και όταν επέστεψα στο σπίτι ο άντρας μου είχε ζεστάνει το γάλα και ήταν έτοιμος να τον ταισει γιατί είχε ξυπνήσει πεινασμένος.Ο μικρός με κατάλαβε ότι μπήκα σπίτι και όταν πήγε να του δώσει μπιμπερό ο αντρας μου(που όταν λείπω βράδυ τον ταιζει χωρίς κανένα πρόβλημα)ο μικρός έκλαιγε σαν τρελός και ζητούσε εμένα.

Δυστυχώς το πέταξα το γάλα :( και τον θήλασα :)

Αυτό που θέλω να σου πω είναι δώσε λίγο χρόνο να προσαρμοστεί το μωρό γιατί και γι'αυτό είναι δύσκολο χωρίς την μαμά του.

Εμένα από τότε που πήγα στη δουλειά είδα διάφορες αλλάγές στο παιδί. Υπομονή, ηρεμία και θα δεις πως θα αντιμετωπίσεις την κατάσταση. Λύσεις υπάρχουν

P5orp3.png fGvTp3.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ πιστεύω ότι είναι καλό να περιμένεις λίγο καιρό ακόμη. Πού ξέρεις, μπορεί σε επόμενο άλμα να ανοίξει η όρεξη του μωρού και μετά να μην το προλαβαίνεις ... οπότε θα πηγαίνουν όλα όπως έχουν προβλεφθεί.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Θα περιμενω μερικες μερες,αλλα αν δω οτι συνεχιζει να μην θελει θα της παρω το κυπελακι,ελπιζω πως ειναι αλμα και θα περασει... :roll:

Φοβομουν μηπως αποριψει το στηθος οταν θα επινε απο το μπιμπερο αλλα εγινε το αντιθετο,και το αλλο που φοβομουν ηταν μηπως μειωθει η παραγωγη μου,μεχρι στιγμης δεν εχω δει καποια διαφορα στην ποσοτητα,αν δω θα ''παρει φωτια το symphony'' :lol::lol::lol: (σε συνδιασμο με το μωρο φυσικα)

6Qyip2.pngKvUzp2.png

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ, ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΗΝΕΣ ΤΟ FORUM ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!!

ΕΧΤΕΣ ΓΥΡΙΣΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΥΓΕΙ Ο ΙΚΤΕΡΟΣ. ΕΧΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΑΦΗΣΕΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΑΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΑΝΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΧΑΜΟΣ, ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΝΕΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΣΑΝΕ 90ml ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ!! ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, 5 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!!!!!!!!!!!!!!!!

hippo, γράψε μας λίγες περισσότερες πληροφορίες.

Πόσες ώρες λείπεις;

Το μωρό δεν θέλει το μπιμπερό ή καθόλου το γάλα; Έχουν δοκιμάσει να το δώσουνε με κουταλάκι ή με ποτήρι;

HXuSp2.pngaS46p2.png

hippo, γράψε μας λίγες περισσότερες πληροφορίες.

Πόσες ώρες λείπεις;

Το μωρό δεν θέλει το μπιμπερό ή καθόλου το γάλα; Έχουν δοκιμάσει να το δώσουνε με κουταλάκι ή με ποτήρι;

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! ΛΕΙΠΩ ΠΕΡΊΠΟΥ 6 ΏΡΕΣ, ΤΟΝ ΤΑΙΖΩ ΠΡΙΝ ΦΥΓΩ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΩ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ Ή ΤΟ ΓΑΛΑ!!!ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΞΕΠΑΓΩΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΩΣ ΑΜΑ ΚΑΤΙ ΕΦΤΑΙΓΕ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΕΧΤΕΣ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΩΡΕΣ ΝΥΣΤΙΚΟΣ ΗΠΙΕ 90ml. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ!!!!!

Διαφημίσεις

Μήπως επειδή είναι κατεψυγμένο δεν του αρέσει,γιατί μπορεί το αποψυγμένο γάλα να έχει αποκτήσει μεταλλική γεύση(κάπου εδώ μέσα το διάβασα,μόλις το βρω θα στο στείλω).Δοκίμασε να είναι από το ψυγείο και όχι από κατάψυξη.

url]

url]

στη δική μου περίπτωση, ειχα τα ίδια θέματα και δεν έφταιγε η γεύση (ηταν μια χαρά, το ειχα δοκιμάσει) αλλά το μπιμπερό.

Δοκιμάσαμε διάφορες πιπίλες, πειραματιστήκαμε με τρυπες κλπ, αλλά τιποτα δεν άλλαζε. Τελικά καταλήξαμε σε ενα μπιμπερό της chicco (primigiorno νομιζω...) που ειχε κλήση και μπορούσες να δινεις το γάλα ενώ το μωρό ήταν κοιμισμένο στο πλάι.. Μονο κοιμισμένος έπινε απο το μπιμπερό και όχι ολο το γάλα πάλι... Ελπίζω στην περίπτωση σου να ειναι τα πράγματα πιο απλά! :D

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΟΛΑ.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΤΡΩΕΙ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ!!!!!!!!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΩΣ!!!!!!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Ο μπέμπης μου θηλάζει αποκλειστικά μέχρι σήμερα και το βάρος του είναι 8 κιλά. Χρειάζεται όμως να επιστρέψω λίγες μέρες στη δουλειά (μάξιμουμ ενα δεκαήμερο) αλλά αυτό θα τον βγάλει απο το πρόγραμμά του, γιατί τα πρωινά θηλάζει πιο συχνά. Την προηγούμενη Πέμπτη τον άφησα με 350ml γάλα που είχα αντλήσει την προηγουμένη, απο τα οποία έφαγε τα 300ml σπασμένα σε 2 γεύματα. Εχω αγχωθεί λίγο με αυτήν την αλλαγή, γιατί εκτός των άλλων έγινε ξαφνικά και δεν έχω τράπεζα γάλακτος ετοιμη...:( Παρακάτω εχω κάποιες ερωτήσεις, όποτε μπορείτε απαντήστε μου... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

1. Να του δίνουν βιολογική κρέμα ρυζάλευρο με λίιιγο φρουτάκι κατά την απουσία μου ή είναι μικρός; Τον δοκίμασα 2 φορές και το έφαγε πολύ ευχάριστα, αλλά διστάζω να το κάνω καθημερινό...

2. Στις ώρες που θα είμαι στη δουλειά πρέπει υποχρεωτικά να αντλώ γάλα για να μην μειωθεί η παραγωγή μου ή το απογευμα ο μικρός με τον θηλασμό θα εξισορροπεί τα πράγματα; Ρωταω γιατί την Πέμπτη σχεδόν κάθε μια ωρα το απόγευμα θήλαζε, ενω συνήθως τους περισσότερους θηλασμούς τους έκανε το πρωί...

3. Το γάλα που αντλώ και αποθηκεύω, μπορεί να αναμιχθεί με γάλα που άντλησα 2 μέρες μετά;

4. Επειδή θα τον μεταφέρουν το πρωί απο το σπίτι, το γάλα μου πρέπει να το μεταφέρουν με θερμομονωτικό τσαντάκι και παγοκύστες, ή δεν κατάλαβα καλά απο το άλλο τόπικ;

Τέλος, μια ερώτηση επειδή λυπάμαι να το πετάξω...Αυτό το γάλα που είχα αντλήσει την Τετάρτη, όσο απέμεινε δηλαδή, πρέπει να το πετάξω ή μπορώ να του το δώσω σε κρεμούλα; Το είχα στην πόρτα του ψυγείου (η χαζή) και χωρίς την τάπα...με τη θηλή του μπιμπερό και το καπάκι...:(

Και πάλι ευχαριστώ!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Βρε παιδιά, δεν ξέρει κανείς; Όχι τιποτ' άλλο, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να αναμίξω το σημερινό γάλα με αυτό που άντλησα προχθές....:(

TpqWp2.pngIgXop2.png

1. Να του δίνουν βιολογική κρέμα ρυζάλευρο με λίιιγο φρουτάκι κατά την απουσία μου ή είναι μικρός; Τον δοκίμασα 2 φορές και το έφαγε πολύ ευχάριστα, αλλά διστάζω να το κάνω καθημερινό...

θεωρω οτι ειναι μικρος ακομη....

2. Στις ώρες που θα είμαι στη δουλειά πρέπει υποχρεωτικά να αντλώ γάλα για να μην μειωθεί η παραγωγή μου ή το απογευμα ο μικρός με τον θηλασμό θα εξισορροπεί τα πράγματα; Ρωταω γιατί την Πέμπτη σχεδόν κάθε μια ωρα το απόγευμα θήλαζε, ενω συνήθως τους περισσότερους θηλασμούς τους έκανε το πρωί...

ναι πρεπει να αντλεις και να το αποθηκευεις σε τσαντακι ισοθερμικο!

3. Το γάλα που αντλώ και αποθηκεύω, μπορεί να αναμιχθεί με γάλα που άντλησα 2 μέρες μετά;

δεν ξερω :oops:

γιατι δν τα αποθηκευεις ξεχωριστα???

4. Επειδή θα τον μεταφέρουν το πρωί απο το σπίτι, το γάλα μου πρέπει να το μεταφέρουν με θερμομονωτικό τσαντάκι και παγοκύστες, ή δεν κατάλαβα καλά απο το άλλο τόπικ;

ναι οπωσδηποτε με παγοκυστες και τσαντακι!

Τέλος, μια ερώτηση επειδή λυπάμαι να το πετάξω...Αυτό το γάλα που είχα αντλήσει την Τετάρτη, όσο απέμεινε δηλαδή, πρέπει να το πετάξω ή μπορώ να του το δώσω σε κρεμούλα; Το είχα στην πόρτα του ψυγείου (η χαζή) και χωρίς την τάπα...με τη θηλή του μπιμπερό και το καπάκι...:(

εγω το εχω κρατησει και 5 μερες στο ψυγειο!

τι εννοεις οσο απεμεινε???ειναι χρησιμοποιημενο?αν ναι τοτε πετα το!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Ξεκινώ ανάποδα...Κατερίνα μου δεν είναι χρησιμοποιημένο, απλά περίσσεψε (δεν το ζέστανε καν ο άντρας μου δηλαδή) αλλά τελικά μύριζε κάπως και το πέταξα σήμερα...Ήταν και στην πόρτα βλέπεις και χωρίς τάπα...με πιπίλα...

Ρώτησα για τις αντλήσεις στη δουλειά επειδή δεν θα είναι εύκολο...Αύριο μάλλον δύσκολο να βγάλω, απο μεθαύριο θα το προσπαθήσω...Εχω μόνο ενα ισοθερμικό τσαντάκι γμτ και θα το παίρνει η αδερφή μου που θα τον κρατάει, με το γάλα μου το πρωί...:(

Ρώτησα για το αν μπορώ ν' αποθηκεύσω στο ίδιο μπουκάλι 2 ημερών γάλα με φρέσκοαντλημένο γιατί δεν έχω ακόμα πολλά διαθέσιμα μπουκάλια (για την ακρίβεια είχα ενα μεγάλο κι ενα μικρό...) καθώς δεν χρειάστηκαν ποτέ μέχρι τωρα...Θα πάρω όμως κι απ' αυτά αύριο...Για σήμερα το έλυσα το θέμα...

TpqWp2.pngIgXop2.png

Silmaril θα επιστρέψεις για 8ωρο κανονικά ή λιγοτερες ωρες ? Αν ειναι 8ωρο + την ωρα να πας και να γυρισεις ...νομιζω χρειαζεται τουλάχιστον 1 αντληση αλλα δεν ειμαι και σιγουρη ας περιμένουμε να μας πουν και τα κορίτσια :D

Ειναι παντος θετικό που το απογευμα αναπληρώνει ο μικρος αγκαλίτσες και γαλατάκι !!!

Να ξερεις οτι μπορεις να φυλας το γαλα σου και σε βαζάκια γυαλινα για να μην ξοδευεσαι με πολλα μπουκάλια .

Φιλια πολλα κοριτσακι :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...