Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΛλΑΞΙΕΡΑ Η΄ΚΑΝΑΠΕΣ ???

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια....Καλη εβδομαδα....Εχω αρχισει σιγα σιγα να ετοιμαζω το δωματιακι τις μπουμπου μου...Τουλαχιστον που ακομη σντεχουν τα χερια και τα ποδια μου, γιατι αργοτερα δεν βλεπω να τα πολυκαταφερνω..Ειμαι ομως σε διλλημα στο τι να παρω απο θεμα αλλαξιερας ή καναπε ωστε να την αλλαζω να την ντυνω κτλ..Απο εσας που εχετε δοκιμασει ποσο βολικες ειναι η αλλαξιερες και μεχρι ποσο καιρο χωραει το μωρακι εκει?Τι μου προτεινετε?????

Διαφημίσεις

Καλημέρα nenaki και καλή εβδομάδα!

Δεν κατάλαβα τι εννοείς "καναπέ"? Να αγοράσεις έναν καναπέ για να αλλάζεις το μωρό?

Εγώ πάντως για να αλλάζω το μωρό, είχα πάρει μια αλλαξιέρα την οποία τοποθετούσα πάνω στο κρεβατάκι του μωρού και έτσι τον άλλαζα χωρίς να σκύβω. (Το κάτω μέρος της ήταν σκληρό, με υποδοχές για να μένει σταθερή πάνω στα κάγκελα του κρεβατιού)

Ήταν πολύ χρήσιμη!!! :D

t6c4p3.pngXRnsp2.png

ναι εναν καναπε ωστε να την αλλαζω εκει, να την ξαπλωνω ,να την δινω το γαλα και γενικοτερα να καθομαι και εγω!!!!!Δεν ξερω κατα ποσο θα με βοηθησει η αλλαξιερα γιατι θα πρεπει να ειμαι ορθια και μεχρι ποσο μηνων θα χωραει εκει?Το σιγουρο ειναι οτι θα παρω συρταριερα..απλα δεν ξερω να ναι και με αλλαξιερα μαζι ή οχι?Μην δινω και τζαμπα λεφτα...

Αφού θα πάρεις συρταριέρα γιατί δε συνδυάζεις να είναι και αλαξιέρα μαζί;Είναι πολύ βολική και θα τη χρησιμοποιήσεις για αρκετό καιρό. Αν την αλλάζεις σε ένα καναπεδάκι θα πρέπει ναείσαι ή σκυμμένη ή να κάθεσαι στο πλάι.Θα ειναι περισσότερο κουραστικό.

Εγώ έχω κι ένα καναπεδάκι στο δωμάτιό της αλλά γίνεται κρεβάτι. Κοιμόμουνα στο δωμάτιό της για 2 μήνες για να μην ξυπνάμε και τον μπαμπά μας το βράδυ. Το χρησιμοποιούσα για να κάθομαι και να τη θηλάζω αυτούς τους 5 μήνες που τη θήλαζα. Αλλά δε θα με βόλευε σε καμμία περίπτωση να την αλλάζω και να την ντύνω εκεί.

Διαφημίσεις

Αν θα παρεις συρταριερα που θα παρεις καντην και αλλαξιερα.Εγω πηρα συρταριερα και μαλιστα στο στρωματακι που περισεψε απο το λικνο γιατι ηταν πολυ λεπτο το εβαλα εκει πανω και το χρησιμοποιω σαν αλλαξιερα.Τωρα για καναπε αν θες να παρεις για ολους τους παραπανω λογους που αναφερες και εσυ και τα κοριτσια να παρεις!Επισης εγω ειχα παρει(δηλαδη δωρο ηταν) μπανιερα-αλλαξιερα.Με βολεψε πολυ ειδικα τον χειμωνα που δεν χρειαζοταν μετα το μπανιο να την αλλαζω δωματιο για να την ντυσω. Τα χρησιμοποιω ολα εξισου.

Ego pantos peira allaksiera kai thn xrisimopio sunexeia. Eixe kai mazi mpaniero to opoio den me bolepse katholou. Pantos sthn allaksiera ths aresei polu kai malista otan klaei thn bazo ekei pano kai stamataei. Akoma ton proto mhna ta ekane ola xalia opota an then thes na katharizeis ton kanape kalutera na exeis allaksiera. I kane auto pou lene ta koritsia pare surtariera me allaksiera mazi.

Καλημερα κοριτσια....Καλη εβδομαδα....Εχω αρχισει σιγα σιγα να ετοιμαζω το δωματιακι τις μπουμπου μου...Τουλαχιστον που ακομη σντεχουν τα χερια και τα ποδια μου, γιατι αργοτερα δεν βλεπω να τα πολυκαταφερνω..Ειμαι ομως σε διλλημα στο τι να παρω απο θεμα αλλαξιερας ή καναπε ωστε να την αλλαζω να την ντυνω κτλ..Απο εσας που εχετε δοκιμασει ποσο βολικες ειναι η αλλαξιερες και μεχρι ποσο καιρο χωραει το μωρακι εκει?Τι μου προτεινετε?????

καλημερα,εγω δεν εχω παιδακι για να σου πω απο προσωπικη πειρα η κουνιαδα μου ομως εχει ενα κοριτσακι 8μηνων θα σου πω τι με εχει συμβουλεψει.αυτη πηρε συρταρερα κ το εξτρα πλαστικο στρωματακι που βαζεις επανω σαν αλλαξιερα αλλα δεν την βολεψε γιατι γλυστραγε.της δωσανε μια κανονικη αλλαξιερα και την βολευτηκε πολυ γιατι πρωτον ενω ηταν να γεννησει κανονικα τελικα εκανε καισαρικη πραγμα που σημαινει οτι δεν μπορουσε να σκυψει.δευτερον οταν ειναι στους πρωτους μηνες οι κενωσεις τους εχουν πολλα αερια πραγμα που σημαινει οτι την ωρα που το αλλαζεις μπορει να κανει την αναγκη του κ να λερωσεις τον καναπε τα δε αγορια αν τυχει να ουρησουν φτανει στην αλλη μερια του δωματιου!ακομα την χωραγε την μικρη της καθατα {οχι στο πλαι}οποτε εκανε ευκολοτερο το αλλαγμα.την χρεισημοποιει ακομα 8μηνες μετα κ τελος την βοηθησε απιστευτα το μπανακι που περιειχε γιατι ηταν στο καταλληλο υψος για να μην σκυβει.

Πήρα μια συρταριέρα γιατί τη χρειαζόμουν και πήρα και ένα στρωματάκι - αλλαξιέρα. Με βόλεψε και την αλλάζω ακόμα εκεί.

Η αλήθεια είναι ότι στο κρεβάτι δε βολεύομαι, όμως είναι όπως συνηθίσεις νομίζω.

Εμπειρία δεν έχω γιατί ακόμα δεν ήρθε το μωράκι μας,αλλά θα σου πω τι κάναμε.

Μαζί με το κρεβατάκι παραγγείλαμε και τη συρταριέρα που μας άρεσε (σετ) και μας είπανε οτι θα φτοιάξουν μια προσθήκη από πάνω που θα ανοίγει (με μεντεσέδες αν κατάλαβα καλά...) για όσο καιρό χρειάζεται κι ύστερα κλείνει και γίνεται σα ραφάκι πάνω από τη συρταριέρα.

Βασικά δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά,ελπίζω να κατάλαβες..

Μπορείς ίσως να το ζητήσεις κι εσύ από εκεί που πήρες τη συρταριέρα.

Διαφημίσεις

γνωμη μου να παρεις αλλαξιερα-συρταριερα, γιατι εχει τα συρταρια που θα αποθηκευεις την προικα του μωρου σου και απο πανω θα μπορεις να αλλάζει το μωρακι σου.

αποφυγε τον καναπε, μπορεις να χρησιμοποιεις το δικο σου κρεββατι για ολα αυτα ασε που πραγματικα καθιστη και σκυφτη δεν θα εισαι ανετα να την αλλαζεις ή να την ντύνεις..

αποφυγε να αγορασεις την αλλαξιερα που εχει και μπανακι, ειναι αβολο, θα πρεπει να κουβαλας την μπανιερα καθε φορα που θα θελεις να κανεις μπανιο το μωρο 25 φορες, μια στο μπανιο και μια στο αδειασμα της μπανιεριτσας..

εναλλακτικη προταση αντι για καναπε που θα καθεσαι εσυ μηπως να αγοραζες μια πολυθρονα που θα ειναι βολικη και ανετη?

εγω προτεινω ή συρταριερα με αλλαξιερα μαζι ή καναπε.στην πρωτη περιπτωση πιστευω οτι την συρταριερα με αλλαξιερα θα την χρειαστεις γιατι θα αποθηκευεις την προικα του μωρου εαν βεβαια δεν εχεις ντουλαπα στο δωματιο του κ παραλληλα θα ειναι κ αλλαξιερα.στην 2η περιπτωση με τον καναπε νομιζω οτι θα τον χρησιμοποιησεις κ για καποιες φορες που θα πρεπει να κοιμηθεις μαζι του.οταν για παραδειγμα ειναι αδιαθετο,γκρινιαζει,οταν θες να θηλασεις κ δεν θες να ξυπνας τον μπαμπα κλπ.βεβαια θα το αλλαζεις κιολας με ενα σελτεδακι ή κατι σχετικο.εγω την αλλαζω στο κρεβατι μας γιατι ακομα ειναι στο δωματιο μας με το λικνο.αλλα κ τον γιο μου που τωρα ειναι δυομιση χρονων στο κρεβατι μας τον αλλαζω,τον ντυνω κλπ...σκυβω βεβαια αλλα δεν ειναι κ τοσο τραγικα τα πραγματα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ( 9/12/05 ), ΜΠΕΜΠΑ ( 20/3/08 )

Εγώ πάντως θα βάλω έναν καναπέ που τον είχα από πρίν, για να μπορώ να κάθομαι κι εγώ, να τον αλλάζω, να τον θηλάζω, να τον χαζεύω και όλα τα σχετικά που κάνουν οι χαζομαμάδες :lol:

oIKlp2.png

Κι εγώ αμφιταλαντεύτηκα αν θα πάρω αλλαξιέρα, αλλά πήρα και με αποζημιώνει πλήρως! Πολύ βολική και στο κατάλληλο ύψος για να γαργαλήσεις-ζουλήξεις-φιλήσεις- χαζέψεις-παίξεις με το μωρό σου! Ο δικός μου την καταβρίσκει στην αλλαξιέρα. Όταν γκρινιάζει μόνο εκεί ηρεμεί!!! :D

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Διαφημίσεις

Εγώ λόγω στενότητας χώρου δεν πήρα αλλαξιέρα...πήρα μόνο συρταριέρα....και μάλιστα όχι παιδική...για να μπορώ αργότερα να την χρησιμοποιήσω όπως θέλω. Όσο για αλλαξιέρα χρησιμοποιούσα το πλυντήριο ρούχων!Πάνω στο πλυντήριο...έβαλα ένα ειδικό στρωματάκι-αλλαξιέρα και μας βόλεψε μια χαρά. Το πλεονέκτημα είναι ότι το πλυντήριο, που είναι μέσα στο μπανιο...είναι και πολύ κοντά στην βρύση...οπότε την πλένω και απευθείας.Πάντα με τις αλλαξιέρες είχα την απορία πως πλένεις το μωρό..δηλαδή το πλένεις στο μπάνιο ...και μετά το μεταφέρεις στο δωμάτιο για να το σκουπίσεις; Το αλλάζεις με μωρομάντηλα; Πάντως εμάς η λύση του πλυντηρίου μας έχει βολέψει πολύ.

Αχ βρε κοριτσια δεν μπορω να αποφασισω καθολου...Συρταριερα θα παρω σιγουρα γιατι δεν βλεπω να χωραμε με τοσα ρουχα και πραγματα...Πολυθρονα και εγω το σκεφτηκα και μαλλον θα βαλω αφου μας περρισευει κιολας μια για να καθομαι ειτε να την θηλαζω ειτε για να παιζω μαζι της...Μηπως θα πρεπει να εχω και μια καρεκλα μπροστα στην κουνια της για να την ταιζω το γαλα σε περιπτωση που δεν θηλασω?αααα στην αλλαξιερα θα πρεπει να πηγαινω απο το πλαι οταν μεγαλωσει λιγακι?Ειναι βολικο ετσι?

Κι εγώ στο μπάνιο τον αλλάζω και νομίζω ότι είναι το ιδανικό. Όμως αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, έχω βρει στο mothercare ίσως υπάρχει και αλλού, στρωματάκι αλλαξιέρα, με ξύλο από κάτω (από πάνω μαλακό και από κάτω σταθερό) που εφαρμόζει στην κούνια. Αν δεν χωρούσε στο μπάνιο θα τον άλλαζα εκεί. Αυτό βγαίνει μετά τη χρήση και το ακουμπάτε σε έναν τοίχο μέχρι την επόμενη χρήση και είναι και στο σωστό ύψος. Εγώ το κρεβάτι και τον καναπέ δεν θα τον μπορούσα γιατί όταν μεγαλώσει λίγο το μωράκι θα είναι ασχημο για τη μέση.

Εμείς για αλλαξιέρα χρησιμοποιούμε ένα πτυσσόμενο τραπεζάκι από το ΙΚΕΑ με ειδικό στρωμματάκι (που έχει ανασηκωμένα τα πλαινά) αλλάγματός από το mothercare από πάνω.

Το τραπεζάκι το είχαμε και όταν ξεμπερδέψουμε με τις πάνες θα ξαναπάρει την αρχική του χρήση.

Εχουμε επίσης στο δωμάτιο του Κωστή έναν μικρό καναπέ (και αυτός υπήρχε ευτυχώς) ο οποίος με έχει καταβολέψει για το θηλασμό αρχικά και το πρωινό-βραδυνό γάλα πλέον.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Ναι αλλαξιερα συρταριέρα έχω καιεγώ και περνάμεπολύ ώρα εκει πάνω :lol::lol::lol:

Είναι πολύ χρήσιμη, δεν σκύβεις και αρέσει και στο μωρό...μέχρι και ύπνο έχει ρίξει ο δικός μου εκει πάνω!

Τελικα καταληξαμε σε συρταριερα-αλλαξιερα....θα ριξω πρωτα καμια ματια στα ΙΚΕΑ να δω τι παιζει και αν μου αρεσουν γιατι εχει καλες τιμες και μετα θα δω απο εκει που θα παρω την κουνια τι τιμες εχει...Η συρταριερα-αλλαξιερα στο ΙΚΕΑ θα ναι με το στρωματακι επανω ή μονο το ξυλο που ειναι σαν συρταρι και ανοιγοκλεινει?ή ειναι σταθερο?

Και γω ψηφιζω αλλαξιερα δαγκωτο..

Πρωτον στον καναπε ή στο κρεβατι επιβαρυνεις τρομερα τη μεση σου..

και ενταξη οταν ειναι πουπουλακι, νεογεννητο και δεν φερνει ζορια και αντιστασεις..

Οταν λεγαλωσει λιγακι ομως? Εμενα τωρα που ειναι 19 μηνων μονο πανωσ την αλλαξιερα μπορω να τον κανω καλα.. Στο κρεβατι μου φευγει, στριφογυρναει τρεχει χοροπηδαει.. ενω στην αλλαξιερα πρωτον δεν σκυβω και δευτερον τον στριμωγνω εκει πανω χρησιμοποιωντας το σωμα μου και τον ντυνω στο αψε σβησε..

μεχρι και η μαμα μου που ηταν τοσο καιρο κατα της αλλαξιερας και τον αλλαζε στο κρεβατι εχει αρχισει να χρησιμοποιει την αλλαξιερα γιατι της βγαζει την ψυχη για να τον ετοιμασει..

O5Lop2.png

kIP3p2.png