Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διατήρηση μητρικού γάλακτος

Recommended Posts

Όλα τα δοχεία που είναι κατάλληλα για τρόφιμα είναι κατάλληλα και για την αποθήκευση του μηρικού γάλακτος. Στα γυάλινα καλό είναι να προσέχεις τον όγκο του γάλακτος όπως γράφει η natmanou

Αν το μωρό χάνει κάποια τυχαία γεύματα δεν επηρεάζεται η γαλουχία, μην ανησυχείς!

Καλή συνέχεια!

Μπήκα για να ρωτήσω ακριβώς αυτό αλλά θέλω να είμαι 100% σίγουρη ότι κατάλαβα καλά. Μπορώ να αποθηκεύω το γάλα σε γυάλινα βαζάκια από μαρμελάδες με αλουμινένιο ή πλαστικό καπάκι; Τι άλλο μπορώ να χρησιμοποιώ για οικονομία; Βάζω πολύ γάλα στην κατάψυξη και δεν συμφέρει να έχω σακουλάκια.

Διαφημίσεις

Μπήκα για να ρωτήσω ακριβώς αυτό αλλά θέλω να είμαι 100% σίγουρη ότι κατάλαβα καλά. Μπορώ να αποθηκεύω το γάλα σε γυάλινα βαζάκια από μαρμελάδες με αλουμινένιο ή πλαστικό καπάκι; Τι άλλο μπορώ να χρησιμοποιώ για οικονομία; Βάζω πολύ γάλα στην κατάψυξη και δεν συμφέρει να έχω σακουλάκια.

Ναι μπορείς, αρκεί να τα γεμίζεις μόνο κατά τα 2/3 για να μη σπάσουν.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ κι απο μενα μανουλες! εχω μια μπεμπουλα 26 ημερων,τη θηλαζω αποκλειστικα και σημερα αγορασα απο μια κοπελα εδω στο parents το θηλαστρο μινι της medela,ετσι ωστε αν τυχον βγουμε κ λειψω για καμια ωρα-αν και θα την εχω παντα μαζι λεω- να εχω στο σπιτι ενα γευμα της γιατι αν πειναει δεν την κανει τιποτα καλα! αυτο το θηλαστρο κανει γι αυτη τη δουλειεα απο ο,τι ειδα ,ετσι? ποτε ειναι σωστο να βγαζω ενα γευμα της ?κι απο τα 2 στηθη ή απο το ενα? και μετα να το βαζω στο ψυγειο κ πριν φυγουμε ας πουμε να το βγαζω να ναι σε θερμοκρασια περιβαλλοντος? δεν εχω χρησιμοποιησει κ καθολου μπιμπερο κ δεν ξερω τι πρεπει να κανω!αν μπορει καποια ας με κατατοπισει! ευχαριστω!

3IrTp3.png

Τι άλλο μπορώ να χρησιμοποιώ για οικονομία; Βάζω πολύ γάλα στην κατάψυξη και δεν συμφέρει να έχω σακουλάκια.

Αν σ' ενδιαφέρει, μπορείς να βρεις τα γνωστα σακουλάκια στη μιση τιμή (μαζί με τα έξοδα αποστολής) από αγγλικό site. Δηλ. αντί για 0,90 το σακουλάκι βγαίνει περίπου 0,45. Αν θες μπορώ να σου πω λεπτομέρειες.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ,ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΨΙΛΟΕΠΕΙΓΟΝ;Η ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ -17.ΕΧΩ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΕΚΕΙ ΑΠΟΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ.ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΙΝΑΙ14 ΜΗΝΩΝ,ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΩΡΟ..ΤΑ ΠΕΤΑΩ;ΕΧΟΥΜΕΤΕΛΗ ΜΑΙΟΥ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ 6ΜΗΝΟ Κ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΩ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΦΤΑΝΕΙ..

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
κοριτσια εγω γεννησα πριν περιπου 2.5 μηνες σε δημοσιο μαιευτηριο κ μας ενημερωσαν οτι σε καταξυψη το μητρικο γαλα ΔΕΝ αντεχει πανω απο 3 μηνες................

Σε ποια κατάψυξη αναφέρονταν; Ξέρανε;;;

Αντιγράφω από την πρώτη σελίδα:

Διατήρηση-Αποθήκευση Μητρικού Γάλακτος – Περιληπτικός Πίνακας

Φρεσκοαντλημένο γάλα

Σε ζεστό δωμάτιο 25°C 4-6 ώρες

Θερμοκρασία χώρου 19 έως 22°C 10 ώρες

Σε θερμονωτικό τσαντάκι με παγοκύστες 15°C 24 ώρες

Στο ψυγείο (στο πίσω μέρος, μακριά από την πόρτα)

Στο ψυγείο που δουλεύει στο μέγιστο (φρέσκο γάλα) 0 έως 4°C 8 μέρες

Στο ψυγείο (αποψυγμένο) 0 έως 4°C 24 ώρες

Στο ψυγείο που δουλεύει μέτρια και ανοιγοκλείνει συχνά η πόρτα, αποθήκευση στην πόρτα (η χειρότερη θέση) 4 έως 10°C 2-4 μέρες

Στην κατάψυξη (Μην ξανακαταψύχετε, αποθηκεύετε

στο πίσω μέρος, μακριά από την πόρτα)

Κατάψυξη μέσα στο ψυγείο Ποικίλει 2 εβδομάδες

Κατάψυξη με ξεχωριστή πόρτα Ποικίλει 3-6 μήνες

Καταψύκτης -19°C έως -32°C 6-12 μήνες

Οι οδηγίες αυτές είναι για γάλα που αντλείται για ένα υγιές τελειόμηνο νεογνό.

Αν το νεογνό είναι σοβαρά άρρωστο και/ή νοσηλεύεται, συζητήστε τις οδηγίες διατήρησης με το γιατρό.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΓΑΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΩ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΜΕΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ?ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ?ΠΟΙΑ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΤΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ?ΚΑΙ ΠΟΣΑ ML ΝΑΒΑΖΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ?ΕΙΜΑΣΤΕ 2 ΜΗΝΩΝ ΑΝΤΡΑΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.

Διαφημίσεις

Καλημερα δημητρα..να σου ζησει ο γιος!

Τα σακουλακια που λεω εγω ειναι αποστειρωμενα σακουλακια μιας χρησης.Αντλεις το γαλα στο μπουκαλι της συσκευης κ μετα το μεταγγιζεις στο σακουλακι χωρις επαφη με τα δαχτυλα σου στο στομιο.μετα κλεινει αεροστεγως,του γραφεις ημερομηνια και μλ΄κ στην καταψυξη!Τωρα για το ποια ωρα ειναι η πιο καταλληλη, δεν ξερω..εγω παντως στην πρωινη βγαζω περισσοτερο γαλα(κ αντλω τωρα 15μηνες)..τι να σου πω;

Τα σακουλακια γεμιζε τα ως τα 150μλ φανταζομαι οταν θα τα χρειαστεις θα σου τρωει απο 150-180μλ..να εχεις σακουλακι κ γευμα..αναλογα το ποσο πινει τι να σου πω....

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

α) δεν χρησιμοποιείς βούτυρο

β) είσαι πολύ καλη νοικοκυρά και φροντίζεις να το καταναλώνεις πάντα πριν λήξει![/quote

σημερα για πρωτη φορα ηπιαμε γαλατακι που ειχα καταψυξει πριν ενα μηνα.

το εβαλα στην ψυξη απο χθες το βραδυ, το ζεστανα σε μπεν-μαρι ,αλλα μου μυριζε πολυ ξινισμενο, γιατι συμβαινει αυτο? μπορει να παθει τιποτα το παιδακι μου αν το πιει?

Καλημερα δημητρα..να σου ζησει ο γιος!

Τα σακουλακια που λεω εγω ειναι αποστειρωμενα σακουλακια μιας χρησης.Αντλεις το γαλα στο μπουκαλι της συσκευης κ μετα το μεταγγιζεις στο σακουλακι χωρις επαφη με τα δαχτυλα σου στο στομιο.μετα κλεινει αεροστεγως,του γραφεις ημερομηνια και μλ΄κ στην καταψυξη!Τωρα για το ποια ωρα ειναι η πιο καταλληλη, δεν ξερω..εγω παντως στην πρωινη βγαζω περισσοτερο γαλα(κ αντλω τωρα 15μηνες)..τι να σου πω;

Τα σακουλακια γεμιζε τα ως τα 150μλ φανταζομαι οταν θα τα χρειαστεις θα σου τρωει απο 150-180μλ..να εχεις σακουλακι κ γευμα..αναλογα το ποσο πινει τι να σου πω....

σ ευχαριστω πολυ boulou.θα δουμε αν αρχισω αποθηκευση γιατι τρωμε παρα πολυ τωρα τελευταια και δεν μου φτανει για να βγαλω.μηπως φταιει η ζεστη?πηρα σακουλακια medela. αλλα προσ το παρον τσαμπα τα πηρα.

Βρε κοριτσια η μικρη μου ειναι 22 ημερων. Αντλω το γαλα μου με θηλαστρο και το δινω στην μικρη με τον μπιμπερο. Αν περισσευει καποια ποσοτητα της τη δινω στο επομενο γευμα. Τωρα διαβασα οτι αυτο δεν επιτρεπεται αν το μωρο δεν ειναι πανω απο 40 ημερων. Εχω δημιουργησει προβλημα στο μωρο? Αγχωθηκα τωρα....

Μαλιστα,δηλαδη στους -17 μετα το εξαμηνο,δεν ειναι καταλληλο για το μωρο ..κριμα τον κοπο μου..

dsc00658b.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

και εγώ στενοχωρήθηκα που μόλις πέταξα 480 ml..:(

αλλά φευγουμε για διακοπές και δεν ένιωθα ασφάλεια με παγοκύστη και μετά κατάψυξη πλοίου και μετά μέχρι το σπίτι κτλ. Πολλές μεταφορές δεν είναι ότι καλύτερο με τόση ζέστη.:cool:

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Βοήθεια κορίτσια!Ερώτηση πρωτάρας:

Πηρα κάτι μπιμπερουδάκια της avent με σκοπο να βάλω φρεσκοαντλημένο γάλα στην συντήρηση του ψυγείου για χρήση μέσα στις επόμενες μέρες.Ομως ανοιγοντα είδα οτι δεν έχουν τα καπάκια που κλείνουν τα μπιμπερουδάκια(που έχει πχ η chicco)παρά μόνο την θηλή και το καπάκι της απο πάνω.

Μπορώ να το φυλάξω εκεί (με την θηλή και κλεισμένη με το καπάκι της?)???

QqmLp3.png

Eυχαριστω πολύ boulou!Ειχα ενα αγχος!

Βεβαια για να γεμίσω ενα μπιμπερουδακι 125ml θα κανω μια μερα μου φαινεται, μιας και ο μικρος τρωει όλη την μερα...πως να αντλήσω η καημενη?? :lol:

QqmLp3.png

madrid05 buenas tardes! :) η avent έχει χωριστά δίσκους που σφραγίζουν το μπιμπερό αν θέλεις για περισσότερη ασφάλεια, είναι κάτι άσπρα μικρά δισκάκια που εφαρμόζουν στον κύλινδρο αφού βγάλεις τη θηλή

• 3 εβδομάδες μετά...

Να κανω και εγω μια ερωτηση. Αν αποθηκευουμε στην καταψυξη σε αποστειρωμενα μπιμπερο κλεισμενα με τις ταπες τους, οταν τα αποψυξουμε χρησιμοποιουμε το ιδιο μπιμπερον και απλα το ζεστενουμε και βαζουμε τη θηλη ή πρεπει να μεταγγιζουμε το γαλα σε αλλο μπιμπερον?

Επισης ποση ωρα διατηρειται σε ισοθερμικη τσαντα χωρις παγοκυστες?

ouQHp3.png

w1tfp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλησπέρα

Ετοιμάζομαι να φτιάξω μια μικρή τράπεζα για την επιστροφή στη δουλειά και για έκτακτες περιπτώσεις και μου'χουν μείνει πολλά σακουλάκια της Medela από το γιο μου, δηλαδή πριν 4 χρόνια. Είναι ασφαλές να τα χρησιμοποιήσω ή έχουν...ημερομηνία λήξης;;;!!!

Επιπλέον ξεκίνησα σιγά-σιγά να αντλώ μόνο το πρωί μετά το θηλασμό, αλλά μέχρι στιγμής απογοήτευση...Έχω προσπαθήσει βέβαια μόνο 2 φορές ως τώρα, αλλά μετά από μισάωρη και προσπάθεια δεν κατάφερα να μαζέψω πάνω από 20ml και χρησιμοποιώ το pump n' style της Medela. Λέτε να συνηθίσω και να αυξηθούν σταδιακά οι ποσότητες άντλησης;

Ευχαριστώ

• 1 month later...

Καλημέρα διάβασα οτι μπορούμε να διατηρούμε τον μητρικό σε ισοθερμική τσάντα και παγοκιστες .

εγώ το πρωί που θα είμαι στην δουλεία γύρο στης 10 έχω πολύ γάλα θα μπορούσα να τραβώ θήλαστρο στην δουλεία κ να το συντηρώ σε ισοθερμική τσάντα κι όταν πάω σπίτι να το βάζω ψυγείο κ να το δίνει την επομένη ο σύζυγος ?

θα είναι ασφαλές για το παιδί ?

.....

Καλημέρα διάβασα οτι μπορούμε να διατηρούμε τον μητρικό σε ισοθερμική τσάντα και παγοκιστες .

εγώ το πρωί που θα είμαι στην δουλεία γύρο στης 10 έχω πολύ γάλα θα μπορούσα να τραβώ θήλαστρο στην δουλεία κ να το συντηρώ σε ισοθερμική τσάντα κι όταν πάω σπίτι να το βάζω ψυγείο κ να το δίνει την επομένη ο σύζυγος ?

ναι, θα είναι. Σε ισοθερμική με παγοκύστες διατηρείται πολλές ώρες. Αν έχετε και ψυγείο στη δουλειά και το βάζεις ακόμη καλύτερα, αν όχι μην ανησυχείς διατηρείται ;)

Ναι, φυσικά. Επειδή όμως θα μεσολαβεί μεταφορά, πρέπει μέσα στην ισοθερμική να βάζεις παγοκύστες. Το γάλα όταν μεταφέρεται, ανακινείται και ανακατεύεται με αέρα, άρα είναι εν δυνάμει πιο ευπαθές, οπότε είναι απαραίτητες οι παγοκύστες.

(Τη λεπτομέρεια αυτή έχει επισημάνει η Αγλαΐα σε άλλη απάντηση)

κορίτσια να ρωτήσω κάτι. έβγαλα πρίν 2 ώρες γάλα με το θήλαστρο 50ml το έβαλα αμέσως ψυγείο και τώρα έβγαλα άλλα 50ml και τα συμπλήρωσα στο ίδιο μπιμπερό να υπάρχουν το απόγευμα που θα λείπω από το σπίτι, πειράζει που τα ανάμειξα??

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...