Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Μαρία, μην απελπίζεσαι, έχεις πολύ καιρό μέχρι το Μάρτη να φτιάξεις τράπεζα!

Δώσε λίγο περιθώριο να συνηθίσει το στήθος σου στο θήλαστρο! Είναι δύσκολο να βγάλεις αμέσως παραπάνω ποσότητα απ' αυτή που τώρα ζητάει το μωρό, όμως πιστεύω ότι αν καθιερώσεις σταθερά μια άντληση μία φορά την ημέρα ή πολλές μικρότερης διάρκειας (ανάλογα τι σε βολεύει), μέσα σε μερικές μέρες θα καταφέρεις να βγάζεις ένα ολόκληρο γεύμα με το symphony.

Θα σου γράψουν και οι πιο έμπειρες με τα θήλαστρα μαμάδες, πάντως έχεις αρκετό καιρό μπροστά σου, μην αγχώνεσαι!

Καλη μου sofuka δεν εχω το symphony ,εχω το swing.Kαι απ'οτι διαβαζα το ψαχνουν και αλλες κοπελες και δεν το βρισκουν..Θα παρω αυριο τηλ να δω αν θα το βρω..

Προσπαθω να κανω πολλες μικρες αντλησεις κατα τη διαρκεια της ημερας γιατι δεν βγαζω μεγαλες ποσοτητες, μπας και φτιαξω τραπεζα που μου χρειαζεται.

Εισαι ηρωηδα παντως φτου φτου σκορδα με 4 παιδια και να θηλαζεις....Εγω με ενα ζοριζομαι :roll:

Να σου ζησουν και να τα χαιρεσαι!

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

Pipi σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Ειμαι αγχωμενη γιατι με το swing βγαζουμε μηδαμινες ποσοτητες καθε φορα.... 20-30 ml :( υποθετω οτι το μωρο τραβαει παραπανω....Ωρες ωρες θα ηθελα να ηταν διαφανο για να μπορω να δω τι πινει :shock:

Το 6μηνο δυστυχως δεν το δικαιουμαι αλλιως θα το ειχα παρει.... :(

Κρίμα ρε γμτ. Αν συμφωνούσες με τον εργοδότη να σου έδινε το μειωμένο σε μήνες, θα σε συνέφερε αυτό;

Moνο ανευ'αποδοχων μπορω να παρω μαζι με το μειωμενο ωραριο.. :( το προτεινα στο συζυγο και δεν του φανηκε καλη ιδεα γιατι εχουμε και το στεγαστικο... :( Θα παρω αυριο πρωι πρωι για νοσοκομειακο θηλαστρο,σ'ευχαριστω πολυ pipi!!!!

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Αφού το θήλαστρο το θες για να βγάζεις μερικά γεύματα κι όχι για άντληση όλων των γευμάτων του μωρού, πάρε όποιο νοσοκομειακό βρεις. Δεν είναι ανάγκη να είναι το symphony. Εγώ έχω το Lactina κι είναι πολύ καλό.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Εισαι ηρωηδα παντως φτου φτου σκορδα με 4 παιδια και να θηλαζεις....Εγω με ενα ζοριζομαι :roll:

Σ' ευχαριστώ!

Πάντως με το ένα κι εγώ ζοριζόμουν πάααρα πολύ! :lol::lol::lol::lol:

Θηλάζω τώρα χάρη στις κοπέλες εδώ, με τις συμβουλές τους και το παράδειγμά τους έκοψα το συμπλήρωμα στην κόρη μου όταν ήταν 4 μηνών!

Γι αυτό σου λέω, μην αγχώνεσαι, όλα γίνονται και έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Σ' ευχαριστώ!

Πάντως με το ένα κι εγώ ζοριζόμουν πάααρα πολύ! :lol::lol::lol::lol:

Θηλάζω τώρα χάρη στις κοπέλες εδώ, με τις συμβουλές τους και το παράδειγμά τους έκοψα το συμπλήρωμα στην κόρη μου όταν ήταν 4 μηνών!

Γι αυτό σου λέω, μην αγχώνεσαι, όλα γίνονται και έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου!

Eγω το συμπληρωμα το εκοψα την 3η εβδομαδα(πεθαινα απο τις τυψεις καθε φορα που επινε ξενο :( ),χθες συμπληρωσαμε 5 εβδομαδες χωρις συμπληρωμα και πριν καλα καλα το χαρω,σημερα εχω την εντυπωση, (μαλλον ειμαι σχεδον σιγουρη) οτι μειωθηκε λιιιγο το γαλα μου, :roll: ισως επειδη δεν τρωω και καλα τωρα τελευταια... Παντως η δικη σου περιπτωση μου φαινεται πιο δυσκολη,να κοψεις το συμπληρωμα στον 4ο.

Μπραβο σου παντως. Θα σας πω αυριο λεπτομερειες,και επλιζω να με ''ανεχτητε'' για λιγο καιρο γιατι δεν εχω που αλλου να τα πω.... :(

6Qyip2.pngKvUzp2.png

sofuka μου σ' ευχαριστω πολύ για την απάντησή σου.

Έχεις δίκιο, θα περιμένω και τις έμπειρες στο θέμα να μου απαντήσουν.

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

[σημερα εχω την εντυπωση, (μαλλον ειμαι σχεδον σιγουρη) οτι μειωθηκε λιιιγο το γαλα μου, :roll: ισως επειδη δεν τρωω και καλα τωρα τελευταια... Παντως η δικη σου περιπτωση μου φαινεται πιο δυσκολη,να κοψεις το συμπληρωμα στον 4ο.

Μπραβο σου παντως. Θα σας πω αυριο λεπτομερειες,και επλιζω να με ''ανεχτητε'' για λιγο καιρο γιατι δεν εχω που αλλου να τα πω.... :(

Μαρία μου, πώς έβγαλες το συμπέρασμα οτι σου μειώθηκε το γάλα; Μειώθηκαν οι βρεγμένες πάνες του μωρού; Παρατήρησες μειωμένη πρόσληψη βάρους τον τελευταίο μήνα;

Η διατροφή σου δεν επηρεάζει τον θηλασμό (φαντάζομαι περνάς περίοδο αφαγίας λόγω κούρασης ή στρες).

Ακόμα πάντως και οι μαμάδες στην Αφρική που λιμοκτονούν θηλάζουν τα μωρά τους κανονικά.

Ο θηλασμός είναι υπόθεση των ορμονών μας και όχι του στομαχιού μας ;)

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

[σημερα εχω την εντυπωση, (μαλλον ειμαι σχεδον σιγουρη) οτι μειωθηκε λιιιγο το γαλα μου, :roll: ισως επειδη δεν τρωω και καλα τωρα τελευταια... Παντως η δικη σου περιπτωση μου φαινεται πιο δυσκολη,να κοψεις το συμπληρωμα στον 4ο.

Μαρία μου, πώς έβγαλες το συμπέρασμα οτι σου μειώθηκε το γάλα; Μειώθηκαν οι βρεγμένες πάνες του μωρού; Παρατήρησες μειωμένη πρόσληψη βάρους τον τελευταίο μήνα;

Η διατροφή σου δεν επηρεάζει τον θηλασμό (φαντάζομαι περνάς περίοδο αφαγίας λόγω κούρασης ή στρες).

Ακόμα πάντως και οι μαμάδες στην Αφρική που λιμοκτονούν θηλάζουν τα μωρά τους κανονικά.

Ο θηλασμός είναι υπόθεση των ορμονών μας και όχι του στομαχιού μας ;)

Kαλησπερα iro,εχω την εντυπωση οτι μου μειωθηκε λιγο το γαλα γιατι μεχρι πριν μερικες μερες καθε 3ωρο η πανα ηταν μουσκεμα ενω τωρα αλλες φορες ειναι μουσκεμα αλλες φορες δεν ειναι....Το βαρος του μωρου την τελευταια φορα 18/12 ηταν 4250γρ επομενη μετρηση στις 12/01,δεν εχω ζυγαρια σπιτι.Επισης σημερα εκανε μια φορα καλη ποσοτητα με κακα και αλλες 3 με μικροτερη ποσοτητα,ενω την παραμονη της πρωτοχρονιας εκανε 6 φορες κακα σε σημειο να ανυσηχησω μηπως αρρωστησε.

Οντως αυτο που λες για τις μαμαδες στην αφρικη,το σκεφτομαι και ντρεπομαι που εχω αυτες τις ηλιθιες αποριες και ανυσηχιες...

Με επιασε ομως ενας πανικος γιατι δεν βγαζω και μεγαλη ποσοτητα με το θηλαστρο και θελω να φυλαξω γαλα να εχει το μωρο μου οταν γυρισω στην δουλεια :( .

Ειρωνια της τυχης μου ομως, πριν 2 χρονια καταριομουν την προλακτινη γιατι δεν επεφτε και δεν εμενα εγκυος και τωρα ειναι που ευχομαι να ειναι στα υψη. :?

Σ΄ευχαριστω πολυ για την απαντηση και για τον χρονο σου.Να σου ζησει το παιδακι σου και να το χαιρεσαι. :D

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Μαράκι μου, μη πέφτεις στην παγίδα του θηλάστρου: το θήλαστρο δείχνει μόνο την ποσότητα που μπορείς να αντλήσεις μια δεδομένη στιγμή και όχι την ποσότητα που μπορείς να παράγεις.

Για να μην παιδεύεσαι άδικα, να θυμάσαι οτι η παραγωγή σου υπόκειται στον νόμο προσφοράς-ζήτησης: δηλ. όσο θηλάζεις, τόσο θα έχεις γάλα.

Κάνε συστηματικές δοκιμές με το θήλαστρο καθημερινά, ώστε να δώσεις στο στήθος σου τον απαραίτητο χρόνο να προσαρμοστεί.

Οι κενώσεις του μωρού που περιγράφεις μου ακούγονται τελείως φυσιολογικές - συχνά έχουν μικρές μεταπτώσεις, αλλά δεν φαίνονται μειωμένες. Αρκεί που είναι βρεγμένες, δεν χρειάζεται να είναι ασήκωτες!

Καμιά απορία δεν είναι ηλίθια καλό μου! Όλοι μαθαίνουμε στην πορεία - προσωπικά από όσο διαβάζω από τα μηνύματα σου, δεν βλέπω μειωμένο IQ ;) - βλέπω μόνο μια πολύ καλή μαμά που νοιάζεται βαθιά για το παιδάκι της.

Να είσαι καλά και να το χαίρεσαι πάντα :)

Ο,τι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε.

Φιλικά,

Ηρώ

Διαφημίσεις

Η μπέμπα όσο λείπω δεν πίνει καθόλου γάλα, αρνείται! Τρώει μόνο τη φρουτόκρεμα το πρωί στις 11, ένα κατσικίσιο γιαούρτι στις 3 και μετά με περιμένει να θηλάσει. Είναι χαρούμενη και δεν παραπονείται - άρα δεν φαντάζομαι οτι πεινάει..

:)

Να ρωτήσω λοιπόν:

Θα υπάρχει πρόβλημα αν δεν αντλώ στη δουλειά; Δεν το πίνει, εγώ δεν φαίνεται να έχω πρόβλημα - αναρωτιέμαι όμως αν έτσι διακυβεύεται η παραγωγή μου.

Kanena provlhma!

Den yparxei logos na antleis kai den antleis!

Exeis ena poly boliko mwro!

:wink:

Genika einai epithumhto auto pou kanei to mwro sou, etsi h mama kourazetai ligotero kai mporei na synexiesei pio xalara to thilasmo! :)

Sthn poly spania periptwsh pou deis oti meiwnetai h paragwgh tha to ksanasuzhthsoume.

Αγλαία, σ' ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες!

Εύχομαι όλα τα ζαχαροπλαστεία της Grenoble να σε ανακηρύξουν μέγα τους χορηγό και να σου στέλνουν ζαχαρωτές λιχουδιές 365 μέρες τον χρόνο ;)

Να είσαι καλά...

Αχ Ηρω δεν μπορεις να φανταστεις ποσο πολυ μου αναπτερωσες το ηθικο :D Καθε αρχη και δυσκολη λενε και εχουν 100% δικιο.

Θα κανω καθημερινες αντλησεις οπως μου ειπατε μπας και συνηθισει το στηθος και κατεβαζει πιο ευκολα γαλα.

Ελπιζω να βρω και ενα νοσοκομειακο να νοιωθω πιο σιγουρια.

Και παλι χιλια ευχαριστω και ελπιζω να μην γινομαι κουραστικη.. :oops:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Bρηκα τελικα το symphony της medela :D:D:D .Το ειχαν ημουν πολυ τυχερη τελικα!!!!!!!!! Ελπιζω να αντλει καλυτερα απο το swing γιατι μ'αυτο δεν εβγαζα τιποτα :( .Ως την Πεμπτη θα το εχω και θα ξεκινησω να φτιαχνω την τραπεζα μου. :) Σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας :D

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Κορίτσια τελειώνει και η δικιά μου άδεια μητρότητας σιγά σιγά και έχω αρχίσει να αγχώνομαι :?

Τέλος Φεβρουαρίου θα γυρίσω στην δουλειά. Θα λείπω περίπου 9-10 ώρες την ημέρα απο το σπίτι οπότε θα χρειαστεί να αφήνω 2 γευματα γάλακτος τουλάχιστον.

Το πρόβλημά μου είναι διπλό:

Πρώτον, η μικρή δεν πίνει απο μπιμπερό (δεν χρειάστηκε μέχρι σήμερα), εκπαιδευτικό ποτηράκι, καλαμάκι κτλ. Γενικά δεν πίνει τιποτα ούτε καν νερό, εκτός απο το γάλα μου απευθείας απο το στήθος.

Λυπάμαι την γιαγιά της που θα προσπαθεί να την ταίσει κάθε μέρα ... ...

Δεύτερον, έχω το mini electric της medela με το οποίο βγάζω λίγο δύσκολα το γάλα. Το είχα αγοράσει για να υπάρχει αν χρειαστεί να βγάλω περιστασιακά. Τελικά υπήρξαν φορές που σε 10 λεπτά έβγαλα 150ml και άλλες φορές που έβγαλα σε 30 λεπτά 20μλ :(

Αξίζει τον κόπο να πάρω άλλο θήλαστρο ?

ή με αυτό που έχω να βγάζω όσο μπορώ και να αρχίσω να φτιάχνω μια μικρή τράπεζα ?

.

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Διαφημίσεις

Μπιζουδακι!

Επιστρεφεις σε λιγακι ε;

Κι εγω στις 20-1!

Για πες λιγο πως εχει το προγραμμα σας ως τωρα.

Με το μινι δεν ξερω κατα ποσο θα τα καταφερεις να αντλησεις γαλα τωρα...εγω παντως δεν νομιζω να τα καταφερνα.Η φαση διεγερσης(δεν εχει το μινι) ειναι απαραιτητη για μενα τουλαχιστον.

Πες ομως λιγακι το προγραμμα σας και ποτε θα λειπεις για να δουμε. :wink:

Φρύνη μου τέλος τα ψέμματα, ξανά δουλειά :(

Ωραία φωτο η Ελίζα, σαν αγγελάκι είναι !!! Μάλλον θα έχει μέρες που την έβαλες αλλά εγώ τώρα την είδα :oops:

Λοιπόοοοον το προγραμμάτακι μας:

Ξυπνάμε κατά τις 8.00 και αν νυστάζουμε ακόμα τότε θηλάζουμε αλλιώς πάμε στο δεύτερο γευμα δηλ

10.00-11.00 θηλασμός και νανι

1.00-2.00 κρεατοχορτοσουπα ή ψαρόσουπα

4.00-5.00 θηλασμός και νανι

7.00 φαρίν λακτέ

9.00-10.00 θηλασμός και νάνι

και όλη την νύχτα θηλασμός

Εγώ θα λείπω απο το σπίτι 7.00-4.00 ή 7.00-5.00

Σκέφτομαι στο πρωινό γεύμα των 10.00 με 11.00 να της δίνουμε τότε την φαριν λακτέ οπότε θα χρειάζεται να βγάζω γάλα για το πρωτο πρωινό γεύμα.

Αν δεν προλαβαίνω να επιστρέψω έγκαιρα το απόγευμα θα πρέπει να έχω βγαλει γάλα και για το γεύμα των 4.00 με 5.00

Σκέφτηκα να βγάζω με το μινι κάθε πρωί γάλα πριν φύγω για την δουλειά (κατά τις 6.00) ώστε να ξεφορτώνει και το στήθος.

Λες το μινι να μην τα καταφέρει ?

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Γειά σας και καλή χρονιά.

Εχω νοικιάσει και εγώ το symphony της Medela.

θα γυρίσω στη δουλειά Δευτέρα 12 /01 θα έχω γύρω στα 50 σακουλακια των 150ml.

Θα φεύγω από το σπίτι 8.30 και θα επιστρέφω στις 15.00.

Θέλω να βγάζω στη δουλειά μια μόνο φορά (έχω και το Mini electric -medela -αν δεν μπορώ με αυτο θα παιρνω το symphony) γιατί ο χρόνος είναι μειωμένος.

Οι ώρες που ξυπνάει το πρωί ο μικρός είναι άστατες.

Ετσι ή θα τον ταϊζω πριν φύγω ή θα βγάζω με το θήλαστρο.Ομοίως και όταν επιστρέφω.

Τα γεύματα που χρειάζεται τις ώρες που θα λείπω είναι τρία.

Σκέφτομαι το ένα να είναι της κατάψυξης, το άλλο της δουλειάς και ένα που θα (ελπίζω να καταφέρνω) βγάζω μέσα στην μέρα.

Εχετε να με συμβουλεύσετε κάτι?

P5orp3.png fGvTp3.png

Ηρώ μου αύριο γίνεται 5 μηνων ακριβώς.

Ο παιδίατρος μου έχει πει ότι θα συνεχίσει μόνο με γάλα μέχρι να κλείσει τους 6 μήνες.

Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τί θα του δίνω εκτός από γάλα αλλά 1 μήνας μου φαίνεται πολύ μακρυά και θα ενημερωθώ από εσάς από τα αντίστοιχα θέματα.

Για παράδειγμα αγχώνομαι γιατί με τον τρόπο που σας ανέλυσα σκέφτομαι ότι θα τα καταφέρω μέχρι να τελειώσει η τράπεζα.

Πρέπει να την συμπληρώνω από τώρα για να συνεχίσω να του δίνω δικό μου γάλα αποκλειστικά?

θα εισαχθεί μετά από 1 μήνα κάποιο άλλο γεύμα και έτσι αυτό που θα αντλώ θα μπαίνει στην κατάψυξη?

P5orp3.png fGvTp3.png

Τα γεύματα που χρειάζεται τις ώρες που θα λείπω είναι τρία.

Σκέφτομαι το ένα να είναι της κατάψυξης, το άλλο της δουλειάς και ένα που θα (ελπίζω να καταφέρνω) βγάζω μέσα στην μέρα.

Εχετε να με συμβουλεύσετε κάτι?

Αν του δίνεις πάντα κατεψυγμένο θα μειωθεί γρήγορα η παραγωγή.

Κανονικά θα πρέπει κάθε μέρα να αντλείς όσο χρειάζεται το μωρό και μόνο κάποια τυχαία φορά να χρησιμοποιείς της κατάψυξης.

Το πρωί πριν φύγεις θα πρέπει να κάνεις μια καλή άντληση ανεξάρτητα από το αν έχει θηλάσει το μωρό ή όχι. Θα αφήνεις το στήθος όσο πιο άδειο γίνεται.

Όταν επιστρέφεις θα θηλάζεις το μωρό όταν θέλει και μετά θα κάνεις άλλη μία τουλάχιστον άντληση, ίσως και δεύτερη αν χρειάζεται να συμπληρώσεις την ποσότητα.

Γεια σας και πάλι!

Το πρόγραμμα απουσίας διαμορφώνεται ως εξής: 12 ώρες μεταξύ του τελευταίου πρωινού θηλασμού και του πρώτου απογευματινού (μόλις επιστρέφω δηλ. στο σπίτι). Ελεύθερος και ανεμπόδιστος θηλασμός στη συνέχεια μέχρι το επόμενο πρωί.

Συγνώμη που ξαναρωτάω - μπορεί να ακούγομαι κουραστική/αφελής: σίγουρα δεν υπάρχει κίνδυνος μείωσης της παραγωγής; Δεν αντλώ στη δουλειά και προς το παρόν δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα πρηξίματος ή κάτι άλλο..

Αγλαία μου συγνώμη που ξαναθέτω το θέμα, αλλά φοβάμαι..

Ηρω μου, εγω κανω εδω και παρα πολλους μηνες 3 αντλησεις το 24ωρο,μια στις 9 το πρωι,μια στις 4 το μεσημερι και μια στις 11 το βραδυ.Βγαζω κάτι λιγοτερο απο λιτρο και όλα μια χαρα!

Μην ανησυχεις!Νομίζω θα είστε εντάξει!

Φρύνη μου, τι καλό που είσαι! Σ΄ευχαριστώ που μου απάντησες :)

Έχω ψιλομπερδευτεί λίγο με αυτό το μπαμπούλα "μείωση παραγωγής"... Μου φαίνονται και πολλές οι 12 σερί ώρες μη θηλασμού, δεν χρησιμοποιώ καθόλου θήλαστρο εδώ και 10 μέρες (λόγω χρόνου και εξάντλησης, όχι κάτι άλλο)...

Δεν θέλουμε καθόλου να αποθηλάσουμε.. Νιώθω οτι είναι το πιο πολύτιμο καταφύγιο αυτόν τον καιρό.

Γι' αυτό και κουβαλάω μια αγωνία :(

Ηρω μου ποσο σε καταλαβαινω!

Εγω τον θηλαζω στις 8 παρα πριν φυγω κ μετα εμεσως στις 3 παρα που γυρναω κ ολο το απογευμα κ μεχρι να κοιμηθει τον βαζω συνεχεια στο στηθος. Επισης το βραδυ που ξυπναει θηλαζει. Μεχρι στιγνης δεν εχω πριξημο στο στηθος αλλα κ εγω φοβαμαι για μειωση παραγωγης, μου εχει γινει εφιαλτης. Οσο λειπω τρωει φρουτα κ φαγακι.

Ακομα αυτο που με απασχολει ειναι οτι το πρωι που τον ξυπναω θηλαζει κοιμισμενος κ δεν ξερω αν τρωει καλα ..

Κοριτσαρες τα φωτα σας.

Ευχαριστω πολυ.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...