Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ & Βιολογικά προιόντα

κικη

Recommended Posts

Τις φραουλες τις σιχαινομαι οπότε δεν τις αγοραζω και δεν εχω απόψη...

Θέλω να πω όμς κατι που μου εχει κανει εντυπωση οσο αφορα τα βιολογικα προιοντα... Οσες φορες εχω αγορασει κατι (συνηθως ντοματες ή φρουτα) και αυτο γιατι βαριεμαι να παω στη λαικη ή να ψαξω να βρω μια μια τις καλες στο σουπερ μαρκετ , οπότε παιρνω ενα συσκευασμενο και τελειωσε μου κανει εντυπωση η ομοιομορφια που εχουν τα συγκεκριμενα φρουτα και η τελειοτητα τους..

Ο μπαμπας μου πουτου αρεσει να ασχολειται με την κηπουρικη φυτευει καθε χρονο στον κηπο στο εξοχικο μας ντοματες κολοκυθια μαρουλια και γενικα όλα τα ζαρζαβατικα (σαν λιπασμα χρησιμοποιεί μονο κοπρια τιποτα αλλο) και λεει οτι η γευση τους δεν εχει καμία σχεση με τις "φυσικες" του ντοματες...

Μηπως τελικα μας παραμυθιαζουν σε καποιον βαθμο με τα "βιολογικα"?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 161
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

η ομοιομορφία στις ντομάτες εγώ κάπου είχα διαβάσει ότι σχετίζεται με μεταλλαγμένα - δηλ. είναι όλα ίδια, έχουν τον ίδιο σπόρο σαν βάση,... κάτι τέτοιο... αληθεύει..?

πάντως για τα βιολογικά, γενικά πρέπει να έχει κάποιος εμπειρεία για να βάζει την σωστή κοπριά, σωστή αναλογία κτλ δεν είναι δηλαδή τόσο απλά όσο με ένα φάρμακο και τα λιπάσματα που είχαν συνηθίσει να χρησιμοποιούν χρόνια - θέλει πάλι να μάθουν απο την αρχή (όσοι κάνουν βιολογικά) να φτιάχνουν τα σωστά λαχανικά, μέσα απο την εμπειρία.

Για αυτό νομίζω ότι ακόμα τα βιολογικά δεν έχουν καλή γεύση - γιατί δεν έχουν ασχοληθεί καιρό οι αγρότες για να ξέρουν τι μέσα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να τα κάνουν πιό νόστιμα,... είχα δεί μια φορά ένα ντοκιμαντέρ, και δεν είναι καθόλου εύκολο όταν έχεις μια τεράστια παραγωγή, να κρατήσεις όλες τις ισσοροπίες χρησιμοποιώντας προιόντα της φύσης. .. (όχι χημικά δηλ).... είναι 1000 πράγματα που υπάρχουν και μπορεί κανείς να βάλει έτσι ώστε όχι μόνο να μην έχει ζιζάνια, αλλά και να είναι και νόστιμα....

οπότε.... σε λίγα χρόνια θα τα πετύχουν να είναι και πιό νόστιμα νομίζω...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

η ομοιομορφία στις ντομάτες εγώ κάπου είχα διαβάσει ότι σχετίζεται με μεταλλαγμένα - δηλ. είναι όλα ίδια, έχουν τον ίδιο σπόρο σαν βάση,... κάτι τέτοιο... αληθεύει..?

πάντως για τα βιολογικά, γενικά πρέπει να έχει κάποιος εμπειρεία για να βάζει την σωστή κοπριά, είναι 1000 πράγματα που υπάρχουν και μπορεί κανείς να βάλει έτσι ώστε όχι μόνο να μην έχει ζιζάνια, αλλά και να είναι και νόστιμα....

οπότε.... σε λίγα χρόνια θα τα πετύχουν να είναι και πιό νόστιμα νομίζω...

Κατ'αρχάς αυτό με τα μεταλλαγμένα μη σας αγχώνει με τα κηπευτικά γιατί στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται η εισαγωγή σπόρου μετάλλαγμένων! Αντιστεκόμαστε ακόμα σθεναρά!! Ενα κρούσμα υπήρξε στην βόρεια Ελλάδα με βαμβάκι και είναι στα δικαστήσια η υπόθεση! Η ομοιομορφία έχει να κάνει με τα υβρίδια που χρησιμοποιούνται τα οποία δεν έχουν να κάνουν με κάτι έκτός φύσης, απλώς γίνεται επιλογή επιθυμητών χαρακτηριστικών από γενιά σε γενιά. Αυτά τα λέω γιατί είμαι γεωπόνος και εργάζομαι πάνω στα κηπευτικά στην Ιεράπετρα. Όσο για τη γεύση έχει πολύ μεγάλη σημασία η λίπανση και η ποικιλία βέβαια. Στα βιολογικά που έιναι λίγο πιο αυστηρά και περιορισμένα τα πράγματα θέλει όντως εμπειρία.

Για τις φράουλες αυτό το σάπιμα που κάνουν είναι απλώς βοτρύτης...χωρίς να είμαι και ειδικη βέβαια. Μου φαίνεται είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν σε σημείο να μαραθούν απλώς χωρίς να λιώσουν. Δεν ξέρω παλιά τι γινόταν,αλλά να μη ξεχνάμε ότι οι αρρώστιες έχουν πολλαπλασιαστεί πλέον δυστυχώς. Το θετικό είναι ότι τα φάρμακα που βγαίνουν τώρα είναι πολύ πιο ελαφριά και πιο αποτελεσματικά χωρίς να πειράζουν εμάς ή το περιβάλλον όσο τα παλιά.

5Aqjp3.png

Εμένα τα βιολογικά μου φαίνονται το ίδιο άνοστα με τα συμβατικά. Γιατί? Δεν θά πρεπε να ήταν πιο νόστιμα? Νά χουν πιο έντονο άρωμα? (π.χ. ντομάτες, αγγούρια)

εμένα αυτό μου λέει ότι πχ οι συγκεκριμένες φράουλες, αφού αυτό συνέβη όλες τις φορές που τις έχω αγοράσει, αποκλείεται να είναι καλές......

και ότι το μόνο που τις φτιάχνει είναι τα χημικά.... δεν τις ξαναπαίρνω, πραγματικά.

το έχετε παρατηρήσει???

Με αυτό που λες ότι το μόνο που τις φτιάχνει είναι τα χημικά διαφωνώ.Τι εννοείς? Το μόνο που κάνουν τα χημικά είναι μέγεθος, γεύση και ποιότητα γενικά όταν μιλάμε για λιπάσματα και να μην έχουν αρρώστιες όσο είναι στο φυτό και να μη χαλάνε μετά το κόψιμο εύκολα όταν μιλάμε για φυτοφάρμακα. Δυστυχώς για να υπάρχουν επαρκείς ποσότητες λαχανικών για την κατανάλωση πρέπει να χρησιμοποιούνται και τα μεν και τα δε! Σε ένα ιδανικό κόσμο θα ήταν οι φράουλες όπως στο περιβολάκι του παππού μας στο χωριό πριν 40 χρόνια που θα έκοβε 10 φράουλες από 30 φυτά και θα μας φτάνανε για όλους. Μακάρι να ήταν τα πράγματα έτσι αλλά δεν είναι και ούτε εμένα μου αρέσει. Ξέρω άτομο που έβαλε υπαίθρια φράουλες βιολογικές 100 φυτά και έκοψε 3 κεσεδάκια! Πόσο πρέπει να τα πουλήσει για να βγάλει τα έξοδά του?

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Εμένα τα βιολογικά μου φαίνονται το ίδιο άνοστα με τα συμβατικά. Γιατί? Δεν θά πρεπε να ήταν πιο νόστιμα? Νά χουν πιο έντονο άρωμα? (π.χ. ντομάτες, αγγούρια)

Αντιγόνη, για τη γέυση ευθύνεται η ποικιλία και ο παραγωγός. Ίσως για τα βιολογικά να χρησιμοποιούν ανθεκτικές στις αρρώστιες ποικιλίες που να μην έχουν τόσο καλή γεύση. Και αν ο παραγωγός δεν χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα λιπάσματα δεν θα αποκτήσουν γεύση τα προιόντα του. Παλιά τα χωράφια ήταν παρθένα με όλα τα συστατικά που χρειάζονταν τα λαχανικά. Τώρα έχουν παραχρησιμοποιηθεί και όλα τα στοιχεία πρέπει να δίνονται εξτρά, είτε με χημικά είτα με φυσικά κ βιολογικά λιπάσματα. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν γεύση κάποια λαχανικά. Εγώ το βλέπω εδώ στα θερμοκήπια που είναι συμβατικά ή πιστοποιημένα, που από γειτονικά χωράφια, μπορεί να τρως τομάτα υπέροχη και να μοσχοβολάει και να τρως τομάτα με ανύπαρκτη γέυση, εξαιτίας της ποικιλίας ή της λίπανσης.

5Aqjp3.png

Τώρα τελευταία αρχίσαμε και εμείς να ψωνίζουμε βιολογικα προϊόντα. Για τη γεύση έχετε δίκιο, δεν είναι πάντα καλύτερα. Τουλάχιστον όμως δε μυρίζουν "φαρμακίλα"! Όσο για τις τιμές, όσο πιο πολύ αγοράζουμε τόσο πιο πολύ θα πέφτουν :? . Εγώ πάντως πιστεύω ότι έχουν πολύ μέλλον τα βιολογικά!

Όσο για τις τιμές, όσο πιο πολύ αγοράζουμε τόσο πιο πολύ θα πέφτουν :? . Εγώ πάντως πιστεύω ότι έχουν πολύ μέλλον τα βιολογικά!

Φοβάμαι πως δεν θα ισχύσει αυτό! Είναι τόσο λίγα τα βιολογικά που όσο αγοράζουμε θα ακριβαίνουν! Μόνο σε βάθος χρόνου μπορεί να πέσει η τιμή τους, όταν αυξηθούν τα στρέμματα, αλλά μιλάμε από 5ετία και μετά...δυστυχως!!

5Aqjp3.png

Στο χωριό του άντρα μου βάλαμε λαχανικά, φασολάκια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, αγγουράκια, ντομάτες, καρπούζια, πιπέρια.

Ένα μόνο έχω να σας πω, καμία σχέση με τα αγοραστά. Μαζέψαμε το Σάββατο και ο μικρός ξετρελάθηκε με τα αγγούρια. Έφαγε ένα αγγουράκι μόνος του, το μεσημέρι έκανα Τουρλού με τα πράγματα του κήπου και επίσης ξετρελάθηκε, έφαγε ένα πιάτο το μεσημέρι, το απόγευμα πάλι μου ζήτησε να φάει ένα πιάτο και τώρα μίλησα με την πεθερά μου και μου είπε ότι της ζήτησε να φάει πάλι από το φαι που έκανε η μαμά. Εχθές μάλιστα όσο έτρωγε μου έλεγε¨ Πολύ ωραίο μαμά το φαγάκι!!

Στο χωριό του άντρα μου βάλαμε λαχανικά, φασολάκια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, αγγουράκια, ντομάτες, καρπούζια, πιπέρια.

Ένα μόνο έχω να σας πω, καμία σχέση με τα αγοραστά. Μαζέψαμε το Σάββατο και ο μικρός ξετρελάθηκε με τα αγγούρια. Έφαγε ένα αγγουράκι μόνος του, το μεσημέρι έκανα Τουρλού με τα πράγματα του κήπου και επίσης ξετρελάθηκε, έφαγε ένα πιάτο το μεσημέρι, το απόγευμα πάλι μου ζήτησε να φάει ένα πιάτο και τώρα μίλησα με την πεθερά μου και μου είπε ότι της ζήτησε να φάει πάλι από το φαι που έκανε η μαμά. Εχθές μάλιστα όσο έτρωγε μου έλεγε¨ Πολύ ωραίο μαμά το φαγάκι!!

:P:P:P

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

Ένα μόνο έχω να σας πω, καμία σχέση με τα αγοραστά. Μαζέψαμε το Σάββατο και ο μικρός ξετρελάθηκε με τα αγγούρια. !!

Μη ξεχνάς όμως ότι δυστυχώς ίσως για πρώτη φορά τα φάγατε φρέσκα τα αγγουράκια!!!Εμείς εδώ που καλλιεργούμε αγγούρια συστηματικά όταν περάσουν 3-4 μέρες από τη μέρα που τα κόψαμε δε τα τρώμε καθόλου λόγω γεύσης!!!Στην Αθήνα όμως φτάνουν με το εμπόριο μετά τις 3 μέρες συνήθως!!!Το ίδιο με τα κολοκύθια!! Παίζει σημασία βέβαια και ότι ήταν αψέκαστα, γιατί μερικά φάρμακα, όπως το μαλάθειο,που κατα τ'άλλα είναι από τα πιο 'αθώα' φάρμακα(σε 4 μέρες κόβεις να φας), αφήνουν μια μυρωδιά στο καρπό!

5Aqjp3.png

Εμένα ο δικός το έπαθε αυτό με τη τομάτα cherry. Ενώ δε την έτρωγε τη τομάτα, τις μικρές τις 'τσακίζει'! Έχει και ο παππούς κάτι μικρούλες σα φραουλίτσες...όλα τα λεφτά!!!Και φανταστείτε ότι ζορίζεται να τις πουλήσει γιατί δεν τις ζητάνε λέει, και είναι πάρα πολύ πιο νόστιμες από όποια άλλη τομάτα!!

5Aqjp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Η βιομηχανοιποιημένη γεωργία έχει οδηγήσει σε μια τρομακτική συλλογή χημικών ανισορροποιών στη διατροφή μας.

Τα υπεροπλουστευμένα λιπάσματα για τον εμπλουτισμό του εδάφους, που περιέχουν κυρίως άζωτο, φώσφορο και κάλιο, ενθαρρύνουν την ταχεία ανάπτυξη των φυτών, γεγονός το οποίο αλλοιώνει την περιοκτητικότητα τους σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία.

Τα φυτά αναπτύσσονται με αφύσικο ρυθμό και δεν συγκεντρώνουν τις συνηθισμένες ποσότητες ιχνοστοιχείων, όπως ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο, το χρώμιο, το σελήνιο και το μαγγάνιο. Αυτό σημαίνει χαμηλότερη περιεκτικότητα των τροφών, ακόμα και των φυσικών τροφών, σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία.

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο για να μάθετε ποιες είναι οι καταστρεπτικές συνέπειες στο ανώρυμο παιδικό νευρικό σύστημα .

Τα μη βιοδιασπώμενα εντομοκτόνα έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν τη χολίνη στο σώμα του εντόμου, εμποδίζοντας τη συγκέντρωση μαγγανίου(απαραίτητου για τη σμστή λειτουργία του νευρικού συστήματος) γεγονός το οποίο τα σκοτώνει.

Τέτοια εντομοκτόνα έχουν παρόμοια αθροιστική επιρροή στο ανθρώπινο σώμα. Έλλειψη μαγγανίου συναντάται συχνά στα υπερκινητικά και στα αλλεργικά παιδιά. Τα παρασιτοκτόνα σκοτώνουν τα μακροβακτηρίδια στην επιφάνεια του εδάφους εμποδίζοντας την απορρόφηση τους. Τα μακροβακτηρίδια διευκολύνουν τη συγκέντρωση μετάλλων. Το σιτάρι μπορεί να παράγει περισσότερο σπόρο ύστερα από ορμονική αγωγή. Τότε εισάγεται μια ορμονική ανάσχεση για να περιορίσει την ανάπτυξη του μίσχου, αφού αλλιώς ο βαρύς καρπός θα πέσει με την κακοκαιρία.

Τα αντιβιοτικά στο γάλα αι στο κρέας προερχονται από δόσεις ρουτίνα, οι οποίες δίνονται στα ζώα για να εμποδιστούν οι μεταδοτικές ασθένειες. Τα αντιβιοτικά καταστρέφουν την εντερική χλωρίδα (βακτηρίδια αναγκαία για τη χώνεψη) στα ανθρώπινα σπλάχνα, επεμβαίνοντας συνεπώς στην κανονική χώνεψη και αφομοιώση της τροφής.

Επιπλέον, χρησιμοποιούνται ορμόνες για να αυξηθεί γρήγοα το βάρος των ζώων. Τα φρούτα ψεκάζονταιμε χημικά για να εμποδιστεί το γρήγορο σάπισμα τους. Πολλές φορές τα φρούτα βάφονται για να δείξουν ωριμότερα απο ότι είναι.

Όλα αυτά τα χημικά, καθώς και όσα προστίθενται από τους κατασκευαστές τροφίμων, συμβάλλουν σε ένα τρομερό βομβαρδισμό του ανώριμου παιδικού στομαχιού και του κεντρικού νευρικού συστήματος.

ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Τα βαριά μέταλλα, ο μόλυβδος για παράδειγμα, ανταγωνίζονται βασικά μέταλλα του σώματος, όπως ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο και το χρώμιο, τα οποία ενεργοποιούν συστήματα ενζύμων. Απο τη σύλληψη του, το παιδί βρέσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της μόλυνσης από βαριά μέταλλα. Για παράδειγμα, η περιοκτικότητα σε μόλυβδο του αέρα που αναπνέουμε έχει αυξηθεί απότομα εξαιτίας κυρίως της υψηλότερης περιεκτικότητας των καυσίμων σε μόλυβδο και της αύξησης των αυτοκινήτων.

Ο υπερβολικός μόλυβδος όπως και ο χαλκός, στο σώμα της μητέρας μπορεί να επηρεάσει το νευρικό σύστημα ενός παιδιού πριν απο τη γέννηση του, όπως και το κάδμιο από το κάπνισμα και το αλουμίνιο από τα φαγητά μαγειρεμένα σε κατσαρόλες αλουμινίου.

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Διαφημίσεις

Μια χαρα ειμαι, απλως μας φαγαν τα τρεξιματα!!!

Εσεις ειστε καλα?

Μπορει να μην γραφω συχνα, σας παρακολουθω ομως :D

Καλημέρα!

Ήθελα να ρωτήσω κάτι μήπως μπορέσετε να μου απαντήσετε....

Γενικά για τη μικρή αγοράζω μόνο βιολογικά προϊόντα (φρούτα, λαχανικά, κρέατα κλπ). Από τότε που σταμάτησα να τη θηλάζω (πριν 2 μήνες περίπου) της έδινα και βιολογικό γάλα σκόνη. Όταν το είπα όμως στην παιδίατρο μου το έθαψε -ότι είδαμε και πάθαμε να περάσουμε στα ανθρωποποιημένα γάλατα και τώρα γυρνάμε 50 χρόνια πίσω και κάτι τέτοια. Οπότε φοβήθηκα και το σταμάτησα και τώρα της δίνω κάποιο συνηθισμένο του εμπορίου.

Ξέρετε μήπως κάτι πιο συγκεκριμένο?

6qjVp3.png

Angelina υπάρχει κάποιο τόπικ για το γάλα αλλά αυτή τη στιγμή δεν το βρίσκω :oops:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Καλημέρα!

Ήθελα να ρωτήσω κάτι μήπως μπορέσετε να μου απαντήσετε....

Γενικά για τη μικρή αγοράζω μόνο βιολογικά προϊόντα (φρούτα, λαχανικά, κρέατα κλπ). Από τότε που σταμάτησα να τη θηλάζω (πριν 2 μήνες περίπου) της έδινα και βιολογικό γάλα σκόνη. Όταν το είπα όμως στην παιδίατρο μου το έθαψε -ότι είδαμε και πάθαμε να περάσουμε στα ανθρωποποιημένα γάλατα και τώρα γυρνάμε 50 χρόνια πίσω και κάτι τέτοια. Οπότε φοβήθηκα και το σταμάτησα και τώρα της δίνω κάποιο συνηθισμένο του εμπορίου.

Ξέρετε μήπως κάτι πιο συγκεκριμένο?

Angelina, δεν ξέρω για το βιολογικό γάλα σε σκόνη αλλά προφανώς απ' ότι αποδεικνύεται καθημερινά 50 χρόνια πίσω οι άνθρωποι τρέφονταν καλύτερα από εμάς σήμερα. Σίγουρα έχουμε τώρα παραπάνω γνώσεις σε πολλά θέματα στα οποία οι πρόγονοί μας έσφαλαν αλλά παράλληλα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πολλούς νέους διατροφικούς κινδύνους, γιατί δυστυχώς στο βωμό του κέρδους καταπατόνται και ηθικές και αξίες!

Τι εννοούσε όμως η παιδίατρος σου λέγοντας "ανθρωποποιημένα γάλατα"?

Ενδιαφέρον όρος αλλά πρώτη φορά τον ακούω!

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Βρήκα το τόπικ για το γάλα αλλά δυστυχώς δε λέει κάτι για τα βιολογικά σε σκόνη. Όσο για τον όρο νομίζω μου είπε "εξανθρωποποιημένα". Απ' ότι κατάλαβα από τα συμφραζόμενα εννοούσε μάλλον αυτά που είναι κατάλληλα επεξεργασμένα για τον άνθρωπο σε αντίθεση με αυτά που έπιναν παλιά απευθείας από την κατσίκα ή την αγελάδα-που ποιος ξέρει τι κινδύνους υποτίθεται ότι έχουν. Για να είμαι ειλικρινής μου φάνηκε τόσο φανατική κατά των βιολογικών σε σκόνη που δε ρώτησα περισσότερα.

6qjVp3.png

Αngelina μήπως εννοούσε για το γάλα σε σκόνη 1ης ή 2ης βρεφικής ηλικίας σε σχέση με το βιολογικό :?:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Aggelina απο οσο γνωριζω και αν θυμαμαι καλα , αποφευγουμε τα βιολογικα γαλατα ιδιως σε μικρα μωρακια επειδη συνηθως παρασκευαζονται απο σογια και οπου σογια= σημαινει μακρια απο εμας δια ροπαλου.

Θα μου πεις τωρα πως ολοι την παινευουν την σογια αλλα σου πληροφορω πως αποτελει ενα απο τα μεγαλυτερα αλλεργιογονα και πολυ επικυνδινα προιοντα επειδη δεχεται μεγαλες τροποποιησεις(δηλ την νοθευουν με αλλα συστατικα και αυτο ειναι ακρως επικυνδινο).

Αυτο δεν σημαινει βεβαια πως και το γαλα που εδωσες στο μικρουλι σου μπορει να ηταν απο σογια, απλως σου λεω κατι που γνωριζω.

Οσο για τον ορο που χρησιμοποιησε ο παιδιατρος σου προφανως ενοει πως ειναι γαλατα τα οποια επιρεαζονται απο την επεξεργασια του ανθρωπου.

Είχα διαβάσει τα συστατικά και σίγουρα δεν έλεγε κάτι για σόγια. Άλλωστε ήταν γάλα για μωρά που το πουλάνε όλα σχεδόν τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Πάντως ευχαριστώ για τις πληροφορίες. :)

6qjVp3.png

Χμ, με προβλημάτισε πολύ αυτό που γράψατε για τα http://βιολογικά παιδικά γάλατα.

Εγώ στην κόρη μου δίνω βιολογικό γάλα εδώ και 2 μήνες τουλάχιστον. Το πίνει μια χαρά κι ευτυχώς δεν παρουσίασε αλλεργικές αντιδράσεις.

Βέβαια ,δε πρόσεξα ποτέ αν περιέχει σόγια το γάλα, όμως γνωρίζω πως η σόγια που χρησιμοποιείται στα βιολογικά προϊόντα δεν είναι μεταλλαγμένη ούτε επιδέχεται τροποποίησεις . Ωστόσο αύριο που θα αγοράσω καινούργια συσκευασία θα κοιτάξω προσεκτικά τα συστατικά.

Παρόλα αυτά θα τολμήσω να πω πως η αντίδραση του γιατρού μου φαίνεται υπερβολική και μάλλον φανερώνει άνθρωπο που δε γνωρίζει και πολλά πράματα από βιολογικά προϊόντα. :? Γυρνάμε 50 χρόνια πίσω με τα βιολογικά :?::?::?::shock::shock:

s-age.pngs-age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...