Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ταξίδια στο δεύτερο τρίμηνο

Recommended Posts

Κορίτσια τι σας έχουν πει οι γιατροί σας για τα ταξίδια στο β΄τρίμηνο;

Για το πρώτο τρίμηνο ήξερα ότι καλό είναι να αποφεύγονται τα ταξίδια με αεροπλάνο. Πρόκειται να κάνω ένα ταξίδι στην Αμερική σε ένα μήνα που θα είμαι στον 4ο μήνα και το συζήτησα πριν λίγες μέρες με τον γιατρό και μου είπε ότι εφόσον δεν έχω κάποιο πρόβλημα δεν υπάρχει πρόβλημα για το ταξίδι. Μου είπε όμως ότι καλό είναι μετα την Β΄επιπέδου να αποφύγω τέτοιου τύπου ταξίδια. Βέβαια ανησυχώ λίγο γιατί το ταξίδι είναι πολλές ώρες,το αεροπλάνο πετάει ψηλά κλπ. Εσείς τι ξέρετε για αυτό; Τι γίνεται με τις ακτίνες Χ στα αεροδρόμια; κλπ. Περιμένω τις απαντήσεις σας.

Διαφημίσεις

Να πας και να περάσει καλά. Άμα ψάξεις στο forum θα βρεις πολλές ιστορίες κοριτσιών που πήγαν γύρισαν και όλα μια χαρά. Δεν έχεις λόγο να φοβάσαι τα μηχανήματα στα αεροδρόμια ούτε παθαίνει τίποτα το μωρό σου από την πτήση. Καλό ταξίδι και καλή συνέχεια με την εγκυμοσύνη σου.

There is no patch for human stupidity.

Zuzunaki γειά σου, εγώ μόλις έκλεισα τον 3ο μήνα και αφού δεν είχα κάποιο πρόβλημα με την εγκυμοσύνη μου, έκανα ένα ταξιδάκι στο Παρίσι με το αεροπλάνο και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, περιττό να σου πω πως εκεί δεν κάθισα ούτε λεπτό, ότι μπορούσα να δω το είδα. Η παρέα που ήτανε μαζί μας μου έλεγε "φαντάσου να μην εγκυμονούσες κιόλας".

Όσο για τις ακτίνες, στον έλεγχο από Ελλάδα τους είπα πως είμαι έγκυος και επιθυμώ σωματικό έλεγχο, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Στο Παρίσι τους είπα το ίδιο και μου είπανε πως δεν γίνεται κι ένας υπάλληλος με καθησύχασε λέγοντάς μου πως και η γυναίκα του δουλεύει στο αεροδρόμιο και για να πάει στη δουλειά της περνούσε κάθε μέρα από τις ακτίνες ενώ ήτανε έγκυος οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα για μια φορά δεν νομίζω ότι είναι και επιβλαβές να περάσεις από έλεγχο αν δεν μπορείς να τον αποφύγεις, εμένα το μωράκι μου μια χαρά γεννήθηκε πάντως.....

Καλό ταξίδι και μην αγχώνεσαι, να περάσεις καλά !!!!

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Εγω παλι είχα πάει στη Ρώμη όταν ήμουν 12 εβδομάδων. Με το μηχανημα στο αεροδρόμιο δεν υπαρχει πρόβλημα γιατί δεν έχει κάποιες ακτίνες, απλώς ανιχνεύει τα μεταλλικά αντικείμενα. Το είχα ψαξει και ο γιτρός μου είχε πει ότι δεν υπάρχει θεμα. Στην Αθήνα δεν με περασαν όταν τους είπα ότι είμαι έγκυος και δεν θελω, αλλα στη Ρώμη περασα. Δεν υπήρχε πρόβλημα. Τώρα επειδή πας Αμερική και είναι γενικά λίγο περίεργοι, δεν νομίζω να σε αφήσουν να μην περάσεις. Το μόνο που θα σε συμβούλευα, επειδη το ταξίδι είναι όντως μεγαλο και κουραστικό, είναι να σηκωνεσαι αρκετα συχνα από τη θεση σου και να περπατάς στο διαδρομο, να κουνάς αρκετα τα πόδια σου όταν καθεσαι και να πίνεις πολύ νερό. Καλα να περάσεις και μην ανησυχείς. Εμενα πιο δύσκολο μου φαινόταν η οδήγηση στους δρόμους της Αθήνας με τις απειρες λακούβες παρα το ταξίδι με το αεροπλάνο.

Εγώ ταξίδεψα 2 φορές με αεροπλάνο! Ουσιαστικά 4 για να πάω και να έρθω! Την πρώτη φορά δεν ήξερα ότι είμαι έγκυος, πρέπει να ήμουν κάπου 5 εβδομάδων και πέρασα από τις ακτίνες στον πηγαιμό. Στην επιστροφή το είχα μάθει και δεν πέρασα. Τη δεύτερη φορά ήμουν στην 20η εβδομάδα και πάλι δεν πέρασα από τις ακτίνες ούτε από Σουηδία ούτε από Ελλάδα, απλά κουράστηκα μέσα στο αεροπλάνο! Είναι αρκετά αποπινικτική η καμπίνα, χρειάζεται να σηκώνεσαι συχνά, να πηγαίνεις τουαλέτα, να πίνεις υγρά και καλό είναι να φοράς ειδικές κάλτσες από το φαρμακείο για τις θρομβώσεις. Εγώ φορούσα παρ' όλου που το ταξίδι κράτησε 4 ώρες. Εσύ που πας Αμερική θα τις χρειαστείς σίγουρα! Καλό ταξίδι!

Διαφημίσεις

Εγώ στον 5ο μήνα ειχα παει Γερμανία και μετά οδικώς Ολλανδία και εκει περπάτημα κλπ. Ολα καλα. Ο γιατρος δεν μου εφερε καμμια αντίρρηση. Απλά ειχα μια βεβαίωση ποια εβδ. ειμαι γιατί ρωτάνε στα αεροδρόμια. Νομίζω μετά από κάποια εβδ. δεν σε αφήνουν να μπεις. Ρωτα την αεροπορική σου. Με το μηχάνημα αν τους πεις οτι εισαι εγκυος σε ψάχνει άτομο, εγώ δεν πέρασα καμμια από τις 2 φορες. Καλο ταξίδι

s-age.pngs-age.png

Εγώ πήγα Αμερική στην 10η βδομάδα (αφού βέβαια με διαβεβαίωσε ο γιατρός μου ότι είναι όλα ΟΚ). Στην Αθήνα ζήτησα να μην περάσω από τις ακτίνες και να μου κάνουν σωματικό και όντως κανένα πρόβλημα. Κατά την άφιξή μου στο JFK είχε ατέλειωτη ουρά στον έλεγχο διαβατηρίων, η αναμονή θα πρέπει να ήταν τουλάχιστον 1 ώρα. Είπα σε μια υπεύθυνη ότι είμαι έγκυος και με έβαλε στην fast lane με αυτούς που είχαν πτήσεις με ανταπόκριση. Σου προτείνω να κάνεις το ίδιο αν βρεις πολύ κόσμο γιατί έχει μεγάλη ορθοστασία. Μέσα στο αεροπλάνο είναι αρκετά άβολα (εκτός αν είσαι business). Εγώ σηκωνόμουν αρκετά κι έκανα βόλτες στο διάδρομο.

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα ταξιδιάρες μανούλες! Ως πρώην αεροσυνοδός έχω να σας πω οτι οι πτήσεις καθώς και ο έλεγχος του αεροδρομίου είναι ακίνδυνα όσο γίνονται με μέτρο. Περνόντας τον Ατλαντικό 2-3 φορές το μήνα "μαζεύεις" κοσμική ακτινοβολία που είναι βλαβερή για τον οργανισμό ούτως ή άλλως. Για 1-2 φορές το χρόνο και σε "καλή" εγκυμοσύνη δεν τίθεται θέμα. Ίσως μεγαλύτερο κακό προκαλεί η ηλιοθεραπεία και οι δρόμοι με λακούβες όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω. Οι αεροπορικές ζητούν απλή βεβαίωση γιατρού απο τον 7ο μήνα και μετά και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης πρέπει να έχετε χαρτί γιατρού το οποίο έχει εκδοθεί 48-72 ώρες πριν την πτήση. Ένα τηλ πάντως στην αεροπορική εταιρία θα σας βγάλει απο κάθε δίλημμα. Το παν είναι κατά τη διάρκεια της πτήσης να είστε όσο πιο άνετα μπορείτε οπότε αν δεν σας "παίρνει" οικονομικά να ταξιδέψετε 1η θέση (μιλάω για υπερατλαντικές πτήσεις) τότε ζητήστε οπωσδήποτε θέση διαδρόμου. Ακόμα και να μην σας τη δώσουν απο το check-in ζητήστε απο το πλήρωμα να σας αλλάξει θέση. Θα σας φανεί πολύ χρήσιμο να έχετε μαζί σας παντοφλίτσες ή σαγιονάρες, ακόμα και καλτσούλες που είναι για περπάτημα μεσα στο σπίτι με τα "βεντουζάκια" στην πατούσα. Προς Θεού όμως μην περπατήσετε ξυπόλητες και μην φορέσετε τις κάλτσες με τις οποίες έχετε πατήσει κάτω με τα παπούτσια σας!!! Η βρώμα της μοκέτας δεν περιγράφεται!!! Απο παπούτσια και ρούχα φορέστε οτι πιο άνετο έχετε γιατί κατά τη διάρκεια ακόμα και 2ωρης πτήσης το σώμα πρήζεται και θέλει κάμποσο χρόνο να επανέλθει οπότε μην μπείτε ντυμένες και προσγειωθείτε γυμνές! :oops: Σε όσες εταιρίες προσφέρεται φαγητό μπορείτε με την κράτηση του εισητηρίου σας να παραγγείλετε ειδικό γεύμα (vegeterian, χαμηλά λιπαρά, low cholesterol, διαβητικό κλπ) αρκεί να θυμηθείτε να το επιβεβαιώσετε και 48 ώρες πριν το δρομολόγιο. Νερό νερό νερό και πάλι νερό! Η αφυδάτωση του σώματος είναι θεαματική στην ατμόσφαιρα του αεροπλάνου! Μην ντρέπεστε να ζητήσετε όσες φορές θέλετε, και ακόμα και να μην θέλετε πιείτε άλλο ένα ποτηράκι! Ακόμα καλύτερα είναι να σηκώνεστε να το παίρνετε για να κινήστε όσο περισσότερο γίνεται. Σηκωθείτε μια φορά την ώρα περίπου για 10 λεπτά και κάντε μικρές ασκησούλες όπως τέντομα ποδιών χεριών και μέσης. Υπάρχουν και σχετικά βίντεο ή έντυπα στα καθίσματά σας. Σε περίπτωση μεγάλης πτήσης που θέλετε να κοιμηθείτε ζητήστε απο σύντροφο, συνεπιβάτη ή το πλήρωμα να μην σας αφήσει να κοιμηθείτε πάνω απο 2-2,5 ώρες. Ο πόνος στα άκρα απο την ακινησία μετά θα είναι αφόρητος! (το έπαθα και χωρίς να είμαι έγγυος πόσο μάλλον τώρα!) :!: Μην ξεχάσετε μαντηλάκια αντισηπτικά και για καθαρισμό "ευαίσθητης περιοχής". Και φυσικά την καλή σας διάθεση!!! Το άγχος δεν βοήθησε ποτέ και σε τίποτα κανέναν!!! Αν μπορώ να λύσω κι άλλες απορίες πείτε μου! :-D

6ePcp3.png

Deus ευχαριστούμε για τις πολύτιμες συμβουλές!! τελικά όπως λες κι εσύ όταν τα πράγματα γίνονται με μέτρο δεν υπάρχει κίνδυνος. Εμείς τελικά αποφασίσαμε να μην πάμε το ταξίδι στην Αμερική που είχαμε σκοπό να κάνουμε και αποφασίσαμε να πεταχτούμε μέχρι την Τουρκία που έχουμε φίλους να δούμε. Και ήταν πολύ καλά και άνετα. Την Αμερική την αφήνουμε για πιο μετά με το μπεμπέ!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...