Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ποτε αρχισατε την κρεμα???

bebua

Recommended Posts

Η παιδιατρική μας δίνει ως εύρος ηλικιών έναρξης στερεάς τροφής από τον 4ο έως τον 6ο μήνα και εναπόκειται -κακώς κατά την ταπεινή μου άποψη- στην προσωπική βούληση του παιδιάτρου και όχι στην επιθυμία των παιδιών. Και κάθε τόσο, όλο και ακούω μαμάδες ότι έχουν ξεκινήσει στους 4 μήνες και ότι δυσκολεύονται τόσο αυτές, όσο και τα μωρουλίνια για κάποιο διάστημα, άλλοτε μικρό, άλλοτε μεγάλο. Και ξαφνικά, έρχονται οι νέες μελέτες οι οποίες μιλάνε για πρώιμη έναρξη δημητριακών (4ο μήνα) και πιθανότητες ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, ή τροφικές αλλεργίες σε βρεφάκια... Δε ξέρω τί είναι προτιμότερο. Παρά το γεγονός ότι η μικρή μας είναι ακόμη μικρή... θεωρώ ότι και αυτή -όπως όλα τα παιδάκια- εκφράζει από τώρα τη δικιά της προσωπική βούληση. Και ότι ο σωστότερος τρόπος να πάρουμε αυτή την απόφαση είναι να ακούσουμε το παιδί μας. Υποτίθεται ότι όταν αρχίσει να δείχνει ενδιαφέρον στο δικό μας φαγητό, να το παρατηρεί, να το πιάνει τότε είναι έτοιμο για την πρώτη δοκιμή. Το μόνο που ομολογώ είναι οτι δε θα βιαστώ... Πριν τους 5, 5 μήνες, δε θα της δώσω τίποτα άλλο εκτός από γάλα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 129
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πότε ξεκινήσατε κρέμα βανίλια στο μωρό σας???είχατε δώσει στο μωρό να δοκιμάσει κάτι πρίν οτιδήποτε ???

Δεν έδωσα καθόλου κρέμα.

Λαχανικά και φρούτα ήταν οι πρώτες στερεές τροφές.

πότε ξεκινήσατε κρέμα βανίλια στο μωρό σας???είχατε δώσει στο μωρό να δοκιμάσει κάτι πρίν οτιδήποτε ???

Δεν έδωσα καθόλου κρέμα.

καλό αυτό ! ήθελες να αποφύγεις την έτοιμη τροφή και προτίμησες φυσικά πράγματα μπράβο!!!

μπορεί σε εμάς να είναι μικρή η διαφορά απο 4-5 μηνών για να φάει κρεμα αλλά για το μωρό είναι τρομερές οι αλλαγές που γίνονται σε αυτή τη περίοδο αυτό με μπερδεύει. Το να φαει ένα μωρό νωρίς είναι καλό ή κακό? ο γιός μου ας πουμε έφαγε κρέμα 5 νομίζω δεν την ανεχόταν με τίποτε ούτε την κρέμα ούτε το φαγητό αργότερα ούτε τη φρουτόκρεμα για αυτό το λόγο φοβάμαι μήπως είναι πολύ αργά και το παιδί μαθαίνει το γάλα, για να φάει ο γιός μου πήγε 3 χρονών !!!! όλα τα έφτυνε και αν το πίεζα έκανε εμμετό!!! τρεφόταν σχεδόν μόνο με γάλα και ότι του "έμενε" αφού τα έβγαζε έτσι φοβάμαι μην πάθω τα ίδια.

ειπα μετα τους 5 μηνες! οι περισσοτεροι αλλωστε αυτο λενε! μην κοιτας που οι κρεμες πανω αναγραφουν απο τον 4 μηνα! συμφωνω οτι οι αλλαγες ειναι τρομερες γι΄αυτο ειπα οτι τελικα το παιδι θα μας οδηγησει..

απλα δε πρεπει να αγχωθουμε (οπως κανουμε οι περισσοτερες) γιατι δεν τρωει και να το πιεσουμε. τελικα πιστευω οτι στους 6 μηνες πρεπει να αρχιζουν. διαβασα και μερικα αρθρα, διαβασα τι λενε οι μαμαδες εδω, ειδα πως αντεδρασε και το παιδι μου και κατεληξα εκει. το οτι θα ξεκινησουμε ομως χαλαρα να προσπαθουμε 1/2 μηνα πριν δεν το βρισκω λαθος! ολα αυτα βεβαια ειναι η προσωπικη αποψη μιας ανιδεης μαμας! :?:lol::!:

Εγώ την ξεκίνησα μετά τους 5,5 μήνες και ακόμη και τώρα που εχει κλείσει τους 7 με έχει τσακίσει...Το μόνο που τρώει με τρελή χαρά και όρεξη είναι το ρυζάλευρο βανίλια.

Διαφημίσεις

Δεν έδωσα καθόλου κρέμα.

κι εγώ ξεκίνησα με φρούτα και πιο αργά λαχανικά και κρέας,συμπληρωματικά όλα στον θηλασμό,

κρέμες εμπορίου δεν έχω δωσει καθόλου και ελπίζω να συνεχίσουμε κάπως έτσι.

Ρωτάω τις μανούλες που έχουν ξεκινήσει κρέμες, αν έχουν βρει κάποια που να μην έχει ζάχαρη στη σύνθεσή της. Θα προτιμούσα να έδινα στον μπέμπη μου κάποια τέτοια...

EoHCp3.png2Xnpp3.png

Η παιδιατρική μας δίνει ως εύρος ηλικιών έναρξης στερεάς τροφής από τον 4ο έως τον 6ο μήνα και εναπόκειται -κακώς κατά την ταπεινή μου άποψη- στην προσωπική βούληση του παιδιάτρου και όχι στην επιθυμία των παιδιών. Και κάθε τόσο, όλο και ακούω μαμάδες ότι έχουν ξεκινήσει στους 4 μήνες και ότι δυσκολεύονται τόσο αυτές, όσο και τα μωρουλίνια για κάποιο διάστημα, άλλοτε μικρό, άλλοτε μεγάλο. Και ξαφνικά, έρχονται οι νέες μελέτες οι οποίες μιλάνε για πρώιμη έναρξη δημητριακών (4ο μήνα) και πιθανότητες ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, ή τροφικές αλλεργίες σε βρεφάκια... Δε ξέρω τί είναι προτιμότερο. Παρά το γεγονός ότι η μικρή μας είναι ακόμη μικρή... θεωρώ ότι και αυτή -όπως όλα τα παιδάκια- εκφράζει από τώρα τη δικιά της προσωπική βούληση. Και ότι ο σωστότερος τρόπος να πάρουμε αυτή την απόφαση είναι να ακούσουμε το παιδί μας. Υποτίθεται ότι όταν αρχίσει να δείχνει ενδιαφέρον στο δικό μας φαγητό, να το παρατηρεί, να το πιάνει τότε είναι έτοιμο για την πρώτη δοκιμή. Το μόνο που ομολογώ είναι οτι δε θα βιαστώ... Πριν τους 5, 5 μήνες, δε θα της δώσω τίποτα άλλο εκτός από γάλα.

Συμφωνω!!!!! :D

Και εγω το ιδιο!

Δεν έδωσα καθόλου κρέμα.

κι εμείς ξεκινήσαμε με φρούτα, μετά με λαχανικά και στο τέλος βάλαμε την κρέμα κι αυτή όχι με μεγάλο ζήλο...

πλέον κρέμα του δίνω κάθε δύο ή τρεις μέρες, και τις υπόλοιπες του δίνω το γάλα του κανονικά...

ελπίζω να μας βάλει σύντομα το γιαούρτι για να κόψω αυτές τις χαζοκρέμες

απλά αναρωτιέμαι αν θα του φτάνει το γιαουρτάκι γιατί το καμάρι μου... δόξα το θεό.... από φαί... του δίνει και καταλαβαίνει!!!

Διαφημίσεις

Ρωτάω τις μανούλες που έχουν ξεκινήσει κρέμες, αν έχουν βρει κάποια που να μην έχει ζάχαρη στη σύνθεσή της. Θα προτιμούσα να έδινα στον μπέμπη μου κάποια τέτοια...

θα μπορούσες να δοκιμάσεις βιολογικές όπως της holle,αν τις τρώει το μωρό.

συμφωνω με αυτες τις Holle. θα ηταν το καλυτερο! ειναι βεβαια αθλιες στη γευση αλλα μην το πειτε στο μωρο σας! :lol::lol::lol: μετα απο συμβατικες ειναι η νεστλε ρυζαλευρο βανιλια. αυτη εδινα στση μπουμπου μου. εχω διαβασει σχολαστικα τα συστατικα και δεν εχω βρει ουτε φρουκτοζη, ουτε γλυκοζη, ουτε ζαχααρη. τωρα τι να πω λετε να εχει τιποτα αλλο?

συμφωνω με αυτες τις Holle. θα ηταν το καλυτερο! ειναι βεβαια αθλιες στη γευση αλλα μην το πειτε στο μωρο σας! :lol::lol::lol: μετα απο συμβατικες ειναι η νεστλε ρυζαλευρο βανιλια. αυτη εδινα στση μπουμπου μου. εχω διαβασει σχολαστικα τα συστατικα και δεν εχω βρει ουτε φρουκτοζη, ουτε γλυκοζη, ουτε ζαχααρη. τωρα τι να πω λετε να εχει τιποτα αλλο?

Δεν εχει αγελαδινο γαλα?

Δεν εχει αγελαδινο γαλα?

καλη μου γαλα δυστυχως εχει...προφανως αγελαδινο!

Διαφημίσεις

Emas pantos i paidiatros mas eipe oti tha arxisei sterees trofes afou kleisei kai ton 6o mhna (tora einai 4,5) kai tha arxisoume me laxanika. Pantos ego den biazomai...afou megalonei mia xara me to gala den uparxei logos na ginei noritera.

Πίστεψε με είναι πολύ πιο εύκολα τώρα με το γάλα...Μπορείς να πας παντού χωρίς περιορισμούς...Με τις κρέμες είναι θέμα

και επισης της nestle εχει ζάχαρη! Εχει μαλτοδεξτρίνη = υδατάνθρακας πιο ανεκτός κλπκλπκλπ= ζαχαρη με άλλο χαρωπό ονοματάκι.

Μπραβοοο galat,ενημερωμενη σε βρισκω!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D

και επισης της nestle εχει ζάχαρη! Εχει μαλτοδεξτρίνη = υδατάνθρακας πιο ανεκτός κλπκλπκλπ= ζαχαρη με άλλο χαρωπό ονοματάκι.

Μπραβοοο galat,ενημερωμενη σε βρισκω!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D

:D:D:D
eNeap2.pngNziDp2.png

Εμένα πάντως αυτή η εμονή ορισμένων παιδιάτρων να συστήνουν κρέμες του εμπορίου ως πρώτη στερεή τροφή του μωρού μου φαίνεται λίγο ύποπτη ειδικά οταν επειμένουν σε συγκεκριμένες εταιρείες που παρεπιπτόντως διακοσμούν τα ιατρεία τους με διάφορα διαφημιστικά προ'ι'όντα όπως στυλούς και αφίσες. Μήπως δεν είναι τυχαίο?

Εμεις ειμαστε 5 1/2 μηνων και ξεκηνησαμε εδω κ μια εβδομαδα το ρυζαλευρο της NOVOLAC που δεν εχει ουτε γαλα, ουτε συντηρητικα οποτε ζαχαρη.παιρνει ελαχιστα γρ. καθε μέρα και μετα το γαλα της μανουλας!εχει ομως λιγο καιρο τωρα που μας κοιτα οταν τρωμε και της τρεχουν τα σαλια!!! της εδωσα και ελαχιστο φρουτο βιολογικο και ξετρελαθηκε!!! το καθε μωρο εχει τους ρυθμουσ του.

.png

Εμεις ειμαστε 5 1/2 μηνων και ξεκηνησαμε εδω κ μια εβδομαδα το ρυζαλευρο της NOVOLAC που δεν εχει ουτε γαλα, ουτε συντηρητικα οποτε ζαχαρη.παιρνει ελαχιστα γρ. καθε μέρα και μετα το γαλα της μανουλας!εχει ομως λιγο καιρο τωρα που μας κοιτα οταν τρωμε και της τρεχουν τα σαλια!!! της εδωσα και ελαχιστο φρουτο βιολογικο και ξετρελαθηκε!!! το καθε μωρο εχει τους ρυθμουσ του.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά κι εμείς όταν της δίναμε κάνα κομμάτι μήλο να γλύψει ξετρελαινόταν. Όταν ήρθε η ώρα να φάει τη φρουτόκρεμα όλα άλλαξαν (Εχω γραψει αλλού για αυτά)

Εμένα η παιδιατρος μου είχε πει ούτε ριζάλευρο ούτε φαρίν λακτέ. Το μόνο που προσφέρουν είναι θερμιδες. Περίπου 5 1/2 μηνών ξεκινήσαμε φρουτόκρεμα (όχι κι ότι μας άρεσε) και αργότερα (8 μηνών περιπου) γιαουρτάκι. Εχει χρονίσει κι ακόμη κρέμα δεν έχει φάει. Τώρα τελευταία μόνο έχω αρχίσει και της δίνω μία της Nutricia με 7 δημητριακά. Την βοηθάει πολύ στις κενώσεις.

• 3 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια,οσον αφοτα το θεμα ποτε ξεκιναμε στερεες εχω διαβασει αλλου στο φορουμ οτι τα παιδια που θηλαζουν μπορουν να ξεκιναν στερεες απο τον 6 και μετα (πιο νωρις δεν τις χρειαζονται) ενω τα παιδια που πινουν ξενο πρεπει να ξεκιναν στον 5ο γιατι το ξενο επιβαρυνει τα νεφρα τους και πρεπει καποια γευματα να αντικατασταθουν με στερεες!

Οσον αφορα το ρυζαλευρο ρωτησα τον παιδιατρο πριν 20 μερες αν θα ξεκινησω με αυτο στερεες και μου πε ναι αλλα οταν τον ρωτησα γιατι, οι απαντησεις του δεν με καλυψαν ουτε με επεισαν!Μου ειπε, συγκεκριμενα,οτι ετοιμαζεται γρηγορα και ευκολα (σιγα το πραγμα του πα εγω!!) και οτι επειδη ειναι γλυκο το τρωνε σιγουρα και ετσι μαθαινουν στο κουταλι πιο ευκολα!Ε, αυτα δεν ειναι επιχειρηματα γαι να με πεισουν να δωσω ρυζαλευρο.Και επειτα,λεω εγω, αν φαει το ρυζαλευρο βανιλια που ειναι γλυκο και μετα δεν θελει τα φρουτα???

Αφηστε που μου ειπε να ριχνω ρυζαλευρο και μεσα στα φρουτα....Εννοειται πως δεν θα το κανω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...