Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τα νευρα μου με τις μπισκοτοκρεμες!!!!!

Recommended Posts

απλα ρε κοριτσια με αυτο το μπιρι μπιρι καθε μερα μου δημιουργησε ανασφαλειες του τυπου μηπως εχει δικιο και στερω απο το παιδι μου θρεπτικα συστατικα!

Εκει αποσκοπεί το μπίρι μπίρι. Στο να σου δημιουργήσει αμφιβολίες. Αυτη ακριβως είναι η τακτική που ακολουθεί και ο πεθερός μου! :rolleyes:

http://www.healthychildren.org/English/ages-stages/baby/feeding-nutrition/pages/Sample-One-Day-Menu-for-an-8-to-12-Month-Old.aspx

Σε αυτο το λινκ θα δεις ένα προτεινόμενο μενού για μωρα απο 8 μηνών το οποίο βρηκα στο site της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας που θεωρείται ένας από τους πιο αξιόπιστους φορείς σε σχέση με παιδιατρικά θέματα παγκοσμίως! Οπως θα δεις, πουθενά δεν αναφέρει κάποιου είδους έτιμη κρέμα! Γενικά το site http://www.healthychildren.org/english/Pages/default.aspx είναι άκρως ενημερωτικό!

Μπορείς λοιπόν να πεις και στην πεθερα και στον παιδίατρο πως σύμφωνα με τις οδηγείες του συγκεκριμένου φορέα, δεν αναφέρεται πουθενά σαν τροφή η μπισκοτόκρεμα (ούτε κάποια άλλη έτιμη κρέμα εδω που τα λέμε).

Εγω με αυτό τον τρόπο ξεμπέρδεψα με την πεθερα και τη μανα μου που με έπρηζαν γιατι ο μικρός πίνει γάλα light. Τους εξήγησα πως προτείνεται απο τον συγκεκριμένο φορέα και απο τη στιγμή που και εγω συμφωνω, τέλος!

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Διαφημίσεις

Christiana γιατί δεν λες στην πεθερά σου πως το παιδί τρώει μπισκοτόκρεμα και του αρέσει και πάρα πολύ μάλιστα? :D:D:D Πάρε και ένα κουτί να το έχεις μόστρα στην κουζίνα σου....Θα σου ζητήσει να το ταϊσεις μπροστά στα μάτια της για να βεβαιωθεί? Αν χρειαστεί να το αφήσεις κάποια στιγμή στην πεθερά σου πες της ότι και καλά έφαγε κρέμα το πρωί (αν είναι απόγευμα) και να του δώσει φρούτα ή ότι άλλο έχεις αποφασίσει να του δώσεις εσύ για απόγευμα. Ή το αντίθετο, αν το αφήσεις πρωί πες της να δώσει φρούτα γιατί την κρέμα την τρώει το απόγευμα....:D:D:D Αν τώρα το κρατήσει στο σπίτι σου, άδειασε το κουτί που θα έχεις και πες πως τέλειωσε, δεν πρόλαβες να πας σούπερ και δεν πειράζει να μην φάει μια μέρα κρέμα....Με άλλα λόγια παραμύθιασε την

Christiana γιατί δεν λες στην πεθερά σου πως το παιδί τρώει μπισκοτόκρεμα και του αρέσει και πάρα πολύ μάλιστα? :D:D:D Πάρε και ένα κουτί να το έχεις μόστρα στην κουζίνα σου....Θα σου ζητήσει να το ταϊσεις μπροστά στα μάτια της για να βεβαιωθεί? Αν χρειαστεί να το αφήσεις κάποια στιγμή στην πεθερά σου πες της ότι και καλά έφαγε κρέμα το πρωί (αν είναι απόγευμα) και να του δώσει φρούτα ή ότι άλλο έχεις αποφασίσει να του δώσεις εσύ για απόγευμα. Ή το αντίθετο, αν το αφήσεις πρωί πες της να δώσει φρούτα γιατί την κρέμα την τρώει το απόγευμα....:D:D:D Αν τώρα το κρατήσει στο σπίτι σου, άδειασε το κουτί που θα έχεις και πες πως τέλειωσε, δεν πρόλαβες να πας σούπερ και δεν πειράζει να μην φάει μια μέρα κρέμα....Με άλλα λόγια παραμύθιασε την

καλοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

θα συμφωνησω με τις κοπελες που λενε να μιλησεις ξεκαθαρα. σεολους. θελω αυτο για το παιδι μου και σε οποιον αρεσει. ακομα και στον γιατρο. αν δε σε δει αποφασισμενη θα του κοψεις τον βηχα.

ενα σχολιο γιατι αποδω τχουμε αποκει τοχουμε παλι θα πλακωθουμε.αχαχα η κοπελα μπορει να μη θελει τις κρεμες και δικαιωμα της. αλλα μη ακουω σχολια του τυπου δε ξερουμε αν ειναι ασφαλεις αυτες οι κρεμες. γενιες και γενιες μεγαλωσαν και μεγαλωνουν με αυτες. ελεος δηλ. μια χαρα ειναι οι κρεμουλες αυτες. ασχετα αν θελει η καθε μανουλα να της δωσει η οχι.

1-2-3MPOMPIRES!!!

γενιες και γενιες μεγαλωσαν και μεγαλωνουν με αυτες. ελεος δηλ. μια χαρα ειναι οι κρεμουλες αυτες.

Επίσης γενιές και γενιές υποφέρουν από παχυσαρκία, διαβήτη, αλλεργίες ή πεθαίνουν από χρόνια νοσήματα. Προς Θεού δε θέλω να πω πως όλα αυτά τα προκαλούν οι κρέμες αυτές αλλά σίγουρα δεν έχει αποδειχτεί και ότι δεν τα προκαλούν. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ περιττό να αναφερόμαστε σε άλλες γενιές ειδικά για τόσο σημαντικά θέματα όπως η διατροφή ενός βρεφους όταν μάλιστα οι μακροχρόνιες συνέπειες της διατροφής μιας γενιάς δεν έχουν μελετηθεί και αξιολογηθεί ακόμα..

Και κάτι πιο προφανές: πώς είναι δυνατόν για μας να διαλέγουμε τα πιο φρέσκα και λαχταριστά φαγητά και υλικά γενικότερα και για τα βρέφη μας να επιλέγουμε κονσέρβες;;;

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Διαφημίσεις

Και κάτι πιο προφανές: πώς είναι δυνατόν για μας να διαλέγουμε τα πιο φρέσκα και λαχταριστά φαγητά και υλικά γενικότερα και για τα βρέφη μας να επιλέγουμε κονσέρβες;;;

εγώ για μένα βρίσκω πολύ λαχταριστο και το γυρο σε πιτα και τα βρομικα απο καντινα!

όσο τα σκαλιζουμε μπερδευόμαστε. Τα φρεσκα δεν εινια φρεσκα και αν ειναι φρεσκα θα εχουν φυτοφάρμακα και αν δεν εχουν θα εινια απο βιολογικη καλλιεργια αλλά αυτος που την εχει έχει λαδώσει για να παρει iso και παει λέγοντας... τι θα κανουμε ? θα παμε σε χωρια να ζήσουμε με κηπο και ζώα? δε νομίζω

ο ανθρωπος προσαρμοζεται αναλογα με τις συνθηκες, αλλιως θα ημασταν ακομα σε σπηλιες να τρωμε ριζες:cool:

Τέτοιες σκέψεις -κατα τα άλλα λογικοφανείς- εκμεταλλεύονται οι γιατροί και οι εταιρείες και στο τέλος λέμε και ευχαριστώ που υπάρχουν αυτά τα σκευάσματα και μπορούμε και επιβιώνουμε ως είδος!!!

Πώς μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας;;;;;

M1fyp3.png

g5E6p3.png

κοριτσια δεν κατηγορω τις μαμαδες που δινουν κρεμες,δικαιωμα τους ειναι.απλα εγω δν θελω και αποφασισα να το τονισω και στον παιδιατρο οταν με το καλο θα παμε.οσο για την πεθερα μου δεν θα την αφησω να μου σπασει το ηθικο οταν θα την ξαναδω θα γινει μια ανθρωπινη κουβεντα μαζι της και ευγενικα θα της απαγορευσω να μου ξαναπει για τη διατροφη του μωρου;)

Christiana γεια σου!!!Το παιδακι σου σε ενα μηνα θα ειναι 9 μηνων σωστα???Θα τρωει και αυγουλακι και φρουτα και ισως γιαουρτακι και μονη σου θα μπορεις να φτιαξεις κρεμα(με κουακερ πχ) ή ρυζογαλο να του δινει η πεθερα σου!Νομιζω οτι οσο θερμος υποστηριχτης κι αν ειναι ο παιδιατρος στις κρεμες δεν μπορει με τπτ να σου πει οτι ειναι ανωτερες θρεπτικα απο τα παραπανω...Βεβαια αυτος μπορει να σου πει να σταματησεις και τον θηλασμο γιατι ειναι αχρηστος...τι θα κανει η πεθερα???Θα σε χαπακωσει με το ζορι???

Ευτυχως υπαρχουν τοσες επιλογες που και η πεθερα σου ισως το παραδεχτει...οτι ειναι πιο υγειινο το αυγουλακι απ την κρεμα!

Εγω εδωσα κρεμες γιατι δεν ειχα ψαξει για κατι αλλο και ισως μου φαινοταν περιεργο να μην δωσω...Φαντασου μια μεγαλη γυναικα!αλλα μολις μπηκαν ολες οι τροφες 10-12 μηνων τις εκοψα απο μονη μου...

Το προβλημα που σου δημιουργει η πεθερα σου ειναι δυστυχως πολυ πιο βαθυ απο τις αποψεις της για τις κρεμες...Σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να το λυσεις συντομα και να εχεις υποστηρηξη και απο τον αντρα σου...

Εγω δυστυχως δεν καταφερα να λυσω τα θεματακια μου με την πεθερα και παραιτηθηκα!!!(σε καμια περιπτωση δεν προτεινω να κανεις το ιδιο...απλα παραθετω την εμπειρια μου)

Λοιπόν..ξέρω ότι θα με βρίσετε αλλά θα τα πω..Την κόρη μου μέχρι 13 μηνών τη θήλασα..μετά περάσαμε στο φρέσκο όλυμπος..δεν έφαγε ποτέ ρυζάλευρα,βανίλιες,μπισκοτόκρεμες κτλ..πάντα διατρεφόταν με φρουτα, κρέατα δικά μας, και λαχανικά από τον κήπο μας.. Το παιδί μου χρόνισε μόνο 73 πόντους και 8 κιλά..τώρα είμαστε καλύτερα αλλά πάλι χαμηλά στις καμπύλες..δεν έχω σταματήσει να σκέφτομαι πως μήπως τα ξένα γάλατα,οι κρέμες κτλ είναι σουπερ ενισχυμένες γι αυτό γίνονται ψηλές οι σημερινές γενιές κι εγώ τα στέρησα από το παιδί μου? Να σημειώσω ότι ο άντρας μου είναι 1.93 κι εγώ 1.67..Το ξέρω πως μπορεί να είναι ανόητες οι σκέψεις μου αλλά τι να κάνω?? όταν βλέπω όλα τα παιδάκια της ηλικίας της να την περνάνε μισό κεφάλι στεναχωριέμαι και τα σκέφτομαι όλα..

Διαφημίσεις

Λοιπόν..ξέρω ότι θα με βρίσετε αλλά θα τα πω..Την κόρη μου μέχρι 13 μηνών τη θήλασα..μετά περάσαμε στο φρέσκο όλυμπος..δεν έφαγε ποτέ ρυζάλευρα,βανίλιες,μπισκοτόκρεμες κτλ..πάντα διατρεφόταν με φρουτα, κρέατα δικά μας, και λαχανικά από τον κήπο μας.. Το παιδί μου χρόνισε μόνο 73 πόντους και 8 κιλά..τώρα είμαστε καλύτερα αλλά πάλι χαμηλά στις καμπύλες..δεν έχω σταματήσει να σκέφτομαι πως μήπως τα ξένα γάλατα,οι κρέμες κτλ είναι σουπερ ενισχυμένες γι αυτό γίνονται ψηλές οι σημερινές γενιές κι εγώ τα στέρησα από το παιδί μου? Να σημειώσω ότι ο άντρας μου είναι 1.93 κι εγώ 1.67..Το ξέρω πως μπορεί να είναι ανόητες οι σκέψεις μου αλλά τι να κάνω?? όταν βλέπω όλα τα παιδάκια της ηλικίας της να την περνάνε μισό κεφάλι στεναχωριέμαι και τα σκέφτομαι όλα..

Τι προτιμάς τη ντομάτα από την λαική που είναι στο μέγεθος πεπονιού ή την ντοματούλα από τον κήπο σου που ειναι σίγουρα μικρότερη:wink::-D

ωραια να μη λεω για παλιες γενιες. θα πω για τις τωρινες. τα παιδια μου ειναι 4-6 χρονων. και μεγαλωσαν με αυτα. οπως και το τριτο που περιμενω θα φαει τετοιες κρεμουλες. οσο για την παχυσαρκια και τα υπολοιπα δε νομιζω οτι ειναι απο τις κρεμες. εκτος αν τρωει το παιδακι αντι για 1, 10 πιατα τετοια. τα παιδια μου ειναι απολυτα υγιεις και ψηλα και απολα και πιστεψτε με ειμαι πολυ αυστηρη στη διατροφη τους ακρινως επειδη φοβαμαι ολα αυτα που αναφερουμε αλλα οχι δε δεχομαι οτι φταινε οι κρεμες απο μονες τους. δε σιγκρινω με τα φρεσκα πραγματα τιποτα αλλα οχι και οτι δεν ειναι καλες οι κρεμες..

οσο για την κοπελα με το θεμα της θα της ξαναπω πως αν δε θελει τοτε να το απαιτησει στους αλλους να το σεβαστουν. πρωτα αυτη αποφασιζει για το παιδακι της και μετα ολοι οι αλλοι.. εστω και αν μιλαμε για μπαμπα γιαγια ακομα και γιατρο. ολοι ειναι για συμβουλες αυτη αποφασιζει!

1-2-3MPOMPIRES!!!

ααααα!!και θέμα κληρονομικότητας δεν υπάρχει!!και από τις δυο πλευρές τα σόγια είναι πανύψηλα!!!ε΄γώ είμαι η πιο κοντή από όλες τις ξαδέρφες μου που είναι από 1.70 και πάνω..

Τι προτιμάς τη ντομάτα από την λαική που είναι στο μέγεθος πεπονιού ή την ντοματούλα από τον κήπο σου που ειναι σίγουρα μικρότερη:wink::-D

Δεν διαφωνώ με τα λαχανικά του κήπου..ισα ίσα!!χαίρομαι που τα έχουμε!! για τα άλλα λέω..κρέμες και ξένα γάλατα..

Διαφημίσεις

Δεν διαφωνώ με τα λαχανικά του κήπου..ισα ίσα!!χαίρομαι που τα έχουμε!! για τα άλλα λέω..κρέμες και ξένα γάλατα..

δεν με κατάλαβες.........πες οτι η ντομάτα είναι το παιδί σου.....και λεω προτιμάς ενα παιδί απλά με το παραπάνω του στα κιλά και ύψος (αν υποθέσουμε ότι αυτό θα γινόταν) ή το παιδί σου που ξέρεις ότι έχει μεγαλώσει με ότι καλύτερο μπορεί να πάρει...... :D

κοιτα το πιο πιθανο ειναι αν εδινες κρεμες απλα να ειχε πιο πολλα κιλα!!δεν ξερω ποσο πρεπει να ζυγιζει και ποσο υψος πρεπει να εχει ενα παιδι ενος ετους αλλα απ οτι καταλαβαινω η κορη σου ειναι μικροσωμη..ε και?που ειναι το κακο δλδ?που θα ειναι παντα αδυνατη κορμαρα και μικροκαμωμενη?που θα φαινεται παντα μικροτερη απο την ηλικια της και θα τη ζηλευουν??:D(ενταξει το παρατραβηξα αλλα και εγω σαν 1,62 και 50 κιλα το δικαιουμαι!!)παντως περα απ την πλακα δεν νομιζω να παιζει ρολο αυο κοπελα μου να σκεφτεσαι ολα τα θετικα που εχεις προσφερει στο παιδι σου πανω απ ολα με το θηλασμο!!

τώρα κατάλαβα πως το λες..ότι το παιδάκι μου είναι η μικρή ντοματούλα από τον κήπο..δεν ξέρω τι θα προτιμούσα..

σχεδόν 3 χρόνια παρακολουθώ αυτές τις καμπύλες αλλά εδώ και περίπου 5 μήνες είμαι απόλυτα σίγουρη ότι μπορεί να είναι μινιον αλλά από υγεία είναι σούπερ.....όλες τις οι εξετάσεις ήταν πολύ καλές

εμένα με καλύψε........αλλά και με δικαίωσε!!!

σε καταλαβαίνω απόλυτα:D;)

ερωτηση: δε θελεις να δωσεις μπισκοτοκρεμα για καποιο λογο συγκεκριμενο? πχ δε θες να του δωσεις μπισκοτα? γιατι θες αλλα δε θελεις του εμποριου τις σκονες, απλα να δωσεις μπισκοτοκρεμα που θα φτιαξεις εσυ! τριμμενο βρεφικο μπισκοτακι (οτι θες βιολογικο, απο σουπερμαρκετ, που θα φτιαξεις μονη σου κλπ) γαλα οτι θες ανακατεμα και ετοιμη! και ξεμπερδευεις απο τη γκρινια. εγω οταν δεν εχω ετσι φτιαχνω κρεμα!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

ερωτηση: δε θελεις να δωσεις μπισκοτοκρεμα για καποιο λογο συγκεκριμενο? πχ δε θες να του δωσεις μπισκοτα? γιατι θες αλλα δε θελεις του εμποριου τις σκονες, απλα να δωσεις μπισκοτοκρεμα που θα φτιαξεις εσυ! τριμμενο βρεφικο μπισκοτακι (οτι θες βιολογικο, απο σουπερμαρκετ, που θα φτιαξεις μονη σου κλπ) γαλα οτι θες ανακατεμα και ετοιμη! και ξεμπερδευεις απο τη γκρινια. εγω οταν δεν εχω ετσι φτιαχνω κρεμα!

γενικα θα ηθελα να αποφυγω τις κρεμες εμποριου.αυτο που λες καλη ιδεα με μπισκοτο που θα φταξω μονη μου χωρις ζαχαρη με γαλα μητρικο ισως!!:wink:

αλλα μη ακουω σχολια του τυπου δε ξερουμε αν ειναι ασφαλεις αυτες οι κρεμες. γενιες και γενιες μεγαλωσαν και μεγαλωνουν με αυτες. ελεος δηλ. μια χαρα ειναι οι κρεμουλες αυτες. ασχετα αν θελει η καθε μανουλα να της δωσει η οχι.

Πόσες γενιές μεγάλωσαν με αυτές;

Παγκοσμίως διαδόθηκαν μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Το χρονικό διάστημα αρκεί για μόλις δύο γενιές.

Επίσης αυτές οι τροφές δεν συστήνονται από κανέναν φορέα που ασχολείται με τη διατροφή του παιδιού, δεν υπάρχει ούτε μία δημοσίευση για την ασφάλειά τους ή για την επάρκειά τους.

πλακα κανουμε ετσι? δε μπορει....

μπορει να μην ειδαμε καταχωρημενο κατι καλο αλλα στην τελικη ουτε κακο ειδαμε. τεσπα δε βγαινει ακρη. καντε οτι θελετε.

christiana000 αλλο ενα ωραιο που εκανα εγω, ειναι φρεσκα φρουτακια σιγκεκριμενα αχλαδι μπανανα και μηλο η ροδακινο αναλογα.. στο μουλτι και μετα τριμενο μπισκοτακι... γινοταν τελειο!!! θα το τρως και συ! :D

1-2-3MPOMPIRES!!!

Κορίτσια κι εγω έχω ένα προβληματάκι με τον παιδίατρο.μετά από 6 μήνες αποκλειστικού θηλασμού που προτεινε να αρχίσω με ρυζάλευρο βανίλια.Τον ρώτησα αν θα ήταν καλύτερα να δίνω βιολογικη κρεμα με δικό μου γάλα και μου είπε ξερά ΟΧΙ!Δεν τον άκουσα.Τώρα είμαστε σχεδον 8 μηνών και τρωμε φρουτόκρεμα και κρεατόσουπα.το απόγευμα αντί για κρέμα την θηλάζω.Ο παιδίατρος μου είπε οτι μετα τον 8ο μπορούμε να αλλάξουμε το ρυζάλευρο(νομίζει οτι της δίνω!) και είπε οτι μπορούμε να βάλουμε φαρινλακτε.Και αναρωτιεμαι τα απογεύματα μόνο κρέμες εμπορίου μπορούμε να δίνουμε?

Επίσης ο ιδιος γιατρός μου πρότεινε να θηλάζω μόνο πρώι βράδυ.τις υπόλοιπες ώρες δεν χρειάζεται!!!!!:shock:.Τελικά η μπέμπα απο μόνη της αντικατέστησε θηλασμούς και πλεον τη θηλάζω 3 φορές το 24ωρο.

Γιατί οι παιδίατροι δίνουν τόσο λάθος συμβουλές!όλα για το χρήμα?

Νομίζω ότι απλά οι περισσότεροι γιατροί δεν έχουν ιδέα για το θηλασμό, το μόνο που μπορεί να σου πει αν είναι φιλικός απέναντι στο παιδί σου είναι ότι ο θηλασμός είναι το καλύτερο για τα βρέφη, από εκεί και πέρα το χάος. Δεν έχουν διδαχτεί το παραμικρό για το θηλασμό στο πανεπιστήμιο, εάν είναι οι ίδιοι γονείς είναι σχεδόν απίθανο στην οικογένειά τους να είδαν παιδιά που θήλασαν, οπότε δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν μία μητέρα στο ελάχιστο. Δεν θέλουν να εμφανίσουν την αγνοιά τους μπροστά στην πελάτισσά τους και λόγω άγνοιας καταλήγουν να λένε αρλούμπες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...