Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΛλΑΞΙΕΡΑ Η΄ΚΑΝΑΠΕΣ ???

Recommended Posts

Η συρταριερα-αλλαξιερα στο ΙΚΕΑ θα ναι με το στρωματακι επανω ή μονο το ξυλο που ειναι σαν συρταρι και ανοιγοκλεινει?ή ειναι σταθερο?

Μπορείς να πάρεις μια συρταριέρα απλή και να βάλεις πάνω το στρωματάκι. Έτσι, όταν θα σταματήσεις να χρησιμοποιείς την αλλαξίερα θα έχεις μια ωραία συρταριέρα. Επίσης, υπάρχουν τα μπανάκια που έχουν πάνω την αλλαξιέρα και είναι σε βάση, αλλά όταν βαραίνει λίγο το μωρό, δεν είναι ότι καλύτερο.

Διαφημίσεις

Μαρια30 για μπανακι με αλλαξιερα δεν το σκεφτομαι καν....Δεν μου αρεσει...Αν βαλω σε απλη συρταριερα απο πανω αυτο το στρωματακι ομως θα ειναι το ιδιο με τις αλλαξιερες που κυκλοφορουν και απο οτι εχω δει εχουν και πλαϊνα στηριγματα στο πλαι ωστε να ειναι και σταθερο?

Μαρια30 για μπανακι με αλλαξιερα δεν το σκεφτομαι καν....Δεν μου αρεσει...Αν βαλω σε απλη συρταριερα απο πανω αυτο το στρωματακι ομως θα ειναι το ιδιο με τις αλλαξιερες που κυκλοφορουν και απο οτι εχω δει εχουν και πλαϊνα στηριγματα στο πλαι ωστε να ειναι και σταθερο?

εγώ αυτό έχω κάνει και πήρα μια ωραιότατη minimal συρταριέρα από neoset που θα μας μείνει και μετά.... μια χαρά είναι, αφου με πλαινα ή άνευ πρέπει πάντα να κρατάς το μωρό....

eNeap2.pngNziDp2.png

΄

Εγώ απλή αλλαξιέρα πήρα και μια χαρά σταθερή ήταν, γιατί δεν μου άρεσαν αυτές που έχουν τα πρόσθετα που διπλώνουν κλπ. Βέβαια ο καθένας όπως βολεύεται. Πάντως μετά τις πρώτες 2 εβδομάδες δε θα σε νοιάζει αν έχουν πλαϊνά, θα ελέγχεις πλήρως την κατάσταση....

Διαφημίσεις

Στα πλεονεκτήματα της συρταριέρας-αλλαξιέρας να προσθέσω ότι αν εκεί που το αλλάζεις τα κάνει (εξαιρετικά σύνηθες, τουλάχιστον στην αρχή) έχεις ακριβώς από κάτω όλα τα φορμάκια, σελτεδάκια, ρουχαλάκια πετσετάκια, τα πάντα. Αν αυτό σου συμβεί στον καναπέ, πέρα από το ότι θα λερώσει τα πάντα, θα πρέπει να το πάρεις το παιδί αγκαλιά γυμνό (γιατί δεν το αφήνεις ποτέ μόνο του) με το φόβο να τα ξανακάνει, να πας στη συρταριέτα, να πάρεις τα σχετικά, να ξαναγυρίσεις, είναι λίγο διαδικασία.

Επίσης, αν έχεις ένα μωρό πολύ ανήσυχο σαν το δικό μου η συρταριέρα αλλαξιέρα σε βολεύει γιατί το έχεις ακριβώς μπροστά σου και σου είναι πιο εύκολο να το κρατήσεις σταθερό, να το πιάσεις, να κάνεις όλες τις κινήσεις. Φαντάσου ένα μωρό που δε θέλει να του αλλάξεις πάνα και στριφογυρνάει. Εσύ πρέπει να το κρατήσεις ανάσκελα, να του πιάσεις τα δυο πόδια με το ένα χέρι, να του σιάξεις την πάνα και να βάλεις κρέμα με το άλλο, όλα αυτά είναι κάπως δύσκολα και είναι προτιμότερο να το κάνεις ακριβώς μπροστά σου και όρθια, ετοιμοπόλεμη, παρά καθιστή και στο πλάι.

Κι εγώ δεν την ήθελα τη συρταριέρα, αλλά τελικά τα'χει βγάλει τα λεφτά της. Πήρα συρταριέρα αλλαξιέρα αλλά αυτά τα πλαϊνά προστατευτικά που έχει είναι ουσιαστικά αστεία, δεν είναι απαραίτητα. Αν πάρεις συρταριέρα μην το σκέφτεσαι, αυτή μπορεί να είναι η αλλαξιέρα σου, δε χρειάζεσαι και δεύτερη.

και γενικότερα εγώ θα σου έλεγα περίμενε να έρθει το μωρό για να πάρεις τις αποφάσεις αυτές. Εγώ πήρα μια συρταριέρα της μαμάς μου στην αρχή και όταν είδα ότι με βόλεψε αγόρασα δικιά μου. Μην πέσεις με τα μούτρα σε αγορές και μάλιστα ακριβές γιατί η συντριπτική πλειοψηφία όσων πάνε να μας πουλήσουνε είναι ά χ ρ η σ τ α.

εχεις δικιο ekabn γιαυτο καταληξαμε σε συρταριερα αλλαξιερα και επειδη γνωριζω ποσο μεγαλη διαφορα εχει να παρεις μια συρταριερα απλη με μια συρταριερα-αλλαξιερα ειπαμε να παρουμε συρταριερα και να βαλουμε στρωματακι απο επανω...Αυτο που εχουν οι αλλαξιερες επανω πως ανοιγει βρε κοριτσια?τραβιεται?και τι γινεται?

Ekabin αυτό που λες δεν το είχα σκεφτεί!Καλά λες..

Νenaki προχθές ήρθε η δική μας συρταριέρα,να σου πω πως ανοίγει:έχει επάνω ένα πρόσθετο κομμάτι με κάτι βίδες σα μεντεσέδες που όμως γυρνάνε και το ξύλο κατεβαινει μεγαλώνοντας το χώρο της αλλαξιέρας.

Όταν δεν θα το χρησιμοποιούμε πια μπορούμε ή να το σηκώσουμε και να γίνει μικρό ραφάκι πάνω στη συρταριέρα ή να το βγάλουμε και να το βάλουμε στον τοίχο σα ράφι.

Δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά,ελπίζω να καταλαβαίνεις..είναι σαν καπάκι ας πούμε..

Επάνω σε αυτό που είναι ξύλινο θα βάλουμε ένα στρωματάκι αδιάβροχο,έχει παντού και είναι πολύ οικονομικά.

Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις μια απλή συρταριέρα όσο πιο φαρδυά μπορείς να βρεις και να βάλεις εκεί ένα στρωματάκι/σελτεδάκι,υπάρχουν και με ανασηκωμενα τα πλαινά μέρη.

Μ'αυτά που ακούω κορίτσια έχω καταμπερδευτεί πάλι (το παθαίνω συχνά τελευταία...) Στο δωμάτιο έχουμε ήδη ένα μονό κρεβάτι (έχει ξεμείνει από τα φοιτητικά μου χρόνια) που λέω να το κρατήσουμε γιατί όλο και κάποιος θα χρειαστεί να ξενυχτήσει με το μωρό. Θα του πάρουμε κρεβατάκι φυσικά και λέω να πάρω και μια φτηνή πολυθρόνα από τα ΙΚΕΑ μόνο και μόνο για να θηλάζω και να το νανουρίζω (δεδομένου ότι στο κρεβάτι είναι άβολο να κάθομαι χωρίς να ακουμπάω την πλάτη μου). Να πάρω ΚΑΙ συρταριέρα για να τον αλλάζω? Προβλέπω το δωμάτιο να είναι τίγκα στο έπιπλο μετά και ΑΝ θα τα χωρέσει όλα αυτά...Να σουτάρω το κρεβάτι μήπως και να μείνω με τα υπόλοιπα?

Κοίτα η συρταριέρα είναι πολύ πρακτική αλλά αν σου περιορίζει το χώρο ίσως σε δυσκολέψει παρά να σε διευκολύνει.

Έχεις δει κάτι αλλαξιέρες που μπαίνουν πάνω στο κρεβατάκι?

Ίσως σε βολέψει αυτό,αρκεί να έχεις και κάποιο χώρο στο δωμάτιο να βάλεις τα απαραίτητα του μωρού,καλλυντικά,πάνες,ρουχαλάκια κλπ Υπάρχει ήδη ντουλάπα στο δωμάτιο?

Στο κρεβάτι μπορείς να κάνεις καμιά πατέντα με μεγάλα μαξιλάρια και να το μετατρέψεις σε καναπέ?Φαντάζομαι είναι μονό,οπότε ίσως αν παραγγείλεις μεγάλα μαξιλάρια πλάτης και πάρεις και κανα δυο μικρά να μπορέσεις να θηλάζεις σε βολική στάση.

Έτσι θα αποφύγεις την αγορά της πολυθρόνας και θα πάρεις συρταριέρα που σίγουρα θα σου φανεί πιο χρήσιμη και για περισσότερα χρόνια όπως και να'χει.

Ή μπορείς απλά να περιμένεις να γεννηθεί το μωρό και βλέπεις τι σε βολεύει και αγοράζεις τότε!

Διαφημίσεις

Στο κρεβάτι μπορείς να κάνεις καμιά πατέντα με μεγάλα μαξιλάρια και να το μετατρέψεις σε καναπέ?Φαντάζομαι είναι μονό,οπότε ίσως αν παραγγείλεις μεγάλα μαξιλάρια πλάτης και πάρεις και κανα δυο μικρά να μπορέσεις να θηλάζεις σε βολική στάση.

Έτσι θα αποφύγεις την αγορά της πολυθρόνας και θα πάρεις συρταριέρα που σίγουρα θα σου φανεί πιο χρήσιμη και για περισσότερα χρόνια όπως και να'χει.

Αυτό ακριβώς ετοιμαζόμουνα να προτείνω! :D:D

Πάντως φρόντισε να κάνεις το βασικό χώρο θηλασμού σου ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΟ. Θα περάσεις παααααρα πολλές ώρες εκεί. :lol:

Αν πάλι θεωρείς ότι το κρεββατι δεν θα σε βολέψει ό,τι κι αν κάνεις...πάρε και την πολυθρόνα...κάνε το δωμάτιο επιπλαποθήκη και όταν το μικρούλι σου αρχίσει να μπουσουλάει-περπατάει και χρειάζεται περισσότερο χώρο...σουτάρεις το κρεββάτι :):wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

gerakina μου δηλαδη αυτο το ξυλο που ανοιγει κατεβαινει μπροστα στα συρταρια?και μετα παλι το ξαναανεβαζεις?Δεν πιστευω οταν το ανεβαζεις να χρειαζεται να βγαζεις το στρωματακι?αααα και ποσο σου βγηκε?

gerakina μου δηλαδη αυτο το ξυλο που ανοιγει κατεβαινει μπροστα στα συρταρια?και μετα παλι το ξαναανεβαζεις?Δεν πιστευω οταν το ανεβαζεις να χρειαζεται να βγαζεις το στρωματακι?αααα και ποσο σου βγηκε?

Ακριβώς!Για την ακρίβεια πάνω από τα συρτάρια,δηλαδή ακριβώς από κάτω του ξεκινάνε και μπορείς να τα ανοίξεις έχοντας επάνω το μωρό,για να πάρεις πχ μια πάνα,ένα φανελάκι κλπ

Νομίζω δε χρειάζεται να το ανεβοκατεβάζεις,μια μικρή προέκταση είναι και δεν ενοχλεί στο χώρο.Αλλά και να θες να το μαζέψεις το στρωματάκι απλώς θα πρέπει να το βάλεις οριζόντια,κατά μήκος δηλαδή της συρταριέρας.Αν και δεν υπάρχει λόγος.Όταν το χρησιμοποιήσω θα σου πω με σιγουριά! :D

Πόσο κόστισε ακριβώς δεν ξέρω γιατί μας το πήραν οι δικοί μου μαζί με το κρεβατάκι και κάτι άλλα πράγματα και δε ρώτησα τιμή για το κάθε ένα ξεχωριστά..

Θα του πάρουμε κρεβατάκι φυσικά και λέω να πάρω και μια φτηνή πολυθρόνα από τα ΙΚΕΑ μόνο και μόνο για να θηλάζω και να το νανουρίζω (δεδομένου ότι στο κρεβάτι είναι άβολο να κάθομαι χωρίς να ακουμπάω την πλάτη μου). Να πάρω ΚΑΙ συρταριέρα για να τον αλλάζω? Να σουτάρω το κρεβάτι μήπως και να μείνω με τα υπόλοιπα?

Naina σκέφτηκα κάτι!

Αντί για μια φτηνή πολυθρόνα από το ΙΚΕΑ γιατί δεν παίρνεις έναν φτηνό καναπέ ή ακόμα καλύτερα καναπέ κρεβάτι?

Έτσι και θα βολεύεσαι για το θηλασμό και δε θα γεμίσεις το δωμάτιο έπιπλα και θα έχεις μέρος να κοιμήσεις κάποιον αν χρειαστεί!

Εννοώ οτι θα φύγει το κρεβάτι που έχεις και στη θέση του θα μπει καναπές.

Έτσι θα μπορέσεις να βάλεις και μια συρταριέρα που είναι πρακτική.

Μετα απο εμπειρια σχεδον 3 μηνων με καθημερινο αλλαγμα 2 μωρων, έχω να καταθεσω τα εξής:

στο δωματιο τους υπαρχει μια αλλαξιερα - ραφιερα απο το ικεα(100 ευρώ), κυριως για το ντύσιμό τους, για χάδια και για τα διάφορα κουκλάκια και βιβλία τους... επειδή το δωμάτιο έχει ντουλάπα μεγάλη, δεν χρειαζόμασταν άλλο αποθηκευτικό χώρο, σε διαφορετική περίπτωση θα παίρναμε μια απλή συρταριέρα και από πάνω ένα στωματάκι.

στο μπάνιο, επειδή δεν υπάρχει πλυντήριο εκεί, πήραμε την πιο απλή αλλαξιέρα του Ικέα με ένα ράφι και την εξοπλίσαμε με ένα στρωματάκι. ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΘΕΙ!!! Την έχουμε καταχρησιμοποιήσει!!! Και κόστισε μόνο 35 ευρώ αν θυμάμαι καλά και άλλα 19 το στρωματάκι. Στο ράφι από κάτω έχω βάλει πετσετούλες για το πλύσιμο μετά την λερωμένη πάνα, όλα τους τα καλλυντικά σε ένα καλαθάκι και πάνες. Αν είχα πλυντήριο (όπως υπάρχει στης πεθεράς μου και στο εξοχικό) θα έπαιρνα μόνο στρωματάκι και θα χρησιμοποιούσα για τα τριγύρω ένα απλό ραφάκι. Εγώ χρησιμοποιώ και υποστρώματα νοσοκομειακά (κάτι που διάβασα εδώ μέσα) ώστε να μην πλένω κάθε φορά που θα λερώνουν το στρωματάκι (και πιστέψτε με λερώνονται αρκετά συχνά...).

Στο δωμάτιό τους, επειδή κοιμόμουνα εκεί τους δύο πρώτους μήνες, πήραμε πάλι από το Ικεα έναν πάναπλο καναπέ(200 ευρώ, υπήρχε και άλλο μοντέλο με 100 ευρώ, αλλά δεν μου άρεσε το σχέδιο). Εντάξει δεν είναι και για χόρταση, αλλά για μια ωρίτσα ύπνο που προλάβαινα να κάνω το βράδυ ήταν μια χαρά. Και μάλιστα με βολεύει και για το θηλασμό, αν και συνήθως τις θηλάζω στο σαλόνι, πάλι στον καναπέ. Από άλλες μαμάδες, ξέρω ότι πολύ βολικές είναι και οι κλασικές πολυθρόνες με τα μπράτσα ώστε να στηρίζουν τα χέρια τους.

Έχουμε λοιπόν πληρώσει 100 + 35+19+200= 354 ευρώ, δηλαδή περίπου το κόστος μιας αλλαξιέρας σε κάποιο από τα γνωστά καταστήματα, λητώ, mothercare και έχουμε τρία διαφορετικά έπιπλα...

Ταπεινή μου γνώμη, προτιμήστε έπιπλα που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αργότερα και αν δεν καλύπτουν αυτή την προυπόθεση φροντίστε να είναι πολύ φθηνά... Δεν θα ξεχάσω μαμά διδύμων που μου είπε όταν ήμουν έγκυος, πόσο είχε μετανιώσει τα 400 ευρώ που είχε πληρώσει για κάθε κρεβατάκι των 1 έτους μωρών της και που λίγες μέρες πριν, η μια είχε καταφέρει να σπάσει το σταθερό τμήμα με τα κάγκελα, χοροπηδώντας πάνω στο κρεβάτι...

kr3fp2.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...