Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σητες σε ενοικιαζομενο σπιτι.

Recommended Posts

Χρειαζομαι βοηθεια στο εξης.

Το σπιτι πουμενουμε απο το σεπτεμβρη το νοικιαζουμε. ολα ειναι μια χαρα αλλα εχει ενα κακο......δεν εχει σητες στα παραθυρα. Περισυ το καλοκαιρι ειπα, "ενταξει. λιγο εμεινε (μπηκαμε στο τελος του καλοκαιριου). Για να μην πεσουν ολα μαζεμενα τα εξοδα, αφησα το θεμα σητας.

Οταν ανοιγα για να αερισω ενταξει μπορει να εμπαινε καμια μυγα αλλα σιγα. Τωρα που ερχεται καλοκαιρι τι θα κανω?

Η σπιτονοικοκυρα ξερω οτι ειναι ταπι με ταπι για να της συζητησω την τοποθετηση σιτων απο αλουμινα . και φυσικα δεν θα πληρωνα εγω κατι τετοιο.

Ψαχνω για κατι πιο φτηνο τουλαχιστον για τα παραθυρα και για τις 2 μπαλκονοπορτες που ανοιγω πολυ να βαλω καμια κουρτινα απο τελεμαρκετιγκ. αλλα εχει καμια χρησιμοποιησει??

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Διαφημίσεις

Αν σε βοηθάει υπάρχουν κάτι σίτες που τις πουλάνε στα σουπερ μαρκετ και κολλάνε περιμετρικά στα παράθυρα. Ειναι πολύ βολικές και αποτελεσματικές και μπορεις να τις κόψεις στη διάσταση που θες. Όσο για την κουρτίνα έχει αποτέλεσμα έχω βάλει εγώ σε εξοχικό στην κυρια εισοδο.

εχω δει στορι-σιτα, που ειναι ευκολο να τοποθετηθει.

το πανω μερος ειναι μια βεργα οριζοντια σταθερη, (την βαζεις με μπακεντεκερ), ακολουθει το πανι απο σιτα κ κατω εχει παλι βεργα σταθερη πιο βαρια κ πιανει με 2 κλιπσακια στο πλαι τους στον τοιχο (παλι με μπλακεντεκερ),

αλλα θα πρεπει να το συζητησεις με την σπιτονοικοκυρα σου. δεν ειναι πολυ ακριβα, αλλα πρεπει να δωσεις μετρα σε αλουμινα.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

εχεις κανενα λινκ για να δω τι ειναι αυτο. Παιδια την σπιτονοικοκυρα την ξεχναω. εχει ανεργα 2 παιδια με μοναδικο της εισοδημα το νοικι μας. Γιαυτο ψαχνω κατι οικονομικο

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Διαφημίσεις

Την αυτοκόλλητη σίτα την έβαλα μόνο σε παράθυρα. Ειναι έτσι http://www.supershop.gr/product_info.php?products_id=958 μόνο που την πήρα από σούπερ όπως σου είπα. Στην πόρτα έβαλα αυτήν την κουρτίνα με τα κρόσια (υφασμάτινη είχα πάρει) από τα jumbo και έκανε δουλειά. Νομίζω είναι πολύ οικονομική σαν λύση

εχεις κανενα λινκ για να δω τι ειναι αυτο. Παιδια την σπιτονοικοκυρα την ξεχναω. εχει ανεργα 2 παιδια με μοναδικο της εισοδημα το νοικι μας. Γιαυτο ψαχνω κατι οικονομικο

δεν εχω καποια φωτο η σιτε να σου δειξω.

φαντασου την τοποθετηση του σαν τα ρομαν , απλα αντι για υφασμα κουρτινας εχει σιτα κ η κατω πλευρα εχει κλιψακια στο πλαϊ στον τοιχο.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

• 4 εβδομάδες μετά...

μιας και με ενδιαφέρει το θέμα...

μήπως ξερετε να μου πείτε πόσο περιπου μπορεί να κοστίζει η τοποθέτηση σίτας? μιλάμε για δυο συρόμενες μπαλκονόπορτες, ενα μικρό παραθυρο (συρόμενο κι αυτό) και δυο πορτες (κουζίνας-κρεββατοκάμαρας)

κι εγω σε ενοικιαζόμενο μενω, αλλά μας εχουν φαει τα κουνούπια (τα μωρά δλδ) και σκέφτομαι σοβαρά να πω του ιδιοκτήτη να μοιραστούμε το έξοδο.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Οποιος ενδιαφέρεται για αντικουνουπικές σίτες σε πόρτες / παράθυρα έχω να προτείνω πολλές λύσεις - είμαστε χονδρέμποροι στο είδος και γνωρίζουμε καλά αυτή την αγορά.

Zouzounel

- τα πατζούρια στις μπαλκονόπορτες είναι και αυτά συρόμενα αλουμινίου ? αν ναι, έχει περιθώριο στον οδηγό ανάμεσα σε τζάμι και πατζούρι για να μπει η σίτα ή θα πρέπει να μπει εξωτερικά? πόσο παλιά είναι τα κουφώματα ?

- στις πόρτες κουζίνας και κρεββατοκάμαρας τι πατζούρι έχει ?

- σε ποιά περιοχή είναι το σπίτι ?

Αν θες πες μου διαστάσεις περίπου για να το δω και να σου πω περίπου τιμές.

μιας και με ενδιαφέρει το θέμα...

μήπως ξερετε να μου πείτε πόσο περιπου μπορεί να κοστίζει η τοποθέτηση σίτας? μιλάμε για δυο συρόμενες μπαλκονόπορτες, ενα μικρό παραθυρο (συρόμενο κι αυτό) και δυο πορτες (κουζίνας-κρεββατοκάμαρας)

κι εγω σε ενοικιαζόμενο μενω, αλλά μας εχουν φαει τα κουνούπια (τα μωρά δλδ) και σκέφτομαι σοβαρά να πω του ιδιοκτήτη να μοιραστούμε το έξοδο.

καλησπέρα,

εγω εβαλα πέρυσι 3 μπαλκονόπορτες και στο παραθυρο της τουαλέτας συρόμενη με κλίσιμο ασφαλείας στο πλάι και οταν την ανοίγεις δεν φεύγει με φόρα ωστε να ειναι ασφαλές για το παιδί. μου κόστισαν ολες 335. εγω προσωπικά σώθηκα γιατι τον μικρό τον ειχαν φάει τα κουνούπια.

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Οποιος ενδιαφέρεται για αντικουνουπικές σίτες σε πόρτες / παράθυρα έχω να προτείνω πολλές λύσεις - είμαστε χονδρέμποροι στο είδος και γνωρίζουμε καλά αυτή την αγορά.

Zouzounel

- τα πατζούρια στις μπαλκονόπορτες είναι και αυτά συρόμενα αλουμινίου ? αν ναι, έχει περιθώριο στον οδηγό ανάμεσα σε τζάμι και πατζούρι για να μπει η σίτα ή θα πρέπει να μπει εξωτερικά? πόσο παλιά είναι τα κουφώματα ?

αααα, σ ευχαριστώ πολύ!

οι μπαλκονοπορτες (το τζάμι) ειναι συρόμενες. υπάρχει κενό για σίτα. απ έξω εχει ρολλά αλουμινιου. νομίζω 7ετίας ειναι η πολυκατοικία, δεν ειναι πολύ παλιά

στην πόρτα της κουζίνας δεν εχει παντζούρι. στην κρεββατοκάμαρα εχει ρολλό

στον Πειραιά μενω

στο (πολύ) περίπου: πορτες κουζίνας/κρεββατοκάμαρας: πλάτος 75 ύψος 2.10 - παράθυρο κρεββατοκάμαρας (συρόμενο επάλληλο, οπότε φαντάζομαι μια σιτα αρκει, εχει περιθώριο αναμεσα στο τζάμι και στο ρολό για να μπει σίτα) περίπου 40 πλάτος 60 ύψος το καθε τζάμι -μπαλκονόπορτα β' κρεββατοκάμαρας ας πούμε 1.50Χ2.10, μπαλκονοπορτα σαλονιού (ειναι αρκετά μεγάλη, αποτελείται από δυο επαλληλα τζάμια) ας πούμε 2Χ2.10 μια σιτα αρκεί.

καλησπέρα,

εγω εβαλα πέρυσι 3 μπαλκονόπορτες και στο παραθυρο της τουαλέτας συρόμενη με κλίσιμο ασφαλείας στο πλάι και οταν την ανοίγεις δεν φεύγει με φόρα ωστε να ειναι ασφαλές για το παιδί. μου κόστισαν ολες 335. εγω προσωπικά σώθηκα γιατι τον μικρό τον ειχαν φάει τα κουνούπια.

ενταξει, δεν ειναι τραγικό το ποσό... δεν ειχα ιδέα πόσο περίπου πάνε... να το ψαξω λοιπον, ευχαριστώ!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

αααα, σ ευχαριστώ πολύ!

οι μπαλκονοπορτες (το τζάμι) ειναι συρόμενες. υπάρχει κενό για σίτα. απ έξω εχει ρολλά αλουμινιου. νομίζω 7ετίας ειναι η πολυκατοικία, δεν ειναι πολύ παλιά

στην πόρτα της κουζίνας δεν εχει παντζούρι. στην κρεββατοκάμαρα εχει ρολλό

στον Πειραιά μενω

στο (πολύ) περίπου: πορτες κουζίνας/κρεββατοκάμαρας: πλάτος 75 ύψος 2.10 - παράθυρο κρεββατοκάμαρας (συρόμενο επάλληλο, οπότε φαντάζομαι μια σιτα αρκει, εχει περιθώριο αναμεσα στο τζάμι και στο ρολό για να μπει σίτα) περίπου 40 πλάτος 60 ύψος το καθε τζάμι -μπαλκονόπορτα β' κρεββατοκάμαρας ας πούμε 1.50Χ2.10, μπαλκονοπορτα σαλονιού (ειναι αρκετά μεγάλη, αποτελείται από δυο επαλληλα τζάμια) ας πούμε 2Χ2.10 μια σιτα αρκεί.

ενταξει, δεν ειναι τραγικό το ποσό... δεν ειχα ιδέα πόσο περίπου πάνε... να το ψαξω λοιπον, ευχαριστώ!

αν ποιανουν λίγο τα χέρια σου και έχεις όρεξη μπορείς να γλιτωσει πολλά ευρώ . στο Lintl με περίπου γύρω στα 30 ευρο έχουν πολύ ωραίες σιτες οι όποιες εφαρμόζουν στα ειδή υπαρχών αλουμίνια. έχουν πλαίσιο από αλουμίνιο το οποίο ρυθμίζετε συμφωνα με το μεγεθος του παραθύρου.κανε ένα κόπο να δεις πρεπει να της εχουν ακομα.

Πάντως η λύση με το αυτοκόλλητο γύρω-γύρω και τη σίτα-κουρτίνα που την κολλάς και την ξεκολάς όποτε θέλεις είναι σίγουρα η καλύτερη λύση value for money. Πέρα από το λινκ που σου έδωσαν πιό πάνω μπορείς να βρείς και σε πρακτικερ με διάφορα μεγέθη (για παράθυρο, μονή ή διπλή πόρτα) σε κόστη μεταξύ 20-40 ευρώ αν θυμάμαι καλά...

αν ποιανουν λίγο τα χέρια σου και έχεις όρεξη μπορείς να γλιτωσει πολλά ευρώ . στο Lintl με περίπου γύρω στα 30 ευρο έχουν πολύ ωραίες σιτες οι όποιες εφαρμόζουν στα ειδή υπαρχών αλουμίνια. έχουν πλαίσιο από αλουμίνιο το οποίο ρυθμίζετε συμφωνα με το μεγεθος του παραθύρου.κανε ένα κόπο να δεις πρεπει να της εχουν ακομα.

ναι το γνωρίζω έχω ήδη παρει ενα και ηθελα να το βαλω στην πορτα της κουζινας, αλλά δεν υπαρχει αρκετος χώρος για να ανοιγει η πόρτα/σήτα προς τα εξω. άσε που ο συζυγος δεν αποφασίζει να τη φτιάξει κι εμένα μόνο αυτό μου έλειπε τώρα, να φτιάχνω και πόρτες με τα δυο μικρά να μαστορεύουν μαζί μου!

Πάντως η λύση με το αυτοκόλλητο γύρω-γύρω και τη σίτα-κουρτίνα που την κολλάς και την ξεκολάς όποτε θέλεις είναι σίγουρα η καλύτερη λύση value for money. Πέρα από το λινκ που σου έδωσαν πιό πάνω μπορείς να βρείς και σε πρακτικερ με διάφορα μεγέθη (για παράθυρο, μονή ή διπλή πόρτα) σε κόστη μεταξύ 20-40 ευρώ αν θυμάμαι καλά...

ειχα σίτα με αυτοκόλλητο στο προηγούμενο σπίτι, αλλά ο μικρός την τράβαγε και την ξεκόλλαγε συνέχεια. άσε που δε μπορεί να εφαρμοστεί στο παράθυρο (το χρησιμοποιώ και δε θελω κατι μονιμο, θελω μια σίτα που να ανεβοκατεβαίνει) και στη μεγάλη μπαλκονοπορτα πάλι θα ήταν δύσχρηστη. ασε που αν ειναι να δώσω 40 ευρώ για κάθε μπαλκονοπορτα/πορτα Χ4 δλδ, συν το παράθυρο, ίσως τελικά να με συμφέρει περισσότερο να μοιραστώ το κοστος μιας σταθερής κατασκευής με τον ιδιοκτήτη (αν φυσικά συμφωνήσει, αλλα γενικώς ειναι συζητήσιμος, εχω μια ελπίδα ότι ίσως δεχθει).

στο praktiker είδα ενα ωραίο συστηματάκι για πορτες, σαν ρολό που μαζεύει από τη μια μερια και ανοιγοκλείνει, αλλα πρεπει να το εγκαταστήσεις μόνος σου και εκεί έχουμε ένα μικρό ...χμμμ... προβληματάκι οπως είπα και πριν, γι αυτό θα προτιμούσα ενα συνεργείο πατ κιουτ να τελειώνουμε.

Παντως ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες σας!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

το εχω δει και εγω αλλα δεν νομιζω να κανει για μπαλκονοπορτα ε??

δεν ειναι ασχημο μεν, αλλα κατι τετοιο ειχα στο προηγουμενο σπίτι και ο γιος μου συνέχεια εκει ήταν και το τράβαγε

δε νομίζω να κρατησει πανω από βδομάδα σε μας... μπα, και πολύ λεω αν αρχισει να τραβαει και η μπουμπου!

γι αυτό θελω κατι πιο σταθερο...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 1 month later...

Κορίτσια, κάνατε τίποτα τελικά με σίτες; Πού κυμαίνεται περίπου το κόστος;

Θέλω κι εγώ να βάλω άμεσα, προσπαθώ να βρω χρόνο από βδομάδα να πάω να κοιτάξω... όποια πληροφορία έχετε, πολύ ευπρόσδεκτη!

Zouzounel

Γειά σου κορίτσι :P

εγώ θα ήθελα την βοήθειά σου, αν μπορείς.:lol::lol::lol:

Είμαι Θεσσαλονίκη, και δεν ξέρω αν μπορείς εσύ να με εξυπηρετήσεις, αλλά είμαι σίγουρη ότι μπορείς να με συμβουλέψεις.

Να σου δώσω κάποια στοιχεία

1. τα πατζούρια και οι μπαλκονόπορτες είναι ανοιγόμενα:?

2. δεν έχουν περιθώριο μεταξύ τους για να μπει η σίτα:cry:

3. δεν είμαι σίγουρη πόσο παλιά είναι αλλά μάλλον είναι δεκαετίας

4. οι διαστάσεις τους είναι 3.0 x 2.0m(ύψος)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων:-D

εμεις βαλαμε αυτοκολλητες,εχουμε 2 μπαλκονοπετρες στο σαλονι βαλαμε στη μια σταθερη και στην αλλη δεν βαλαμε για να μπαινοβγαινουμε απο εκει..Και βαλαμε και στο παραθυρο στης κρεβατοκαμαρας!Ολες μαζι γυρω στα 30 ευρω!

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

εμεις βαλαμε αυτοκολλητες,εχουμε 2 μπαλκονοπετρες στο σαλονι βαλαμε στη μια σταθερη και στην αλλη δεν βαλαμε για να μπαινοβγαινουμε απο εκει..Και βαλαμε και στο παραθυρο στης κρεβατοκαμαρας!Ολες μαζι γυρω στα 30 ευρω!

υπάρχουν αυτοκόλλητες με διαστάσεις τόσο μεγάλες (3x2m)?

Εκεί που δεν βάλατε για να μπαινοβγαίνεται, δεν μπαινόβγαιναν και τα κουνούπια?

Γειά σου κορίτσι :P

εγώ θα ήθελα την βοήθειά σου, αν μπορείς.:lol::lol::lol:

Είμαι Θεσσαλονίκη, και δεν ξέρω αν μπορείς εσύ να με εξυπηρετήσεις, αλλά είμαι σίγουρη ότι μπορείς να με συμβουλέψεις.

Να σου δώσω κάποια στοιχεία

1. τα πατζούρια και οι μπαλκονόπορτες είναι ανοιγόμενα:?

2. δεν έχουν περιθώριο μεταξύ τους για να μπει η σίτα:cry:

3. δεν είμαι σίγουρη πόσο παλιά είναι αλλά μάλλον είναι δεκαετίας

4. οι διαστάσεις τους είναι 3.0 x 2.0m(ύψος)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων:-D

Εγώ θα σου πω για σταθερές σιτες, γιατί αυτή την αγορά γνωρίζω.

Η κάθετη σιτα είναι η πιο οικονομική λύση και ιδανική για παράθυρα, αλλά επειδή πρέπει να σκύβεις για να την λειτουργήσεις, είναι λίγο άβολη στις μπαλκονόπορτες και δεν είμαι σίγουρη αν μπορεί να μπει σε 3μτ πλάτος. Νομίζω ότι θα πρέπει να τις δει αλουμινας για να σου πει για τα περιθώρια. Αν δεν υπάρχει αρκετό περιθώριο μεταξύ τζαμιού και πατζουριου, θα πρεπει να βάλεις σιτα οριζόντια δίφυλλη πλισσε, περίπου 300 Ευρώ τοποθετημένη (εμεις την πουλάμε χονδρική 220 Ευρώ).

Αν έρθει αλουμινας και σου δώσει προσφορά, πες μου τι σου είπε για να σου πω αν είναι ΟΚ.

υπάρχουν αυτοκόλλητες με διαστάσεις τόσο μεγάλες (3x2m)?

Εκεί που δεν βάλατε για να μπαινοβγαίνεται, δεν μπαινόβγαιναν και τα κουνούπια?

βαλαμε στο 1 φυλλο μονο,γιατι ετσι οπως το βαλαμε το αλλο δεν ανοιγει οποτε δεν υπηρχε λογος να βαλουμε εκει!!Ειναι λιγο περιεργα τα κουφωματα,αλλα μπορεις να παρεις 2 και να τις ενωσεις με την ειδικη κολλα που εχει μεσα..Μπαινουμε και βγιανουμε γρηγορα και δεν μπαινουνε απο την αλλη!!!!:P:p:p:pΑπλα εμεις θελαμε μονο στη μια για να ειναι μονιμα ανοιχτη επειδη ζεσταινομαστε πολυ εδω που ειμαστε!!!

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

και εμείς ψάχνουμε κατι οικονομικό, πού τις αγόρασες?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...