Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρωτάκια 2011

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 561
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλύτερα να περιμένουμε για τα πράγματα γιατί οι περισσότερες δασκάλες δίνουν λίστα με τι ακριβώς θέλουν να πάρουμε, πόσα τετράδια, τι χρώμα, μολύβια, μαρκαδόρους κλπ.

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Καλησπέρα πρωτάκια 2011... (εμοτικον ψιλομελαγχολικό υπάρχει?)

Κι εμείς αγοράσαμε τσάντα. Σκέφτομαι εντός των ημερών να πάμε να πάρουμε και κανένα μολυβάκι, κανένα τετράδιο, έτσι να χαρούμε λίγο το κλίμα... χωρίς την κοσμοπλημμύρα!

Τα υπόλοιπα βέβαια, με την λίστα.

Καλημέρα σε όλες τις πρωτακιομαμάδες:D.Προς το παρόν έχω πάρει μια τσάντα πιο μεγάλη απ'αυτόν.Περιμένω να δώ τι θα μου ζητήσουν.Α, και η γιαγιά του είπε οτι θα του πάρει μια μαλακιά κασετίνα.Νομίζω οτι δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη.:cool:

Διαφημίσεις

καλημέρα και απο μας...

πήραμε τσάντα με ροδάκια και ασορτί κασετινα με τα λάστιχα, ναι ακριβώς αυτά τα μη πρακτικά πραγματα που διαλυονται στο μισα της χρονιας στη καλύτερη περιπτωση αλλά τι να κάνουμε που ειναι το όνειρο από εποχή παιδικου σταθμού η τσαντα με τα ροδάκια:P

τα υπόλοιπα με τη λίστα.

για μένα θα προμηθευτώ απο φαρμακειο λεξοτανίλ κα παυσίπονα!!

καλή χρονια να χουμε:cool:

Δηλ. μόνο εμείς δεν πήραμε την τσάντα ακόμη ?

Απλά τη διαλέξαμε ( χε χε καλύτερα γιατί τρελλένομαι να χαζεύω τα σχολικά οπότε και θα πάμε πολλές φορές )

Ευτυχώς τον έπεισα ότι αν θέλει ( ξέρω ότι θέλει ) να κουβαλάει την τσάντα μόνος του δεν πρέπει να πάρει με ροδάκια....

Πράγματα που με αγχώνουν προς το παρόν...

1) αν θα είναι στην τάξη με γνωστά μας παιδάκια έτσι ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να λείψουμε ή έχω κάποια απορία να έχω κάποια μαμά να τηλεφωνήσω...

2) τι δάσκαλο/α θα τύχουμε...

3) πόσες ώρες θα χρειαζόμαστε...

rQGhp3.png

Dalia, εγώ αγχώνομαι για το 1 και 3.Βασικά, μέχρι τώρα δεν ήξερα καμία μαμά.Τώρα μάλλον θα πρέπει να γνωρίσω κάποιες, ν'ανταλλάξουμε τηλ.Είμαι λίγο ακοινώνητη όπως καταλάβατε.:oops:Για τα διαβάσματα,νομίζω οτι τα βάζουν να κάνουν τα μαθήματα τους στο σχολείο μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου.Ότι προλάβουν κέρδος είναι.:wink:

Πράγματα που με αγχώνουν προς το παρόν...

1) αν θα είναι στην τάξη με γνωστά μας παιδάκια έτσι ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να λείψουμε ή έχω κάποια απορία να έχω κάποια μαμά να τηλεφωνήσω...

2) τι δάσκαλο/α θα τύχουμε...

3) πόσες ώρες θα χρειαζόμαστε...

Όσο αφορά το πόσες ώρες διάβασμα θα χρειάζεται το παιδί, ένα είναι σίγουρο, αλλά εξαρτάται και από άλλους πολλούς παράγοντες. Το σίγουρο είναι minimum μια ώρα.

Οι άλλοι παράγοντες είναι, πόσες ασκήσεις-έξτρα φωτοτυπίες θα του βάζει ο δάσκαλος, κατά πόσο θα διαβάζει το παιδί όταν είναι πάνω από το βιβλίο, κατά πόσο είναι το παιδί προετοιμασμένο για την τάξη που θα πάει, αν θα προσέχει μέσα στην τάξη, αν είναι σωστός ο δάσκαλος...κτλ.

Πολλά αλλά αν συνδυαστούν ωραία μεταξύ τους όλα θα πάνε ρολόι! :wink:

Διαφημίσεις

Και εγώ στο χορό από Σεπτέμβρη....

Τα έχω ξαναπεράσει βέβαια με τον πρώτο μου γιό ,αλλά πάνε 7 χρόνια..

Τέρμα τα ελεύθερα Σαββατοκύριακα ,τα τριήμερα θα τρέμω για το τι φωτοτυπίες θα μας δώσει η δασκάλα ,χριστούγεννα πάσχα δεν το συζητώ..

Οι βαλεριάνες βέβαια είναι έτοιμες από τώρα..

Κι εμεις ξεκιναμε τωρα για πρωτη φορα και ενα αγχος το εχω οσο να πεις.

Τσαντα πηραμε χωρις ροδακια ετσι κι αλλιως εγω θα την κουβαλαω. εμενα αν σας πω ρε κοριτσια με αγχωνει πιο πολυ τι θα κανει στο διαλειμμα,θα την προσεχουν αρκετα;θα προσεχει στην τουαλετα μην λερωθει;θα κανει ευκολα παρεες η θα ειναι μονη της;τετοια σκεφτομαι συνεχεια....

z1QBp3.png UKB8p3.png

Τα γραφεία τους τα έχετε ετοιμάσει?Δηλαδή εκεί που θα κάθονται να διαβάζουν.

Εγώ έχω ένα τμήμα από το γραφείο του μεγάλου μου γιού ,το οποίο αναγκαστικά το έχω βάλει σε ένα σημείο στην κουζίνα ,εκεί θα πρέπει να γράφει μια και δεν υπάρχει δεύτερο παιδικό δωμάτιο.Αυτό που με απασχολεί είναι ότι είναι ψηλό για τον πιτσιρικά μου και όταν θα κάθεται στην καρέκλα τα ποδαράκια του θα κρέμονται.Δεν θα μπορούσα ούτε εγώ να εργαστώ με τα πόδια μου στον αέρα.Σκέφτηκα λοιπόν να του πάρω από τα γραφεία που ρυθμίζεις το ύψος των ποδιών ,όπως και μία καρέκλα γραφείου.

Θεωρώ πολύ σημαντικό το να κάθονται σωστά την ώρα που διαβάζουνε.

Για τα διαβάσματα,νομίζω οτι τα βάζουν να κάνουν τα μαθήματα τους στο σχολείο μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου.Ότι προλάβουν κέρδος είναι.:wink:

Eγώ δεν θα τον αφήσω στο ολοήμερο...Αυτό το κάνουν στο ολοήμερο.

Το σίγουρο είναι minimum μια ώρα.

Βασικά το maximum με αγχώνει

Τα γραφεία τους τα έχετε ετοιμάσει?Δηλαδή εκεί που θα κάθονται να διαβάζουν.

Άστα να πάνε όχι...

rQGhp3.png

οσο για το γραφείο εγώ έχω ενα που χρεισιμοποιουν για ζωγραφική και τέτοια, αλλά για τη μελέτη του σχολειου και εφόσον θα χρειαζεται και εμένα στην αρχή τουλαχιστον νομίζω οτι το τραπεζι της κουζίνας θα βοηθήσει πολύ!!

Μέχρι να γράψει να κάνω και καμια ψευτοδουλειά και να ειμαι και δίπλα όποτε χρειαστει και να μην τρεχω.

Ετσι το σκεφτομαι τώρα βέβαια, βλέπουμε πώς θα βολευτουμε στην πορεια:P

Διαφημίσεις

αχ κορίτσια, με πήραν τηλέφωνο μπαμπάς και γιος ότι αγόρασαν γραφείο και θέλουν να μου κάνουν έκπληξη....

έχω πάθει κατιτίς:confused: τι να πήραν άραγε ?

ΜΥ ΤREASURE και εγώ στην κουζίνα μελετούσα πάντα και ήμουν άριστη ( μέχρι 3 γυμνασίου:rolleyes: ), τώρα γιατί μου έγινε εμμονή να τον μάθω να μελετάει στο δωμάτιο του, πραγματικά δεν ξέρω...

Τσάντα αφού γυρίσαμε όλα τα πιθανά σημεία εχθές, μου ανακοίνωσε ότι δεν του άρεσε κάτι και θέλει να πάρει μία από το παζάρι του Άη-Μάμα που θα πάμε σε 2 μέρες...:mad:

rQGhp3.png

Και μεις δεν πηραμε ακομη τσαντα αλλα περιμενουμε το Σαββατο που ο Μουστακας θα εχει 20% σε αγορες απο 50Ε και πανω:lol:. ο δικος μου θελει τσαντα γκορμιτι, μου φαγε τ' αυτια, οποτε δε χαλαμε χατηρια! Θελουμε και μια καρεκλα με ροδακια, γραφειο πηραμε περισυ, αντε τα βολεψαμε!

margio μες το μυαλο μου εισαι βρε κοριτσι μου... Εγω σκεφτομαι και αν θα 'ναι μαζι με το φιλαρακι του απο το νηπιο, ειναι και λιγο δυσκολος στις φιλιες και αγχωνομαι...

Με τα βιβλία τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα... είδα ενα ρεπορτάζ χθες στην τηλ. που έλεγε ότι για στην Αττική δεν έχει σταλεί κανένα βιβλίο στα σχολεία ακόμη :shock:, στην υπόλοιπη ελλάδα κάτι έχει γίνει. Εντωμεταξύ χθες που πήγα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς, πολλοί γονείς ζητούσαν τα βιβλία του οργανισμόυ για να τ΄αγοράσουν και τα παιδιά τους πάνε στο δημόσιο. Λέτε να είναι καλύτερα να αγοράσουμε έστω το 1ο τεύχος από γλώσσα και μαθημ. αντί να τους δίνουν φωτοτυπίες; Γιατί αυτές δε βλέπω να τις αποφεύγουμε, άλλα σχολεία για λίγο άλλα για πολύ...

Δηλαδή η δωρεάν δημόσια παιδεία συνεχίζεται????????..

έχω ανατριχιάσει...:evil:

γιατί στα μικρά και μεγάλα νήπια έχουμε δώσει ενα σωρό λεφτά για τα αναλώσιμα υλικά..τώρα χοντρένει το θέμα...ωραία...

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Με τα βιβλία τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα... είδα ενα ρεπορτάζ χθες στην τηλ. που έλεγε ότι για στην Αττική δεν έχει σταλεί κανένα βιβλίο στα σχολεία ακόμη :shock:, στην υπόλοιπη ελλάδα κάτι έχει γίνει. Εντωμεταξύ χθες που πήγα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς, πολλοί γονείς ζητούσαν τα βιβλία του οργανισμόυ για να τ΄αγοράσουν και τα παιδιά τους πάνε στο δημόσιο. Λέτε να είναι καλύτερα να αγοράσουμε έστω το 1ο τεύχος από γλώσσα και μαθημ. αντί να τους δίνουν φωτοτυπίες; Γιατί αυτές δε βλέπω να τις αποφεύγουμε, άλλα σχολεία για λίγο άλλα για πολύ...

Βιβλία ΔΕΝ υπάρχουν σε κανένα σχολέιο (είτε Αττικής εόιτε επαρχίας), γιατί (όπως λένε) δεν έγινε εγκάιρως ο διαγωνισμός για την προμήθεια χαρτιού ώστε να τυπωθούν τα βιβλία.

Οι λύσεις που έχουν δωθεί από το υπουργείο είναι 1)Να βγάζει ο εκπαιδευτικός φωτοτυπία τις σελίδες που χρειάζεται κάθε μέρα. Σκεφτείτε πόσε φωτοτυπίες θα χρειάζεται ένα σχολείο κάθε μέρα, αναρωτηθείτε πού θα βγαίνουν αυτές οι φωτοτυπίες τη στιγμή που κάθε σχολέιο έχει 1 άντε 2 το πολύ φωτοτυπικά μηχανήματα και αναρωτηθέιτε και ποιός θα πληρώσει το κόστος αυτών των φωτοτυπιών τη στιγμή που τα σχολέια δεν έχουν χρήματα και για να γίνει αυτή η δουλειά χρειάζεται χαρτί, μελάνη, συν΄τηρηση των μηχανημάτων.

2) Να μοιραστούν τα βιβλία σε DVD και να τα αναπαράγει το κάθε παιδί στο σπίτι του. Σκεφτείτε το κόστος που έχει αυτή η λύση για την οικογένεια σε χαρτί και μελάνη και αναρωτηθέιτε τι θα γίνει με τα παιδιά που δεν έχουν υπολογιστές ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν αυτή την αναπαραγωγή.....

Απλά ΤΡΑΓΙΚΑ

Καλημέρα και από μένα! Δηλαδή εγώ που του πήρα τσάντα με ροδάκια, μάλλον δεν έκανα καλά;

Η νονά μας του πήρε τσάντα με ροδάκια σκέφτηκα να την αλλάξω και να πάρω μία απλή.Από μόνη της έχει ένα βάρος ,σκέφτομαι όμως ότι θα έρθουνε και οι βροχές ,θα πλημυρίζουνε οι δρόμοι ,που να το σηκώνεις όλο αυτό το πράγμα ,αν λέω αν έχει και βιβλία μέσα...Και τα <πεζοδρόμια> είναι τόσο ,μα τόσο χάλια..

Αλλά από την άλλη πάλι ,λέω κρίμα είναι η πρώτη του τσάντα και από τη νονά κιόλας ,την χάρηκε πολύ και την πήγαινε πάνω κάτω σε όλο το σπίτι..

μανουλες και μπαμπαδες αυτη χρονια ειναι ξεχωριστη για τον Αλεξανδρο καθωσ ξεκιναει το δημοτικο.....εγω ειμαι η μοναδικη στο σπιτι που εχει αγχωθει ....ποιοι αλλοι γονεις θα εχουν παιδακια στην πρωτη φετος??????εχετε αγχοσ /????τα παιδακια σας τη λενε????????

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...