Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι καθισματάκι αυτοκινήτου να πάρω;

Recommended Posts

Εμείς πήραμε τα καθισματάκια της inglesina απο τα Λητώ. Είναι πολύ σταθερά πάνω στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Αν θυμάμαι καλά τα πήραμε 230 ? το καθένα.-

Χιλιάδες κεριά μπορούν να ανάψουν από ένα κερί και η ζωή αυτού του κεριού δε θα μικρύνει. Όπως το κερί έτσι και η ευτυχία ποτέ δε μικραίνει όταν μοιράζεται"

- Βούδας -

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 450
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεια σας...για να διαλέξετε το καθησματάκι που θέλετε απο θέμα ασφάλειας η για να δείτε τι ασφάλεια έχει το καθησματακι που έχετε μπείτε εδώ

http://www1.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/default.asp?ComponentID=276010&SourcePageID=130822

είναι το ποιο αξιόπιστο sait με τεστ καθησμάτων

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

καλημέρα σας!

ενδιαφέρομαι κι εγώ να αλλάξω το κάθισμα αυτοκίνητου και να αγοράσω ένα καινούριο αξιόπιστο ασφαλές αλλά και βολικό καθισματάκι για την μικρή μου καθώς αυτό που έχουμε της chicco 0-13k δεν μας χωράει πια!τι έχετε να μου προτείνετε εσείς?όσες μανούλες το έχουν ψάξει το θέμα ας μου πούνε που κατέληξαν και πιο με συμβουλεύεται να αγοράσω? το κόστος δεν με ενδιαφέρει.με ενδιαφέρει να είναι ασφαλές!

ευχαριστώ εκ των προτέρων!

φιλικά Γεωργία:)

δεν ξέρω βέβαια μήπως θα πρέπει ακόμα να την βάζω σε αυτό που έχουμε γιατί είναι μέχρι 13k αν δεν κάνω λάθος και εμείς είμαστε περίπου στα 9k.αλλά την βλέπω και ζορίζεται εκεί μέσα και γκρινιάζει έτσι που είναι γουβωτό.τι λέτε εσείς?μήπως ακόμα δεν κάνει να μπει σε μεγαλύτερο?τα μεγαλύτερα κοιτάνε και προς τα μπροστά σωστά?

Γεωργια εκτος απο τα κιλα ενα αλλο δειγμα οτι πρεπει να αλλαξεις καθισμα ειναι και το υψος του παιδιου...δεν θα πρεπει το κεφαλι του να εξεχει απο το προσκεφαλο...

ισως δυσανασχετει γιατι απλα κατι την ενοχλει..ισως ζεσταινεται...

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Διαφημίσεις

Γεωργία το μωρό σου είναι 6 μηνών. Είναι πολύ μικρό για να κάθεται προς τα μπρος. Κανονικά λένε ότι μέχρι να χρονίσει το παιδί το κάθισμα πρέπει να κοιτάει προς τα πίσω. Και εγώ η αλήθεια είναι ότι της άλλαξα κάθισμα όταν ήταν 8 κιλά (περίπου 11 μηνών). Εγώ προσωπικά έχω πάρει της bebe comfort Axiss για ένα και βασικό λόγο. Γυρνάει στο πλάι για να βάζεις το παιδί να καθίσει και παράλληλα ξαπλώνει αρκετά για να κοιμάται http://www.bebeconfort.com/collection/UK/accueil.htm (καθότι υπναρού η δικιά μου). Δεν δένεται όμως ανάποδα. Υπάρχουν άλλες εταιρείες που είναι για παιδάκια από 9 κιλά και πάνω αλλά δένονται ανάποδα.

Η Δαναη μου ήρθε 16-2-2008

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Ο Τάσος μου ήρθε 22-8-2011

• 1 month later...
  • 1 month later...

Καλησπέρα και απο εμένα... Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε καθισμα αυτοκινήτου... και ειδού η απορία... ποιό απ' όλα; Υπάρχουν τόσα πολλά μοντέλα που κοντεύω να φρικάρω!

Τέλος πάντων. Εχω σχεδόν καταλήξει σε 2 εταιρίες... την Maxi Cosi και τη Britax και θα ήθελα να μου πειτε εάν έχετε κάποιο απο τα παρακάτω μοντέλα και να δω υπέρ και κατά.

Από τα Maxi Cosi, το ένα ειναι το tobi και θα ηθελα να μαθω αν αυτό το αυτοματο σύστημα με τις ζώνες είναι βολικό. Το άλλο είναι το priori xp και το άλλο το axiss. Θα ήθελα να ξέρω για όλα αν είναι ικανοποιητικές οι θέσεις ανάκλησης και αν για το axiss

έχει ακουστεί τίποτα λόγω του συστήματος περιστροφής.

Πάμε παρακάτω: Απο τα Britax εχω δεί το duo plus που είναι isofix αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν εφαρμόζει και σε αυτοκίνητο χωρίς isofix. Επίσης το first class, το eclipse και το king plus.

Με ενδιαφέρει να γνωρίζω αν μπορεί να κοιμηθεί με την ανάκληση άνετα το μωρό χωρίς να κρεμάει το κεφάλι του. Ακόμα, έχω προσέξει πως κάποια έχουν στο ύψος του κεφαλιού επιπλέον μαξιλάρια στο πλάι και κάποια όχι. Εάν τα μαξιλάρια αυτά είναι για να "σφηνώνουν" το κεφάλι ώστε να μην πηγαίνει πέρα-δώθε π.χ. στις στροφές ή σε πρόσκρουση, όταν είναι ξύπνιο δεν δυσανασχετεί που δεν παίρνει αερα ειδικά το καλοκαίρι;

περιμένω αγωνιοδώς τις γνώμες σας...

Sk6Gp3.png

Καλησπέρα και απο εμένα... Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε καθισμα αυτοκινήτου... και ειδού η απορία... ποιό απ' όλα; Υπάρχουν τόσα πολλά μοντέλα που κοντεύω να φρικάρω!

Τέλος πάντων. Εχω σχεδόν καταλήξει σε 2 εταιρίες... την Maxi Cosi και τη Britax και θα ήθελα να μου πειτε εάν έχετε κάποιο απο τα παρακάτω μοντέλα και να δω υπέρ και κατά.

Από τα Maxi Cosi, το ένα ειναι το tobi και θα ηθελα να μαθω αν αυτό το αυτοματο σύστημα με τις ζώνες είναι βολικό. Το άλλο είναι το priori xp και το άλλο το axiss. Θα ήθελα να ξέρω για όλα αν είναι ικανοποιητικές οι θέσεις ανάκλησης και αν για το axiss

έχει ακουστεί τίποτα λόγω του συστήματος περιστροφής.

Πάμε παρακάτω: Απο τα Britax εχω δεί το duo plus που είναι isofix αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν εφαρμόζει και σε αυτοκίνητο χωρίς isofix. Επίσης το first class, το eclipse και το king plus.

Με ενδιαφέρει να γνωρίζω αν μπορεί να κοιμηθεί με την ανάκληση άνετα το μωρό χωρίς να κρεμάει το κεφάλι του. Ακόμα, έχω προσέξει πως κάποια έχουν στο ύψος του κεφαλιού επιπλέον μαξιλάρια στο πλάι και κάποια όχι. Εάν τα μαξιλάρια αυτά είναι για να "σφηνώνουν" το κεφάλι ώστε να μην πηγαίνει πέρα-δώθε π.χ. στις στροφές ή σε πρόσκρουση, όταν είναι ξύπνιο δεν δυσανασχετεί που δεν παίρνει αερα ειδικά το καλοκαίρι;

περιμένω αγωνιοδώς τις γνώμες σας...

καλημέρα...έχουμε το maxi cosi tobi... το πήρα γιατι το 2009 ήταν το ασφαλέστερο συμφωνα με το adac....σαν κατασκευή ειναι πολύ στιβαρή. το μονο που δεν μου άρεσε ειναι το συστημα με τις ζωνες. πολλες φορες ενώ τις δένεις και μπαίνουν στο "πράσινο", εαν κουνηθεί το παιδί πολλές φορές η ζώνη σαν να "λασκάρει" και φεύγει απο το πράσινο..

στο mail που τους εστειλα μου απαντησαν οτι δεν υπάρχει προβλημα..αλλα δεν ξέρω πολλες φορες νιωθω οτι δεν ειναι ασφαλης το καθισμα..

δεν ξέρω εαν συμβαίνει μόνο σε μένα...

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Eμεις εχουμε το maxι cosi mobi το αναποδο ομως και ειμαι πολυ ευχαριστημενη....εχει ανακλιση,το παιδι κοιμαται ανετα χωρις να πεφτει το κεφαλακι του.Ειναι αυτο...

http://www.carseat.se/store.html

δεν ξερω αν μοιαζει μ αυτο που εσυ επελεξες,το δικο μας ειναι σε τζην υφασμα,βαμβακερο και ειναι ιδανικο για το καλοκαιρι.

Και τα μπριταξ ομως ειναι εξισου καλα....

Καλη αποφαση!!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια χαρά σε όλους. Έχουμε φτάσει 13 μηνών και 12 κιλά και προσανατολιζόμαστε να αγοράσουμε ένα κάθισμα αυτοκινήτου κατηγορίας 1-2-3, δηλαδή μέχρι και 36 κιλά. Θα θέλαμε συμβουλές (όσων γνωρίζουν) σε σχέση με το θέμα της ανάκλησης. Πόσο σημαντικό είναι το καθισματάκι να έχει ανάκληση; Και είναι σημαντικό αυτή να ρυθμίζεται εύκολα; Γιατί έχουμε βρει πολύ καλό καθισματάκι στο 1/3 της τιμής άλλων, του οποίου όμως η ανάκληση ρυθμίζεται μόνο πριν την τοποθέτηση του καθίσματος στο αυτοκίνητο... Καμιά ιδέα; Τα χρήματα δεν είναι το σημαντικότερο θέμα αλλά 1/3 της τιμής είναι πολύ μεγάλο δέλεαρ...

l2mMp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας και χαρά σας!

Έχοντας φτάσει και εμείς στην ηλικία/βάρος για να γυρίσουμε μπροστά, είμαστε σε αναζήτηση καθίσματος. Από όσο διάβασμα έχω κάνει και εδώ αλλά και γενικά στο Internet, έχω καταλήξει σε δύο: Το Maxi-Cosi Tobi και το Recaro Young Sport. Υπάρχει κάποιος από εσάς που να έχει δοκιμάσει κάποιο από τα δύο; Κάποιος ιδιαίτερος λόγος (κυρίως με νοιάζει η ασφάλεια του παιδιού και μετά οτιδήποτε άλλο...) για να προτιμήσω το ένα έναντι του άλλου;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Γεια σας και χαρά σας!

Έχοντας φτάσει και εμείς στην ηλικία/βάρος για να γυρίσουμε μπροστά, είμαστε σε αναζήτηση καθίσματος. Από όσο διάβασμα έχω κάνει και εδώ αλλά και γενικά στο Internet, έχω καταλήξει σε δύο: Το Maxi-Cosi Tobi και το Recaro Young Sport. Υπάρχει κάποιος από εσάς που να έχει δοκιμάσει κάποιο από τα δύο; Κάποιος ιδιαίτερος λόγος (κυρίως με νοιάζει η ασφάλεια του παιδιού και μετά οτιδήποτε άλλο...) για να προτιμήσω το ένα έναντι του άλλου;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Αν σε νοιάζει η ασφάλεια δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=46037

gwggp2.png ISWTp2.png

Εμείς αγοράσαμε το iseos neo bebecomfort είναι από νεογέννητο μέχρι 3 ετών αν θυμάμαι καλά. Εμείς δεν το βάλαμε από νεογένητο όμως (είχαμε ένα κουβαδίνι μέχρι 4 μηνών). Από 4 μηνών και μετά βάζαμε το παιδί στο iseos neo και είναι καταπληκτικό γιατί η θέση που κάθεται το παιδί είναι ξαπλωτή σαν να είναι σε ρηλάξ και όχι όρθια και κάθετη. Βέβαια υπάρχει μία μεγάλη βίδα που το γυρνάς σε θέση ξαπλωτή ή όρθια. Επίσης ο χώρος του καθίσματος αυξομειώνεται, δηλαδή μικραίνει ο χώρος συτο κεφάλι ή μεγαλώνει πάλι με μια μεγάλη βίδα. Νομίζω το αγοράσαμε 240.

Διαφημίσεις

Μήπως χρησιμοποιεί κάποιος καθισματάκι σε αυτοκίνητο Golf (μοντέλο '98-'99 εκεί κάπου έχουμε εμείς); Από μια πρόχειρη έρευνα βρήκα ως καταλληλότερα τα Britax. Δεν ξέρω καν αν το αμάξι έχει isofix, ούτε τι ακριβώς είναι το isofix.

Επίσης, τι είναι σοφότερο να αγοράσει κανείς, 0-13 ή 0-18; Μπορεί το νεογέννητο μωρό να καθίσει σε κάθισμα ή αναγκαστικά θα μείνει σε πορτ-μπεμπέ; Και κατά πόσο το 0-13 με το χερούλι είναι βολικό για άλλες χρήσεις (μεταφορά, ριλάξ, ύπνος);

Πολλές ερωτήσεις, ξέρω, αλλά δε βγάζω άκρη....

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Δεν ξέρω καν αν το αμάξι έχει isofix, ούτε τι ακριβώς είναι το isofix.

Επίσης, τι είναι σοφότερο να αγοράσει κανείς, 0-13 ή 0-18;

To ISOFIX είναι μια ειδική βάση που μπαίναι κάτω από το καθισματάκι και έχει ανακληθεί για κάποιο λόγο που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει.

Το 0-18 δεν θα σου το συνιστούσα για νεογέννητο. Κοίταξε να πάρεις ένα κλασικό καθισματάκι για νεογέννητα το οποίο παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το Maxi-Cosi Tobi και το Recaro Young Sport. Υπάρχει κάποιος από εσάς που να έχει δοκιμάσει κάποιο από τα δύο; Κάποιος ιδιαίτερος λόγος (κυρίως με νοιάζει η ασφάλεια του παιδιού και μετά οτιδήποτε άλλο...) για να προτιμήσω το ένα έναντι του άλλου;

Δεν θα σου πω πιο να προτιμήσεις. Αυτό είναι θέμα γούστου και προσωπικής επιλογής.Κι εγώ ανάμεσα σ'αυτές τις 2 εταιρίες ήμουν αλλά κατέληξα στη recaro.

Θα σου πω μόνο πως η εταιρία αυτή βγάζει αποκλειστικά και μόνο καθίσματα αυτοκινήτου και την θεωρώ πιο αξιόπιστη όσον αφορά την ασφάλεια γι' αυτό και την προτίμησα.Για την άλλη εταιρία δεν έχω ιδία πείρα οπότε δεν μπορώ να εκφράσω αποψη.Αν θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες στείλε μου πμ

AtKRp3.png

Μήπως χρησιμοποιεί κάποιος καθισματάκι σε αυτοκίνητο Golf (μοντέλο '98-'99 εκεί κάπου έχουμε εμείς); Από μια πρόχειρη έρευνα βρήκα ως καταλληλότερα τα Britax. Δεν ξέρω καν αν το αμάξι έχει isofix, ούτε τι ακριβώς είναι το isofix.

Επίσης, τι είναι σοφότερο να αγοράσει κανείς, 0-13 ή 0-18; Μπορεί το νεογέννητο μωρό να καθίσει σε κάθισμα ή αναγκαστικά θα μείνει σε πορτ-μπεμπέ; Και κατά πόσο το 0-13 με το χερούλι είναι βολικό για άλλες χρήσεις (μεταφορά, ριλάξ, ύπνος);

Πολλές ερωτήσεις, ξέρω, αλλά δε βγάζω άκρη....

γεια σου,

εγω αρχικα πηρα ενα καρεκλακι της ρεκαρο,ειμαι πολυ ευχαριστημενη απο αυτο αλλα συντομα θα το αλλαξουμε γιατι η μικρη ειναι ηδη 70 ποντους και αντε να την κρατησει μεχρι να φτασει τους 75,ευχομαι μεχρι και 80 για να βγαλει και τα λεφτα του.

Να ξερεις οτι καλο ειναι τα μωρα να μπαινουν σε καθισματακια με μικρο ηλικιακο ευρος δηλαδη 0-13,9-18 κλπ.Ομως παρολο που εγω το τηρησα πιστευω οτι εχει να κανει και με το ποτε θα γεννηθει το μωρο και ποσο θα μετακινειται με το αυτοκινητο.Κι εννοειται με τον ρυθμο αναπτυξης.

Δηλαδη αν το μωρο δεν το μετακινησεις με αυτοκινητο για κανενα διμηνο επειδη μπορει να πεφτει και χειμωνας(πολλες μαμαδες κρατανε το 40ημερο ) νομιζω οτι το 0-18 ειναι καλο κι ας εχει μεγαλο ηλικιακο ευρος.

Το νεογεννητο δεν εχει προβλημα να καθισει σε καθισματακι αρκει οχι για πανω απο 45 λεπτα!Τοτε θα πρεπει να γινεται μια μικρη σταση για το σωματακι του και μετα να συνεχισει η βολτα.

Με το χερουλι ειναι πολυ βολικα για υπνο οσο μεγαλωνει αλλα για κουβαλημα???χλωμοοοοο:-Dιδιως αν εχεις και μεγαλοσωμο-βαρυ μωρακι...Αλλωστε θεωρω οτι το βαλε-βγαλε ειναι ολοκληρη διαδικασια και ετσι το καρεκλακι μας ειναι μονιμα στο αυτοκινητο...!!

• 1 month later...

Καλημέρα παιδιά. Ενδιαφερόμαστε κι εμείς για καθισματάκι αυτοκινήτου. Σκεφτόμαστε το besafe comfort X3 isofix. Ξέρετε καμιά ιστοσελίδα που να αναρτεί αποτελέσματα από ελέγχους για καθισματάκια, κάτι σαν crash tests?

Έχω μια μικρή 3,5 μηνών και με προβληματίζει κάτι. Όταν την βάζω στο καθισματάκι του αυτοκινήτου το κεφαλάκι της γέρνει και μου φαίνεται ότι είναι σε πολύ πολύ λάθος θέση. Έχουμε το καθισματάκι της cam 0-13 κιλά. Μήπως θα έπρεπε να της πάρω αυτά τα μαξιλαράκια στήριξης αυχένα ή δε κάνει;; Αν ξέρεις κάποιος ας μου απαντήσει γιατί σε λίγες βδομάδες θα κάνουμε ένα ταξίδι 4 ωρών και με προβληματίζει πολύ που η μικρή θα είναι έτσι για τόσες ώρες. Και κάτι άλλο το επόμενο κάθισμα λέω να της πάρω τη κατηγορία 9-36 είναι ασφαλή ή να προτιμήσω την κατηγορία 9-18.

Ψάχνω κάθισμα για το γιο μου κατηγορία 9-36 ή 15-36 κιλά!

Θέλω όμως να ξαπλώνει εστω κ λίγο,έχετε να μου προτίνετε κατι?κ από που?

Ευχαριστώ:cool:

αυτό http://www.mytoys.de/Maxi-Cosi-Rodi-XP2-Deep-Red/Auto-Kindersitze-15-bis-36-kg/Auto-Kindersitze/KID/de-mt.ba.ca02.01.12/1994090 ξαπλώνει?

Δεν καταλαβαίνω τίποτα!

κοριτσια συγνωμη αν το εχει αναφρει και καποιος αλλος πιο πανω δεν τα διαβασα ολα διοτι ειναι παρα πολλα τα μηνυματα...το ειχα ποστερει και σε καποιο αλλο θεμα αυτο, τωρα που εδινα για διπλωμα οδηγησεις ο καθηγητης ανεφερε οτι καθε μαρκα αντιπροσωπεια βγαζεο ειδικα εγκεκριμενα παιδικα καθισματα αυτοκινητου τα οποια δεν ειναι σαν αυτα τα κοινα που αγοραζουμε ολοι τζαμπο, κ.τ.λ μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση διοτι ειναι κατι που δεν το ηξερα πριν και αν το ηξερα σιγουρα θα το εψαχνα...ειναι γενικα πολυ πιο ασφαλη για τα μωρακια μας αλλα μου ει[ε οτι γενικα κοστιζουν αποσο ρωτησα μου ειπε ξεκινανε απο 400 -2000 ευρω αναλογα το μοντελο μαρκα κ.τ.λ...αν ειναι η ασφαλεια του μωρου να μην κοιτατε τα χρηματα και την ομορφια αλλα την ασφαλη μετακινηση του θησαυρου σας....

Λοιπόν σήμερα παρέλαβα κι εγώ το recaro young sport από το pingpong

Θετικά της αγοράς:

Το πήρα 165 ευρώ με τα μεταφορικά (δε νομίζω να υπάρχει κάπου αλλού φθηνότερο)

Μου το έφερε κούριερ στο σπίτι

Είναι τέλειο καρεκλάκι (ελπίζω να αρέσει και στο μπέμπη)!

Αρνητικά:

Την παραγγελία την έκανα στις 29 Αυγούστου... (με μηδαμινά σχεδόν μεταφορικά δεν περίμενα να έλθει και τόσο γρήγορα, αλλά άργησε αρκετά)

Το καρεκλάκι που πήρα ήταν σε χρώμα προσφοράς. Άλλα χρώματα στοιχίζουν 200 ευρώ περίπου. Βέβαια έχει πολύ ωραία οικονομικά χρώματα.. Γούστα είναι αυτά..

Σμαρούλα να σε ρωτήσω, σ αυτο το σαιτ με ποιο τρόπο πλήρωσες?

Είδα κι εγω το maxi cosi, αλλά δεν εχω ξαναπαραγγειλει απο το εξωτερικό!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...