Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διατήρηση μητρικού γάλακτος

Recommended Posts

SOS

Κοριτσια ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Εχω κανει τραπεζα μητρικου γαλακτος και ειναι ολα σε ουροσυλλεκτες!!!!!

Η μικρη μου ειναι 3 μηνων και μετα απο πολλες προσπαθειες δεν καταφεραμε να θηλασει.Απο 5 εβδομαδων της δινω αποκλειστικα δικο μου γαλα και μετα τον 2ο μηνα ζωης της αρχισα να "κατεβαζω" πολυ γαλα και σκεφτηκα να το καταψυχω.Ειχα ακουσει για ουροσυλλεκτες κι ετσι τους χρησιμοποιησα μιας και τα σακουλακια της μεντελα εκαναν 21 ευρω!!!Σκεφτειτε οτι εδω και 1-1,5 μηνες αντλω συστηματικα ανα 2ωρο η 3ωρο και εχω κανει αρκετα μεγαλη τραπεzα.Εχω γεμισει ενα ολοκληρο συρταρι ψυγειο-καταψυκτη και βαλε.Το "ζωον" δεν τα αποστειρωνα πριν γτ θεωρησα οτι δεν χρειαζεται μιας και ειναι ηδη αποστειρωμενα!!!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ???Δεν μπορω να τα πεταξω!!!Ξεκινησα τον Μαη, οποτε σκεφτηκα οτι ληγουν περιπου τον Αυγουστο.Δεν της εχω δωσει ακομα κανενα.Λυπαμαι να τα πεταξω.Μιλαμε γι ακιλα γαλακτος!!!!

Συγγνωμη για την αγνοια μου!!!

Pls HELP!!!!

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

Διαφημίσεις

SOS

Κοριτσια ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Εχω κανει τραπεζα μητρικου γαλακτος και ειναι ολα σε ουροσυλλεκτες!!!!!

Η μικρη μου ειναι 3 μηνων και μετα απο πολλες προσπαθειες δεν καταφεραμε να θηλασει.Απο 5 εβδομαδων της δινω αποκλειστικα δικο μου γαλα και μετα τον 2ο μηνα ζωης της αρχισα να "κατεβαζω" πολυ γαλα και σκεφτηκα να το καταψυχω.Ειχα ακουσει για ουροσυλλεκτες κι ετσι τους χρησιμοποιησα μιας και τα σακουλακια της μεντελα εκαναν 21 ευρω!!!Σκεφτειτε οτι εδω και 1-1,5 μηνες αντλω συστηματικα ανα 2ωρο η 3ωρο και εχω κανει αρκετα μεγαλη τραπεzα.Εχω γεμισει ενα ολοκληρο συρταρι ψυγειο-καταψυκτη και βαλε.Το "ζωον" δεν τα αποστειρωνα πριν γτ θεωρησα οτι δεν χρειαζεται μιας και ειναι ηδη αποστειρωμενα!!!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ???Δεν μπορω να τα πεταξω!!!Ξεκινησα τον Μαη, οποτε σκεφτηκα οτι ληγουν περιπου τον Αυγουστο.Δεν της εχω δωσει ακομα κανενα.Λυπαμαι να τα πεταξω.Μιλαμε γι ακιλα γαλακτος!!!!

Συγγνωμη για την αγνοια μου!!!

Pls HELP!!!!

Το πρόβλημα με τους ουροσυλλέκτες δεν είναι η αποστείρωση (είναι ήδη αποστειρωμένοι) αλλά το ότι δεν είναι σκεύος που προορίζεται για τη διατήρηση τροφίμου (ούτε και για τη διατήρηση του ίδιου στην κατάψυξη) με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε αν κάποια από τις ουσίες του ίδιου του σκεύους (πλαστικού) περνάει στο τρόφιμο (γάλα) που διατηρείς μέσα σ' αυτό και τι είδους βλάβη μπορεί να προκαλέσει αυτό σ' έναν οργανισμό. Δεν υπάρχει τέτοια έρευνα γιατί απλούστατα οι ουροσυλλέκτες δεν προορίζονται για τέτοια χρήση (παρότι, έχεις δίκιο, παλαιότερα κυρίως αλλά και τώρα δίνεται λανθασμένα τέτοια οδηγία για διατήρηση μητρικού γάλακτος...).

Δεν μπορώ να σου πω να το πετάξεις αλλά ούτε κι ότι είναι απόλυτα ασφαλές να το χρησιμοποιήσεις, κυρίως γιατί η όποια επιβάρυνση δεν είναι κάτι που μπορεί να φανεί αμέσως (τόσο χρονικά όσο και με την έννοια της σύνδεσης προβλήματος-αιτίας).

Για τη διατήρηση του μητρικού γάλακτος μπορείς να επιλέξεις και γυάλινα ή πλαστικά μπιμπερό με καπάκι (τάπα) αρκεί να αντέχουν στην κατάψυξη και να αποστειρωθούν πρώτα. Το αρχικό κόστος μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερο αλλά επαναχρησιμοποιούνται και ειδικά τα γυάλινα είναι πιο ασφαλή (από άποψη υγείας).

• 5 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια HELP πάλι!!!

Υπάρχει κάποιος πιο οικονομικός τρόπος για να τα αποθηκεύω?

Μιλάμε ότι έχω ήδη 11 κιλά σε ουροσυλλέκτες(τα οποία ευτυχώς τα δέχεται το Έλενα ως δωρεά) και συνεχίζω ακάθεκτη.Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να τα αποθηκεύω σε μπιμπερό γτ δεν θα μου φτάνουν και θα πιάνουν περισσότερο χώρο σε κατάψυξη. Κάπου διάβασα ότι μια μητέρα αγόραζε βαζάκια μαρμελάδας και τα αποστείρωνε!Τί άποψη έχετε γι 'αυτό? Το φοβάμαι λίγο γτ δεν ξέρω αν κλείνουν αεροστεγώς κι επίσης έχουν και τις ετικέτες επάνω.Αν είναι έτσι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω γυάλινα βαζάκια από σάλτσες τα οποία να έχω αποστειρώσει πριν? Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε?

Σημείωση: 3 πακέτα της μεντέλα (δλδ 60 σακουλάκια) τα τελείωσα σε περίπου 2 εβδομάδες!!!!!

Θέλω να την θηλάσω μέχρι να χρονίσει οπότε δεν θέλω να αραιώσω άλλο τις αντλήσεις, τουλάχιστον μέχρι να μπουν οι στερεές τροφές και να δω τί ποσότητες τρώει τότε!

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

• 2 months later...

καλημερα κοριτσια!

ζηταω τα φωτα σας!αντλησα πριν 48 ωρες 40γρ(με το ζορι).τα αποθυηκευσα στο ψυγειο 4 βαθμους σε μπουκαλι με καπακι στο πρωτο ραφι(δεν ειχα διαβασειη χαζη).πηγα να το βγαλω και ειδα οτι εχει εν παχυ στρωμα κιτρινο απο πανω...το κουνησα κ εσπασε σε κομματακια!να τι δωσω ή να το πεταξω??το λυπαμαι.το μωρο ειναι μικρο 45 ημερων!ευχαριστω

J69np3.png

καλημερα κοριτσια!

ζηταω τα φωτα σας!αντλησα πριν 48 ωρες 40γρ(με το ζορι).τα αποθυηκευσα στο ψυγειο 4 βαθμους σε μπουκαλι με καπακι στο πρωτο ραφι(δεν ειχα διαβασειη χαζη).πηγα να το βγαλω και ειδα οτι εχει εν παχυ στρωμα κιτρινο απο πανω...το κουνησα κ εσπασε σε κομματακια!να τι δωσω ή να το πεταξω??το λυπαμαι.το μωρο ειναι μικρο 45 ημερων!ευχαριστω

Το παχύ στρώμα που λες είναι το λίπος που ανεβαίνει πάνω και ξεχωρίζει! Όταν βγάζουμε γάλα από το ψυγείο το κουνάμε ελαφρά με κυκλικές κινήσεις μέχρι να γίνει ομοιογενές. Αυτό που δεν πρέπει είναι να το ανακινούμε πάνω κάτω δυνατά.

6kQ4p3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλησπέρα!

Έχω καποιες απορίες που μου δημιουργήθηκαν αν μπορείτε να με βοηθήσετε:

1.Είναι καλύτερα το γάλα που αντλούμε με θήλαστρο να το αποθηκεύουμε σε δοχείο (π.χ. της medela) που μετα απλά με την προσθήκη θηλής γίνεται μπιμπερο; Αν το μεταγγίσουμε σε άλλο σκευος, δηλαδή σε ενα διαφορετικο μπιμπερο υπάρχει κίνδυνος να μολυνθει το γαλα απο την επαφή με τον αερα?

2.Επίσης, ξερετε στα θήλαστρα της medela ποια αλλα μπιμπερο εφαρμόζουν (κατά προτίμηση γυαλινα). Αυτό που τυχόν εφαρμόζουν χρειάζονται και ειδικό καπάκι για να αποθηκεύουμε στο ψυγείο/ κατάψυξη ή αρκεί να είναι με την θηλή και το καπάκι πανω απο την θηλή;

3.Τέλος, όλοι οι θερμαντήρες κάνουν για το μητρικό γάλα;

Σας ευχαριστω πολύ!!!! Λύνω την μια απορία μου και γεννιούνται αλλες δέκα!

Φοίβη

Κορίτσια καλησπέρα!

Έχω καποιες απορίες που μου δημιουργήθηκαν αν μπορείτε να με βοηθήσετε:

1.Είναι καλύτερα το γάλα που αντλούμε με θήλαστρο να το αποθηκεύουμε σε δοχείο (π.χ. της medela) που μετα απλά με την προσθήκη θηλής γίνεται μπιμπερο; Αν το μεταγγίσουμε σε άλλο σκευος, δηλαδή σε ενα διαφορετικο μπιμπερο υπάρχει κίνδυνος να μολυνθει το γαλα απο την επαφή με τον αερα?

2.Επίσης, ξερετε στα θήλαστρα της medela ποια αλλα μπιμπερο εφαρμόζουν (κατά προτίμηση γυαλινα). Αυτό που τυχόν εφαρμόζουν χρειάζονται και ειδικό καπάκι για να αποθηκεύουμε στο ψυγείο/ κατάψυξη ή αρκεί να είναι με την θηλή και το καπάκι πανω απο την θηλή;

3.Τέλος, όλοι οι θερμαντήρες κάνουν για το μητρικό γάλα;

Σας ευχαριστω πολύ!!!! Λύνω την μια απορία μου και γεννιούνται αλλες δέκα!

Φοίβη

Φοίβη όταν αντλούμε γάλα μπορούμε σίγουρα να το μεταγγίσουμε σε άλλο σκεύος είτε μπουκάλι είτε δοχείο αποθήκευσης αρκεί αυτά να είναι αποστείρωνονται για να συντήρηθει το γάλα σωστά.

Στα θήλαστρα της medela εφαρμόζουν τα κλασικά λεπτα μπουκάλια της nuk και οποια άλλα έχουν αυτό το στενό στόμιο. Πρέπει να φυλάσσονται με την τάπα/καπάκι που έχουν τα περισσότερα μπουκάλια και από πάνω βιδώνεις μόνο το δαχτυλίδι και το αποθηκεύεις έτσι,οπότε δε βάζεις τη θηλη και το καπάκι της.

Όσο για τους θερμαντήρες κάνουν όλοι όσοι προορίζονται για μπουκάλια ή παιδικές τροφές σε βαζάκια απλά δεν αφήνεις να ζεσταθεί πολύ για να μην καταστραφούν σημαντικά συστατικά, οπότε είναι βολικό να υπάρχει θερμοστάτης στη συσκευή ώστε να ζεσταίνει πάντα στη χαμηλότερη θερμοκρασία.:cool:

ελπίζω να σε κάλυψα!

6kQ4p3.png

• 2 months later...

κοριτσια σος αρχισα να ξεπαγωνω σακουλακια που ειχα καταψυξει πριν 2 μηνες κ το γαλα εχει μια περιεργει μυρωδια σαν κατι μεταλικο κ εχω μαζεψει ενα καταψυκτη γαλα τωρα τι να κανω να το πεταξω η μικρη το ειπιε αλλα εγω της το δινα δεν της το δινα φοβαμαι μην την πειραξει λετε δεν επρεπε να το δωσω;το αποψυξα μεσα στο ψυγειο οπως λενε τα σακουλακια στις οδηγιες

ας απαντηση καποια ανυσηχω μηπως δεν επρεπε να το δωσω

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

Σε κάποιες γυναίκες είναι φυσιολογικό το αποψυγμένο γάλα να έχει μια τέτοια μεταλλική γεύση ή μυρωδιά. Είναι απο κάποιο ένζυμο,δε θυμάμαι να σου πω περισσότερα. Κ eγω εδώ μέσα το διάβασα. Αφού δε μυρίζει χαλασμένο κ αφού το πίνει το μωρό σου δε χρειάζεται να ανησυχείς. Αν δεν το έπινε υπάρχει μια διαδικασία πού μπορούσες να κανείς. Για οποιαδήποτε ανησυχία σου δοκιμάζε εσύ πρώτα το γάλα κ δώστης το μετα!

Δες κ εδώ

http://www.mitrikosthilasmos.com/2012/02/blog-post_01.html?m=1

6kQ4p3.png

Διαφημίσεις

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση για τι ειναι κριμα να πεταξω τοσο γαλα θα αποθηκευσω κ αλλα

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα, μολις αγορασα το ameda lactaline και θελω να ξεκινησω αντλησεις για να εχω γαλα για περιστασιακες απουσιες αλλα και για να εχω αρκετο για οταν θα επιστρεψω στη δουλεια. Ποτε ομως να κανω αντληση; Μεσα στην ημερα θηλαζει καθε δυο με τρεις ωρες, το βραδυ κοιμαται ενα εξαωρακι αλλα μου φαινεται βαρβαρο να βαλω ξυπνητηρι για να κανω αντληση, πανω που ξεκινησα να κοιμαμαι σαν ανθρωπος. Το εξαωρο μαλιστα δεν ειναι σιγουρο οτι θα το κοιμηθει οποτε αν αντλησω στις τρεις ωρες μπορει να ξυπνησει μετα απο λιγο κι εγω να μην εχω γαλα!

SSdUp2.png

wviXp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Κάτι παρόμοιο θέλω να ρωτήσω και γω. Αφού κατάφερα από μικτή διατροφή (τις πρώτες 44 μέρες) να το γυρίσω στον αποκλειστικό θηλασμό (από την 45η μέρα μέχρι και σήμερα, μετράμε ήδη 5 μέρες αποκλειστικού, μετά κόπων και βασάνων -έχω την ιστορία μου με θέμα "τί κάνω λάθος"), θέλω να μάθω πώς να κάνω τράπεζα για το μητρ. γάλα, γιατί σύντομα πρέπει να επιστρέψω στη δουλειά.

Το μωράκι μας σήμερα είναι 50 ημερών, θηλάζει αποκλειστικά (με ψευδοθηλές, αλλά θα το πολεμήσουμε κι αυτό) ΟΛΗ τη μέρα και το βράδυ, οπότε δεν ξέρω καταρχήν ποιές ώρες να αντλώ. Έχω το swing και το περισσότερο που μπορώ να βγάλω είναι 50 ml το πρωί, όταν κοιμάται ο μικρός και έχει να φάει ωρες (πράγμα σπάνιο). Αν υποθέσουμε ότι μπορώ να μαζεύω καθημερινά 30 ml, τα βάζω στο ψυγείο και ανά 3 μέρες τα βάζω όλα μαζί σε 1 μπουκάλι (έχω της medela και της avene-..κάπως έτσι λέγονται αν θυμάμαι καλά- και το βάζω κατάψυξη (90 ml μαζί). Το παχύ γάλα όμως έχω προσέξει ότι κολάει στο μπουκάλι στα πλαϊνά όταν μπαίνει ψυγείο (όταν το ζεσταίνω μόνο ξεκολάει). Υποτίθεται όμως ότι αυτό δε θα το ζεσταίνω, αλλά θα το μαζεύω για κατάψυξη. Έτσι όμως θα χάνω το πιο θρεπτικό γάλα, αυτό το κιτρινωπό που κολάει στο μπουκάλι. Επιτρέπεται να το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου μετά το ψυγείο για να ζεσταθεί λίγο και μετά να τα μαζεύω όλα σε 1 μπουκάλι στην κατάψυξη?

Και ποιές ώρες ενδείκνυται να τραβάμε με το θήλαστρο, ειδικά σε μένα που φαντάζομαι δεν έχει εδραιωθεί ο θηλασμός?

sLvDp3.png

Μου το κανει κι εμενα αυτο αλλα οταν το βγαζω για να τα βαλω ολα μαζι σ'ενα μπουκαλι, αν κουνησω καλα τα μπουκαλακια διαλυεται κι αυτο που εχει κολλησει στα τοιχωματα! Μην το ξαναζεστανεις!!

SSdUp2.png

wviXp2.png

Χαιρετώ όλες τις μανουλες. Χρειάζομαι την βοήθεια σας για να αποφύγω λάθη. Εχω βγάλει γάλα κ το έχω στην κατάψυξη του ψυγείου ( με ξεχωριστή πόρτα) . Επειδή θα του το δώσει η μητέρα μου οταν θα λέιπω μπορώ να το βγάλω απο το βραδυ να το τοποθετησω στο ψυγείο να εχει αποψυχθει και μετά να ζεσταθει οταν έρθει η ώρα του? είναι η πρώτη φορά έβαλα γάλα στον καταψυκτη και δεν θέλω να κάνω κάτι λάθος. Οταν κρατουσα γαλα στο ψυγειο για μια μερα .....την επομενη που του το εδεινα ζεσταινα πρώτα νερό στον βραστυρα και μετα τοποθετούσα το μπουκάλι μέχρι να ζεσταθει το γαλα.Ετσι κάνω και με το απόψυγμενο η είναι λάθος???

aDMJET1.jpgaDMJp2.png

Διαφημίσεις

Χαιρετώ όλες τις μανουλες. Χρειάζομαι την βοήθεια σας για να αποφύγω λάθη. Εχω βγάλει γάλα κ το έχω στην κατάψυξη του ψυγείου ( με ξεχωριστή πόρτα) . Επειδή θα του το δώσει η μητέρα μου οταν θα λέιπω μπορώ να το βγάλω απο το βραδυ να το τοποθετησω στο ψυγείο να εχει αποψυχθει και μετά να ζεσταθει οταν έρθει η ώρα του? είναι η πρώτη φορά έβαλα γάλα στον καταψυκτη και δεν θέλω να κάνω κάτι λάθος. Οταν κρατουσα γαλα στο ψυγειο για μια μερα .....την επομενη που του το εδεινα ζεσταινα πρώτα νερό στον βραστυρα και μετα τοποθετούσα το μπουκάλι μέχρι να ζεσταθει το γαλα.Ετσι κάνω και με το απόψυγμενο η είναι λάθος???

Καλημέρα. Ακριβώς έτσι θα το κανείς απλά να ξέρεις οτι πρεπει να μην εχει καθόλου παγο μέσα. Εάν δεν εχει αποψυχθει εντελώς θα το βάλετε κάτω απο τρέχουμενο νερό και όταν εχει γίνει πλήρης αποψυξη τότε το ζεστανεις. Θα υπολογίζεις οτι θέλει περίπου 16 ώρες στην συντήρηση για να γίνει πλήρης αποψυξη.

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σε όλες

θα ήθελα τη βοήθεια σας στο παρακάτω θέμα

χρησιμοποιώ θήλαστρο και το αγοράκι μας πίνει αποκλειστικά μητρικό γάλα

με έχει βοηθήσει πολύ στην ενεργοποίηση και βγάζω πολύ περισσότερο από τις ημερίσιες ανάγκες του μωρού

το αποθηκεύω σε σακουλάκια σε κατάψυξη με ξεχωριστή πόρτα στους -18

σύμφωνα με τις οδηγίες μπορώ να τα διατηρήσω εκεί μέχρι 6 μήνες αλλά επειδή είναι μεγάλο διάστημα σκεφτόμουν να βγάζω σιγά σιγά κάποια σακουλάκια από την κατάψυξη για να τα χρησιμοποιώ για τις τρέχουσες ανάγκες, ώστε να έχω για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

όμως διαπίστωσα σε γάλα πχ του Δεκεμβρίου, ότι έχει μία άσχημη μυρωδιά και γεύση, όπως καταλαβαίνετε το δοκίμασα και δεν έχει σχέση με με το φρέσκο

καταλαβαίνω ότι θα έχουν αλλοιωθεί κάποια συστατικά αλλα δικαιολογείται τόση διαφορά;

να φανταστείτε ότι η κατάψυξη μας είναι γεμάτη από γάλατα και λίγα παγάκια, και άντε να χωράνε κάθε φορά και 2 μπριζόλες

έχω δώσει και στην μαμά μου και σε λίγο δεν θα έχω που να τα βάλω

αλλά απογοητεύτηκα, δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι να του δώσω

το μόνο σίγουρο είναι πως θα συνεχίσω να του δίνω κάθε ημέρα αυτό που αντλώ για να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκο γίνεται και αν χρειαστεί να πετάξω σακουλάκια, τι να γίνει, πάνω από όλα ότι είναι καλύτερο για το μωρό μας

μπορεί κάποια να με βοηθήσει σε αυτό το θέμα?

Καλησπέρα σε όλες

θα ήθελα τη βοήθεια σας στο παρακάτω θέμα

χρησιμοποιώ θήλαστρο και το αγοράκι μας πίνει αποκλειστικά μητρικό γάλα

με έχει βοηθήσει πολύ στην ενεργοποίηση και βγάζω πολύ περισσότερο από τις ημερίσιες ανάγκες του μωρού

το αποθηκεύω σε σακουλάκια σε κατάψυξη με ξεχωριστή πόρτα στους -18

σύμφωνα με τις οδηγίες μπορώ να τα διατηρήσω εκεί μέχρι 6 μήνες αλλά επειδή είναι μεγάλο διάστημα σκεφτόμουν να βγάζω σιγά σιγά κάποια σακουλάκια από την κατάψυξη για να τα χρησιμοποιώ για τις τρέχουσες ανάγκες, ώστε να έχω για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

όμως διαπίστωσα σε γάλα πχ του Δεκεμβρίου, ότι έχει μία άσχημη μυρωδιά και γεύση, όπως καταλαβαίνετε το δοκίμασα και δεν έχει σχέση με με το φρέσκο

καταλαβαίνω ότι θα έχουν αλλοιωθεί κάποια συστατικά αλλα δικαιολογείται τόση διαφορά;

να φανταστείτε ότι η κατάψυξη μας είναι γεμάτη από γάλατα και λίγα παγάκια, και άντε να χωράνε κάθε φορά και 2 μπριζόλες

έχω δώσει και στην μαμά μου και σε λίγο δεν θα έχω που να τα βάλω

αλλά απογοητεύτηκα, δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι να του δώσω

το μόνο σίγουρο είναι πως θα συνεχίσω να του δίνω κάθε ημέρα αυτό που αντλώ για να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκο γίνεται και αν χρειαστεί να πετάξω σακουλάκια, τι να γίνει, πάνω από όλα ότι είναι καλύτερο για το μωρό μας

μπορεί κάποια να με βοηθήσει σε αυτό το θέμα?

Καλημέρα. Το βάζεις σε ειδικά σακουλακια για μητρικό γάλα; Τα σακουλακια πρεπει να είναι πολυ καλα κλειστά. Καλύτερα να καταναλώνεται στους τρεις μήνες. Εάν αποθηκευετε σωστά και παρόλα αυτά εχει άσχημη μυρωδιά και γεύση δεν σημαίνει απαραίτητα οτι είναι χαλασμένο δες και εδω. http://www.mitrikosthilasmos.com/2012/02/blog-post_01.html?m=1

Καλησπέρα

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

εγώ mariaVdr χρησιμοποιώ τα φακελάκια lansinoh και φροντίζω να τα κλείνω πολύ καλά, το διπλοτσεκάρω

χθες το βράδυ βρήκα το link που μου λες dess και ηρέμησα, δεν έχει χαλάσει το γάλα μου αλλά ακόμα και αν το πίνει το μωρό μας, η αλήθεια είναι πως κάπως νιώθω να του δίνω γάλα με περίεργη γεύση και οσμή

μπορείς να είσαι 100% σίγουρη ότι το γάλα δεν έχει κάποιο πρόβλημα;

θα δω τι θα κάνω, συμφωνώ μαζί σου για το 3 μήνο και εγώ αυτό σκεφτόμουν γι αυτό ήθελα σιγά σιγά να χρησιμοποιώ κάποια σακουλάκια της κατάψυξης αλλά τελικά θα του δώσω όσο φρέσκο μπορώ και ας χρειαστεί να πεταχτεί κάποιο κατεψυγμένο

το ξέρω ότι είναι κρίμα να πετάς το μητρικό, εχώ κουραστεί πολύ για να καταφέρω να φτάσω να αντλώ τέτοιες ποσότητες αλλά χαλάλι του

Καλησπέρα

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

εγώ mariaVdr χρησιμοποιώ τα φακελάκια lansinoh και φροντίζω να τα κλείνω πολύ καλά, το διπλοτσεκάρω

χθες το βράδυ βρήκα το link που μου λες dess και ηρέμησα, δεν έχει χαλάσει το γάλα μου αλλά ακόμα και αν το πίνει το μωρό μας, η αλήθεια είναι πως κάπως νιώθω να του δίνω γάλα με περίεργη γεύση και οσμή

μπορείς να είσαι 100% σίγουρη ότι το γάλα δεν έχει κάποιο πρόβλημα;

θα δω τι θα κάνω, συμφωνώ μαζί σου για το 3 μήνο και εγώ αυτό σκεφτόμουν γι αυτό ήθελα σιγά σιγά να χρησιμοποιώ κάποια σακουλάκια της κατάψυξης αλλά τελικά θα του δώσω όσο φρέσκο μπορώ και ας χρειαστεί να πεταχτεί κάποιο κατεψυγμένο

το ξέρω ότι είναι κρίμα να πετάς το μητρικό, εχώ κουραστεί πολύ για να καταφέρω να φτάσω να αντλώ τέτοιες ποσότητες αλλά χαλάλι του

Κι εγω της δινω φρέσκο τις περισσότερες φορές αλλα 1-2 φορές την εβδομάδα της δίνω κατεψυγμένο για να ανανεώνονται. Νομίζω μπορείς να κανείς κάποια διαδικασία για να μην εχει άσχημη οσμή.

Αυτό σκέφτομουν να κάνω και εγώ, να βγάζω 1-2 γεύματα το πολύ την ημέρα από κατάψυξη για να έχω για περισσότερο καιρό

το θέμα είναι πως λόγω ΓΑΠ θα μπούμε στις στερεές άμεσα, δηλαδή σε 1 εβδομάδα περίπου και σε ένα μήνα θα φτάσουμε να έχουμε γάλα μόνο 2 γεύματα, πρωί βράδυ, κατόπιν οδηγιών της γαστρεντερολόγου σε συνεργασία με την παιδίατρο

άλλο κεφάλαιο αυτό, έχουμε τραβήξει πολλά, να μην τρώει, να κλαίει στο μπιμπερό, να μην παίρνει το απαιτούμενο βάρος και όλα τα σχετικά με το πρόβλημα

παλεύουμε με φαρμακευτική αγωγή και ελπίζω ότι όταν μπουν για τα καλά οι στερεές να λύσουμε το πρόβλημα μας

οπότε θα τρέφεται αποκλειστικά με γάλα λίγο καιρό ακόμα, γι αυτό θέλω να του δώσω φρέσκο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

η διαδικασία που λες ισχύει για το γάλα που θα αντλώ από εδώ και πέρα και εγώ έχω ήδη γύρω στα 150 σακουλάκια των 140 ml (έχω χάσει τον λογαριασμό) και γι αυτά, δεν μπορώ να κάνω κάτι

και εσύ αντλείς με θήλαστρο και δίνεις με μπιμπερό;

πόσο είναι η μικρή σου;

Αυτό σκέφτομουν να κάνω και εγώ, να βγάζω 1-2 γεύματα το πολύ την ημέρα από κατάψυξη για να έχω για περισσότερο καιρό

το θέμα είναι πως λόγω ΓΑΠ θα μπούμε στις στερεές άμεσα, δηλαδή σε 1 εβδομάδα περίπου και σε ένα μήνα θα φτάσουμε να έχουμε γάλα μόνο 2 γεύματα, πρωί βράδυ, κατόπιν οδηγιών της γαστρεντερολόγου σε συνεργασία με την παιδίατρο

άλλο κεφάλαιο αυτό, έχουμε τραβήξει πολλά, να μην τρώει, να κλαίει στο μπιμπερό, να μην παίρνει το απαιτούμενο βάρος και όλα τα σχετικά με το πρόβλημα

παλεύουμε με φαρμακευτική αγωγή και ελπίζω ότι όταν μπουν για τα καλά οι στερεές να λύσουμε το πρόβλημα μας

οπότε θα τρέφεται αποκλειστικά με γάλα λίγο καιρό ακόμα, γι αυτό θέλω να του δώσω φρέσκο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

η διαδικασία που λες ισχύει για το γάλα που θα αντλώ από εδώ και πέρα και εγώ έχω ήδη γύρω στα 150 σακουλάκια των 140 ml (έχω χάσει τον λογαριασμό) και γι αυτά, δεν μπορώ να κάνω κάτι

και εσύ αντλείς με θήλαστρο και δίνεις με μπιμπερό;

πόσο είναι η μικρή σου;

Καλημέρα. Εγω δυστηχως ξεκίνησα δουλεια όταν ήταν 40 ημερών η μικρούλα μου και έτσι 2-3 γεύματα την μέρα τα παίρνει με μπουκάλι και αντλώ στη δουλεια τις άλλες ώρες θυλαζουμε κανονικα. Τώρα είναι 5 1/2 μηνών σε δυο βδομάδες μπαίνουμε στις στέρεες. Εάν θα ξεκινήσετε με κρεμουλες μπορείς να τις φτιαχνεις με το γάλα σου.

Καλημέρα. Εγω δυστηχως ξεκίνησα δουλεια όταν ήταν 40 ημερών η μικρούλα μου και έτσι 2-3 γεύματα την μέρα τα παίρνει με μπουκάλι και αντλώ στη δουλεια τις άλλες ώρες θυλαζουμε κανονικα. Τώρα είναι 5 1/2 μηνών σε δυο βδομάδες μπαίνουμε στις στέρεες. Εάν θα ξεκινήσετε με κρεμουλες μπορείς να τις φτιαχνεις με το γάλα σου.

Αυτό δεν το είχα σκεφτεί, οπότε θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω το γάλα και για τις κρέμες του!

Ευχαριστώ για την ενημέρωση, εμείς σε 1 εβδομάδα περίπου θα βάλουμε το πρώτο γεύμα, σε λίγες ημέρες θα πάμε στην παιδίατρο για εμβόλιο οπότε θα τα συζητήσουμε αναλυτικά

Καλησπέρα,

θα ήθελα τη βοήθεια σας στο εξής

η κατάψυξη μου έχει μόνο μητρικό γάλα σε σακουλάκια των 150ml και λίγα παγάκια (κάπου στο βάθος έχει μείνει και μια μπριζόλα αλλά πρέπει να αδειάσω το ράφι για να την φτάσω:lol:)

έχω αρχίσει και δίνω κάποια σακουλάκια στην μαμά μου αλλά η κατάψυξη της έχει και άλλα πράγματα

υπάρχει περίπτωση να πάρει μυρωδιά το γάλα παρόλο που είναι ήδη κατεψυγμένο και αποθηκευμένο σε ειδικά σακουλάκια μητρικού γάλατος;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...