Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και εργασιακός χώρος

Recommended Posts

Μόλις έμαθα ότι ίσως να κινδυνεύω με απόλυση. Ο λόγος είναι ότι είμαι μόνο 6 μήνες στη δουλειά, υπέγραψα 3μηνη σύμβαση (ιδιωτικός τομέας) και σκοπό κατόπιν να γίνει επ' αορίστου.

Τώρα όμως που είμαι έγκυος πώς ρωτάω αν έχει γίνει ήδη επ' αορίστου;;

Μήπως έγινε αυτόματα, χωρίς να υπογράψω κάτι;

Υπ'όψιν ότι ο εργοδότης μου με διάλεξε μεγαλούτσικη για να μην έχει το φόβο μιάς εγκυμοσύνης.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 240
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δε μου ακουγεται πολυ καλο ολο αυτο.....δε ρωτας διακριτικα του υπευθυνο προσωπικου ή το λογιστη :?:

κανονικα πρεπει να υπογραψεις νεα συμβαση οταν μεταρεπεται σε αοριστου

0sb2p3.png

Η ανανέωση γίνεται αυτόματα. Δηλαδή δεν ξαναυπογράφεις κάτι, ούτε κατατίτθεται κάτι στον ΟΑΕΔ (όπως π.χ. συμβαίνει με την αρχική πρόσληψη). Οπότε μην ανησυχείς - εκτός πια και εάν σκαρφιστούν κάτι για να αποποιηθούν των ευθυνών τους! Δεν θα είναι νόμιμη διαδικασία όμως... Ο ιδιοκτήτης εντάξει δεν θα χάσει πια και τόσο, 4 μήνες είναι όλο κι όλο στον ιδιωτικό τομέα, + το 6μηνο του ΟΑΕΔ, εάν το πάρεις. Πάντως είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα στον ιδιωτικό τομέα....

κορίτσια την αναρρωτική την γράφει γιατρός του ικα...όμως ανάλογα την διάρκεια περνάς και επιτροπή..πρέπει επίσης ο γιατρός να σου γράψει και φάρμακα και φυσικά στην επιτροπή δεν πας εσύ αλλά κάποιος δικός σου γιατί εσύ υποτίθεται δεν μπορείς....εγώ είμαι στο δημόσιο κορίτσια και από την αρχή της εγκυμοσύνης κάθομαι..εργάζομαι σε εντατική σε νοσοκομείο και δεν ήθελα ούτε να το διανοηθώ να κάνω βάρδιες...πάντως ο ιδιωτικός τομέας είναι άστα βράστα....

g598zf3jh69s483c.png

Από Επιτροπή περνάς όντως, αν όμως η άδεια υπερβαίνει τις 15 ημερες. Στη δική μου περίπτωση για παράδειγμα μου έγραψε 12 μέρες (ενώ κάθησα 15, μια και ακολούθησε ΣΚ και Καθαρη Δευτέρα αλλά η άδεια του ΙΚΑ εληγε την Παρασκευη) κι έτσι αρκούσε το ραντεβού με τον γιατρό του ΙΚΑ για να μου δώσει το τριπλότυπο που πήγα στον εργοδότη μου, δεν περασα απο Επιτροπή. Τα φάρμακα αν θέλετε να πάρετε τα χρήματά σας πίσω, πρέπει φυσικά να επισκέπτεστε το ΊΚΑ για να σας τα γράψουν...εγώ βαρεθηκα να πηγαίνω κι έτσι τα πληρωνω μόνη μου.

Διαφημίσεις

Αχ βρε κορίτσια μου εσείς τουλάχιστον έστω και με γκρίνιες δικαιούστε τα κεκτημένα και τις άδειές σας, ό,τι και να λένε οι εργοδότες σας. Εμείς τί να πούμε που είμαστε στο ελεύθερο επάγγελμα και δεν μπορούμε να βάλουμε και κανένα στο πόδι μας?

Εννοείται βέβαια οτι δεν έχουμε ούτε αδειες μητρότητας ούτε επιδοματα.

Εγώ στην δουλειά μου πχ έχω 1000 ευρώ πάγια εξοδα κάθε μήνα. Αν δεν δουλεψω 3-4 μήνες ποιός θα μου τα πληρώσει?

Αφήστε τα.

δεν μπορεις να φανταστεις ποσο σε καταλαβαινω. κι εγω ελευθερη επαγγελματιας ειμαι και δεν μπορω να κατσω καθολου. εχω φτασει στο σημειο να ζηλευω ολες τις κοπελες, που εστω και με γκρινια, δικαιουνται επιδοματα και αδειες. βεβαια εμενα ειναι και ο χωρος εργασιας μου χαλια. το γραφειο μου εινια μεσα σε φανοποιειο αυτοκινητων. σκονη, φασαρια, φωνες ειναι το καθημερινο μας μενου.

κορίτσια είστε ήρωες!!!αυτό έχω να σας πω...εγώ κάθομαι από την αρχή της εγκυμοσύνης...μερικές μέρες έχω πολύ ενέργεια και άλλες καθόλου.αναρωτιέμαι και λέω αν έπρεπε να δουλεύω τι θα έκανα;μπράβο σας!!!

g598zf3jh69s483c.png

κορίτσια είστε ήρωες!!!αυτό έχω να σας πω...εγώ κάθομαι από την αρχή της εγκυμοσύνης...μερικές μέρες έχω πολύ ενέργεια και άλλες καθόλου.αναρωτιέμαι και λέω αν έπρεπε να δουλεύω τι θα έκανα;μπράβο σας!!!
\

Γιατι καθεσαι απ την αρχη? υπηρχε σοβαρος λογος?

τι σου εγραψε στην αδεια? στην δουλεια πως το πειραν?

*O μονος πραγματικος χρόνος είναι το εδώ και το τώρα

Όταν καταλάβουμε τι σημαίνει ελπίδα, θα πάψουμε να πιστεύουμε σ' αυτήν...

aMppp3.png

irene εκεί που δουλεύω δεν είναι μέρος για εγκυμονούσα σε όποιο στάδιο κι αν είναι...η γιατρός με έγραψε επαπειλούμενη εγκυμοσύνη λόγω αιμόρροιας στο 1ο τρίμηνο και μετά λόγω συσπάσεων,οι συνάδελφοι τίποτα τι να πουν,εννοείται ότι υποστηρίζουν αυτό που έκανα,και οι σύζυγοι-συνάδελφοι τους το ίδιο έκαναν

g598zf3jh69s483c.png

irene εκεί που δουλεύω δεν είναι μέρος για εγκυμονούσα σε όποιο στάδιο κι αν είναι...

γι' αυτο λεω εγω οτι οι ελευθεροι επαγγελματιες ειμαστε αδικιμενοι. κι εγω δεν κανει να δουλευω σε φανοποιειο αλλα θα ειμαι εδω μεχρι τελους. γιατι εγω δεν δικαιουμε απο πουθενα αναρωτικη κι ουτε θα με πληρωνει κανεις κι εγω να καθομαι.

Διαφημίσεις

έχεις δίκιο απόλυτο!!!!!κάπου είχα διαβάσει που το ξαναέγραψες...πολύ πίκρα..εγώ είμαι πολύ τυχερή πραγματικά ευχαριστώ το Θεό για την άνεση αυτή..κουράγιο κορίτσι μου...κανονικά πρέπει στον 7ο να σταματήσεις..σε λίγες μέρες δεν τον κλείνεις;

g598zf3jh69s483c.png

Κορίτσια εγώ έχω δεχτεί ότι ζούμε σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία με καμία μέριμνα για τη γυναίκα και την οικογένεια :roll: ! Οι γυναίκες συνήθως είναι χειρότερες στην συμπεριφορά από τους άνδρες λόγω απωθημένων και κόμπλεξ ή λόγω κακής συμπεριφοράς που έχουν υποστεί :roll: . Η αλήθεια είναι ότι και εγώ βάζω προτεραιότητες προς το παρόν αλλά είναι δύσκολο στο ελεύθερο επάγγελμα να λείψεις καιρό από τη δουλειά! Αυτό όμως που προέχει είναι ότι κανείς δεν αναγνωρίζει τις προσπάθειές σου οι οποίες πολλές φορές έχουν σοβαρό προσωπικό κόστος. Συμβουλή που σας δίνω και προσπαθώ να τηρώ κι εγώ είναι να βάζετε πρώτα τον εαυτό σας και μετά όλα τα άλλα. Τί νόημα έχει μια επαγγελματική επιτυχία όταν σου κοστίζει πόνους, κίνδυνο για το έμβρυο ή μια πιθανή αποβολή :cry: ??? Εύχομαι να έρθουν όλα καλά σε όσες κοντεύουν και υπομονή στις υπόλοιπες :lol: !

QZ9ep3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Εμένα πάλι η σχέση με τους εργοδότες είναι ιδιαιτέρως περίπλοκη!!!

Δουλεύω στο γραφείο τους 5 χρόνια. Είναι καταπληκτικοί άνθρωποι, μου φέρονται φανταστικά αλλά έχουν ένα ελάττωμα....που σε συνδιασμό με ένα άλλο δικό μου ελλάτωμα, μου βγαίνει σε κακό...

Το δικό τους ελάττωμα είναι οτι ο μισθός που μου δίνουν είναι για τα πανηγύρια και φυσικά καμία σχέση με αυτά που δικαιούμαι και λόγω σπουδών αλλά και βάσει της δουλειάς που τους βγάζω...

Το δικό μου ελάττωμα είναι οτι είμαι τρομερά ντροπαλή και δεν διεκδικώ ούτε καν τα αυτονόητα...

Ο μισθός που μου δίνουν λοιπόν είναι τόσο αστείος που τους ζήτησα για κάποιο διάστημα να μου κάνουν εικονική απόλυση για να παίρνω το ταμείο ανεργίας καθώς δεν έβγαινα οικονομικά...(αυτό κανονικά έπρεπε να το εκλάβουν ως έμμεση παράκληση για αύξηση αλλά τελοσπάντων...).

Φυσικά και δέχτηκαν καθώς τους σύμφερε να μη μου πληρώνουν τα ένσημα για όσο διάστημα έμενα στο ταμείο ανεργίας...

Όσο λοιπόν ήμουν και είμαι στο ταμείο, έμεινα έγκυος!!!

Τους το ανακοίνωσα απο την αρχή και ενθουσιάστηκαν!!! Με προσέχουν πάρα πολύ, εγκατέστησαν νέο σύστημα εξαερισμού για να μη με ενοχλεί το τσιγάρο και γενικά με έχουν στα όπα-όπα...δεν έχω παράπονο...

Και το αφεντικό μου μου είπε οτι τώρα που έμεινα έγκυος να κανονίσουμε να ξαναγίνει η πρόσληψη ώστε να μη χάσω τα επιδόματα,κλπ που δικαιούμαι!!!

Μέχρι τώρα ωραία όλα!!!

Όμως εγώ όταν θα γεννήσω δε θα έχω κανέναν να μου κρατάει το παιδί και αναγκαστικά μάλλον θα πρέπει να σταματήσω τη δουλειά τουλάχιστον για 1 χρόνο μέχρι να ξεπεταχτεί το παιδί...τουλάχιστον....γιατί ο μισθός μου δε φτάνει για να πληρώσω κάποιον να το φυλάει...

Πείτε μου, φταίω να μην πω στους εργοδότες μου οτι μετά τον τοκετό δεν έχουν δικαίωμα για ένα χρόνο να με απολύσουν και οτι θα μου πληρώνουν τα ένσημα χωρίς να έρχομαι για δουλειά????

Μη βιαστείτε να μου πείτε οτι το ξέρουν ή οτι θα το μάθουν, γιατί δεν πρόκειται γιατί δεν ασχολούνται με αυτά ΚΑΘΟΛΟΥ!!!

Απο τη μια αισθάνομαι άσχημα με την προοπτική να τους "κοροιδέψω" και απο την άλλη σκέφτομαι οτι αυτοί με κοροιδεύουν τόσα χρόνια με το μισθό που μου δίνουν...

• 2 εβδομάδες μετά...

Είναι τώρα 2 ημέρες που ο διευθυντής μου πραγματικά μου κάνει απίστευτα βασανιστήρια.

Χωρίς λόγο (πραγματικό τουλάχιστον).

Ταράζομαι, αγανακτώ και κλαίω συνέχεια.

Τι να κάνω?

Πόσο επηρεάζεται το έμβρυο το οποίο γίνεται πιο κινητικό μετά από κάθε τέτοια περίπτωση?

squsqusbu20090629_-8_George.png

Διαφημίσεις

κι εμενα χθες που εσπασε τα νευρα το αφεντικο μου. 4 χρονια τωρα δεν τον πειραζε που εφευγα στην ωρα μου, τωρα τον ενοχλησε που καθε μερα λεει 4:30 ειμαι ετοιμη να φυγω...μηπως να καθομουνα κανα 10ωρο εγκυος γυναικα να πινω αμεριμνη τον καφε μου οπως κανει αυτος και οοοοταν βαρεθω να φυγω? δε φτανει που ερχομαι και ανοιγω μονη μου στις 8:30, που σηκωνω βαρη γιατι αν ερθει κανενας πελατης ντρεπομαι να τον στειλω στην αποθηκη να τα παρει μονος του ενω οι αλλοι συναδελφοι κοιμουνται μεχρι τις 12, εγω πρεπει να καθομαι και παραπανω..ε βεβαια αφου αυτος ερχεται στις 13:00 κι εγω μεχρι τοτε δεν εχω τι να κανω, ξεκιναει η δουλεια μου κι εμενα στις 13:00 και τρεχω να προλαβω σαν το βεγγο να τα κανω ολα σε 3 ωρες... ε ρε κατι τετοιοι δε θελουν υπαλληλους, δουλους θελουν να μην εχουν ζωη παρτα μονο να πηγαινουν σπιτι τους για υπνο. και μενω και 1 ωρα μακρια...αλλα ξεχασα...ειμαστε και εγκυμονουσες τωρα γι'αυτο αρχισαν τωρα ολα τα παραπονα..ξαφνικα σταματησαμε να κανουμε καλα τη δουλεια μας...οχι τιποτ'αλλο αλλα ζητησα και το υπολοιπο της περσυνης μου αδειας (10 μερες) και η απαντηση ηταν: 'τόση αδεια θα παρεις για να πας να γεννησεις.θες κι άλλη??????

μωρε πες το ξεκαθαρα.οπως και να το πεις την ιδια αντιδραση θα εχουν.δεν ξερεις, μπορει να ειναι και καλη.εγω το ειπα απο την 6η βδομαδα και παλι αργα τους φανηκε."ουτε στο γιατρο δεν ειχα παει να σιγουρευτω. βεβαια ακομα δεν εχουν βρει ατομο να με αντικαταστησουν και σταματαω τελος μαιου, αλλα εμενα δε με ενδιαφερει. πες το κι εσυ σιγα σιγα να μη σου λενε μετα οτι δεν το ειπες εγκαιρως..εγω του ειπα, εκοψα το τσιγραρο.γιατι, με ρωταει και του απαντησα:"θα σας στενοχωρησω αλλα ειμαι εγκυος"μιλαμε ο ανθρωπος χλωμιασε και μου λεει: "τό'ξερα". ε απο τοτε αρχισε να λεει καθε μερα, πωπω να δουμε κι εμεις τι θα κανουμε και που θα βρουμε ατομο...μεχρι που του την ειπα να μη με γρουσουζευει ετσι καθε λιγο και λιγακι και ηρεμησε..λεμε τωρα

και εγω καπνιζα και εδω και 1 1/2 μηνα το εχω κοψει και αμφιβαλλω αν το εχει προσεξει ο διευθυντης μου...

α, και οι αλλες κοπελες μετα απο ενα μηνα (και καλα) μου ειπαν "α, τι εγινε δεν καπνιζεις?", αλλα δεν τους ειπα τιποτα. βεβαια αυτες σιγουρα κατι θα εχουν υποψιαστει.

αν επιτρεπεται τι δουλεια κανεις?

εγω ειμαι γραμματεας σε ναυτιλιακη, βοηθο μου πηραν τον περασμενο οκτωβριο οπου πια ειχε φτασει ο κομπος στο χτενι γιατι δεν μπορουσα αλλο μονη μου (να φανταστεις μονο 1 βδομαδα αδεια πηρα το καλοκαιρι και αυτη με το ζορι), οποτε ελπιζω και ευχομαι να μην στραβωσουν πολυ.

παντως σκεφτομαι να το πω μετα την αυχενικη διαφανεια (θα την κανω μετα το πασχα) και πρωτα απ'ολα στον διευθυντη μου και μετα βλεπουμε.

LKcZp2.png 3bjwp3.png

Α ωραια μια απ'τα ιδια κι εσυ. Γραμματεας, λογιστηριο και λοιπων καθηκοντων σε αντιπροσωπεια. Ο μοναδικος υπαλληλος γραφειου στην εταιρεια ειμαι εγω...Ασε ο δικος μου εδω σκεφτεται να μην προσλαβει αλλη απ'οτι εχω καταλαβει.Ειχαμε βαλει αγγελια πριν κανα δυο μηνες και ουτε τα βιογραφικα δεν εχει δει. Τωρα πως θα κανει εισαγωγες, πως θα στειλει email κλπ μονος του που δεν ξερει αγγλικα, η/υ και γενικα τιποτα...μαλλον ας στο κλεισει καλυτερα απο τωρα...Οσο για την αδεια, 1-2 βδομαδες το καλοκαιρι, την υπολοιπη την πληρωνομουν αλλα τωρα την περσυνη παει να μου τη φαει και καλα επειδη λειπω καμια φορα για εξετασεις αλλα εχω ψαξει κι εχω βρει το νομο συμφωνα με τον οποιο οι εγγυες δικαιουνται απαλλαγη χωρις περικοπη αποδοχων για τις εξετασεις τους οποτε τωρα δε θα του περασει! Τοσα χρονια ουτε ν'αρρωστησω δεν μπορουσα..Την περασμενη βδομαδα διπλωθηκα στα δυο απο τους πονους λογω εντερου και δε με αφηνε να φυγω...

καλα θα παθει την πλακα του ο δικος σου αμα του πεις για την αδεια! και που να του πεις τιποτα για το επιπλεον 6μηνο!

καλα και τι περιμενει να γεννας και να σου φερουν τοτε αλλο ατομο που θα πρεπει να το εκπαιδευσεις απο το μαιευτηριο?

παντως επειδη γενικα με απασχολει πολυ αυτο το θεμα, ελπιζω να βρω το θαρρος ... και ολα να πανε καλα. δεν υπαρχει και καμια αλλη κοπελα να εχει γεννησει προσφατα (η μοναδικη μητερα στην εταιρια εχει παιδι 14 χρονων!)

δειχνουν καλοι ανθρωποι αλλα ποτε δεν ξερεις.

LKcZp2.png 3bjwp3.png

για την αδεια εγκυμοσυνης κλπ...εχω πει. του ειπα για τους 4 μηνες του ικα και για αλλους 3 απο τον οαεδ. αλλα δε θα παρω μονο 3 απο τον οαεδ.απλα περιμενω το λογιστη και αν βρει και ατομο για αντικατασταση που θα βρει δε γινεται αλλιως θα παρω ολη την αδεια του οαεδ!καλη επιτυχια οταν αποφασισεις να το πεις. αλλα επειδη μαλλον ντρεπεσαι κι εσυ σαν κι εμενα να ζητησεις αυτα που δικαιουσαι, σε συμβουλευω να τα πεις χωρις δισταγμο για να εχεις και καλυτερη αντιμετωπιση! στο κατω κατω οτι δικαιουσαι θα ζητησεις!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...