Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αγκαλια το νήπιο στη θέση του οδηγού.

gioli

Recommended Posts

bounitsa, προσπαθω να βρω τοση ωρα ενα mat που ειχα δει στο mothercare και ηταν απο τη μια ασπρομαυρο για πολυ μικρα μωρακια κι απο την αλλη χρωματιστο για πιο μεγαλα, με καθρεφτακια κλπ για να μη βαριεται το μωρο που κοιταει προς τα πισω.

Εχεις δοκιμασει να του δωσεις παιχνιδακια; Ο αδελφος του του μιλαει καθολου; (εμας αυτο μας βοηθησε, η μικρη μας μιλησε πολυ νωρις κι ετσι εινε απ'την αρχη η "παρηγορητρα" του ). Κατα τ'αλλα τραγουδακια, παλαμακια και υπομονη... εχει τυχει μια φορα να κλαψει τοσο που αποκοιμηθηκε απο το κλαμμα το καημενο και μου πονουσε η ψυχη, εκλαιγα κι εγω μαζι.... Αλλα δεν υπηρχε περιπτωση 1ον να σταματησω πανω στην εθνικη και 2ον να τον βγαλω απ'το καθισμα... Ενα διαλλειματακι καθε μια ωριτσα αν υπαρχει παρκινγκ βοηθαει

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 95
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σε ένα ειδικό σχολείο που δούλευα, είχα ένα παιδάκι με τετραπληγία και εγκεφαλική παράλυση. Το παιδάκι αυτό το έφερνε κάθε μέρα στο σχολείο ταξί (μισθωμένο από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι που τώρα λόγω "οικονομίας" κοβεται). Να πω ότι η ανάπτυξη η σωματική του παιδιού ήταν κανονική και μάλιστα ήταν και λίγο πιο βαρύ από τα παιδάκια της ηλικίας του. Στα 7 του χρόνια, λοιπόν, ήταν 30 κιλά.

Το παιδάκι αυτό, η μαμά το έβαζε σε μωρουδιακό καρεκλάκι στο ταξί. Καρεκλάκι στο οποίο το παιδί δεν χωρούσε, και που έλεγε "κατάλληλο για βάρος μέχρι 15 κιλά". Πολλές φορές μάλιστα δεν το έδενε καν με τη ζώνη.

Όταν το επεσήμενα στον ταξιτζή, η απάντηση του ήταν "έλα μωρέ, έχει τόσα πολλά στο κεφάλι της"! Όταν την πήρα τηλέφωνο και της το είπα, η απάντηση της ήταν "Μα, ο κύριος Γ (ο ταξιτζής) είναι πολύ προσεκτικός. Δεν θα πάθουν τίποτα. Και μετά οι οδηγίες στο καρεκλάκι είναι ενδεικτικές"!

Αυτό που έκανα εγώ ως εκπαιδευτικός ήταν να πω στον ταξιτζή ότι από τη στιγμή που παραλαμβάνει το παιδί από τη μαμά η ευθύνη είναι δική του, και, να πω τση μαμά ότι εγώ δεν αναλαμβάνω την ευθύνη να φεύγει έτσι το παιδί από το σχολείο, γιατί μέχρι να το παραλάβει η μαμά η ευθύνη είναι δική μου, και εγώ θα λογοδοτήσω αν σπάσει ο ιμάντας που κρατά το παιδί ή σπάσει το καρεκλάκι...

Με την απειλή λοιπόν, ότι μέχρι να έρθει με το σωστό τρόπο/το σωστό καρεκλάκι το παιδί δεν το παραλαμβάνω στο σχολείο, η κατάσταση άλλαξε. Πήραν καινούργιο καρεκλάκι, ειδικό για παιδιά με τετραπληγία και στα μέτρα του συγκεκριμένου.

Το κακό είναι πολύ εύκολο να συμβεί και δεν είναι ανάγκη να κάνεις κάτι ο ίδιος, μπορεί να το κάνει αυτός που έρχεται από απέναντι, μπορεί να είναι ένας πεζός που περνά το δρόμο και θα σε κάνει να πατήσεις φρένο απότομα....10002 μπορεί!

Καινούρια νέα. Πήρα στο χαμόγελο. Εκει μου είπαν οτι πρέπει να έχω στοιχεία εκτός απο επώνυμο αλλά και διευθύνσεις και κάποια άλλα στοιχεία για να παρέμβει εισαγγελέας, εστω για να κάνει σύσταση. Με προέτρεψε να πείσω τη διευθύντρια να το κάνει, σαν σχολείο. Δε νομίζω να δεχθεί η διευθύντρια. Εμαθα απο την άλλη δασκάλα πάντως οτι τους τη λέει κάθε μέρα, αλλά αυτοι χαμπάρι. Το μόνο που μένει είναι αν τους δω να τους ξεφτυλίσω στη μέση του δρόμου.

Επιμένω ότι το "ξεφτίλισμα" δεν είναι η πρώτη λύση gioli αν και καταλαβαίνω τον θυμό σου... περισσότερα θα κερδίσεις αν παραμείνεις ψύχραιμη και τους εξηγήσεις με λογικά επιχειρήματα.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

travellingmum οντως αυτο που λες οτι εκανα το παιδι αεροσακο το ξερω και γιαυτο δεν το εχω ξανακανει.πιστευα ομως οτι ετσι ειμασταν πιο ασφαλεις απο το να μην τον δεσω μαζι μου γιατι ξερω οτι αν γινει αποτομο φρεναρισμα η τρακαρισμα η ορμη που αποκταει ειναι τεραστια και ειναι αδυνατο να συγκρατησεις το μωρο γιατι γινεται 100 κιλα.να ρωτησω και κατι αλλο?εμεις ειχαμε αναποδο καθισμα μεχρι που χρονισε το μωρο και του πηραμε αλλο το οποιο κοιταει μπροστα.ενω το προηγουμενο ελεγε μεχρι 13 κιλα ο δικος μας που ειναι 10 δε χωραγε με τιποτα εκει μεσα.για πιο λογο ειναι πιο ασφαλες το αναποδο απο το κανονικο καθισματακι?ποια η διαφορα δηλαδη?

για τον λογο που θα δεις στο βιντεακι

κ γι αυτον

Διαφημίσεις

επειδη το θεμα δεν σταματαει μονο στα παιδια κ στακαθισματακια τους αλλα κ στους ενηλικες.με το να δενετε το μωρο κ σεις να βρισκεστε χυμα με σα στοαυτοκινητο δεν ειναι σωστο.σε ενα ατυχημα χτυπα ξυλο ο ενηλικασ θα αρχισει να κοπανιεται μεσα στο αυτοκινητο.

το κορυφαιο το ακουσα απο συνομιλικη μου που οδηγουσε αυτη κ γω καθισα πισω κ εβαλα ζωνη.μου λεει καλα κ πισω βαζεις ζωνη???μονο μπροστα χρεαιζτε!!!!!!!! ναι μανταμ αλλα αμα τρακαρουμε κ σκασω πανω στο καθισμα σου αμα δεν φοραω την γ@@@@@η την ζωνη θα σε αφησω στον τοπο.ελεος δλδ κ δεν μπορω ν ακουω αυτα τα χαζα απο μορφωμενους ανθρωπους

Να πω επίσης, ότι πριν από κάποια χρόνια έβλεπα τηλεόραση στην Αγγλία. Είχα μια καμπάνια για την οδική ασφάλεια και ειδικότερα για την αναγκαιότητα χρήσης ζώνης από όλους σε ε΄να αυτοκίνητο.

Η συγκεκριμένη διαφήμιση που έβλεπα αφορούσε τη χρήση ζώνης από άοτομο που κάθεται στην πίσω θέση.

Ήταν, λοιπόν, μια μαμά, που παίρνει τα έφηβα παιδιά της το πρωί να τα πάει στο σχολέιο. Βάζει η μαμά τη ζώνη κανονικά, βάζει τη ζώνη η κόρη που κάθεται δίπλα της, αλλά δεν βάζει ο γιος που κάθεται πίσω. Ξεξκινάνα. Σε κάποια στιγμή τρακάρουν. Ανοίγουν κανονικά οι αερόσακοι, η ζώνες τους συγκρατούν (όλα καλά μέχρι εδώ). Ο γιος στο πίσω κάθισμα φεύγει μπροστά και χτυπάτο κεφάλι του στο μαξιλάρι (έτσι λέγεται;;;) της θέσης του οδηγού. Σηκώνεται και έχει αίματα στο πρόσωπο, από σπάσιμο μύτης (προφανώς). Η μαμά, όμως, όπως τη χτυπά από πίσω το μαξιλάρι, σπάζει τον αυχένα της και πεθαίνει...

Συγκλονιστικό, αλλά όχι απίθανο να συμβει!

Να πω επίσης, ότι πριν από κάποια χρόνια έβλεπα τηλεόραση στην Αγγλία. Είχα μια καμπάνια για την οδική ασφάλεια και ειδικότερα για την αναγκαιότητα χρήσης ζώνης από όλους σε ε΄να αυτοκίνητο.

Η συγκεκριμένη διαφήμιση που έβλεπα αφορούσε τη χρήση ζώνης από άοτομο που κάθεται στην πίσω θέση.

Ήταν, λοιπόν, μια μαμά, που παίρνει τα έφηβα παιδιά της το πρωί να τα πάει στο σχολέιο. Βάζει η μαμά τη ζώνη κανονικά, βάζει τη ζώνη η κόρη που κάθεται δίπλα της, αλλά δεν βάζει ο γιος που κάθεται πίσω. Ξεξκινάνα. Σε κάποια στιγμή τρακάρουν. Ανοίγουν κανονικά οι αερόσακοι, η ζώνες τους συγκρατούν (όλα καλά μέχρι εδώ). Ο γιος στο πίσω κάθισμα φεύγει μπροστά και χτυπάτο κεφάλι του στο μαξιλάρι (έτσι λέγεται;;;) της θέσης του οδηγού. Σηκώνεται και έχει αίματα στο πρόσωπο, από σπάσιμο μύτης (προφανώς). Η μαμά, όμως, όπως τη χτυπά από πίσω το μαξιλάρι, σπάζει τον αυχένα της και πεθαίνει...

εννοεις

ειναι οντως συγκλονιστικο. Μ'αρεσει κι

Γενικως η καμπανια THINK! ηταν πολυ καλη...

η αδερφη μου με κοροιδευει καθε φορα που βαζω ζωνη πισω.γενικα η μανα μου ηταν λιγο ανευθυνη σε οτι αφορα την ασφαλεια,χωρις ζωνες στο αμαξι,καπνισμα μεσα σταμαξι με τα παραθυρα κλειστα και τετοια,εγω ομως δε μπορουσα και δε μπορω να κατσω στο αυτοκινητο αν δε βαλω ζωνη.νοιωθω τελειως αδεσμευτη και οτι θα γλυστρισω απο το καθισμα(χαζο αλλα ετσι νοιωθω)!προσφατα ειχαμε μπει με την αδερφη μου στο αμαξι και πλεον αντανακλαστικα βαζω τη ζωνη.

-καλα βαζεις ζωνη και πισω?

-ναι δε μπορω χωρις ζωνη,βαλε και συ καλου κακου

-αα δε βολευομαι!!!!!!!

ακου δε βολευομαι!!!!θα της βαλω να δει το βιντεο!

qcKmp2.png

Διαφημίσεις

συμφωνώ με όλα όσα λέτε.....

κι εγώ φροντίζω πάντα τα παιδιά να είναι στα καθισματάκια τους..... και δεμένα....

αλλά...........

ρε γμτ ο μικρός μου ειδικά τώρα που βγάζει δόντια όλο τρώει.... και πολλες φορές όταν πάμε κάπου με το αυτοκίνητο όλοι μαζί και κλαίει τον παίρνω μπροστά.... δε χωράω να κάτσω πίσω..... μλκ.........

και ντρέπομαι γι αυτό... και ξέρω πόσο επικίνδυνο είναι......

γιατι μονο εσυ εισαι??? εγω πιστευω οτι πολλες μαμαδες , παρολο που καταβαλλουν καθε προσπαθεια να ειναι ολα σε ταξη και τα παιδια στα καθισματακια, ερχονται στιγμες που εστω μια φορα θα παρατυπισουν....Και εγω το εχω κανει με το μεγαλο μου το γιο....ο μικρος βλεπει τον μεγαλο τωρα και καθεται ησυχος αλλα ο μεγαλος εκλαιγε σε σημειο να κανει εμετο....Τουλαχιστον τρεις φορες θυμαμαι που τον ειχα βγαλει απο καρεκλι και τον ειχα μαζι μου στο πισω καθισμα (οδηγουσε ο αντρας μου).....

Ξερω οτι δεν ειναι η σωστη μεθοδος αλλα οκ, συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες...

παιδια ξερω περίπτωση (λιγο μακαβριο, συγνωμη!)με εγκυο που πήγαινε να γεννησει στο νοσοκομειο,με τον αντρα της να οδηγαει και την μαμα της στο πίσω καθισμα χωρις ζωνη.Τρακαρουν σε εναν κ@*# κόμβο εξω απο την Πατρα και στην ουσια η μαμα επεσε επάνω στην εγκυο κόρη της με αποτέλεσμα να χασει την ζωη της η κόρη!

Απο τότε που εχω μαθει το σκηνικό ποτε κανεις στο αυτοκινητο χωρίς ζωνη, ειδικά όταν εχω τα παιδια μου μεσα!εχω φτασει στο σημειο να τσακωθω με τον πατερα μου που δεν βολευόταν με την ζωνη και να σταματησω το αυτοκινητο στην ακρη του δρόμου με την απειλη "η την φοράς η πας στο σπίτι με ταξι!"

cceXp3.png

pcTFp3.png

Πες μου ότι κάνεις πλάκα!!! Πάμε καλά??!!

Όχι πως αυτά που διάβασα και έγραψα είναι λιγοτερο εγκληματικά, αλλά κατάλαβε αυτή η κυρία ότι στην ουσία έβαζε το κεφαλάκι του μωρού της στην λαιμητόμο???

Τι παιχνιδάκια ρώσικης ρουλέτας είναι αυτά καλέ? Άμα σου κάτσει φταίει η ώρα η κακή...

και ομως δεν κανω πλακα..δυστηχως!δεν μενει βεβαια αθηνα ,επαρχια μενει αλλα φυσικα δεν δικαιολογηται.

η αδερφη μου με κοροιδευει καθε φορα που βαζω ζωνη πισω.γενικα η μανα μου ηταν λιγο ανευθυνη σε οτι αφορα την ασφαλεια,χωρις ζωνες στο αμαξι,καπνισμα μεσα σταμαξι με τα παραθυρα κλειστα και τετοια,εγω ομως δε μπορουσα και δε μπορω να κατσω στο αυτοκινητο αν δε βαλω ζωνη.νοιωθω τελειως αδεσμευτη και οτι θα γλυστρισω απο το καθισμα(χαζο αλλα ετσι νοιωθω)!προσφατα ειχαμε μπει με την αδερφη μου στο αμαξι και πλεον αντανακλαστικα βαζω τη ζωνη.

-καλα βαζεις ζωνη και πισω?

-ναι δε μπορω χωρις ζωνη,βαλε και συ καλου κακου

-αα δε βολευομαι!!!!!!!

ακου δε βολευομαι!!!!θα της βαλω να δει το βιντεο!

Καλά κάνεις και επιμένεις. Κάποτε, σε ένα ταξίδι που είχα κάνει με παρέα, ο φίλος που οδηγούσε ήταν πολύ απόλυτος." Όλοι με ζώνες παιδιά" φώναζε, "αλλιώς, δεν ξεκινάω". Εγώ ζοριζόμουν λίγο στο πίσω κάθισμα, αλλά δεν είπα ποτέ τίποτα. Απλά, που και που, έβγαζα για λίγο τη ζώνη, για να ξεπιαστώ. Μπαίνοντας στην Εθνική στο Άργος, τρακάραμε, έκανε μία κυρία ένα λάθος και έπεσε πάνω μας. Η μόνη που χτύπησε (όχι πολύ) ήμουν εγώ, που είχα βγάλει 5 λεπτάκια πριν τη ζώνη. Εντάξει, δεν έπαθα τίποτα το τραγικό, απλά για μία εβδομάδα είχα πρησμένα χείλια (εκεί χτύπησα), το πάθημα όμως έγινε μάθημα. Ποτέ στο αυτοκίνητο χωρίς ζώνη. Ευτυχώς, και τα αδέρφια μου είναι πολύ υπεύθυνα με τα παιδιά τους, τους έχουν καθίσματα για το αυτοκίνητο και ή τα πάνε με τα δικά τους αυτοκίνητα, ή αν δεν γίνεται, με τα πόδια και το μετρό.

Κι εμείς την έχουμε πάντα στο καθισματάκι της, δεμένη και με ασφάλειες στις πόρτες, αλλά βρε παιδιά πλέον δεν την έχουμε γυρισμένη προς τα πίσω. Μας είχαν πει πως έτσι πρέπει να την έχουμε κατά τους πρώτους μήνες που το κεφαλάκι της δεν ήταν σταθερό και που δεν μπορούσε να το στηρίξει. Τώρα είναι σχεδόν 22 μηνών. Δηλαδή πρέπει να το ξαναλλάξουμε??:oops:

eNortjK1UjK3sDQyU7IGXDAS8QKs67.png

Διαφημίσεις

Κι εμείς την έχουμε πάντα στο καθισματάκι της, δεμένη και με ασφάλειες στις πόρτες, αλλά βρε παιδιά πλέον δεν την έχουμε γυρισμένη προς τα πίσω. Μας είχαν πει πως έτσι πρέπει να την έχουμε κατά τους πρώτους μήνες που το κεφαλάκι της δεν ήταν σταθερό και που δεν μπορούσε να το στηρίξει. Τώρα είναι σχεδόν 22 μηνών. Δηλαδή πρέπει να το ξαναλλάξουμε??:oops:

Ο παιδίατρος μας μας είπε μέχρι 12 μηνών πίσω γυρισμένο το κάθισματάκι. μετά μπροστά κανονικά.

Υπάρχει θέμα στο φόρουμ ΑΝΑΠΟΔΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ... Διαβάστε το και αποφασίστε μόνες σας τι θα κάνετε δεδομένου ότι τα ανάποδα δεύτερης ηλικίας δεν τα βρίσκεις στην Ελλάδα που είμαστε πολύυυυυυυυυυ πίσω στο θέμα!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

• 3 months later...
και μονο του στη θεση του συνοδηγου χωρις ζωνη και ο παππους να ειναι και γκαζιαρης

και να μιλας και να σε γραφουνε......

τους γραφεις λοιπον κι εσυ boyboom και δεν αφηνεις ΠΟΤΕ ξανα το παιδι σου να μετακινειται με οδηγο τον παππου στο αυτοκινητο του γιατι αν ερθει η κακια ωρα η πρωτη που θα κλαις και θα μαραζωνεις μια ζωη θα εισαι εισαι και κανενας αλλος....Δεν υτπαρχει "ελα μωρε,ο παππους τους ειναι..." σε αυτην την περιπτωση!

• 2 months later...
τους το λες .

και ειμαι σχεδον σιγουρη οτι οι γονεις το ξερουν.

Δεν είναι απαραίτητο να το ξέρουν. Εγώ πρόσφατα το έμαθα για την κόρη μου και τους πήρε όλους μαζί ο :evil:

Και επειδή δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη τους δήλωσα ότι όποιος θέλει να δει το παιδί θα το βλέπει στο σπίτι μας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...