Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ειλικρινά.Είχα άδικο;( τσιγάρο)

DALIA

Recommended Posts

μετά από όλα αυτά που έχουμε καταλήξει;;;;

1. πιστεύω συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να μην καπνίζουμε σε κλειστούς χώρους σεβόμενοι τους μη καπνίζοντες και το νόμο, βέβαια οι καταστηματάρχες, για να καλοπιάσουν τους καπνιστές οι οποίοι δεν αντέχουν ούτε ένα 2 ωρο χωρίς καπνό......(να μου πεις τι ξέρεις εσύ από εξάρτηση....) και επειδή οι γονείς μας μας έχουν περάσει την νοοτροπία ότι έτσι πρέπει, καπνίζοντας μέσα στην μούρη μας......εν αγνοία τους κι αυτοί...δέσμιοι των παθών τους....., οι καταστηματάρχες λοιπόν διαμορφώνουν είδικά κλειστά εντελώς απομονωμένα ή όχι καπνιστήρια που τα βαφτίζουν "εξωτερικό χώρο"......ενώ είναι κλειστός με τέντες, τζαμαρίες κ.λ.π.

2. στο ύπαιθρο μπορούμε να καπνίζουμε αλλά υπάρχουν ενστάσεις ως προς την παρουσία παιδιών στον χώρο και κατά πόσο, αποτελώντας πρότυπο για αυτά, τα επιρρεάζουμε να καπνίσουν και αυτά στο μέλλον (παιδικές χαρές, προαύλια σχολείων...., παιδότοποι)

αυτό που με εξοργίζει είναι ότι, ενώ εδώ ψάχνουμε κάθε φορά να βρούμε το παραθυράκι στο νόμο ή δεν τον τηρούμε (του έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει...) και το παίζουμε και έξυπνοι, με προσοχή μην μας πατήσουν τα "δικαιώματα"...... μόλις πάμε έξω όπου ισχύει ο ίδιος νόμος είμαστε κοτούλες υπάκουες :?:???:

Η παλιά νοοτροπία που ήθελε το κάπνισμα ως αναγκαίο κακό με λίγη δόση γοήτρου και μαγκιάς πρέπει να αλλάξει, αποτελεί μια θανατηφόρα συνήθεια και για τον καπνιστή και για τους γύρω του.....

το τσιγάρο είναι ένα ...νόμιμο ναρκωτικό-καταπραυντικό του στρες και της νευρικότητας μας, το έχουμε συνδιάσει με στιγμές απόλαυσης και διασκέδασης..... οι άλλοι όμως δεν διασκεδάζουν και τόσο να ρουφάνε τον καπνό μας ή τα παιδιά τους να μας βλέπουν.....πάνω στην ....μαστούρα.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 338
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μετά από όλα αυτά που έχουμε καταλήξει;;;;

1. πιστεύω συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να μην καπνίζουμε σε κλειστούς χώρους σεβόμενοι τους μη καπνίζοντες και το νόμο, βέβαια οι καταστηματάρχες, για να καλοπιάσουν τους καπνιστές οι οποίοι δεν αντέχουν ούτε ένα 2 ωρο χωρίς καπνό......(να μου πεις τι ξέρεις εσύ από εξάρτηση....) και επειδή οι γονείς μας μας έχουν περάσει την νοοτροπία ότι έτσι πρέπει, καπνίζοντας μέσα στην μούρη μας......εν αγνοία τους κι αυτοί...δέσμιοι των παθών τους....., οι καταστηματάρχες λοιπόν διαμορφώνουν είδικά κλειστά εντελώς απομονωμένα ή όχι καπνιστήρια που τα βαφτίζουν "εξωτερικό χώρο"......ενώ είναι κλειστός με τέντες, τζαμαρίες κ.λ.π.

2. στο ύπαιθρο μπορούμε να καπνίζουμε αλλά υπάρχουν ενστάσεις ως προς την παρουσία παιδιών στον χώρο και κατά πόσο, αποτελώντας πρότυπο για αυτά, τα επιρρεάζουμε να καπνίσουν και αυτά στο μέλλον (παιδικές χαρές, προαύλια σχολείων...., παιδότοποι)

αυτό που με εξοργίζει είναι ότι, ενώ εδώ ψάχνουμε κάθε φορά να βρούμε το παραθυράκι στο νόμο ή δεν τον τηρούμε (του έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει...) και το παίζουμε και έξυπνοι, με προσοχή μην μας πατήσουν τα "δικαιώματα"...... μόλις πάμε έξω όπου ισχύει ο ίδιος νόμος είμαστε κοτούλες υπάκουες :?:???:

Η παλιά νοοτροπία που ήθελε το κάπνισμα ως αναγκαίο κακό με λίγη δόση γοήτρου και μαγκιάς πρέπει να αλλάξει, αποτελεί μια θανατηφόρα συνήθεια και για τον καπνιστή και για τους γύρω του.....

το τσιγάρο είναι ένα ...νόμιμο ναρκωτικό-καταπραυντικό του στρες και της νευρικότητας μας, το έχουμε συνδιάσει με στιγμές απόλαυσης και διασκέδασης..... οι άλλοι όμως δεν διασκεδάζουν και τόσο να ρουφάνε τον καπνό μας ή τα παιδιά τους να μας βλέπουν.....πάνω στην ....μαστούρα.....

τα ειπες πολυ ωραια,μπραβο σου

Βρε κοριτσια αντε και καπνιζω εγω και ο καθε καπνιστης σε εξωτερικο χωρο και μολυνω την ατμοσφαιρα και ειμαι λαθος προτυπο για το παιδι του μη καπνιστη κτλ κτλ.

Ο μη καπνιστης ειναι αμεπτος;

Δεν μολυνει πουθενα την ατμοσφαιρα που αναπνεει,ζει,μεγαλωνει και παιζει και το δικο μου παιδι;

Τι συζηταμε τωρα...για ποια ηθικη;

Ολοι παρατυπουμε καπου.ΟΛΟΙ.

Για αυτο μην κολλατε μονο εκει.

Ο καπνιστης, ειναι καπνιστης(κακως μεν αλλα ειναι) και ξερει τα στραβα του καπνισματος και βεβαιως οφειλει να προστατεψει τα παιδια και τους γυρω του απο παθητικο καπνισμα αλλα και απο πολλα αλλα που σιγουρα δε δημιουργει μονο αυτος.

Ο καθε ενηλικας ανθρωπος ομως ειτε καπνιζει ,ειτε οχι οφειλει να σεβεται γενικως τον συνανθρωπο του πραγμα που δυστηχως δε γινεται εμπρακτως αλλιως η μονη απειλη στον πλανητη θα ηταν οι καπνιστες.

οι άλλοι όμως δεν διασκεδάζουν και τόσο να ρουφάνε τον καπνό μας ή τα παιδιά τους να μας βλέπουν.....πάνω στην ....μαστούρα.....

Επειδη ξεφευγουμε πολυ να πω κατι τελευταιο.

Ο καπνιστης σε καμμια περιπτωση αγαπητη corina δεν ειναι ''μαστουρης''.

Πως θες λοιπον και ελπιζεις ή απαιτεις να σε σεβαστει ενας καπνιστης αν τον αποκαλεις τη μια ''νηπιο'' και την αλλη ''μαστουρη'';

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Βρε κοριτσια αντε και καπνιζω εγω και ο καθε καπνιστης σε εξωτερικο χωρο και μολυνω την ατμοσφαιρα και ειμαι λαθος προτυπο για το παιδι του μη καπνιστη κτλ κτλ.

Ο μη καπνιστης ειναι αμεπτος;

Δεν μολυνει πουθενα την ατμοσφαιρα που αναπνεει,ζει,μεγαλωνει και παιζει και το δικο μου παιδι;

Τι συζηταμε τωρα...για ποια ηθικη;

Ολοι παρατυπουμε καπου.ΟΛΟΙ.

Για αυτο μην κολλατε μονο εκει.

Ο καπνιστης, ειναι καπνιστης(κακως μεν αλλα ειναι) και ξερει τα στραβα του καπνισματος και βεβαιως οφειλει να προστατεψει τα παιδια και τους γυρω του απο παθητικο καπνισμα αλλα και απο πολλα αλλα που σιγουρα δε δημιουργει μονο αυτος.

Ο καθε ενηλικας ανθρωπος ομως ειτε καπνιζει ,ειτε οχι οφειλει να σεβεται γενικως τον συνανθρωπο του πραγμα που δυστηχως δε γινεται εμπρακτως αλλιως η μονη απειλη στον πλανητη θα ηταν οι καπνιστες.

Eκει ειναι το θεμα μας?Ποιος μολυνει περισσοτερο?

Για ποια ηθικη μιλαμε στην τελικη? Και ποιον σεβασμο? Δεν γουσταρω να καπνιζεις (ολοι οι καπνιστες) στην μουρη μου. Τι δεν καταλαβαινεις επιτελους? Ο δικος σου καπνος εχει επιπτωσεις στην υγεια μου και στην τελικη ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ μου, να ΜΗΝ αναπνευω το τσιγαρο του καθενος.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ δικο ΜΟΥ και του ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ.

Τι μπερδευεις τα πυρινικα, την μολυνση του αερα.

Εχω εργοστασια και μολυνω και δεν το ξερω? Εχω πυρινικα? Γιατι ακριβως μας κατηγορεις?

Και ανακυκλωση κανω και απ ολα.

Μπορεις απλα να σεβαστεις τους χωρους για μην καπνιστες και να αφησεις τις δικαιολογιες?

Αυτο ζηταμε εμεις οι μη καπνιστες, οι παρανοικοι και οι παραλογοι!!!!

Μπορειτε να σεβαστειτε τα σχολεια? Μπορειτε να σεβαστειτε τις παραλιες που σας υπενθυμιζω οτι δεν ειναι μεγαλο τασακι? Μπορειτε να μην πετατε τα σταχτοδοχεια των αυτοκινητων σας οπου βρειτε? Μπορειτε να μην πετατε τις γοπες σας στις παιδικες χαρες γιατι δεν φταιει σε τιποτα το δικο μου παιδι να παθει δηλητηριαση? Οπως βλεπεις και εσεις συμμετεχετε στην μολυνση του περιβαλλοντος!!!!!

Με παρα πολλους τροπους.

Αλλα το θεμα μας δεν εκει.

Ο σεβασμος αγαπητη μου ειναι το θεμα μας. Ο σεβασμος σε εμενα την μη καπνιστρια και το παιδι μου!!!!!

Και για αλλη μια φορα να πω οτι δεν μιλαω για εξωτερικους χωρους ή για χωρους που επιτρεπεται το καπνισμα!!!!!!!! Ετσι, για να το εμπεδωσουν καποιοι που επιμενουν να καταλαβαινουν αλλα και αλλα μονο και μονο επειδη δεν τους συμφαιρει και επειδη δεν εχουν επιχειρηματα.

Διαφημίσεις

Και για αλλη μια φορα να πω οτι δεν μιλαω για εξωτερικους χωρους ή για χωρους που επιτρεπεται το καπνισμα!!!!!!!! Ετσι, για να το εμπεδωσουν καποιοι που επιμενουν να καταλαβαινουν αλλα και αλλα μονο και μονο επειδη δεν τους συμφαιρει και επειδη δεν εχουν επιχειρηματα.

Ναι;

Ε τοτε που ακριβως διαφωνουμε;Σου ειπε κανεις οτι κανουμε ολοι οι καπνιστες τα παραπανω που αναφερεις;

Και γιατι η κυρια (η μη καπνιστρια)μπηκε μεσα στον χωρο που επιτρεποταν το καπνισμα και φρικαρε με τη Dalia που καπνιζε ενω μπορουσε καλλιστα να παει να κατσει ειτε μεσα,ειτε εξω απο αυτο το χωρο;

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Και γιατι η κυρια (η μη καπνιστρια)μπηκε μεσα στον χωρο που επιτρεποταν το καπνισμα και φρικαρε με τη Dalia που καπνιζε ενω μπορουσε καλλιστα να παει να κατσει ειτε μεσα,ειτε εξω απο αυτο το χωρο;

ΟΕΟ !!!!!!!!!!

Που είναι το θέμα ?

Οφ τόπικ εδώ και κάτι σελίδες τώρα, Ντάλια, φανταζόσουν που θα πάει το θέμα ?

Να βγώ οφ και εγώ, εμένα με ενοχλούν τα πρότυπα της τηλεόρασης, που θέλω να βγάλω βόλτα τα παιδιά μου στην παραλία και θα πρέπει να κάνω σλάλομ στα κακά από τους σκύλους και το ΔΝΤ. Επίσης η παγκόσμια φτώχεια, η ελληνική φτώχεια, η έκπτωση αξιών και προτύπων.

Α, και δεν μ' αρέσει να με φωνάζουν Μαίρη και Μαιρούλα .....

:lol::lol::lol::lol:

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Ναι;

Ε τοτε που ακριβως διαφωνουμε;Σου ειπε κανεις οτι κανουμε ολοι οι καπνιστες τα παραπανω που αναφερεις;

Σε τι διαφωνουμε? Στο οτι καπνιζετε σε χωρους που απαγορευεται!!!!!

Γυρνα σε ολες τις καφετεριες και ελα να μου πεις αν εχω αδικο.

Πραγματικα δεν εχω τι αλλο να πω!!! Ειλικρινα ομως.

Προφανως μαζι με τον μη σεβασμο την ειρωνια και ολα τα αλλα για αυτους που δεν καπνιζουν, εχετε και παρωπιδες. Βλεπετε μονο αυτο που θελετε.

Σε τι διαφωνουμε? Στο οτι καπνιζετε σε χωρους που απαγορευεται!!!!!

Γυρνα σε ολες τις καφετεριες και ελα να μου πεις αν εχω αδικο.

Πραγματικα δεν εχω τι αλλο να πω!!! Ειλικρινα ομως.

Προφανως μαζι με τον μη σεβασμο την ειρωνια και ολα τα αλλα για αυτους που δεν καπνιζουν, εχετε και παρωπιδες. Βλεπετε μονο αυτο που θελετε.

Σοβαρα μιλας;

Τοσες σελιδες διαβαζουμε οτι ειμαστε ανηθικοι,οτι ειμαστε νηπια,μαστουρηδες ,οτι μολυνουμε την ατμοσφαιρα ,οτι υποβαλουμε τα παιδια μας σε κινδυνο,οτι τα παιδια μας κανουν aerolin και Flixotide για αυτο,οτι μια μη καπνιστρια φρικαρε στο μονο χωρο ενος τεραστιου καταστηματος που επιτρεποταν το καπνισμα και την ειπε σε καπνιστρια ειρωνικα,οτι ειμαστε λαθος προτυπα και τελος οτι εμεις εχουμε παρωπιδες ;;; :lol:

Ωραια ευχομαι και ειλικρινα το λεω μεσα απο την καρδια μου κανενα απο τα παιδια μας που μεγαλωνουμε να μην γινουν ποτε καπνιστες αλλα πανω απο ολα να γινουν ανθρωποι με σεβασμο στους γυρω τους.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Ναι;

1ον-Το κάπνισμα στον συγκεκριμένο χώρο ΔΕΝ επιτρεπόταν (επειδή δεν ήταν ανοιχτός, αλλά τον είχαν κλείσει με διάφορα τεχνάσματα), οπότε οι υπεύθυνοι του καταστήματος, η Dalia και όσοι κάπνιζαν στον χώρο αυτό παρανόμησαν.

2ον-Η υπευθυνότητα και ευσυνειδησία των πολιτών-καπνιστών δεν τελειώνει εκεί που τελειώνει ο νόμος, γιατί υπάρχουν κι άλλοι χώροι όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες (παιδιά, έγκυες, άρρωστοι, ηλικιωμένοι) τους οποίους ο ισχύον νόμος δεν τους προστατεύει. Αυτό βέβαια, για να το σεβαστεί ένας λαός, πρέπει να έχει και την ανάλογη κουλτούρα και παιδεία, και όχι να ψάχνει παραθυράκια για να λουφάρει.

Διαφημίσεις

1ον-Το κάπνισμα στον συγκεκριμένο χώρο ΔΕΝ επιτρεπόταν (επειδή δεν ήταν ανοιχτός, αλλά τον είχαν κλείσει με διάφορα τεχνάσματα), οπότε οι υπεύθυνοι του καταστήματος, η Dalia και όσοι κάπνιζαν στον χώρο αυτό παρανόμησαν.

.

Η ουσία είναι αλλού, αγαπητή φίλη. Έστω ότι ο χώρος ήταν ένα "παράνομο" καπνιστήριο, το οποίο το έφτιαξε το μαγαζί για να μην χάνει τους καπνιστές πελάτες του. Από τη στιγμή που υπήρχε ολόκληρη μαγαζάρα για τους μη καπνιστές, από τη στιγμή που υπήρχε ΚΑΙ εξωτερικός χώρος χωρίς τέντα, που δεν ήταν κλειστός από πουθενά, η συγκεκριμένη κυρία γιατί πήγε και χώθηκε στο "παράνομο" καπνιστήριο και πήγε και τους ζήτησε, και με εριστικό μάλιστα τρόπο, να σβήσουν το τσιγάρο? Δηλαδή, συγνώμη κιόλας, αλλά αυτό εμένα μου φαίνεται σαν αυτήν την παροιμία που λέει "ξύνομαι στη γκλίτσα του τσομπάνη". Είχε εκατό χώρους για να καθίσει, σε μαγαζί που ΕΥΤΥΧΩΣ, τηρούσαν το νόμο (ΟΚ, όχι 100%, αλλά σε μεγάλο βαθμό, τουλάχιστον) και επέλεξε να πάει να κάνει καυγά με άσχετους ανθρώπους. Αυτό τώρα σε εσάς που είστε αντικαπνίστριες (και καλά κάνετε), σας φαίνεται λογικό? Εμένα καθόλου. Πολλά ζητάτε όμως και εσείς οι αντικαπνιστές, τελικά. Σας ενοχλεί να βλέπετε τον άλλον να καπνίζει σε ένα προστατευμένο περιβάλλον και γενικώς, σας ενοχλεί να βλέπετε τον άλλον να καπνίζει, γενικώς! Ε, συγνώμη κιόλας, αλλά πολλά ζητάτε! Εξασφαλίστε ότι εσείς και το παιδί σας, όταν πηγαίνετε σε ένα μαγαζί δεν θα είστε εκτεθειμένοι στον καπνό και από εκεί και πέρα, αφήστε τον καπνιστή, αν δεν σας ενοχλεί και δεν είναι στον ίδιο χώρο με εσάς, να καπνίζει και να βλάπτει τον εαυτό του.

2ον-Η υπευθυνότητα και ευσυνειδησία των πολιτών-καπνιστών δεν τελειώνει εκεί που τελειώνει ο νόμος, γιατί υπάρχουν κι άλλοι χώροι όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες (παιδιά, έγκυες, άρρωστοι, ηλικιωμένοι) τους οποίους ο ισχύον νόμος δεν τους προστατεύει. Αυτό βέβαια, για να το σεβαστεί ένας λαός, πρέπει να έχει και την ανάλογη κουλτούρα και παιδεία, και όχι να ψάχνει παραθυράκια για να λουφάρει.

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα.

Σοβαρα μιλας;

Τοσες σελιδες διαβαζουμε οτι .... μολυνουμε την ατμοσφαιρα ,....

Επειδή - αν δεν κάνω λάθος - τη λέξη ατμόσφαιρα εγώ την χρησιμοποίησα, δεν ανέφερα μόλυνση, αλλά συγκεκριμένα είχα πει για "καθαρή ατμόσφαιρα" και αφορούσε την ατμόσφαιρα εσωτερικού χώρου καταστήματος, η οποία σαφέστατα επιβαρύνεται από το κάπνισμα, επειδή, όπως πιο ευγενικά προσπάθησα παραπάνω να σου εξηγήσω, κάποια στιγμή ξέφυγες ΚΑΙ ΕΣΥ από τους εξωτερικούς χώρους και αναφερόσουν σαφέστατα στους ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ!

Δεν θέλησα να το συνεχίσω παραπάνω και μάλιστα σου ζήτησα και συγγνώμη αν κατάλαβα λάθος για εσωτερικούς χώρους, ΑΛΛΑ και εσύ παρακαλώ να σταματήσεις την καραμέλα της μόλυνσης της ατμόσφαιρας, η οποία βρίσκεται μόνο στη σφαίρα της δικής σου φαντασίας.

Παιδιά μπορούμε να αφήσουμε τους εσωτερικός χώρους ( υπάρχει thread για εσωτερικούς) και να συνεχίσουμε την συζήτηση για εξωτερικούς και ' παράνομα " καπνιστηρια;

rQGhp3.png

katrin, έχουμε αναφερθεί πολλά άτομα στη μόλυνση της ατμόσφαιρας, σε ποστς προηγούμενα από το δικό σου. Δεν νομίζω ότι έχει πιαστεί η Ρίτα μόνο από το δικό σου σχόλιο. Αν θυμάμαι καλά (γιατί έχω γράψει πάααααρα πολλά), και εγώ είχα γράψει για τις μεγαλουπόλεις και τα παιδιά που ζουν σε αυτές και δεν αναπνέουν καθαρό αέρα. Στην Αθήνα, ας πούμε, έχουμε εξοικειωθεί δυστυχώς σε αυτή την τόσο μολυσμένη ατμόσφαιρα.....Και το είχα γράψει, αν θυμάμαι καλά, ως απάντηση σε σχόλιο για το τι θα πάθει κάποιος αν είναι κάπου έξω και κάποιος δίπλα του καπνίζει. Δεν μιλάμε φυσικά για την περίπτωση που του φυσάει τον καπνό στη μούρη!

Παιδιά μπορούμε να αφήσουμε τους εσωτερικός χώρους ( υπάρχει thread για εσωτερικούς) και να συνεχίσουμε την συζήτηση για εξωτερικούς και ' παράνομα " καπνιστηρια;

Να γίνει νόμιμο το συγκεκριμένο "παράνομο" καπνιστήριο, αν είναι όντως παράνομο. :wink::-) Δεν ξέρω τι ισχύει στο εξωτερικό, γιατί την τελευταία φορά που ταξίδεψα σε άλλη χώρα, στην Τσεχία συγκεκριμένα, πριν από 4 χρόνια, δεν επιτρεπόταν μεν το κάπνισμα, αλλά επειδή είμασταν πολλά γκρουπ ελλήνων και πιάναμε μόνοι μας τα μαγαζιά που μας πήγαιναν, μας άφηναν να καπνίζουν. Αυτό όμως ήταν πριν από 4 χρόνια, δεν ξέρω που στέλνουν τον κόσμο να καπνίζει, αν τους λένε να βγουν απλά έξω ή αν το έξω τους είναι ειδικά διαμορφωμένο για να μην παγώνει ο καπνιστής ή καίγεται από τον ήλιο, ανάλογα με την εποχή. Αν δεν έχουν τέτοιους χώρους και έχουμε εμείς εδώ, σε κάποιες καφετέριες (έστω, "παράνομους"), τότε σωστά τους έχουμε. :) Μην το παίρνουμε ότι η Ελλάδα είναι σε όλα λάθος. Ας τον φροντίσουμε και τον ρημάδη τον καπνιστή, ας του έχουμε έναν ωραίο, δικό του χώρο, δεν είναι ωραίο απλά να ανοίγουμε την πόρτα του καφέ, ή του μπαρ και να του λέμε "όξω, ρε! ":lol:

Διαφημίσεις

Chatziko με τίποτα δε φανταζόμουν που θα πήγαινε.Εγω το άνοιξα γιατί εκείνη τη μέρα τανευρα ήταν πάνω από το κεφάλι. Liatatoula παιδί μου ώρες ώρες αυτά που γράφεις είναι τόσο όπως τα γράφεις που νομίζω ήσουν στο μαγαζί; Τελικά θα μου απαντήσει κάποιος μη καπνιστης αν σας ενοχλούν τα ΄παρανομά καπνιστηρια και το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους; Καλά αυτό περί μαστουρας προσπαθώ να μην το σχολιάσω και εύχομαι να τα καταφέρω

rQGhp3.png

Chatziko με τίποτα δε φανταζόμουν που θα πήγαινε.Εγω το άνοιξα γιατί εκείνη τη μέρα τανευρα ήταν πάνω από το κεφάλι. Liatatoula παιδί μου ώρες ώρες αυτά που γράφεις είναι τόσο όπως τα γράφεις που νομίζω ήσουν στο μαγαζί; Τελικά θα μου απαντήσει κάποιος μη καπνιστης αν σας ενοχλούν τα ΄παρανομά καπνιστηρια και το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους; Καλά αυτό περί μαστουρας προσπαθώ να μην το σχολιάσω και εύχομαι να τα καταφέρω

ντάλια, σίγουρα ΔΕΝ ήμουν στο επίμαχο μαγαζί, αλλά έχω πάει σε άαααααπειρα Goodies και έχω δει πως διαμορφώνουν τους χώρους τους, οπότε έχω μια καλή εικόνα, για αυτό και παρασύρομαι λίγο. Δεν το παίζω ξερόλας, σίγουρα εσύ ή κάποιος άλλος που ξέρετε το συγκεκριμένο κατάστημα, ξέρετε 100 % πως ήταν διαμορφωμένο. Για το παράνομο καπνιστήριο εγώ έγραψα, αλλά δεν ξέρω αν εγώ πιάνομαι ως μη καπνίστρια.

Επειδή - αν δεν κάνω λάθος - τη λέξη ατμόσφαιρα εγώ την χρησιμοποίησα, δεν ανέφερα μόλυνση, αλλά συγκεκριμένα είχα πει για "καθαρή ατμόσφαιρα" και αφορούσε την ατμόσφαιρα εσωτερικού χώρου καταστήματος, η οποία σαφέστατα επιβαρύνεται από το κάπνισμα, επειδή, όπως πιο ευγενικά προσπάθησα παραπάνω να σου εξηγήσω, κάποια στιγμή ξέφυγες ΚΑΙ ΕΣΥ από τους εξωτερικούς χώρους και αναφερόσουν σαφέστατα στους ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ!

Δεν θέλησα να το συνεχίσω παραπάνω και μάλιστα σου ζήτησα και συγγνώμη αν κατάλαβα λάθος για εσωτερικούς χώρους, ΑΛΛΑ και εσύ παρακαλώ να σταματήσεις την καραμέλα της μόλυνσης της ατμόσφαιρας, η οποία βρίσκεται μόνο στη σφαίρα της δικής σου φαντασίας.

Σε κανενα ποστ σαν σταση καπνιστριας δεν μιλησα για εσωτερικο χωρο.Το μονο που ειπα για εσωτερικο χωρο ειναι οτι ειμαι καθετα αντιθετη ως προς το να υποβαλουμε τους αλλους σε παθητικο καπνισμα και προετρεψα και σε πολλα ποστ τους μη καπνιστες να διαμαρτυρηθουν αν ο νομος δεν τηρειτε εκει που συχναζουν.Επισης ειπα οτι ειμαι καθετα αντιθετη σε καπνισμα και εγκυμοσυνη.

Μην επιμενεις σε παρακαλω.

Η ιστορια με τη μολυνση και το ποσο κακο κανει ο καπνος εστω και αν βρισκεται ο καπνιστης σε παγκακι ή σε τραπεζι ανοικτου χωρου και περασει απο διπλα καποιος μη καπνιστης ή παιδι σαφως δεν ξεκινησε απο σενα ουτε ειναι της φαντασιας μου οπως σου ειπε ηδη και αλλη συνομιλητρια.Ξεκινησε ηδη απο την πρωτη, δευτερη σελιδα που εγω προσωπικα δεν συμμετειχα καν στην κουβεντα.

Τελικά θα μου απαντήσει κάποιος μη καπνιστης αν σας ενοχλούν τα ΄παρανομά καπνιστηρια και το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους; Καλά αυτό περί μαστουρας προσπαθώ να μην το σχολιάσω και εύχομαι να τα καταφέρω

Ελα ντε...και εγω αυτο θελω να μαθω απο τη αρχη του τοπικ.

Εμμεσως πλην σαφως ομως εχουν απαντησει καποιοι οτι ναι μεν και το εξω ειναι παρανομο αλλα και να μην ηταν παλι θα ειχαν θεμα για διαφορους λογους.

katrin, έχουμε αναφερθεί πολλά άτομα στη μόλυνση της ατμόσφαιρας, σε ποστς προηγούμενα από το δικό σου. Δεν νομίζω ότι έχει πιαστεί η Ρίτα μόνο από το δικό σου σχόλιο. Αν θυμάμαι καλά (γιατί έχω γράψει πάααααρα πολλά), και εγώ είχα γράψει για τις μεγαλουπόλεις και τα παιδιά που ζουν σε αυτές και δεν αναπνέουν καθαρό αέρα. Στην Αθήνα, ας πούμε, έχουμε εξοικειωθεί δυστυχώς σε αυτή την τόσο μολυσμένη ατμόσφαιρα.....Και το είχα γράψει, αν θυμάμαι καλά, ως απάντηση σε σχόλιο για το τι θα πάθει κάποιος αν είναι κάπου έξω και κάποιος δίπλα του καπνίζει. Δεν μιλάμε φυσικά για την περίπτωση που του φυσάει τον καπνό στη μούρη!

Θενκ γιου νομιζα οτι τα φανταστηκα.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

... Τελικά θα μου απαντήσει κάποιος μη καπνιστης αν σας ενοχλούν τα ΄παρανομά καπνιστηρια και το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους; ...

Dalia, εγώ έχω ήδη απαντήσει πως έχεις 100% δίκαιο στην συγκεκριμένη περίπτωση! Εχω ακόμη πει, (δες παραπάνω ποστ μου) πως από goodys στην περιοχή μου μπορώ να φανταστώ τον χώρο.

Θα τολμήσω να πω ακόμη και λόγω ιδιότητας (είμαι μηχανικός) πως από άποψη νομιμότητας σε σχέση με τον αντικαπνιστικό νόμο, είναι νόμιμος ο χώρος καπνιστών του goodys.

Ελπίζω να σε καλύπτω (είμαι και μη καπνίστρια)

Βρες μου σε παρακαλω μια μελετη για την Ελλαδα.

Τελος να πω οτι μακροπροθεσμα αυτος ο νομος ισως θα οφελησει και κυριως τα παιδια μας που μεγαλωντας θα ξερουν οτι το καπνισμα απαγορευεται.(σημ. σε ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ)

Αυτη τη στιγμη ομως ειναι σιγουρο οτι δημιουργει και αυτο θεμα σε καποιες επιχειρησεις και ειμαι απολυτη γιατι μιλω μαζι τους καθημερινα.

Το παραπάνω αναφέρεται σε ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ XΩΡΟΥΣ (γιατί στους εξωτερικούς για ποιο λόγο να είναι πρόβλημα το μη κάπνισμα???)

Και αυτο το ξαναπα... μπορω σαν καπνιστρια να σου κανω ολοκληρη λιστα μαγαζιων που δεν επιτρεπεται το καπνισμα και καλα κανουν και το τηρουν.

Αλλα παιδια να σας πω πιο ειναι το θεμα;

Θελετε να απαγορευτει παντου γιατι ενας καπνιστης στην παρεα να υπαρχει θα θελει να κατσει στους καπνιζοντες και πολλοι μη καπνιστες θα ακολουθησουν και αν καποιος μη καπνιστης δεν ακολουθησει θα τον πουν στριμενο και παραξενο..οποτε ας καταπιεσουμε ολουουους τους καπνιστες να τελειωνει η ιστορια...σωστα;

Σας καταλαβαινω..ολοι ξερουμε τα κακα του καπνισματος δε χρειαζονται υποδειξεις αλλα τι να κανουμε;Ειπαμε ο καθε ανθρωπος εχει και το κουσουρι του και ο καθενας κανει τις επιλογες του και στις παρεες του και στις εξοδους του.

και το παραπάνω αναφέρεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ σε ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

...

Σημείωση: Τα bold και την υπογράμμιση την έκανα εγώ για να δείξω τα σημεία στα οποία διαφαίνεται πως η συζήτηση αφορά ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Το παραπάνω αναφέρεται σε ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ XΩΡΟΥΣ (γιατί στους εξωτερικούς για ποιο λόγο να είναι πρόβλημα το μη κάπνισμα???)

και το παραπάνω αναφέρεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ σε ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

...

Αναφερομαι στη σταση των καπνιστων ή στους καταστηματαρχες;

Η απαγορευση αφορα και στους εξωτερκους διαμορωμενους χωρους που εχουν ολες οι καφετεριες με καποια τζαμαρια ως καποιο υψος ή πλαστικο ή τεντα, ναι ή οχι;

Δημιουργει ισως αυτο θεμα(απο μια αλλη οπτικη) στα καταστηματα αν καταργηθει το καπνισμα παντου ναι ή οχι;

Και οταν λεω παντου εννοω = μεσα(καλως καταργειται)- εξω(κακως)

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Αναφερομαι στη σταση των καπνιστων ή στους καταστηματαρχες;

Και οταν λεω παντου εννοω = μεσα- εξω

Εσύ θα μας απαντήσεις σε αυτό, όπως όφειλες ίσως να είχες κάνει και από πριν, για να μην δώσεις λάθος εντυπώσεις (και προσπαθείς τώρα να ανασκευάσεις)

Κάπου είπατε ότι οι Έλληνες καπνιστες κοτιαζουν να καπνίζουν στο εξωτερικό(όπου βρουν τασακι όμως καπνίζουν).Οι μη καπνιστές δηλ. πόσο κοτιασαν όλα τα χρόνια που δε διεκδικούσαν το δικαίωμα τους για καθαρή ατμόσφαιρα;;;;Μια χαρά κάποτε διασκέδαζαν όλοι μαζί και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν διαμαρτύρονταν.Γιατί κάποιος μη καπνιστης δεν έκανε ΕΝΑ χώρο διασκέδασης μη καπνιστών να τρελλαθει στο χρήμα???

rQGhp3.png

Ρίτα τη γνώμη μου για τζαμαρία κλπ την είδες παραπάνω - πιο ξεκάθαρη νομίζω δεν θα μπορούσε να είναι!

Για τα υπόλοιπα, κατάλαβε επιτέλους πως τα είχες κι εσύ μπερδέψει, να είμαστε ξεκάθαροι! Δεν διαφωνούμε στην ουσία (τουλάχιστον μεταξύ μας), επομένως ας μιλήσουμε ουσιαστικά!

Ο νόμος απαγορεύει το κάπνισμα ΜΟΝΟ στους εσωτερικούς χώρους, άρα όταν εσύ μιλάς για ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ, ΕΝΝΟΕΙΣ (ή θα έπρεπε να εννοείς) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ χώρους.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...