Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διατήρηση μητρικού γάλακτος

Recommended Posts

Κάνω power pumping το βράδυ γύρω στις 23,00 ή 24,00 αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα σπουδαίο, 40-60γρ και από τα 2 στήθη. Να σημειώσω ότι το μωρό έχει φάει τελευταίο γεύμα γύρω στις 21,00 ή 22,00. Άρχισα fenugreek μήπως αυξηθεί λίγο η παραγωγή μου.

Εκείνες τις αντλήσεις τις έκανα γιατί μια μέρα ήμουν συνέχεια στο δρόμο και ήθελα να έχω γάλα για την μπέμπα. Αποτέλεσμα είχα "αρμέξει" γύρω στα 500γρ και πέταξα τα 300!!!:?. Έχει αρχίσει να μην πολυθέλει το μπιμπερό, με κλάμα το παίρνει κι ας πεινάει. Το ζέστενα να της το δώσω, δεν το έπεινε γιατί ήθηλε και να κοιμηθεί, το ζέστενα άλλη μια φορά κι ότι περισσευε το πέταγα...:-( Χαλάλι της όμως να είναι πάντα γερή!!!

Συγγνώμη, μου είχες ξαναπεί για το power pumping - το είχα ξεχάσει...

Η παραγωγή σου δεν έχει πρόβλημα επειδή το βράδυ αντλείς 40-60γρ. Ίσως κακώς ξεκινάς το fenugreek, ειδικά σε συνδυασμό με το power pumping γιατί μπορεί να κάνεις υπερπαραγωγή... Η υπερπαραγωγή μπορεί να είναι πρόβλημα για το μωρό ειδικά μετά την πρόσφατη ταλαιπωρία με το έντερο... (αναφέρομαι στις βλέννες κλπ.).

Δοκίμασε πρώτα να αντλήσεις άλλη ώρα ή/και πρόσθεσε άλλη μία άντληση νωρίς το πρωί.

Γιατί αντλείς τώρα με τόση ένταση;

Και τέλος, το μωρό μπορεί να μην πάρει μπιμπερό από σένα (και καλύτερα να μην πάρει από σένα)...

Διαφημίσεις

Συγγνώμη, μου είχες ξαναπεί για το power pumping - το είχα ξεχάσει...

Η παραγωγή σου δεν έχει πρόβλημα επειδή το βράδυ αντλείς 40-60γρ. Ίσως κακώς ξεκινάς το fenugreek, ειδικά σε συνδυασμό με το power pumping γιατί μπορεί να κάνεις υπερπαραγωγή... Η υπερπαραγωγή μπορεί να είναι πρόβλημα για το μωρό ειδικά μετά την πρόσφατη ταλαιπωρία με το έντερο... (αναφέρομαι στις βλέννες κλπ.).

Δοκίμασε πρώτα να αντλήσεις άλλη ώρα ή/και πρόσθεσε άλλη μία άντληση νωρίς το πρωί.

Γιατί αντλείς τώρα με τόση ένταση;

Και τέλος, το μωρό μπορεί να μην πάρει μπιμπερό από σένα (και καλύτερα να μην πάρει από σένα)...

Πληροφοριακά η ταλαιπωρία δεν έχει περάσει τελείως, αλλά έχει σαφώς βελτιωθεί. Κάνει κακά 5 φορές περίπου αλλά δεν πια τόσο νερουλά, έχει πάλι σποράκια στα περισσότερα και κάποιες φορές είναι λίγο πρασινωπά. Αλήθεια, πόσες φορές είναι φυσιολογικό να κάνει κακά σε αυτή την ηλικία (5,5μ.)?

Τι ώρα να αντλήσω? Η μπέμπα ξυπνάει το πρωί 5-7 κι αφου φαει θα ξυπνήσει πάλι 8-9. Αν αντλήσω μετά το πρώτο της γεύμα φοβάμαι ότι μετά δεν θα βρει το γάλα που θα θέλει και θα δυσανασχετεί. Πριν το πρώτο γεύμα δεν μπορώ να ξέρω πότε θα είναι και υπάρχει πιθανότητα να ξυπνήσει αμέσως ή την ώρα που κάνω άντληση (η ίδια πιθανότητα υπάρχει και στο 2ο πρωινό). Γι αυτό επέλεξα το βράδυ γιατί σίγουρα θα ξυπνήσει ώρες αργότερα μετά την άντληση.

Προσπαθώ να δημιουργήσω μια μικρή τράπεζα για τις ώρες που θα λείπω ή θα είμαι έξω και δεν θα μπορώ να θηλάσω.

Κοριτσια χω καποιες αποριες αλλα δυστυχως λογω χρονου δν προλαβαινω να ψαξω στις προηγουμενες σελιδες!Αν καποια εχει την καλοσυνη να με βοηθησει θα με εξυπηρετουσε αφανταστα!

Ο μπεμπουληε ειναι 55 ημερων και τρωει οσο ειναι ξυπνιος συνεχεια και χω κουραστει αφαντασταα.Γεννηθηκε 3190 και την περασμενη βδομαδα ηταν 5600! οποτε αποφασισα οταν κοιμαται να βγαζω με το θηλαστρο μπας και καταφερω να παω καμια βολτα!

λοιπον!

Στην συντηρηση του ψυγειου ποσες μερες μενει?αν δεν χρησιμοποιηθει μπορει να μπει καταψυξη?

Στην καταψυξη ποσο καιρο?πως αποψυχεται?Αν αποφασισω τελευταια στιγμη να βγω μπορω να το ξεπαγωσω στην βρυση?

Και πως το ζεσταινω?βαζω το μπουκαλι σε ζεστο νερο?

ενα μωρο σ αυτη την ηλικια ποσο γαλα πινει?μην αφησω λιγο και πειναει...!

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Πληροφοριακά η ταλαιπωρία δεν έχει περάσει τελείως, αλλά έχει σαφώς βελτιωθεί. Κάνει κακά 5 φορές περίπου αλλά δεν πια τόσο νερουλά, έχει πάλι σποράκια στα περισσότερα και κάποιες φορές είναι λίγο πρασινωπά. Αλήθεια, πόσες φορές είναι φυσιολογικό να κάνει κακά σε αυτή την ηλικία (5,5μ.)?

Τι ώρα να αντλήσω? Η μπέμπα ξυπνάει το πρωί 5-7 κι αφου φαει θα ξυπνήσει πάλι 8-9. Αν αντλήσω μετά το πρώτο της γεύμα φοβάμαι ότι μετά δεν θα βρει το γάλα που θα θέλει και θα δυσανασχετεί. Πριν το πρώτο γεύμα δεν μπορώ να ξέρω πότε θα είναι και υπάρχει πιθανότητα να ξυπνήσει αμέσως ή την ώρα που κάνω άντληση (η ίδια πιθανότητα υπάρχει και στο 2ο πρωινό). Γι αυτό επέλεξα το βράδυ γιατί σίγουρα θα ξυπνήσει ώρες αργότερα μετά την άντληση.

Προσπαθώ να δημιουργήσω μια μικρή τράπεζα για τις ώρες που θα λείπω ή θα είμαι έξω και δεν θα μπορώ να θηλάσω.

Το πρωί και τις δύο φορές θηλάζει και από τα δύο στήθη;

Για τα κακά: δεν υπάρχει όριο στο πόσες φορές κάνουν, καθώς αυτό εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Εκείνο που παρατηρούμε είναι το πώς είναι τα κακά. Τα μουσταρδί και τα σποράκια είναι οκ. Τα πράσινα όχι τόσο οκ... Βλέννες έχει ακόμα;

Κατά την άποψή μου, για τους λόγους που αναφέρεις (πράσινα κακά στο μωρό, άντληση για τους λόγους που λες) δεν πρέπει να παίρνεις συμπλήρωμα. Τα συμπληρώματα πρέπει να λαμβάνονται ΜΟΝΟ όταν είναι εντελώς απαραίτητο.

Διαφημίσεις

Το πρωί και τις δύο φορές θηλάζει και από τα δύο στήθη;

Για τα κακά: δεν υπάρχει όριο στο πόσες φορές κάνουν, καθώς αυτό εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Εκείνο που παρατηρούμε είναι το πώς είναι τα κακά. Τα μουσταρδί και τα σποράκια είναι οκ. Τα πράσινα όχι τόσο οκ... Βλέννες έχει ακόμα;

Κατά την άποψή μου, για τους λόγους που αναφέρεις (πράσινα κακά στο μωρό, άντληση για τους λόγους που λες) δεν πρέπει να παίρνεις συμπλήρωμα. Τα συμπληρώματα πρέπει να λαμβάνονται ΜΟΝΟ όταν είναι εντελώς απαραίτητο.

Καλημέρα!! Πάντα θηλάζει και από τα 2 στήθη. Τελειώνει με το ένα, ρεύεται κι αρχιζει την γκρίνια και την βάζω στο άλλο. Θηλάζει στο καθένα 10-20 λεπτά.

Τώρα τα περισσότερα κακά της είναι κίτρινα με σποράκια. 1-2 πάνες μπορεί ναι είναι λίγο πρασινωπές και να έχουν λίγο βλέννα "πρασινοδιάφανη" (είμαι και γλωσσοπλάστης:)). Εκτός από χτές το βράδυ, που αφού έφαγε, σφύχτηκε και έκανε ένα περιέργο πράσινο πάλι με σποράκια. Τι να πω?! Περιμένω να τελειώσει και η επίδραση από τα γαλακτοκομικά γιατί στην ουσία τα έκοψα τελείως τελείως αυτές τις μέρες.

Καλημέρα!! Πάντα θηλάζει και από τα 2 στήθη. Τελειώνει με το ένα, ρεύεται κι αρχιζει την γκρίνια και την βάζω στο άλλο. Θηλάζει στο καθένα 10-20 λεπτά.

Σε ρώτησα γιατί διαφορετικά μπορούσες να αντλήσεις από το άλλο....

Κοίτα, αν σε βολεύει η βραδινή άντληση, κρατάς εκείνη. Αν σε κάποια φάση μέσα στη μέρα κάνει έναν ύπνο π.χ. 3ωρο, τότε μπορείς με άνεση να αντλήσεις στη μία ώρα και να έχεις ένα 2ωρο ώσπου να ξυπνήσει.

Τώρα τα περισσότερα κακά της είναι κίτρινα με σποράκια. 1-2 πάνες μπορεί ναι είναι λίγο πρασινωπές και να έχουν λίγο βλέννα "πρασινοδιάφανη" (είμαι και γλωσσοπλάστης:)). Εκτός από χτές το βράδυ, που αφού έφαγε, σφύχτηκε και έκανε ένα περιέργο πράσινο πάλι με σποράκια. Τι να πω?! Περιμένω να τελειώσει και η επίδραση από τα γαλακτοκομικά γιατί στην ουσία τα έκοψα τελείως τελείως αυτές τις μέρες.

Νομίζω ότι απλά πρέπει να περιμένεις... Οι βλέννες δείχνουν ότι ακόμα το έντερο δεν είναι τελείως καλά. Αν δίνεις ενδιάμεσα όμως αντλημένο από εποχή που δεν έκανες αποχή... θα έχεις ίσως πισογυρίσματα... Καλό θα ήταν να κρατάς ένα ημερολόγιο με το τι τρώει το μωρό γενικά, ώστε σε 2-3 εβδομάδες να μπορέσεις να δεις συνολικά την κατάσταση.

Αν το μωρό πίνει το φρεσκοαντλημένο αλλά δεν πίνει από την κατάψυξη, δεν φταίνε τα ούλα...

Αφού ζεστάνεις το γάλα από την κατάψυξη, μύρισέ το. Μυρίζει σαν ταγκισμένο βούτυρο; Δοκίμασέ το επίσης. Αν έχει μια μεταλλική γεύση τότε είσαι από τις γυναίκες που το γάλα τους στην κατάψυξη λόγω ενός ενζύμου (λιπάση) αλλάζει λίγο γεύση - δεν είναι χαλασμένο, είναι απολύτως ασφαλές να καταναλωθεί από το μωρό, αρκεί να του αρέσει.

Αν δεν του αρέσει, ακολουθούμε μια διαδικασία ζεστάματος του γάλακτος πριν καταψυχθεί. Σ' αυτήν αναφέρεσαι; Αν ναι, τότε είναι ασφαλές να γίνεται αρκεί το μωρό να μην πίνει μόνο κατεψυγμένο γάλα. Ουσιαστικά, με τη διαδικασία ζεστάματος καταστρέφεται η λιπάση (που προκαλεί το πρόβλημα στην κατάψυξη) η οποία όμως χρειάζεται για τη σωστή διάσπαση και απορρόφηση των λιπαρών του γάλακτος.

Απ' όσο κατάλαβα αντλείς αποκλειστικά. Εκμεταλλεύσου επομένως τη διάρκεια ζωής του γάλακτος στη συντήρηση κάνοντας κυλιόμενο απόθεμα εκεί, και για την κατάψυξη ακολούθα τη διαδικασία που αναφέρθηκε παραπάνω για το γάλα της κατάψυξης που θα δίνεις περιστασιακά.

Όσο για τις τροφές, μην πελαγώνεις. Όλα τα μωρά δεν είναι έτοιμα να δεχτούν στερεές στον 6ο μήνα και στην αρχή δοκιμάζουν το πολύ μια κουταλιά του γλυκού... Υπομονή. Καλά κάνεις και δεν το πιέζεις.

ευχαριστώ για την απάντηση evaD:D

αντλώ αποκλειστικά

κ οπως γραφεις

Αν δεν του αρέσει, ακολουθούμε μια διαδικασία ζεστάματος του γάλακτος πριν καταψυχθεί. Σ' αυτήν αναφέρεσαι; Αν ναι, τότε είναι ασφαλές να γίνεται αρκεί το μωρό να μην πίνει μόνο κατεψυγμένο γάλα. Ουσιαστικά, με τη διαδικασία ζεστάματος καταστρέφεται η λιπάση (που προκαλεί το πρόβλημα στην κατάψυξη) η οποία όμως χρειάζεται για τη σωστή διάσπαση και απορρόφηση των λιπαρών του γάλακτος.

αν συνδιάζω φρεσκο κ κατεψυγμένο μαζί????θα παίρνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά?

παρατηρησα πως καποια γαλατα αποψυγμενα τα πινει κάποια όχι!κ αυτό τις ΠΡΩΤΕΣ μέρες που αρχίσαμε να πίνουμε τα αποψυγμένα!έχω δοκιμάσει την γευση,καθε φορά την δοκιμάζω των αποψυγμένων ,δεν μυρίζουν ούτε εχουν αυτη τη μεταλική γεύση!!! κ ευτυχώς έχει πιεί κατεψυγμένα-αποψυγμένα γαλατα απο την τελευταία φορά που σας έγραψα!προόδεύουμε ευτυχώς!ίσως επειδή ήταν οι πρώτες μέρες ,τί να πω?

lMVOp3.png

HcIWp3.png

ευχαριστώ για την απάντηση evaD:D

αντλώ αποκλειστικά

κ οπως γραφεις

αν συνδιάζω φρεσκο κ κατεψυγμένο μαζί????θα παίρνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά?

παρατηρησα πως καποια γαλατα αποψυγμενα τα πινει κάποια όχι!κ αυτό τις ΠΡΩΤΕΣ μέρες που αρχίσαμε να πίνουμε τα αποψυγμένα!έχω δοκιμάσει την γευση,καθε φορά την δοκιμάζω των αποψυγμένων ,δεν μυρίζουν ούτε εχουν αυτη τη μεταλική γεύση!!! κ ευτυχώς έχει πιεί κατεψυγμένα-αποψυγμένα γαλατα απο την τελευταία φορά που σας έγραψα!προόδεύουμε ευτυχώς!ίσως επειδή ήταν οι πρώτες μέρες ,τί να πω?

OK. Κοίτα: πιθανόν στο γάλα σου να συμβαίνει αυτό σε κάποιο βαθμό που ξένησε αρχικά το μωρό, δηλαδή να κατάλαβε κάποια διαφορά στη γεύση και να αρνήθηκε αρχικά το κατεψυγμένο. Αν συνέχισε πίνοντας και το κατεψυγμένο, μην κάνεις καμιά διαδικασία για την κατάψυξη του γάλακτος.

Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στο να αναμιγνύεις αποψυγμένο και "φρέσκο" αρκεί να μην μένει το αποψυγμένο προς διάθεση πάνω από 24ώρες από την απόψυξη. Το θέμα είναι δηλαδή να μην το μπερδεύεις τελικά με το φρέσκο και μένει να δώσεις και μέρος κατεψυγμένου μετά το 24ωρο. Αν σ' αυτό είσαι προσεκτική, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Για να μην πετάς γάλα (που στην περίπτωσή σου είναι πολύ σημαντικό λόγω του ότι μόνον αντλείς) μην δίνεις μία μέρα μόνο κατεψυγμένο γιατί αναγκαστικά στο τέλος της μπορεί να πετάξεις κάποια ποσότητα.

Μπράβο σου πάντως για το ότι τα κατάφερες με την αποκλειστική άντληση! Από την εμπειρία μου με τις αντλήσεις μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο και μόνο να αντλείς παράλληλα με το θηλασμό, πόσο μάλλον να αντλείς μονο... Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
Το μητρικό γάλα πρέπει να μεταφέρεται εκτός σπιτιού μόνο με παγοκύστες. Για να το δώσεις στο μωρό, θα έχεις μαζί σου θερμός με ζεστό νερό, θα βάζεις στο καπάκι του θερμός το μπιμπερό και θα ρίχνεις εκεί το νερό να ζεσταίνεται και θα αλλάζεις το νερό όταν αυτό κρυώσει, μέχρι να ζεσταθεί το γάλα.

Το γάλα όταν το κουβαλάμε και κινούμαστε είναι πιο ευαίσθητο στο να αναπτυχθούν μικρόβια και έχω την εντύπωση ότι δεν κάνει να το μεταφέρουμε καθόλου αν είναι ζεσταμένο (γενικά μπορούμε μόνο σε θερμομονωτικό τσαντάκι με παγοκύστες).

Δηλαδή και τσαντάκι θα πρέπει να έχω μαζι μου και θερμός με ζεστό νερό;

Αν πάρω κάτι τέτοιο http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00151SN1Q/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=A3P5ROKL5A1OLE

και βάλω το γάλα κατευθείαν από το ψυγείο μέσα δεν μπορώ μετά από 2 ώρες να ταϊσω το μωρό; Ούτως ή άλλως θα έχει ζεσταθεί...

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

• 3 εβδομάδες μετά...

Γάλα που είναι στο ψυγείο και ζεσταίνεται (σε θερμαντήρα) αν δεν καταναλωθεί το ξαναβάζω στο ψυγείο και το ζεσταίνω όταν το χρειαστώ ξανά ή το πετάω;

Κι αν ναι σε πόση ώρα πρέπει να καταναλωθεί από τη στιγμή που θα μπει στο ψυγείο;

Αν όχι πόση ώρα μπορώ να το αφήσω εκτός ψυγείου μέχρι να το καταναλώσουμε;

Φρεσκοναντλημένο γάλα είπαμε μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία 28 βαθμών πόση ώρα;

Είμαστε 38 ημερών

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

tamar, θα βρεις απαντησεις εδω: http://www.mitrikosthilasmos.com/2009/10/blog-post_30.html

Το έχω διαβάσει αυτό αλλά επειδή το μωρό είναι 38 ημερών δεν ξέρω αν με καλύπτει. Π.χ. Μπορώ να το βάλω στο ψυγειο και να το ξαναζεστάνω άλλη μια φορά;

Αν το αφήσω έξω σε θερμοκρασία 28 βαθμών και όχι 18-22 σε πόση ώρα πρέπει να καταναλωθει;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Mια απορία...αν ξεπαγώσεις το γάλα που έχεις αποθηκεύσει στο ψυγείο σε τί περίπου θερμοκρασία το φέρνεις?? Κ για πόση ώρα μπορείς να ταίζεις με αυτό το μωρό? στο μαιευτήριο μας είπαν για μία ώρα μόνο τώρα το καλοκαίρι, και για δύο ώρες το χειμώνα..ισχύει??? γιατί από αυτά που γράφετε άλλο πράγμα καταλαβαίνω...

Διαφημίσεις

Mια απορία...αν ξεπαγώσεις το γάλα που έχεις αποθηκεύσει στο ψυγείο σε τί περίπου θερμοκρασία το φέρνεις?? Κ για πόση ώρα μπορείς να ταίζεις με αυτό το μωρό? στο μαιευτήριο μας είπαν για μία ώρα μόνο τώρα το καλοκαίρι, και για δύο ώρες το χειμώνα..ισχύει??? γιατί από αυτά που γράφετε άλλο πράγμα καταλαβαίνω...

Όταν λες "ξεπαγώσει" δεν εννοείς ότι ήταν στην κατάψυξη, σωστά;

Αν λοιπόν μιλάμε για γάλα από το ψυγείο (συντήρηση) τότε το ζεσταίνεις σε μπαιν μαρί σε θερμοκρασία σώματος.

Σε μέρες πολύ ζεστές το γάλα καλό είναι μην μένει εκτός ψυγείου. Αν περισσέψει λίγο γάλα από το ένα γεύμα και το μωρό είναι υγιές και τελειόμηνο, μπορεί το γάλα που περίσσεψε να ξαναμπεί στο ψυγείο και να ζεσταθεί για μία φορά ακόμη. Το να το αφήσουμε ανάμεσα σε δύο γεύματα εκτός ψυγείου, μπορεί να είναι επίφοβο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της εποχής. Εννοείται ότι επίσης δεν το διατηρούμε ζεστό όλη αυτή την ώρα.

γεια σας,μια γρηγορη ερωτηση που μπορει να εχει ερωτηθει ξανα,

αν αντλησω γαλα το βαλω στο ψυγειο και το απογευμα το παρω μαζι μου στη βολτα με παγοκυστες και τελικα δεν το χρησιμοποιησω,μπορω να το βαλω παλι στο ψυγειο και να το δωσω την επομενη μερα ή θα παει χαμενο?ευχαριστω πολυ!!!

γεια σας,μια γρηγορη ερωτηση που μπορει να εχει ερωτηθει ξανα,

αν αντλησω γαλα το βαλω στο ψυγειο και το απογευμα το παρω μαζι μου στη βολτα με παγοκυστες και τελικα δεν το χρησιμοποιησω,μπορω να το βαλω παλι στο ψυγειο και να το δωσω την επομενη μερα ή θα παει χαμενο?ευχαριστω πολυ!!!

Ναι μπορείς - απλά προσπάθησε να μην το ταρακουνήσεις πάρα πολύ.

• 2 months later...

επειδή δεν έχω καθόλου χρόνο να ψάξω μιας και είμαι μόνη στο σπίτι μπορείτε να με ενημερώσετε σχετικά με το πως ξεπαγώνουμε το γάλα που έχουμε στην καταψυξη.αν το χρειαζόμαστε άμεσα μπορούμε να το έχουμε ή παίρνει ώρα το ξεπάγωμα;σήμερα αποθήκευσα το 1ο μου μπουκαλακι!

s0g0p2.png

5wRrp2.png

επειδή δεν έχω καθόλου χρόνο να ψάξω μιας και είμαι μόνη στο σπίτι μπορείτε να με ενημερώσετε σχετικά με το πως ξεπαγώνουμε το γάλα που έχουμε στην καταψυξη.αν το χρειαζόμαστε άμεσα μπορούμε να το έχουμε ή παίρνει ώρα το ξεπάγωμα;σήμερα αποθήκευσα το 1ο μου μπουκαλακι!

Καλή αρχή λοιπόν!

Ξεπαγώνεις είτε βάζοντάς το από το προηγούμενο βράδυ (για χρήση την επομένη το πρωί) στη συντήρηση του ψυγείου είτε -αν βιάζεσαι ή αν δεν έχει ξεπαγώσει τελείως στο ψυγείο- κρατώντας το σακουλάκι κάτω από τρεχούμενο νερό (θερμοκρασία δικτύου όχι ζεστό!).

Σε κάθε περίπτωση το γάλα πρέπει να καταναλωθεί εντός 24ώρου.

Αν χρειάζεσαι το αντλημένο γάλα για σύντομη κατανάλωση μπορείς να το κρατήσεις στη συντήρηση του ψυγείου με βάση αυτές τις οδηγίες :

Στο ψυγείο που δουλεύει στο μέγιστο (φρέσκο γάλα) 0 έως 4°C 8 μέρες

Στο ψυγείο (αποψυγμένο) 0 έως 4°C 24 ώρες

Στο ψυγείο που δουλεύει μέτρια και ανοιγοκλείνει συχνά η πόρτα, αποθήκευση στην πόρτα (η χειρότερη θέση) 4 έως 10°C 2-4 μέρες

Η διατήρηση στο ψυγείο (εντός των ασφαλών χρονικών ορίων) θα πρέπει να προτιμάται από την κατάψυξη καθώς με την ψύξη και την απόψυξη ενδεχομένως να καταστρέφονται κάποια συστατικά του μητρικού γάλακτος.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα

Το αποψυγμένο γάλα αν δεν το φάνε όλο τα μωρά, μπορεί να καταναλωθεί στο επόμενο γεύμα ή θα πρέπει να το πετάξω????

:-DΙωάννα-Αγγελική 15/07/2011:grin:

Καλησπέρα

Το αποψυγμένο γάλα αν δεν το φάνε όλο τα μωρά, μπορεί να καταναλωθεί στο επόμενο γεύμα ή θα πρέπει να το πετάξω????

Το αποψυγμένο μπορείς να το καταναλώσεις εντός 24ωρου. Αν περισσέψει από το ένα γεύμα (και τα μωρά είναι υγιή και τελειόμηνα) μπορείς να το κρατήσεις στο ψυγείο και να το ζεστάνεις άλλη μία φορά (για το επόμενο γεύμα). Καλύτερα στη φάση αυτή να μην προσθέσεις άλλο γάλα στο ίδιο μπιμπερό για να μην υπάρξει περίπτωση κάποια ποσότητα (αν κι από αυτό ξαναμείνει λίγο και κάνεις την ίδια διαδικασία) να ζεσταθεί πάνω από δύο φορές.

Αν μεταφέρω αεροπορικώς φρεσκο-αντλημένο γάλα σε ισοθερμικό τσαντάκι και παγοκύστες θα διατηρηθεί από τις 17:00 μέχρι τις 22:00 που θα γυρίσω σπίτι???

:-DΙωάννα-Αγγελική 15/07/2011:grin:

Αν μεταφέρω αεροπορικώς φρεσκο-αντλημένο γάλα σε ισοθερμικό τσαντάκι και παγοκύστες θα διατηρηθεί από τις 17:00 μέχρι τις 22:00 που θα γυρίσω σπίτι???

Σε ισοθερμικό με 2 παγοκύστες θα διατηρηθεί με ασφάλεια για τόσες ώρες ΑΛΛΑ το θέμα είναι αν θα σου επιτρέψουν να το πάρεις χειραποσκευή στο αεροπλάνο αν δεν ταξιδεύεις με τα μωρά. Μπορείς να ζητήσεις να το δοκιμάσεις μπροστά τους (για να σιγουρευτούν ότι δεν πρόκειται για "ύποπτο" υγρό) οπότε φρόντισε να έχεις μαζί σου 1-2 πλαστικά κουταλάκια, ανάλογα με τα μπουκαλάκια. Πάντως θεωρητικά είναι στη διακριτική τους ευχέρεια. (Θα μπορούσες να δοκιμάσεις να έχεις μαζί σου μια γνωμάτευση στα αγγλικά, π.χ. από παιδίατρο).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...