Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σκέψεις για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών

Recommended Posts

Λέγκω μου γι'αυτό είσαι σίγουρη? δλ. ότι τον φάγανε φασιστοειδή για αντίποινα ???:!:

Που είσαι εσύ ρε κοριτσάκι:D

Εγώ θλίβομαι που όταν πάω στη μάνα μου ή στην αδερφή μου, στην γειτονιά όπου είναι το πατρικό μου η κατάσταση είναι απίστευτη....Έζησα τόσο όμορφα παιδικά χρόννια εκεί, τόσο ξέγνιαστα, τόσο ανέμελα και τώρα είναι μια γειτονιά όπου οι πλειοψηφία είναι ρώσσοι, όπου όλη τη μέρα πίνουν, σφάζονται μεταξύ τους και προκαλούν ζημιές σε περιουσίες ελλήνων...είναι πράγματα που ζω και βλέπω, δεν τα διάβασα κάπου.

Το προβλήματα εκεί στη γειονιά τα προκαλούν οι συγκεκριμένοι....

Οι έγχρωμοι μετανάστες ( Αφρικανοί,Νιγηριανοί ) ουδέποτε έχουν δημιουργήσει πρόβλημα αλλά και ουδέποτε έχουν "γκετοποιηθεί"....

Συμφωνώ μαζί σου, γιατί το έχω δει να συμβαίνει και αλλού αυτό, όχι μόνο στη γειτονιά που είναι το πατρικό σου, αλλά και στη γειτονιά που έιναι το δικό μου πατρικό.Αυτά που λέει η Ντάλια, συμβαίνουν, σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ίσως και αλλού. Είναι κακό που το λέμε, δηλαδή? Πρέπει να λειτουργούμε σαν στρουθοκάμηλοι?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 446
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κανένα κομματάκι οργής περισσεύει για τις... κυβερνήσεις... που εκλέγουμε και μας κυβερνούν...?

...

zopiron έχουμε μπόλικη για δαύτους εξάλλου το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...

το θέμα όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι άλλο...

rQGhp3.png

Tεσπα με κούρασε αυτό με την άρια φυλή...

Προσωπικά θα μιλήσω και θα πω απλά ότι δεν ντρέπομαι καθόλου που είμαι ελληνίδα και θέλω το καλύτερο για τη χώρα μου και προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ...είναι απλό και κατανοητό νομίζω...

Από κει και πέρα κάθε καλοκαίρι που πάμε στο εξοχικό μας επειδή πλέον έχουμε γνωριστεί με τους έγχρωμους που δουλεύουν εκεί και πουλώντας τσάντες και cd προσπαθούν να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί, πέρνω πολλά μεσημέρια τα παιδάκια τους στο σπίτι με την αδερφή μου, τρώμε όλοι μαζί και παίζουν ανέμελα όλα τα παιδάκια....εγώ η ρατσίστρια...

Από κει και πέρα το ότι άνοιξαν τα σύνορα και ήρθε κάθε καρυδιάς καρύδι με αντάλλαγμα ψήφους, το ότι ήρθαν οι αλβανοί όταν άνοιξαν οι φυλακές, συγνώμι αλλά και αυτό το βλέπω...σε καμία περίπτωση δεν τους τσουβαλιάζω...

Όσο αναφορά τη φωτό της Κας Στυλιανάκη είχα την ατυχία να δω κάτι παρόμοιο live, όταν είχε γίνει ένα φονικό μεταξύ ρώσσων...Κάποιοι συμπολίτες τους ΝΟΜΙΖΑΝ ότι τους σκότωσε έλληνας...και πήραν πέτρες, λοστούς, σπασμένα μπουκάλια και έσπαζαν αυτοκίνητα και μαγαζιά ελλήνων....κατέβηκαν και αυτοί που είχαν υποστεί τις ζημιές και έγινε το σώσε....ΤΑ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ...

καταλαβαίνεις οτι με το Άρια φυλή ήμουν ειρωνική έτσι;για να μην παρεξηγηθώ!!κι εγω είμαι υπερήφανη ως Ελληνίδα...και ως Κρητικιά αλλά ξέρω γνωστό μου στην Κρήτη που "πλάκωνε" τους τουρίστες για πλάκα...αυτό δε με τιμάει όμως ούτε ως Ελληνίδα ούτε ως Κρητικιά και το κυριοτερο ΔΕ ΜΕ ΤΙΜΑΕΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ

συμφωνώ να βρεθούν επιτέλους τα κακοποιά στοιχεία που μπήκαν στη χώρα αλλά διαφωνώ με Έλληνες αρχιμαφιόζους που τους χρησιμοποιούν και που έχουν τα "μέσα" να λαδώνουν κόσμο και κοσμάκη για να κυκλοφορούν όλοι αυτοί έξω.....

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Βλέπουμε ανθρώπους νεκρούς... εκεί είναι το θέμα teddy... και από τα δύο 'στρατόπεδα'! και κάποιοι πάνω από αυτά τα πτώματα κράζουν "καλά να πάθουν!" ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

Α και να σας υπενθυμίσω επίσης ότι είναι πολύ εύκολο με 4000? οι Ρώσσοι που ουδεμία σχέση έχουν με Ελλάδα μπορούν να γραφτούν ως Πόντιοι με όλα όσα συνεπάγεται κάτι τέτοιο..

rQGhp3.png

ξεκινησε πολεμος και οχι εμφυλιος αλλα μεταξι ελληνων και αλλοδαπων!!!εγω που εχω την οικογενεια μου το παιδι μου τον συζηγο μου και ειμαστε ημιδαποι ποιος και τι θα μας προστατεψει!!!!φοβαμαι και τρεμω οπως καθε μανουλα ελληνιδα η ξενη,για την οικογενεια μου!!!για το παιδι μου....φοβαμαι!!!!

νομιζουμε οτι αυτα δεν θα ερθουν κοντα μας..ομως ειναι ακριβως διπλα μας!!!!

και σας ρωτω ειληκρινα..αν αυριο δουμε ανθρωπους νεκρους στους δρομους θα μας

νοιαξει η εθνικοτητα τους???ολοι μπροστα στη ζωη και τον θανατο ειμαστε ιση!!!

φοβαμαι..........!!!!!!!!!!!!!

Έχεις δίκιο. Στεναχωριέμαι που φοβάσαι, τόσο εσύ, όσο και οι υπόλοιπες μάνες, είτε είναι ελληνίδες παντρεμμένες με έλληνα, είτε με καταγωγή από άλλη χώρα παντρεμμένες με έλληνα,είτε είναι ελληνίδες παντρεμμένες με άνθρωπο που κατάγεται από άλλη χώρα κ.ο.κ. Κάθε άνθρωπος, που ζει εδώ και προσπαθεί να επιβιώσει με τίμια μέσα και να μεγαλώσει τα παιδιά του, πρέπει να είναι εξασφαλισμένος και να μην ζει με το φόβο.

Μπορεί να φάω και εγώ κάρτα, αλλά δεν θέλω να λειτουργώ στρουθοκαμηλικά. Θα πω την άποψή μου, με βάση τα βιώματά μου.

Μεγάλωσα στην Αθήνα, σε γειτονιά που παραδοσιακά είχε από πολύ παλιά (μιλάω για δεκαετία του 80, τώρα) πάρα πολλούς μετανάστες: κυρίες από Φιλιππίνες, πρόσφυγες από Παλαιστίνη, αφρικανούς φοιτητές ή απλά εργαζόμενους, πολωνούς μάστορες ή οικιακές βοηθούς καθώς και πολλούς διπλωματικούς υπαλλήλους. Η γειτονιά μου ήταν μεν λαϊκή γειτονιά, αλλά γειτόνευε με πολύ κυριλέ προάστειο, όπου υπάρχουν επαύλεις που απασχολούσαν παραδοσιακά αρκετούς ξένους και επίσης, υπήρχαν πολλές πρεσβείες, οπότε βόλευε όσους δούλευαν εκεί, να μένουν στην περιοχή μου κλπ κλπ Ουδέποτε αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν όλοι τους νοικοκυραίοι και ζούσαμε πολύ καλά με το να τους έχουμε γείτονες.

Τα πράγματα όμως, δεν είναι έτσι τώρα πια. Δυστυχώς, έχουν μπει στην Ελλάδα λαθραία, και ΚΑΠΟΙΟΙ άνθρωποι οι οποίοι επιδίδονται σε πολλές εγκληματικές πράξεις. Εγώ λυπάμαι αφάνταστα τον ξένο, που δεν έχει να φάει και που για να βγάλει τα προς το ζην, κλέβει ένα ψωμί, ένα κουλούρι, ένα οτιδήποτε. Δεν λυπάμαι όμως σε καμία περίπτωση, τον άνθρωπο που για να σου πάρει την τσάντα, την κάμερα, το οτιδήποτε πολύτιμο έχεις, σε σκοτώνει εν ψυχρώ. Δεν λυπάμαι αυτούς που έχουν βγάλει τις κοπέλες, τις ομοεθνείς τους, στο δρόμο και τις εκδίδουν.

Και, κακά τα ψέμματα, ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των ανθρώπων είναι ξένοι και η πλειοψηφία τους, είναι οι λεγόμενοι λαθρομετανάστες. Με αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν, έχω πρόβλημα. Όπως θα είχε πρόβλημα μαζί τους και η κάθε κυρία κατάγεται από την Αφρική ή την Πολωνία ή τις Φιλιππίνες και ζει εδώ χρόνια, εργάζεται, προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά της. Είμαστε ρατσιστές όταν βρίζουμε, καταφερόμαστε αρνητικά, φερόμαστε επιθετικά απέναντι σε κάθε άνθρωπο που ζει στην Ελλάδα και κατάγεται από άλλη χώρα, αδιακρίτως. Δεν είμαστε ρατσιστές όμως, όταν ανησυχούμε για την αύξηση της εγκληματικότητας, στο μέτρο και στο βαθμό που ευθύνονται και όσοι ξένοι έχουν μπει στην Ελλάδα παράνομα. Δεν είναι ρατσιστικό το να το πούμε αυτό, ότι ορισμένοι, κάποιοι, πολλοί ξένοι, "λαθρομετανάστες" κάνουν εγκληματικές πράξεις. Είναι απλά η αλήθεια. Είναι ρατσιστικό το "πας μη Έλλην βάρβαρος".

Συμφωνα απολυτα μαζι σου! Δουλευα 4,5 σε τμημα αλλοδαπων. Μου εχουν τυχει πολλα βαρια περιστατικα. Αυτο που θα μου μεινει αξεχαστο ειναι οταν ενας αλλοδαπος επειδη ηταν εκπροθεσμος κ δεν μπορουσε να καταθεσει χαρτια για αδεια εργασιας κ παραμονης, ηρθε με 2 μπετονια βενζινης, τα εχυσε στο πατωμα κ με τον αναπτηρα στο χερι ετοιμαζοταν να μας καψει, οταν τον σταματησαν 2 συναδελφοι μου. Απ'εξω η ουρα περιπου 300 αλλοδαπων φωναζε "καψτους!! Καψτους!". Δεν χρειαζεται να περιγραψω τι εγινε.... καποιοι συναδελφοι πηγαν να πηδηξουν απο το μπαλκονι για να σωθουν, οσοι προλαβαμε βγηκαμε απο την πορτα με κινδυνο να μας λιντσαρουν οι αλλοδαποι στην ουρα... Η αστυνομια ηρθε μετα απο μιση ωρα κ ο προισταμενος δεν εκανε ουτε μυνηση. Τελικα, ο αλλοδαπος αυτος μας πηρε τηλεφωνο να ζητησει συγγνωμη κ μετα απο καποιους μηνες μπορεσε να ανανεωσει τα χαρτια του με βασει νεα παραταση προθεσμιας... Απο εκεινη την ημερα, αστυνομικοι του Τμ.Αλλοδαπων ηταν καθημερινα στην πορτα, με πολυβολο παρακαλω κ ελεγχαν ποιος μπαινει κ τι κανει.

Αυτο ειναι μονο ενα συμβαν, εχω πολλα να διηγηθω.

Παρολ'αυτα, δεν ενιωσα ποτε οτι θελω να εξαφανισω ολους τους αλλοδαπους απο την χωρα μου. Θελω μονο να υπαρχει ελεγχος ποιος μπαινει, που μενει, που δουλευει κλπ, οπως συμβαινει κ με τους Ελληνες πολιτες. Δεν θελω να πεινανε ανθρωποι γιατι τοτε οδηγουνται σε ακραιες συμπεριφορες κ ο φονος ειναι μια απ'αυτες. Ο θανατος σου η ζωη μου... Οταν λοιπον καποιοι μιλαμε υπερ των μεταναστων (με τους παραπανω ορους), δεν "λεμε τα δικα μας", ουτε το παιζουμε αριστεροι επαναστατες. Απλα πιστευουμε οτι ο εθνικισμος δεν αποτελει λυση στο προβλημα. Οπως εμεις υπηρξαμε κ θα ξαναυπαρξουμε μεταναστες σε αλλες χωρες, ετσι κ καποιοι αλλοι εχουν δικαιωμα να ερθουν στην χωρα μας, παντα με ελεγχομενο τροπο.Η ξενοφοβια κ ο ρατσισμος ειναι πολυ επικινδυνες συμπεριφορες για την Ελλαδα του 2011. Να μαθουμε να διαχωριζουμε τον αλλοδαπο/Ελληνα που κλεβει/σκοτωνει/βιαζει απο αυτον που προσπαθει να φτιαξει ενα καλυτερο μελλον για τον ιδιο κ την οικογενεια του .

Να ρωτησω κατι ασχετο? Γιατι αυτος ο φοβος με τις καρτες ρε παιδια? Κ να φαμε κ καμια δλδ τι θα γινει? Θα υποβιβαστουμε στην Β'εθνικη? Σιγα τα ωα...

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Πρέπει να το γράψει επί λέξη για να εναντιωθούμε; :confused:

Σαφώς και όχι, αλλά δεν νομίζω ότι βγαίνει πουθενά, από όσα γράφτηκαν σε αυτό το θέμα, από τα συφραζόμενα δηλαδή, κάποιο τέτοιο συμπέρασμα. Η βία είναι καταδικαστέα, από όπου και αν προέρχεται.

Πρέπει να το γράψει επί λέξη για να εναντιωθούμε; :confused:

εσύ δηλ. έχεις βγάλει το συμπέρασμα σου ότι κάποιος από το φόρουμ ( τουλάχιστον από όσα έχουν γραφτεί έως τώρα ) έχει σκεφτεί ή έχει υπονοήσει καλά να πάθουν ?

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

είναι σαφές οτι οδεύει για την μόνιμη κατοικία μου (Αρχείο) το θέμα καθώς είναι επίσης σαφές οτι Λέγλω μου εν καιρό πολέμου η ειρήνη φαντάζει όνειρο απατηλό και μακρινό ....

αφού δεν την "είπες" σε κανένα τότε τι σε πείραξε ?????

sorry αλλά δεν μπορώ να θυμάμαι στα τόσα μέλη τι είπε και ποιος το είπε ή αν κάτι το έχω ξαναπεί...:oops:

ναι για το 4 συμφωνώ ότι προς τα εκεί οδεύουν τα πράγματα...

Κα Στυλιανάκη δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να χαίρεται βλέποντας τέτοιες εικόνες....

το κάνεις επανειλημμένα dalia μου και στοχοποιημένα κάθε φορά (είμαστε πολλα μέλη καιρό εδω και συνήθως τα πιο παλια πεταμε ατακες ;) )

και ειναι πολλάκης οι φορές που εγω τουλάχιστον το προσπερνώ (προς συμμαχία της φίλτατης Τόνιας ) που παρόλα αυτά δε το χρειάζεται !!!!

τη λέξη 'τραβολογάω' τη θεωρώ προσβλητική για όσους (σαφώς δεν είμαι μόνο εγώ) επιλέγουμε να κινηθούμε έτσι....

κανεις ποτε ποτε ποτε ποτε δεν θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα να παω στους δρόμους να φωνάξω με τους συμπολίτες μου (νέους γερους ) για ειρηνη δικαιωματα αληθειες αναγκες !

αναγκες για ειρηνη αγαπη ομόνοια αλληλεγύη ΠΡΟΣ πασα ανθρωπινη κατευθυνση και σαφώς ΜΗ πολιτική σε όλα αυτα !

το τραβολογάω δε ..... αλλη κουβέντα

αν καποιος που δεν μπορέι να παρει το παιδι του σε πορεία για χ ψ λόγους δεν σημαίνει οτι αυτος που το κάνει για χ ψ λογους ειναι λιγοτερος /περισότερος .καλυτερος /χειρότερος κοκ !

ας μην ξανα αναφερθει παρακαλώ θερμή παρακληση (το βρισκω όχι μόνο σαν υπαινιγμό ασχημο αλλα και υπονοεί κακη χρήση της γονικής μέριμνας - επιμέλεις ! α π α ρ α δ ε κ τ ο )

Κανένα κομματάκι οργής περισσεύει για τις... κυβερνήσεις... που εκλέγουμε και μας κυβερνούν...?

Το "άρον άρον" και το "νίπτω τας χείρας μου" φαίνονται μάλλον πιο βολικά...

αγαπητη ζοπιρον οχι δε περιεσευει καθώς αυτοί ειναι εκει γιατι κάποιος έβαλε το χερακι του στην καλπη με σταυρούς ! (συν υπευθυνότητα νομίζω λεγεται - για όσους την έχουν βέβεια ! ;) )

ποιός να γυρήσει να βάλει τα χεράκια του να βγαλει τα ματακια του;;;;

τελος σε μια κουβέντα με μόνιμο κατοικο παντελεημονα και παρούσα σε σημεια και τερατα (χωρίς το παιδι νταλια αν αυτο σε ανυσηχει)

η οργή ξεχειλίζει

κανεις δε φταιει (παντα) και όλοι φταινε (παντα)

αλλα μόνο καποιοι παιρνουν την ελληνική σημαια για να βαρέσουν

και μόνο καποια τα μαχαίρια για να σκοτώσουν

και μόνο κάποιοι κλεβουν τα πιστολια αστυνομικών και φευγουν

και μόνο καποιοι σκοτωνουν αλλοδαπούς και αστυνομικούς

και μόνο καποιοι ...

(και όπως λεει πολύ επικίνδυνα και η διαφήμιση καποιας εταιρίας : γιατι κάποιοι και όχι όλοι ...)

λέκγω μου στο θέμα μας

εχω μείνει με το στόμα ανοιχτό ... ποια ... η κατασταση ειναι έκρυθμη και επικίνδυνη και όλα κρεμόνται απο μια κλοστη !

ενα εχουμε να κανουμε να βλεπουμε τους αλους στα ματια σαν ανθρωπους ....

σαν μοναδες ! υπομονή καρδια μου και κάποτε αυτος ο κόσμος θα μπορέσει ξανα αγαπησει και πάλι ! ποιός ξέρει και αν δεν μπορέσουμε εμεις ας προσπαθησουμε να μαθουν για αγάπη τα παιδιά μας !

αυτα θα μας σωσουν κι εμάς !

η ελλαδα πεθανε!!ειναι ο βοθρος της ευρωπης..εδω δεν υπαρχουν νομοι!!το κρατος ενδιαφερετε μονο για το πως θα μας τα παρει!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Συμφωνα απολυτα μαζι σου! Δουλευα 4,5 σε τμημα αλλοδαπων. Μου εχουν τυχει πολλα βαρια περιστατικα. Αυτο που θα μου μεινει αξεχαστο ειναι οταν ενας αλλοδαπος επειδη ηταν εκπροθεσμος κ δεν μπορουσε να καταθεσει χαρτια για αδεια εργασιας κ παραμονης, ηρθε με 2 μπετονια βενζινης, τα εχυσε στο πατωμα κ με τον αναπτηρα στο χερι ετοιμαζοταν να μας καψει, οταν τον σταματησαν 2 συναδελφοι μου. Απ'εξω η ουρα περιπου 300 αλλοδαπων φωναζε "καψτους!! Καψτους!". Δεν χρειαζεται να περιγραψω τι εγινε.... καποιοι συναδελφοι πηγαν να πηδηξουν απο το μπαλκονι για να σωθουν, οσοι προλαβαμε βγηκαμε απο την πορτα με κινδυνο να μας λιντσαρουν οι αλλοδαποι στην ουρα... Η αστυνομια ηρθε μετα απο μιση ωρα κ ο προισταμενος δεν εκανε ουτε μυνηση. Τελικα, ο αλλοδαπος αυτος μας πηρε τηλεφωνο να ζητησει συγγνωμη κ μετα απο καποιους μηνες μπορεσε να ανανεωσει τα χαρτια του με βασει νεα παραταση προθεσμιας... Απο εκεινη την ημερα, αστυνομικοι του Τμ.Αλλοδαπων ηταν καθημερινα στην πορτα, με πολυβολο παρακαλω κ ελεγχαν ποιος μπαινει κ τι κανει.

Αυτο ειναι μονο ενα συμβαν, εχω πολλα να διηγηθω.

Παρολ'αυτα, δεν ενιωσα ποτε οτι θελω να εξαφανισω ολους τους αλλοδαπους απο την χωρα μου. Θελω μονο να υπαρχει ελεγχος ποιος μπαινει, που μενει, που δουλευει κλπ, οπως συμβαινει κ με τους Ελληνες πολιτες. Δεν θελω να πεινανε ανθρωποι γιατι τοτε οδηγουνται σε ακραιες συμπεριφορες κ ο φονος ειναι μια απ'αυτες. Ο θανατος σου η ζωη μου... Οταν λοιπον καποιοι μιλαμε υπερ των μεταναστων (με τους παραπανω ορους), δεν "λεμε τα δικα μας", ουτε το παιζουμε αριστεροι επαναστατες. Απλα πιστευουμε οτι ο εθνικισμος δεν αποτελει λυση στο προβλημα. Οπως εμεις υπηρξαμε κ θα ξαναυπαρξουμε μεταναστες σε αλλες χωρες, ετσι κ καποιοι αλλοι εχουν δικαιωμα να ερθουν στην χωρα μας, παντα με ελεγχομενο τροπο.Η ξενοφοβια κ ο ρατσισμος ειναι πολυ επικινδυνες συμπεριφορες για την Ελλαδα του 2011. Να μαθουμε να διαχωριζουμε τον αλλοδαπο/Ελληνα που κλεβει/σκοτωνει/βιαζει απο αυτον που προσπαθει να φτιαξει ενα καλυτερο μελλον για τον ιδιο κ την οικογενεια του .

Να ρωτησω κατι ασχετο? Γιατι αυτος ο φοβος με τις καρτες ρε παιδια? Κ να φαμε κ καμια δλδ τι θα γινει? Θα υποβιβαστουμε στην Β'εθνικη? Σιγα τα ωα...

Συμφωνώ με όλα όσα έγραψες, ακόμα και με κάθε σημείο στίξης. Επίσης, θέλω να πω ότι λυπάμαι πολύ που εσύ και πολλοί άλλοι συνάδελφοί σου, που δουλεύετε σε τέτοιες υπηρεσίες (και είστε και από τους κακοπληρωμένους του δημοσίου) έχετε βρεθεί πολλες φορές σε κίνδυνο, ενώ απλά προσπαθείτε να κάνετε τη δουλειά σας, όπως πρέπει.

Μέσα σε λίγα 24ωρα είχαμε :

-1 νεκρό οικογενειάρχη για μια κάμερα

-1 νεκρό αλλοδαπό (από ποιούς εν τέλει?) Και γιατί ? Πήραν εκδίκηση για τον Έλληνα νεκρό ?

-2 σοβαρά τρυαματισμένους ο ένας 31 και ο άλλος 29 που σχεδόν χαροπαλεύουν ενώ ασκούσαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να συμμετέχουν σε πορεία διαμαρτυρίας (υποτίθεται "ειρηνική")

-και κάπου διάβασα κάτι για 15 τραυματισμένους αστυνομικούς.....

Εμένα προσωπικά, αυτό το report μου θυμίζει κάτι από εμφύλιο...

Και ρωτώ τώρα η γυναίκα (απλοϊκά, χωρίς στόμφο, όντας μάνα): ποιανού νεκρού και ποιανού τραυματισμένου το μέρος να πάρω ????? :|

το ιδιο ματωνει η καρδια μου, ειτε σε λενε αλεξη, ειτε μανωλη....

και κλειδαμπαρωνω, και μαζευω το παιδι μου μεσα στο σπιτι... κλεισμενες μεσα, σαν τα ποντικια..... μη μας κανει κακο ο αχμεντ, ο πετραν, ο γιωργος, ο φασιστας, ο τραμπουκος, ο μπατσος, ο αναρχικος...

φοβος....

η κοινωνία μας gioli μου καθρευτίζεται στις πράξεις μας....τα ίδια που τους κάνουμε μας κάνουν...είναι σωστό;ΟΧΙ.απλως βρήκαν την ευκαιρία να εκτονώσουν την οργή τους σ'εναν άτυχο άνθρωπο που βρέθηκε στο λάθος μέρος την λάθος ώρα....να σου θυμίσω επίσης το βίντεο που είχε προβληθεί χρόνια πριν όταν άντρας του Λιμενικού ζήτησε απο λαθρομετανάστη που μόλις είχε συλλάβει μαζί με άλλους να του καθαρίσει τα παπούτσια....σε τιμάει αυτό ως Ελληνίδα;

Σαφως και δε με τιμάν τέτοιου είδους συμπεριφορές, όπως και είπα οτι κατε με αυτοί που μας έδειξε η κυρια Στυλιανάκη στη φωτο δεν είναι ελληνες. Αλλά μπάστα ρε παιδιά, ψάχνουμε με μανιά να βρούμε φωτο και δημοσιεύματα απο του κακούς (και το λέω με όλη τη σημασία της λέξεως) έλληνες, αλλά κάθε φορά που κάνουν οι κακοι μετανάστες μια αποτρόπεη πράξη λάμε, έχει σημασία αν είναι έλληνας ή ξένος; Για εμάς που μένουμε κέντρο έχει. Ο άντρας μου έχει το εθνόσημο στο ταξι και του είπα να το βγάλει...εκει φτάσαμε, έλληνες στο τόπο μας και να φοβόμαστε να έχουμε την σημαία μας. Και ξέρετε τι λένε οι κάτοικοι του κέντρου; Πρέπει να μας φοβηθούν γιατι τόσο καιρό τους φοβόμαστε εμείς, και δε το λένε τίποτα χρυσυγήτες, που καλά φυτάνια και αυτοί, πάνε στον Αγ. Παντελεήμονα για να καπηλευτούν τον ψηφό του αγανακτησμένου κάτοικου. Εγω όμως που ζω στο κέντρο σας λέω πως δε πάει άλλο. Είναι γκέτο εδω με οτι συνεπάγεται. Δεν μπορούμε να ξέμυτίσουμε και μας την πέφτουν, κατα μεγάλη πληοψιφία είναι ξένοι. Οσο κάποιοι δείχνουν τα τρυφερά τους αισθήματα για τους λαθρομετανάστες και είναι μόνο στο δικό τους πλευρό, τόσο βλέπω οτι οι κάτοικοι γίνονται έξαλλοι και πάνε με τα άκρα αφου δε βλέπουν απο του υπόλοιπους φορείς κρατικούς η μη λύση στο προβλημά τους. Οταν έχεις τόσο σοβαρό πρόβλημα δεν κοιτάς για δικαιώματα, κοιτάς να σώσεις το τομάρι σου και όποιον πάρει η μπάλα.

Διαφημίσεις

Θελω μονο να υπαρχει ελεγχος ποιος μπαινει, που μενει, που δουλευει κλπ, οπως συμβαινει κ με τους Ελληνες πολιτες.

και εγώ αυτό θα ήθελα...

Δεν θελω να πεινανε ανθρωποι γιατι τοτε οδηγουνται σε ακραιες συμπεριφορες κ ο φονος ειναι μια απ'αυτες. ...

προσωπικά για'μένα ούτε η πείνα είναι δικαιολογία για φόνο ( ουτε καν στο πίσω μέρος του μυαλού μου )

Αν πεινούσε το παιδί μου μπορεί να έκλεβα,να ζητιάνευα,να έβγαινα στην πορνεία αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΑ.

rQGhp3.png

το ιδιο ματωνει η καρδια μου, ειτε σε λενε αλεξη, ειτε μανωλη....

και κλειδαμπαρωνω, και μαζευω το παιδι μου μεσα στο σπιτι... κλεισμενες μεσα, σαν τα ποντικια..... μη μας κανει κακο ο αχμεντ, ο πετραν, ο γιωργος, ο φασιστας, ο τραμπουκος, ο μπατσος, ο αναρχικος...

φοβος....

fistikaki πόσο μα πόσο με εκφράζεις......σ'ευχαριστώ πού πολύ λακωνικά και χωρίς πολλά-πολλά είπες όλα όσα σκέφτομαι...(τείνω να πλατιάζω γι'αυτό!)

io6Qp3.png

g3BCp2.png

παιδιά μηπως μαζι με τις ακραιες βιαιοπραγίες και όλα τα σχετικά συμπαρασυρόμαστε σε μια τετοια ουτοπία.....και τι εννοώ.....επειδη και εγω μαγάλωσα επαρχία θυμαμαι τα καλοκαιρια κοιμόμασταν με τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά.....κυκλοφορούσαμε πιο άνετα....

θυμάμαι χαρακτηριστικά με τις πρωτες εισροές λαθρομεταναστων....

ξέκινησαν οι πρωτες απώλειες.....

χειμώνας ήταν και η μάνα μου ειχε απλώσει στι ισογειο του σπιτιου μας τα ρουχα μας και τα 3 χειμωνιάτικα μπουφαν που φοράγαμε στο σχολειο.....το πρώι έλλειπαν όλα τα ρουχα και κάποια πραγματα απο την αποθηκη.....ο πατερας μου έχει βάλει κοντά στις αποθηκες που φυλαγε την σοδεια του κατα καιρούς.....πολλους αλλοδαπούς.....που τους προσφερε τα παλια δωματια ως στεγη....δωρεαν νερο και ρευμα...ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΛΥΠΌΤΑΝ.....τους έπερνε στις δουλειές του και πάμπολες φορές τον κατακλέψανε....ειτε σοδεια ειτε επιπλα κουζινες ψυγεια....σπάγανε τις βρυσες....του κάνανε ζημιές στις γωτρησεις......κατεστρεφαν τα δωμάτια...

στα σπιτια της επαρχίας......στο χωριό που ζουσε η γιαγια μου όλα τα ρίμαξαν......εκλεβαν ζωα.....,εκλεβαν μηχανακια,εκλεβαν τσαπες εργαλεια....παπουτσια τα πάντα......ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ....ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΤΟΥΣ.....ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΟΥ....δεν παίρνω το μέρος αυτώνν που με βια εκφράζονται.....αλλά κάποιος φταιει...και συνήθως ο αθώος πολίτης την πληρώνει ειτε ειναι Ελλήνας ειτε Αλοδαπός.....και αυτο γιατι μας στερουν το δικαιωμα πάνω απο όλα να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

σίγουρα ειναι λυπηρο να συμβαινουν αυτά.....τωρα προσφατα....με την ΤΗΝ ΛΥΒΙΗ οι Ιταλοι γιατι βγηκαν και ειπαν 1700 ευρώ σε καθε έναν που θα γυρίσει πισω οικειοθελως διοτι χώρα μας δεν αντέχει οικονομικά και εσάς......

αυτές οι καταστάσεις ειναι λυπηρες εξ αρχής......

ναι να πας σε μια χωρα ως μετανάστης....αλλά να εισαι αξιοπρεπης...να πας να δουλεψεις......και ναι σε μια χωρα που εχει βιομηχανια που χρειάζεται εργατικά χέρια.....που μπορει να σε πληρωσει.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

προσωπικά για'μένα ούτε η πείνα είναι δικαιολογία για φόνο ( ουτε καν στο πίσω μέρος του μυαλού μου )

Αν πεινούσε το παιδί μου μπορεί να έκλεβα,να ζητιάνευα,να έβγαινα στην πορνεία αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΑ.

Νταλια μου, δεν εχουμε πεινασει ποτε στ' αληθεια για να γνωριζουμε που θα μας οδηγουσε αυτο. Δεν εχουμε ποτε βρεθει σε καθεστως απελπισιας, απογνωσης, κ το πιο σοβαρο ειναι οτι δεν χρειαζεται να μεταναστευσουμε για να το νιωσουμε αυτο.......................

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

και εγώ αυτό θα ήθελα...

Συμφωνώ. Και θέλω να πω και αυτό:δεν ξέρω τι ήταν οι άνθρωποι (αν τους αξίζει να λέγονται έτσι) που σκότωσαν τον πατέρα με τη βιντεοκάμερα. Δεν ξέρω τι εθνικότητας ήταν. Αλλά, με ενδιαφέρει αν έχουν χαρτιά, για να ξέρω αν θα συλληφθούν και αν θα τιμωρηθούν. Αν είναι έλληνες, λογικά έχουν ταυτότητα, σωστά? Αν κατάγονται από άλλη χώρα και για να είναι εδώ παίρνουν άδεια παραμονής, πάλι έχουν χαρτιά, σωστά? Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορούν να εντοπιστούν και να συλληφθούν. Αν είναι εδώ παράνομα, είναι δύσκολο να εντοπιστούν.....δυστυχώς.

Αλλά μπάστα ρε παιδιά, ψάχνουμε με μανιά να βρούμε φωτο και δημοσιεύματα απο του κακούς (και το λέω με όλη τη σημασία της λέξεως) έλληνες, αλλά κάθε φορά που κάνουν οι κακοι μετανάστες μια αποτρόπεη πράξη λάμε, έχει σημασία αν είναι έλληνας ή ξένος;

Ακριβώς αυτή είναι η σκέψη μου...μα ακριβώς....

Δηλ. μαγειρεύουμε τα λόγια κατα πως βολευόμαστε κάθε φορά...

αλίμονο σε μας που δεν τα πάμε και τόσο καλά με το γραπτό λόγο:wink:

rQGhp3.png

αυτό θα έπρεπε να σε τρομάζει...αυτό!!το όποιον πάρει η μπάλα.....

Μα με τρομάζει και για αυτό το λέω. Γιατί σε λίγο θα φτάσουμε, ο θάνατός μου η ζωή σου. Δε πρέπει όμως να παραβλέπουμε τον λόγο που κάποιοι ανθρώποι έφτασαν σε αυτό το σημείο. Δεν ξύπνησαν μια μέρα και ξαφνικά είπαν θα γίνω ρατσιστής ή δεν αντέχω άλλο τους ξένους. Και δε σου κρύβω οτι και τα δυο με προβληματίζουν εξισου.

ναι να πας σε μια χωρα ως μετανάστης....αλλά να εισαι αξιοπρεπης...να πας να δουλεψεις......και ναι σε μια χωρα που εχει βιομηχανια που χρειάζεται εργατικά χέρια.....που μπορει να σε πληρωσει.....

Νομιζεις οτι αυτοι που μπαινουν στην Ελλαδα την εχουν ως προορισμο? Ειδαν φως, ειδαν ανοιχτα κ μπηκαν οι ανθρωποι, κ οι περισσοτεροι με στοχο να φυγουν για αλλες χωρες. Ομως η ελληνικη κυβερνηση που ειναι πολυ ψυχοπονιαρα δεν τους αφηνει να φυγουν. Τους προτιμα αστεγους, πεινασμενους κ χωρις χαρτια στα παγκακια της Γ. Σεπτεμβριου κ οπου αλλου σκεφτεις. Που να βρεθει η αξιοπρεπεια τοτε? Κ οσοι δεν ειναι κλεφτες αναγκαζονται να γινουν, ακομα κ φονιαδες προκειμενου να επιβιωσουν. (ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν δικαιολογω την παρανομια, απλα παραθετω τα γεγονοτα)

Νταλια μου, δεν εχουμε πεινασει ποτε στ' αληθεια για να γνωριζουμε που θα μας οδηγουσε αυτο. Δεν εχουμε ποτε βρεθει σε καθεστως απελπισιας, απογνωσης, κ το πιο σοβαρο ειναι οτι δεν χρειαζεται να μεταναστευσουμε για να το νιωσουμε αυτο.......................

Ναι ελσακι μου, πεινασες, πεινάν τα παιδιά σου, δε σου μένει κατι άλλο, θα κλεψεις αλλά να σκοτώσεις, γιατί; τι φαι θα δώσει μια σκ@τοκάμερα; Και δε σημαίνει οτι επειδή δεν είμαστε μετανάστες δεν έχουμε κάποιοι ζήσει πείνα και εξαθλίωση, και να βλέπουμε το κουλούρι στη βιτρίνα του φούρνου και να παίζει η κοιλιά μας μαντολίνο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...