Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διατήρηση μητρικού γάλακτος

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Καλησπερα, διαβασα μερικες σελιδες αλλα δεν προλαβαινω να τις διαβασω ολες δυστυχως.

Αντλω καθε 4 ωρες και βγαζω 50 με 150 ml . Το φυλαω σε μπουκαλακια και μπιμπερο στην πορτα του ψυγειου αλλα δεν κλεινει 24ωρο.

Το γαλα που ζεσταινω επειδη βαζω μια σκονη σε καθε 50ml αν μεινει το βαζω στο ψυγειο και το προσθετο στο επομενο γευμα χωρις να το ζεστανω δηλ ζεσταινω το καινουργιο και βαζω και το λιγο απο το ψυγειο αφου το εχω βγαλει λιγο πιο νωρις.

Μπορουμε να κρατησουμε το γαλα μεχρι 5 ωρες εκτος ψυγειου και να το ζεστανουμε το πολυ 2 φορες ετσι?

Αχ! τωρα δε θυμαμαι τι αλλο ηθελα να ρωτησω..........

Περιμενω να μου πειτε τι κανω σωστα και τι λαθος.

6Eujp3.png svAfp3.png

Καλησπερα, διαβασα μερικες σελιδες αλλα δεν προλαβαινω να τις διαβασω ολες δυστυχως.

Αντλω καθε 4 ωρες και βγαζω 50 με 150 ml . Το φυλαω σε μπουκαλακια και μπιμπερο στην πορτα του ψυγειου αλλα δεν κλεινει 24ωρο.

Το γαλα που ζεσταινω επειδη βαζω μια σκονη σε καθε 50ml αν μεινει το βαζω στο ψυγειο και το προσθετο στο επομενο γευμα χωρις να το ζεστανω δηλ ζεσταινω το καινουργιο και βαζω και το λιγο απο το ψυγειο αφου το εχω βγαλει λιγο πιο νωρις.

Μπορουμε να κρατησουμε το γαλα μεχρι 5 ωρες εκτος ψυγειου και να το ζεστανουμε το πολυ 2 φορες ετσι?

Αχ! τωρα δε θυμαμαι τι αλλο ηθελα να ρωτησω..........

Περιμενω να μου πειτε τι κανω σωστα και τι λαθος.

Aposo θυμαμαι, το γαλα εκτος ψυγειου μενει μεχρι το επομενο γευμα, δλδ ενα 4ωρο. ΚΑι γω ετσι εκανα 2 φορες το ανωτερο το ζεσταινα. ΟΣο ανεβαινει η θερμοκρασια τοσο λιγοτερο ειναι καλο να αφηνουμε το γαλα εκτος ψυγειου. Ελπιζω να σου απαντησουν και αλλες κοπελες, μην κανω καποιο λαθος.

Επισης καλο ειναι να μην ανακατευεις γαλατα με διαφορετικη θερμοκρασια. Το εκανα και γω στην αρχη και μετα διαβασα οτι δεν πρεπει. Πρεπει να τα αφηνουμε να ερθουν στην ιδια θερμοκρασια. ΚΑι καλυτερα να τα βαζεις μεσα στο ψυγειο, οχι στην πορτα.

h0MYp3.png

Ευχαριστω πολυ Μινουλα και κατι ακομη κανει να βαζω το γαλα της ιδιας ημερας στο ιδιο μπουκαλακι? δηλ αντλω τωρα το βαζω στο μπουκαλι και αν δεν το χρεισιμοποιησω το επομενο που θα αντλησω μπορω να το βαλω στο ιδιο μπουκαλι?

6Eujp3.png svAfp3.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Ευχαριστω πολυ Μινουλα και κατι ακομη κανει να βαζω το γαλα της ιδιας ημερας στο ιδιο μπουκαλακι? δηλ αντλω τωρα το βαζω στο μπουκαλι και αν δεν το χρεισιμοποιησω το επομενο που θα αντλησω μπορω να το βαλω στο ιδιο μπουκαλι?

όχι

δεν επιτρέπεται να αναμίξεις γάλατα που έχουν διαφορετική θερμοκρασία

και λόγω συνθηκών (φύλαξη στην πόρτα) θα ήταν καλύτερα να έχεις απλώς περισσότερα μπουκάλια

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

όχι

δεν επιτρέπεται να αναμίξεις γάλατα που έχουν διαφορετική θερμοκρασία

και λόγω συνθηκών (φύλαξη στην πόρτα) θα ήταν καλύτερα να έχεις απλώς περισσότερα μπουκάλια

ευχαριστω πολυ. αν ειναι στην ιδια θερμοκρασια μπορω να τα αναμιξω?

οποτε θα τα παρω απο την πορτα και θα τα βαλω καπου προς τα πισω.

6Eujp3.png svAfp3.png

ευχαριστω πολυ. αν ειναι στην ιδια θερμοκρασια μπορω να τα αναμιξω?

οποτε θα τα παρω απο την πορτα και θα τα βαλω καπου προς τα πισω.

Στην περιπτωση σου ποντικακι, καλο ειναι να εχεις και διαφορετικα μπουκαλια. Μπορεις να παρεις σακουλακια αποθηκευσης γαλακτος γιαυτον τον λογο. (εχω παραπανισια που δεν χρειαζομαι, αν θες σου στελνω)

h0MYp3.png

Στην περιπτωση σου ποντικακι, καλο ειναι να εχεις και διαφορετικα μπουκαλια. Μπορεις να παρεις σακουλακια αποθηκευσης γαλακτος γιαυτον τον λογο. (εχω παραπανισια που δεν χρειαζομαι, αν θες σου στελνω)

εννοείς τα σακουλάκια αποθήκευσης για την κατάψυξη;

μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να αποθηκεύουμε γάλα στο ψυγείο και μετά όλα μαζί τα μλ στην κατάψυξη;

πώς γίνεται;

μάλλον κάτι άλλο θα είναι...

εγώ αποθηκεύω τώρα στην κατάψυξη γαλα

αντλώ 3-4 φορές τη μέρα ανάμεσα στα γεύματα και έχω το πολύ 100μλ

λίγα δεν είναι;

δε ξέρω!

φοβάμαι μήπως και η μικρή μου μετά δε βρίσκει ροή στο γάλα και αργεί να χορτάσει από το απόγευμα και μετά

πότε είναι καλύτερα να κάνω άντληση;

και κατι αλλο διαβασα οτι δεν κανει να αποθηκευουμε το γαλα στο μπιμπερο με τη θηλη γιατι δεν καταλαβα?

και κατι ακομη τα σακουλακια μπορουμε να τα αποστηρωσουμε μεχρι 2 φορες?

6Eujp3.png svAfp3.png

και κατι αλλο διαβασα οτι δεν κανει να αποθηκευουμε το γαλα στο μπιμπερο με τη θηλη γιατι δεν καταλαβα?

και κατι ακομη τα σακουλακια μπορουμε να τα αποστηρωσουμε μεχρι 2 φορες?

Δεν αποθηκεύουμε γάλα στο μπιμπερό με τη θηλή κυρίως γιατί μπορεί να τρέξει το γάλα από την τρύπα της θηλής. Αν υπάρχει καπάκι πάνω από τη θηλή και το μπιμπερό μένει όρθιο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν πρόκειται να βάλουμε το μπιμπερό με τη θηλή στην κατάψυξη, ελέγχουμε αν η θηλή αντέχει στην κατάψυξη.

Τα σακουλάκια είναι μιας χρήσης. Δεν πλένονται και φυσικά δεν αποστειρώνονται ξανά.

Διαφημίσεις

Δεν αποθηκεύουμε γάλα στο μπιμπερό με τη θηλή κυρίως γιατί μπορεί να τρέξει το γάλα από την τρύπα της θηλής. Αν υπάρχει καπάκι πάνω από τη θηλή και το μπιμπερό μένει όρθιο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν πρόκειται να βάλουμε το μπιμπερό με τη θηλή στην κατάψυξη, ελέγχουμε αν η θηλή αντέχει στην κατάψυξη.

Τα σακουλάκια είναι μιας χρήσης. Δεν πλένονται και φυσικά δεν αποστειρώνονται ξανά.

Καλησπερα. Καπου διαβασα οτι τα σακουλακια αποστειρωνοντε γι αυτο ρωτησα.

Τα μπιμπερο τα εχω για αποθηκευση στο ψυγειο οποτε ειμαι οκ.

Ευχαριστω πολυ

6Eujp3.png svAfp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
επειδη παει καιρος δεν θυμαμαι..εαν ομως εχει καποια αμφιβολλια για το αν χαλασε μπορεις να το μυρισεις..

Η μυρωδια δεν μου φάνηκε διαφορετική. Το χρώμα νομίζω πως είναι λίγο διαφορετικό, ελάχιστα πιο κίτρινο.

Πάντως ο μικρός το πίνει

Διαφημίσεις

δεν βρηκα κατι αλλο σχετικα με το αποψυγμενο γαλα..

απο την στιγμη που το πινει το μωρο και δεν μυριζει δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις..οταν χαλαει, το καταλαβαινεις και μονο απο την μυρωδια..

παρακατω εχει μητρικο γαλα σε διαφορες αποχρωσεις..ισως να βρεις καποια εξηγηση εκει..

http://www.mother-2-mother.com/motherconcerns.htm

83hKp3.png

δεν βρηκα κατι αλλο σχετικα με το αποψυγμενο γαλα..

απο την στιγμη που το πινει το μωρο και δεν μυριζει δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις..οταν χαλαει, το καταλαβαινεις και μονο απο την μυρωδια..

παρακατω εχει μητρικο γαλα σε διαφορες αποχρωσεις..ισως να βρεις καποια εξηγηση εκει..

http://www.mother-2-mother.com/motherconcerns.htm

ωωωωχχχχ έχει διαβασμα :P Όταν χαλαρώσω λίγο θα το διαβάσω, σε ευχαριστώ!

Κοριτσια, επειδή πήζω στην δουλεια, θυμιστε μου σας παρακαλώ, το αποψυγμένο γάλα έχει λίγο διαφορετικό χρώμα από το φρεσκοαντλημενο? Ή μου φαινεται?

Όσο είναι ακόμα παγωμένο φαίνεται πράγματι πιο κίτρινο.

Αυτό που μου έκανε εντυπωση είναι η διαφορετική απόχρωση του αποψυγμενου γάλακτος σε σχέση με το φρεσκοαντλημένο.

Eva μου φαινεται πιο κίτρινο όχι μόνο όταν είναι παγωμένο αλλά και όταν το έχω ζεστανει για να το δώσω.

Να υποθέσω όμως ότι αφού η οσμή του δεν είναι διαφορετική δεν υπάρχει θέμα ε?

Αυτό που μου έκανε εντυπωση είναι η διαφορετική απόχρωση του αποψυγμενου γάλακτος σε σχέση με το φρεσκοαντλημένο.

Eva μου φαινεται πιο κίτρινο όχι μόνο όταν είναι παγωμένο αλλά και όταν το έχω ζεστανει για να το δώσω.

Να υποθέσω όμως ότι αφού η οσμή του δεν είναι διαφορετική δεν υπάρχει θέμα ε?

Ναι, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα. Δεν είχα παρατηρήσει διαφορά στο χρώμα κι όταν ήταν πλέον λιωμένο... Ίσως γιατί δεν ήμουν πια εκείνη την ώρα στο σπίτι :-)

Ακόμα και η διαφορετική οσμή όμως θα μπορούσε να είναι εντάξει: π.χ. το γάλα κάποιων μαμάδων όταν καταψυχθεί αποκτά και άλλη γεύση αλλά και άλλη οσμή (π.χ. σαν σαπούνι ή σαν ταγγισμένο βούτυρο ή έχει μεταλλική γεύση) αλλά αυτό θεωρείται φυσικό φαινόμενο και δεν σημαίνει ότι το γάλα έχει αλλοιωθεί.

Το χαλασμένο γάλα μυρίζει ξινίλα.

• 4 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια έχω την εξής απορία.

Πόσες ώρες πριν βγάζετε το γάλα από την κατάψυξη στο ψυγείο για να αποψυχθεί? Παρατήρησα ότι ακόμη και 15 ώρες πριν να το έχω βγάλει από κατάψυξη και βάλει στο ψυγείο εχει ακόμη παγάκια. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? (εγώ μια φορά που χρειάστηκε, το έβγαλα και μια ώρα εκτός ψυγείου) Δεν κοντεύει έτσι να τελειώσει η διάρκειά του. Αλήθεια πόσες ώρες μπορεί να διατηρήσουμε γάλα που μεταφέρουμε από την κατάψυξη στο ψυγείο? Αυτό που διαβάζω μέχρι στιγμής είναι το πόσο διατηρείται αφου αποψυχθεί. Please help!

VmXMp3.png

Την προηγούμενη μέρα το μετέφερα από κατάψυξη στο ψυγείο και δεν είχα θέμα. Διαλυόταν κανονικά, δεν είχε κρύσταλλους μέσα.

μήπως έχεις πολύ δυνατά την ψύξη και αργεί τόσο?

Για το πόσο διατηρείται διάβασε στο φόρουμ, δυστηχώς δε θυμάμαι πού ακριβώς, έχει οδηγίες για τράπεζα γάλακτος και λέει και αυτό.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Κορίτσια έχω την εξής απορία.

Πόσες ώρες πριν βγάζετε το γάλα από την κατάψυξη στο ψυγείο για να αποψυχθεί? Παρατήρησα ότι ακόμη και 15 ώρες πριν να το έχω βγάλει από κατάψυξη και βάλει στο ψυγείο εχει ακόμη παγάκια. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? (εγώ μια φορά που χρειάστηκε, το έβγαλα και μια ώρα εκτός ψυγείου) Δεν κοντεύει έτσι να τελειώσει η διάρκειά του. Αλήθεια πόσες ώρες μπορεί να διατηρήσουμε γάλα που μεταφέρουμε από την κατάψυξη στο ψυγείο? Αυτό που διαβάζω μέχρι στιγμής είναι το πόσο διατηρείται αφου αποψυχθεί. Please help!

Καλημέρα!!! Ίσως σε βοηθήσει λίγο και αυτό το άρθρο :

http://www.mitrikosthilasmos.com/2009/10/blog-post_30.html

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...