Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ο τελευταίος θηλασμός.....

Recommended Posts

Κι εμένα με συγκλόνισε ο τελευταίος θηλασμός, ειδικά του δεύτερου παιδιού μου. Δηλαδή ο τελευταίος, τελευταίος:-D:grin::-D

Όταν με τσατίζουν, κλείνω τα μάτια μου και τους βλέπω να τρώνε λαίμαργα, να κρατάνε με τα χεράκια τους το στήθος μου και να με κοιτάνε στα μάτια και ..... τότε τους συγχωρώ τα πάντα....

Δεν θα μου φύγει ποτέ αυτή η εικόνα!

Διαφημίσεις

Aχ,βρε κορίτσια...με συγκινησατε!

Πως σκέφτομαι αυτην την ώρα που όλο πλησιάζει...

Εχω πει οτι θα αποθηλάσω στον χρόνο ,αλλά τωρα μου φαίνεται πολύ κοντινό.

QqmLp3.png

• 4 months later...

Διαβάζω το thread και με πιάνουν τα κλάματα, ενώ έχω το μικρό μου στο στήθος. Σταματάει και γυρίζει και με κοιτάει σοβαρός με απορία. Και μετά μου χαμογελάει...

NLOdp3.png?XyVO1AM4

• 7 months later...

τοσο καιρο μπαινω και διαβαζω και σημερα πρωτη φορα διαβαζω αυτο το θεμα, σημερα που πρεπει να παρω την αποφαση να αποθηλασω...το διαβαζω και κλαιω...ειμαι τοσο φορτισμενη....δεν το περιμενα οτι θα ειναι τοσο δυσκολο. Ο μπεμπουλης μου ειναι 4μιση μηνων, κανουμε αποκλειστικο θηλασμο,στα κιλακια του ειναι σουπερ αλλα δυστυχως υπαρχει αυτο το αλλα...πρεπει να κανω σπινθηρογραφημα μεχρι τον Ιουνιο και γι'αυτο πρεπει πρωτα να αποθηλασω και μετα να κοψω το χαπι Τ4 για τον θυροειδη, να περασουν 35-40 μερες και μετα να κανω το σπινθηρογραφημα...τα υπολογισα και συνειδητοποιησα οτι πρεπει απο αρχες Απριλιου να ξεκινησω τον αποθηλασμο και δεν θελω καθολου....ειναι τοσο νωρις, τωρα που αρχισα να το απολαμβανω, ο μικρουλης θηλαζει σταματαει μου κανει τα ομορφοτερα χαμογελα του κοσμου και συνεχιζει, πως θα το σταματησω θεε μου? συγνωμη κοριτσια για το μελο αλλα θελω να τα πω καπου, ειμαι τοσο στεναχωρημενη

ξερω οτι και απο το τιποτα και αυτο ειναι κατι,οτι δεν πρεπει να ειμαι απληστη εγω που εφτυσα αιμα για να αποκτησω αυτο το παιδι δεν πρεπει να παραπονιεμαι,τα ξερω ολα αυτα αλλα παρολα αυτα ποναει πολυ....

Διαφημίσεις

αχ βρε κοριτσια σας διαβασα και δακρυα γεμισαν τα ματια μου....κλαιω γιατι καταλαβα οτι ερχεται και για εμας η δυσκολη στιγμη του αποθηλασμου...τον μαιο επιστρεφω στην δουλεια μου....εχω κυκλικο ωραριο κατι που δυσκολευει παααρα πολυ τα πραγματα καθως πολλες φορες θα υπαρχουν μερες που δεν θα καταφερνω να βλεπω καθολου τα παιδακια μου....

η μικρη μου θα ειναι 1!!!!εναν ολοκληρο χρονο θηλασμου!!!!!το λεω και ακομα δεν το πιστευω!!!νομιζα οτι δεν θα τα καταφερω ουτε για 40 ημερες να την θηλασω και οριστε που εφτασα στον χρονο σχεδον!!!!πως περασε ετσι ο καιρος;;;;σαν χθες μου φαινεται....και ολα αυτα χαρη σε εσας και στις πολυτιμες συμβουλες σας!!!!!σας ευχαριστω ολες μεσα απο την καρδια μου!!!!

καταραμενη αναγκη για δουλεια....γιατι να μην μπορω να μεινω σπιτι με τα παιδακια μου και να συνεχισω να της δινω ο,τι πολυτιμοτερο εχω;;;;

δεν θελω να ερθει εκεινη η στιγμη.....

απλα δεν θελω....

PRW0p2.pngORfXp3.png

αχ βρε κοριτσια σας διαβασα και δακρυα γεμισαν τα ματια μου....κλαιω γιατι καταλαβα οτι ερχεται και για εμας η δυσκολη στιγμη του αποθηλασμου...τον μαιο επιστρεφω στην δουλεια μου....εχω κυκλικο ωραριο κατι που δυσκολευει παααρα πολυ τα πραγματα καθως πολλες φορες θα υπαρχουν μερες που δεν θα καταφερνω να βλεπω καθολου τα παιδακια μου....

η μικρη μου θα ειναι 1!!!!εναν ολοκληρο χρονο θηλασμου!!!!!το λεω και ακομα δεν το πιστευω!!!νομιζα οτι δεν θα τα καταφερω ουτε για 40 ημερες να την θηλασω και οριστε που εφτασα στον χρονο σχεδον!!!!πως περασε ετσι ο καιρος;;;;σαν χθες μου φαινεται....και ολα αυτα χαρη σε εσας και στις πολυτιμες συμβουλες σας!!!!!σας ευχαριστω ολες μεσα απο την καρδια μου!!!!

καταραμενη αναγκη για δουλεια....γιατι να μην μπορω να μεινω σπιτι με τα παιδακια μου και να συνεχισω να της δινω ο,τι πολυτιμοτερο εχω;;;;

δεν θελω να ερθει εκεινη η στιγμη.....

απλα δεν θελω....

Γιωτα, κάποια στιγμη είχα τυχαία διαβάσει στο φόρουμ τον προβληματισμό μιας μαμάς που ήθελε να αποθηλάσει γιατι επέστρεφε στη δουλεια κι ήταν με κυκλικό ωραριο. Δεν ήθελε να συνεχίζει να θηλάζει γιατι φοβόταν μήπως μπερδευτεί το παιδι, δηλαδη την μια νύχτα θα θηλάζει, την άλλη όχι, το ένα βράδυ θα κοιμάται με θηλασμο, το άλλο όχι κτλ κτλ. Η απάντηση της Αγλαιας ήταν η εξής: σκέψου οτι ο άντρας σου δουλεύει με κυκλικό ωραριο και πρεπει να λείπει στη δουλεια 15 νύχτες το μηνα πχ. Θα ήθελες να σου πει οτι απο τις 30 νυχτες του μήνα δεν θα κοιμάται καμία μαζι σου για να μην συνηθισεις και τον ζητάς και τις 15 νύχτες που θα λείπει; Στο γράφω αυτο μόνο και μόνο για να σκεφτείς την πιθανοτητα να μην αποθηλασετε εφόσον βλέπω οτι δε θέλεις.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39127

Ρουλιω ριξε μια ματια εδω,ισως αν δεν θες να αποθηλασεις να υπαρχει τροπος να συνεχισεις το θηλασμο.

σε δυο γιατρους που πηγα (η μια διακεκριμενη πανελληνιως) ηταν κατηγορηματικοι, πρεπει να αποθηλασω πρωτα,ειναι σοβαρο το θεμα υγειας

σε δυο γιατρους που πηγα (η μια διακεκριμενη πανελληνιως) ηταν κατηγορηματικοι, πρεπει να αποθηλασω πρωτα,ειναι σοβαρο το θεμα υγειας

Ρουλιω θα κανεις τοτε οτι λενε οι γιατροι σου,μην στεναχωριεσαι για τον αποθηλασμο,εσυ να'σαι καλα και θα ζησετε ακομα πιο ωραιες στιγμες με το μωρακι σου.

Σου ευχομαι να πανε ολα καλα,περαστικα σου!

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

Γιωτα, κάποια στιγμη είχα τυχαία διαβάσει στο φόρουμ τον προβληματισμό μιας μαμάς που ήθελε να αποθηλάσει γιατι επέστρεφε στη δουλεια κι ήταν με κυκλικό ωραριο. Δεν ήθελε να συνεχίζει να θηλάζει γιατι φοβόταν μήπως μπερδευτεί το παιδι, δηλαδη την μια νύχτα θα θηλάζει, την άλλη όχι, το ένα βράδυ θα κοιμάται με θηλασμο, το άλλο όχι κτλ κτλ. Η απάντηση της Αγλαιας ήταν η εξής: σκέψου οτι ο άντρας σου δουλεύει με κυκλικό ωραριο και πρεπει να λείπει στη δουλεια 15 νύχτες το μηνα πχ. Θα ήθελες να σου πει οτι απο τις 30 νυχτες του μήνα δεν θα κοιμάται καμία μαζι σου για να μην συνηθισεις και τον ζητάς και τις 15 νύχτες που θα λείπει; Στο γράφω αυτο μόνο και μόνο για να σκεφτείς την πιθανοτητα να μην αποθηλασετε εφόσον βλέπω οτι δε θέλεις.

με προβληματισες πολυ με αυτο που εγραψες..........

PRW0p2.pngORfXp3.png

πρεπει να κανω σπινθηρογραφημα μεχρι τον Ιουνιο και γι'αυτο πρεπει πρωτα να αποθηλασω και μετα να κοψω το χαπι Τ4 για τον θυροειδη, να περασουν 35-40 μερες και μετα να κανω το σπινθηρογραφημα...τα υπολογισα και συνειδητοποιησα οτι πρεπει απο αρχες Απριλιου να ξεκινησω τον αποθηλασμο

Βασικά αφού η γαλουχία εξαρτάται πολύ από τις ορμόνες του θυροειδή, μάλλον ο αποθηλασμός είναι δεδομένος....

Να θυμάσαι ότι το γάλα είναι μόνο ένα από τα πολλά πράγματα που προσφέρει η μαμά στο παιδί της... Φρόντισε την υγεία σου, και μην προβληματίζεσαι για τον θηλασμό. Σκέψου ότι πολλές μαμάδες δεν κατάφεραν να θηλάσουν καθόλου!

Σκέφτομαι και εγώ όταν θα έρθει η ώρα του αποθηλασμού..Και επειδή είναι και αγοράκι ακούω διάφορες ιστορίες περί αποθηλασμού πριν τον χρόνο για ψυχολογικούς λόγους και άλλες τέτοιες μπαρούφες που μεταξύ μας όμως με μπλοκάρουν λίγο για το τι πρέπει να κάνω τελικά..Σκέψου ότι έδωσες στην κόρη σου το πιο όμορφο δώρο που θα μπορούσες:)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Σκέφτομαι και εγώ όταν θα έρθει η ώρα του αποθηλασμού..Και επειδή είναι και αγοράκι ακούω διάφορες ιστορίες περί αποθηλασμού πριν τον χρόνο για ψυχολογικούς λόγους και άλλες τέτοιες μπαρούφες που μεταξύ μας όμως με μπλοκάρουν λίγο για το τι πρέπει να κάνω τελικά..Σκέψου ότι έδωσες στην κόρη σου το πιο όμορφο δώρο που θα μπορούσες:)

Κι εγω αγορακι θηλαζω τωρα,αλλά αν δεν αρχίσει να στρίβει το μουστάκι δεν πρόκειτε να τον απογαλακτίσω(πλακα κανω ε?).

Αυτο περί φυλο μωρού και θηλασμος ειναι μεγαλη μπαρουφα,θηλασε το παιδι σου οσο θελεις και μην ακους κανενα :wink:.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

αν υποθεσουμε οτι ισχυει αυτο το ψυχολογικο που λενε τοτε γιατι να μην ισχυει και για τα κοριτσια? τα κοριτασια δεν θα επερεπε να ξεκολλησουν απο την μανα συμφωνα με αυτες τις θεωριες για να μην γινουν ας πουμε διεστραμμενα?

θελω να πω αν εχει βαση ολο αυτο ο προβληματισμος αφορα και τα δυο φυλα η αλλιως κανενα ,,,

Διαφημίσεις

εγω παντως κοριτσια λιγες μερες πριν κλεισει τα 2 ο γιος μου και ονειρευομαι τον τελευταιο θηλασμο,,εχω εξαντληθει! θηλαζει ολη νυχτα παρηγορειται θηλαζοντας, οταν ποναει αρρωσταινει κλπ θηλαζει, δυσκολευεται να δεχθει το οχι τωρα,,επιμενει κλπ

εγω δεν ξερω αν καταλαβατε δεν θα αποθηλασω ΠΟΤΕ δεν θα τα καταφερω ΠΟΤΕ

μεχρι 20/21 μηνων θηλαζα συνειδητοποιημενα και το χαιρομουν,,μετα σιγα σιγα ηθελα ολο και πιο λιγο αλλα ο γιος τιποτα

ειδικα σημερα ειμαι πιο απελπισμενη απο ποτε

θελω να αποθηλασω και δεν μπορω, το τελευταιο τριμηνο θελω να αποθηλασω οσο τιποτα αλλα τζιφος,,ο γιος μου εχει αλλα σχεδια

τελος με εξαντλει η δυσκολια του με τον υπνο του,,,ΓΙΑΤΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ???

αν υποθεσουμε οτι ισχυει αυτο το ψυχολογικο που λενε τοτε γιατι να μην ισχυει και για τα κοριτσια? τα κοριτασια δεν θα επερεπε να ξεκολλησουν απο την μανα συμφωνα με αυτες τις θεωριες για να μην γινουν ας πουμε διεστραμμενα?

θελω να πω αν εχει βαση ολο αυτο ο προβληματισμος αφορα και τα δυο φυλα η αλλιως κανενα ,,,

Αυτο ακριβως!!! :wink:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

τελος με εξαντλει η δυσκολια του με τον υπνο του,,,ΓΙΑΤΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ???

Εχμμμ... Θα σε απογοητεύσω λίγο, αλλά δεν ξυπνάει για να θηλάσει! Ξυπνάει. Και παρεμπιπτόντως, θηλάζει κι όλας. Και ίσως και ευτυχώς που θηλάζει, γιατί ξανακοιμάται εύκολα, αλλιώς θα ήθελε ίσως μπιμπερό, που θα πει ότι θα έπρεπε να σηκωθείς να του φτιάχνεις γάλα μέσα στη νύχτα.

Έχω 3 παραδείγματα δικά μου που μου έχουν καταρρίψει το μύθο ότι τα παιδιά (από μια ηλικία και μετά) ξυπνάνε για να θηλάσουν ή ότι τα μωρά που πίνουν φόρμουλα δεν ξυπνάνε ή δεν ξυπνάνε για να πιουν φόρμουλα.

Ο 2ος γιος μου τον οποίο αποθήλασα 9 μηνών, με το σκεπτικό να σταματήσει να ξυπνά κάθε 2 ώρες για θηλασμό, συνέχισε να ξυπνάει μέχρι τα 4 έτη, αρχικά για γάλα και αργότερα απλά ξύπναγε. Ο τρίτος γιος μου, που επίσης αποθήλασα 7 μηνών, ξυπνούσε 3 φορές τη νύχτα, τις οποίες έπινε 350 μλ γάλα τη φορά, αφού στις 9 το βράδυ είχε φάει κανονικό βραδυνό και μετά είχε πιει γάλα. Έτσι έκανε μέχρι 4 ετών περίπου. Η κόρη μου η μεγάλη, είναι 4 ετών, ακόμα θηλάζει, μέχρι πέρυσι ξυπνούσε τη νύχτα για γάλα (μείωνε σταδιακά τον αριθμό των ξυπνημάτων από τα 2-2,5 και μετά), τώρα μερικές φορές ξυπνάει, συνήθως δεν ζητάει να θηλάσει όταν ξυπνάει, απλά ξυπνάει. Τώρα ξέρω, όταν θα είναι έτοιμη νευρολογικά, θα κοιμάται χωρίς να ξυπνάει. Ο μεγάλος μου σταμάτησε να ξυπνάει τη νύχτα από 6 μηνών. Κοιμόταν 12άωρο σερί, μόλις ξεκίνησε στερεές. Είναι στο παιδί.

Τώρα, αν έχεις κουραστεί, υπάρχουν τρόποι να κάνεις νυχτερινό αποθηλασμό κλπ. και σιγά σιγά να αποθηλάσεις τελείως. Αν όμως το παιδί δεν είναι έτοιμο να δεχτεί μεγάλη αλλαγή, ίσως να ζητάει περισσότερο να θηλάζει βλέποντας ότι εσύ προσπαθείς να το αποφύγεις. Μήπως θα βοηθούσε για ένα διάστημα να το αφήσεις λίγο και μετά να ξαναπροσπαθήσεις πολύ σταδιακά (μειώνοντας πχ τους θηλασμούς εκείνους που σε δυσκολεύουν περισσότερο; )

HXuSp2.pngaS46p2.png

Εχμμμ... Θα σε απογοητεύσω λίγο, αλλά δεν ξυπνάει για να θηλάσει! Ξυπνάει. Και παρεμπιπτόντως, θηλάζει κι όλας. Και ίσως και ευτυχώς που θηλάζει, γιατί ξανακοιμάται εύκολα, αλλιώς θα ήθελε ίσως μπιμπερό, που θα πει ότι θα έπρεπε να σηκωθείς να του φτιάχνεις γάλα μέσα στη νύχτα.

Έχω 3 παραδείγματα δικά μου που μου έχουν καταρρίψει το μύθο ότι τα παιδιά (από μια ηλικία και μετά) ξυπνάνε για να θηλάσουν ή ότι τα μωρά που πίνουν φόρμουλα δεν ξυπνάνε ή δεν ξυπνάνε για να πιουν φόρμουλα.

Ο 2ος γιος μου τον οποίο αποθήλασα 9 μηνών, με το σκεπτικό να σταματήσει να ξυπνά κάθε 2 ώρες για θηλασμό, συνέχισε να ξυπνάει μέχρι τα 4 έτη, αρχικά για γάλα και αργότερα απλά ξύπναγε. Ο τρίτος γιος μου, που επίσης αποθήλασα 7 μηνών, ξυπνούσε 3 φορές τη νύχτα, τις οποίες έπινε 350 μλ γάλα τη φορά, αφού στις 9 το βράδυ είχε φάει κανονικό βραδυνό και μετά είχε πιει γάλα. Έτσι έκανε μέχρι 4 ετών περίπου. Η κόρη μου η μεγάλη, είναι 4 ετών, ακόμα θηλάζει, μέχρι πέρυσι ξυπνούσε τη νύχτα για γάλα (μείωνε σταδιακά τον αριθμό των ξυπνημάτων από τα 2-2,5 και μετά), τώρα μερικές φορές ξυπνάει, συνήθως δεν ζητάει να θηλάσει όταν ξυπνάει, απλά ξυπνάει. Τώρα ξέρω, όταν θα είναι έτοιμη νευρολογικά, θα κοιμάται χωρίς να ξυπνάει. Ο μεγάλος μου σταμάτησε να ξυπνάει τη νύχτα από 6 μηνών. Κοιμόταν 12άωρο σερί, μόλις ξεκίνησε στερεές. Είναι στο παιδί.

Τώρα, αν έχεις κουραστεί, υπάρχουν τρόποι να κάνεις νυχτερινό αποθηλασμό κλπ. και σιγά σιγά να αποθηλάσεις τελείως. Αν όμως το παιδί δεν είναι έτοιμο να δεχτεί μεγάλη αλλαγή, ίσως να ζητάει περισσότερο να θηλάζει βλέποντας ότι εσύ προσπαθείς να το αποφύγεις. Μήπως θα βοηθούσε για ένα διάστημα να το αφήσεις λίγο και μετά να ξαναπροσπαθήσεις πολύ σταδιακά (μειώνοντας πχ τους θηλασμούς εκείνους που σε δυσκολεύουν περισσότερο; )

τωρα αν κοιμηθει σερι στα 4,,,,με βλεπω με ζουρλομανδυα

η αληθεια ειναι οτι ποτε το αφηνω το θεμα με τον αποθλασμο ποτε το ξαναπιανω

ρε θηριο, πως τα καταφερες με τοσο ξυπνημα τη νυχτα και τοσα παιδια?? κοιμοσασταν μαζι?

ρε θηριο, πως τα καταφερες με τοσο ξυπνημα τη νυχτα και τοσα παιδια?? κοιμοσασταν μαζι?

Στα 3 πρώτα όχι, έρχονταν στο κρεβάτι σπάνια και αφού περπατούσαν και ήταν σε θέση να έρθουν μόνα τους κι εγώ πολύ πτώμα για να ασχοληθώ να τα κοιμήσω πάλι στο δικό τους.

Στα 2 τελευταία, ναι, όταν ξυπνάνε τη νύχτα τις παίρνω στο κρεβάτι μου και έχω σωθεί!:D

HXuSp2.pngaS46p2.png

θεωρεις και λογω εμπειριας και οσων ξερεις οτι ειναι θεμα νευρολογικου ?

Θέμα ωριμότητας. Νευρολογικής, πεπτικού, ψυχολογικής κλπ.! Για το κάθε παιδί μπορεί να έρθει αυτή η ωριμότητα πολύ νωρίτερα ή αργότερα απ' ότι σε κάποιο άλλο. Και το φυσιολογικό εδώ έχει πολύ μεγάλο ηλικιακό φάσμα! Εγώ τώρα που το δέχομαι ως φυσιολογικό το να ξυπνάνε τα μωρά-παιδιά (νήπια) αρκετές φορές τη νύχτα, αισθάνομαι καλύτερα και όχι τόσο κουρασμένη (καθοριστικό ρόλο παίζει κι ο κοινός ύπνος, εφόσον μου ταιριάζει βέβαια, δεν γίνεται αυτό καταναγκαστικά, αν δεν ταιριάζει στο γονιό). Στον πρώτο μου γιο, που ήταν και ο πιο εύκολος απ' όλους (σταμάτησε να ξυπνά 6 μηνών και μέχρι τότε ξύπναγε μόνο 2-3 φορές τη νύχτα), μου φαινόταν πάρα πάρα πολύ κουραστικό.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Μεχρι στιγμης ο γιος μου κανει καλυτερο υπνο απο την κορη μου......

Σοφουκα τι να σου πω βρε παιδι μου,ηρωας......

Κι εγω εκνευριζομαι απο τα βραδυνα ξυπνηματα της κορης αλλα το ιδιο που μου κανει... Καποια στιγμη στο μακρυνο μελλον θα ξανακοιμηθω σερι 8ωρο....:eek:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Αχ κορίτσια, πολύ συγκινήθηκα!!!!!! Και εγώ 8 μήνες θήλασα τη μικρή μου και ήταν οι ωραιότεροι της ζωής μου!!!!!! Το δέσιμο ήταν πολύ μεγάλο και οι αγκαλίτσες και τα χαδάκια ατελείωτα...... όχι πως μας έλειψαν μετά, αλλά να σας πω την αλήθεια μου λείπει πολύ η όλη ''διαδικασία''!!!!

Εύχομαι στο επόμενο μωράκι όταν θα έρθει, να θηλάσουμε πολύ περισσότερο.

aYVcp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...