Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαριχουάνα/ινδική κάνναβη & αποποινικοποίηση;

πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να αποποινικοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας ή όχι;  

276

1. 1. πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να αποποινικοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας ή όχι;

• όχι δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό, όπως και να έχει
      205
    • όχι δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό γιατί το κράτος δεν είναι έτοιμο να διαχειριστεί κάτι τέτοιο
      72
    • ναι εάν το κράτος φροντίσει να τεθούν οι απαραίτητες συνθήκες (ενημέρωση/πρόληψη/φορείς)
      383
    • ναι ακόμα και αν δεν υπάρχει στρατηγική ενημέρωσης/θα βοηθήσει η νομιμοποίηση και απο μόνη της - οι γονείς ας αναλάβουν να ενημερωθούν/ενημερώσουν τα παιδιά τους
      303

Recommended Posts

Κάπου διάβασα (σε καποια ποστ διάσπαρτα) ότι

1. Το χασίσι δε θεωρείται ναρκωτικό

2. Είναι ελαφρύ ναρκωτικό

3. Είναι χόρτο, γιατί έχει φυτική προέλευση και άρα είναι ακίνδυνο

Καταρχήν το χασίσι είναι ναρκωτικό. Είναι γιατί άμα το συνηθίσεις το θες συνέχεια. Κάποια στιγμή παύει να σε καλύπτει και αναζητάς κάτι πιο ισχυρό. Μη διαχωρίζουμε βαριά από ελαφριά! Δεν υπάρχει αυτό, είναι τελείως λάθος! Υπάρχουν ναρκωτικά σκέτο.... Όλα με τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες.

Από φυτό (παπαρούνα) φτιάχνεται και η ηρωίνη, μήπως να την απενεοχοποιήσουμε/νομιμοποιήσουμε και αυτή;

Μας διαβάζουνε παιδιά και έφηβοι, μη δίνουμε λάθος εντυπώσεις! Δηλαδή θα παρουτρύνατε ποτέ τα παιδιά σας να κάνουνε χασίσι αφού τόσο αθώο είναι πιά; Θα ήσασταν ποτέ τόσο cool εάν μαθαίνατε πως το παιδί σας 'ήπιε'; Δε θα είχατε το φόβο, μήπως μπλέξουν ή επειδή είναι χασίσι δε τρέχει κάτι;

Και το αλκοόλ νόμιμο είναι, αλλά οι αλκοολικοί αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο! Κυρίως στις κακουχίες.... Τυχαίο; Δε νομίζω!

Thaumataki εγω προσωπικά γνωρίζω άτομο στενό μου κολητό που κάνει χασίσι καθημερινώς και δεν έχει εθιστεί σε άλλα ναρκωτικά.Είναι ελφρύ ναρκωτικό εμείς το έχουμε κατηγοριοποιήσει έτσι..ως ναρκωτικό.Νομίζω όμως το θέμα δεν είναι τί και τί οχι είναι ναρκωτικό ή αν είναι ελαφρύ ή βαρύ ναρκωτικό αλλά εαν πρέπει να νομιμοποιηθεί το συγκεκριμένο και κάτω απο ποιες συνθήκες

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 567
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Thaumataki εγω προσωπικά γνωρίζω άτομο στενό μου κολητό που κάνει χασίσι καθημερινώς και δεν έχει εθιστεί σε άλλα ναρκωτικά.Είναι ελφρύ ναρκωτικό εμείς το έχουμε κατηγοριοποιήσει έτσι..ως ναρκωτικό.Νομίζω όμως το θέμα δεν είναι τί και τί οχι είναι ναρκωτικό ή αν είναι ελαφρύ ή βαρύ ναρκωτικό αλλά εαν πρέπει να νομιμοποιηθεί το συγκεκριμένο και κάτω απο ποιες συνθήκες

Έχει εθιστεί όμως στο χασίσι. Το ίδιο είναι!

1ος ξάδερφος της μητέρας μου (45ετών τώρα), απέκτησε ψυχολογικά προβλήματα από τη καθημερινή χρήση χασίσι. Μιά χαρά άνθρωπος ήτανε και τώρα τον χαπακώνουνε, για να κοιμάται τις νύχτες μή σηκωθεί και κάνει καμιά τρέλα.

Είναι αυτό ζωή; Όταν σου καίγονται εγκεφαλικά κύτταρα και χαπακωμένος μπορείς να ζήσεις κάπως αξιοπρεπώς;

iyuNp3.png4hNCp3.png

Πολλοι απο εμας εχουν καπνισει κανναβη Αλλα δεν εξαρτηθηκαμε Αλλοι παλι εχουν εξαρτηση Οπως και με το αλκοολ οπως και με τα χαπια

Αλλοι εξαρτωνται απο τον την εκαστοτε συντροφο αλλοι απο τον τζογο

Μιλαμε μαλλον για εξαρτημενες προσωπικοτητες

Αctive member δεν εχω δικαιωμα να καπνισω αφου ειναι παρανομο

Δεν βρισκω το λογο να πω στο παιδι μου να μην παρει ναρκωτικα και πιστευω οτι πιθανο ειναι να δοκιμασει

Θα προσπαθησω και προσπαθω ηδη με οσα μαθαινω και οπως μπορω να μην ψαχνει για εξαρτησεις νομιμες ή οχι

Οσο για το παραδειγμα που ειπα πριν οτι για να πιω ενα τσιγαρο πρεπει να ερθω σε επαφη με υποκοσμο δεν εννοω εμενα Βαλτε στη θεση αυτη τον εφηβο που ψαχνοντας να τσεκαρει τα τσιτατα των "μεγαλων" μπαινει σε μια κουλτουρα παρανομιας

p7z6p3.pngsQqep3.png

Πολλοι απο εμας εχουν καπνισει κανναβη Αλλα δεν εξαρτηθηκαμε Αλλοι παλι εχουν εξαρτηση Οπως και με το αλκοολ οπως και με τα χαπια

Αλλοι εξαρτωνται απο τον την εκαστοτε συντροφο αλλοι απο τον τζογο

Μιλαμε μαλλον για εξαρτημενες προσωπικοτητες

Αctive member δεν εχω δικαιωμα να καπνισω αφου ειναι παρανομο

Δεν βρισκω το λογο να πω στο παιδι μου να μην παρει ναρκωτικα και πιστευω οτι πιθανο ειναι να δοκιμασει

Θα προσπαθησω και προσπαθω ηδη με οσα μαθαινω και οπως μπορω να μην ψαχνει για εξαρτησεις νομιμες ή οχι

Οσο για το παραδειγμα που ειπα πριν οτι για να πιω ενα τσιγαρο πρεπει να ερθω σε επαφη με υποκοσμο δεν εννοω εμενα Βαλτε στη θεση αυτη τον εφηβο που ψαχνοντας να τσεκαρει τα τσιτατα των "μεγαλων" μπαινει σε μια κουλτουρα παρανομιας

Βρε marchalina μου, μιλάς σοβαρά τώρα; Δε θα μιλήσεις για τους κινδύνους που ελλοχεύουν τα ναρκωτικά γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα δοκιμάσει; Άρα δώρον άδωρο....;;;;:confused:

iyuNp3.png4hNCp3.png

Δε νομίζω πως υπάρχουν οφέλη στην υγεία για να προβεί η Κυβέρνηση - η όποια Κυβέρνηση ελληνική ή μη - σε αυτή την ενέργεια, νομιμοποίησης της μαριχουάνα.

Βέβαια εάν γίνει κάι τέτοιο στην Ελλάδα τα οφέλη θα είναι μόνον οικονομικά. Αλλά δε νομίζω πως αυτό πρέπει να αποτελέσει κινητήριος δύναμη προς νομιμοποίηση. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, δίνουμε κίνητρο προς λάθος κατεύθυνση των νέων κι όχι μόνο (ψυχολογικά πιεσμένα άτομα, άτομα σε αδιέξοδο κλπ.).

Επίσης δε με νοιάζει τί γίνεται στην Ολλανδία ή σε όποια άλλη χώρα έχει προβεί σε νομιμοποίηση. Δε μ'αρέσει να παίρνω λάθος πρότυπα και να τα κάνω παράδειγμα.

νομίζω.. νομίζω πως δεν την νομιμοποιούν ακριβώς γιατί τους συμφέρει να είναι παράνομη !

Διαφημίσεις

Υπαρχουν φυτα με διαφορες ιδιοτητες που καποιοι ισως γνωριζουν αλλα η καλλιεργεια τους ειναι νομιμη.

Πώς ενα φυτο (η καλλιεργεια του) θεωρειται παρανομη (ακομα και στην μορφη γλαστρας);;

p7z6p3.pngsQqep3.png

Κάπου διάβασα (σε καποια ποστ διάσπαρτα) ότι

1. Το χασίσι δε θεωρείται ναρκωτικό

2. Είναι ελαφρύ ναρκωτικό

3. Είναι χόρτο, γιατί έχει φυτική προέλευση και άρα είναι ακίνδυνο

Καταρχήν το χασίσι είναι ναρκωτικό. Είναι γιατί άμα το συνηθίσεις το θες συνέχεια. Κάποια στιγμή παύει να σε καλύπτει και αναζητάς κάτι πιο ισχυρό. Μη διαχωρίζουμε βαριά από ελαφριά! Δεν υπάρχει αυτό, είναι τελείως λάθος! Υπάρχουν ναρκωτικά σκέτο.... Όλα με τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες.

Από φυτό (παπαρούνα) φτιάχνεται και η ηρωίνη, μήπως να την απενεοχοποιήσουμε/νομιμοποιήσουμε και αυτή;

Μας διαβάζουνε παιδιά και έφηβοι, μη δίνουμε λάθος εντυπώσεις! Δηλαδή θα παροτρύνατε ποτέ τα παιδιά σας να κάνουνε χασίσι αφού τόσο αθώο είναι πιά; Θα ήσασταν ποτέ τόσο cool εάν μαθαίνατε πως το παιδί σας 'ήπιε'; Δε θα είχατε το φόβο, μήπως μπλέξουν ή επειδή είναι χασίσι δε τρέχει κάτι;

Και το αλκοόλ νόμιμο είναι, αλλά οι αλκοολικοί αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο! Κυρίως στις κακουχίες.... Τυχαίο; Δε νομίζω!

έχω φίλους που πίνουν τσιγάρο χρόνια

ποτέ δεν εθίστηκαν

ποτέ δεν ζήτησαν κάτι παραπάνω

για το παιδί μου αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω..

(το ξέρω είναι παράλογος ο συλλογισμός.....)

θα διάλεγα σίγουρα την κάνναβη 2 φορές τον μήνα από

2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα..

Καλά θα τρελάθω! Μας διαβάζουνε παιδιά! Είναι δυνατό να λέμε τέτοια πράματα;

Πώς είναι δυνατό να θέλουμε σα κοινωνία να εξαλείψουμε τα ναρκωτικά, όταν εμείς ως γονείς τα απενοχοποιούμε;;;;;;;

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

Σίγουρα! Αλλά δε πρέπει να υπάρχει ενημέρωση ως πρόληψη;

Πιστευω οτι η ενημερωση σε αυτο το θεμα δεν ειναι να πεις "τα ναρκωτικα χαζευουν ναρκωνουν σκοτωνουν"

Θα βρεθει καποιος φιλος συμμαθητης και θα πει στο παιδι οτι ολα αυτα που του ειπα ειναι ψεμματα Και θα το πεισει Γιατι η χρηση δημιουργει ευφορια πριν φτασεις στην εξαθλιωση Αυτο εχουν καταθεσει ατομα που εχουν απεξαρτοποιηθει απο ηρωινη

Επισης η απειλη οτι θα πεθανεις δεν "πιανει" Για τα παιδια ιδιαιτερα τους εφηβους ο θανατος ειναι κατι που δεν αποτελει απειλη

Θα εξηγουσα (με λογια καταλληλα αναλογα με την ηλικια αναλυτικα ομως) πως επιδρουν στον οργανισμο πώς τον "ξεγελανε" και ποσο ευαλωτος γινεσαι οταν τα χρησιμοποιεις

p7z6p3.pngsQqep3.png

Πιστευω οτι η ενημερωση σε αυτο το θεμα δεν ειναι να πεις "τα ναρκωτικα χαζευουν ναρκωνουν σκοτωνουν"

Θα βρεθει καποιος φιλος συμμαθητης και θα πει στο παιδι οτι ολα αυτα που του ειπα ειναι ψεμματα Και θα το πεισει Γιατι η χρηση δημιουργει ευφορια πριν φτασεις στην εξαθλιωση Αυτο εχουν καταθεσει ατομα που εχουν απεξαρτοποιηθει απο ηρωινη

Επισης η απειλη οτι θα πεθανεις δεν "πιανει" Για τα παιδια ιδιαιτερα τους εφηβους ο θανατος ειναι κατι που δεν αποτελει απειλη

Άρα πρέπει να χτιστεί σχέση εμπιστοσύνης και κυρίως φιλίας μεταξύ παιδιού και γονιού, ώστε να μην εμπιστεύεται τρίτους τόσο απερίσκεπτα...

iyuNp3.png4hNCp3.png

Άρα πρέπει να χτιστεί σχέση εμπιστοσύνης και κυρίως φιλίας μεταξύ παιδιού και γονιού, ώστε να μην εμπιστεύεται τρίτους τόσο απερίσκεπτα...

Αυτα ειναι τα δυσκολα Γι αυτο σου λεω οτι ηδη προσπαθω οπως και ολες μας εδω πιστευω ..να βαλουμε τα θεμελια

Οταν φτασει στη εφηβεια ειναι πολυ αργα Εκει το παιδι μας τσεκαρει Εχει καταλαβει οτι δεν ειμαστε θεοι και ο,τι χτισαμε περναει απο τεσταρισμα

p7z6p3.pngsQqep3.png

ευχομαι ουτε στον χειροτερο εχθρο μου να μη ζησει τετοιο εφιαλτη!!!δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο ευκολα μπορουν τα παιδια να προμηθευτουν κανναβη,το τι γινεται στις αυλες των σχολειων και ποσο γρηγορα κατρακυλας και φτανεις ακομα και στην παρανομια...παιδια 14 και 15 ετων...η νομιμοποιηση τι νοημα εχει σε αυτες τις ηλικιες?

Ακριβως! Ειναι δικη μας ευθυνη ως γονεις να ενημερωσουμε και να προστατευσουμε τα παιδια μας. Να τα μαθουμε τι ειναι σωστο και τι οχι και να μαθουν να κρινουν και μονα τους και οχι να επηρεαζονται ειδικα σε τετοια θεματα απο τον περιγυρο τους.

Διαφημίσεις

αυτό είπα κι εγω νωρίτερα..να ενημερωθούμε πρώτα όλοι σωστά να δούμε τί ακριβώς αντιμετωπίζουμε και να ενημερώσουμε κατ'επέκτασιν και τα παιδιά μας σωστά και με βάση...

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Να ρωτήσω κάτι?Πόσες απο εσάς που διαβάζετε εδώ όταν είσασταν φοιτήτριες δε γίνατε τούρνα απο ποτό, δε βγάζατε τ'αντερα σας στην τουαλέτα και δε γινόσασταν χάλια μετά?Δηλαδή αυτό δεν πειράζει?Εγώ πάντως έγινα πολλές φορές.:oops:

Να ρωτήσω κάτι?Πόσες απο εσάς που διαβάζετε εδώ όταν είσασταν φοιτήτριες δε γίνατε τούρνα απο ποτό, δε βγάζατε τ'αντερα σας στην τουαλέτα και δε γινόσασταν χάλια μετά?Δηλαδή αυτό δεν πειράζει?Εγώ πάντως έγινα πολλές φορές.:oops:

ναι έχεις δίκιο κι εγω είπα και πιο πάνω οτι έχω δοκιμάσει και "τσιγάρο" να μη βγάζω τον εαυτό μου απ'εξω γιατί δε μ'αρέσει να ηθικολογώ..κάπου κάπως κάποτε όλοι μας κάτι έχουμε κάνει

io6Qp3.png

g3BCp2.png

ναι έχεις δίκιο κι εγω είπα και πιο πάνω οτι έχω δοκιμάσει και "τσιγάρο" να μη βγάζω τον εαυτό μου απ'εξω γιατί δε μ'αρέσει να ηθικολογώ..κάπου κάπως κάποτε όλοι μας κάτι έχουμε κάνει

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι οι πιο πολλές απο μας έχουμε κάνει διάφορα στα νιάτα μας αλλά δε καταλήξαμε για αποτοξίνωση.Όπως είπα και πιο πάνω,μπορεί να έκανα "μαύρο" αλλά ποτέ δε δοκίμασα απο τ'άλλα τα πιο βαριά.Ήξερα οτι δε "λέει".

έχω φίλους που πίνουν τσιγάρο χρόνια

ποτέ δεν εθίστηκαν

ποτέ δεν ζήτησαν κάτι παραπάνω

για το παιδί μου αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω..

(το ξέρω είναι παράλογος ο συλλογισμός.....)

θα διάλεγα σίγουρα την κάνναβη 2 φορές τον μήνα από

2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα..

Εσυ κάνεις συγκριση 2 πακέτα με 2 φορές το μήνα κάνναβη. Ποιός σου λέει πως αν είναι θα είναι 2 φορές μόνο το μήνα. Δηλαδή το καθόλου δε το λαμβάνεις υπ' όψιν. Πρέπει ντε και καλά ενας έφηβος να πάρει ουσίες; Γιατί; Εγω δε πήρα ποτέ και υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν έχουν πάρει. Γιατί δεν εστιαζόμαστε σε αυτό...δηλαδή πως θα γίνει ωστε τα παιδιά μας να μη πάρουν ποτέ ουσίες.

Εσυ κάνεις συγκριση 2 πακέτα με 2 φορές το μήνα κάνναβη. Ποιός σου λέει πως αν είναι θα είναι 2 φορές μόνο το μήνα. Δηλαδή το καθόλου δε το λαμβάνεις υπ' όψιν. Πρέπει ντε και καλά ενας έφηβος να πάρει ουσίες; Γιατί; Εγω δε πήρα ποτέ και υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν έχουν πάρει. Γιατί δεν εστιαζόμαστε σε αυτό...δηλαδή πως θα γίνει ωστε τα παιδιά μας να μη πάρουν ποτέ ουσίες.

Για το αλκοόλ τι λές?

Για το αλκοολ είπα και νωρίτερα. Εχει ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό μας αν πίνουμε ενα ποτηράκι την ημέρα. Με ένα ποτηράκι την ημέρα δεν είσαι εθισμένος ούτε αλκολικός αλλά με ενα τσιγαριλίκι την ημέρα είσαι και εθισμένος και χρήστης

Συμφωνώ οτι αν κάνεις ενα τσιγάρο κάθε μέρα θα εθιστείς.Αν πούμε για περιστασιακά, ας πούμε 1/μήνα?

Γιατί δηλαδή σώνει και καλά πρέπει να εθιστεί κάποιος?Δηλαδή ενα ποτηράκι ουίσκι την ημέρα κάνει καλό?Όχι, μόνο το κρασί κάνει καλό.

Και δε κατάλαβα τωρα. Το θέμα σου είναι πως θα ενοχοποιήσουμε άλλες νόμιμες προς χρήση ουσίες για να τις κάνουμε ένα με τις απαγορευμένες ουσίες για να βγει το συμπέρασμα οτι πρεπει και αυτές να νομιμοποιηθούν;

Το θέμα είναι να μη χάσεις το μέτρο. Υπήρξα φοιτήτρια κι εδώ και στην Αγγλία (όπου τα πράμα είναι πολύυυυυυυ χειρότερα). Ήξερα όμως μέχρι πού με παίρνει. Άλλο να γίνω ντίρλα 1-2-10-20 φορές κι άλλο να παίρνω ουσίες. Μη τα συγκρίνουμε.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι οι πιο πολλές απο μας έχουμε κάνει διάφορα στα νιάτα μας αλλά δε καταλήξαμε για αποτοξίνωση.Όπως είπα και πιο πάνω,μπορεί να έκανα "μαύρο" αλλά ποτέ δε δοκίμασα απο τ'άλλα τα πιο βαριά.Ήξερα οτι δε "λέει".

Δηλαδή θα έλεγε στο παιδί σου στα 15-20 του ''Εγώ 'κάπνισα' και κοίτα με ακόμη ζω!'';

Προσωπικά δε θα το έλεγα εγώ, γιατί κατα πάσα πιθανότητα θα μιμούταν τη πράξη μου! Κι όπως ξέρουμε από τη στιγμή που δε μου/σου/του προσέφερε κάτι το 'τσιγάρο' ποιός ο λόγος να βάλω/εις/ει ή να αφήσω/εις/ει το παιδί μου/σου/του να εκτεθεί σε αυτό το κίνδυνο;

iyuNp3.png4hNCp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...