Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τα νευρα μου με τις μπισκοτοκρεμες!!!!!

Recommended Posts

ανοιγω αυτο το θεμα γιατι εχω πολλα νευρα και θελω να με βοηθησετε.εχουμε αρχισει εδω και 2 μηνες τις στερεες και τα παμε μια χαρα.απλα εγω εχω αποφασισει οπως και πολλες μαμαδες απο οτι ειδα να μη δωσω κρεμες εμποριου καθολου ομως.η παιδιατρος τις προτεινε αλλα εγω την αγνοησα και δεν της εχω πει οτι η μικρη δεν τις εχει φαει ως τωρα..δικο μου θεμα δεν ειναι αλλωστε??αυτη προτεινει,εγω αποφασιζω.τεσπα,το θεμα ειναι οτι δεχομαι συνεχως μια επιθεση απο τους αλλους ειδικα απο την πεθερα μου(τοσα μου τα εχει κανει με το συμπαθιο)οτι δεν κανω καθολου καλα και οτι στερω απο το παιδι κατι πολυ σημαντικο,πως χιλιαδες παιδακια μεγαλωσαν με τις κρεμες αυτες κτλ.θα μου πειτε γιατι της το ειπα..μα γιατι εχει ερθει αρκετες φορες να μας δει και το καταλαβε αλλα και επειδη σε ενα μηνα που θα γυρισω δουλεια θα το κραταει αυτη και θελω να ξερει τις διατροφικες του συνηθειες.τα νευρα μου..:evil:καθε μερα παιρνει τηλ τον αντρα μου και του λεει να μου αλλαξει μυαλα.το εχει πει σε ολο της το σοϊ και οποτε τους βλεπω μου πετανε μπιτες.:evil:.μετα απο ολο αυτον τον παροξυσμο ηθελα να ρωτησω εσας αν υπαρχει εστω και μια πιθανοτητα να εχει δικιο και να κανω κακο στο μωρο μου με το να μην του δινω κρεμες..

Διαφημίσεις

μετα απο ολο αυτον τον παροξυσμο ηθελα να ρωτησω εσας αν υπαρχει εστω και μια πιθανοτητα να εχει δικιο και να κανω κακο στο μωρο μου με το να μην του δινω κρεμες..

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έχει δίκιο και το πρόβλημά της δεν είναι τι θα φάει το μωρό αλλά το ότι θέλει να αποδείξει ότι αυτή είναι καλύτερη μητέρα από σένα και μπορεί να μεγαλώσει καλύτερα το παιδί του γιου τους.

Αυτή είχε δικαίωμα άποψης για τα δικά της παιδιά. Αυτό είναι δικό σου παιδί και εσύ αποφασίζεις πώς και τι θα φάει.

Τα όρια της θα πρέπει να είναι σαφή από την αρχή γιατί αν δεν είναι σαφή θα έχεις όλο και σοβαρότερα προβλήματα.

Μπορείς να πεις ότι ο γιατρός υποπτεύεται αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και όλες αυτές οι κρέμες περιέχουν αγελαδινό γάλα. Αν τολμήσει και δώσει και το παιδί εμφανίσει το παραμικρό σύμπτωμα (έκζεμα, ατοπική δερματίτιδα, εξανθήματα, ξηροδερμία, βλέννες στις κενώσεις ή και αίμα), θα έχει να κάνει μαζί σου.

• Like 1

Όχι

Εκτός αν θες να το παχύνεις ως το Πάσχα! :mrgreen:

Πες της πεθεράς ότι είναι εντολή παιδιάτρου. Βάλε τον άντρα σου να της το ξεκόψει. Καθησύχασε την ότι δεν χρειάζεται να μαγειρεύει για το μωρό - μπορεί να φοβάται ότι θα έχει να κάνει κάτι πιο περίπλοκο από μπισκοτόκρεμα;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

οχι καλε τι προβλημα να υπαρχει? τι να στερησεις δηλ? ενταξει σιγουρα ταπαιδακια μας μεγαλωσαν με αυτα αλλα οχι οτι θα παθουν κατι αν δε δωσεις. υπαρχουνπολλα που μπορεις να δωσεις πιο φυσικα απο την ετοιμη κρεμα αφου το θες. εγω καποτε μεσα σταφρεσκα φρουτα εβαζα μπισκοτα τριμενα σκονη. γινοταν τελειοοο... μη την ακους οτι θες. εγω ποτε δεν ειχα βεβαια προβλημα ισα ισα που λατρευω αυτες τις κρεμες αλλα αφου δε θες μη δινεις. αυτο που λεει η Αγλαια ειναι πολυ καλο περι αλεργιας. θα το σταματησει νομιζω αν της το πεις..

1-2-3MPOMPIRES!!!

ευχαριστω κοριτσια και αγλαια!!μου τη δινει που με τον εναν η τον αλλο τροπο υπονοει οτι δεν ειμαι σωστη μανα:evil:!εχετε δικιο και θα επιμεινω σαυτο που πιστευω.αν τολμησει και δωσει στο παιδι οτιδηποτε χωρις να με ρωτησει θα γινει χαμος!!τοθεμα ειναι οτι τωρα που θα μετακομησουμε στην επαρχια που μενει υπαρχει μονο ενας παιδιατρος που απ οτι μαθαινω ειναι θερμος υποστηριχτης των βρεφικων κρεμων και ειναι και γνωστος της.οποτε δεν παιζει να πω ψεματα για αλλεργια σιγουρα θα τον ρωτησει..

Διαφημίσεις

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έχει δίκιο και το πρόβλημά της δεν είναι τι θα φάει το μωρό αλλά το ότι θέλει να αποδείξει ότι αυτή είναι καλύτερη μητέρα από σένα και μπορεί να μεγαλώσει καλύτερα το παιδί του γιου τους.

Αυτή είχε δικαίωμα άποψης για τα δικά της παιδιά. Αυτό είναι δικό σου παιδί και εσύ αποφασίζεις πώς και τι θα φάει.

Τα όρια της θα πρέπει να είναι σαφή από την αρχή γιατί αν δεν είναι σαφή θα έχεις όλο και σοβαρότερα προβλήματα.

αυτο ακριβως που λεει η αγλαια ισχυει..και να το προσεξεις τωρα που ειναι αρχη γιατι οσο παει και θα επιδεινωνεται..

και ή που θα πεις οτι εχει αλλεργια για να μην σε ζαλιζουν (καθε φορα θα βρισκεις ενα ψεμα για να μην σε ζαλιζουν) ή που θα κοψεις τα πολλα πολλα του στυλ ''εγω ειμαι η μητερα,εγω αποφασιζω για το παιδι μου κι οποιος δεν θελει προβλημα του''..γιατι σημερα ειναι στην μπισκοτοκρεμα , αυριο θα ειναι στο ονομα,μεθαυριο θα ειναι σε κατι αλλο..οσο πιο νωρις τα κοψεις,τοσο καλυτερα για εσενα εφοσον σε επηρεαζουν..ειμαι κι εγω παθουσα:lol:

μελετη για το σπιτι:

http://ariadni144.wordpress.com/tag/%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85/

83hKp3.png

ευχαριστω κοριτσια και αγλαια!!μου τη δινει που με τον εναν η τον αλλο τροπο υπονοει οτι δεν ειμαι σωστη μανα:evil:!

το πρόβλημά της είναι

-ότι της πήρες το γιο

-ότι αν αποδειχθείς καλύτερη μητέρα φοβάται ότι θα χάσει το θρόνο της λες και εσύ θα γίνεις μητέρα του γιου της και όχι μητέρα του παιδιού του γιου της

-ότι πρέπει να φανεί καλύτερη από εσένα γιατί σε βλέπει ανταγωνιστικά στη σχέση της με το γιο της

δυστυχώς όλα αυτά είναι υποσυνείδητα και δεν τα ελέγχει και όσο ισχυρότερο είναι το οιδιπόδειο που δεν έχει ξεπεράσει η ίδια, τόσο περισσότερα προβλήματα θα σου δημιουργεί και γι αυτό πρέπει από την αρχή να είσαι πάρα πολύ αυστηρή με τα όρια που θα της βάλεις

οποτε δεν παιζει να πω ψεματα για αλλεργια σιγουρα θα τον ρωτησει..

θα πεις στον παιδίατρο ότι το μωρό εμφάνισε βλέννες και αίμα στις κενώσεις και από το νοσοκομείο (διάλεξε να αναφέρεις ένα με καλούς παιδοαλλεργιολόγους) σου έδωσαν αυτές τις οδηγίες

οι παιδίατροι δεν τολμούν εύκολα να αμφισβιτήσουν νοσοκομειακούς γιατρούς

έτσι ξεμπερδεύεις ταυτόχρονα και με τον παιδίατρο και με την πεθερά

δυστυχώς όταν έχεις να κάνεις με παράλογους, χρησιμοποιείς και τέτοια μέσα

η μικρη μου όλες αυτες τις κρεμες για καποιο λογο δεν θελει ουτε να τις βλέπει. Οταν το ειπα στη παιδιατρο μου ειπε καλύτερα!!! Τρώει φρουτα, λαχανικα, γιαουρτια.... μια χαρα... αμα ακουγαμε τι λεει ο καθενας ... αστα... θα ειχαμε μεινει και στο δεν εχεις γαλα δωσε ξενο...!!!!

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

γιατι τα κανεις τοσο πολυπλοκα τα θεματα και στενοχωριεσαι αδικα για μια μπισκοτοκρεμα (η για την παρεμβαση της πεθερας στη διατροφη)??

στην πεθερα: το παιδι τρωει ταδε, ταδε και ταδε.ΣΤΟΠ.

στο νεο παιδιατρο: το παιδι τρωει ταδε, ταδε και ταδε. ΣΤΟΠ.

ουτε ψεματα, ουτε δικαιολογιες, ουτε σχολια, ουτε τιποτα. :P

Δεν μπορώ να καταλάβω τι καημό έχει ο παιδίατρος με το αν τρώει μπισκοτόκρεμα ή όχι το παιδί. Καλά η πεθερά με τα ψυχολογικά της, αλλά αυτός; Να σου πω, τσάμπά είναι ο γιατρός αυτό ( από ασφαλιστική, ταμείο, κτλ) ή του πληρώνεις επίσκεψη; Γιατί άμα είναι με τα λεφτά σου να σου τα πρίζει διάλεξε κάποιον άλλον.

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

το πρόβλημά της είναι

-ότι της πήρες το γιο

-ότι αν αποδειχθείς καλύτερη μητέρα φοβάται ότι θα χάσει το θρόνο της λες και εσύ θα γίνεις μητέρα του γιου της και όχι μητέρα του παιδιού του γιου της

-ότι πρέπει να φανεί καλύτερη από εσένα γιατί σε βλέπει ανταγωνιστικά στη σχέση της με το γιο της

δυστυχώς όλα αυτά είναι υποσυνείδητα και δεν τα ελέγχει και όσο ισχυρότερο είναι το οιδιπόδειο που δεν έχει ξεπεράσει η ίδια, τόσο περισσότερα προβλήματα θα σου δημιουργεί και γι αυτό πρέπει από την αρχή να είσαι πάρα πολύ αυστηρή με τα όρια που θα της βάλεις

θα πεις στον παιδίατρο ότι το μωρό εμφάνισε βλέννες και αίμα στις κενώσεις και από το νοσοκομείο (διάλεξε να αναφέρεις ένα με καλούς παιδοαλλεργιολόγους) σου έδωσαν αυτές τις οδηγίες

οι παιδίατροι δεν τολμούν εύκολα να αμφισβιτήσουν νοσοκομειακούς γιατρούς

έτσι ξεμπερδεύεις ταυτόχρονα και με τον παιδίατρο και με την πεθερά

δυστυχώς όταν έχεις να κάνεις με παράλογους, χρησιμοποιείς και τέτοια μέσα

συγνωμη συμβουλεύεις την κοπέλα να πεί ψέμματα στον παιδίατρο της για να μην κανει το καπρίτσιο της πεθεράς τησ???:shock::shock::shock::shock::shock:

ολοκληρη πλεκτανη δηλαδη! δεν μπορει απλως να την αγνοήσει και να κανει αυτο που θέλει με το παιδί της?

συγνωμη συμβουλεύεις την κοπέλα να πεί ψέμματα στον παιδίατρο της για να μην κανει το καπρίτσιο της πεθεράς τησ???:shock::shock::shock::shock::shock:

ολοκληρη πλεκτανη δηλαδη! δεν μπορει απλως να την αγνοήσει και να κανει αυτο που θέλει με το παιδί της?

η μητέρα ανέφερε ότι

υπαρχει μονο ενας παιδιατρος που απ οτι μαθαινω ειναι θερμος υποστηριχτης των βρεφικων κρεμων και ειναι και γνωστος της.οποτε δεν παιζει να πω ψεματα για αλλεργια σιγουρα θα τον ρωτησει..

πώς μπορεί να αντιμετωπίσει έναν παιδίατρο που λέει ψέμματα στις μητέρες και μια πεθερά που έχει πρόσβαση υποστηρίζει τον παιδίατρο εναντίον της νύφης;

αν έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο, είναι ευπρόσδεκτο!

γιατι λεει ψεμματα ο παιδιατρος στισ μητερες? επιδι ειναι υποστηρηχτης των κρεμων του εμποριου? τις λεει ψεμματα οσον αφορα την υγεια του παιδιου της?αν ναι τοτε καλα θα κανει να αλλαξει παιδιατρο αν οχι τοτε μπορει πολυ απλα να του πει ευχαριστω πολυ αλλα εγω προτημω η διατροφη του παιδιου μου να ειναι αυτη που επιλεγω εγω και τελειωσε η υποθεση.Αν το παιδι της δεν εχει θεμα υγειας που να σχετιζεται με την διατροφη τοτε δεν του πεφτει λογος.Οσο για την πεθερα της οπως ανεφερα πιο πανω μπορει πολυ απλα να την αγνοησει και να ακολουθησει το δρομο που διαλεξε η ιδια χωρις να εχει αμφιβολιες για το αν ειναι καλη μανα γιατι το μονο σιγουρο ειναι οτι μονο εμεισ ξερουμε το καλυτερο για τα παιδια μασ ουτε οι γιαγιαδες ουτε οι φιλεναδες μας ουτε κανεις. Συγνωμη αν για το μεγαλο ποστ ,δεν θελω σε καμια περιπτωση να χαλασω το θεμα της κοπελας απλως η συμβουλη που εδωσες η συγκεκριμενη μου φανηκε παραλογη ισως και λιγο επικυνδυνη αν θες.

Θα συμφωνήσω στο να μην πεις ψέματα στον παιδίατρο, μπορεί αργότερα να το βρεις μπροστά σου (να πρέπει π.χ. να του δώσει κάποιο φάρμακο και να σκεφτεί ότι δεν μπορεί, λόγω αλλεργίας). Και γενικά απόφυγε τα ψέματα. Είναι προτιμότερο να είσαι ειλικρινής και να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους ως έχουν, παρά να μπλέξεις με ιστορίες.

Το θέμα είναι ότι η πεθερά σου έχει ήδη πολύ αέρα (πώς της επιτρέπετε ως ζευγάρι να στρέφει τον έναν εναντίον του άλλου, δεν θα έπρεπε να έχει δικαίωμα να πάρει τηλ. τον άντρα σου και να του πει να σου αλλάξει γνώμη), αλλά από την άλλη έχει και δικαίωμα επέμβασης, εφόσον θα κρατάει το παιδί. Καλώς ή κακώς, δεν μπορούμε να αναθέτουμε σε έναν άνθρωπο μια τέτοια ευθύνη, όπως το να μεγαλώσει το παιδί μας, κι από την άλλη να του απαγορεύουμε να εκφέρει γνώμη. Αυτή το παρατραβάει βέβαια, αλλά κι εσύ από τη μία της ζητάς να ανακατευτεί κι από την άλλη να απομακρυνθεί ;) σκέψου το.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Εγω θα σου προτεινα να την καθισεις κατω και να της μιλησεις ξαστερα με επιχειρηματα..

"Κυρια Ταδε μου,Μητερα...οπως την αποκαλεις τελοσπαντων...ο λογος που δεν δινω στο παιδι ΜΟΥ μπισκοτοκρεμα και γενικα κρεμα του εμποριου ειναι ο παρακατω...."

Και της εξηγεις πραγματικα ποσο κακο κανουν και γιατι επιλεγεις να μην τις δωσεις.

Απο εκει και περα η πεθερα σου οφειλει να σεβαστει την συγκεκριμενη επιλογη η οποια δεν αφορα το χρωμα απο το μπλουζακι που θα βαλει το παιδι αλλα την διατροφη του στην οποια λογο κατεξοχην εχεις εσυ!!

Πως να το κανουμε βρε κοριτσια??Μπορει η γιαγια να "ανακατευεται" κρατωντας το παιδι και να δικαιουται να εκφραζει γνωμη αλλα αυτο δεν της δινει αυτοματα και την απολυτη εξουσια να παιρνει σοβαρες αποφασεις,ουτε να πιεζει,ουτε να καθοριζει το τι θα φαει το παιδι...

Απο οτι καταλαβα...μαλλον η γιαγια ειναι υπερ του δεοντως εξουσιαστικη και θελει να βαζει τον λογο της...

Στο κατω-κατω η κοπελα θεκει να ταιζει το παιδι της πραγματικο φαγητο...το καλυτερο προσπαθει!!

Διαφημίσεις

γιατι λεει ψεμματα ο παιδιατρος στισ μητερες? επιδι ειναι υποστηρηχτης των κρεμων του εμποριου? τις λεει ψεμματα οσον αφορα την υγεια του παιδιου της?

η αναγκαιότητα και η ασφάλεια αυτών των σκευασμάτων δεν έχει τεκμηριωθεί από κανέναν μέχρι τώρα, όταν λοιπόν ο παιδίατρος υποστηρίζει ότι το παιδί χρειάζεται αυτό το σκεύασμα, λέει ψέμματα.

Για να πείσει τη μητέρα χρησιμοποιεί την εξουσία που του δίνει η θέση του για να προωθήσει ένα εμπορικό προϊόν που περιέχει ζάχαρη, αγελαδινό γάλα και τεχνητές αρωματικές ουσίες που είναι επιβλαβείς για την υγεία του παιδιού, δηλαδή ασκεί εμπόριο αντί για ιατρική και αυτό είναι και αντιεπιστημονικό και ανήθικο.

αν ναι τοτε καλα θα κανει να αλλαξει παιδιατρο
Η μητέρα δεν έχει επιλογή. Αυτός είναι ο μοναδικός παιδίατρος στην περιοχή που θα μένει.

αν οχι τοτε μπορει πολυ απλα να του πει ευχαριστω πολυ αλλα εγω προτημω η διατροφη του παιδιου μου να ειναι αυτη που επιλεγω εγω και τελειωσε η υποθεση.
Θεωρητικα αυτό είναι δυνατό. Όμως σε μια μικρή επαρχιακή πόλη όπου υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος που αποδεδειγμένα λειτουργεί αντιεπιστημονικά και ανήθικα, το πιθανότερο είναι ότι αυτός δεν θα ανεχτεί μια διαφορετική άποψη. Έχει αποδείξει ότι δεν σέβεται την υγεία των παιδιών προωθώντας τροφές, δεν θα αφήσει μία νεοφερμένη να του χαλάσει την πιάτσα και να χάσει κέρδη.

Αν το παιδι της δεν εχει θεμα υγειας που να σχετιζεται με την διατροφη τοτε δεν του πεφτει λογος.
Μπορείς να πας και να του το πεις;

Αυτός προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή!

Οσο για την πεθερα της οπως ανεφερα πιο πανω μπορει πολυ απλα να την αγνοησει και να ακολουθησει το δρομο που διαλεξε η ιδια χωρις να εχει αμφιβολιες για το αν ειναι καλη μανα γιατι το μονο σιγουρο ειναι οτι μονο εμεισ ξερουμε το καλυτερο για τα παιδια μασ ουτε οι γιαγιαδες ουτε οι φιλεναδες μας ουτε κανεις.
Έχεις δίκιο αλλά σκέψου ότι οι σχέσεις των ανθρώπων είναι πιο πολύπλοκες. Η πεθερά θα κρατάει το μωρό κάποιες ώρες που θα λείπει η μητέρα και έχει ήδη δείξει ότι δεν σέβεται τις απόψεις της μητέρας, αντίθετα προσπαθεί να δείξει ότι μόνο η ίδια ξέρει και άλλος κανένας.

Η ευθεία αντιπαράθεση μπορεί να φέρει ρίξη στη σχέση τους και να δημιουργήσει προβλήματα στην οικογένεια. Το να δημιουργηθεί τόσο μεγάλο πρόβλημα για λίγους μήνες διατροφής δεν αξίζει τον κόπο. Η μητέρα θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερα θέματα.

Επίσης η ευθεία αντιπαράθεση είναι κάτι που θέλει γερά νεύρα και γερές γνώσεις. Δεν μπορεί ο καθένας να το κάνει και ακόμη και αυτός που μπορεί να το κάνει δεν το κάνει σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Σε μια επαρχιακή πόλη που υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος και άρα η μητέρα μπορεί να απευθυνθεί μόνο σε αυτόν, το να έρθει σε ρίξη μαζί του δεν είναι και η πιο έξυπνη ιδέα.

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να βάλεις τον άντρα σου να της το ξεκαθαρίσει....

Μάνα του είναι και μπορεί να της μιλήσει διαφορετικά και να τη βάλει στη θέση της...

Να της πει οτι ως γονείς του παιδιού έχετε αποφασίσει οτι η διατροφή του παιδιού δε θα περιλαμβάνει τέτοιου είδους κρέμες καθώς δεν είναι απαραίτητες και το παιδί παίρνει τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται απο φυσικές τροφές.

Φυσικά εκείνη θα του πει οτι τι ξέρετε εσείς,κλπ....

οπότε σε αυτό το κρίσιμο σημείο είναι σημαντικό να διατηρήσει τη σταθερότητα του και να της το ξεκόψει μπαμ και κάτω:

"εσύ έκανες οτι καλύτερο μπορούσες για τα παιδιά σου αλλά τώρα ήρθε η σειρά μας να το κάνουμε και θα αποφασίσουμε εμείς τι θα τρώει το παιδί μας και οφείλεις να το σεβαστείς".

Ε αν συνεχίσει τα ίδια, δυστυχώς θα πρέπει να καταφύγεις στο ψέμα στον παιδίατρο αλλά θα πρότεινα μια πιο λάιτ εκδοχή απο αυτή της Αγλαίας, του τύπου οτι δοκίμασες να δώσεις και το παιδί έκανε εμετό ή πολύ απλά δεν της άρεσε και την έφτυνε!

Τι θα κάνουν??????? θα προσπαθήσουν να πείσουν το μωρό να της αρέσουν οι μπισκοτόκρεμες δηλαδή??????????????????;)

γιατι τα κανεις τοσο πολυπλοκα τα θεματα και στενοχωριεσαι αδικα για μια μπισκοτοκρεμα (η για την παρεμβαση της πεθερας στη διατροφη)??

στην πεθερα: το παιδι τρωει ταδε, ταδε και ταδε.ΣΤΟΠ.

στο νεο παιδιατρο: το παιδι τρωει ταδε, ταδε και ταδε. ΣΤΟΠ.

ουτε ψεματα, ουτε δικαιολογιες, ουτε σχολια, ουτε τιποτα. :P

ΣΥΜΦΩΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

Και εγώ κάθε φορά αρχίζουν δε σου δίνει η μαμά ζάχαρες εε?δεσου δίνει η μαμά το τάδε εε?

ΣΤΟΠ

Τους λέω εγώ τότε:"Αν θέλετε να βλέπετε τον εγγονό σας δε θέλω σχόλια για την Διατροφική και όχι μόνο διαπαιδαγώγησή του!!!!"

η αγλαια με καλυψε!δεν υπαρχει αλλος παιδιατρος εκει για να τον αλλαξω!!οσ για αυτην της εχω μιλησει πολλς φορες και με το καλο και με το αγριο αλλα δεν καταλαβαινει.ακομα και ο αντρας μου της το εχει πει ολοκληρος καυγας ειχε γινει και μετα αυτη εκλαιγε ομως την αλλη μερα παλι τα ιδια..:evil:εχω φτασει σε σημειο να της πω ξεκαθαρα να μην ανακατευεται,ελεος τι αλλο να κανω?το να μη δινω σημασια μου ειναι αδυνατο για 2 λογους.1 γιατι δεν ανεχομαι υποδειξεις για το παιδι και 2 γιατι οταν θα το κραταει αυτη φοβαμαι μην του δωσει οτι γουσταρει χωρις τη θεληση μου.το να αναφερω αλλεργια ειναι μονη λυση.αλλωστε δεν ειναι και 100% ψεμα γιατι 2 φορες που εχω δωσει στη μικρη ξενο γαλα(διαφορετικες μαρκες)το εκανε εμετο και δεν σκοπευω να ξαναδωσω..

επισης ναι εχει δικαιωμα να πει τη γνωμη της σαν γιαγια που ειναι αλλα μια φορα!!το οτι θα κραταει το παιδι δεν σημαινει πως αυτη θα αποφασιζει τι θα φαει,πρεπει να ακολουθει τα θελω των γονιων που εχουν και την ευθυνη.αν δεν μπορει να το καταλαβει τοτε θα βρω αλλη λυση!!απο τοτε που γεννηθηκε το μωρο ετσι κανει για τα παντα.προσπαθει να με ακυρωνει λεγοντας μου"εισαι πρωταρα μαμα και δεν ξερεις".

κοπέλα μου, εσυ θα κρινεις τελικά πως πρέπει να την αντιμετωπίσεις και να χηριστεις την κατασταση.

Απλά εγω θα πρότεινα οταν της μιλάς (πάντα με καλό τρόπο για να είσαι κι απο πάνω) να χρησιμοποιείς πληθυντικό. ΔΕν το αποφασισες μονη σου αλλα μαζι με το μπαμπα (και γιο της). Και σίγουρα πρεπει να της μιλαει και ο μπαμπας για αυτα τα θέματα. Πάντα με ήρεμο τρόπο και διπλωματία....

βρισκω λιγο υπερβολικο αυτό με την πεθερά. Η γυναίκα απλώς διαφωνεί με κάτι το οποιο στο μυαλο της ειναι στερεοτυπο (τα μωρα μετα τον 6ο τρώνε κρεμες). Δεν εχει άδικο 100%, γιατί φαντάζομαι οτι όταν μεγάλωνε τα παιδια της όπως καθε μανα φροντιζε για το καλύτερο που τοτε όπως θα της έλεγαν ηταν οι κρεμες. ας μη ξεχναμε οτι μια γενια πιο πριν απο αυτη των γονιών μας ο κοσμος πεθαινε απο την πεινα, οπότε ισως να της εχει μεινει και καταλοιπο το θεμα διατροφης.

Υπερβολή βρισκω το σεναριο να θελει να σε ακυρώσει και να αποδειξει οτι δεν εισαι καλη μαμα.

Αν προσπαθησεις να της εξηγησεις με ωραιο τροπο και λεπτομέρειες τους λογους(τους πραγματικους) που δε θελεις το παιδι να τρωει κρεμες πιστευω οτι ισως μειωθει η ένταση μεταξυ σας. Επίσης δε νομίζω να του δώσει κρυφά του παιδιου, κανεις δεν θα έπερνε τετοια ευθύνη.

εμείς δε φάγαμε καθόλου μπισκοτόκρεμα διότι και μόνο με το γάλα του θηλασμού ήμαστε τροφαντοί τροφαντοί... του έδωσα για κανένα μήνα ρυζάλευρο ίσα για να συνηθίσει το κουτάλι που και αυτό χαζό μου φαίνεται τώρα που το σκέφτομαι... με το που ξεκινήσαμε τα φρούτα και σιγά σιγά τα λαχανικά, του έκοψα και το ρυζάλευρο και δεν του ξαναέδωσα παρά μόνο μαγειρεμένα σπιτικά φαγητά-κρεμες... αν το παιδάκι δεν έχει θέμα χαμηλού βάρους φοβάμαι πως περισσότερο κακό μπορεί να του κάνει η μπισκοτόκρεμα παρά καλό... η δική μας παιδίατρος είχε προτείνει για το απογευματινό του αντί για μπισκοτόκρεμες, φαρίν λακτέ κλπ κλπ μόνο γιαουρτάκι και αυτό εξακολουθεί να τρώει ακόμη...ίσως αν το συζητήσες με τη γιατρό σου να καταλάβει κι εκείνη ποια γραμμή θέλεις να ακολουθήσεις και να πάψει να σου προτείνει αυτά τα προϊόντα και να σε καθησυχάσει περισσότερο...

eNortjKzUjIyMjA2tVSyBlwwFW8C0g,,43.pngeNortjKzUjIyMjA2M1CyBlwwFVgCyg,,70.png

βρισκω λιγο υπερβολικο αυτό με την πεθερά. Η γυναίκα απλώς διαφωνεί με κάτι το οποιο στο μυαλο της ειναι στερεοτυπο (τα μωρα μετα τον 6ο τρώνε κρεμες). Δεν εχει άδικο 100%, γιατί φαντάζομαι οτι όταν μεγάλωνε τα παιδια της όπως καθε μανα φροντιζε για το καλύτερο που τοτε όπως θα της έλεγαν ηταν οι κρεμες. ας μη ξεχναμε οτι μια γενια πιο πριν απο αυτη των γονιών μας ο κοσμος πεθαινε απο την πεινα, οπότε ισως να της εχει μεινει και καταλοιπο το θεμα διατροφης.

Υπερβολή βρισκω το σεναριο να θελει να σε ακυρώσει και να αποδειξει οτι δεν εισαι καλη μαμα.

Αν προσπαθησεις να της εξηγησεις με ωραιο τροπο και λεπτομέρειες τους λογους(τους πραγματικους) που δε θελεις το παιδι να τρωει κρεμες πιστευω οτι ισως μειωθει η ένταση μεταξυ σας. Επίσης δε νομίζω να του δώσει κρυφά του παιδιου, κανεις δεν θα έπερνε τετοια ευθύνη.

μακαρι να εχις δικιο και ποτε να μη δωσει στο παιδι μου κατι που δε θελω..αν ακουγα τις χαζες συμβουλες της το μωρο θα κοιμοταν με μαξιλαρι απο νεογεννητο,δε θα θηλαζα και αλλα πολλα.οποτε αυτο με τις κρεμες ειναι το λιγοτερο..απορω πως μερικοι ανθρωποι μεγαλωσαν παιδια εκεινη την εποχη!!!

απλα ρε κοριτσια με αυτο το μπιρι μπιρι καθε μερα μου δημιουργησε ανασφαλειες του τυπου μηπως εχει δικιο και στερω απο το παιδι μου θρεπτικα συστατικα!