Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και εργασιακός χώρος

Recommended Posts

Υπαρχουν καποια ορια που δεν πρεπει να ξεπερασουμε?

*O μονος πραγματικος χρόνος είναι το εδώ και το τώρα

Όταν καταλάβουμε τι σημαίνει ελπίδα, θα πάψουμε να πιστεύουμε σ' αυτήν...

aMppp3.png

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 240
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

θεωρείτε πολύ νωρίς να το ανακοινώσετε στην 7η ή στην 8η εβδομάδα?

να ξεκαθαρίσω ότι είμαι μηχανικός με ΔΠΥ, συνεργάζομαι με τη συγκεκριμένη εταιρεία σχεδόν 2 χρόνια, έχω πάρα πολύ καλές σχέσεις με όλους τους εργοδότες, οι οποίοι παρέχουν στους μηχανικούς με ΔΠΥ όλα σχεδόν τα δικαιώματα που έχει και ένας μισθωτός μηχανικός, επομένως θεωρώ λίγο ανέντιμο να μην ενημερώσω έγκαιρα, βέβαια σκέφτομαι ότι αν όλα πάνε καλά θα λέιψω από Αύγουστο και μετά, εσείς τι λέτε?

1FdQp2.png

Επειδη εχω δει πως αντιμετωπιζουν γενικα τις εγκυους πριν μεινω εγκυος θεωρησα σωστο να το πω μετα την αυχενικη! 13 εβδομαδα! Κανεις δε σεβεται τιποτα ολοι κοιτανε τη παρτη τους και γω αν και ελευθερη επαγγελματιας δυσκολευτηκα... Νομιζω λοιπον ειναι στη κριση της καθε μελλουσας μαμας! :wink:

Elenax,εννοειται οτι ειναι πολυ νωρις να το ανακοινωσεις η 8η εβδομαδα,και η 12η μη σου πω!!! Ο κοσμος ειναι ζηλιαρης και φθονερος,μη με παρεξηγεις γι΄αυτο που γραφω,αλλα ειδικα αν εχεις γυναικες στο περιβαλλον σου εγω προσωπικα σοπυ συστηνω να το ανακοινωσεις οταν πια δε θα κρυβεται αλλο. Αν οι συναδελφοι σου ειναι μονο αντρες (επειδη γραφεις οτι εισαι μηχανολογος που νομιζω ειναι ενα ανδροκρατουμενο επαγγελμα) και νωριτερα να το πεις δε βλαπτει,ισα-ισα νομιζω οτι θα σε προσεχουνε και περισσοτερο.Οι αντρες θεωρω οτι ειναι ευαισθητοι σε αυτα τα θεματα και σεβονται.Αν ομως περιστοιχιζεσαι απο γυναικες και ειδικα αν εχεις γυναικα προισταμενο,μην τους δωσεις αναφορα απο τωρα!!! Οσο καλες σχεσεις και να εχεις,η ανακοινωση μιας εγκυμοσυνης παντα προκαλει τη ζηλεια στις αλλες γυναικες,οποτε αν θες τη γνωμη μου οσο αργοτερα τοσο καλυτερα. :wink::wink::wink:

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ JOE.!!!

Όχι τίποτα άλλο γιατί το έχω ζήσει το παραμύθι...τέλειες σχέσεις πριν και μάλιστα με γυναίκες και μετά την ανακοίνωση της κύησης μόνο που δεν σφαχτήκαμε! (προιστάμενη γυναίκα ανύπαντρη παρακαλώ πολύ!!)

Διαφημίσεις

τέλειες σχέσεις πριν και μάλιστα με γυναίκες και μετά την ανακοίνωση της κύησης μόνο που δεν σφαχτήκαμε! (προιστάμενη γυναίκα ανύπαντρη παρακαλώ πολύ!!)

Ναι,ετσι ειναι.Εγω την εζησα την ιστορια περισυ που ημουν εγκυος και τα εγραφα κι εδω στο forum,αφου μαλιστα η αφορμη για να γινω μελος ηταν αυτο εδω το topic,οποτε γραφτηκα,τα ειπα και ξαλαφρωσα,κι οποτε μου τυχαινε καινουριο περιστατικο εμπαινα και το εγραφα και ξεσπουσα!!!

Ακομη και παντρεμενες με παιδια να ειναι καποιες γυναικες,παλι τους βγαινει μια κακιουλα οταν ακουνε οτι η αλλη ειναι εγκυος.Εμενα το μεγαλυτερο αγχος παντρεμενη μανα τριων παιδιων μου το ειχε δημιουργησει.Μου ελεγε οτι επειδη εχω χαμηλη και μεγαλη κοιλια αυτο δεν ειναι καθολου καλο και θα γεννησω προωρα και τετοια,κι εγω τελικα οχι μονο προωρα δε γεννησα,αλλα στην 41η εβδομαδα σχεδον!!! :wink:

Δεν ειναι παντως να λεει κανεις πολλα-πολλα σε γυναικες,σε αυτο το συμπερασμα εχω καταληξει.Μπορει να παριστανουν και καλα οτι χαιρονται και οτι σε προσεχουν,αλλα στην δεδομενη στιγμη θα το ριξουν το φαρμακι τους και θα σου τη φερουν επειδη τις πιανει η κακια τους.

Joe είχα διαβάσει παλαιότερα την ιοστορία σου. Εμένα η προισταμένη είναι άτεκνη, κοντα σαραντάρα, ανύπαντρη που ψάχνει επειγόντως για γαμπρό (βέβαια σε όλους το έπαιζε φιλευλεύθερη και είμαι μόνη από επιλογή και άλλες τέτοιες μπούρδες- αλλά όταν ερχόταν ο άντρας μου ρωτούσε αν έχει κανά καλό φίλο να τη γνωρίσουμε)!!!!!Φαντάσου περίπτωση η δικιά σου!!!! :D:D:D

Βεβαια υπαρχει παντα και η αλλη οψη του νομισματος: κοπελες που κανουν "διαφημιση" της εγκυμοσυνης τους οπου σταθουν κι οπου βρεθουν για να μπουν στο ματι των αλλων γυναικων.Εκει δεν μπορει κανεις να κατηγορησει την αλλη που τα ΄χει παρει κρανιο με την εγκυο και δε θελει να τη βλεπει ουτε ζωγραφιστη!!! Ειχα και τετοια παραδειγματα απο τη δουλεια μου,συγκεκριμενα ειχα μια συναδελφο (τα ειχα ξαναγραψει και σε αλλο topic καποια στιγμη) η οποια ειχε ηδη ενα παιδι και με το που προσεληφθη στο γραφειο μας εμεινε εγκυος στο δευτερο.Στο γραφειο ειχαμε και μια παλιοτερη συναδελφο η οποια ηταν 40 ετων και ειχε κανει δυο εξωμητρια,προσπαθουσε απεγνωσμενα για ενα παιδακι και μονο αυτο ειχε στο μυαλο της.Η αλλη (η καινουρια που εμεινε εγκυος) το ηξερε γιατι η παλια μιλουσε συνεχεια και πολυ ανοιχτα γι΄αυτο το θεμα. Παρ΄ολ' αυτα δεν εχανε ευκαιρια να μας λεει ακομη και μπροστα στην αλλη για το ποσο ευκολα επιασε και τα δυο της παιδια,οτι εχει κανει και δυο εκτρωσεις,οτι οποτε εκανε τεστ εγκυμοσυνης ηταν παντα θετικο και τετοια,ενω δεν παρελειπε να μας δειχνει και τα υπερηχογραφηματα που εκανε.Δηλαδη συγγνωμη,τι πιο προκλητικο μπορουσε να κανει απο αυτο? Εννοειται οτι η αλλη την απεχθανοταν και την κακολογουσε συνεχεια,κι αν θελετε τη γνωμη μου ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ. Ξερεις οτι η αλλη εχει προβλημα και μαλιστα σε ενα θεμα παρα πολυ λεπτο για ολες μας,κι ερχεσαι και κανεις διαφημιση γονιμοτητας μπροστα της? Που ξερεις οτι κι εγω ή και η αλλη συναδελφος δεν εχουμε προβλημα? Γιατι πρεπει να τα ακουμε ολα αυτα?

• 2 εβδομάδες μετά...

Είτε είναι άντρας είτε είναι γυναίκα, αν είναι γαίδαρος το ίδιο κάνει... Εγώ είχα πάρα πολύ καλές σχέσεις με τον εργοδότη μου και συνεχίζω και έχω παρ' όλο που καταλαβαίνω οτι έχει ψυχραθεί αλλά έχει άλλα στο κεφάλι του και δεν πολυαπασχολείται μαζί μου. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο άλλος εργοδότης και γαμπρός του πρώτου ο οποίος είναι και το μεγάλο γαϊδούρι!!!

Ας τα πιάσω όμως τα πραγματα απο την αρχή. Στο πρώτο μου παιδάκι όταν είπα για την εγκυμοσύνη ήταν όλα καλά και στον 5ο μήνα αποφάσισα να φύγω οικιοθελώς γιατί δεν είχα τι να κάνω το μωρό (παλιό σύστημα άδειας απο το ΙΚΑ) μετά που θα το γεννούσα και ήθελα να ξεκουραστώ γιατί η δουλεία μου αν και ήταν σε γραφείο είχα πολλά εξωτερικά και κουραζόμουν πολύ. Μου έκανε όμως απόλύση μετά που γέννησα 3 μήνες και ότι ένσημα μου έβαλε αυτός και δεν ήταν υποχρέωση του ΙΚΑ δεν δέχτηκε να του τα πληρώσω. (περίπου 60€ έβγαιναν γιατί μου χρωστούσε άδειες)Πολύ καλές σχέσεις. Μετά από 8 μήνες μου ζητάει να επιστρέψω πάλι στην δουλεία και εγώ δέχτηκα αφού είχα την βοήθεια της μαμας μου πλέον με το μωρό. Πρίν από 4+ κάτι μήνες μένω πάλι έγκυος μετά από 3,5 χρόνια απο την πρώτη εκγυμοσύνη. Όταν το ανακοινώσα δεν έδειξαν και ιδιαίτερη χαρά αλλά δεν είχα και κάποιο πρόβλημα αρχικά. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε πρίν κανα 2μηνο που το μικρό αφεντικό άρχισε να παίρνει την θέση του μεγάλου. (η εξουσία τελικά...) Η δουλεία μου είναι γραφείου αλλά κάνω πολλά εξωτερικά (τράπεζες, δημ. υπηρεσίες κλπ) με το μηχανάκι. Τώρα λόγω εγκ. δεν παίρνω το μηχανάκι αλλά ταξί ή πόδια!!! Η δουλεία τους γίνεται απλά καθυστερεί σε σχέση με πρίν. Ο μικρός boss λοιπόν άρχισε τα καψόνια... Να με τρέχει χωρίς λόγο συνεχώς για εξωτερικές δουλείες που δεν είναι αρμοδιότητα μου χωρίς αποτέλεσμα φυσικά γιατί πάλι κάποιος ξαναπήγαινε για να γίνει η δουλειά όπως πρέπει και να μου φωνάζει συνεχώς στο γραφείο. Να σημειώσω εδώ οτι η σχέση μαε πριν ήταν πάρα πολύ καλή. Και την πλάκα μας κάναμε και το καφέ μας πίναμε στο γραφείο πάντα, όλα τέλεια και η συνεργασία μας ακόμα καλύτερη... Μέχρι που έμαθα ότι ενα μεσημέρι ζήτησε απο τον λογιστή να του πεί τι μου χρωστάνε για να με διώξει απο την δουλεία την ίδια στιγμή!!!! Ο λόγος? Δεν ήταν σωστή η χρονική περίοδος που έμεινα έγκυος και αυτός τώρα δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του όπως πρέπει. Ο λογιστής φυσικά του είπε οτι δεν έχει το δικάιώμα να με απολύσει και αυτός πάγωσε(γιατί είναι και άσχετος!)Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μου δημιουργήσει προβλήματα με το τρέξιμο που έριξα και να πονάω πολύ συχνά και να κάθομαι στο σπίτι μου όποτε μπορώ...Βέβαια δεν έλειπα ποτέ απο την δουλεία χωρίς σοβαρό λόγο, αλλά τώρα με το παραμικρό λείπω!!! Να προσθέσω επίσης οτι ειναι πατέρας 4 παιδιών και είναι μόλις 35ετών....

Συγνώμη για το μακροσκλές αλλά ξέσπασα!!!!

Καλή μερα σε όλες σας

.png

.png

irene@ συγνώμη αλλα αυτός είναι για πολλά κλοτσίδια. Εγώ στη θέση σου μετα τη γέννα με το κάλό θα έπαιρνα και το εξαμηνο που δικαιούμαστε τώρα η μαμάδες του ικα.

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

Διαφημίσεις

Μα καλα βρε ειρηνουλα μου γιατι δεν του εφερες τη μποτα στο κεφαλι??????Δεν ειναι δυνατον βρε κοριτσια μια φορα να ακουσω κατι διαφορετικο για ενα εργοδοτη να πει δε πειραζει θα τα καλυψουμε αν μας βοηθησεις κι εσυ και προσεε την υγεια και το παιδι σου....μια φορα μονο οχι πολλες!!!!

Εγω επαθα γαστρεντεριτιδα προχθες και παιρνω στο γαρφειο να τους το πω και μου λεει η μια εκ των τριων αφεντικων α μαλιστα μακαρι να σαι καλα να ερθεις αυριο...παιρνω παλι την επομενη και τι μοθ λεει πως το βλεπεις σημερα θα ερθεις?? Και της λεεω κυρια ταδε ειμαι χαλια αν συνεχισω ετσι θα μου κανουν εισαγωγη στο μητερα και μου απανταει...αα μαλιστα αυριο??? ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ!!!

διαβασα και αυτα που εγραφε η iren@ και συγχιστηκα ακομα περισσοτερο...παω να φαω το φιδε μου να συνελθω!!!! ουφ :twisted::evil::oops:

irene@ συγνώμη αλλα αυτός είναι για πολλά κλοτσίδια. Εγώ στη θέση σου μετα τη γέννα με το κάλό θα έπαιρνα και το εξαμηνο που δικαιούμαστε τώρα η μαμάδες του ικα.

Εννοείται οτι θα το πάρω το εξάμηνο, και μάλιστα έμαθα οτι μπορώ να πάρω και το μειωμένο ωράριο μαζεμένο δηλ. 3,5 μήνες περίπου! οτι μα οτι δικαιούμαι θα το πάρω και δεν με νοιάζει τίποτα....

.png

.png

Εγώ πάντως το καταλαβαίνω οτι με έχουν "στην μπούκα" γιατί η εταιρεία πάει για φούντο και διώχνει κόσμο αβέρτα.

Και στο γραφείο που είμαστε τώρα δύο κοπέλες, είναι λογικό οτι είμαστε παααρα πολλές! αλλά...άλλη κοπέλα δουλεύει 10 χρόνια, και εγώ 6,5 αλλά ΕΓΚΥΟΣ!!

Koritsia kalispera. Ego imoun 5 ebdomadaon otan to anakoinosa stin douleia mou, molis to eixa mathei. Viastika na tous to po dioti ithela na stamatiso na pigeno sto xoro pou xrisimopoioun ximika, alla.... kanena endiaferon, me egrapsan kanonika. Otan episkeutika ton giatro mou ton enimerosa gia ta ximika alla episis kai gia tin paratetameni xrisi vanzinokollas ston xoro pou ergazomai. mou apagorepse loipon na ergasto mexri na mpo ston 4o mina, ap'oti mou eipe meta den tha iparxei fovos gia to paidi. exo arxisei tis anarotikes alla stin douleia den xeroun tin alithia... tous eipa oti exo provlima kai gi'auto stamatisa, opos episis den gnorizoun pote tha xanagiriso. me troei pou tous leo psemata, asxeta pou autoi den edixan kanena endiaferon gia mena, alla an tous po tin alithia tha exo provlima...katalavenete, tha einai o logos mou enantion tou dikou tous kai den thelo na mpo se auti tin diadikasia. mexri na mino egkios ola itan teleia, itan poli euxaristimenoi apo mena kai to edixnan sinexeia. E apo tote pou emina egkios ola allaxan.... Any way ego thelo na genniso ena ugiei kai iremo paidaki...polla zitaw????

καλα εκανες! πανω απ ολα η υγεια του παιδιου...

εγω δεν τους το εχω πει ακομα κ μαλλον θ'αργησω... :cool:

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

κορίτσια μου καλημέρα!

Σας γράφω από το γραφείο βέβαια, στο οποίο η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη. Μέχρι και πριν την ημέρα που ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη μου, ήμουν μια υπάλληλος στην οποία υπολόγιζε πολυ η εταιρεία μου. με τρελλές υπερωρίες καθημερινά, πολύ καλά bonus, με άψογες σχέσεις με τους συναδέλφους... τέλοσπάντων ένιωθα ότι είχα μια πολύ καλή δουλειά.

Από τότε όμως έχουν αλλάξει πάρα πολλά πραγματα... Κάτι σαν να έχω γίνει αόρατη. Δεν με υπολογίζουν καθόλου πια στο γραφείο, Δεν μου αναθέτουν καμιά σοβαρή δουλειά πια, μου έχουν πάρει τις περισσότερες αρμοδιότητες και με έχουν αφήσει με τις αγγαροδουλιές της θέσης μου. Το χειρότερο όμως όλων είναι η συμπεριφορά τους. Δεν την παλεύω. Με κοιτούν υποτιμιτικά λες και είναι παράλογο μια κοπέλα που είναι στον 5ο μήνα να μη μπορεί να αλλάξει τη μπουκάλα του νερού που είναι 30 λιτρα. και βέβαια χίλια δυο άλλα πραγματα που συμβαίνουν καθημερινά....

Με έχει ενοχλήσει πολύ αυτό. Αρχικά σκέφτηκα να πάρω μια αναρρωτική να τελειώνουμε μετά όμως αποφάσισα ότι δε μου ταιριάζει και να καταθέσω έτσι τα όπλα. Αποφάσισα λοιπόν να μιλήσω στον εργοδότη μου, να ρωτήσω αν τελοπσπάντων μπορεί να βασιστεί κάπου όλη αυτή η διαφορετική συμπεριφορά.

Για να μη σας τα πολυλογώ βρεθήκαμε και τον ρώτησα απροκάλυπτα αν έχει σε επαγγελματικό επίπεδο κάποιο πρόβλημα μαζί μου, ή αν έχει νιώσει κανείς ότι εγώ παραμέλησα τη δουλειά μου ώστε να αλλάξει η στάση σχεδόν όλων των προισταμένων απέναντί μου. Και ξέρετε τι μου απάντησε: ότι σε επαγγελματικό επίπεδο δεν έχει πολύτως κανένα παράπονο αλλά σε προσωπικό επίπεδο ενοχλήθηκε που πήρα το ένα μέρος από το υπόλοιπο της άδειας μου του 2008 αρχές γενάρη για να πάω ένα ταξίδι με τον άντρα μου. Ήταν λέει απαράδεκτο να διεκδικώ την άδιεα μου, δεν μπορούσε λέει να μου αρνηθεί εφόσον τη δικαιούμουν αλλά αυτή μου η συμπεριφορά δημιούργησε προβλήματα στην εταιρεία, όπωσ το να ζητούν και οι υπόλοιπο υπάλληλοι τα κεκτημενα!

ρε κορίτσια έφριξα. Όχι τόσο για τη μλκ που μου είπε, αλλά γιατί δεν μπορεί κανείς να πατήσει σε κάτι που αφορά τις επαγγελματικές μου επιδόσεις και βρίσκουν άλλες δικαιολογίες για να σου φέροντε σαν να είσαι μειονότητα στο γραφείο. Δεν ζητησα όυτε μισή ώρα άδεια μεχρι στιγμης για εξετάσεις και υπέρηχους και γιατρούς. Πήρα 5 από τισ 9 μέρες που μου χρωστούσε από το 2008. τις υπόλοιπες δεν θα τις πληρωθώ, και θα πάνε όπως και του 2007 υπέρ πίστεως. Κι αντί να μην πει κανείς κουβέντα για τις εργάσιμες μου μας κλέβουν κάθε χρόνο, βρήκε να πατήσει σε αυτό.

Έχω απογοητευτεί εντελώς. Σκέφτομαι παλί την εκδοχή να πάρω αναρρωτική και πραγματικά δε με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τι θα πουν πισω από την πλάτη μου στο γραφείο που θα φύγω. Έχω ήδη αυξημένο ουρικό οξύ και υψηλή πίεση για να ασχοληθώ κι άλλο με το γραφείο.

Αυτά. Τα είπα και άρχισα να ξελαφρώνω. Άντε να δουλέψουμε κι ολας λίγο τώρα :evil: (μέχρι να αποφασίσω τι θα γίνει με την αναρρωτική)

Gxp7p3.png yBZjp3.png

Δεν αξίζει τον κόπο να σκάς γιαυτα, ακουσέ με... περασα και γω δύσκολα στον εργασιακό μου χώρο με πολύ κόντρα και τσακωμούς επειδη θεωρησα καλό να τους ενημερωσω νωρίς οτι εχω σκοπό να κάνω χρήση της 6-μηνης άδειας το αποτέλεςμα? την βδομάδα που σταμάτησα την δουλειά γέννησα.. προωρα! Οποτε χαλάρωσε μην δινεις σημασία μην σκοτώνεσαι κιολας στην δουλειά εγω στην θέση σου θα ριχνα πολυ τους ρυθμούς μου και απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου!

fqXEp3.png

Το δικό μας θαύμα...! Νεφέλη μου σε λατρεύω είσαι η ζωή μου!

Με κοιτούν υποτιμιτικά λες και είναι παράλογο μια κοπέλα που είναι στον 5ο μήνα να μη μπορεί να αλλάξει τη μπουκάλα του νερού που είναι 30 λιτρα. και βέβαια χίλια δυο άλλα πραγματα που συμβαίνουν καθημερινά....

και ελεγα πως μονο εδω συμβαινει...

αυτο με την αναρωτικη επειδη και μενα μου τριβελιζεται στο μυαλο.. πως το κανουμε ρε κοριτσια?

εμενα ο γιατρος μου ειναι εκτος ταμειου...

aMppp3.png

κι εμενα δεν ειναι του ικα. Δεν ειμαι σίγουρη αλλα φαντάζομαι θα πρεπει ο δικος μας ο γιατρος να μας δώσει παραπεμπτικό για τον γιατρο του ΙΚΑ?

αν καποια τα ξέρει καλύτερα δεν μας φωτίζει λιγο?

Gxp7p3.png yBZjp3.png

εγω εχω αλλο ταμειο αλλα λογικα ιδια διαδικασια θα ειναι.. παντως ο γιατρος του ταμειου θα εξετασει η μπορει να παει το χαρτι καποιος συγενης και καλα δε μπορει να ερθει η ιδια?

aMppp3.png

Νατασα βλεπω και διπλα διπλα ειμαστε στην ημερομηνια τοκετου αλλα και πειραια μενεις?που? που γεννας?

aMppp3.png

Natasa-n ...και εγω κάπως ετσι νιωθω .....οτι ξαφνικα έγινα υπάλληλος δευτερης κατηγοριας ...και φερομαι ετσι :evil: σταμάτησα να πιστευω στα μεγαλα λογια ....φευγω στην ωρα μου , περνω άδεια οταν θέλω να πάω στο γιατρο ( αφου και μερες απο τη περσινη ακόμα μου της χρωσταει ..και μου της πληρωνεί ), και θα παρω και το 6μηνο :!::!: ...

και αργοτερα( μαλλον αφου κάνω και το 2 παιδάκι να ' μαστε καλά) θα ψάξω για μια καλη δουλεια :wink: οπως με τραβολογούσαν 5 χρονια ...θα με πληρωσουν για κανα 2 χρονια :lol::lol: ...δε με ριχνουν πια στο φιλοτιμο :oops::oops:

0sb2p3.png

κι εμενα δεν ειναι του ικα. Δεν ειμαι σίγουρη αλλα φαντάζομαι θα πρεπει ο δικος μας ο γιατρος να μας δώσει παραπεμπτικό για τον γιατρο του ΙΚΑ?

αν καποια τα ξέρει καλύτερα δεν μας φωτίζει λιγο?

Εγώ είμαι σε 15μερη άδεια του ΙΚΑ. Πήρα απλά μια βεβαίωση από τον γιατρό μου (μου έγραψε μια αιτιολογία ανώδυνη) και απλά εκλεισα ραντεβού στο ΙΚΑ της περιοχής μου. Ο γυναικολόγος εκεί απλά μου εκοψε την άδεια ακριβώς στις ημερομηνίες που ανέφερε ο ιδιώτης γιατρός και αυτό ήταν! Βέβαια πληρώθηκε για να μην κάνει τίποτα, αλλά ας μην το σχολιάσω αυτό...του έκανα μια ερώτηση και μου απάντησε ευθαρσώς ότι αν είναι θα πρέπει να γίνω πελάτισά του (με αμοιβή!) :evil:

Μέχρι 30 μέρες το χρόνο, πληρώνεσαι. Μετά, δεν ξέρω ακριβώς τί γίνεται, αλλά αν χρειαστεί θα πάρω λίγες μέρες τι να γίνει.

Αχ βρε κορίτσια μου εσείς τουλάχιστον έστω και με γκρίνιες δικαιούστε τα κεκτημένα και τις άδειές σας, ό,τι και να λένε οι εργοδότες σας. Εμείς τί να πούμε που είμαστε στο ελεύθερο επάγγελμα και δεν μπορούμε να βάλουμε και κανένα στο πόδι μας?

Εννοείται βέβαια οτι δεν έχουμε ούτε αδειες μητρότητας ούτε επιδοματα.

Εγώ στην δουλειά μου πχ έχω 1000 ευρώ πάγια εξοδα κάθε μήνα. Αν δεν δουλεψω 3-4 μήνες ποιός θα μου τα πληρώσει?

Αφήστε τα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...