Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ & Βιολογικά προιόντα


κικη

Recommended Posts

Γεια σας και παλι :!

Προτεινω σε αυτο το νεο θεμα να ενωσουμε ολοι οι γονεις τις γνωσεις και τις εμπειρειες μας και να ξυπνησουμε απο τον ληθαργο που μας εχει επιβαλει ο νεος δυτικος τροπος ζωης. Μας πυρπολουν καθημερινως με χιλιαδες διαφημισεις και μας υποσχονται "γερα μωρα απο κουνια" ενω στην πραγματικοτητα σκοπος τους ειναι η κερδοσκοπια εις βαρος ολων των ανυποψιαστων γονιων που δινουν στα παιδια τους ολα αυτα τα σκευασματα γεματο απο χημικες και χρωστικες ουσιες καθως και παιχνιδια απο καρκινογονα υλικα και παιδικα καρτουν γεματο βια.

Μπορουμε λοιπον με ευκολους ,απλους και οικονομικους τροπους να αποφυγουμε πολλα ανθυγιεινα σκευασματα και να μαθουμε στα παιδια μας τον δρομο προς τον υγιεινο τροπο ζωης σε οτι εχει σχεση με την διατροφη, το παιχνιδι, την υγιεια και την καθημερινοτητα μας.

Καλη αρχη και ελπιζω να υπαρχει συμμετοχη καθως και συμπαρασταση μεγαλη απο ολους τους γονεις :D

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 161
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας, σας εχει πει ποτε κανεις τι μοναδικο τσαι ειναι το χαμομηλη?

Ολοι μας παμε καποια βολτα στην φυση την ανοιξη :D Καλο θα ηταν να παρουμε και μια τσαντουλα να μαζεψουμε ενα ματσακι φρεσκο και αγνο χαμομηλακι και να το βαλουμε να ξεραθει για να το φυλαξουμε σε ενα βαζο, ποτε δεν ξερεις ποτε θα το χρειαστεις :!:

Το χαμομηλη εχει αντιβακτηριδιακες και αντιφλεγμονωδεις δρασεις και αυτο στην καθημερινοτητα μας μεταφραζεται ως εξης:

Αν εισαστε καινουργια μαμα και το μωρακι σας συγκαιγεται ευκολα παρολο που το φροντιζετε πολυ και αγοραζετε τις ακριβοτερες κρεμες για την προστασια του δερματος του μια καλη και πολυ ευκολη λυση ειναι το χαμομηλι.

Βραζετε ενα λιτρο νερο, το ριχνετε σε ενα μπολ και μετα προσθετε λιγο χαμομηλι, στην συνεχεια το σκεπαζετε με μια πετσετα και το αφηνετε μερικα λεπτα για να βγαλει το αρωμα του, το στραγγιζετε και το τοποθετητε σε ενα θερμο ωστε να διατηρητε φρεσκο και ζεστο για το υπολοιπο της ημερας. Προσθεστε λιγο απο το χαμομηλι που κανατε σε ενα μπολ και με ενα μαλακο πανακι η' με ενα παιδικο σφουγγαρι ξεπλενεται την ευαισθητη περιοχη του μωρου σας μετα απο καθε αλλαγη πανας, αφηνετε για λιγη λεπτα να αεριστει και προσθεστε αν θελετε και μια ενυδατικη κρεμα(η bebanthol βοηθαει παρα πολυ στα συγκαματα). Αν το επαναλαβετε μερικες μερες θα διαπιστωσετε πως η αντιφλεγμονωδες δραση του ειναι μοναδικη.

Επισης αποφυγετε το προκατασκευασμενα τσαγια που πουλουνται για μωρα στα φαρμακεια ειναι γεματα ζαχαρη και ουσιες που δεν εχουν καμια σχεση με τα πραγματικα βοτανα. Το τσαι που θα εχετε φτιαξει βοηθαει παρα πολυ και στους κολικους .... απλως προτιμηστε το απο κονσερβοποημενο σκευασμα που μας πουλανε για τσαι.

Το χαμομηλι εκτος αυτων που προαναφερα συμφωνα με ερευνες εχει αποδεχτει πως καταπολεμα του ιους, δρα εναντιον στο ελκος, μειωνει το ουρικο οξυ στο αιμα και εχει χρησιμοποιηθει για την θεραπεια κολικων, αιμορροιδων και στοματιτιδες και για διαφορες αλλες παθησεις του πεπτικου μας συστηματος :shock:

Λοιπον δεν ειναι ευκολο, γρηγορο και απλο αλλα πανω απο ολα ακρως υγιεινο και οικονομικο :?:

Η επιλογη ειναι παντα δικη μας, σαφως το προκατασκευασμενο τσαι του φαρμακειου ειναι πολυ πιο ευκολο στην κατασκευη του αλλα το ερωτημα τι ειναι αυτο που μας προσφερει εκτος απο μια γρηγορη λυση :?

Αυτα για σημερα.... ευχομαι να μην ακουγομαι υπερβολικη αλλα ολα αυτα τα εμαθα στην αρχη αναγκαστικα γιατι οπως εχω προαναφερει η κορη μου ειναι ενα ιδιαιτερα ευαισθητο παιδι, τωρα ομως χαιρομαι που εμαθα ολα αυτα και βοηθω την κορη μου να ξεπερναει καθε εμποδιο.

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Link to comment
Share on other sites

Στην προηγουμενη ενοτητα ξεχασα να πω, πως αν καμια φορα παρα το γεγονος πως ειμαστε πολυ συνεπης στον τοπικο καθαρισμο και παρολα αυτα δεν εχει αποτελεσματα και δεν βοηθαει καμια αλοιφη ειναι γιατι προκειται για περιγεννητικο εκζεμα.

Ειναι μια πολυ δυσκολη κατασταση για τους γονεις και για το μωρο μια και δημιουργει και αιμοραγια.

Σχετικο αρθρο αναφερει τα εξης:

Συχνότατο φαινόμενο κατά τη βρεφική ηλικία.

Αίτιο η ουρία των ούρων που μετατρέπεται σε αμμωνία με τη δράση ενζύμων των κοπράνων.

Θεραπεία με νερό και καλό αερισμό και πιθανώς τοποθέτηση κορτιζονούχας αλοιφής.

Το μελάνι έχει επίσης πολύ καλά αποτελέσματα.

Εδω συμπληρωνω πως και οι κομπρεσσες με χαμομηλι βοηθουν πολυ

Αυτη ειναι η σελιδα :http://www.paidiatros.gr/71/index.html, εχει και φωτογραφια.

Η κορη μου ειχε και αυτο το προβλημα και ακομα και τωρα παρα το γεγονος πως δεν φοραει παμπερς απο εναμιση χρονων συνεχιζει να ειναι πολυ ευαισθητη στην ευαισθητη περιοχη και ματωνει καμια φορα.

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Σημερα με την εκρηξη της τεχνολογιας και της βιομηχανοποιημενης τροφης, ενας μεγαλος αριθμος απο νεους δυσμενεις παραγοντες εχει εισβαλει στο περιβαλλον και στην τροφη μας. Φυτοφαρμακα, χημικα, ρυπογονεις ουσιες, σπρει και ενα σωρο αλλα επιτιθενται καθημερινα στην ψυχοσωματικη μας υγεια και ενα απο τους μεγαλυτερους κινδυνους που προσλαμβανουμε καθημερινα μεσα κυριως απο την τροφη μας ειναι οι χρωστικες ουσιες που λειτουργουν συσωρευτικα. Γι αυτο λοιπον το λογο την επομενη φορα που θα πατε να αγορασετε ενα γιαουρτι με ολα αυτα που λεγονται ταχα μου φρουτα η' οτιδηποτε αλλο περιεχουν, ενα γλυφιτζουρι, μια καραμελα κλπ προσπαθηστε να αποφυγετα τουλαγχιστον αυτες τις χρωστικες ουσιες διοτι ειναι ακαταλληλα κυριως για τα παιδια μας, μια και ο αμυντικος τους μηχανισμος δεν εχει αναπτυχθει εναντια σε αυτες τις ουσιες και εξαιτιας της ελαγχιστα ισορροπημενης διαδικασιας διαφοροποιησης και αναπτυξης οι επιβλαβεις συνεπειες μπορει να εμφανιστουν αργοτερα οπως υπερκινητικοτητα, δυσλεξια, ασθμα, εκζεμα, επιληψιας κλπ.

Το μονο που θελω να πω ειναι σκεψεις ανοιχτες της διαιτικης προσεγγισης και μεγαλη προσοχη στο τι ακριβως δινουμε καθημερινα στα παιδια μας για τροφη....

E102 Tartrazine (Yellow 5)

E104 Quinoline Yellow

E107 Yellow 2G

E110 Sunset yellow FCF

E120 Cochineal, carminic acid

E122 Carmoisine (red)

E123 Amaranth (Red No.2)

E124 Ponceau (Red No.4)

E127 Erythrosine (Red No.3)

E128 Red 2G

E129 Allura Red AC (Red No.40)

E131 Patent Blue

E132 Indigo Carmine (blue)

E133 Brilliant Blue FCF (Blue No.1)

E151 Black

E153 Vegetable carbon (black color banned in U.S.)

E154 Brown FK

E155 Chocolate Brown HT

E319 TBHQ (preservative, may also be listed as "antioxidant")

E320 BHA (preservative, may also be listed as "antioxidant")

E321 BHT (preservative, may also be listed as "antioxidant")

:roll:

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τι ωραιο πραγμα εμεις οι μαμαδες να κανουμε στα παιδακια μας τα κεικ τους, τα κουλουρακια τους, τα μπισκοτακια τους (λεμε τωρα υποθετικα αν μας αρεσει η ζαχαροπλαστικη :D ) και να πενευομαστε για το ποσο καλες μανουλες ειμαστε γιατι δεν αφηνουμε τα παιδια μας να τρωνε τα προκατασκευασμενα σκευασματα?

Λαθος διοτι εμεις με την αγνοια μας εχουμε γεμισει ολα τα γλυκα τους με χρωστικες και χημικες ουσιες :idea:.

Γνωριζετε πως η βανιλια που χρησιμοποιουμε στα γλυκα μας εινα απο τις χειροτερες χημικες ουσιες και εχει τεραστιες επιπτωσεις στο νευρικο μας συστημα καθως και στην αυτοσυγκεντρωση?

υποθετω πως σας ακουγονται υπερβολικα και επιστημονικης φαντασιας αλλα πολυ απλα εχω να σας προτινω το εξης πειραμα: προμηθευτειτε απο ενα σουπερ μαρκετ την φυσικη βανιλια και αυτην που χρησιμοποιουσατε μεχρι τωρα. Ανοιξτε την συσκευασια με το στικ της φυσικης βανιλιας και απλως απολαυστε το αρωμα της, μετα ανοιξτε το στικ με την αλλη βανιλια και μυριστε :?: τι εγινε καηκατε ? ε και βεβαια διοτι ειναι μια χημικη ουσια!!!

Λοιπον τι λετε?

Εγω πολυ απλα αγοραζω την φυσικη βανιλια, κοβω το στικ κατα μηκος και την τοποθετω σε ενα ταπερ με πολυ ζαχαρη, αυτοματως η ζαχαρη παιρνει το αρωμα της βανιλιας και ετσι μπορω να κανω πολλα γλυκα με ενα στικ μοναχα. Οταν τελειωσει το μπολ με την ζαχαρη το ανανεωνω μεχρι η βανιλια να σταματησει να αναδυει το αρωμα της....τοσο απλα και υγιεινα :!::!::!:

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 4 months later...

Γεια σου Κική.

 

Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις….. αυτό με την βανίλια ειδικά, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ! (και είμαι ήσυχη ότι το παιδί μου τρώει κέικ με αγνά υλικά!! 8)8) ).

Αυτή την φυσική βανίλια που την βρίσκεις?

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως ολοι μας νομιζουμε πως αν κανουμε σπιτικα γλυκα και φαγητο κατα επεκταση τρεφομαστε υγιεινα αλλα δεν ειναι ετσι!!!

Φυσικη βανιλια προμηθευομαι απο το σουπερ μαρκετ καρφουρ, συνηθως βρισκεται στο ραφι οπου υπαρχει και βιολογικη ζαχαρη.

Η συσκευασια της ειναι σε ενα μικρο σακουλακι, περιεχει δυο στικ βανιλιας(μοιαζουν με δυο ξυλαρακια) και εχουν μαυρο χρωμα.

Το αρωμα της φυσικης βανιλιας ειναι διακριτικο και απαλο για αυτο συνηθως μεσα στα γλυκα για πιο εντονο αρωμα λιγο ξυσμα απο πορτοκαλι η' λεμονι τα κανει ακομα πιο νοστιμα και κυριως υγιεινα... :D

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Link to comment
Share on other sites

Σε ολους μας ειναι ειναι γνωστο το ποσο αγαπητα ειναι τα ζυμαρικα στα παιδια αλλα και σε εμας τους ιδιους...δυστυχως υπαρχει ο μυθος πως τα μακαρονια παχαινουν ενω στην πραγματικοτητα ειναι μια πολυ καλη πηγη ενεργειας για τα παιδια μας αρκει να μην καψουμε το λαδι.

Αυτο που σιγουρα δεν εχουμε προσεξει ειναι τα συστατικα τους αλλα και να τα προσεξαμε το μονο που αναγραφεται ειναι πως τα συστατικα τους ειναι συμιγδαλι απο σκληρο σιταρι. Δυστυχως ειναι ψεμματα... :roll:

Για τα μονα ζυμαρικα που μπορω να σας πω με σιγουρια πως κατασκευαζονται με αγνα υλικα και τον παραδοσιακο τροπο παρασκευης ειναι τα αβεζ, τα υπολοιπα χρησιμοποιουν χρωστικες και συντηριτικα αλλα δεν τα αναγραφουν στην συσκευασια τους, αυτα τα λεω διοτι τα γνωριζω απο πολυ εγκυρες πηγες....

Επισης καλο ειναι να αποφευγετε τα ζυμαρικα με διαφορες γευσεις πχ απο σπανακι κλπ διοτι τα κυρια συστατικα τους ειναι οι χρωστικες ουσιες και οχι το σπανακι.

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Link to comment
Share on other sites

Εμείς έχουμε βρει στην γειτονιά μας ένα εργαστήριο ζυμαρικών. :D

Εκεί συνήθως κάθε Σεπτέμβρη κάνουμε Φύλλα και Τραχανά, για τον Χειμώνα, τους πας τα υλικά που θέλεις, τα βάζουν μπροστά σου στην μηχανή και σου βγάζουν τα ζυμαρικά.

 

Η μόνη φασαρία που έχεις μετά στο σπίτι είναι να τα απλώσεις κάπου να στεγνώσουν. (αρκετές μέρες) :(:(:(

 

Τα διατηρούμε όλο τον χρόνο σε μεγάλα Τάπερ.

Τώρα αυτά που λες για τα μακαρόνια δεν το ήξερα, μήπως να τα κάνουμε και αυτά μόνοι μας ????

Link to comment
Share on other sites

Η αληθεια ειναι πως ειμαι πολυ τυχερη διοτι η μαμα μου κανει τραχανα σπιτικο, τωρα οσο για τα ζυμαρικα καλο ειναι να μην υπερβαλουμε, εφοσον υπαρχει αξιοπιστη εταιρια μπορουμε να τα προμηθευομαστε απο εκει :D

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 month later...

Να μα στε στην πηγη του κακου :idea:

Εμεις οι καλοι γονεις που θελουμε το παιδι μας να τρεφεται υγιεινα, να πινει το γαλατακι του, να τρωει το γιαουρτακι του, το αυγουλακι του ...και εμεις αντι να του δινουμε ολα αυτα τα ωραια θρεπτικα συστατικα φροντιζουμε να τους δινουμε γιαουρτια φτιαγμενα απο σκονη γαλακτος και οχι απο μαγια(ειναι πολυ σημαντικο να αναγραφει το γιαουρτι πως ειναι φτιαγμενο απο μαγια) με διαφορα μπιρμπιλια σοκολατενια, φρουτενια και ολες αυτες τις σχετικες αηδιες φορτωμενες απο χρωστικες ουσιες και ελαγχιστα θρεπτικα συστατικα.

Το γαλα αντι να ειναι ασπρο και παχυ που λεει και το τραγουδακι εμεις φροντιζουμε να ειναι μαυρο(κακαο), σε κουτια(κονσερβες νουνου) οπου με το που ανοιχτει το κονσερβοκουτι αναπτυσει απειρα μικροβια και κυριως μεταλλαγμενο...

Οσο για τα αυγουλακια τι να πω?σου λεει χρυσα αυγα? τι ειναι αυτα ? ελευθερας βοσκης? γελαστικατε αν νομιζετε κατι τετοιο....ειναι κοτες που τις ταιζουν τροφες με ουσιες για να ειναι ο κροκος χρυσαφης....για αυτο προσεξτε, μην πιστευετε οτι μας πλασαρουν.

Αρκετες σαβουρες καταναλωνουν τα παιδια μας δεν ειναι αναγκη επομενως και τα γαλακτομικα προιοντα να τα χαραμισουμε, βεβαια ειπαμε υγιεινα αλλα οχι με υπερβολη, δεν χαθηκε ο κοσμος αν φανε και απο κανενα γιαουρτακι με φρουτα αλλα σιγουρα οχι σε καθημερινη βαση.

Η τροφη ειναι ενεργεια για τον οργανισμο, αν εμεις δεν του δινουμε τις απαραιτητες βιταμινες και θρεπτικα συστατικα τοτε οι δυναμεις μας εγκαταλειπουν και τα συμπτωματα ειναι σοβαρα...

προσεχουμε για να εχουμε...

Η μεγαλυτερη ευλογια στη ζωη μου ειναι που απεκτησα την κορουλα μου!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

Ναι, ειμαι κι εγω μία από αυτούς που τάσσονται υπέρ των βιολογικών προϊόντων και τροφών. Στην αρχή ξεκίνησα να αγοράζω βιολογικό ρυζάλευρο και φρούτα μόνο για τον μικρό. Με ενοχλούσε η σκέψη πως θα πρέπει να είμαι υποχρεωμένη να δίνω στο παιδί μου ζάχαρη,χρωστικές και άλλες ουσίες που υπάρχουν στις παιδικές τροφές. Σταδιακά όλα τα γεύματα του παιδιού μου αποτελούνταν από βιολογικά προϊόντα. αλλα πολύ γρήγορα το ίδιο έγινε και με τα δικά μας γεύματα.Κάποια στιγμή ξεκίνησα να του φτιάχνω και γιαουρτάκι (γίνεται πανεύκολα με το σχετικό μηχάνημα) με βιολογικό γάλα, μπισκοτάκια και κέικ με βιολογικά ΟΛΑ τα συστατικά . Φυσικά γλιφιτζούρια, καραμέλες και άλλες τέτοιες σχετικές αηδίες δεν έχουμε δοκιμάσει.

Πριν από 3 μήνες ξεκίνησε και η μικρή μας να τρώει βιολογικά. Χαίρομαι γιατί νιώθω πως προστατεύω τα παιδιά μου από όλους αυτούς τους αδίστακτους που στο όνομα του κέρδους δεν τους νοιάζει η ανθρώπινη ζωή. Χαίρομαι γιατί προσπαθώ να μυήσω όχι μόνο τα παιδιά μου, αλλά και εμάς τους ίδιους σε έναν άλλο τρόπο ζωής, πείτε τον "εναλλακτικό", μου αρέσει να του αποκαλώ "πραγματικό".Δε διατηρώ ψευδαισθήσεις ότι τα παιδιά μου δε θα φάνε ποτέ συμβατικά τρόφιμα. Ήδη όταν βγαίνουμε για φαγητό αυτό κάνουν ( ο μεγάλος, δηλαδή). Αυτό όμως θέλω να είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Αμέλησα να αναφέρω πως η.... αλλαγή μας έγινε και σε επίπεδο απορρυπαντικών (σκόνες πλυσίματος ρούχων και πιάτων, γενικού καθαρισμού κλπ.)

s-age.pngs-age.png
Link to comment
Share on other sites

εάν έχεις κάποια απορρυπαντικά και άλλα προιόντα να μας συστησεις ή και μαγαζιά που έχουν οικονομικά -σχετικά - τέτοια προιόντα πες μας!!!!

 

 

αλλά και για την συνταγή που χρησιμοποίησες για την φρουτόκρεμα!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά χρησιμοποιώ παιδικές τροφές βιολογικής καλλιέργειας της εταιρείας HOLLE. Είναι γερμανική, έχει εμπειρία τουλάχιστον 70 χρόνων στις παιδικές τροφές και μάλιστα πολλά προϊόντα της είναι βιοδυναμικής καλλιέργειας. Δε χρησιμοποιούν γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, δεν προσθέτουν ζάχαρη, αλάτι, προσθετικά γεύσης, χρώματα, δε χρησιμοποιούν συντηρητικά και υδρογονοποιημένα λίπη. Σκεφτόμαστε τίποτα καλύτερο ?

Αναφέρομαι στα γάλατα (μετά το χρόνο) και στους χυλούς δημητριακών.Υπάρχουν χυλοί από ρύζι, κεχρί, σιτάρι dinkel, βρώμη. σιμιγδάλι, τριών δημητριακών και μούσλι (που έβαζα για μεγάλο διάστημα στο βραδινό γιαουρτάκι του παιδιού μου ,ώσπου το βαρέθηκε! )

Στη φρουτόκρεμα συνδυάζω νεράκι, το δημητριακό που με ενδιαφέρει και προσθέτω την ποσότητα φρούτου που θέλω. Ουσιαστικά το παιδί μου έτρωγε 2 φορές τη μέρα φρούτα. Μία το πρωί σκέτα και μια το απόγευμα(μικρότερη ποσότητα) ως γλυκάντικό προσθετικό αντικαθιστώντας τις συμβατικές μπισκοτόκρεμες (που και πάλι μπορούμε να φτιάξουμε αναμειγνύοντας και βιολογικά μπισκότα διαλυμένα στο multi, ειδικά για βρέφη) ή τις farine lacte. Φυσικά πρόσθετα και στις σουπίτσες του δημητριακά.

Σχετικά με τα απορρυπαντικά, στα βιολογικά καταστήματα υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Προσωπικά χρησιμοποιώ τις εταιρίες Ecover και Almacabio.

Δυστυχώς δεν μπορώ να ισχυριστώ πως τα βιολογικά προϊόντα είναι οικονομικά στη χώρα μας. Εμείς συνειδητά λέμε πως είναι ένα έξοδο που επιβαρύνει τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό , αλλά δεν το μετανιώνω. Αν όμως δυσκολευόμουν να ανταπεξέλθω, θα συνέχιζα να τα αγοράζω μόνο για τα παιδιά. . :)

s-age.pngs-age.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 4 εβδομάδες μετά...

Όποιος δε έχει τη δυνατότητα να παίρνει βιολογικά, να ψωνίζει πιστοποίημένα προιόντα!! Ναι μεν, δεν είναι τελείως αψέκαστα, αλλά τηρούν όλους τους κανόνες και όσον αφορά στις ημέρες συγκομιδής και ως προς το σεβασμό στο περιβάλλον. Επειδή με τα βιολόγικα δε βλέπω μέλλον, γιατί είναι για τους λίγους.., νομίζω ότι το μέλλον είναι εκεί! Ζητήστε τα! Υπάρχουν και είναι στα αζήτητα λογω έλλειψης ενημέρωσης των καταναλωτών! Τουλάχιστον σε προιόντα όπως φράουλες, τομάτες, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες το ξέρω σίγουρα.

5Aqjp3.png

Link to comment
Share on other sites

Παντού! Ακόμα και τα σουπερ μάρκετ μπορούν να τα εφοδιαστούν! Αρκεί να ζητήσετε και να ενδιαφερθούν! Εγώ φράουλες Μανωλάδας πιστοποιημένες βρίσκω π.χ. στο Μαρινόπουλο.

5Aqjp3.png

Link to comment
Share on other sites

Χμ……μάλιστα.

Εγώ θεωρώ ότι τα φρούτα και τα λαχανικά που φέρνουνε τα Σούπερ είναι τα χειρότερα…..( χωρίς να είμαι ειδικός βέβαια)

Αλλά τώρα που το λες θα το ψάξω λίγο παραπάνω με τα πιστοποιημένα.

Λές δηλαδή τα LIDL και τα PLUS να έχουν ποιο ελεγμένα λαχανικά και φρούτα??

Link to comment
Share on other sites

Με παρεξήγησες νομίζω. Εγώ αυτό που ξέρω, γιατί είμαι από Ιεράπετρα, είναι ότι τα προιόντα μας (μέσα σε αυτά και τα πιστοποιημένα) πάνε και σε σουπερ μαρκετ και σε λαικές και σε μανάβικα. Δεν έχει σημασία που θα τα βρείς. Στα σουπερ μάρκετ αυτό που θέλει προσοχή είναι να αναγράφεται τόπος προέλευσης. Να ξέρεις δηλαδη αν είναι ελληνικά, τούρκικα, ισπανικά κτλ.Αν θες περισσοτερες πληροφορίες έχω ανοίξει θέμα στο "νεογνά & μωρά κάτω των 24 μηνών"

5Aqjp3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΧΩ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ (ΣΠΑΝΑΚΙ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΚΑΡΟΤΑ,ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ,

ΚΕΡΑΣΙΑ,ΜΗΛΑ Κ.Λ.Π.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΌΛΑ ΤΟΥ ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ ΠΑΡΟΤΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΖΑΧΑΡΗ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΧΥΜΟ ΜΗΛΟΥ.

Υ.Σ. ΜΑΡΙΑ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΙΔΙ,Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

Μόνο το Ξύδι κάνει δουλειά και είναι και ακίνδυνο αν μείνει καμμιά σταγόνα!

Εχει βγεί ένα πλυντήριο φρούτων και λαχανικών ηλεκτρικό μικρό και λέει ότι είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να καθαρίζουμε τα τρόφιμά μας , λειτουργεί με απλό νερό λέει και τα καθαρίζει με Ο3 που δημιουργεί! :shock:

Είχα βρεί μέσα σε ένα περιοδικό ένα φυλλάδιο...!

και αυτό το βρήκα στο διαδύκτιο:

http://www.clevermarket.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=60626

 

ολο το χέρι στην τσέπη πρέπει να έχουμε , εγώ αυτό κατάλαβα! :evil:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ φράουλες Μανωλάδας πιστοποιημένες

 

να κάνω μία ερώτηση?

 

οι φράουλες οι συγκεκριμένες αυτής της πιστοποίησης - αλλά και άλλες που έχω πάρει, δεν χαλάνε κανονικά όπως οι άλλες οι παλιές..

αυτές "δυαλύονται" εντελώς. γίνονται νερό κόκκινο, .

Αυτό δεν το θεωρώ φυσιολογικό, ιδιαίτερα όταν πήρα ένα κεσεδάκι φράουλες απο γνωστούς απο χωριό, και αυτές όταν χάλασαν, απλά πήραν άλλο χρώμα και μαλάκωσαν, όπως θυμάμαι και παλιά ότι πάθαιναν οι φράουλες.

αλλά όχι και να δυαλυθούν...να γίνουν κόκκινο πηχτό νερό. και μάλιστα όχι ολόκληρη η φράουλα αλλά απο το κέντρο της μέσα,..

εμένα αυτό μου λέει ότι πχ οι συγκεκριμένες φράουλες, αφού αυτό συνέβη όλες τις φορές που τις έχω αγοράσει, αποκλείεται να είναι καλές......

και ότι το μόνο που τις φτιάχνει είναι τα χημικά.... δεν τις ξαναπαίρνω, πραγματικά.

το έχετε παρατηρήσει???

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

ΜΑρια εγω πηρα δυο φορες πιστοποιημενες φραουλες απο το LIDL αλλα δεν παρατηρησα κατι τετοιο...Ισως δεν προλαβαν να χαλασουν και πολυ γι αυτο.Παντως ειναι λιγο υποπτο... :?

bxBwp2.png EgDTp2.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...