Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ειλικρινά.Είχα άδικο;( τσιγάρο)

DALIA

Recommended Posts

Και εγώ το σκεφτηκα αυτο... αλλα ειπα να μην το πω!

Σίγουρα μια τοσο κακή συνήθεια καλό θα ήταν να μην ειναι τοσο... ελευθερη...

Σε αυτό δεν συμφωνώ, το απαγορευμένο έλκει περισσότερο την νεολαία. Επίσης νομίζω φτάνουμε στο άλλο άκρο να καταπατούμε την ελευθερία των καπνιστών να καπνίζουν που είναι δικαίωμά τους. Εμένα το μοναδικό μου θέμα είναι να μην βλάπτομαι εγώ κ όσοι δεν το επιθυμούν από αυτή την συνήθεια. Κ εστίασα στα προηγούμενα μην μου στην ελληνική κουλτούρα σε σχέση με το κάπνισμα...γιατί απ' το νόμο (στην Ελλάδα)δεν περιμένω πολλά όταν υπάρχει λάθος νοοτροπία. Έτσι αποδεικνύεται μέχρι τώρα τουλάχιστον. Η κακή νοοτροπία υπερισχύει.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 338
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν επιτρεπεται! Απλώς κάνουν τα στραβά μάτια! Πάντως και εδω στη Αθήνα, το ιδιο γινεται!

Αυτό εννοούσα ότι κάνουν τα στραβά μάτια.

Το παιδια μας ειναι σιγουρο οτι εκλαμβανουνι καθημερα πολλα λαθος προτυπα και συμπεριφορες γυρω τους.Και εγω εκλαμβανα λαθος προτυπα σαν παιδι, στο σχολειο,στις παρεες κτλ αλλα οι δικοι μου πιστευω ειλικρινα οτι δεν ανησυχησαν ποτε ιδιατερα γιατι απλα μας ειχαν αναπτυξει σωστη κριση.

Και για να σας προλαβω..πρωτοκαπνισα στα 20 μου με πληρη επιγνωση των βλαβερων συνεπειων του τσιγαρου.Ολοι ομως καπου εχουμε το κουσουρι μας ετσι δεν ειναι;

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Εγω να σας πω προσωπικα τι κανω. Ειμαι πρωη ΒΑΡΙΑ καπνιστρια των 4 πακετων την μερα.....(πωπω δραμα)....και περιφανη μη καπνιστρια εδω και 7 χρονια. Οταν αναπνεω τσιγαρο μου ερχετε στην κυριολεξια εμετος. Αλλα δεν μπορω να εμποδισω τον αλλο να το κανει εξω. Μπορω? Οχι. Η μικρη τους βλεπει. Ε, και? Απλα δεν δινω σημασια σε αυτο. Το προσπερναω. Αν καποιος καπνιζει κοντα στην μικρη την παιρνω και παω παραδιπλα. Αν μπορω ΔΕΝ παω σε σπιτια καπνιστων αλλα δεν θα τρελλαθω αν 1 φορα τα 2 χρονια καπνισει 1 τσιγαρο η Θεια μου στην κουζινα μου ενω ειναι ανοιχτα πορτες και παραθυρα. Τι παραδειγμα τωρα θα παρει το παιδι δεν ξερω. Παντως το σπιτι της, θα της δωσει το καλυτερο μιας και ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν καπνιζει. Τωρα αργοτερα τι θα κανει η ιδια θα δουμε. Αλλα σιγουρα δεν μπορω να βαλω μυαλο στους καπνιστες εγω, ουτε μπορω να τους απαγορεψω το εξωτερικο καπνισμα και δεν μπορω να κλεισω και το παιδι σπιτι. Αν ομως ΔΕΝ μπορω να μετακινηθω καπου και ο αλλος καπνιζει ΠΑΝΩ απο το κεφαλι της σαν να μην συμβαινει τπτ τοτε θα του την πω, ναι. Λιγος σεβασμος οταν δεν υπαρχει ευελιξια μετακινησης και υπαρχουν μικρα παιδια ΔΕΝ βλαπτει να υπαρχει και απο τους καπνιστες ΠΡΟΣ τα παιδια....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Συγνωμη αλλα στην Αμερικη ολα τα μαγαζια ειναι γεματα και δεν καπνιζει κανεις!!!!! -20 και καπνιζουν εξω. Εκει γιατι δεν εχουν προβλημα οι ιδιοκτητες? Μηπως ειναι μια ακομη δικαιολογια?

Και όχι μόνο.... Στην Αμερική απαγορεύεται να ανάψεις τσιγάρο έξω από κατάστημα εάν δεν είσαι τουλάχιστον 12 πόδια (γύρω στα 6 μέτρα αν δεν κάνω λάθος) μακριά από την πόρτα - προς αποφυγή του να μπει μέσα ο καπνός εάν κάποιος την ανοίξει.

Παιδιά, μην τρελαθούμε....Τα μαγαζιά δεν κλείνουν λόγω τσιγάρου...Ο κόσμος δεν έχει λεφτα για ξόδεμα πια, να το πάρουμε απόφαση. Βέβαια, θεωρώ άδικο να μην επιτρέπεται το κάπνισμα σε εστιατόρια, μπαρ, καφέ αλλά να επιτρέπεται στο μπουζουξίδικο. Δεν κατάλαβα, οι άλλοι μαγαζάτορες στο πηγάδι ούρησαν?? Ή το κόβεις παντού ή κάνε τεκέ όλα τα μαγαζιά...(προσωπικά είμαι υπέρ του α).

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Διαφημίσεις

Ολοι εχουμε δικαιωματα αλλα εχουμε και υποχρεωσεις...Το καπνισμα καλως η κακως ειναι κατι που επιρρεαζει τη κοινωνια αμεσα(ενοχλειτε ο διπλανος με το καπνο) εμεσα (το παιδι μου βλεπει παντου να καπνιζουν κ περνα στο υποσυνειδητο του ως κατι φυσιολογικο).Για να ζουμε ομαλα σε μια κοινωνια πρεπει να σεβομαστε τους αλλους...Οπως δε μας αρεσει να βγαζει ο διπλανος τα σκουπηδια του στο διαδρομο της πολυκατοικιας ετσι δε πρεπει να ειμαστε τοσο ...φλου με το θεμα καπνισμα.

Ας μη ξεχναμε οτι ο καπνος κολλαει επανω σε οτιδηποτε κ αποτελει κυνδυνο,γι αυτο καλο ειναι να μη παμε τα παιδια σε χωρους οπου υπηρχανε καπνιστες ακομη κ αν εκεινη την ωρα δε καπνιζει κανεις,γιατι εισπνεει βλαβερες ουσιες που εχουνε κολησει επανω στο ταβανι,στις κουρτινες κ.λ.π. χωρις να το καταλαβαινουμε...

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Να διορθωσω το τελευταιο..εννοω σε χωρο που γνωριζουμε οτι πριν καπνιζαν καποιοι ,ακομη κ αν αυτη τη στιγμη που ειμαστε εκει δε καπνιζει κανεις,και δε μιλαμε για τη παιδικη χαρα...(κι οχι να αποφευγουμε τους καπνιστες:lol:)

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Βέβαια, θεωρώ άδικο να μην επιτρέπεται το κάπνισμα σε εστιατόρια, μπαρ, καφέ αλλά να επιτρέπεται στο μπουζουξίδικο. Δεν κατάλαβα, οι άλλοι μαγαζάτορες στο πηγάδι ούρησαν?? Ή το κόβεις παντού ή κάνε τεκέ όλα τα μαγαζιά...(προσωπικά είμαι υπέρ του α).

Το θέμα του πού επιτρέπεται και πού όχι (σύμφωνα με το νόμο) είναι οικονικό και ταξικό. Να μην χαλάσει η ζαχαριένια αυτών που έχουν και ξοδεύουν!

Επίτρεπεται σε μπουζουξίδικα και σε καζίνο..... Επιτρέπεται δηλαδή γι' αυτούς τους καπνιστές που έχουν και μπορούν να ξοδέψουν τα χρήματα που απαιτεί μια τέτοιου είδους διασκέδαση και όχι γι' αυτούς που η μόνη τους διασκέδαση και διεξοδος ήταν το ταβερνάκι ή η καφετέρεια!

Το θέμα του πού επιτρέπεται και πού όχι (σύμφωνα με το νόμο) είναι οικονικό και ταξικό. Να μην χαλάσει η ζαχαριένια αυτών που έχουν και ξοδεύουν!

Επίτρεπεται σε μπουζουξίδικα και σε καζίνο..... Επιτρέπεται δηλαδή γι' αυτούς τους καπνιστές που έχουν και μπορούν να ξοδέψουν τα χρήματα που απαιτεί μια τέτοιου είδους διασκέδαση και όχι γι' αυτούς που η μόνη τους διασκέδαση και διεξοδος ήταν το ταβερνάκι ή η καφετέρεια!

Εμένα πάντως - ως καπνίστρια μιλώ - δεν έχει χαλάσει καθόλου μα καθόλου η ζαχαρένια μου. Ίσα ίσα γλύτωσα και τη μπόχα από τα ρούχα μου:lol: εάν θέλω να καπνίσω στην καφετέρια, βάζω μπουφανάκι, βγαίνω έξω και καπνίζω, ποιό το πρόβλημα?? Και το κέφι μου κανω και κανένα δεν ενοχλώ. Όσο για το σπίτι μου, το μπαλκόνι είναι καπνιστήριο ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

KjMfp2.png

Εμένα πάντως - ως καπνίστρια μιλώ - δεν έχει χαλάσει καθόλου μα καθόλου η ζαχαρένια μου. Ίσα ίσα γλύτωσα και τη μπόχα από τα ρούχα μου:lol: εάν θέλω να καπνίσω στην καφετέρια, βάζω μπουφανάκι, βγαίνω έξω και καπνίζω, ποιό το πρόβλημα?? Και το κέφι μου κανω και κανένα δεν ενοχλώ. Όσο για το σπίτι μου, το μπαλκόνι είναι καπνιστήριο ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

Δεν διαφωνώ με αυτό που λες.

Σχολιάζω το γιατί επιτρέπεται το κάπνισμα σε ορισμένους κλειστούς χώρους και όχι σε άλλους.

Το σωστό είναι ή το απαγορεύεις παντού ή το επιτέπεις παντού!

Διαφημίσεις

Δεν διαφωνώ με αυτό που λες.

Σχολιάζω το γιατί επιτρέπεται το κάπνισμα σε ορισμένους κλειστούς χώρους και όχι σε άλλους.

Το σωστό είναι ή το απαγορεύεις παντού ή το επιτέπεις παντού!

Ναι, κι εγώ αυτό λέω...Παντού τα ίδια....

KjMfp2.png

Τι να πω ρε παιδια εμεις που ζουμε γερμανια και εχουμε μαγαζι που μεσα δεν καπνιζει κανενας εδω και τρια χρονια μια χαρα πανε οι δουλειες,δεν χρειαζεται να πλακωθεις με κανεναν ξερετε γιατι γιατι οι ελληνες παντοτε ετσι ημασταν αντιδραστικοι σε ολα και γιαυτο παμε κατα διαολου,οι καημενοι οι γερμανοι με το που βγηκε ο νομος σουζα δεν καπνιζουν σε δημοσιους χωρους,καταστηματαρχες αμεσως βαλαν ταμπελες απαγορευετε το καπνισμα και ολα οκ,εμεις παντα πρεπει να βρισκουμε δικαιολογιες,πρεπει να πλακωνομαστε γιατι δυστυχως αυτος ειναι ο ελληνας,αυτη ειναι η παιδεια μας και αυτη η κουλτουρα μας αυτα μας εφεραν στην καταστροφη.Εγω που βαφτισα προσφατα τον μικρο ειπα στον καταστηματαρχη δεν θα βαλεις τασακια καθολου και μου ειπε οκ,ολοι καπνιζαν εξω και ευτυχως γιατι ειχαμε παιδακια και πολυ μικροτερα,φανταστειτε να καπνιζαν ολοι μαζι τι θα γινοταν απαπα ουτε να το σκεφτομαι,ενω ετσι απολαμβανεις το φαι και εσυ και τα μικρα.Ενα αλλο παραδειγμα οταν πας στα μπουζουκια απο την καπνιλα δεν βλεπεις ουτε την μυτη σου,βρωμα δεν μπορεις να χαλαρωσεις και απολαυσεις μια βραδια,καπνιζεις ρε φιλε οκ σεβασου και τοβ διπλα ομως που δεν ειναι υποχρεωμενος να μυριζει τον καπνο που εσυ φουμαρεις με περηφανια ας παει σε εναν ειδικο χωρο για καπνιζοντες η να βγει εξω ομως οχι αυτο δεν μπορουν να το κανουν γιατι θα ερχισουν να λενε τα γνωστα εσυ σεβασουμε που καπνιζω και αν δεν σου αρεσει βγες εξω,εδω ομως δεν εχει τετοια αυτος που καπνιζει πρεπει να σεβαστει γιατι αυτος κανει κακο,βγηκε εξω εκανε το τσιγαρακι του και μπηκε ουτε γατα ουτε ζημια,ενω οι ελληνες ετοιμοι παντα για καυγα και για τσαμπουκα,οσο για παιδοτοπους δεν το συζητω υπαρχουν πολλα παιδακια και πολλες εγκυες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρε παιδια πως να το κανουμε δηλ δε γινετε να καπνιζεις μπροστα σε παιδακια και ειδικα ξενα τα οποια δεν σου φταινε σε τιποτα,εγω απωρω με τις μανουλες που καπνιζουν μπροστα στα παιδακι τους που ξερουν πολυ καλα τι κακο κανουν και εξακολουθουν να καπνιζουν δεν εχουν τυψεις δηλ για να απολαυσω εγω κατι πρεπει να καταστρεψω το παιδακι μου;Πρεπει πρωτα να βαλουμε μυαλο και να μην ψαχνουμε συνεχεια δικαιολογιες,να μην θελουμε διπλα μας καποιον που να πεζει το ρολο του αστυνομου,δεν ειμαστε οι μονοι στον κοσμο πανω πρεπει να σεβομαστε τους συνανθρωπους μας και τα παιδακια ειναι το μελλον μας μην τα καταστρεφουμε

Καλά, πολύ που σκάνε οι καταστηματάρχες.... Πρόσφατα βρέθηκαμε με παρέα με 2 μωρά - μεταξύ των οποίων και ο γιος μου - σε ταβέρνα στη Δροσιά Αττικής. Στο κατάστημα υπήρχαν σήματα παντού για την απαγόρευση του καπνίσματος. Τασάκια πουθενά. Ωστόσο μία έξυπνη παρέα στο βάθος μετά από λίγο σκάει κάτι πουράκλες σα λουκάνικα Μεσσηνίας. Η βρώμα απίστευτη, τα μωρά απροστάτευτα. Με το που παίρνουμε χαμπάρι τη μυρωδιά, φωνάζουμε το γκαρσόνι. Του παραπονεθήκαμε ότι ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα, αυτοί καπνίζουν και μας ενοχλούν και έχουμε και μωρά. Μας απαντάει ότι θα τους το πει. Δε λέει τίποτα. Τον ξαναφωνάζουμε, τα ίδια. Το λέμε στον υπεύθυνο (μεσολάβησαν περίπου 15 λεπτά, όπου αποφασίζουμε ότι αν δε σβήσουν τα πούρα θα φύγουμε γιατί τα μωρά δε θα αντέξουν παραπάνω...) και τί μας απαντάει:

"Συγνώμη αλλά δε μπορώ να τους κάνω παρατήρηση, είναι πολύ καλοί πελάτες":shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Έγινε φασαρία και φύγαμε με την ουρά στα σκέλια διότι αναγκαστήκαμε - ενώ είχαμε όλο το δίκιο με το μέρος μας - να υποχωρήσουμε. ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ (Μ.....ΚΙΑ ΜΕΓΑΛΗ).

Παρένθεση 1: Μαζί με μάς διαμαρτυρήθηκε κι άλλη παρέα ηλικιωμένων που επίσης γράφτηκε εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Παρένθεση 2: Η παρέα μας κάπνιζε έξω στην αυλή όποτε ήθελε να καπνίσει (είμαστε όλοι καπνιστές).

Παρένθεση 3: Ο ένας από τους τύπους με τις πουράκλες είχε έρθει με Μαζεράτι (τυχαίο?? Δε νομίζω..).

Συγνώμη αν ξέφυγα από το αρχικό θέμα, ήθελα απλά να πω ότι οι καταστηματάρχες είναι οι πρώτοι που φταίνε σε πολλά από αυτά τα περιστατικά μη εφαρμογής του νόμου ή μη σεβασμού στα δικαιώματα των καπνιστών και μη.

Έχω πάθει κι εγώ ακριβώς το ίδιο. Η λύση είναι μια, απειλώ ότι θα φύγω επιτόπου χωρίς να πληρώσω λογαριασμό εννοείται. Και του προτείνω να καλέσει την αστυνομία αν θέλει ώστε να τους εξηγήσω γιατί δεν πληρώνω εφόσον δεν μου παρέχονται οι προβλεπόμενες από το νόμο υπηρεσίες.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Έχω πάθει κι εγώ ακριβώς το ίδιο. Η λύση είναι μια, απειλώ ότι θα φύγω επιτόπου χωρίς να πληρώσω λογαριασμό εννοείται. Και του προτείνω να καλέσει την αστυνομία αν θέλει ώστε να τους εξηγήσω γιατί δεν πληρώνω εφόσον δεν μου παρέχονται οι προβλεπόμενες από το νόμο υπηρεσίες.

Σωστή! ;) Σε αυτό το θέμα, έχετε απόλυτο δίκιο, κορίτσια. Κλειστός δημόσιος χώρος= τα τασάκια στα σκουπίδια και δεν καπνίζει κανείς, συμφωνώ με τα χίλια. Και με τη Λένα συμφωνώ, που λέει ότι όταν καπνίζει κάποιος δίνει το κακό παράδειγμα, από την άλλη, δεν μπορείς να απαιτήσεις το παιδί σου και γενικότερα τα παιδιά να μην έχουν οπτική επαφή με τον καπνιστή. Συμφωνώ επίσης στο ότι καλό θα ήταν, οι γονείς που είναι καπνιστές, να μην καπνίζουν μπροστά στο παιδί τους σε ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΩΡΟ (σε κλειστό χώρο, το θεωρώ απαράδεκτο), δηλαδή να εξασφαλίζουν ΚΑΙ ότι δεν θα πηγαίνει ο καπνός πάνω του αλλά ΚΑΙ να μην τους βλέπει για να μην επηρεαστεί το παιδί τους. Ωστόσο, μπορώ να καταλάβω και όσους γονείς είναι καπνιστές και καπνίζουν μπροστά στα παιδιά τους, γιατί, εκ των πραγμάτων, ο χρόνος τους είναι περιορισμένος, ο εθισμός του τσιγάρου είναι βαρύς και δεν είναι εύκολο να κρατηθείς και να μην καπνίσεις σε χώρο που σε βλέπει το παιδί. Η κολλητή μου, πχ, παραπονείται που ο άντρας της καπνίζει στο μπαλκόνι και το παιδί, από μέσα από την μπαλκονόπορτα, στο σπίτι, τον βλέπει. Έχει τα δίκια της, αλλά από την άλλη, και αυτός ο δόλιος τι να κάνει? Να παίρνει το ασανσέρ και να κατεβαίνει στο δρόμο 20 φορές τη μέρα? Εμ, δεν γίνεται.....Μακάρι να το έκοβε και για να βελτιώσει την υγεία του αλλά και για να μην το βλέπει το παιδί του, αλλά δεν είναι εύκολο να το κόψεις. Εγώ που κάπνιζα λίγο, με την τρίτη τα κατάφερα.

Όσο ήμουν καπνίστρια, φρόντιζα να μην με βλέπουν και να μην ξέρουν γενικά ότι καπνίζω τα ανίψια μου και τα παιδιά των φίλων μου. Δεν γινόταν όμως να μην με δει να καπνίζω κανένα μα κανένα παιδάκι, ακόμα και τα άγνωστα, εκ των πραγμάτων. Υπόψη, μιλάω μόνο για ΟΠΤΙΚΗ επαφή, το να φυσάω τον καπνό πάνω τους δεν έπαιζε με τίποτα, όχι μόνο στα παιδάκια, αλλά πάνω σε κανένα μα κανένα έμβιο ον δεν πρέπει να φυσάμε τον καπνό μας!

,εγω απωρω με τις μανουλες που καπνιζουν μπροστα στα παιδακι τους που ξερουν πολυ καλα τι κακο κανουν και εξακολουθουν να καπνιζουν δεν εχουν τυψεις δηλ για να απολαυσω εγω κατι πρεπει να καταστρεψω το παιδακι μου;Πρεπει πρωτα να βαλουμε μυαλο

Πιστεύεις δηλ. ότι εμείς τα γαιδούρια οι καπνιστές όταν καπνίζουμε στο μπαλκόνι μας ή στον κήπο μας φροντίζουμε να φυσάμε τον καπνό επάνω στο παιδί ή ότι το παιδί είναι μπάστακας την ώρα που καπνίζουμε ?

Υπόψη, μιλάω μόνο για ΟΠΤΙΚΗ επαφή, το να φυσάω τον καπνό πάνω τους δεν έπαιζε με τίποτα, όχι μόνο στα παιδάκια, αλλά πάνω σε κανένα μα κανένα έμβιο ον δεν πρέπει να φυσάμε τον καπνό μας!

Νομίζω βρε liatatoula μου ότι δεν χρειάζεται να επισημαίνεις κάτι τέτοιο, θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να πιστεύει ότι θα κάναμε κάτι τέτοιο...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Ολοι εχουμε δικαιωματα αλλα εχουμε και υποχρεωσεις...Το καπνισμα καλως η κακως ειναι κατι που επιρρεαζει τη κοινωνια αμεσα(ενοχλειτε ο διπλανος με το καπνο) εμεσα (το παιδι μου βλεπει παντου να καπνιζουν κ περνα στο υποσυνειδητο του ως κατι φυσιολογικο).Για να ζουμε ομαλα σε μια κοινωνια πρεπει να σεβομαστε τους αλλους...Οπως δε μας αρεσει να βγαζει ο διπλανος τα σκουπηδια του στο διαδρομο της πολυκατοικιας ετσι δε πρεπει να ειμαστε τοσο ...φλου με το θεμα καπνισμα.

Ας μη ξεχναμε οτι ο καπνος κολλαει επανω σε οτιδηποτε κ αποτελει κυνδυνο,γι αυτο καλο ειναι να μη παμε τα παιδια σε χωρους οπου υπηρχανε καπνιστες ακομη κ αν εκεινη την ωρα δε καπνιζει κανεις,γιατι εισπνεει βλαβερες ουσιες που εχουνε κολησει επανω στο ταβανι,στις κουρτινες κ.λ.π. χωρις να το καταλαβαινουμε...

Θα το ξαναρωτησω για τελευτια φορα και ελπιζω καποιος να μου απαντησει.

Στη θαλασσα με ενα σκασμο αντιηλιακα που κολυμπουν στην επιφανεια της θαλασσας,με ενα καρο μικροβια απο τα τσισα του καθενος,στις κουνιες με επισης ενα σωρο μικροβια απο αδεσποτα ή κατοικιδια που θεωρουν καποιοι καλο να τα βαλουν μεσα στο παρκο,σε δημοσιες τουαλετες με τα απειρα μικροβια,στο κεντρο μεγαλουπολης με το απιστευτο καυσαεριο και πολλα αλλα που μπορουν αμεσα να βλαψουν το παιδι, πας;

Αν οχι μπραβο σου και καλα κανεις τοτε και το προστατευεις και απο τον καπνο που αιωρειται στην κατα τα αλλα καλη ατμοσφαιρα αν ομως δε δινει καποιος ιδιατερη σημασια σε ολα αυτα και απλα τα αποδεχεται τοτε ειναι υπερβολη να βλεπουμε ως εχθρο μονο τον καπνιστη που στην τελικη το ξερει οτι δεν κανει κατι καλο, δεν περιμενει τον μη καπνιστη να του επιστησει την προσοχη.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Οσο για τους καταστηματαρχες μη συγκρινετε την πολυπαθη Ελλαδα αυτη τη στιγμη ουτε με τη Γερμανια ποσο μαλλον ουτε με την Αμερικη.

Εχουμε που εχουμε την κριση που τη ζουμε στο πετσι μας οσοι ειδικα ειμαστε στο ελευθερο εμποριο εχουμε και την απαγορευση και σου λεει ο καπνιστης(και εγω μεσα) αμ θα παω να σκασω τα ευρω μου για να καταπιεστω κιολας;Αν ειναι να κατσω εξω να καπνισω θα παω, αλλιως καθομαι σπιτι μου και πινω τον καφε μου.

Καλως θα κανει ο καπνιστης ,ομως για καποιον που ζει την οικογενεια του απο μια τετοια επιχειρηση σας πληροφορω οτι σημαινει ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Θα το ξαναρωτησω για τελευτια φορα και ελπιζω καποιος να μου απαντησει.

Στη θαλασσα με ενα σκασμο αντιηλιακα που κολυμπουν στην επιφανεια της θαλασσας,με ενα καρο μικροβια απο τα τσισα του καθενος,στις κουνιες με επισης ενα σωρο μικροβια απο αδεσποτα ή κατοικιδια που θεωρουν καποιοι καλο να τα βαλουν μεσα στο παρκο,σε δημοσιες τουαλετες με τα απειρα μικροβια,στο κεντρο μεγαλουπολης με το απιστευτο καυσαεριο και πολλα αλλα που μπορουν αμεσα να βλαψουν το παιδι, πας;

Αν οχι μπραβο σου και καλα κανεις τοτε και το προστατευεις και απο τον καπνο που αιωρειται στην κατα τα αλλα καλη ατμοσφαιρα αν ομως δε δινει καποιος ιδιατερη σημασια σε ολα αυτα και απλα τα αποδεχεται τοτε ειναι υπερβολη να βλεπουμε ως εχθρο μονο τον καπνιστη που στην τελικη το ξερει οτι δεν κανει κατι καλο, δεν περιμενει τον μη καπνιστη να του επιστησει την προσοχη.

Πηγαίνω σε καθαρές θάλασσες, μένω σε επαρχία άρα δεν υπάρχει τόσο πολύ καυσαέριο, τις δημόσιες τουαλέτες τις αποφεύγω, παιδί δεν έχω ακόμα για να σου πω για το πάρκο, αλλά δε νομίζω ότι είναι το ίδιο βλαβερή η κοπριά των ζώων με τα χημικά.

Ακόμα όμως κ αν θεωρήσουμε ότι όλα όσα αναφέρεις συμβαίνουν γιατί κάποιος δεν μπορεί να τα αποφύγει 100% αυτό σημαίνει ότι αφού έχει αναγκαστικά βλαπτικές επιδράσεις σε διάφορους τομείς (κ πάλι λόγω της ασυνειδησίας) θα πρέπει να φορτώνεται με ότι βλαπτικό υπάρχει γενικότερα κ να μην το θεωρεί άσχημο; Κ να λέει δεν πειράζει αφού αναγκάζομαι χωρίς να θέλω να κάνω όλα τα υπόλοιπα ας μην διαμαρτυρηθώ για τίποτα; Κ να παίρνει θέση υπέρ σε κάτι που είναι λάθος επειδή συμβαίνουν κ άλλα άσχημα στη ζωή τα οποία δυσκολεύεται να αποφύγει;

Καταλαβαίνω πώς το εννοείς αλλά πιστεύω πως, ό,τι μπορείς καλό είναι να το αποφεύγεις κ να διαμαρτύρεσαι γι' αυτό. Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να βελτιωθούν τα κακώς κείμενα. Απλά εδώ συζητάμε για το παθητικό κάπνισμα. Αν συζητούσαμε για τα άσχημα που αναφέρεις παραπάνω θα εκφράζαμε κ πάλι την δυσαρέσκεια μας...Σίγουρα δεν είναι το κάπνισμα ο μοναδικός εχθρός όπως λες, είναι απλά ένα αρνητικό μέσα σε τόσα πολλά...

Δεν το καταλαβαινω αυτο. Τι παει να πει χιλιες φορες ενα τσιγαρο παρα οτιδηποτε αλλο?

Το ειπα σε σιγκριση με κατι που αναφερθηκε πιο πανω στοι οτι υπαρχουν χιλιαδες ''πολυ κακα'' πραγματα που αναπνεουν τα παιδια μας εξω γιαυτο ειπα οτι το λεω σε πολυ γενικη εννοια....!

Εσενα το τσιγαρο (αναφερομαι σε ολους τους καπνιστες) σε ευχαριστει το τσιγαρακι και δικαιωμα σου, εγω ομως δεν εχω δικαιωμα να φαω σε μια ταβερνα σαν ανθρωπος, να απολαυσω το καφεδακι μου μαζι με το παιδι μου (απο ποτε απαγορευεται η εισοδος στα παιδια και δεν το εχω καταλαβει?) χωρις να εχω την τσιγαριλα του καθενος μεσα στην μουρη μου? Γιατι καταπατειτε τα δικαιωματα μου? Γιατι δεν μενετε μεσα στους ειδικους χωρους που υπαρχουν (οπου υπαρχουν) και κανετε τεκε ολο το μαγαζι και εγω θα πρεπει να το ανεχομαι? Γιατι οταν θα μιλησω και θα ζητησω να σβησετε το τσιγαρο (που ειναι δικαιωμα μου και συμφωνα με το νομο) εγω θα ειμαι κακια, η τρελη, η αναγωγη κτλ?

Γιατι δεν σεβεστε τα ορια και ψαχνετε δικαιολογιες?

τουλαχιστον στις απαντησεις στο θεμα ως τωρα αλλα και γενικα νομιζω πως οι καπνιστες ΠΑΝΕ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑΣΑΚΙΑ.

και οσο για ολα τα υπολοιπα που γραφεις με την ιδια λογικη θα μπορουσα να απαντησω και για τα δικαιωματα των καπνιστων που δεν ειναι σεβαστα, κτλ...

- Ναπω επισης πως το τσιγραο δεν εχει να κανει με προτυπο νετ και καλα.δε χρειαζετε καθε φορα να υπερβαλουμε σε τετοια.

ξερω ατομα που οι γονεις ηταν φανατικα κατα του καπνισματος αλλα τα παιδια τους καπνιζαν.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Οσο για τους καταστηματαρχες μη συγκρινετε την πολυπαθη Ελλαδα αυτη τη στιγμη ουτε με τη Γερμανια ποσο μαλλον ουτε με την Αμερικη.

Εχουμε που εχουμε την κριση που τη ζουμε στο πετσι μας οσοι ειδικα ειμαστε στο ελευθερο εμποριο εχουμε και την απαγορευση και σου λεει ο καπνιστης(και εγω μεσα) αμ θα παω να σκασω τα ευρω μου για να καταπιεστω κιολας;Αν ειναι να κατσω εξω να καπνισω θα παω, αλλιως καθομαι σπιτι μου και πινω τον καφε μου.

Καλως θα κανει ο καπνιστης ,ομως για καποιον που ζει την οικογενεια του απο μια τετοια επιχειρηση σας πληροφορω οτι σημαινει ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Εάν όμως υπήρχε αυστηρή τήρηση του νόμου, δηλαδή με το που το έβαζε κάποιος μέσα τασάκι είχε επιπτώσεις, ο καταστηματάρχης δεν θα ένιωθε "απειλή" από τους υπόλοιπους (συναδέλφους) που παραβιάζουν τον νόμο ώστε να το κάνει κ αυτός. Άρα δε θα γινόταν ότι κ στις άλλες χώρες;

Πιστεύεις δηλ. ότι εμείς τα γαιδούρια οι καπνιστές όταν καπνίζουμε στο μπαλκόνι μας ή στον κήπο μας φροντίζουμε να φυσάμε τον καπνό επάνω στο παιδί ή ότι το παιδί είναι μπάστακας την ώρα πο

επειδη εχω δει πολλεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς φορες μαμαδες με τα παιδια μπροστα και αυτες με το τσιγαρο στο στομα,να τα φιλανε κιολας μετα απο την καθε τζουρα,να κρατανε στο ενα χερι το τσιγαρο και στο αλλο το παιδακι γιαυτες τις μαμαδες μιλαω

Το ειπα σε σιγκριση με κατι που αναφερθηκε πιο πανω στοι οτι υπαρχουν χιλιαδες ''πολυ κακα'' πραγματα που αναπνεουν τα παιδια μας εξω γιαυτο ειπα οτι το λεω σε πολυ γενικη εννοια....!

τουλαχιστον στις απαντησεις στο θεμα ως τωρα αλλα και γενικα νομιζω πως οι καπνιστες ΠΑΝΕ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑΣΑΚΙΑ.

και οσο για ολα τα υπολοιπα που γραφεις με την ιδια λογικη θα μπορουσα να απαντησω και για τα δικαιωματα των καπνιστων που δεν ειναι σεβαστα, κτλ...

- Ναπω επισης πως το τσιγραο δεν εχει να κανει με προτυπο νετ και καλα.δε χρειαζετε καθε φορα να υπερβαλουμε σε τετοια.

ξερω ατομα που οι γονεις ηταν φανατικα κατα του καπνισματος αλλα τα παιδια τους καπνιζαν.

Ποια ακριβως ειναι τα δικαιωματα των καπνιστων που δεν ειναι σεβαστα? Γιατι μεχρι τωρα εγω βλεπω μια χαρα να γευονται το τσιγαρακι τους εις βαρος της δικη μου υγειας και των παιδιων μου και μαλιστα με τουπε!!!!

Ποια ακριβως ειναι τα δικαιωματα των καπνιστων που δεν ειναι σεβαστα? Γιατι μεχρι τωρα εγω βλεπω μια χαρα να γευονται το τσιγαρακι τους εις βαρος της δικη μου υγειας και των παιδιων μου και μαλιστα με τουπε!!!!

τι ναπω... εγω δεν ειδα κατι τετοιο.τα δικαιωματα για μενα ειναι οτι αν ειμαισε μερος που δεν επιτρεπετε ΝΑΙ να μου την πεις και να με διωξεις. αν ομως ειμαι σε μερος που ειναι οκ και σε ενοχλει τοτε να πας εσυ αλλου. και για να μιλησω μονο για μενα ωστε να μπορω να ειμαι καθετη εγω δε το κανω αυτο και με κανενα τουπε!!!

αν ειμαι σε σημειο που επιτρεπετε να καπνισω καπνιζω! οταν βγαινω πχ με μια φιλη μου δεν καπνιζει και παμε ικεα καθομαστε στο μη καπνιζοντων. ποτε δεν την επεβαλα να παμε στην αλλη πλευρα γιανα κανω τσιγαρο παρολο που μου το προτινε. ακομα και σπιτι μου που ερχετε δε κανω τσιγαρο εκεινη την ωρα.

1-2-3MPOMPIRES!!!

"... το πιο ενδιαφέρον είναι ότι δεκάδες οικονομετρικές και κοινωνικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία 15 χρόνια στα πλέον έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά έδειξαν ότι, στα περισσότερα κράτη που εφαρμόστηκαν οι εν λόγω απαγορεύσεις του καπνίσματος, δεν υπήρχε καμία αρνητική επίπτωση στην οικονομική απόδοση (δηλ. στον ʽτζίροʼ) των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης...

..... Συμπερασματικά, περισσότερες από 100 επιστημονικές μελέτες σε διαφορετικά κράτη (ακόμη και σε χώρες που το κάπνισμα είναι μέρος της κουλτούρας τους, όπως η γειτονική Ιταλία) έχουν δείξει ότι η απαγόρευση του καπνίσματος είναι πιθανότερο να ωφελήσει παρά να βλάψει τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης. Μάλιστα, οι καπνιστές πελάτες προτιμούν να συνεχίσουν να επισκέπτονται τα αγαπημένα τους μέρη ακόμη και όταν δεν επιτρέπεται να καπνίσουν – ορισμένοι μάλιστα βρίσκουν με αυτό τον τρόπο και την κατάλληλη ευκαιρία να κόψουν το κάπνισμα. ...."

http://www.nosmoke.gr/smokingandconsequences/articlesaboutsmoking/233-oikonomikes-epiptoseis.html

Λογικό είναι, αφού εμείς που μας ενοχλεί ο καπνός δεν βγαίνουμε, για να μην γυρίσουμε σπίτι με ρούχα που βρωμάνε επι 3 μέρες. Αν η κατάσταση αλλάξει και τηρηθεί ο νόμος, θα βγαίνουμε και φυσικά θα αυξηθούν τα κέρδη των μαγαζιών.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...